Gość: emotions in motion Biegi narciarskie. Justyna Kowalczyk: To jest p... IP: *.saint-gobain.com 03.03.11, 11:16 Widzę że sami fachowcy od dopingu tu się wypowiadają, łącznie z Panią Justyną. Po pierwsze - Justyna Kowalczyk przegrywa nie z wszystkimi astmatykami, tylko z Marit Bjoergen. Po drugie - nie bardzo wiem na czym miało by polegać to oszustwo, wystarczy posłuchać, czy poczytać lekarzy z WADA czy polskiej komisji antydopingowej, którzy NA PODSTAWIE BADAŃ określają wpływ dopuszczonych do używania leków przeciwastmatycznych na sportowców. Nawet sposób zażywania tych leków jest ściśle określony, aby ich wpływ dotyczył wyłącznie usunięcia efektów astmy a nie poprawiał sztucznie wydolności. To jest zresztą regularnie badane i Marit Bjoergen jest nieustannie sprawdzana pod tym kątem! Po trzecie - posłuchajcie co ma w tej sprawie do powiedzenia Robert Korzeniowski - też astmatyk, według was on też wygrywał tylko dzięki lekom? Jakoś wtedy gdy on zdobywał złote medale nie słyszałem narzekań w Polsce na oszustwa naszego Mistrza. Po czwarte - w składzie polskiej ekipy olimpijskiej było ok.30 osób chorych na astmę, którzy stosują leki podobne (lub takie same) jak Marit Bjoergen. Oszuści? Kanalie? Co na to ich rywale? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: === statystyka astmy IP: *.128.11.218.static.crowley.pl 03.03.11, 12:11 Kowalczyk z innymi nie przegrywa, bo i bez wspomagania jest lepsza. Co do Korzeniewskiego, mógłby się włączyć do dyskusji pokazując całą dokumentację medyczną z okresu swojej kariery. Ma dużo do stracenia i położyłby na szali wielki autorytet, więc jego głos byłby bardzo istotny. A co do 30 osób chorych w reprezentacji olimpijskiej - przecież to nie jest tylko problem Kowalczyk i Bjoergen i nie tylko problem w rodzaju "oszukują naszych". Odłóżmy narodowość na bok. To jest PROBLEM SPORTU w ogóle. Jeśli duża część najlepszych kolarzy, pływaków i narciarzy klasycznych to astmatycy i ta grupa się powiększa to chyba o czymś to świadczy? WADA, SRADA, papiery, badania, lobby takie czy srakie, jakie to ma znaczenie? Zaczyna działać statystyka i ona jest zastanawiająca. Chorzy ludzie osiągają najlepsze wyniki. Zdrowi wybitni sportowcy zaczynają chorować i stają się jeszcze lepsi. Czy to nie dziwne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrrgrr Re: Biegi narciarskie. Justyna Kowalczyk: To jest IP: *.aster.pl 03.03.11, 14:21 kolo - wez zacznij myslec, a Korzeniowski nie jest zadnym autorytetem. Sprawdz sobie w statystykach ilu astmatykow bylo 10 lat temu? I co? Zdziwienie cie nie ogarnia? Prezentujesz poziom ciemnego naiwniaka glupiomadrego co to wszystko wie - przebiegnij sie losiu sam w maratonie albo na biegowkach zrob ze 20 km i potem to samo po zazyciu "niezbednych specyfikow" ok? A teraz przestan pier.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Biegi narciarskie. Justyna Kowalczyk: To jest p... IP: *.echostar.pl 03.03.11, 11:20 Widzę , że dzień bez Kowalczyk dniem straconym :} Założę się , ze nie płakałaby gdyby wygrała a , że przegrała to ja zabolało bo była pewna wygranej na dystansie 10 km klasykiem. No ale cóż raz się wygrywa raz przegrywa i trzeba umieć się z tym pogodzić. Za astmę na paraolimpiade? Przecież astma nie jest defektem psycho - fizycznym astma można się zarazić przez np duży wysiłek ale nie jest to strata reki nogi czy schorzenie psychiczne by kogoś wysyłać na paraolimpiade! Więc proszę nie wypisywać takich bzdur. ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytajnik Re: Biegi narciarskie. Justyna Kowalczyk: To jest IP: *.dltx.123systems.net 03.03.11, 13:52 > Widzę , że dzień bez Kowalczyk dniem straconym :} Założę się , ze nie płakał > aby gdyby wygrała a , że przegrała to ja zabolało bo była pewna wygranej na > dystansie 10 km klasykiem. A ty byś płakał jakbyś wygrał? No weź się chłopie zastanów co piszesz! Przecież tematem jest nie tylko to, że przegrywa ale przede wszystkim dlaczego. Ślizganie się obok tematu to nie jest uczciwa dyskusja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: Biegi narciarskie. Justyna Kowalczyk: To jest IP: *.dynamic.chello.pl 03.03.11, 19:41 Nie! Kubuś by się pożygał (jak "you know who, you know when") :)) Odpowiedz Link Zgłoś
alboalboalbo Biegi narciarskie. Justyna Kowalczyk: To jest p... 03.03.11, 11:20 Justynko trzymaj się!!! Odpowiedz Link Zgłoś
konwalia_1984 Biegi narciarskie. Justyna Kowalczyk: To jest p... 03.03.11, 11:35 Witam Jestem pod wrażeniem Twojego biegania Justynko. I wielkie dzięki za to co zrobiłaś do tej pory. Dwa medali " srebrne " to już olbrzymi sukces. Niestety nie dasz rady kopać się z " koniem " podkutym przez Norwegów ( bo Bjoergen ) i nie tylko ona, są na dopalaniu. Czytam niektóre wypowiedzi na tym forum i nie wiem czy się śmiać, czy płakać z głupoty niektórych tu piszących. Wygląda na to, że to fachowcy którzy uprawiają sport wyczynowy ( graja w pchełki, ewentualnie w gry komputerowe), mają tu wiele do powiedzenia, ale to tylko folklor. Ja mam w pamięci niedoścignioną sprinterkę, Marion Jones i jej sukcesy ( mistrzyni świata i mistrzyni olimpijska na dystansie 100 i 200 metrów, tytuły odebrano za doping ). Z nią również nikt nie był w stanie wygrać. Mam również w pamięci wspaniałą szkołę pływaczek niemieckich, niedoścignionych i wyprzedzających epokę ( te dla odmiany zachodziły w ciążę, by po wzmocnieniu organizmu, ciążę przerywano). Wszędzie tam, gdzie w grę wchodzą " wielkie pieniądze ", trudno jest o czystość sportu. Na zakończenie przypomnę niektórym, jak w wyścigu kolarskim spada, zawodnik z roweru bez powodu i umiera na szosie, pomimo natychmiastowej pomocy. Justynko jeszcze raz pozdrawiam, wytrwaj jeszcze do końca tych mistrzostw, choć sama wiem jakie to trudne. Pozdrawiam ----------------- "Przebaczaj swoim wrogom. Jeśli nie potrafisz, to ich ignoruj. Nic ich bardziej nie potrafi rozzłościć." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ma Biegi narciarskie. Justyna Kowalczyk: To jest p... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.11, 11:43 dziewczyna ma rację Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gre Re: Biegi narciarskie. Justyna Kowalczyk: Moje ży IP: *.dynamic.chello.pl 03.03.11, 11:45 Kowalczykowa się rzuca o doping, ale niech sama powie, czy ktorakolwiek z jej koleżanek z kadry dysponuje podobnym zapleczem sprzętowym, trenerskim i medycznym jak ona? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejwiniarski Biegi narciarskie. Justyna Kowalczyk: To jest p... 03.03.11, 11:47 Justyna! Możesz być srebrna, możesz być brązowa, możesz być w trzeciej dziesiątce - ale dla mnie na zawsze pozostaniesz nr 1 na świecie! Cała ta machinacja z tą astmą to jedna wielka lipa. Lipa norweska - niestety, przy współudziale również i Polaków. Niektóre świętości padają, czym się smucę - vide Korzeniowski, mój kiedyś idol. Paragrafy w prawie narciarskim są tak skonstruowane, ażeby umożliwiać zwycięstwo Skandynawom, głównie Norwegom. Ale mądrość zwycięży: podpowiada to piękne łacińskie powiedzenie - "ratio es anima legis" - - rozum jest duszą prawa! I kiedyś te narciarskie paragrafy zmienią - ufam, że Justyna jeszcze będzie biegać i dalej zwyciężać.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Riddler Ogłoszenie w norweskiej gazecie: IP: 194.42.116.* 03.03.11, 11:47 NORWESKI ZWIĄZEK NARCIARSKI POSZUKUJE BIEGACZEK I BIEGACZY, WYMÓG KONIECZNY: ASTMA. hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poler ... więc jadnak o kasę chodzi :) IP: *.adsl.inetia.pl 03.03.11, 11:49 Wieretelnego sprężyna, bo on na kasę chytry jak diabli, dojną krowę z Justysi zrobił i tak jej glupot nakładł,że ta już się pozbierać nie może Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łyża Re: ... więc jadnak o kasę chodzi :) IP: *.dltx.123systems.net 03.03.11, 13:54 A Norweżki to oczywiście tak altruistycznie? Kolejny, który się nie zastanowił zanim zabrał się do pisania. Odpowiedz Link Zgłoś
an_konta Re: Biegi narciarskie. Justyna Kowalczyk: Moje ży 03.03.11, 11:49 Jestem zdania, że każdy sportowiec wyczynowy powinien być zdrowy - mówi w rozmowie z "Rzeczpospolitą" profesor Kazimierz Roszkowski-Śliż, specjalista chorób płuc, o zawodnikach walczących dozwolonymi i niedozwolonymi metodami z astmą. Cała dyskusja dotyczy zamieszania, jakie wywołały słowa Justyny Kowalczyk na temat astmy Marit Bjoergen i domniemanej przewagi, jaką Norweżka uzyskuje dzięki stosowaniu leków. - Dla zdrowego narciarza wysiłek fizyczny i zimne powietrze to czynniki, które wywołują skurcz oskrzeli. Uważam, że w przypadku astmy wysiłkowej u biegaczy narciarskich, są oni uprzywilejowani, nawet podwójnie - twierdzi profesor Roszkowski-Śliż. - Stan astmatyka, który startuje do biegu narciarskiego, jest zbliżony do stanu człowieka zdrowego. Nie ma wysiłku, nie ma skurczu oskrzeli. Ale skoro taka osoba przyjmuje lek przeciwastmatyczny, działający 12 godzin, to odczuwa dwa działania ważne dla wyniku biegu. Pierwszym jest zwiększenie, już na starcie, pojemności życiowej płuc. U osoby biorącej lek nawet o 10 procent. Tak samo zwiększyłaby się ta pojemność u zdrowego człowieka biorącego lek - dodaje profesor. - Druga sprawa, to długotrwała ochrona organizmu przed czynnikami, które fizjologicznie powodują skurcz oskrzeli, czyli zimnem i wysiłkiem. Tej ochrony zdrowa osoba nie ma - zakończył profesor. Głos profesora Roszkowskiego-Śliża jest kolejnym, który potwierdza, że zawodnicy chorzy na astmę przyjmując lek, mają przewagę nad sportowcami, którzy nie wspomagają się zakazanymi środkami w świetle prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klampular Re: Biegi narciarskie. Justyna Kowalczyk: Moje ży IP: *.adsl.inetia.pl 03.03.11, 15:29 Numerous studies have investigated the effect of inhaled β2-AR agonists in non-asthmatic athletes. However, although all demonstrated a bronchodilator action (Morton and Fitch, 1992; Norris et al., 1996; Larsson et al., 1997; Goubault et al., 2001), there were varying effects on physical performance. After inhalation of therapeutic doses of salbutamol, a limited number of studies have reported an increase in exercise performance (Bedi et al., 1988; Signorile et al., 1992; van Baak et al., 2004), whereas the majority of studies failed to demonstrate an ergogenic effect (Morton and Fitch, 1992; Norris et al., 1996; Goubault et al., 2001). Furthermore, although a small increase in endurance cycling performance was reported after inhalation of a supratherapeutic dose (800 μg) of salbutamol (van Baak et al., 2004), a similar dose had no effect on endurance performance in non-asthmatic triathletes (Goubault et al., 2001). The few studies that investigated the effects of other inhaled β2-AR agonists have also failed to demonstrate an effect on performance despite an improvement in lung function (Larsson et al., 1997; Carlsen et al., 2001; Riiser et al., 2006). Overall, the acute use of the current inhaled β2-AR agonist anti-asthma medications by non-asthmatic or asthmatic athletes seems unlikely to provide any improvement in performance in addition to that provided by the control of their condition. Of more concern is the adequacy of the tests required to obtain a therapeutic use exemption, as they may be inappropriate for diagnosing exercise-induced asthma under the conditions experienced in competition (Naranjo Orellana et al., 2006). www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2439523/?tool=pmcentrez Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Biegi narciarskie. Justyna Kowalczyk: Moje ży IP: *.dynamic.chello.pl 03.03.11, 19:46 Chłopie jak byś miał cokolwiek wspólnego z nauką, to być się nie kompromitował powoływaniem się na publikacje sprzed 10-20 lat, bo w medycynie już to co ma nawet 5 lat to prehitstoria i wykopaliska. Odpowiedz Link Zgłoś
hub381 Biegi narciarskie. Justyna Kowalczyk: To jest p... 03.03.11, 12:03 Ja cały czas twierdzę,że walka z Bjorgen to nonsens.Ja mam propozycję-niech się Justyna w ogóle wycofa z tych"paranoidalnych"Mistrzostw Świata,na znak protestu przeciwko braniu jakiś tam asmatycznych lekarstw.Myślę,że wówczas opinia światowa dowie się o wszystkim. Przecież to są normalne dozwolone"DOPINGI",jak tak można.Jedna wielka Międzynarodowa KLIKA i nic więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wala Re: Biegi narciarskie. Justyna Kowalczyk: To jest IP: *.dynamic.chello.pl 03.03.11, 12:38 No widzę jak Kowalczyk wycofuje sie w protescie a gdzie by dutki zarobiła Odpowiedz Link Zgłoś
mariusz2010 Re: Biegi narciarskie. Justyna Kowalczyk: To jest 03.03.11, 15:28 Sam się wycofaj. Przecież dotąd to było jej życie. Przez wiele lat, rok po roku, ciężką pracą zdobywała swoją pozycję. Bycie mistrzynią to nie etat w dobrej firmie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milseog złoto sie zakurzy, godności nikt Ci nie odbierze.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.11, 12:03 chrzan, Justyna, te zlota. kiedy Cie slucham, uwazam, ze codziennie wygrywasz cos o wiele cenniejszego. tego sie trzymaj. ja trzymam za Ciebie kciuki, za walke i chec dania z siebie wszystkiego. reszta to blotki. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
siostra_burzy1 Biegi narciarskie. Justyna Kowalczyk: To jest p... 03.03.11, 12:04 Pani Justyno, dla mnie i dla moich przyjaciół jest Pani Arcymistrzynią. Za to, jak Pani walczy na trasie, za zwycięstwa i za to, że nie boi się Pani mówić prawdy. Trzymamy kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
mariaczczi1 3ym się Justyna. Nie czytaj polaczków zawistnych 03.03.11, 13:34 Koorwa co za pojebany naród. Raz na 1000lat trafia nam się taka dziąłcha , ale tu wyją mendy i wyją. Pracowita , szczera . Dlatego ją pożerają skoorwysyny żywcem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gościula Biegi narciarskie. Justyna Kowalczyk: To jest p... IP: *.181.95.12.nat.umts.dynamic.eranet.pl 03.03.11, 12:18 Justyna jesteś NAJWIĘKSZA. A ta koksiara niech se symbicort w dupę tryska przed analem. Będzie długo rozluźniona, to i będzie jej przyjemniej. Czego jej życzę, bo zwycięstw Odpowiedz Link Zgłoś
uzdek98 zenujace.. a za co ja zdyskwalifikowano w 2005 ? 03.03.11, 12:21 przeciez za landrynki... tylko za doping... juz nie wspomne o tych przemilych krostach na policzkach... pewno po komarach... trzeba umiec przegrywac z klasa... Odpowiedz Link Zgłoś
dassie-rosjanin Re: zenujace.. a za co ja zdyskwalifikowano w 200 03.03.11, 12:32 to bylo za leki z powodu kontuzji czy klopotu z kolanem czy czyms podobnym, zaden umyslny doping nie wchodzil w gre. Odpowiedz Link Zgłoś
uzdek98 Re: zenujace.. a za co ja zdyskwalifikowano w 200 03.03.11, 12:44 tak, tak... :-) teraz sobie przypominam.. pila barszczyk do obiadu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkamil Re: zenujace.. a za co ja zdyskwalifikowano w 200 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.11, 13:08 No to slabo sobie przypominasz, bo nie tlumaczyla sie w taki durny sposob jak to usilujesz przedstawic tylko przyznala, ze brala specyfik pl.wikipedia.org/wiki/Deksametazon na kontuzjowane kolano. Wiec wez swoja maloletnia buzke w kubelek i pedz... Odpowiedz Link Zgłoś
uzdek98 Re: zenujace.. a za co ja zdyskwalifikowano w 200 03.03.11, 14:45 oj niestety maloletnia buzka to wlasnie wyszla z ciebie :-) to byla aluzja (sprawdz w slowniku co to) do sprawy hokeisty niejakiego morawieckiego, zawartosc dopingu tlumaczyl barszczykiem... mniej wiecej podobny argument co lek na kolano.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MackUK Re: zenujace.. a za co ja zdyskwalifikowano w 200 IP: *.range86-144.btcentralplus.com 03.03.11, 15:23 jestes typowym polaczkeim..... sam nic nie osiagnal, a z tych ktorym sie udalo bedzie szydzil, bo na pewno gdzies po drodze zrobili cos z czego latwo jest szydzic.... brzydze sie takimi jak ty.... Odpowiedz Link Zgłoś
uzdek98 Re: zenujace.. a za co ja zdyskwalifikowano w 200 04.03.11, 09:47 a ty jestes typowym europejczykiem, od razu poznajesz kto kim jest... :-) nie odrozniasz szyderstwa od obiektywnej oceny zatem twoje obrzydzenie przenies na swoja kobiete... BTW - milego zmywania naczyn... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oświecenie Re: tak to było, tępa pało. IP: *.23.54.194.generacja.pl 03.03.11, 16:26 forum.gazeta.pl/forum/w,761,122812981,122830238,Re_to_byl_efekt_pomylki_naszych_dzialaczy_.html Odpowiedz Link Zgłoś
uzdek98 Re: tak to było, tępa pało. 04.03.11, 09:50 a czy nietepa palo nie zauwazasz pewnego braku logiki w tym poscie ? skoro wziela to co mozna brac, to dlaczego trzeba to zglaszac, skoro i tak zadna kontrola antydopingowa tego nie wykryje... rozpisz to sobie na kartce papieru.. moze byc toaletowy innego na pewno nie posiadasz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobra rada Re: kilku prostych zdań nie potrafisz zrozumieć. IP: *.23.54.194.generacja.pl 08.03.11, 22:40 przeczytaj jeszcze raz, kmiotku, jak było za trudne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polo Re: zenujace.. a za co ja zdyskwalifikowano w 200 IP: *.sti.net.pl 03.03.11, 15:52 cymbał....najlepiej napluj na nią przecież ty jesteś lepszy i w dodatku patriota Odpowiedz Link Zgłoś
uzdek98 Re: zenujace.. a za co ja zdyskwalifikowano w 200 04.03.11, 15:02 nie jestem lepszy od niej w biegach narciarskich i nie jestem patryjota... wprost przeciwnie... wlasnie po takich zachowaniach, typowych dla chciwych polaczkow, ktorzy nie potrafia pogodzic sie z porazka... wszyscy sa winni tylko nie oni: niemcy, ruscy, norwegowie slowem wielki miedzynarodowy spisek, przeciwko nam.. polakom... a w rzeczywistosci jest tutaj quasi-afrykanskie panstwo w europie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: astma Korzeniowski oddaj medale IP: *.tbcn.telia.com 03.03.11, 12:26 Korzeniowski powinien oddac swoje medale poniewaz podobnie jak Bjoergren jest astmatykiem i stosowal podobne leki. Z tego samego wzgledu powinno sie wycofac z rozgrywek sportowych np polska czolowke plywacka. Najlepiej byloby gdyby to pani K decydowala kto i na jakich warunkach moze startowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mr. Normalny Re: Biegi narciarskie. Justyna Kowalczyk: Moje ży IP: *.dynamic.chello.pl 03.03.11, 12:27 Ojejciu Justysia się popłakusiała, bo nie ma medalika. Nie ma medalika dla Justysi. A Justysia już zapomniała jak ją zawiesili za doping? Odpowiedz Link Zgłoś
dassie-rosjanin Trzymam kciuki ! 03.03.11, 12:29 Justyno, Twoje zwycięstwo na 30 km będzie zwycięstwem zdrowego rozsądku w sporcie! Trzymam kciuki! I dziękuję za waleczność!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WK Wyrazy szacunku i życzenia sukcesów IP: 156.17.73.* 03.03.11, 12:29 Jestem pełen wielkiego podziwu dla polskiej zawodniczki, walczacej z konkurentkami, które są na starcie wyposażone w wielki handicap - prawo przyjmowania środków dopingujących. Justyna Kowalczyk ma oczywiście rację - kilka milionów zamożnych Norwegów biegających na nartach to duży "target" i biznes nie pozwoli go zepsuć! I tak Justyna Kowalczyk go psuje swoim pucharem świata - aż dziw, że jej nie zdyskwalifikowali w połowie sezonu (obawiam się, że ją to czeka w przyszłym roku). Wystarczy przecież popatrzeć na losy biznesu reklamowego w skokach narciarskich, który po deklasacji Niemców (za sprawą Małysza) wyraźnie stracił na znaczeniu. Gdyby Polska była bogatym krajem z milionami obywateli biegających na nartach, to na jedno kichnięcie Justyny Kowalczyk FIS przyjrzałby się krytycznie astmatykom. A tak, najlepsza uczciwa biegaczka ostatnich lat płaci za naszą biedę swoimi złotymi medalami. Wyrazy szacunku i życzenia sukcesów, które i tak już przerastają wszystkie dokonania polskich sportowców zimowych (oprócz Małysza). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DOPING Biegi narciarskie. Justyna Kowalczyk: To jest p... IP: *.147.40.17.nat.umts.dynamic.eranet.pl 03.03.11, 12:30 DLA MNIE JUSTYNA JEST MISTRZYNIĄ ŚWIATA. TEGO RODZAJU KOMBINACJE Z LEKAMI JAKIE DZISIAJ STOSUJĄ NORWEŻKI,STOSOWAŁA W PRZESZŁOŚCI EKIPA NRD. STARE WRACA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milan Biegi narciarskie. Justyna Kowalczyk: To jest p... IP: *.dhl.com 03.03.11, 12:42 Pani Jutyno z całym szacunkiem do Pani wyników sportowych, uważam iż cała szopka jest zbędna, zachowuje się Pani jak 12 latka w przedszkolu chyba że cała akcja jest celowa co za tym idzie bardzo medialna = reklama banku = kasa. Prawdziwym Wielkim sportowcom nie były potrzebne takie szopki, przykładem jest Adam Małysz. Polecam brać przykład własnie z Adama, skromność jest jego siłą w każdym momencie a nie wieczne pretensje do przeciwników Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Milana Re: Biegi narciarskie. Justyna Kowalczyk: To jest IP: *.dynamic.chello.pl 03.03.11, 19:52 Milanku A kto herbatkę reklamuje? Mamy selektywne widzenie? Jakby... :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dalarna Biegi narciarskie. Justyna Kowalczyk: To jest p... IP: *.adsl.inetia.pl 03.03.11, 12:45 Dezawuowanie sukcesu Marit Bjoergen przez sugestię,iż jest to jedynie podbudowane przyjmowaniem leków jest grą która nie powinna mieć miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michsiak Biegi narciarskie. Justyna Kowalczyk: To jest p... IP: *.amplus.net.pl 03.03.11, 12:51 Bardzo nieładnie zachowuje się Kowalczyk, naprawdę przestaję ją lubić za takie gadanie, zamiast podejść pogratulować Bjorgen z uśmiechem na twarzy to szuka jakiś powodów i wytłumaczeń i wywołuje niepotrzebne napięcia.. nieładnie Justyna popraw się , wyluzuj.. mistrzowie tak się nie zachowują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Biegi narciarskie. Justyna Kowalczyk: To jest IP: *.dynamic.chello.pl 03.03.11, 19:53 Nie mogła podejść i pogratulować bo zwyciężczyni rzygała w krzakach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szwagier Biegi narciarskie. Justyna Kowalczyk: To jest p... IP: *.tktelekom.pl 03.03.11, 12:55 Zabieszta te piniendze tej bjergen i oddajta je mnie bo ja lepsza jezdem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brzoza Korzeniowski też astmatyk! IP: *.zif.ue.wroc.pl 03.03.11, 13:04 Hmmm... Czy w takim razie "nasz wielki mistrz" Robert Korzeniowski był sportowym oszustem? Przecież też jest astmatykiem i w chwilach swoich największych olimpijskich triumfów wspomagał się lekami przeciwastmatycznymi. A może "jak Kali ukraść krowę to dobrze, a jak Kalemu ukradną to źle..."? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: === Re: Korzeniowski też astmatyk! IP: *.128.11.218.static.crowley.pl 03.03.11, 13:09 Wcale nie "jak Kalemu ukradną to źle..." Kali położyć dokumentację medyczną na stół, zobaczymy, czy Kali ukraść krowę. Kali nie jest święta krowa. Kali pokazać wyniki badań przed i po kuracji, albo Kali siedzieć cicho. Odpowiedz Link Zgłoś