hanka31 17.06.06, 23:12 Pomózcie , u wszystkich piekne wierzby a u mojej wpierw były mszyce, a teraz listki brazowieja ,koncowki sa suche, brązowe, łamliwe.Podlewam systematycznie czyzby to jakies choróbsko? Czym to potraktowac? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jusss Re: wierzba Hashuro Nishiki 18.06.06, 00:08 ja się podpisuję pod pytaniem o brązowiejące listki Odpowiedz Link Zgłoś
mirzan Re: wierzba Hashuro Nishiki 18.06.06, 06:37 Przypuszczam,że słońce przypaliło.Trzeba obciąć uszkodzone i będzie wszystko w porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
krynia-330 Re: wierzba Hashuro Nishiki 18.06.06, 13:11 To i ja się podłączę. Kupiłam i posadziłam 10.06. Kiedy przyciąć po raz pierwszy i na jaką długość gałązki? Odpowiedz Link Zgłoś
heart_of_ice Re: wierzba Hashuro Nishiki 18.06.06, 13:57 no najlepiej, zeby juz byla przycieta:) ale mozna i teraz ciachnac, bo szybko rosnie mozna obciac albo prawie cala galazke (zostawiajac tylko 3-4 'oczka' od miejsca szcepienia) - to sie rozkrzewi albo tylko czesc galazki - przy usuwaniu spalonych sloncem listkow Pauli -- bywam na Łysej Górze:) Odpowiedz Link Zgłoś
krynia-330 Re: wierzba Hashuro Nishiki 18.06.06, 14:09 Serdeczne dzięki - w tym tygodniu pojade i ciachnę;)) Odpowiedz Link Zgłoś