Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Weekend gwiazd NBA. Griffin królem wsadów

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.11, 08:19
    www.youtube.com/watch?v=KtHc4U7JZ3Q - wsad McGee na dwa kosze!
    Obserwuj wątek
      • Gość: loko Weekend gwiazd NBA. Griffin królem wsadów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.11, 08:30
        Z tego co pamiętam to drugi wsad Griffina był jedną ręką , szkoda że mu nie wyszedł pierwszy wsad! Chciał wykonać 360 z jednej nogi(i ten element mu się udał) ale musiał się zadowolić przy tym zwykłym zagłowcem ponieważ windmill dwoma rękoma okazał się dla niego tego wieczoru za trudny! Fakrycznie jak stwierdził W. Michałowicz wyglądało to jak próba samobójstwa:)
        Wsad przez samochód? Żenada! Wsad 3 piłek też! Najefektowniejszy jak dla mnie był oczywiście RAPTOR!
        • Gość: qaz griffin wygral za caloksztalt IP: *.dynamic.chello.pl 20.02.11, 09:30
          obecnego sezonu. konkurs zenuła.... wywaliby wszystkie rekwizyty, dodatkowe kosze i pilki. griffin 2 dobre wstady. koles z wizard jeden genialny - i za ten wsad powinien wygrać!!!!!! 2 wsadem dnia byl dunk derozana. griffin to zwierzak, ale zabraklo mu pomyslu.
          co do auta - pewnie naciski sponsorow.
      • Gość: jankop czy nie mozna stworzyc kategorii wzrostu do wsadów IP: *.unknown.vectranet.pl 20.02.11, 09:16
        np. na różnych wysokosciach kosze dla gosci do 1.70 cm 1,80 cm itp. wzorem kategorii wagowych w innych sportach jestem kurduplem a tez bym chciał byc mistrzem wsadów. To jest dyskrymunacja i łamanie praw mniejszości.
      • Gość: kasia Griffin jako zwycięzca nieporozumienie IP: *.static.sitel.net.pl 20.02.11, 09:27
        wszystkie wsady griffina inni by bez przygotowania spokojnie powtórzyli, co to za różnica czy podanie jest z samochodu, z krzesła czy po prostu gościu stoi, a samochód to nie jest ani wysoka ani długa przeszkoda. Natomiast nie które wsady napewno by latwe dla innych do powtórzenia nie były. Ibaka czy nawet DeRozan mieli o wiele lepsze i lepiej wykonane wsady i griffin ich pokonał tylko bo jest z LA.

A inne konkursy no cóż super wyniki w eliminacjach a potem porażki w 2 rundzie.
      • Gość: dunkin' donut żenada konkursu wsadów IP: *.itk.net.pl 20.02.11, 09:42
        skala drugoplanowych cyrków, odchodzących w trakcie konkursu była chyba jakąś zasłoną dymną, bo sam konkurs był raczej mizerny.
        Griffith i McGee kopiowali Cartera, co świadczy o poziomie kreatywności.
        wsad przez samochód był pewnie "kupiony" przez KIA, lub sprzedany przez Sterna ("BK wsadzi piłkę przelatując przez wóz. Ile dajecie?) lub zlecona Blake'owi.
        ten wsad to najbardziej żenująca sytuacja, jaką SD Contest widział, o chórze przed wsadem nie wspomnę.
        poza tym NBA od listopada na siłę dmuchała markę "Blake G", bo tak naprawdę chłopak hiperefektownie zapakował z 5 razy w sezonie (w tym dwa wsady z NYK), a robi się z niego nie wiadomo jak kreatywnego gościa.

najlepsze wsady - DeRozan tyłem prawą ręką, McGee dwie piłki, w tym jedna od tablicy.
        • Gość: observer Racja IP: *.icpnet.pl 20.02.11, 10:08
          W zasadzie juz przed konkursem bylo wiadomo, ze zwyciezca moze byc tylko jeden. Liga promowala Griffina juz od paru miesiecy. Griffin w konkursie nie pokazal nic, co by predescynowalo go do miana krola wsadow.
          Natomiast jesli chodzi o powtarzanie dunkow, ktore juz ktos kiedys wykonal, wydaje mi sie, ze taki jest program konkursu wsadow. Uczestnik musi wykonac jeden wsad, ktory byl juz wykonany przez kogos wczesniej.
        • Gość: DeRozan mistrz! Re: żenada konkursu wsadów IP: *.internetia.net.pl 20.02.11, 10:08
          konkurs na przeciętnym poziomie, a brak DeRozana w finale to jakieś nieporozumienie
      • Gość: FAN NBA Weekend gwiazd NBA. Griffin królem wsadów IP: *.olsztyn.mm.pl 20.02.11, 10:58
        Powiem tak, ten weekend a zwłąszcza 2 dzień to szopka i tyle... Kevin Durant i Daniel Gibson to kompromitacja w rzutach za 3. Ale to nic w porównaniu do konkursu wsadów... występ Blake'a Griffina to nic inego jak pudrowanie starego trupa. Jedynie występ Demara DeRozana i JaVale'a McGee można uznać za twórczy. To oni powinni walczyć w finale, ale są mniej znani. A Griffin jak Griffin zamiast finezji siła i tyle. A wsad z ręką w koszu to mizerna parodia Cartera sprzed lat. Jak dla mnie ten weekend to strata czasu i czas na sen w oczekiwaniu na dalszą część sezonu. Już denerwujący MELOdramat est dużo ciekawszy jeśli ktoś lubi plotki i taką zabawę. Zapraszam na bloga.
      • Gość: Kyok Weekend gwiazd NBA. Griffin królem wsadów IP: *.olsztyn.mm.pl 20.02.11, 11:05
        Nie wiem jak Wy ale dla mnie zabrakło show. Konkurs powinien wygrać Demar DeRozan. W sumie bez polotu i bez finezji. Zastanawiam się czy jest sens organizowania takiego weekendu - oczywiście marketingowo tak. Szkoda, że nie było pojedynku LBJ i Griffina bo mają podobne style nastawione na siłę... i może wprowadzenie takich pojedynków par, z których do finału wychodzi zwycięzca dodałoby nieco rywalizacji do tych odgrzewanych kotletów. Zapraszam tu!
      • Gość: observer Amerykanie sa teraz na etapie Justina Biebera IP: *.icpnet.pl 20.02.11, 11:17
        Caly weekend gwiazd stoi na mizernym poziomie. NBA robi duzo halasu o nic. Wciskaja kibicom szajs w ladnym opakowaniu.
        Najgorsze jest to, ze my za 2-3 lata bedziemy to nasladowac, bo kopiujemy w ciemno wszelkie wzorce z Hameryki.
      • Gość: majkel to już nie jest konkurs wsadów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.11, 11:22
        kolejne lata lecą, a konkurs z roku na rok bardziej przypomina noworoczną szopkę. samo NBA rozminęło się już dawno z własną definicją słowa DUNK. Griffin ok..ale wsad nad samochodem robi za przeproszeniem co drugi gracz ncaa, nba, czy nbdl ...stać go na więcej. Ibaka..z takim zasięgiem mógłby spokojnie stanąć dwie stopy przed linią ..wtedy to by było coś. O pożeraniu maskotek nie wspominam no to są najdurniejsze pomysły jakie widziałem. Porządny windmill, 360-540, jakieś dalekie loty ..kuźwa o co im chodzi ..nie mogą po prostu pakować piłki do kosza ? Jeśli ktoś jeszcze w Polsce czeka jak dureń na te pokazy w nocy to mu gratuluje..wszystko można obejrzeć następnego dnia i być wyspanym..a ilość przerw to już woła o pomstę do nieba. Dzisiaj All-STAR Game ..niby warto obejrzeć ale też nie o 3 nad ranem. Ostatni konkurs na poziomie to Vince Carter i Richardson ..no może Nate robinson też bo na takiego malucha zawsze dobrze popatrzeć.
        • Gość: dunkin' donut Re: to już nie jest konkurs wsadów IP: *.210.25.10.intelkom.eu 20.02.11, 12:32
          >..nie mogą po prostu pakować piłki do kosza ?

otóż to.
          nie rozumiem myślenia ekipy NBA, którzy zamieniają konkurs w wiejski festyn pełen gadżetów. choć to zrozumiałe, bo niedługo będzie pewnie kolejny wymóg, poza powtórzeniem innego wsadu SDC - wsad przy użyciu jakiegoś gadżetu, żeby można było wepchnąć kolejne reklamy. brakuje mi tylko sprzedania konkretnych ujęć powtórek i prezentowania ich jako sponsorowanych. chore to się robi.

a wracając do wsadów, to nie chodzi o wykręcenie najgłupszego pomysłu (maskotka), ile styl i wykonanie "klasyka".
          jeśli SDC ma imeć pozór jakiegoś konkursu, nie festynu, to powinno wprowadzić się kanon wsadów, zestaw tzw. "klasyków", które należałoby wykonać. a oprócz tego pomysł własny.

np. mało kto robił windmille tak elegancko jak Dominique Wilkins, czy Vince Carter.
      • Gość: mgro88 Weekend gwiazd NBA. Griffin królem wsadów IP: *.nplay.net.pl 20.02.11, 11:39
        Vince w wieku 33 lat z niespotykaną gracją niszczy każdego z tych panów
        www.youtube.com/watch?v=3IsY-THvosA
      • Gość: nba_pl 5cio Minutowy Highlights z konkursu wsadow IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.02.11, 11:54
        wszystkie fajne wsady
        JaVale McGee
        Blake Griffin

Do pobrania tutaj: 2011 Nba Slum Dunk Contest Highlights
        • Gość: fan kosza Re: 5cio Minutowy Highlights z konkursu wsadow IP: *.ip.netia.com.pl 20.02.11, 12:06
          Widze same negatywne komentarze, a wcale nie był to słaby konkurs. a Griffin dobrze sie spisał, bo raz ze to debiutant, grał w meczu debiutantów, konkursy i mecz gwiazd. jak na pierwszoroczniaka to rewelacja. wcale nie skopiował wsadu Vinca tylko zrobił to inaczej.. a samo zakonczenie z ręka w koszu było takie same, jak dla mnie lepiej mu to wyszło. sami krytykanci w internecie tylko.. w jakim sporcie zespołowym macie wieksze widowisko:)
          • Gość: dunkin' donut Re: 5cio Minutowy Highlights z konkursu wsadow IP: *.itk.net.pl 20.02.11, 13:05
            to, że BK wystąpi we wszystkich przedstawieniach nie ma nic do rzeczy.
            ok, nie skopiował, ale na nim się oparł. i to jest ok, jeśli takie sa wymogi konkursu. ale nie poruszył tak jak VC.
            a jeśli chodzi o widowiska, to pomijając piłkę kopaną

en.wikipedia.org/wiki/Super_Bowl
            może oficjalnie to nie jest 'weekend', ale cyrk trwa też min. 3 dni, do tego posiada status święta narodowego :)
      • Gość: gość Znowu bzdurny werdykt IP: *.108.152.186.wlantech.pl 20.02.11, 13:11
        szkoda ze tak to wyglada.
        Griffin pakowac umie - ok
        ale elbow dunk to xero Cartera
        odbicie z boku tablicy to Andre Iguadala
        Skok przez samochod? nie pamietam kiedy to ktos przeskakiwal przez stol?

wszystko to kopie wsadow juz wykonanych, ew. z lekka zmiana

niezly konkurst w porownaniu do ostatnich lat
        ale werdykt imo niesprawiedliwy

• Gość: fan kosza Re: Znowu bzdurny werdykt IP: *.ip.netia.com.pl 20.02.11, 13:21
          Blake show potrafi zdobyc uznanie kibiców, to oni wybierali :) i dlatego wygrał.
          nie wiem co mozna wiecej wymyślic w konkusach.. jakie jeszcze wsady. jak sie to znudziło to zrezygnowali z jego rozgrywania ale w 2000 wznowiono i dobrze. dla niektórych cyrk dla mnie swietne widowisko i jedno z wazniejszych wydarzen sportowych roku :) oczywiscie same mecze NBA sa niezastapione.!
      • jankij Weekend gwiazd NBA. Griffin królem wsadów 20.02.11, 13:25
        Dwie propozycje do przyszłorocznego konkursu wsadów:
        - asysta z otwierającej się trumny i lot nad stosem trumien
        - asystującym musi być Lady Gaga ubrana w piłki do kosza

Ogólnie: coraz mniej koszykówki, a coraz więcej tzw. otoczki. Ja wolę inne konkursy bardziej "koszykarskie".
      • Gość: pschemo Weekend gwiazd NBA. Griffin królem wsadów IP: *.dynamic.chello.pl 20.02.11, 13:30
        macie źle podpisane jedno ze zdjęć griffina - nie jest to serge ibaka...
      • Gość: Kuba Weekend gwiazd NBA. Griffin królem wsadów IP: *.dynamic.chello.pl 20.02.11, 13:36
        W finale powinien być McGee i Derozan. Ale jest parcie na Griffina niestety.
        Szkoda, że tak to się skończyło. Dla kolegi co rządał kategorii dla niższych: sprawdź kto ostatnie 2 konkursy.
      • Gość: julius Weekend gwiazd NBA. Griffin królem wsadów IP: *.dynamic.chello.pl 20.02.11, 13:40
        Dziwne, że nie kazali Griffinowi w locie jeszcze wypić butelki napoju sponsorującego konkurs. To wszystko nie w stylu tego rookie. A David Stern tak jak MG13 powiedział chce chyba kontrolować cały świat. Lipa :/ DeRozen był najlepszy imho.
      • Gość: nba_pl pobierz filmik z konkursu wsadów IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.02.11, 13:46
        www.putlocker.com/file/7I0W5DXPXQ4G8O4
        • Gość: porawny Re: pobierz filmik z konkursu wsadów IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.02.11, 14:35
          poprawny link
          www.putlocker.com/file/7I0W5DXPXQ4G8O4
          • Gość: nba_pl Re: pobierz filmik z konkursu wsadów IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.02.11, 14:37
            Zapraszam do pobierania Działający LINK

• Gość: Zeus Weekend gwiazd NBA. Griffin królem wsadów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.11, 14:44
        Nie no według gazety w konkursie za 3 brał udział dirk nowitzki - z jakiego wy konkursu macie dane? albo wszystko zrzynacie z zagranicy a tam ktoś nieopatrznie wrzucił niemca :(

NIEMIEC NIE BRAŁ UDZIAŁU W TYM KONKURSIE W TYM ROKU!!!!
        • Gość: fan kosza Re: Weekend gwiazd NBA. Griffin królem wsadów IP: *.ip.netia.com.pl 20.02.11, 18:52
          dirk w 1 konkursie brał udział:) szkoda mi alena ze nie wygrał za 3.
          co do wsadów to jedna akrobacja nie wyszła gryfinowi a mogła byc niezła, a z wszytskich wsadów konkursu najlepszy 1 wsad gryfina , na drugim miejscu DeRozan's 2 wsad.
      • Gość: łukasz ŻAL MI WAS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.11, 19:13
        ludzie, weźcie sie opamiętajcie ! jeżeli miałbym wybierać między konkursem a tegorocznym, a tym z chociażby zeszłego roku to bez wahania wybrałbym sdc 2011 ! w zeszłym roku był najbardziej żałosny w historii. w tym roku było tyle rozwiązań m.in.dwa kosze, trzy piłki, wsad nad samochodem.zapewniło to niezapomniane przeżycia a cała otoczka wokół tego tyle zdecydowanie polepszyła sprawę. w zeszłym roku mieliscie wsady bez żadnych rekwizytów, gadżetów i widzieliscie jak to sie skończyło. jak z tego konkursu jestem bardzo zadowolony.
        • Gość: fan kosza Re: ŻAL MI WAS IP: *.ip.netia.com.pl 20.02.11, 21:01
          dobrze piszesz ziomek, to był konkurs przynajmniej dobry..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka