Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Teksty Szpaka z dzisiaj...

20.05.04, 21:44
    Francja - Brazylia, stulecie Fifa - to nawet dobra okazja żeby posłuchać jego
    głosu który się taj jednoznacznie z piłką kojarzy. Ale on czasem po prostu
    bredzi...

Ale na samym początku meczu
    Brazylia i Francja, dwa najlepsze na świecie kluby...

Juninho Pernambuco

Dwadzieścia.... prawie dziewięć miliardów ludzi oglądało ostatni finał
    mistrzostw świata w Jokohamie...
    Obserwuj wątek
      • otreb Re: Teksty Szpaka z dzisiaj... 20.05.04, 21:49
        acm53 napisał:

>
        > Ale na samym początku meczu
        > Brazylia i Francja, dwa najlepsze na świecie kluby...
        >

Zrehabilitowal sie, kiedy powiedzial, ze w finale Pucharu UEFA grala
        reprezentacja Olympique Marsylia ;))
        • Gość: papa Re: Teksty Szpaka z dzisiaj... IP: *.ha.tuniv.szczecin.pl 20.05.04, 23:26
          A to co za drużyna grała z FC Valencia?
          • otreb Re: Teksty Szpaka z dzisiaj... 20.05.04, 23:55
            no, raczej nie byla to "reprezentacja"
            • cza_ha Re: Teksty Szpaka z dzisiaj... 21.05.04, 00:27
              Ja się nie męczę słuchając Szpakiewicza - nie oglądam meczu i już.
              Na szczęście finał UEFA komentował Basałaj.
              Zawsze też można przełączyć do Solorza.
            • Gość: papa Re: Teksty Szpaka z dzisiaj... IP: *.ha.tuniv.szczecin.pl 21.05.04, 00:50
              A co to było? Jakie znaczenie ma termin "reprezentacja"? Czy odpowiedni
              fragment przestrzeni pojęciowej nie łączy się z terminem w przypadku kiedy
              grają piłkarze z FC Valencia?
      • Gość: obserwator Największa kompromitacja była... IP: *.chello.pl 21.05.04, 04:10
        tak jakoś na początku pierwszej połowy- akcję od ładnych kilkunastu sekund
        przeprowadzają Francuzi, piłka przed polem karnym Brazylijczyków, Szpak
        stwierdza po kolejnym podaniu Francuzów, że przy piłce jest Ronaldinho (był to
        Pires, rozumiem że ewentualnie możnaby było pomylić jednego z drugim, ale gdyby
        grali w jednej drużynie, a to mecz reprezentacji). Szpakula gdy zorientował się
        jednak, że Ronaldinho to nie Francuz, a Brazylijczyk, coś tam bąknął,
        że "Ronaldinho próbował przejąć piłkę", problem tylko w tym, że R. był tak
        gdzieś z 60 metrów od akcji, na połowie przeciwników...

Nie wiem jak ktokolwiek może się cieszyć z powrotu tego kretyna, on jest
        kompletnie niereformowalny, w dodatku całkowicie zapatrzony w siebie i
        przekonany o swojej klasie (vide wywiad z wyborczej, zaraz po tym jak okazało
        się, że wraca; mówił że "wraca na należne mu miejsce", a gdy dziennikarz spytał
        się go o zawodników Deportivo, zaczął coś kręcić, że to nieważne, że można się
        przed meczem nauczyć składów... Żenada). No i to przekręcanie nazwisk, choćby
        ten dzisiejszy "Wiera", co gorsza kilka lat temu oglądałem jakiś mecz Francuzów
        i Szpaku też tam widział "Wiere", "Wierego" (nie był to mecz z Włochami;) ) i
        jeszcze jakieś inne konfiguracje.
        No więc nie dość że facet ma zerowe pojęcie o piłce, to w dodatku przez te X
        lat nie potrafi nauczyć się nazwisk graczy, przeciętny kretyn usiadłby 10 minut
        przed meczem przed kartką ze składami i wyuczył się, ale jak widać dla Szpakuli
        nawet i to za dużo.
        • Gość: albo i nie Re: Największa kompromitacja była... IP: *.chello.pl 21.05.04, 06:15
          wiera byl faktycznie denerwujacy. ciekawe ze wszyscy komentatorzy w tym kraju
          mowia vieira, a on swoje. zawsze musi sie wyrozniac. zawsze tak robil. tumas
          ravelli i tym podobne. zawsze kurka musi po swojemu.

a mistrzostwo odwalil na olimpiadzie jak na adama deadmarsha mowi didermarsz.
      • ilhan Re: Teksty Szpaka z dzisiaj... 21.05.04, 08:48
        Eee tam, najlepszym numerem było jak realizator pokazał Arsene Wengera, a Szpak:
        - Aime Jacquet, który 6 lat temu...
        I nawija dalej, skończył, a Listkiewicz:
        - No w międzyczasie realizator pokazał nam Arsene Wengera, który...
        :))))
      • Gość: Porter Ja tam mam na Szpaka filtr... IP: *.orion.pl 21.05.04, 09:30
        ...zupelnie, jak na Basalaja. Potrafie zupelnie nie sluchac tego, co oni mowia,
        tylko ogladac mecz. Oczywiscie, ze Szpak nie zna nazwisk graczy, ale przekreca
        je od zawsze (starsi moga pamietac dwoch Anglikow: Baczera i Lajnekera, mlodsi -
        Szirę, odmienianą tak, jakby byla rodzaju zenskiego). I teraz, skoro Szpak
        wrocil na nalezne mu miejsce, to przeciez nie po to, zeby cos zmieniac.
        Wczoraj grali Wiera z Luizą, a na lawce siedzial Mikut. No i fajnie. Tak ma po
        prostu byc.
        Na przykladzie komentarzy i - zwlaszcza - transmisji realizowanych przez TVP
        widac, dlaczego TVP powinna pokazywac lige. Po prostu obecna redakcja sportowa
        nie umie przeprowadzic transmisji. Komentarze sa denerwujace, ale to pol biedy.
        Najgorsze jest, kiedy TVP transmituje mecz - np final Pucharu Polski. Oni po
        prostu nie umieja tego robic. Nie potrafia ustawic kamer, nie potrafia sprawnie
        i logicznie przelaczac sie z jednej na druga, nie wiedza, ze pokazywanie w
        czasie akcji na boisku profilu trenera denerwuje widzow, nie umieja zarzadzac
        powtorkami. A wszystko dlatego, ze pilke pokazuja od swieta. Canal Plus jest
        duzo lepszy, chociaz koncepcja, zeby mecze komentowal red. Orlowski, nie
        wymawiajacy "r" daje czasem rewelacyjne skutki:
        "Dłużyna Depołtiwo Lacołunia, płowadzona przez tłeneła Ksawieła Iłułetę,
        wkłacza na muławę Elłiazoł. Z długiej stłony łozgrzewają się błazylijscy głacze
        Łealu Madłyt: Łonaldo i Łobełto Kałlos. Kłolewscy są fawołytem łozgływek".

Pozdławiam. Połteł
        • Gość: yeti Re: Ja tam mam na Szpaka filtr... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.04, 09:38
          He, łozbawiłeś mnie Połteł.pzdr. uuups, pzdł.
      • Gość: wylom Re: Teksty Szpaka z dzisiaj... IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 21.05.04, 14:15
        Nie pamietam dokladnie, ale to bylo cos takiego:
        Pilkarze Monaco graja za tydzien na Arena A final Ligi Mistrzow.
        O ile dobrze sie orientuje to Arena A jest w Amsterdamie, a tegoroczny final LM
        bedzie rozgrywany na Arena Auf Schalke.
        Raz powiedzial na Cupeta Kapu.
        • dutchman Re: Teksty Szpaka z dzisiaj... 21.05.04, 17:19
          Doble :) Obserwator & Porter :)
          pozdrowienia
          dutchman
        • ilhan Re: Teksty Szpaka z dzisiaj... 21.05.04, 17:56
          Powiedział że grają na Schalke Arena. Widać od razu że jest na drugim biegunie komentatorów sportowych w tym kraju. Borek z Kołtoniem wymieniliby nazwę Arena Auf Schalke w transmisji 17 razy.
          • otreb Re: Teksty Szpaka z dzisiaj... 21.05.04, 18:13
            ilhan napisał:

Borek z Kołtoniem wymieniliby nazwę Arena
            > Auf Schalke w transmisji 17 razy.
            >
            Uszami wyobrazni slysze Borka:
            "Monaco, ktore w najblizsza srode zagra na wspanialym obiekcie ArenaAufSchalke w
            jakzesz pasjonujaco *) zapowiadajacym sie finale pilkarskiej Ligi Mistrzow **) z
            druzyna mistrzow Portugalii FC Porto"

*) "jakzesz" + przymiotnik badz przyslowek - pada raz na dwie minuty, chyba, ze
            gra Real - wtedy w co drugim zdaniu ;)
            **) "pilkarska Liga Mistrzow" - u Borka zawsze, ale to zawsze tak, jakby
            futbolisci mogli grac w jakiejs innej Lidze Mistrzow ;)
            • Gość: Palej Re: Teksty Szpaka z dzisiaj... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.04, 21:02
              Moim zdaniem zamiast Ligi Mistrzów powiedziałby Czempions Lik.
            • ilhan Re: Teksty Szpaka z dzisiaj... 22.05.04, 21:25
              Borek i Kołtoń określenie "piłkarski" używają na każdym kroku. W meczu piłki nożnej dowiadujemy się, że zawodnicy mają "piłkarskie buty", "piłkarskie koszulki" oraz "piłkarskie getry", zakładają przeciwnikom "piłkarskie siatki" oraz wykonują "piłkarskie zwody".
              Brakuje tylko "piłkarskich goli".

Druga maniera tych gości to komplikowanie najprostszych rzeczy. Zamiast powiedzieć "Luque" powiedzą "były gracz Mallorki, lewoskrzydłowy jedenastki trenera Irurety z Estadio El Riazor oraz reprezentant drużyny Inaki Saeza".

Najbardziej irytujące staje się to w momencie kiedy drużyna przeprowadza groźną akcję, piłkarz wychodzi sam na sam, a Borek wtedy krzyczy: "Były środkowy napastnik jedenastki ze wzgórza Boekelberg pędzi na bramkę golkipera piłkarskiej reprezentacji Sri Lanki!!!"

Dziękuję za uwagę :P

PS. Mimo wszystko Borka lubię, choć bawi mnie jego maniera komentowania. Szpaka nie cierpię.
      • fle_xx Re: Teksty Szpaka z dzisiaj... 21.05.04, 18:41
        A ja i tak wole Szpaka niż usypiającego Jasine czy też "Basso" i jego
        Zyyyyyytebeeeerga.
        • mihal_04 Re: Teksty Szpaka z dzisiaj... 22.05.04, 22:31
          fle_xx napisał:

> A ja i tak wole Szpaka niż usypiającego Jasine czy też "Basso" i jego
          > Zyyyyyytebeeeerga.

To ten od Nyyyyyyjendorfa?
      • otreb Nie tylko telewizyjni komentatorzy :) 21.05.04, 20:47
        Z gazetowej relacji live:
        "Ładny strzał głową Żórawskiego."
        :))
        • otreb Re: Nie tylko telewizyjni komentatorzy :) 21.05.04, 21:49
          Żórawskiego juz poprawili ;)

46. min Rozpoczyna Wianisła :)
          • Gość: Kosa Re: Nie tylko telewizyjni komentatorzy :) IP: *.acn.waw.pl 21.05.04, 22:45
            Witam!
            Niestety chyba wrócił na dobre!?!? "Pomieszanie z poplątanym", wszystko i wszystkich myli jak jego przyjaciel Szaranowicz! Za co im płacą??????
            Kaka (Brazylia) młodzieżowy mistrz Europy i takie różne! Jego powrót jest przerażający jak powroty polityków! 22 gwiazdy, każde dziecko w Polsce je zna,
            ale nie nasz "ulubiony " komentator! Czy jest jakaś siła żeby zamknąć mu mordę?
            Zapłacę, niech go zdejmą z anteny!!!! Słowo daję zapłacę! Czy musimy być Albanią: Szpakowski, Wojewódzki, Wiśniewski, Kevin strażak itd...ręce opadają!
            Pozdrawiam.
            • Gość: Wqrwiony Re: Nie tylko telewizyjni komentatorzy :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.04, 23:04
              Szpak to luj, nie komentator. Głupek, sztywniak i pseudoznawca piłki noznej.
              Lingwista pożal sie Boże. Może złóżmy się na emeryturę dla niego, przestanie
              nas męczyć. Precz z Szpakowskim!
              • maatti Re: Nie tylko telewizyjni komentatorzy :) 22.05.04, 10:47
                Pieprzenie głupot, te wasze komentarze, a prawda jest taka że 10-15 lat temu
                wszyscy uważali Szpakowskiego za njalepszego komentatora i wpadki nikomu nie
                przeszkadzały, owszem można się z nich śmiać ale żeby być do końca obiektywnym
                to Kołtoń dla mnie to jest PORAŻKA nie komentator a "jakżesz" Mateusz Borek nie
                powiem jest ok ale wpadek też się nie ustrzega, ludzie wyluzujcie coście się tak
                uczepili Szpaka - taki facet ma styl i tego nie zmieni. Aha Basałaj też nie jest
                jakimś geniuszem komentarzu....
                • libertine wiadomo, że... 22.05.04, 18:02
                  ...basałaj nie jest dobrym komentatorem, jest nawet gorszy od szpaka, ale nie
                  karmi ludzi tymi samymi gadkami od 30 lat, czy ile już ten szpak w tv siedzi...
                  10-15 lat temu to może i był najlepszy, ale ile można!!!
                  na pewno borek wygląda na ich tle najlepiej.
                  • fle_xx Re: wiadomo, że... 22.05.04, 20:55
                    libertine napisał:

> na pewno borek wygląda na ich tle najlepiej.

"Ostro bita piłka!Szansa!Jakżsesz blisko szczęscią byłego gracza (...)! Ale ten
                    mecz już się skończył! Cóż to będzie za noc w (...)!" Ja lubie Borka, ale ile
                    można te same schematy powtarzać:/
                    • zksilver Re: wiadomo, że... 22.05.04, 21:08
                      a jak się popisuje swoją francuszczyzną!
                      olimpik marsę
                      dlaczego nie mowi np:
                      spartak maskwa, karpaty lwiw.....rosyjskiego juz zapomniał?
                      (juz nie wspomnę o klubach niemieckich czy angielskich)
                      • cza_ha Szpakiewicz MUSI ODEJŚĆ ! 23.05.04, 17:57
                        Szpakiewicz musi odejść !
                        Nie dlatego, że nie zna francuskiej, czy ruskiej wymowy - on SIE NIE ZNA !
                        Przecież nie lubi piłki noznej - a za to kocha siebie i mówić;
                        to widać słychać i czuć.
                        Jak kto dzisiaj ogladał siatkarzy z Kazachami tomógł tylko zazrościć komentu, o!
      • seven Re: Teksty Szpaka z dzisiaj... 26.05.04, 20:12
        mnie oslabila jego moze dwuminutowa relacja z gelsenkirchen w dzisiejszym sporcie po
        wiadomosciach - mowil o mourinho i deschampsie i w obu przypadkach nie potrafil poprawnie
        wymowic ich imion (!!) a i przy nazwiskach sie troche poplatal, a potem nie wiem skad to sie
        wzielo, ale uslyszalem jakies "olimpik marsej" - LOL!
        • Gość: Krzyś Re: Teksty Szpaka z dzisiaj... IP: *.pke.pl 27.05.04, 07:35
          seven to jeszcze nic, kiedyś gadał Lempik Marsejl LOL!
          A ponoć wczoraj dupnoł tekstem: a oto i książęca para. Książe i jego
          syn ....ROFTL!
      • Gość: yeti Re: Teksty Szpaka z dzisiaj... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.04, 08:08
        Mnie to nawet nie drażnią te jego lapsusy językowe. Do szewskiej pasji
        natomiast doprowadza mnie natomiast to że Szpakowski nigdy nie powie złego
        słowa na sędziów. Wczorajszy mecz. 32 minuta, Morientes wychodzi sam na sam,
        sedzia podnosi. Spalony. Pokazują powtórkę, na której jak wół widać że
        spalonego nie było. Szpakowski na to - ...na powtórce widać że Morientes za
        wcześnie wyskoczył...W 62 minucie identyczna sytuacja i identyczny komentarz.
        Ten facet ma problemy nie o tyle z językiem co ze wzrokiem.pzdr.
        • Gość: kroolu Re: Teksty Szpaka z dzisiaj... IP: 195.117.50.* 27.05.04, 17:28
          Do Szpaka mam duży sentyment, wiele rzeczy potrafie mu wybaczyć.Kilka jego
          tekstów jest juz dla mnie kultowych i raczej smieszy mnie niż wkurza jego
          maniera przekręcania nazwisk (Wiera jest spoko tak samo jak Ibarrrrrrrra)
          Jednakże irytujące jest to, iż jego komentarze mają konstrukcje powieści
          tendencyjnej. Jak sobie po 5. minutach meczu założył, że sędziowie się dziś nie
          mylą, to trwał przy swym zdaniu niezależnie od tego co się działo na boisku.
          Myśle, że nie wynikało to z jego jakiejś szczególnej sympatii do arbitrów,
          tylko z nieumiejętności przyznania się do błędu.Tą "przypadłość" ilustrują nie
          tylko oba przypadki z niesłusznymi spalonymi, ale i inna stuacja:
          druga połowa, faul na bodajże Morientesie,
          Szpaku: "no tutaj Costinha ostro potraktował pilłkarza Monaco"
          powtórka na której dokładnie widać, że przewinił Maniche, chwila kłopotliwej
          ciszy, po czym komentarz leci dalej, żadnego sprostowania. Może człowieka
          dobić...
          Ale mimo wszystko na meczu relacjonowanym przez Szpakowskiego jeszcze nie udało
          mi się zasnąć, niezależnie jaki by on nie był, a przytrafiło mi się już dwa
          razy jak komentował Basałaj ;)
          • maatti Re: Teksty Szpaka z dzisiaj... 28.05.04, 08:45
            Kroolu i o to chodzi, nie zasnąć na meczu, Szpak musi zostać:)
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka