Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Dzikie karty na GP we Wrocławiu !!

IP: w3cache.* / *.2-0.pl 04.05.04, 09:59
    Zastanawim się jakimi kryteriami kieruje sie GKSŻ, dając dziekie kary, bo
    chyba nie jazda w tym sezonie . Byłam bardzo zdziwiona że nominacje otrzymał
    K. Kasprzak nie jeżdżacy wtedy jeszcze ( był kontuzjowany ). Nominacja
    Drabika mnie nie zdziwiła na początku sezonu pokazał co nie co, wczoraj było
    już gorzej. A nominacja Kurmańskiego to chymba jakaś przesada i fakt że
    dostał dzika kartę, jak on jeździ. jezeli chcieli nagrodzić za dobra jazdę w
    tym sezonie to Drabik ok. Dlaczego nikt nie docenia młodzieży tarnowskiej, a
    M. Rempała pokazuje klase !! Wczoraj w TV Drabik ładnie się wypowiedział, że
    on nie ma chodów w GKSŻi dlatego karty nie dostał, mam wrażenie że karty
    ustalane są przy " zielonym stoliku " i że one nie sa za dobra jazde tylko za
    nazwisko lub za ........
    Prosze o komentarze !!
    Obserwuj wątek
      • Gość: iks Re: Dzikie karty na GP we Wrocławiu !! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 04.05.04, 10:39
        Magdo, nie dziw sie prosze z przydzialu dzikich kart, bo nie jest to 1yny
        przyklad na brak rozsadku w GKSZ. I nie zamierzam tu wracac do przykladu
        sztandarowego, czyli Regulaminow, czy tez kalendarza rozgrywek. Jaki uklad sil
        w GKSZ, takie beda przydzielane karty, tak beda podejmowane inne decyzje.
        Dopoki ktos nie odwazy sie na poczatku sezonu okreslic jasno i dobitnie
        kryteriow przydzialu poszczegolnych "zaszczytow", dopoty panowie z GKSZ
        beda "walili po rogach" wszystkich i wszystko. Pachnie mi tu prostym w
        konstrukcji rewanzem: Rusko wykiwal GKSZ z kontraktem telewizyjnym, to Panowie
        wcisneli mu na GP mieszanke miernoty z kontuzja. A ucierpial na tym dobrze w
        tym sezonie jezdzacy zawodnik. "Made in Poland".
        • Gość: igrek Re: Dzikie karty na GP we Wrocławiu !! IP: *.atr.bydgoszcz.pl 04.05.04, 15:44
          Dajcie spokój. Patrząc generalnie na wyniki uzyskiwane przez Polaków za
          wyjątkiem TG nieważne jest, kto odjedzie te dwa biegi. Równie dobrze na motor
          mógłby wsiąść Leśny Władek i dwa razy się przejechać. Efekt ten sam. Chyba żeby
          któremuś z naszych przed zawodami zaserwować seans hipnotyczny i wmówić mu że
          teraz pojedzie w normalnych zawodach ligowych. W zesłm sezonie dali dziką kartę
          IMMP i co to dało ile zaprocentowało, chłopak jedynie mógł się kompleksów
          nabawić w jaki sposób działają zawodowe teamy na GP.
          • Gość: Toma Toruń Re: Dzikie karty na GP we Wrocławiu !! IP: 158.75.216.* 04.05.04, 16:57
            Dzikie karty to dla mnie brak konsekwencji. Stawiamy na młodych ok. Tylko
            dlaczego jedzie Kasprzak albo Kurmański ktorzy są bez formy. Ten pierwszy jest
            usprawiedliwiony ale ten drugi. Jeden mecze w Toruniu a reszta to przewałki.
            Dlaczego nie pojedzie Miśkowiak, Kołodziej lub M. Rempała przecież są w
            wysokiej formie. Prawdą jest że może odjadą 2 - 3 wyścigi ale może im się uda
            awansować dalej, co przy wspomnianej wcześniej dwójce jest mało prawdopodobne.
            Chciałbym się mylić
            • Gość: sasiad Re: Dzikie karty na GP we Wrocławiu !! IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 04.05.04, 17:45
              to moze bysmy napisali kto wynikami w tym sezonie bardziej zasluzyl na dzika karte?
              w moim mniemaniu to:
              m. rempala, kolodziej, burza, wardzala, g. rempala
              miskowiak, drabik, gapinski, swiderski (slabon?)
              miedzinski, zabik, w. jagus, bajerski
              ulamek, walasek
              krzyzaniak, robacki, (klecha, kowalik?, a jeszcze moze andy by sie chcial przejechac)
              j. rempala, d. balinski (kosciuch?)
              (swist?)

oni wszyscy jezdza lepiej od nominowanych, zreszta jesli chodzi o kasprzaka to jeszcze paru by mozna dorzucic bo gosc nie jezdzil wcale. zostaje jeszcze jedno GP w Polsce w tym roku i w glowe sie drapie dlaczego krzychu jedzie teraz, ale chyba przestane bo gksz juz dawno przestalem rozumiec. i tyle jesli chodzi o ekstralige, podawalem klubami zeby sie nie pogubic i podejrzewam ze jesli ktos by chcial sprawdzac ksm to panowie k&k byli by gorsi od wszystkich wymienionych. a moze jeszcze wlaczyc 1sza lige? chrzanowski, kosciecha, jedrzejak, dzizas moze nawet puszakowski.
              farsa i kpina jednym slowem. nie mam nic przeciwko stawianiu na mlodych i dawaniu im szansy objezdzenia sie tylko jest jedno ale: mianowicie nie wiem czemu dzikich kart nie dostaja zawodnicy ktorzy beda w tym roku walczyc o awans do GP. czyli ktos z finalistow krajowych eliminacji do IMS.
              dla mnie to poki co nonsens roku przebijajacy decyzje sedziow o ubijaniu torow w toruniu i lesznie, podczas gdy w czewie i wrocku sie jezdzi na "kartoflisku".
              to tyle bo maslo maslane mi zacznie wychodzic z tej frustracji
              pzdr
              • Gość: sasiad Suplement IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 05.05.04, 09:53
                za www.sportowefakty.pl
                "Prawdziwa burza rozpętała się wokół kandydatur PZM do ?dzikich kart? na wrocławskie GP. Jak mówi jeden z działaczy FIM ?Polski Związek Motorowy nominował co prawda Rafała Kurmańskiego i Krzysztofa Kasprzaka ale bardzo poważnie przyglądamy się tym kandydaturom?. Także szef BSI John Postlethwaite jest zdumiony decyzją polskiej federacji ?Zazwyczaj nie mieszamy się w wybór dzikich kart. W tym wypadku musimy jednak interweniować bo wybór był absurdalny. To musi być polskie piekiełko.?. Z każdym dniem coraz większe szanse na start ma Sławomir Drabik, legitymujący się drugą średnią begopunktową wśród polskich zawodników startujących w najwyższej klasie rozgrywek."
                I o to chodzi
                • Gość: iks Re: Suplement IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 05.05.04, 21:50
                  Rok lub 2 lata temu, kiedy wielcy medrcy rzadzacy wtedy Polonia kupczyli i
                  kombinowali z przydzialem dzikich kart - BSI wespol z FIM zamiast 2 Polakom
                  przydzielila 1 Anglikowi. Podobno historia lubi sie powtarzac. A potem beda sie
                  wszyscy pytac: "dlaczego Polacy tacy biedni?"...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka