Dodaj do ulubionych

gozdziki brodate

12.07.07, 09:09
Czy jest sens traktowac je jako rosliny wieloletnie? Czy wychrzanic
przekwitniete badyle i posiac na nowo?
Obserwuj wątek
    • anials Re: gozdziki brodate 12.07.07, 12:07
      Ja obcięłam przekwitnięte badyle prawie do ziemi - juz wypuszczają nowe listki,
      będą kwitły w przyszłym roku. Przekwitnięte i uschniete obtrzepałam nad
      odpowiednią grządką, zaklepałam - i bez tego sieją się same jak szalone, trzeba
      mieć na to przygotowane dużo miejsca, mieszają się różne kolory, wychodzi cudna
      rabatka!
      • szadoka Re: gozdziki brodate 13.07.07, 08:56
        Nasionka juz mam zebrane :)Najsmieszniejsze jest to, ze wyjsciowo mialm same
        rozowe a w tym roku juz byly we wszystkich odcieniach od bialego do wisniowego.
        Poucinam, zebaczymy co bedzie, a wysieje tez w innym miejscu.
        • martvica Re: gozdziki brodate 14.07.07, 19:38
          szadoka napisała:

> Nasionka juz mam zebrane :)Najsmieszniejsze jest to, ze wyjsciowo mialm same
          > rozowe a w tym roku juz byly we wszystkich odcieniach od bialego do wisniowego.

Prawa Mendla się kłaniają :) Miałam kiedyś ambitny plan, żeby sprawdzić jak to
          wygląda u tytoniu, chciałam zbierać nasiona osobno z białych, jasno- i
          ciemno-różowych egzemplarzy, ale jak przychodziło co do czego to już mi się nie
          chciało :)
          A goździki brodate uwielbiam, żałuję że nie chcą u mnie za bardzo rosnąć :(
    • przemoaj5 Re: gozdziki brodate 13.07.07, 20:13
      Gozdziki brodate same sie tez wysiewają. Zdecydowanie jest to 2 letnia roślina.
      Pozdrawiam
      Przemo
      gg:7721862
      • szadoka Re: gozdziki brodate 14.07.07, 18:47
        Wiem, ze sie wysiewaja, mam je na polowie trawnika :) , wole jednak bardziej
        kontrolowane zasiewy, latwiej wtedy kosic...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka