Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Walka Adamek - Kliczko. "The Ring" tłumaczy Adamka

IP: 80.109.112.* 12.09.11, 17:46
    I to sie nazywa amerykansi profesionalizm, ja sie nie dziwie, ze adamek woli zyc w stanach, tam widocznie wiedza czym jest ciezka praca i kto jest kim, a nie jak u nas,,,glupi jest madrym, a madry glupim, wariat normalny, a normalny jest wariatem.
    Obserwuj wątek
      • Gość: markus Re: Walka Adamek - Kliczko. "The Ring" tłumaczy A IP: *.superkabel.de 12.09.11, 18:10
        u bas ciagle chwala walke ulanow z czolgami . taka mentalnosc
        • Gość: xxx Re: Walka Adamek - Kliczko. "The Ring" tłumaczy A IP: *.martel.biz 12.09.11, 18:25
          ehh...Chociaż go nie lubię, mistrzem świata zostanie David Haye i znokałtuje On (przed zdobyciem albo po) Adamka, niestety, takie są realia. Murzyny zawsze się umiały napieprzać i szybko biegać i co zrobić?
          • Gość: 2 jak nie Adamek, to może kiedyś Szpilka IP: *.dynamic.chello.pl 12.09.11, 18:59
            duży jest, charakter ma, a po tym jak sobie odsiedział trochę całkiem rozsądnie gada

żeby tylko te polskie ku...szony działacze sportowe nie zmarnowały chłopaka
            • Gość: ij9 Szpilka to najwyżej w dupę może ukłuć. IP: *.elartnet.pl 12.09.11, 20:04
        • Gość: kalafior Re: Walka Adamek - Kliczko. "The Ring" tłumaczy A IP: *.kielce.hypnet.pl 12.09.11, 18:29
          co za debilny komentarz, poniekad sympatyczny, jak sadze, kolego. Ale coz, radzisz sobie jak mozesz, czyli tak jak w sobote Adamek ;)
          Walka miała trzy aspekty: finansowy, finansowy i finansowy. Dlaczego Kliczko nie dokonczyl Adamka w 2 albo 3 rundzie tylko po nokdaunie odchodzil do tylu i pozwalal Adamkowi jeszcze wstac? Bo tak jak powiedzial Pan Kulej, a ameryki nie odkryl, dodatkowe 7 rund to dodatkowa, zakontraktowana kasa z reklam. Smutne jest tylko to, ze oprocz tego ze dymaja nas kablowki i tv na platnych relacjach takich ustawek, 40 tysiecy rodakow z wypiekami na twarzach na stadnionie we Wrocku i pare baniek przed telewizorami i internetem ogladalo, jak Kliczko odwleka egzekucje, zeby RTL i pozostale stacje odpalily mu pare procent od tego malo epickiego lania. Na szczescie Kliczko ma na tyle taktu, ze po walce zachowal sie jak gentelman, a nie powiedzial nam tego wprost ;) Natomiast ja, jako Twoj madrzejszy i starszy kolega, postanowilem Cie prosto i czytelnie o tym poinformowac.
          • Gość: ? Re: Walka Adamek - Kliczko. "The Ring" tłumaczy A IP: *.zone9.bethere.co.uk 12.09.11, 20:00
            "Natomiast ja, jako Twoj madrz
            > ejszy i starszy kolega, postanowilem Cie prosto i czytelnie o tym poinformowac."

Z tego co mi wiadomo reklamy wykupuje się przed walką. Miało być 12 rund, więc reklamodawcy wykupili czas antenowy na tyle przerw. A że walka mogła się skończyć w 1,4 albo 7 rundzie? Co z tego, oni i tak już zapłacili.

Nie dowartościowuj się, że jesteś starszy i mądrzejszy, bo tak patrzę, że sam nic nie wiesz, a zgrywasz mądrego.

A może wierzysz w to, że reklamy są kupowane na bieżąco?

Obudź się, "znawco".
            • Gość: ... Re: Walka Adamek - Kliczko. "The Ring" tłumaczy A IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.11, 20:21
              ma pełne podstawy w to wierzyc, bo ta dyscyplina daje takie mozliwosci, i reklamodawcy to wiedzą, i pewnie gdzies w za kurtyna sie tam umawiaja. bo myslisz ze reklamodawcy zaplaca np. "1mln" za pokazanie czegos raz ... po drugie wiedza ze Kliczkowie umieja kontrolowac walki, a juz napewno z Adamkiem, chociaz nie on jeden byl przez nich oszczedzany ... patrz Albercik nasz, czy Haye-Wladmiir - tu obaj sie chcieli nachapac odpowiednio. Niestety to nie mecz pilkarski gdzie banner reklamowy na stadionie widac pokaza iles tam razy na 100% bo tez sa takie praktyki ... poza akcjami. Zdziwlbys sie niemilosiernie za jakies pierdoly placa na widowiskach sportowych i w jakis sposob sie rozliczaja...
              • Gość: ... Re: Walka Adamek - Kliczko. "The Ring" tłumaczy A IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.11, 20:26
                zeby to zrozumiec musisz sie postawic na miejscu reklamodawcy ktore idzie do sztabu kliczku i ma w kieszeni gruba gotowke :) Wprost Ci tego nie powie zadna ze stron bo zaraz musieliby sie tlumaczyć ze robia widzow w konia... chociaz ja wiem czy zabawa i dawanie kibicowm wiecej rund to takie straszne ?:) mysle ze to nawet taki objaw milosierdzia .. hihi Witalij "Jezus" Kliczko
          • Gość: xxx Re: Walka Adamek - Kliczko. "The Ring" tłumaczy A IP: *.martel.biz 12.09.11, 20:03
            Chodziło Tobie o mój komentarz? Podaj dowody, że nie mam racji, to się zgodzę z twoją opiniom. Wiem, że możesz nie lubić Haye( zresztą jak Ja) jednak widziałeś jego walkę z Kliczko? Jego szybkość jest wprost piorunująca i to jeszcze ze złamanym palcem. Sądzę, że wygra z pogromcą Adamka i zainkasuje pas. Starszy Kliczko też nie jest taki młody, potyka się o własne nogi etc. A co do 2 części mojego komentarza nie ma nawet o czym dyskutować, mam 100% rację.
            • Gość: heniek haye to tchorz IP: *.elpos.net 13.09.11, 10:37
              dlatego nigdy nie odbierze pasa kliczce, bo boi sie zainkasowac cios w morde. pewnie ma szklana szczene.
        • bromborek83 Re: Walka Adamek - Kliczko. "The Ring" tłumaczy A 12.09.11, 23:28
          jasne, ułani z czołgami walczyli bardzo skutecznie przy pomocy działek i karabinów ppanc... a Ty pewnie myślałeś, że szablą i lancą hahahahahah!!!
      • Gość: santo subito czyli jak zwykle polskie 'moralne zwyciestwo'... IP: *.wask.wroc.pl 12.09.11, 18:26
        adamek zostal kolejnym meczennikiem...
        • czterdziestyiczwarty Re: czyli jak zwykle polskie 'moralne zwyciestwo' 12.09.11, 18:29
          Meczennikami to byli twoi rodzice hodujac takiego osobnika inteligentnego inaczej.
          • Gość: pozdro gural = dudki + wiara w cuda IP: *.wask.wroc.pl 13.09.11, 09:03
            Dudki sum, ale cuduf niestety ni ma.
      • hearthland93 Re: Walka Adamek - Kliczko. "The Ring" tłumaczy A 12.09.11, 18:29
        Przyniósł wstyd ? Tylko komu, nie uklęknął nawet po potężnych ciosach, wytrzymał - może i się nie znam ale to jeden z najbardziej zdeterminowanych sportowców w Polsce jakiego znam. Ciekaw jestem, czy jeszcze udowodni że potrafi się bić. bardzo na to liczę.
        • Gość: alois Re: Walka Adamek - Kliczko. "The Ring" tłumaczy A IP: *.dip.t-dialin.net 12.09.11, 18:58
          czterdziestyiczwarty ma racje!
          nowa polska ofiara, meczennik i Chrystus narodow!!!!

:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
          • Gość: alois polnisches Opfer- ERRATA IP: *.dip.t-dialin.net 12.09.11, 19:00
            oczywiscie powinno byc: "santo subito" a nie "czterdziestyiczwarty"!!!
          • Gość: 90 ale o co ci chodzi kanapowa kur wo ? IP: *.dynamic.chello.pl 12.09.11, 19:01
            zazdrościsz, że zarobił te pare milionów ?

takiej cioty jak ty pewnie by nie wpuscili na ring na walke o 15 złotych, to srasz na tych, którzy zaszli wyzej od ciebie
            • Gość: alois Re: ale o co ci chodzi kanapowa kur wo ? IP: *.dip.t-dialin.net 12.09.11, 19:04
              Ruhig, Brauner! Brich nicht den Frieden!

:)))
        • Gość: sebestia Re: Walka Adamek - Kliczko. "The Ring" tłumaczy A IP: *.jmdi.pl 12.09.11, 19:54
          masz rację!
          Nie wielu jest sportowców na świecie, a tym bardziej w Polsce, z "genem mistrza", których nie interesują tylko pieniądze, ale osiąganie coraz trudniejszych celów. Zastanówcie się przed tak lekko rzucaną krytyką ilu jest piłkarzy, bokserów, koszykarzy, siatkarzy, żużlowców, rugbistów i sportowców-zawodowców wielu innych dyscyplin, którzy się rozpili, którym przeszkodziły kontuzje, sędziowie i w ogóle warunki atmosferyczne?! Którzy porównują się do najlepszych, bo kiedyś w juniorach z nimi wygrali, bo w kadetach wykręcili lepsze czasy i mogliby być lepsi, z tym tylko, że potem to im się już "nie chciało". Wykręca mnie słuchając na co dzień, że pierwszy milion to trzeba ukraść lub wygrać w totka, dobry biznes to trzeba odziedziczyć, w żenić się lub być gangsterem. Żeby się dorobić to trzeba być chu..., przekręcić znajomych, rodzinę i nie mieć przyjaciół. Ludzie ogarnijcie się, przecież każdy w domu posiada już chociaż jedno lustro...
        • Gość: art No to sukces, dał się obić, ale nie padł :) IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.09.11, 20:07
          Mistrz twardej czachy :) Wiesz, gdyby to był mecz piłkarski, to Kliczkowie pokonali Adamków 6:0. Przewaga była miażdżąca. Czy naprawdę nikt już nie rozumie, że dobry zespół lub zawodnik, to taki, który walczy jak równy z równym? Boks zawodowy generalnie stał się jakąś groteską, silniejsi dobierają sobie słabych, robią super statystyki a potem jak przyjdzie co do czego, to po rundzie, dwóch wiadomo już jakie będzie rozstrzygnięcie. Nie widziałem dobrej walki Adamka, ma kondycję i silny łeb, jak wielu, ale żadnej finezji, żadnych przebłysków geniuszu, zaskakujących akcji, po prostu wygra, jeśli przeciwnik padnie fizycznie a że dają mu jakiś emerytów lub słabeuszy to wygrywa. Kiedy w końcu trafia na klasowego pięściarza, to sorry, możecie podziwiać jego baniak i to, jak człowiek może wiele znieść uderzeń, ale nie kompromitujcie się uwagami, jakoby Adamek był dobrym bokserem.
        • Gość: Mariola Re: Walka Adamek - Kliczko. "The Ring" tłumaczy A IP: *.ittp.media-com.com.pl 12.09.11, 20:16
          Brawo Adamek. Trudno wygrać się nie udało, ale myślę i mam nadzieję że w oczach rodaków, zostałeś bohaterem. Należy Ci się ogromne brawa za odwagę, i za siłę również, bo wytrzymać 10 rund z takim przeciwnikiem. Naprawdę gratuluje Ci walki i życzę powodzenia na przyszłość.
          • Gość: alois Re: Walka Adamek - Kliczko. "The Ring" tłumaczy A IP: *.dip.t-dialin.net 12.09.11, 21:55
            piekny jezyk!:) rodacy, bohaterzy, polskie ofiary, chrystus narodow ....
        • sowa_46 Jeżeli ktoś uważa, że Tomek przyniósł wstyd... 13.09.11, 06:00
          powinien spojrzeć w lustro i zapytać: "Dlaczego ja jestem takim tępym sqrwysynem skoro niczego w życiou nie potrafię zrobić porządnie, donoszę na kolegów z pracy, chodzę po zasiłek dla bezmózgowców, noszę mocherowy beret zrobniony przez mamusię i kocham ojca Rydzyka"
      • Gość: mikip Re: Walka Adamek - Kliczko. "The Ring" tłumaczy A IP: *.warszawa.mm.pl 12.09.11, 18:43
        Adamek, twarde chłopisko....
      • Gość: mc Re: Walka Adamek - Kliczko. "The Ring" tłumaczy A IP: *.ists.pl 12.09.11, 18:55
        Bardzo się cieszę, że ktoś jeszcze ocenia tak walkę Adamka w kontekście walki Haye'a z Wladimirem. Dokładnie tak samo to widziałem. Haye walczył jak cienka pipka, choć dużo bardziej od Adamka imponował szybkością. A Adamek poszedł do przodu i do momentu, kiedy w 2. rundzie dostał bombę (ach te braki w trzymaniu gardy), a nawet gdzieś tak do czwartej rundy wyglądało to fajnie. Potem widzieliśmy jak było, ale i tak u mnie ma szacunek za próbę wygrania nierównej walki.
        • Gość: alois polnisches Opfer IP: *.dip.t-dialin.net 12.09.11, 18:59
          Kliczko go nie zabil w 1. rundzie z 2 powodow!
          1) jest inteligentny i nie jest morderca!
          2) nie chcial przerwac nadawania reklam!!!!
      • Gość: daro Walka Adamek - Kliczko. "The Ring" tłumaczy Adamka IP: *.ghnet.pl 12.09.11, 19:14
        dostał to czego oczekiwał.. może to przytępi jego język i z szacunkiem będzie się wypowiadał o innych zawodnikach..
      • Gość: miau Walka Adamek - Kliczko. "The Ring" tłumaczy Adamka IP: *.rolskiego.net 12.09.11, 19:22
        To się kupy nie trzyma. Skoro Adamek nie mógł Kliczki pokonać, to dlaczego na Kliczkę bukmacherzy dawali 1.20 a nie 1.01? Czyli jakieś szanse niby miały być. A były? Facet ani razu nie uderzył Kliczki w głowę, co się udało chociaż Sośnie. Więc co w tej walce takiego było wspaniałego? Że jak kretyn zamiast się od razu poddać, do dostawał po gębie przez kolejne rundy? Gdyby chociaż wytrzymał pełen dystans to można to jakoś wybronić.

Skoro nie ma warunków by pokonać Kliczkę, to jakim on chce być mistrzem wagi ciężkiej? Mają mu znaleźć przeciwników z którymi może wygrać? Nie za duzi (a jak już mają dobrą posturę to żeby byli albo emerytami, albo ruszali się jak mucha w smole), nie za szybcy... Tacy, żeby nasz czempion mógł sobie z nimi poradzić.

Powtarzam jeszcze raz, większe wrażenie na mnie Sosnowski zrobił, niż Adamek.
        • Gość: ggggg Re: Walka Adamek - Kliczko. "The Ring" tłumaczy A IP: *.finemedia.pl 13.09.11, 08:28
          No. Sosnowski od poczatku traktowany byl jak nie majace z Kliczka szans mieso armanie, a Adamka komentowano jak innej rangi boksera, ktory ma jakies szanse na zwyciestwo. Tymczasem okazuje sie, ze ciekawa bylaby walka Sosny z Adamkiem.
      • Gość: szymon Re: Walka Adamek - Kliczko. "The Ring" tłumaczy A IP: *.adsl.inetia.pl 12.09.11, 19:26
        Adamek powinien teraz walczyć z Hey'em i pokazać mu gdzie jest jego miejsce.
        • Gość: :D Re: Walka Adamek - Kliczko. "The Ring" tłumaczy A IP: *.dynamic.chello.pl 12.09.11, 19:38
          to był błąd, powinien walczyc w PL we Wrocku z Haye'em, wyobrażacie sobie tę wirówę na Haye'u, w przypadku wygranej tylko jeden pretendent do pasów Kliczków!

a tak na drugą walkę stulecia szybko nie ma szans, a jakby rzucił dużo kasy Haye by przystał, bo u Kliczków jest spalony...
          • tbernard Re: Walka Adamek - Kliczko. "The Ring" tłumaczy A 13.09.11, 09:14
            Z jakim Haye'm? Adamek to ta sama liga co Sosnowski. Z Hay'em było by to samo co z Kliczką lub nawet szybciej by Adamka wykosił jeśli by na reklamach mu nie zależało. Adamek może w wadze ciężkiej walczyć z trzecioligowymi emerytami lub co najwyżej tak utalentowanymi jak Sosnowski.
      • Gość: terefere Walka Adamek - Kliczko. "The Ring" tłumaczy Adamka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.11, 19:41
        Mam wrażenie, że ktoś tu dosyć swobodnie tłumaczył Fischera, byle było po linii partii.
      • Gość: korbacz Walka Adamek - Kliczko. "The Ring" tłumaczy Adamka IP: 89.72.41.* 12.09.11, 19:51
        oby tylko dotychczasowa wiara Adamka i szukanie wsparcia u arcybiskupa nie przerodziły się w niewiarę.
      • Gość: herp derp Walka Adamek - Kliczko. "The Ring" tłumaczy Adamka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.11, 19:58
        Wszyscy piszą, że zrobił co mógł... Czyli dał się zlać. I między bajki można wsadzić sobie te gadanie o 'dzielnym, małym wojowniku'. To nie była odwaga, tylko ślepy upór, byle nie upaść, byle nie dać się znokautować. Dlaczego nikt nie zwraca uwagi, że trzy czy cztery razy Adamek wręcz odwracał się bokiem do Kliczki i wiał do rogu, byle dalej od Ukraińca?
        Gdyby miał naprzeciwko siebie jakiegoś młodziaka walczącego o renomę, a nie mistrza, który pewnie zaczyna już mysleć o sportowej emeryturze, i gdyby ten młodziak miał tak wyłożonego przeciwnika, to o wyniku walki Adamek dowiedziałby się na drugi dzień po wybudzeniu w szpitalu.
        Od trzeciej rundy Góral nie wiedział, na którego Kliczkę uważać, bo widział już podwójnie. Wzrok mętny, nózki drewniane, jakieś rozpaczliwe machanie rękoma... Kliczko wyprowadził około 600 ciosów. Doszło 255, z czego 250 na głowę. Adamek lekko ponad 300, doszło 89, na głowę zero. O czym tu mowa? Jakie 'zrobił tyle, ile mógł'? Wszyscy w koło zgadzają się ze sobą - ZROBIŁ TYLE, ILE MÓGŁ. Tylko czemu nikt nie doda uczciwie, że to 'mógł' oznacza nic?
        Jedyny tytuł jaki Adamek zdobył na razie w heavyweight to 'Najdroższy sparing partner ever'.

Na Haye'a jest medialna nagonka za jego język i zachowanie. Gdyby był grzecznym chłopczykiem, to po jego walce z młodszym Kliczką też pewnie byśmy czytali, że zrobił co mógł, że starał się wyprowadzać ciosy, kilka razy miał szansę przełamać obronę Kliczki, że zaimponował zwinnością i szybkością. Może nawet ktos uwierzyłby w historię z połamanym palcem i zlitował się nad biedaczyną, która musiała nie w pełni sprawna walczyć nie tylko z absolutnym mistrzem, ale i bólem i ułomnościami ciała.
        • Gość: Piotr Re: Walka Adamek - Kliczko. "The Ring" tłumaczy A IP: *.as13285.net 12.09.11, 22:08
          Zanim zaczniesz podawać "statysyki" to najpierw weź kalkulator, przelicz i przemyśl.
          600 ciosów w czasie 10-cio rundowej walce to 60 w jednej rundzie, 20 wciągu minuty i jeden cios co 3 sekundy - możliwe w wadze ciężkiej?
          250 które ponoć doszło na głowę Adamka to 25 ciosów na rundę, 8 ciosów na minutę i jeden cios co 7 sekund. Dalej możliwe w wadze ciężkiej?
          Poza tym może trzeba dokładnie i ze zrozumieniem przeczytać artykuł.
          Poza tym Kliczko zamierza walczyć z Hayem - jak powiedział - nie ze względu na jego bokserskie umiejętności lecz dla tego, że obraża jego, brata, rodzinę.
          • Gość: herp_derp Re: Walka Adamek - Kliczko. "The Ring" tłumaczy A IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.11, 13:07
            www.sport.pl/boks/1,64992,10268069,Adamek___Kliczko__Polak_przyjal_230_ciosow.html
            Masz swoje statystyki - 608 wyprowadzonych uderzeń. Chcesz może porozmawiać o czytaniu ze zrozumieniem? :)
      • Gość: wbka1 Walka Adamek - Kliczko. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.11, 20:00
        www.legendyboksu.pl/Mike-Tyson.php ten to dopiero musiał mieć serce do walki. Jak się nie ma czym postraszyć to serce nie wystarczy.
      • Gość: zenek a nie mogl by Kliczko zlac Haye'a prywatnie na IP: *.as13285.net 12.09.11, 20:13
        na trawniku za szkola? Czemu akurat musi dostac kase za to ze chce sprac Haye'a za to ze obrazil mu brata? W obronie honoru rodziny powinnien walczyc za darmo ;)
      • Gość: Maciek Walka Adamek - Kliczko. "The Ring" tłumaczy Adamka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.11, 20:34
        forumfanasportu.pl/index.php
      • p.luczak1 Re: Walka Adamek - Kliczko. "The Ring" tłumaczy A 12.09.11, 20:49
        Największym przegranym tej walki są polscy "kibice". Nóż się w kieszeni otwiera, gdy się słyszy jak to bydło gwiżdże na Kliczkę, przed i po walce. Gwiźnij mu w twarz jeden z drugim, naczy cię ku... manier, jak rodzice nie nauczyli!!!
        • Gość: Polak Re: Walka Adamek - Kliczko. "The Ring" tłumaczy A IP: *.internetia.net.pl 12.09.11, 21:44
          Ty dupku, od razu widać, że nie wiesz nic o sporcie i o kibicowaniu.
          tak robią kibice na całym świecie kibicujący swoim zawodnikom, wywierając rodzaj presji, pomagają swojemu faworytowi.
          pojedz na największe i najbardziej znane stadiony w Europie, do Hiszpanii, Anglii, Niemiec i Włoch, zapewniam Cię, że gwizdy i zachowanie naszych kibiców na walce Adamka z Kliczką traktowałbyś wtedy jak "szepty w teatrze"...
          ale Ty nigdzie nie jezdzisz, nic nie widziałeś i niczego nie przeżyłeś,jesteś ignorantem i potrafisz tylko pluć na rodaków, od czego zawsze rzygać się chce w Polsce, jesteś taką typową mameją.
          • Gość: kibic nie fanatyk Re: Walka Adamek - Kliczko. "The Ring" tłumaczy A IP: *.home.aster.pl 12.09.11, 23:43
            chyba nie oglądasz piłki bo nie raz widziałem jak kibice Realu oklaskują przeciwników w sytuacji kiedy zagrali koncertowo. Ja rozumiem mecze derbowe lub dwóch zagorzałych wrogów ale Kliczko wypowiadał się przed walko w samych superlatywach o Adamku, wygrał zasłużenie a nie po kontrowersyjnej decyzji sędziego i nie wiem po co były te gwizdy. Wystawilicie sobie cenzurkę i nie jet to ta z czerwonym paskiem. Krótko: wstyd i żenada
            • Gość: mc Re: Walka Adamek - Kliczko. "The Ring" tłumaczy A IP: *.ists.pl 13.09.11, 07:59
              Nie wydaje mi się, że kibice Realu to dobry przykład akurat. Byłem na meczu w zeszłm sezonie i jak koło 60 minuty ultrasi się zmęczyli śpiewaniem i zamilkli na 2 minuty, to na stadionie wypełnionym na oko 70 tysiącami ludzi było ciszej niż na meczu 3. polskiej ligi. A wynik był już wtedy jakieś 4:0 dla Realu, więc powodów do smęcenia nie było. Słabo...
          • p.luczak1 Re: Walka Adamek - Kliczko. "The Ring" tłumaczy A 13.09.11, 00:46
            Haha, pressing się zatem udał - Witkowi tak się spodobało, że mało twojego bohatera nie zajebał w tym ringu. Lol, tylko pogratulować. A z ciekawości - jak już było po wszystkim, to czemu gwizdy służyły?
            • Gość: YaBol Gwizdy służyły prostackiemu rozładowaniu frustracj IP: *.internetia.net.pl 13.09.11, 03:31
              Większości "kibiców" tego widowiska nie wytłumaczysz nic z oczywistych powodów. To jak próba zwrócenia uwagi sterydowi, że zaparkował samochód dla miejscu dla inwalidów. Mija się z celem, bo jedyne co do takiego tępola może trafić to prawo pięści. Każdy nabuzowany gwizdacz stadionowy myślał, że w ten sposób poniży Kliczkę co obnażyło ich inteligencję, a raczej jej brak. Z pewnością Adamek był dumny i zadowolony z tak prostackiego finału, poprawiło to jego samopoczucie itp. Szkoda gadać. Rodzice nie wychowali, to stadion tym bardziej tego nie zrobi, a wręcz przeciwnie - spotęguje negatywne cechy buractwa. Dla mnie Kliczko na koniec i w wywiadach po walce pokazał klasę, pozytywnie rysując Adamka i obiektywnie oceniając walkę. Podobnie jak Adamek. Zupełnie inna liga niż Haye, którego można wrzucić do wora razem z gwiżdżącymi w ostatnią sobotę "fanami boksu". Prostactwo.
        • Gość: jojo apel do Adamka IP: 194.156.44.* 13.09.11, 10:20
          Adamku, nadmuchales balonik, dostales walke za grube miliony mimo ze sie do niej kompletnie nie nadawales (patrz wypowiedz wladimira po walce i jego dobra szczera rade), biedny lud wydal kase i stracil czas na ogladanie twoich popisow przed walka i w jej trakcie, wiec teraz przyszla pora rewanzu. moze zamiast uciec z kasa do usa, wydalbys ja w polsce, np na podupadajaca infrastukture w tatrach? byloby to po katolicku, czyz nie tak? i wez no daj znac, jak to jest, pomogl ci pan bog czy nie? bo zdaje sie mial pomoc? z gory dzieks za odpowiedz, pozdrawiam i zycze powrotu do zdrowia.
      • Gość: Bolek Walka Adamek - Kliczko. "The Ring" tłumaczy Adamka IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 12.09.11, 21:40
        Adamek mimo wszystko choc slusznego wzrostu wygladal mizernie pod kazdym wzgledem przy Ukraincu i fakt troche niby lepiej walczyl niz ten czekoladowy brytyjczyk - ale coz tamten to jest pajac czego amerykanski dziennikarz nie powiedzial
      • Gość: jerzy Walka Adamek - Kliczko. "The Ring" tłumaczy Adamka IP: *.wroclaw.hypnet.pl 12.09.11, 23:50
        wszyscy tu piszą o "wykupionych reklamach" i że "dlatego go nie skończył".
        zgadza się - Adamek wyglądał conajmniej na zmęczonego już od drugiej rundy, ale... nie przypominam sobie by w przerwach pojawiały się reklamy...
        były wejścia z narożników obu pięściarzy.
        Więc - gdzie dlaczego niby Kliczko miał "bić pod reklamy" skoro ich nie było?

Druga sprawa - prawda jest gdzieś po środku. Adamek zawiódł z całą pewnością. Nie twierdzę, że mógł tę walkę wygrać, ale mógł się zaprezentować lepiej. przecież on zaboksował poniżej swego poziomu! Był dużo wolniejszy niż zwykle, nie było kombinacji, zwodów - nic!
        najwyraźniej - mimo że Tomek nie chce się do tego przyznać - przestraszył się giganta - zwłaszcza, że odczuł jego bardzo ciężką rękę.
        Druga sprawa - Adamek zasługuje na słowa uznania mimo wszystko. Ściągnął do polski galę jakiej jeszcze nigdy nie było. Ma ambicję i wolę walki. Gołota dawno spier.doliłby z ringu.
        I jeszcze jedno - ma piekielnie mocną szczękę i dobry błędnik. Kliczko takimi pojedynczymi młotami kładł na dechy nie raz zawodników dużo większych niż nasz Góral.
        • Gość: mc Re: Walka Adamek - Kliczko. "The Ring" tłumaczy A IP: *.ists.pl 13.09.11, 08:14
          Odpowiem: 1) polskie reklamy raczej Kliczki nie interesowały, za to te niemieckie (które zresztą widziała też większość Polaków oglądających walkę - w RTL) jak najbardziej.
          2) Moim zdaniem wcale się nie przestraszył - boksował bardzo odważny i otwarty boks (na miarę możliwości wobec gościa z dużo dłuższymi rękami), aż do momentu, kiedy w 2. rundzie dostał gwoździa, a i potem nie nazwałbym tego przestrachem, tylko mroczkami przed oczami.
      • tow.janwinnicki Tomasz "Scarface" Adamek albo 13.09.11, 11:12
        Krzysztof "The Pill" Włodarczyk - po co marnować czas???
      • pawelekok Do gołociarzy. 13.09.11, 12:31
        Załóżmy, że będąc w pełni formy do walki z Kliczką stanąłby Wasz ukochany Andrew Gołota. Zakładając, że nie zostałby znokautowany w pierwszej minucie, jak to miewał w zwyczaju, jak myślicie, kiedy poddałby walkę? Stawiam, że najpóźniej po drugiej rundzie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka