Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Vancouver 2010. Euforia w USA, Kanada krwawi

IP: *.adsl.inetia.pl 22.02.10, 10:33
    Go U.S.A.!

Ameryka JEST najlepsza na świecie w olimpiadach! (z małą wpadką w
    Pekinie :-)

Poza tym - tam na sport w KAŻDEJ szkole kładzie się ogromny nacisk -
    nawet jeżeli jest to dziura na murzynowie.

Jak już mówiłem - go U.S.A. ! :-)

Obserwuj wątek
      • Gość: Anarchista Vancouver 2010. Euforia w USA, Kanada krwawi IP: *.toya.net.pl 22.02.10, 10:34
        Kanada została sprowadzona na ziemię.
        W dorobku medalowym Kanada cofnęła się 16 lat do tyłu.
        O 30 tu medalach Kanada może zapomnieć.

Kanada skompromitowała się także jako organizator,której warunki
        dyktują sposorzy - multinationals corp.

• business3 "Brytole odczepcie się od Kanady!!!"... 22.02.10, 14:01
          "Brytole odczepcie się od Kanady!!!"...

Gość portalu: Anarchista napisał(a):

> Kanada została sprowadzona na ziemię.
          > W dorobku medalowym Kanada cofnęła się 16 lat do tyłu.
          > O 30 tu medalach Kanada może zapomnieć.
          >
          > Kanada skompromitowała się także jako organizator,której warunki
          > dyktują sposorzy - multinationals corp.
          >
          >
          >
          • Gość: asd Pytanko IP: *.asi01.cs-isp.net 22.02.10, 15:01
            Na hokeju sie raczej nie znam... ale nie rozumiem dalczego Kanada
            jest faworytem a USA nie. Przeciez to ci ostatni maja wiekszosc
            druzyn z NHL, a zatem wieksza infrastrukture, wiecej graczy,
            juniorow itd itd...
            Czy ktos moze mi krotko odpowiedziec na to pytanie?
            Z gory dziekuje.

Pozdro.
            • hutchence Re: Pytanko 22.02.10, 15:37
              Tym pytaniem się kompromitujesz mimo, że nie znasz się na NHL. W każdej lidze
              zawodowej grają zawodnicy z różnych państw. Prawda. Nawet w naszej kopanej mamy
              mnóstwo obcokrajowców. Więc sprawdź metryki zawodników NHL i się przekonasz, że
              najwięcej w lidze gra Kanadyjczyków. Dalej są Amerykanie, Szwedzi, Rosjanie,
              Czesi, Finowie, Słowacy a nawet i Niemców, Szwajcarów, Ukraińców, Białorusinów i
              Norwegów można spotkać. Nawet jeden Słoweniec gra. W niższych ligach jest podobnie.
              Hokej dla Kanady jest sporten nr 1, a dla Usa nr 4.
              • Gość: asd Re: Pytanko IP: *.asi01.cs-isp.net 22.02.10, 17:13
                Nie wiem czy tobie sie wydawalo ze ja podwazalem swoim pytaniem
                swietnosc Kanadyjczykow i watplilem, ze moga byc lepsi niz
                Amerykanie, czy ze jestem zwyczajnym idiota ktory nie powinien sie
                pytac, czy jeszcze co innego..., stad twoja napuszona sugestia
                kompromitacji pytaniem.
                Tak jak wspomnialem nie znam sie na hokeju i o ile mnie wiadomo NHL
                to liga glownie amerykanska stad pytanie. Nie znam (jak to
                sugerowales) metryk hokeistow czy nawet samych nazwisk - wystarczylo
                pwiedziec, w lidze NHL najlepsi sa kanadyjczycy, dla ktorych hokej
                to sport numer jeden w kraju i tyle, wwszystko jasne - gosciu
                ponizej twojego posta ladnie to wytlumaczyl, bez
                twojego 'napuszenia', 'napinania' sie i pieprzenia czegos od rzeczy.
                Krotko i rzeczowo.
                Tak wiec wez tzw chillpill i na drugi raz nie odpowiadaj na pytania,
                ktore sa twoim zdaniem 'glupie'. Ty jak mniemam z gory wiesz
                wszystko o wszystkim i moglbys odpowiadac na pytania odnosnie np.
                fizyki kwantowej, literatury, matematyki, sztuki, a kazdego
                pytajacego uwazalbys oczywiscie za debila.
                • elviz2 Re: Pytanko 22.02.10, 18:22
                  nie przejmuj się :)
                  • hutchence Re: Pytanko 22.02.10, 18:32
                    Grunt to się nie przejmować. A jeszcze lepiej komentować coś o czym bladego
                    pojęcia się nie ma. Tak, nt hokeja wiem dużo bo kocham tę grę. Wchodząc tutaj i
                    komentując ten mecz mam nadzieję spotkać takich samych fascynatów tego spotu jak ja.
                    Ja napisałem, że kolega się kompromituje takim pytaniem i to było jedne nie
                    właściwe słowo z mojej strony. A w odpowiedzi kolega wypuścił całe stado bąków.
                    • elviz2 Re: Pytanko 22.02.10, 18:40
                      Ale nie dziw się bo może dlatego wszedł bo tu fachowcy się zbierają chciał się
                      zapytać a od razu dostał policzek.
            • Gość: Lupino Re: Pytanko IP: *.net.rss.rogers.com 22.02.10, 15:55
              Wiekszosc graczy w NHL to nadal Kanadyjczycy. Program mlodziezowy
              jest lepszy w Kanadzie poniewaz ludzie tym zyja tu jak pilka nozna w
              Brazylii.
            • Gość: Puck Re: Pytanko IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 22.02.10, 18:03
              Asd, National Hockey League (NHL) to u podstaw kanadyjska
              organizacja. Obecnie NHL liczy 30 zespolow, z czego 24 umiejscowione
              sa w USA, a 6 w Kanadzie. Zwroc uwage na slowo "umiejscowione".
              Struktura zawodowych lig na kontynencie Pln. amerykanskim ma sie
              inaczej niz w Europie. Tam druzyny zmieniaja miejsce
              swego "stacjonowania" czesto w zaleznosci od sytuacji rynkowej.
              Struktura wewnetrzna jednakze pozostaje bardziej sztywna. Choc jak
              pisalem w obecnej chwili (ktora lada moment moze sie zmienic) 24
              druzyny stacjonuja w US, to w obsadzie ich sprawa wyglada odwrotnie.
              Az 52% zawodnikow to Kanadyjczycy, tylko 20% stanowia Amerykanie, 7%
              Czesi, 6% Szwedzi, 4% Finowie i nieco ponad 3% Rosjanie. Reszta to
              jednostkowe ilosci z pozostalych krajow. Jeszcze wyrazniej to widac
              w obsadzie trenerow, gdzie 25 to Kanadyjczycy a jedynie 5 to
              Amerykanie. Innych trenerow nie ma. Podobnie rzecz wyglada w
              strukturach zarzadzania. Tak wiec NHL tak naprawde to kanadyjska
              organizacja na Polnocno Amerykanskim kontynencie. Niestety czesto
              polscy dziennikarze nie znajac tematu popelniaja bledy, piszac o
              amerykanskiej lidze hokeja. Jesli juz to Polnocno Amerykanska jest
              blizsza geograficznej prawdzie.
      • elviz2 Re: Vancouver 2010. Euforia w USA, Kanada krwawi 22.02.10, 11:02
        Gość portalu: White napisał(a):

> Go U.S.A.!
        >
        > Ameryka JEST najlepsza na świecie w olimpiadach! (z małą wpadką w
        > Pekinie :-)
        >
        > Poza tym - tam na sport w KAŻDEJ szkole kładzie się ogromny nacisk -
        > nawet jeżeli jest to dziura na murzynowie.
        >
        > Jak już mówiłem - go U.S.A. ! :-)

No i niestety tylko! Na rozwój umysłów już im nie starcza. Myślę że teraz ci
        sportowcy powinni wrócić do USA i zostać lekarzami prawnikami i spawaczami
        .........:) Jak to kiedyś fajnie Pan Bareja powiedział "Film jest najważniejszą
        ze sztuk":)
        • hutchence Re: Vancouver 2010. Euforia w USA, Kanada krwawi 22.02.10, 11:42
          Nie bardzo rozumiem co chciałeś przez to oznajmić. To są zawodowi gracze, nie
          amatorzy. A USA na brak "rozwoju umysłowego" nie musi narzekać. W rankingach jej
          uczelnie wyższe okupują pierwsze miejsca.
          A na temat:
          Bardzo się cieszę. USA nigdy nie są wymieniane w roli kandydata do medalu. A
          przecież jak ktoś się choć trochę zna na hokeju (zwłaszcza NHL) to wie jak
          bardzo dobrych mają zawodników. Przecież Kane, Stastny czy Parise to wielkie
          gwiazdy i liderzy swoich drużyn. W niczym nie ustępują największym
          Kanadyjczykom, Rosjanom itd. Może poza Owieczkinem i Crosbym. Po za tym
          postawili na bardzo młodą ekipę wspartą tylko pięcioma weteranami urodzonymi
          poniżej 80 roku (brawo Rafalski). Oczywiście nie mają tyle gwiazd dużego formatu
          jak Kanada. Ale nawet jak grali Tkachuk, Roenick, LeClair, Hull, Chelios,
          Leetch, Modano, Schneider, Housley, LaFontaine czyli naprawdę zawodnicy
          wielkiego formatu, nigdy ich nie stawiano w roli faworytów do medali.
          PS
          A Kanadyjczycy czemu nie wzięli na olimpiadę znakomitego Mike'a Greena to już
          k.... nie wiem?
          • Gość: plh is cool Re: Vancouver 2010. Euforia w USA, Kanada krwawi IP: *.petrus.pl 22.02.10, 17:18
            Green nie załapał się do kadry bo pomimo świetnych statystyk z przodu, zdarza mu
            się niefrasobliwie zagrać w obronie
          • elviz2 Re: Vancouver 2010. Euforia w USA, Kanada krwawi 22.02.10, 17:39
            No niemożna się nie zgodzić ale patrząc na powierzchnie i ilość ludności w
            porównaniu do Polski lub Niemiec to juz tak nie jest różowo. A mi nie chodzi o
            szkoły wyższe tylko o powszechniaki i o poziom ich nauczania. Niestety w Polsce
            zaczęto się zrównywać z programem do amerykańskich standardów. I powiedz mi jak
            wyglądają szkoły w Polsce w porównaniu do reszty świata chodzi o stosunek
            wyposażenie do wyników. Ile tam się daje pieniędzy a ile u nas?
            • hutchence Re: Vancouver 2010. Euforia w USA, Kanada krwawi 22.02.10, 18:37
              Przepraszam ale czego to dowodzi, że to kraj ciemniaków? No jasne my to
              jesteśmy... W porównaniu do liczby ludności to Chiny... ehh Szkoda komentować
              takie pierdoły. Nie ma jak to na podstawie meczu wyciągać takie wnioski jak Ty.
              To trzeba mieć nierówno pod sufitem. Widać, że się już załapałeś na obniżkę
              poziomu nauczania.
              • elviz2 Re: Vancouver 2010. Euforia w USA, Kanada krwawi 22.02.10, 18:45
                Ja nieeee ja ze starej szkoły jestem. Ale ciebie chyba krążkiem w głowę
                trafili?? taki agresor ci się włącza. A co do sportu i nauki to sportem nie
                nakarmisz pustych brzuszków do tego są potrzebni wykształceni pracownicy na
                przykład.
                • hutchence Re: Vancouver 2010. Euforia w USA, Kanada krwawi 22.02.10, 19:58
                  Nie agresor tylko opowiadasz jakieś farmazony o poziomie wykształcenia w USA
                  przy okazji komentarzy do meczu. O jakichś brzuszkach do wykarmienia piszesz.
                  Czyich? Tych hokeistów? Przecież oni zarabiają rocznie tyle ile większość z nas
                  przez całe życie tyle nie zarobi. Chyba pomyliłeś zawodników z "Collegów". To są
                  zawodowcy. Zarabiają na życie grając.
                  • elviz2 Re: Vancouver 2010. Euforia w USA, Kanada krwawi 23.02.10, 08:42
                    ktoś tam na początku napisał;
                    Go U.S.A.!

Ameryka JEST najlepsza na świecie w olimpiadach! (z małą wpadką w
                    Pekinie :-)

Poza tym - tam na sport w KAŻDEJ szkole kładzie się ogromny nacisk -
                    nawet jeżeli jest to dziura na murzynowie.

Jak już mówiłem - go U.S.A. ! :-)

i czy ja się z tym muszę zgodzić?
      • elviz2 rozumiem ich 22.02.10, 11:06
        W pełni rozumiem tą gorycz pamiętam jak Małysz przegrywał z Hanawaldem świat
        mi się walił! Jak przegrywał z kim innym byle nie Niemcem to była tylko
        rywalizacja sportowa:)
        • Gość: q Blame Canada ! IP: *.icpnet.pl 22.02.10, 13:56
          Blame Canada !
      • Gość: bosmanx Vancouver 2010. Euforia w USA, Kanada krwawi IP: *.comp-win.pl 22.02.10, 11:42
        "Own the podium" przetłumaczyłbym raczej jako "Zawładnijmy podium"
      • Gość: satyronx Polska 2012... IP: *.w90-14.abo.wanadoo.fr 22.02.10, 11:49
        bedziemy mieli pole do popisu w organizacji mistrzostw Europy w
        pilce , zatem wstrzymajmy sie z krytyka wobec Kanadyjczykow
        • Gość: Polska 2010 Re: Polska 2012... IP: *.cable.ziggo.nl 22.02.10, 13:42
          Dlaczego według Ciebie Polacy muszą się wstrzymywać z krytyką i być poprawni -
          wobec czego i kogo? Zachodnia prasa nie oszczędzała Polski w związku z
          organizacją mistrzostw Europy w koszykówce i nadal sobie kpi ot tak dla
          "sportu". Przeczytaj choćby artykuł: Vancouver 2010. Polska czwarta w tabeli
          "metalowej"
          www.sport.pl/vancouver2010/1,104505,7581060,Vancouver_2010__Polska_czwarta_w_tabeli__metalowej_.html
      • Gość: hockeyfan Vancouver 2010. Euforia w USA, Kanada krwawi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.10, 11:49
        Mecz walki, prawdziwa wojna na lodzie w szczególności uwidoczniła
        się w walce na bandach. Naprawdę wielkie widowisko z dramatycznymi
        momentami.Kanada przegrała trochę z własnej winy.Mając przewagę
        chwila dekocentracji i Amerykanie strzelali bramki - jak na początku
        spotkania oraz 20 sekund po wyrównującej bramce dla Kanady.
      • prober Crosby (57.) ?? 22.02.10, 12:01
        Kanadyjczycy strzelili w ostatniej minucie. Chyba nie widzieliście tego meczu i piszecie relację w ciemno...
        • Gość: daro Re: Crosby (57.) ?? IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.02.10, 14:58
          To Amerykanie strzelili w ostatniej minucie, a Kanadyjczycy trzy minuty przed
          końcem. I kto tu nie oglądał meczu?
          • kudlaty_marsjanin Jednak nie oglądali 22.02.10, 15:15
            Jeżeli w tej śmiesznej galerii dają podpis, że Langenbrunner strzelił gola na 5:3, to jednak nie oglądali.
      • Gość: derf Vancouver 2010. Euforia w USA, Kanada krwawi IP: *.hsd1.il.comcast.net 22.02.10, 12:02
        To byl dziwny mecz. Kanadyjczycy non stop atakowali, grali naprawde
        super, ale bramki zdobywali Amerykanie. Nawet amerykanscy
        komentatorzy po meczu zgodnie przyznali, ze olimpiade wygra
        zwyciezca meczu Kanada-Rosja.
      • morfeusz_1 Vancouver 2010. Euforia w USA, Kanada krwawi 22.02.10, 12:12
        Leeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeć Adaaaaaaaaaaaaaam Leeeeeeeeeeeeeeeeeeeeć!!!®
      • hydrograf Kara za spapraną olimpiadę... 22.02.10, 12:16
        Kara boska ;) za przekręty, niedoróbki i bałagan w Vancouver 2010
        • leaffan Re: Kara za spapraną olimpiadę... 27.02.10, 19:25
          Kara to powinna byc dla twoich rodzicow, bo ciebie spaprali
      • kvakva Wielki mecz 22.02.10, 12:28
        Kapitalny mecz godny finału. To jest sport przez wielkie "S", a nie jakaś
        przereklamowana do granic absurdu piłka nożna.
        • hutchence Re: Wielki mecz 22.02.10, 15:03
          Yo brother. Oglądałem na żywo (eurosport) i powtórkę (tvp hd). Szpakowski
          powinien wisieć za nagminne przekręcanie nazwisk (tego Kina (KANE) to mu nie
          zapomnę), a Czerkawski za WOOOOOW.
      • super-optymista Vancouver 2010. Euforia w USA, Kanada krwawi 22.02.10, 12:43
        no to Kanadyjczycy wiedzą jak czujemy się po porażce z niemcami...
      • kacap_z_moskwy Vancouver 2010. Euforia w USA, Kanada krwawi 22.02.10, 13:21
        A czym amerykanie sa mlodsi od Kanady? Tak samo NHLowski zespol. I nic nie stracil. Mysle ze lepiej bedzie im z tym meczem, bo wygraja 100%. Trzeba bylo i Rosji przegrac z Czechami. Wtedy nie bylo by Kanady w 1/4. A i jeden mecz dla treningu zespolu jest wazny.

A Rosja juz wygrywala dwa lata temu MS wlasnie w Kanadzie z Kanada! Wiec amerykanie nie zrobili nic nadzwyczajnego. Zreszta ze to byl mecz o nic.
        • Gość: Johny Re: Vancouver 2010. Euforia w USA, Kanada krwawi IP: *.cdma.centertel.pl 22.02.10, 16:36
          Naucz się pisać z sensem. Bo ni w piz... nie mogę pojąć coś natworzył. A mecz
          nie był o nic. Był o prestiż i zajęcie 1 miejsca w grupie. To żeś Ruski to nie
          znaczy, że znasz się na hokeju.
          • Gość: Pepik Nie truj doopy Jasiek IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 22.02.10, 18:10
            Facet pisze z sensem, a ze ty go nie rozumiesz to juz twoj problem.
            O prestiz to mecz jest w finale. Teraz to tylko rozgrzewka.
      • Gość: rydzu Vancouver 2010. Euforia w USA, Kanada krwawi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.10, 14:11
        hokej piekny sport, ale ogladajcie i kibicujcie polskiemu "światkowi" lacrosse
        bo to jest dopiero ostry i widowiskowy sport ;)
        • Gość: puck Re: Vancouver 2010. Euforia w USA, Kanada krwawi IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 22.02.10, 18:13
          Rozwin mysl o czym piszesz rydzu? Lacrosse to oficjalnie letnia
          narodowa dyscyplina Kanady, tak jak hockey jest zimowa.
      • Gość: Zdegustowany Vancouver 2010. Euforia w USA, Kanada krwawi IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.02.10, 14:32
        System rozgrywek jest chory, zespoły które przegrały wszystkie mecze w grupie np. Niemcy czy Łotwa są w takiej samej sytuacji jak Kanada czy Czechy (po 2 zwycięstwa). Sprawiedliwiej było jak były 2 grupy po 6 drużyn i awansowały po 4 najlepsze grając 1z4, 2z3 itd.
      • Gość: Fradi Dzieki trafili na Niemcow a nie ruskich. Strategia IP: 66.18.209.* 22.02.10, 16:05
        • Gość: Johny Re: Dzieki trafili na Niemcow a nie ruskich. Stra IP: *.cdma.centertel.pl 22.02.10, 16:33
          Jaka strategia. Gdyby wygrali z USA byliby na 1 miejscu w grupie i nie musieli
          by grać z Niemcami dodatkowego meczu o wejście do ćwierćfinału. W którym Rosja
          już jest. Więc o czym piszesz? Oglądałeś mecz? Kanadyjczycy robili wszystko żeby
          wygrać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka