Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Snooker. O'Sullivan o Filipiaku: Wskazówka dla ...

13.07.11, 09:00
    Brawo młody, tak trzymaj!!!
    Obserwuj wątek
      • Gość: Kuba Snooker. O'Sullivan o Filipiaku: Wskazówka dla ... IP: *.echostar.pl 13.07.11, 09:05
        Coś niesamowitego ! Kacper przy stole wygląda bardzo spokojnie jest skupiony i skuteczny. Pierwszy raz widziałem zawodnika , który w tak młodym wieku ma tak silną psychikę jak Kacper. Oczywiście jest bardzo młody i trudno powiedzieć , ale ma wielki talent i mam nadzieję , że będzie ćwiczył z większą pasją i kto wie.. może w przyszłości będzie wielkim zawodnikiem... oby... Trzymam za Ciebie mocno kciuki Kacper !
      • rask Snooker. O'Sullivan o Filipiaku: Wskazówka dla ... 13.07.11, 09:08
        Super byłoby obejrzec Polaka w jakimś turnieju, wiem że może niszowy sport, ale ja bardzo lubie ogladać razem z dziećmi.
        • Gość: Jarson Re: Snooker. O'Sullivan o Filipiaku: Wskazówka dl IP: *.zone14.bethere.co.uk 13.07.11, 12:15
          Nie wiem tylko czy dzieci lubią to oglądać razem z tobą. :)
      • Gość: sfujhłop Całe szczęście że nie będzie tam polskich kibiców. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.11, 09:18
        Sport mało popularny w Polsce. Cieszę się że nie ma żadnego związku i działaczy którzy zaraz podłączyliby się do sukcesu Kacpra. Nie bedzie też ryczacych wodzirejów na widowni.
        • kovala Re: Całe szczęście że nie będzie tam polskich kib 13.07.11, 09:24
          Ja też się cieszę, że nie ma żadnego związku, bo by do takiego młodego do stołu nie dopuścili.
          • Gość: rutek wot, lamerzy IP: 91.220.18.* 13.07.11, 09:28
            Byście się wysilili trochę.
            www.snooker.pl/
            A w tytule: Polski Związek Snookera i Bilarda Angielskiego
          • tygrysio_misio Re: Całe szczęście że nie będzie tam polskich kib 13.07.11, 11:34
            jakby mial szczescie to wygryzby jakiegos 30latka z zawodow dla juniorow ;]
        • Gość: Hmm Re: Całe szczęście że nie będzie tam polskich kib IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.11, 11:20
          Chyba to będzie polaków idol kryzysowy po odejściu Adama Małysza, a sport może stać się tak samo popularny jak skoki, po tym jak Adaś eksplodował formą
      • jurektom Snooker. O'Sullivan o Filipiaku: Wskazówka dla ... 13.07.11, 09:26
        To rzeczywiście sensacja na skalę światową i nadzieja na polski udział w NAPRAWDĘ światowym sporcie. Szkoda tylko, że drukowana "Wyborcza " nie zdążyła się nawet zająknąć na ten temat. Nie od dziś zdumiewa mnie chęć lansowania sportów "plemiennych" takich jak piłka nożna w gazecie, która ma ambicję (słuszną) kształtowania nieco ambitniejszych wzorców.
        • Gość: PIOTR Re: Snooker. O'Sullivan o Filipiaku: Wskazówka dl IP: *.static.dsl.dodo.com.au 13.07.11, 10:09
          Tak wlasnie wyglada prawdziwy talent!!
          Nie jak Kubica,Radwanska czy inne pseudo talenty. Bedzie mistrzem,skoro juz wygrywa z nimi.
          • Gość: java Re: Snooker. O'Sullivan o Filipiaku: Wskazówka dl IP: *.griffin.com 13.07.11, 10:57
            Ty pierdziu, nic nie wiesz o F1, Kubica to jest talent!
            • Gość: Gul Kubica - talent do 6-stego miejsca IP: 151.193.120.* 13.07.11, 11:31
              I co wygrał ten twój Kubica, goowno wygrał, raz jakiś pierd w Kanadzie, a reszta to miejsce miedzy 6-13.
              Przy okazji nie widzialem zeby facet cos sensownego powiedział.
              Talent to on ma żeby zająć 11 pozycję :)
              • Gość: java Re: Kubica - talent do 6-stego miejsca IP: *.griffin.com 13.07.11, 13:42
                Wlasnie udowadniasz ze nic nie wiesz o F1. No ale to trudne - przeczytac zasady, zapoznac sie z mechanika pojazdow, zespolami, historia dyscypliny... Lepiej sie ignorancko zapluwac na forum nie majac pojecia. Kon jaki jest kazdy widzi? Otoz nie. Mozesz sie wiec pluc ile chcesz, z Kubicy jestem dumna, tak jak ze wszystkich naszych ciezko pracujacych sportowcow - malo ich mamy i trzeba ich szanowac i wspierac.
                • Gość: strop Re: Kubica - talent do 6-stego miejsca IP: 81.26.13.* 13.07.11, 13:50
                  Daj sobie spokój java i nie tłumacz nic kr.etynowi. Dyskusja z kimś takim jak Gul jest dyskusją z idiotą. A idiota, jak mówi przysłowie: Najpierw Cię sprowadzi do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem.
              • Gość: o Re: Kubica - talent do 6-stego miejsca IP: *.centertel.pl 13.07.11, 16:11
                Jesteś durniem. Gdybyś się nie odzywał, to nikt by o tym nie wiedział. Ale nie, ty się chcialeś wymądrzać, nic nie wiedząc o tym sporcie - i teraz już wszyscy wiedzą, że jesteś durniem.

Kubica wielokrotnie zajmował miejsca 2-5, a na podium stawał kilkanaście razy.
      • Gość: Zasmucona. Snooker. O'Sullivan o Filipiaku: Wskazówka dla ... IP: *.adsl.inetia.pl 13.07.11, 10:15
        Nie mogę patrzeć na smutek tego młodego człowieka. Chociaż odrobinę uśmiechu chciałoby się zobaczyć na jego twarzy. Oglądam większość transmisji ze snookera od kiedy pojawiły się w Eurosporcie, i nie widziałam żadnego zawodnika tak reagującego na wygraną.
        Oby tylko nie zagłaskano go na śmierć; sportową oczywiście.
        • Gość: aaaa Re: Snooker. O'Sullivan o Filipiaku: Wskazówka dl IP: *.gliwice.vectranet.pl 13.07.11, 10:37
          Oglądając mecze mistrzów w tej dyscyplinie rzadko można zobaczyć jakieś zadowolenie z pokonania przeciwnika. Może oglądałem inne mecze?
          • krolowa-mroku Re: Snooker. O'Sullivan o Filipiaku: Wskazówka dl 13.07.11, 16:19
            Nie oglądałeś radości Neila Robertsona i Judda Trumpa po wygranych pojedynkach?
      • Gość: Cymbergaj Snooker. O'Sullivan o Filipiaku: Wskazówka dla ... IP: *.pools.arcor-ip.net 13.07.11, 10:19
        Nie jest komikiem, zeby sie bez przerwy smial, a za to jest opanowany. Moze smieje sie czytajac tutaj niektore komentarze?!
        • Gość: Tomek No to teraz wystarczy czekać, kiedy każdy Polak... IP: *.152.143.70.dsl.dynamic.t-mobile.pl 13.07.11, 10:37
          ...stanie się ekspertem od snookera. Eksperci od skoków narciarskich i F1 muszą się przekwalifikować ;)
      • Gość: Olaaa Snooker. O'Sullivan o Filipiaku: Wskazówka dla ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.11, 10:49
        Jak już coś 'na twitterze', a nie 'tweeterze'!!! ;)
        • Gość: johann a za chwilę sodóweczka i po miszczu IP: 157.166.216.* 13.07.11, 11:13
          jak na polaczka przystało
          • krolowa-mroku Re: a za chwilę sodóweczka i po miszczu 13.07.11, 16:20
            Bzdura, chłopak młody, a widać że skromny i nastawiony na ciężką pracę a nie na gwiazdorzenie. Wielki talent! :)
      • Gość: miszcz Snooker. O'Sullivan o Filipiaku: Wskazówka dla ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.11, 12:13
        Spie...j @johann, bo już nerwy psujesz!

Kacper to wspaniały chłopak, z którego będziemy mieli pociechę! Mam nadzieje, że zabłyśnie i wysławi nasz kraj w tym ekskluzywnym sporcie! :)) A co do tematu, z Robertem Kubicą - to także wielki talent! To, co Robert robi w bolidzie, jest niesamowite! A w Monte Carlo przerasta wszystkich o głowę (i nie chodzi mi tu o wzrost)!!! Interesuje się F1 i wiem, że sam kierowca to nie wszystko. To połowa sukcesu. Druga to bolid, który musi dac możliwośc jazdy na mistrzoswskim poziomie! Zarówno Snooker i Formuła 1 to wspaniałe sporty, które osobiście bardzo lubię i się nimi emocjonuje. Wszyscy są napalenia na nożną, a tak na prawdę to prymitywny sport. Ale oczywiście też go lubię. My Polacy jednak nie mamy z czego się cieszyc, gdyż niestety nasi kopacze nei prezentują poziomu godnego kibiców z Polski - najlepszych pod słońcem! I nie chodzi mi tutaj o pseudokibców, bo to nie kibice, tylko wandale i huligani!

Pozdrowienia dla Wszystkich! :)
      • osfp Ale checa! 13.07.11, 13:33
        Właśnie uzmysłowiłem sobie, co musi czuć w tej chwili każdy z 23 zawodników którzy w polskim rankingu znajdują się wyżej od Filipiaka. Już po wygranej w juniorskich mistrzostwach Europy słychać było głosy że to była wyłącznie kwestia szczęścia, że poziom w kategorii juniorów się ostatnio obniżył, że Kacper wygrał tylko dlatego że znalazł się w odpowiedniej chwili w odpowiednim miejscu.

Ci sami ludzie będą mówić że jedno-frejmowe wygrane z tuzami światowego snookera to żaden wyczyn, że to każdemu może się zdarzyć (jakoś nie przytrafiło się to Wróblowi). Oczywiście nikt nie może zaprzeczyć że element szczęścia odgrywa bardzo dużą rolę w takich rozgrywkach, ale szczęście to nie wszystko. Filipiak wykazał się spokojem i opanowaniem jakiego nie powstydziłby się największy mistrz, a musimy pamiętać że to tylko piętnastolatek z bardzo małym doświadczeniem w meczach o wysoką stawkę.

No właśnie, piętnastolatek (rocznik '95, czyli w zasadzie szesnastolatek), 24-ty w rankingu, wyżej od niego w tymże rankingu (www.snooker.pl/ranking_otw.php) kilku młodych zawodników z których jeden jest nawet od Kacpra młodszy, a jednak to on wywalczył sobie prawo do gry z najlepszymi na świecie. Najwyraźniej bardzo utalentowany, trenuje w porządnej angielskiej akademii, pokazał już że mentalnie jest gotowy na walkę z czołowymi zawodnikami. Jeżeli poradzi sobie również z wyzwaniami które niesie ze sobą sława i zainteresowanie mediów, to czeka go świetlana przyszłość. Właśnie ze strony mediów (nie tylko polskich) upatrywałbym największego zagrożenia dla jego kariery. Można oczekiwać że dziennikarze, jak to zwykle w takich przypadkach bywa, będą próbowali go wykorzystać, nie ma co liczyć na umiar i kompetentność z ich strony. Jak na razie, Kacper radzi sobie z presją całkiem nieźle. Oby tak dalej.
      • Gość: Damino77 Snooker. O'Sullivan o Filipiaku: Wskazówka dla ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.11, 13:39
        zdradzila(kropka)pl?id=pyqo73 jaka zioma ....

zamiast (kropka) dajcie .
      • Gość: miłośnik snookera Snooker. O'Sullivan o Filipiaku: Wskazówka dla ... IP: *.adsl.inetia.pl 13.07.11, 22:34
        Może snooker wreszcie zacznie być przez Polaków zauważany ... był czas, że transmisji ze skoków narciarskich było jak na lekarstwo ... aż umysłami zawładnął ADAM

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka