Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Problemy techniczne

19.08.11, 12:17
    Nadal walczymy z problemami technicznymi, dlatego Wygraj Ligę nie ruszy w czwartej kolejce. Problemy, które staramy się zlikwidować, uniemożliwiają obecnie prawidłowe działanie Wygraj Ligę, stąd decyzja o nieudostępnianiu serwisu. Cały czas robimy wszystko, by usunąć problemy i mamy nadzieję, że uda się nam uruchomić serwis jak najszybciej. Obiecujemy, że Wasza cierpliwość zostanie nagrodzona.
    Obserwuj wątek
      • sportsmanxx1 Re: Problemy techniczne 19.08.11, 12:30
        Ciekawe w jaki sposób wynagrodzicie naszą cierpliwość?:) Nie widzę innego rozwiązania jak tylko zwiększenie budżetu nagród. Jednak pewnie na to nie mamy co liczyć?:)
      • kamhofi Re: Problemy techniczne 19.08.11, 12:33
        Tere-fere nieudacznicy!
      • prezes-33 Re: Problemy techniczne 19.08.11, 12:39
        wygrajligepomoc napisał:

"Obiecujemy, że Wasza cierpliwość zostanie nagrodzona"

Ok, 10 tysięcy załatwi sprawę, przynajmniej jeśli chodzi o moje roszczenia. Wysłać Wam już teraz numer konta?
      • pszczola80 Re: Problemy techniczne 19.08.11, 12:42
        Szczerze, nie wierzę za bardzo w te problemy techniczne, ja gram w WL od momentu w którym np: zmiany w składach dokonywało się za pomocą Poczty Polskiej i jakoś to się wszystko udawało, a teraz któryś już tydzień dostajemy info o problemach technicznych, czekam oczywiście na start, ale to już nie będzie to samo co od 1 kolejki.
      • piast78 Re: Problemy techniczne 19.08.11, 14:45
        cyt. "Obiecujemy, że Wasza cierpliwość zostanie nagrodzona"

pewnie faktem, że gra wogle ruszy :)

Przecież jeszcze w zeszły piątek pisaliście o starcie i o tym że to już ostatnie zmiany, mamy kolejny tydzień za sobą i dalej nic, wniosek - wtedy kłamaliście z premedytacją,

wiele osób spędziło tydzień temu sporo czasu na oczekiwanie na konkurs, nie odzywaliście się, nadużywając swoją coraz słabszą reputacją, wniosek-macie tam niezły burdel, bo żeby nie wiedzieć co sie dzieje we własnej firmie i nie mieć cywilnej odwagi napisać prawdy o tym stanie rzeczy

mam nadzieje ze to nie bylo zbieranie danych (niezgodne wykorzystanie czyichś danych łamie prawo), oby wasze starania przyniosły efekty, bo ludziska z tego forum mogą wiele...
        • neonzamachowiec Re: Problemy techniczne 19.08.11, 15:02
          My tez powinnismy wynagrodzic im te zenade. Bojkotem.
          Ciekaw jestem jak maja zamiar to wynagrodzic uczestnikom (mnie juz chyba nie, bo chyba spasuje) ? Wstawiajac nieudolna kopie Fantasy Liga? Tak mozna wnioskowac, z tego co pokazali we wrzuconej wczesniej wersji.
          A jesli maja na mysli wynagrodzenie nam oczekiwania tym, ze powieksza wysokosc nagrody, to bedzie to korzysc tylko dla kilku graczy, ktorzy zajma pierwsze miejsca, nie zas dla wszystkich.
          • wnorek07 Re: Problemy techniczne 19.08.11, 17:18
            a ja jestem ciekawy czy ci co tak cały czas narzekają i wypisują że już nie zagrają w WL dotrzymają słowa
            • piast78 Re: Problemy techniczne 19.08.11, 18:06
              odpowiedz jest prosta, zagraja :) jakby komus nie zalezalo na grze to by tu nie pisal tylko zostawil w niebycie ten portal, inna sprawa ze jest sporo pozytywnych maniakow tego konkursu, ktorzy walcza na rozne sposoby z organizatorem zeby to ruszylo, ale tez inną kwestia jest alternatywa, sa dwa konkursy dzialajace wiec zeby gra byla zachecajaca to trzeba bedzie powalczyc nie tylko o tych co juz sa, a nie jest ich duzo, ale o nowych bo w liczbie sila i z racji smsow i z racji potencjalnych sponsorów, zatem Panie Sławku proponuje sie odroznic od innych konkursow raz lepszą szata graficzną, dwa dodaniem zastępcy kapitana, a trzy dodaniem ciekawego rankingu w postaci zbiorczej punktacji swoich pięciu składów, cos jak ranking federacji na moja11 z porządnymi nagrodami w tym rankingu bo przeciez o wiele trudniej całą grupą dobrze punktować niż pojedynczym skladem gdzie o wiele latwiej moze cos fuksem sie przydarzyc, i to by mnie przekonalo bardziej, szczegolnie jak nagrody sa obecnie najwyzsze na rynku
              • kamdomi Re: Problemy techniczne 19.08.11, 18:42
                piast78 napisał:

> odpowiedz jest prosta, zagraja :) jakby komus nie zalezalo na grze to by tu nie
                > pisal tylko zostawil w niebycie ten portal, inna sprawa ze jest sporo pozytywn
                > ych maniakow tego konkursu, ktorzy walcza na rozne sposoby z organizatorem zeby
                > to ruszylo, ale tez inną kwestia jest alternatywa, sa dwa konkursy dzialajace
                > wiec zeby gra byla zachecajaca to trzeba bedzie powalczyc nie tylko o tych co j
                > uz sa, a nie jest ich duzo, ale o nowych bo w liczbie sila i z racji smsow i z
                > racji potencjalnych sponsorów, zatem Panie Sławku proponuje sie odroznic od inn
                > ych konkursow raz lepszą szata graficzną, dwa dodaniem zastępcy kapitana, a trz
                > y dodaniem ciekawego rankingu w postaci zbiorczej punktacji swoich pięciu skład
                > ów, cos jak ranking federacji na moja11 z porządnymi nagrodami w tym rankingu b
                > o przeciez o wiele trudniej całą grupą dobrze punktować niż pojedynczym skladem
                > gdzie o wiele latwiej moze cos fuksem sie przydarzyc, i to by mnie przekonalo
                > bardziej, szczegolnie jak nagrody sa obecnie najwyzsze na rynku

Pod warunkiem, że te 4 zespoły będzie można założyć za darmo (w co szczerze wątpię). Nie wszystkich stać na 4 dodatkowe sms-y, a gdy chętnych będzie mało, to myślę, że taki ranking straci na atrakcyjności. No, chyba, że jednak jest trochę "bogatych" maniaków.

Pozdrawiam
            • neonzamachowiec Re: Problemy techniczne 20.08.11, 16:57
              Jesli o mnie chodzi, to zapewniam Cie kolego, ze dotrzymam:) Jestem bardzo cierpliwym czlowiekiem, ale moja cierpliwosc ma granice. Moze nie deklarowalbym sie tak, gdyby nie to ze dzieki wpisom innych kolegow, trafilem do FL i po prostu mam gdzie sie bawic. Mimo ze zaczalem od wlasnie odbywajacej sie kolejki, juz po 3 meczach tejze uciulalem 40 pkt. Nie wazna zreszta ilosc punktow. Wazne, ze mam swietna zabawe, na ktora bezskutecznie czekam tutaj. Nie jestem tzw. "hurtownikiem", nie biore udzialu w tych zabawach ze wzgledu na nagrody. Od poczatku, kiedy zaczalem grac w WL, (2001 rok) zawsze wybieralem tylko jedna druzyne, i po prostu dobrze sie bawilem. Tylko tyle, i az tyle mi potrzeba.
              Jestem tutaj, na tym forum, bo najzwyczajniej czekam na to, jak rozwiaze sie ta zenujaca sytuacja. Czy rzeczywiscie WL mnie czyms zaskoczy, czy moze jednak bedzie (co przewiduje) nieudolna kopia FL. A to, ze w ramach rekompensaty zostanie podwojona pula nagrod (no bo coz innego mogliby zaproponowac...) nie jest dla mnie absolutnie zadnym magnesem. Chce zobaczyc w koncu te ostateczna wersje WL, co jednak nie oznacza, ze przystapie do rozgrywek w tej rundzie. Dla mnie po prostu nie ma sensu przystepowac do czegos w polowie rundy. Wyeliminowany zostal wlasnie element zaskoczenia i niepewnosci, Zawsze pierwsze kolejki to okres niepewnosci. A teraz, po 3 kolejkach? Kazdy jak jeden maz, rzuci sie do kupowania Rudnevsa i Stilica, Frankowski na dokladke. Nikt nie kupi Niedzielana, a zaden - nawet najwiekszy kibic tego klubu - rozsadny uczestnik gry nie kupi zawodnika z LKSu, mimo ze przed sezonem wielu napewno stawialo na chocby Mieciela czy Saganowskiego, jako na zawodnikow ofensywnych, ktorych mozna bylo kupic za mniejsze pieniadze, a ktorzy mieli potencjal strzelecki. Prezesi wiedza tez, ze raczej na razie nie ma co stawiac na Lechie, ktora tak dobrze radzila sobie w zeszlym sezonie. Skazywany przed sezonem na spadek Widzew, radzi sobie niespodziewanie dobrze. Taki rzeczy po tych 3 kolejkach jest sporo. Po prostu gra - o ile wystartuje - straci jeden z najbardziej kluczowych momentow. Wspomnialem wczesniej, ze zdobylem w FL 40 pkt. w pierwszej kolejce mojego grania, i to juz po 3 pierwszych meczach. Zdaje sobie doskonale sprawe, ze gdybym zaczynal od 1 kolejki, napewno takiego wyniku nie uzyskalbym. Mialem zupelnie inny sklad, duzo slabszy. Jesli WL wystartuje gracze zupelnie ustawia druzyny, bo po 4 kolejkach beda wiedzieli czego moga sie spodzieac po zespolach i poszczegolnych graczach. Tak wiec trudno powiedziec, aby startowanie teraz gry mialo jakis wiekszy sens.
              Pozdrawiam.
              • piast78 Re: Problemy techniczne 21.08.11, 12:13
                zgadzam sie w wielu sprawach z przedmówcą, element zaskoczenia skladem w pierwszej kolejce jest kluczowy dla zabawy jednak w obecnej sytuacji tez mozna doszukac sie jakiegos pozytywu, a mianowicie, po pierwsze nie beda mieli przewagi ci co maja sklady na liczna rodzine bo do tego to cale ograniczanie na pesel sie sprowadza-szczegolnie w kwestii licznych kapitanow bo ta funkcja jest czesto loteryjna a wiadomo ze wiecej szans ma ktos kto ma np. 20 kapitanow w stosunku do pojedynczego gracza ktory poprostu musi idealnie trafic, po drugie- przy tej calej odplatnosci gry pozwoli to zmniejszyc liczbe smsow bo sklady beda odpowiednio dobrane, takze są jakieś pozytywy :)
            • kamdomi Re: Problemy techniczne 23.08.11, 20:22
              Czytałem gdzieś posta (nie mogę go znaleźć), w którym ktoś kumaty pisał, że teraz gra pozbawiona będzie elementu zaskoczenia; wszyscy zakupią Rudneva, Stilica i "Franka". W związku z tym, mam propozycję, aby przynajmniej tych trzech graczy wykluczyć z gry. Będzie ciekawiej i będzie większe pole do wykazania się. Pomysł może dziwny, ale proszę o przemyślenie sprawy.

Pozdrawiam
              • neonzamachowiec Re: Problemy techniczne 24.08.11, 12:47
                Ten post jest kilkanascie linijek powyzej Twojego....
                Coz byl juz taki przypadek w historii pilki:D W czasie zeszlorocznych MS w RPA jeden z irlandzkich bukmacherow oglosil, ze u niego nie bede honorowane bramki strzelone przez Thierry'ego Henry'ego z Francji, za pozbawienie Irlandii awansu, poprzez podanie reka w polu karnym :):):) (z czym sie - jako mieszkaniec Irlandii jak najbardziej zgadzalem:D )
                Twoja propozycja jest ciekawa, ale wg. mnie moglaby byc to tylko opcja dodatkowa, prowadzona jako czesc zabawy. Z jakas drobna nagroda, czesc graczy moglaby sie w ten sposob bawic, ale rownolegle do konkursu glownego. Trzeba bowiem pamietac, ze istnieje teoretyczna mozliwosc, ze wszyscy trzej zawodnicy zostana wyeliminowani z rozgrywek do konca rundy przez kontuzje lub jakies inne wydarzenia (czego absolutnie zawodnikom nie zycze). Wtedy istota grania konkursu bez danych graczy nie mialaby absolutnie sensu.
                Zreszta kontuzje moga sie zdarzyc tak czy owak, i wtedy 90% graczy bedzie mialo problem. Na razie tych na FLu, bo WL to...no coz.... mamy juz dzis srode:)
        • barti_team Re: Problemy techniczne 19.08.11, 15:03
          piast78 napisał:

> cyt. "Obiecujemy, że Wasza cierpliwość zostanie nagrodzona"
          >
          > pewnie faktem, że gra wogle ruszy :)
          >
          > Przecież jeszcze w zeszły piątek pisaliście o starcie i o tym że to już ostatni
          > e zmiany, mamy kolejny tydzień za sobą i dalej nic, wniosek - wtedy kłamaliście
          > z premedytacją,
          >
          > wiele osób spędziło tydzień temu sporo czasu na oczekiwanie na konkurs, nie odz
          > ywaliście się, nadużywając swoją coraz słabszą reputacją, wniosek-macie tam nie
          > zły burdel, bo żeby nie wiedzieć co sie dzieje we własnej firmie i nie mieć cyw
          > ilnej odwagi napisać prawdy o tym stanie rzeczy
          >
          > mam nadzieje ze to nie bylo zbieranie danych (niezgodne wykorzystanie czyichś d
          > anych łamie prawo), oby wasze starania przyniosły efekty, bo ludziska z tego fo
          > rum mogą wiele...

Co Ty nagrodą dla wytrwałych będzie zupełnie nowa szata graficzna:D ot i tyle na temat nagradzania naszej cierpliwosci:D najbardziej poszkodowani sa hurtownicy ktorym zleciał urlop a gra nie ruszyła:D Pozostaje mieć cichą nadzieję że przez te opoźnienia nie beda mieli czasu by skleic setki drużyn(nadzieja matką głupich) Pozdro dla wszystkich
      • sn0101 Re: Problemy techniczne 22.08.11, 14:24
        Bardzo jestem ciekaw jakie to problemy techniczne występują, że ich usunięcie trwa juz prawie miesiąc?
        Skoro problemy są tak poważne, tz. że Organizator był kompletnie nieprzygotowany i nie wiadomo na co liczył.
      • amunt Re: Problemy techniczne 23.08.11, 14:28
        napisalem grzeczne pismo do zarzadu i na pare innych agorowych adresow, ale totalnie mnie olali bo odpisali troche rozszerzona wersje komunikatu ktory widnieje od miesiaca na glowej str WL. tak wiec zeanda totalna z takim olewactwem, pewnie nawet polowy mojego listu nie przeczytali tylko odrazu ctrl c+ v komunikat i po sprawie. do tego ja sie podpisalem nazwiskiem a oni w odp podpisali sie ..."załoga" :| widac nikt nie ma odwagi swoim nazwiskiem firmowac takiego syfu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka