takisobiestatystyk igrzyska mają coraz mniej wspólnego 26.02.10, 16:09 z prawdziwym sportem. Absolutnie rządzi doping (ale ten "mądry", zachodni, ktorego zachodnie antydopingowe instytuty "nie wykrywają") Sędziowie jacy są - wszyscy widzą, a i MKOL odpopwiednio "dojrzał". Gdy lata temu kanadyjska para sportowa (w łyżwiarstwie figurowym ) oprotestowała zwycięstwo Rosjan - to przyznano im drugi złoty medal, nie odbierając go zresztą Rosjanom - ewenement na skalę światową. Gdy dzisiaj ewidentnie skrzywdzono Pluszczenko - zdecydowanego zwycięzcę w konkurencji męskich solistów ( sędziowie dali zwycięstwo USmanowi oczywiście), to pies z kulawą nogą nie zaprotestował - ponoć ma protestować sam Pluszczenko, ale przecież to tylko Rosjanin - wynik apelacji jest łatwy do przewidzenia. Pamiętam sytuację z letnich IO - gdy Amerowi - zwycięzcy kolarskiej jazdy na czas - UDOWODNIONO doping - udowodniono, ale złotego medalu nie odebrano ( drugi byl Rosjanin) . Inna historia - złoty medal USmana w gimnastyce sportowej- przyznano mu ten medal na skutek ewidentnej pomyłki sędziowskiej - pomyłkę przyznano i poproszono USmana o oddanie złota - drugi był Koreańczyk. Poproszono, bo pomimo udowodnionej pomuyłki nie można było anulować decyzki sędziów - USman medalu nie oddał. Takich przykładów jest wiele. No, cóż - po prostu chce sie rzygać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kate Re: igrzyska mają coraz mniej wspólnego IP: *.dsl.bell.ca 26.02.10, 19:45 Pluszczenko mial technicznie lepszy program, ale to nie wszystko.Pojechal to bardzo niechlujnie, o maly wlos sie nie wywalil, a zasady punktowanie kolego sie zmienily.USmen jak to piszesz przestudiowal zasady, przygotowal sie doskonale i jego jazda byla bez jakis widocznych bledow dal laika.Pomijajac juz to wypowiedz Pluszczenki byla ponizej krytyki i uwazam go za przegranego dla mnie i bede sie cholernie cieszyc jak kolesiowi na kazdych spotkaniach bedzie sie lyzwa potykac i nie zdobedzie juz zadnego zlotego medalu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawdaiwy kibic Re: igrzyska mają coraz mniej wspólnego IP: 88.156.174.* 26.02.10, 21:08 Pluszczenko już trafił do panteonu najwybitniejszych łyżwiarzy figurowych i wywalczył zaszczytne miejsce w historii tej dyscypliny. Łajzaczek czy jak mu tam nigdy do tego panteonu nie trafi. A życzenia wszystkiego najgorszego dla wielkiego łyżwiarza i jednej z legend światowego sportu - to bardzo fair. I bardzo polskie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kate Re: igrzyska mają coraz mniej wspólnego IP: 69.158.43.* 26.02.10, 21:50 Nie zabieram mu tego co wywalczyl, ale skoro taki wielki "miszczu" to niech sie zachowa jak takowy i pochyli glowe przed kims kto go pokonal.A nie odgrazanie sie w wywiadzie ze na terenie Europy to obecny mistrz olimpijski nie mialby szans z nim bo on by wygral, on jechal na te igrzyska z przekonaniem ze on wygra wogole nie starajac sie o nic. Legenda legenda, ale i legenda jedna zla wypowiedzia moze spasc z drabiny slawy na samo dno i dla mnie Pluszczenko wlasnie zlecial na na ostatni szczebelek. I tekst ze w Soczi to amerykanin nie ma zadnych szans.Bo co ?Bo on bedzie u siebie?Zalosne bylo to co on mowil.Nie wiem czy polska TV to puscila, ale koles stracil w moich oczach wiele po tej wypowiedzi. Mowiesz bardzo polskie?Popatrz jak ty sie zachowujesz - przekrecajac w taki a nie inny sposob nazwisko sportowca. JA mu nie zycze wszystkiego najgorszego, ja mu tylko zycze by juz zlotego medalu nie dostal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawdziwy kibic Re: igrzyska mają coraz mniej wspólnego IP: 88.156.174.* 26.02.10, 22:13 Ktoś, kto nawet własne imię "zangielszczył" - mówię o Tobie, kate - może na nieamerykańskich sportowców pluć do woli. Zresztą - o co chodzi? Przecież Łajzaczek wygrał. A że niezasłużenie - któż będzie o tym pamiętał za kilka lat... Ale ja Ciebie rozumiem, kate... Łajzaczek nie dość,że "Hamerykan", to jeszcze taki ładny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kate Re: igrzyska mają coraz mniej wspólnego IP: 69.158.43.* 27.02.10, 03:00 Koles nie znasz mnie wiec sobie daruj te przytyki o zangielszczaniu imion.Ty masz nick - prawdziwy kibic, ja mam kate bo mi sie tak podoba. Amerykanin, absolutnie mi sie nie podoba, natomist podobala mi sie jego wypowiedz odnosnie wyjazdu do Soczi.Daje wiele do myslenia. Poza tym powiedz mi dlaczego mialabym kibicowac amerykanom?Tak wyjasnij mi bo nie rozumiem?A skoro Ty mnie tak rozumiesz to mi to wyjasnij, prosze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szaran Coś strasznego!!! Przecież powinny natychmiast IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.10, 16:10 pomodlić się, ofiarować medale na Caritas albo jako wotum na Jasną Górę, posypać głowę popiołem i iść do domu lepić pierogi siedzącym przed TV z puszką piwa swoim mężulkom. A tu się babom zabawy zachciewa! Przyjdzie Islam to skończy z tymi fanaberiami! Będą grały, ale w burkach! Odpowiedz Link Zgłoś
hetmanwiechu Dobrze ujete 26.02.10, 18:00 Gość portalu: Szaran napisał(a): > pomodlić się, ofiarować medale na Caritas albo jako wotum na Jasną > Górę, posypać głowę popiołem i iść do domu lepić pierogi siedzącym > przed TV z puszką piwa swoim mężulkom. A tu się babom zabawy > zachciewa! Przyjdzie Islam to skończy z tymi fanaberiami! Będą grały, > ale w burkach! ale ci fundamentalisic afere chca zrobic i jeszcze nam wmawiaja ze nie mozna w Kanadzie pic wodki od 18 roku zycia. co za durnie Odpowiedz Link Zgłoś
anarcho-emeryt Re: Dobrze ujete 27.02.10, 05:19 Alcohol Laws. BC's legal drinking age is 19. Photo identification is required to purchase alcoholic beverages or enter nightclubs serving alcohol. ... Pytanie czy te ponizej tego wieku pily czy tylko braly udzial w libacji starszych kolezanek....a w ogole to ....MAJA ZLOTO!!! Odpowiedz Link Zgłoś
eastsider Sport dla inteligencji ? 26.02.10, 16:12 A moze inteligencja dla sportu ? Bardzo chcialbym wiedziec, jaki sport uprawia inteligent pierrecruise. Pojecie tzw. sportow elitarnych nieco sie ostatnio zdewaluowalo ( Tiger Woods ). Szermierke, tenis i polo uprawiaja ludzie niekoniecznie do inteligencji zaliczani. Sloma w butach ma miedzy innymi taka ceche, iz jest niewidoczna w internecie. I to jest niewatpliwie zacheta dla pierrecruise i jemu podobnych. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Zostań inteligentem, do byc może dowiesz się jakie 26.02.10, 16:28 sporty uprawia inteligencja (ty zapewne nie uprawiasz żadnego), ale nie jest to na pewno ani boks. ani piłka nożna, ani hokej:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andzej Re: Zostań inteligentem, do byc może dowiesz się IP: *.home.cgocable.net 26.02.10, 17:20 No to prosze sobie posluchac wypowiedzi tutejszych sportowcow nawet hokeistow, z inteligentnymi sportowcami z innych dyscyplin w Polsce. Nie wiem czy to jezyk Polski jest taki trudny, czy brakuje obycia, ale tutejsi sportowcy w kazdej dyscyplinie (nawet boksie) wypowiadaja sie o wiele lepiej i sprawniej nie Polacy. Czytajac komentarze tutaj, wydaje mi sie ze to nie sport jaki sie uprawia, ale cos innego jest tego wina. Zadna szkola nie nauczy kultury i szacunku. Widze naweet jego brak dla brata Polaka w wypowiedziach ponizej, a co dopiero dla zawodniczek Kanady, ktore wygraly w sporcie ktory jest dla Kanady jak religia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eee Vancouver 2010. Szampan, cygara i piwo, czyli k... IP: *.sbs.sk 26.02.10, 16:15 18:0 to wygraly ze Slowacja a nie Szwajcaria, panie dziennikarz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Docent Vancouver 2010. Szampan, cygara i piwo, czyli k... IP: 32.97.110.* 26.02.10, 16:19 Jeśli chodzi o tego typu świętowanie, to nie jest to coś, co się nie w Kanadzie nie zdarza - mówił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xfile Vancouver 2010. Szampan, cygara i piwo, czyli k... IP: *.aster.pl 26.02.10, 16:29 gowniarzeria. sodowa do glowek uderza i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chris Kanada pokazuje "klase" IP: *.hsd1.nj.comcast.net 26.02.10, 16:41 Tak te robotnicza. Te hokeistki nie pasuja do Vancouver. Jest to pieknie zlokalizowane, szalenie wyrafinowane miasto, ktore laczy Brytyjska Kolumbie z Azja (i jej rynkami). Szkoda ze Panie hokeistki nie dopasowaly sie do otoczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Kanada pokazuje "klase" IP: *.home.cgocable.net 26.02.10, 17:09 Co to znaczy dokladnie ze sie nie pasuje do jakiegos miasta. Vancouver to piekne miasto. Nikt ne pasuje do niego lepiej niz mistrzynie olimpijskie w hokeju - sporcie narodowym Kanady. One sa bohaterkami calej Kanady i wszystkich malutkich i duzych miejscowosci. Corka mojego sasiada juz teraz chce byc reprezentantka. Na jakim swiecie Wy zyjecie? kochani, otworzcie oczy to juz 21 wiek. Jakby Polska pobila Ruskich w hokeja to jaka bylaby reakcja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chris Re: Kanada pokazuje "klase" IP: *.hsd1.nj.comcast.net 26.02.10, 18:43 Kochany Andrzeju--strzal w "10tke"!!. Wiec tu chodzi o to ze pokonanie USA dla Kanady jest TYM SAMYM co dla Polski pokonanie moskali. Co za kompleksy! Niech Kanada je nadrabia w hokeju meskim a nie w sporcie ktory uprawiany jest przez dwa kraje. Dlaczego Kanada nie pokonala USA w tamtym tygodniu? Dlaczego takie siusianie przed spotkaniem z malutka i dumna Slowacja? Dlaczego poty z powodu finalu z USA (kolejna kleska sie szykuje). Kanada, ktora lubie i szanuje, jest o wiele lepsza niz zachowanie zakompleksionych gowniar z prowincji(no pun intended:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Kanada pokazuje "klase" IP: *.home.cgocable.net 26.02.10, 19:15 Jezli chodzi o mezczyzn to mam nadzieje ze ogladales mecz z Ruskimi, amerykanie beda nastepni, badz spokojny. Slynny Ovechkin nawet ze swoim 124 mln kontraktem nie mogl nic zrobic (on tutaj tez jest gwiazda). Tego aspektu nie ma sensu dyskutowac. Piszemy o dziewczynach. One sa bohaterkami w Kanadzie. Kazdy program radiowy i telewizyjny tutaj jast dzisiaj za nimi. Sam tytul tego artykulu 'skandal' jest wprost obrazajacy. Cala Kanada stoi za naszymi dziewczynami. To nie bylo pijanstwo i hulanki w nocnym barze jak ktos z 'wyobraznia' pisal wczesniej na forum. To sa dziewczyny ktore umieja sie cieszyc ze zwyciestwa. Cale Vancouver swietowalo z nimi oraz cala Kanada. Podobnie zrobimy jak wygramy z Amerykanami. O siusianiu przestalem gadac jak moja corka dorosla - Slowacja, zycze im sukcesow w walce o braz. Mowimy jednak o dziewczynach. Jka to czytam to mi wstyd za Polakow. Troche otwartosci. Zrobmy sobie (Polacy)druzyna hokeja i wygralmy medal. W Kanadzdie jast ponad pol miliona zarejestrowanych hokeistoe, z czego 200 tysiecy to dzieci mniejsze niz 13 lat. Wszyscy graja, wiec tworza ekonomie (sprzet), sa zdrowi i wysportowani i przyjacielscy. Migdy nie slyszalem aby ktos tutal w Kanadzie tak atakowal innych z tak blahego powodu. Poczytajcie sobe co wypisuja Polscy sportowcy o innych. Tutaj nawet o innych mowi sie dobrze. Nie ma zadnego skandalu. Skandal to tak pisac o sportowcach. Powtarzam zala, pruderyjna, Wiktorianska, Katolicka multi-kulturalna Kanada stoi za dziewczynami. Gdzie jest ta Polska wyrozumialosc? Mam nadzieje, ze moja corka tez bedzie mogla tak kiedys swietowac (marne szanse ale..) Sam bym jej podrzucil pare ;Cubans'. Wiecej zrozumienia dla innych. Kto was obrazil, kilkoma cygarami. Niech mi nikt nie gada o duchu olimpijskim. Bog Dionizos wiedzial jak w Olimpie swietowac. Nie myslaelm ze Polacy sa tacy malostkowi - have some fun, have a life (pun intended). Zycze wszystkim zeby Polacy mieli takie zawodniczki. A o komplesach to nie mam mowy. Zobacz jak 18 letnia Paulin, rozgromila amerykanki. Kanada ma kompleks Ameryki ale to juz inna sprawa. Jezeli chodzi o prowincje to w Kanadzie a mysle ze i w swiecie rozwinietym juz tego nie ma. W najmniejszej miejscowosci jest internet i telewizja satelitarna. Ogladasz co chcesz. Kwestia korzystania z technologii 21 wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chris Re: Kanada pokazuje "klase" IP: *.hsd1.nj.comcast.net 26.02.10, 21:22 Dziekuje za odpowiedz. Moze moje oczekiwani sa malo realne. Chodzilo mi jedynie o to ze olimpiada to sport. A nie leczenie kompleksow. Dlaczego tak wyrafinowany, bogaty i cieszacy sie na calym swiecie uznaniem kraj jak Kanada dostal bzika na punkcie kilkunastu dziewczyn, ktore wygraly zloto w dyscyplinie ktora tylko Kanada traktuje na serio? Dlaczego BBC jest poddawane medialnym atakom ze strony prasy i telewizji kanadyjskiej za pisanie prawdy? Zloto nie jest priorytetem, a przynajmnie nim byc nie powinno. Cygara, piwo? Andrzyj, przeciez Twoja pociecha i inne mlode osobybeda to nasladowaly. A co do reszty komentarza to wszystko sie zgadza. w 1988 w Calgary Polska przegrala z Kanada 0:1. Zrmisowala ze Szwecja 1:1. A w Lake Placid pokonala Finlandie! Obecny zespol to dno. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julek Re: Kanada pokazuje klase IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 26.02.10, 23:01 Zapomniales o jednym - kompleksy wobec Kanady ma USA, nie odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jackk3 Re: Kanada pokazuje "klase" IP: *.ptr.terago.net 26.02.10, 23:12 Wlasnie, igrzyska to sport. Chyba nigdy nie miales doczynienia ze sportem (tym wyczynowym). Ile potrzeba wyrzeczen, lat treningu, przygotowan, itd. BBC moze pisac co im sie zywnie podoba (BTW na psy schodza coraz bardziej niestety) ale w stosunku do calych Igrzysk so bardzo nie 'fair'. O jakich kompleksach ty mowisz? Amerykanie po raz kolejny przegrali choc chcieli wygrac za wszelka cene. Co do popularnosci sportu: jest wiele dyscyplin ktore maja o wiele mniej zawodnikow a sa od dziesiatkow lat w programie igrzysk. Hokej zenski jest i dlatego kazdy moze wystartowac do medali. I zloto jest najwazniejsze, to jest SPORT wlasnie. Udzial zostawmy dla reszty populacji. Tez pamietam 1988 i kompromitacje Polakow w hokeju (uzyj wyszukiwarki). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Kanada pokazuje "klase" IP: *.home.cgocable.net 27.02.10, 03:32 Okay, tym razem krotko. Nawet Amerykanie mowia o nas ze Kanadyjczycy to najbardziej uprzejmi ludzie na swiecie. Jest w tym duzo racji. W Europie nawet nie spotkalem tak uprzejmych ludzi. Pomagaja wszystkim ktorym moga. Na Haiti zebralismy 50 mld CAD w kilka tygodni. Porzadni ludzie. Jednak jak dasz im kij hokejowy do reki to juz inna sprawa. Mowia - hokej to nasza gra. Nie mowimy ze nikt nie unie grac, mowimy ze my gramy lepiej. Ciezko na to pracujemy ale gramy lepiej. Po tym watku wyobraz sobie mecz o zloto - juz 3 na Olimpiadzie. Wygraly. Po meczu oszalaly ze szczescia. Chcialy sobie zrobic zdjecia na lodowisku i zrobily. To nie bylo pijanstwo. Nikt nie pisze ze sie upily. Oblewaly sie szampanem i palily cygara. Pily piwo. Kto wie jakie. Nawet moja corka jest oburzona ze ktos pisze skandal w Polsce. Pozwolcie nam to ocenic. My zyjemy tutaj, my ich wychowujemy. Te zawodniczki to rowniez matki - w studio biegaly 2-3 letnie maluchy. Pare godzin po 'pijanstwie' WSZYSTKIE byly w studio w Vancouver i udzielaly wywiadu. Nikt nie byl pijany. Takie pisanie to obelga dla ciezko pracujacych zawodniczek. To ciezki sport. Widze ze niewielu tam rozumie co tu sie stalo. Nawet w Amerykanskich programamch wszystkim sie podobalo ze wlasnie tak zrobily. Pracujesz ciezko, cieszysz sie calym sercem. My nie mamy bzika. Hokej to tak jak pilka w Polsce - tylko ze jestesmy w nim najlepsi. Moja corka nie bedzie patrzec na pijanstwo, ale na zwyciestwo. Tutaj nie ma problemu z alkoholem - co tu nasladowac. To nie jest problem alkoholu. To nie bylo pijanstwo. Dlatego nas to tak boli taki komentarz. Pozdro. Ide ogladac nszych hokeistow. Odpowiedz Link Zgłoś
jpradera Re: Kanada pokazuje "klase" 27.02.10, 06:04 Dobrze powiedziane :-) Sam bym lepiej tego nie zrobil :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Vancouver 2010. Szampan, cygara i piwo, czyli k... IP: *.home.cgocable.net 26.02.10, 16:38 Jaki to problem ze ktos sie cieszy ze zwyciestwa. Dziewczyny poswiecily dlugie lata na treningi. Wy widzicie tylko ostatnie kilka dni. To ze sa dobre to nie przypadek. To ciezka praca i lata wyrzeczen.Wole to niz tlumaczenia dlaczego sie nie wygralo.. Przeciez sie nie upily i nie rozrabialy. Dla nas zwyciestwo nad Amerykankami to tak jak w Polsce zwyciestwo nad Rosja. Tak na marginesie to cygaro pali sie w Ameryce aby uczcic narodzenie dziecka. Specjalna okazja. A gadanie o slomie to dla kogos kto nie rozumie o czym pisze. Zreszta widze wiele tego w komentarzach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BIc Vancouver 2010. Szampan, cygara i piwo, czyli k... IP: 217.140.4.* 26.02.10, 16:39 co na to feministki? Odpowiedz Link Zgłoś
krys_76 Zasłużyły na imprezkę! 26.02.10, 16:49 A z tymi cygarami to bardzo śmiechowo wyglądają:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warka z Tych Re: Zasłużyły na imprezkę! IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.02.10, 17:06 tak jest, to tylko foto! Mimo ze jestem starym zgredem to nic skandalizcnego nie widzę w tym zachowaniu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xex Ale wieśniary IP: 71.249.149.* 26.02.10, 16:52 Kanada. Od dojenia łosi do hokeja. Odpowiedz Link Zgłoś
jpradera Re: Ale wieśniary 27.02.10, 06:10 Gość portalu: xex napisał(a): > Kanada. > Od dojenia łosi do hokeja. Powiedzial co wiedzial, polski kmiot. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pit_44 Vancouver 2010. Szampan, cygara i piwo, czyli k... IP: *.chello.pl 26.02.10, 17:01 To na czym ten skandal właściwie polegał? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kate Re: Vancouver 2010. Szampan, cygara i piwo, czyli IP: *.dsl.bell.ca 26.02.10, 20:00 Chyba tylko ze 18latka pije piwo bo to w BC jest nie zgodne z prawem. Eee teraz bede zlosliwa i sie zapytam - ta 18latka to jest zdjecie jak ona pije to piwo czy jak trzyma puszke i ze sie wyraze podaje kolezankom?Bo jak to to moga im skoczyc - legalny wiek na serwowanie alkoholu to 18 lat.:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aceoce Re: Vancouver 2010. Szampan, cygara i piwo, czyli IP: *.75.56.27.brzesko56.ptc.pl 26.02.10, 17:02 Nie wiem o co Wam wszystkim chodzi... Przynajmniej są oryginalne :) Mnie się podoba :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werpis2 Radość zwycięstwa i młodości bez pruderii.!!!!!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 26.02.10, 17:11 I bez mszy dziękczynnej,brawo dziewczyny bawiły się ku uciesze widzów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Troche respektu dla Olimpiady i jej znaczenia! IP: 155.212.47.* 26.02.10, 17:12 Szkoda ze tak malo ludzie dzisiaj wogule rozumie znaczenie imprezy takiej rangi. Jak juz ktos wczesniej powiedzial to nie liga NHL, ekstraklasa, czy jakas tam impreza. Takie zachowanie (na lodzie) to calkowity brak respektu i ludzkie znieczulenie do pewnych moralow dzienki ktorym ludzie nie zachowuja sie jak zwiezeta i bydlo; chociez dzisaj, to codziennosc w znieczulonej terazniejszosci i falszywej wolnosci gdzie ludziom sie wydaje ze rubta co chceta gdzie chceta i za to zero odpowiedzialnosci. Ludzie obudzcie sie, bo sika na was swiat a wy mowicie ze deszcz pada. Jestescie jak ciemna masa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szumlas Re: Troche respektu dla Olimpiady i jej znaczenia IP: 172.16.8.* 26.02.10, 17:44 4 bledy ortograficzne - to brak respektu dla jezyka polskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Troche respektu dla Olimpiady i jej znaczenia IP: 155.212.47.* 26.02.10, 18:55 Mam nadzieje ze czujesz sie troche lepiej teraz kolego, ukazujac swoja ludzka madrosc w niewlasciwym temacie; odwracajac uwage od tego co wazne i tematu rozmowy na slaby punkt drugiej osoby. To stara taktyka szatana, jestes jego zabawka. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: Troche respektu dla Olimpiady i jej znaczenia 27.02.10, 04:19 w czasach słowników w każdym programie błędy ortograficzne świadczą o nieposzanowaniu czytelników i własnym lenistwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4YYZ Re: Troche respektu dla Olimpiady i jej znaczenia IP: *.dsl.bell.ca 27.02.10, 03:16 no wlasnie,i kto tu jest ciemna masa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jonnyd Vancouver 2010. Szampan, cygara i piwo, czyli k... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.10, 17:20 byly u siebie no co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdf Vancouver 2010. Szampan, cygara i piwo, czyli k... IP: *.chello.pl 26.02.10, 17:21 Nie przesadzajmy. Jaki znowu skandal? Dziewczyny są pełnoletnie, uprawiają najbardziej brutalną (i męską) dyscyplinę na olimpiadzie, zdobyły złoty medal po 60 minutach walki wręcz. I odreagowały stres tak jak umiały, nie łamiąc przecież ani prawa, ani dobrych obyczajów. Jak ktoś oczekiwał, że ubiorą się w długie spódnice, zaplotą włosy w warkoczyki, ustawią w pary i odśpiewają hymn dziękczynny, to pomylił lodowisko z klasztorem szarytek bosych. Odpowiedz Link Zgłoś
teaforme To tylko zabawa nie skandal. 26.02.10, 17:22 Skandal?...Nie, to zwykle celebrowanie. Dla Canady to rzeczywiscie powod do swietowania; to przeciez olimpjada i zloto uzyskaly po przekonywujacym zwyciestwie z archenemys jakim sa USA. Swietowaly w strojach i z medalami?...a co w tym dziwnego; przeciez to lepjej niz na golasa; medale, to nie cos w rodzaju "swietej krowy" w ktorej obecnosci nalezy wylacznie przebywac w strzemiezliwosci, trzesc sie i modlic. Wyjatkiem byla ta nieletnia; i jezeli rzeczywiscie pila i palila( a nie pozorowala tylko tego) przedstawiciel komisji olimpijskiej co najwyzej powinien przelozyc ja przez kolano i "wlepic" pare klapsow na goly tylek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olek Co za wieśniary IP: *.adsl.inetia.pl 26.02.10, 17:29 Imprezka ok, ale z medalami olimpijskimi? Sport + alkochol + cygara ??? Coś im we łbach klepek brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Co za wieśniary IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 28.02.10, 17:43 A szanowny Olek to co? Do konfesionalu by po zwyciestwie polecial? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pingu te "wiesniary" jak je nazywasz, IP: 205.210.132.* 02.03.10, 18:17 by wygraly z reprezentacja meska hokeja przynajmniej 10:0 a moze wiecej ;) imprezy z alkoholem i tytoniem to raczej normalne we wszystkich krajach zachodnich. to, ze po skonczonym turnieju jest impreza, to chyba normalne. i przynajmniej nie ma hipokryzji. mnie osobiscie najbardziej ruszaja reklamy mcdonalda i koka-koli. pol kilo tluszczu zapite barwionym syropem to jak najbardziej w duchu sportowym olimpiady. z tym komitek olimpijski jakos problemu nie mial. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rychusa Vancouver 2010. Szampan, cygara i piwo, czyli k... IP: *.hsd1.il.comcast.net 26.02.10, 17:30 ale o co ten krzyk?Toto co une trzymaja to ma byc piwo?Kanadyjczycy maja jeden wzgledny gatunek Labatt- sie nazywa.Reszta to badzej siur niz beer.Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: canadianBlackBear Re: Vancouver 2010. Szampan, cygara i piwo, czyli IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 26.02.10, 17:53 Gość portalu: rychusa napisał(a): >Reszta to badzej siur niz beer.Amen. rychusa, nie chce Cie martwic, ale ktos sobie niezle z Ciebie zakpil, odlewajac sie do Twego kufla. Sorry man! ;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rychusa Re: Vancouver 2010. Szampan, cygara i piwo, czyli IP: *.hsd1.il.comcast.net 26.02.10, 18:30 coz...tylko w Kanadzie "spozywaja"podobne ilosci co rosjanie i nie wykluczam,ze zalatwiacie sie do kufli.Jednakowoz zawsze pije piwo butelkowane...markowe i nigdy kanadyjskie.Jest mi rowniez przykro man,ze takie g.owno pijecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CanadianBlackBear Re: Vancouver 2010. Szampan, cygara i piwo, czyli IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 26.02.10, 18:42 Nie tlumacz sie rychusa. Czy ci nasikali do kufla, czy do markowej butelki to jeden pies. Wazne zes to wchlonal i przyswoil. BTW a nerki delikwent mial chociaz zdrowe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Vancouver 2010. Szampan, cygara i piwo, czyli IP: *.vc.shawcable.net 27.02.10, 10:16 Molson Canadian jest najlepszym piwem!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kate Re: Vancouver 2010. Szampan, cygara i piwo, czyli IP: *.dsl.bell.ca 27.02.10, 19:10 O tutaj sie sprzeciwie.Piles kiedys LakePort? Moose Dead chocby czerwony - polecam Moose Head dry - sprowadz sobie z New Brunswic( pycha)i ostatnio odkrylam Steem Wistle z Toronto, Polecam James ready i Upper Canada. Ze zdjec wygladalo ze maja coors lite( puszki, ale upierac sie nie bede) a niektore mialy Molson Canadian.JAkos najwieksza afere zrobila polska prasa - nie wiem dlaczego?Tyle krzyku o nic praktycznie. A internauci piszacy z Polski - prosze najpierw sie zapoznac z tradycjami jakie panuja tu na tym kontynencie a dopiero potem sie oburzac - cygaro naprawde w tym wypadku mialo zupelnie inny wydziwk niz promowania palenia przez sportowcow.Ale o cygarach juz tutaj pisano:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jackk3 Re: Vancouver 2010. Szampan, cygara i piwo, czyli IP: 137.186.39.* 28.02.10, 01:00 W Kanadzie jest wiele dobrego piwa, jest kilka naprawde swietnych. Trzeba tylko zaczac pic cos innego niz ten Zywiec (slaby nawiasem mowiac jak wiekszosc polskich piw dostepnych tutaj a jest ich kilka). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jedrus Re: Vancouver 2010. Szampan, cygara i piwo, czyli IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 28.02.10, 17:58 Labatt Rychusku drogi to nie gatunek piwa ale ogromny koncern ktory piwo produkuje - kilkanascie gatunkow w samej rzeczy, wsrod ktorych najpopularniejsze jest Blue robione wedlug receptury rodem z Pilzen. Mnostwo doskonalych gatunkow piw produkowanych jest w tzw. mikrobrowarach ktorych pelno od morza do morza. W samej BC bedzie z 50. Wejdz na www.realbeer.com/canada/ i popatrz sam. Zycia i watroby by nie starczylo by kazdego skosztowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pingu @rychusa: co maja wspolnego amerykanskie piwo i IP: 205.210.132.* 02.03.10, 18:07 stary zart, zawsze aktualny: co maja wspolnego amerykanskie piwo i sex w canoe? fucking close to water. a tak naprawde to swiatowy business piwny jest opanowany przez firmy ktorych siedziby sa w RPA i Brazyli. takze daj sobie spokoj. jedyna duza firma z ameryki polnocnej to coors-molson (fuzja amerykanskiego coorsa i kanadyjskiego molsona). co nie ma znaczenia, bo najwyrazniej guzik wiesz o piwie, skoro nawet rozwazasz zakup labatta, ktorego wlascicielem jest Anheuser-Busch InBev. "Anheuser-Busch" najwieksze szczochy na swiecie robione z KUKURYDZY. bo to jest jedyny wklad amerykanow w produkcje piwa (produkcja tego "piwa" wlasnie), teraz zarzadzany przez "InBev", brazylijczykow, bo amerykanie sobie nie radzili, oczywiscie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Nic sie nie stalo IP: *.dip.t-dialin.net 26.02.10, 17:43 Graly u siebie, wygraly z USA, ku rozpaczy supermocarstwa - czyli karawana jedzie, a pieski szczekaja hau hau hau hau uuuuuuuu !!!! Brawo dziewczyny, jesteskie boskie, pokazalyscie looserom jak sie gra i wygrywa. MKOL - luksusowy dom superstaruchow, udajacych swietoszkow, prowadzacych luksusowe zycie na koszt MKOL, w najdrozszych hotelach i nie robiacy niczego pozytecznego, tolerujacy doping. Najewiekszy dran z nich wszystkich Samaranch - popieral doping !!!!!!!!! I ta kupa zlomu ma czelnosc komus udzielac lekcji moralnosci ?? zenada.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goscb Vancouver 2010. Szampan, cygara i piwo, czyli k... IP: *.vf.shawcable.net 26.02.10, 17:46 Glupio dziewczyny zrobily powinny lepiej zachowac,to fakt!Ciesze sie jednak ,ze zdobyly zloty medal i ciezko na to pracowaly.Ich zachowanie mozna jednak zrozumiec to sa mlode dziewczyny i byly bardzo szczesliwe a mecz z USA byl dla nich duzym stresem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adasiek Vancouver 2010. Szampan, cygara i piwo, czyli k... IP: *.bchsia.telus.net 26.02.10, 17:54 Wy juz nie macie chyba o czym pisac. Tak nasza Polska ekipa znowu bardzo zawiodla. Kanadyjki po prostu bardzo sie cieszyly, sa mlode, niektore nawet bardzo mlode. A my cosmy zrobili na tych igrzyskach ??? znowu wstyd !!! Oprocz Adama i Justyny to sie nieliczylismy w ogole. Jazda Fugurowa naszych to wrecz skandal i o tym powinniscie krzyczec. Jak sie nie ma godnych do reprezentowania to lepiej nikogo nie wysylac. Wstyd, wstyd i jeszcze raz wstyd. Teraz inne narodowosci bede o nas kawaly pisac. A co na to nasz caly sztab olimpijski ? Wszyscy beda mowic ze trzeba wyciagnac wnioski, tak jak w pilce, tak jak co 4-ry lata. WSZYSCY POWINNI DOSTAC KOPA W DUPE !!! Trzeba dobrze posprzytac te sportowe towarzystwo a nie tylko dupy wozic po calym swiecie i dobre miny robic do zlej gry. Wstyd i jeszcze raz wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c. Vancouver 2010. Szampan, cygara i piwo, czyli k... IP: *.163.246.94.artcom.pl 26.02.10, 17:56 ciesza sie dziewczyny bo zamiast latac z palkami za fokami dostana prace na lotniskach z paralizatorami pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
hetmanwiechu W Kanadzie mozna legalnie pic od 18 roku zycia 26.02.10, 17:58 Proponuje sie troche poduczyc, bo Kanada to nie USA. Pozdrwiam idiote ktory pisze takie pierdoly ze 18 latkowie nie moga pic alkoholu w Canadzie. Odpowiedz Link Zgłoś
kelowna Nie masz racji, w Brytyjskiej Kolumbii musi 26.02.10, 18:21 miec 19 lat. Nie wysylaj od idiotow, sam sprawdz najpierw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janekwww Re: W Kanadzie mozna legalnie pic od 18 roku zyci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.10, 18:58 oj, odrazu zaraz idiota Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: W Kanadzie mozna legalnie pic od 18 roku zyci IP: *.wroclaw.vectranet.pl 26.02.10, 19:14 Pozdrawiam idiotę który w Polsce pisze Kanada przez 'C'. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: W Kanadzie mozna legalnie pic od 18 roku zyci IP: *.vc.shawcable.net 26.02.10, 19:53 W Brytyjskiej Kolumbii limit jest 19 lat. Nie wyzywaj od idiotow. te sprawy sa regulowane na poziomie prowincji (w Kanadzie) i stanow (w USA) a nie federalnym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: W Kanadzie mozna legalnie pic od 18 roku zyci IP: *.vc.shawcable.net 26.02.10, 20:03 W Brytyjskiej Kolumbii limitem jest 19 lat. Nie wyzywaj od idiotow. te sprawy sa regulowane na poziomie prowincji (w Kanadzie) i stanow (w USA) a nie federalnym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rt Re: W Kanadzie mozna legalnie pic od 18 roku zyci IP: 94.75.121.* 26.02.10, 21:09 zawsze warto kulturalnie pisać jeśli komuś sie wydaje że coś wie, bo może mu sie tylko wydawać:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: troche rozsadku... Re: W Kanadzie mozna legalnie pic od 18 roku zyci IP: *.subscribers.sferia.net 26.02.10, 20:20 a ja sie proponuje dowiedziec, zanim sie zacznie kogos obrazac... W Kanadzie jest 18 albo 19 w zaleznosci od prowincji... Kazda ma tez odpowiednie uregulowania odnosnie do sprzedazy alkoholu, np. w Nowej Szkocji mozna sprzedawac alkohol tylko w odrebnych sklepach/punktach... Byłem tam rok temu. W BC jest od 19... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rt dlaczego się nie odezwiesz, nie przeprosisz? IP: 94.75.121.* 26.02.10, 21:08 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rt Re: dlaczego się nie odezwiesz, nie przeprosisz? IP: 94.75.121.* 26.02.10, 21:10 straszne chamstwo (no chyba że nie żyje - może teraz ja znow tak hetmanwiechu niepotrzebnie...), chyba że nie żyjesz to sorki! Odpowiedz Link Zgłoś
hetmanwiechu za co przepraszacz? 03.03.10, 01:00 Gość portalu: rt napisał(a): > straszne chamstwo (no chyba że nie żyje - może teraz ja znow tak > hetmanwiechu niepotrzebnie...), chyba że nie żyjesz to sorki! Wielkie lubudu robia z tego ze ona ma 18 lat, a w duzej czesci Canady moze chlac ile wlezie od 18 roku zycia. W BC o tym wiedza wiec nikt dupy nie truje jak 18 latek sobie przechyli. A kosherna zaraz zaczyna pluc bo przeciez to nie po hamerykansku. Nie pisze z Polski dla tych idiotow co poprawiaja C na K. U mnie pisze sie Canada i Candada jest Candada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: W Kanadzie mozna legalnie pic od 18 roku zyci IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 28.02.10, 17:39 Moze nieletnia w Kolumbii Brytyjskiej ale napewno "letnia" w Quebec gdzie mieszka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matylda Re: W Kanadzie mozna legalnie pic od 18 roku zyci IP: *.jacobs-university.de 12.03.10, 10:25 To ja proponuję się poduczyć i odsyłam do poniższego artykułu: www.bcpassport.com/vancouver-vital-information/alcohol-in-vancouver.aspx (o ile włada Pan tym narzeczem). W całej Kanadzie alkohol można pić od 18 lat, jednak w Brytyjskiej Kolumbii (jak zresztą zaznaczono w artykule) obowiązujące prawo zezwala na spożycie alkoholu dopiero od 19 roku życia. Pozdrawiam i polecam na przyszłość Google... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lolo Vancouver 2010. Szampan, cygara i piwo, czyli k... IP: *.dclient.hispeed.ch 26.02.10, 18:05 A jak wypadly polskie dziewice? Odpowiedz Link Zgłoś