Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Zielonogórski żużlowiec Rafał Kurmański nie żyje

IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 30.05.04, 17:25
    Ale masakra!!! Co się stało??? Mam nadzieję, że nie przejął się tak bardzo
    faktem złapania po pijaku za kółkiem...
    Obserwuj wątek
      • Gość: MS Sokół Rafał, dlaczego???... [+++] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.04, 17:30
        To jest niewytłumaczalne, głupie, niedorzeczne, tragiczne, szokujące i...
        • Gość: szok wraz z mlodym Hampelem, mogl jezdzic w GP w przysz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.04, 18:04
          lym sezonie.... to tak smutnia wiadomosc, ze az nie chce mi sie w to
          wierzyc.... strata czlowieka i wspanialego mlodego zuzlowca.. {'} {'} {'}
        • Gość: greg Bydgoszcz Re: Rafał, dlaczego???... [+++] IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 30.05.04, 21:11
          KUMRAN... ???!!!
      • Gość: BYDGOSZCZANIN CO TY ZROBIŁEŚ CHŁOPIE!NIEPOTRZEBNIE! R.I.P IP: *.hipernet.ras.pl 30.05.04, 17:32
      • Gość: jw Zielonogórski żużlowiec Rafał Kurmański nie żyje IP: *.acn.waw.pl 30.05.04, 17:37
        [*]
      • Gość: yan Re: Zielonogórski żużlowiec Rafał Kurmański nie ż IP: *.ifd.uni.wroc.pl 30.05.04, 17:39
        Sadze,ze bardziej go przygnebily te machloje przy wyborze zuzlowca na Grand
        Prix we Wroclawiu. On zasluzyl sobie ma ten start nie mniej niz Hampel za to
        jak jezdzil w zeszlym sezonie. Ale sa tacy co wiedza zawsze lepiej...
        • Gość: micik Re: Zielonogórski żużlowiec Rafał Kurmański nie ż IP: *.spsk5.am.wroc.pl 30.05.04, 19:01
          Co TY CHRZANISZ gościu, jakie machloje? Na mózg Ci padło chłopak był w dołku z
          formą, depresja, zadyma w barze, alkohol o kłopot gotowy. Rozumując tak jak Ty
          to teraz powinno powiesić się z ośmiu żużlowców, bo tez mieli szansę. Przecież
          nawet Rusko był za jego występem....
      • Gość: mini Re: Zielonogórski żużlowiec Rafał Kurmański nie ż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.04, 17:43
        przykro mi........
      • Gość: mixer2003 Re: Zielonogórski żużlowiec Rafał Kurmański nie ż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.04, 17:52
        Najszczersze kondolencje od kibicow PKZ Polonia Piła [*]
      • Gość: Jeremi Re: Zielonogórski żużlowiec Rafał Kurmański nie ż IP: *.promax.media.pl / *.promax.media.pl 30.05.04, 18:14
        coz mozna powiedziec zawsze bedziemy o nim pamietac ale pozostaje pytanie
        dlaczego
      • dutchman Re: Zielonogórski żużlowiec Rafał Kurmański nie ż 30.05.04, 18:35
        Gość portalu: Raldek napisał(a):

> Ale masakra!!!
        Jak masakra ?? Bezsens !! Wiesz co znaczy slowo "masakra" ??
        dutchman
      • Gość: halski +++ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.04, 18:36
        niech spoczywa w spokoju :((
      • gisi Dlaczego...?? 30.05.04, 18:37
        Mial on prawdobobnie sporo problemow emecjonalnych. Pewno sprawa z pubem, gdzie
        Kurmanek z kibolami(wyrzutkami z Zielonej Gory) pobil kelnera dosc powaznie.
        Nie mial raczej opinii spokojnego chlopaka. Jest nam wszystkim bardzo przykro i
        smutno ze nikt nie zdolal doszczec jego problemow wczesniej. Byc moze dalo by
        sie jeszcze tej tragedi zapobiec. Z glebokim zalem i smutkiem...
        • Gość: miś Re: Dlaczego...?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.04, 19:08
          O czym świadczą jego problemy i tragiczna śmierć? Że żużel to nie wszystko w
          życiu człowieka! Tu wychodza problemy wychowania, wartości życiowych, życiowego
          ułożenia. To jest fundament jego problemów. O tym oczywiście nikt nie będzie
          mówił ale niestety taka jest prawda. Jednostronne patrzenie na swoje życie,
          olbrzymie presje, młody wiek i kasa. Mieszanka wybuchowa! Wielki żal Rafała,
          zapowiadał się na świetnego żużlowca. Wieczny odpoczynek racz mu dać Panie
      • fle_xx Re: Zielonogórski żużlowiec Rafał Kurmański nie ż 30.05.04, 19:03
        Gorzów łączy się w smutku... Nie moge w to uwierzyć:(
      • Gość: ha ha [...] IP: 192.168.1.* / *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.04, 19:06
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: BIKERZ [...] IP: 82.145.90.* 30.05.04, 19:14
        • Gość: Jaro Re: BANJO IP: *.direct-adsl.nl 30.05.04, 19:14
          Może i Ty kiedyś zadyndasz.
          Pewnie jakiś palnt napisze potem coś o "bandżo"
          nie życze Ci tego ale pomyśl 3 razy zanim coś napiszesz !!!
        • Gość: MS Sokół [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.04, 19:41
          • Gość: ha ha [...] IP: 192.168.1.* / *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.04, 19:59
            • Gość: MS Sokół Re: BANJO Naucz się pisać po polsku, degeneracie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.04, 01:07
              Pisze się "He he" nieuku. Co ty w ogóle możesz o nim wiedzieć, znać jego
              motywy? A pieprzenie, że chciał zrobić na złość... czy ty naprawdę jesteś tak
              głupi, czy tylko lubisz, kiedy ludzie tak cię postrzegają? Rafał miał
              jakiś "zakręt" w swoim krótkim życiu i niestety nie miał chyba obok siebie
              nikogo, kto wskazałby mu drogę, a ty masz czelność pisać, że olał kibiców?
              Jakim prawem? Żużel był jedną z tych rzeczy, które naprawdę kochał, był jego
              światełkiem w tunelu, być może jedyną szansą, by osiągnąć w życiu coś
              wielkiego. I jeszcze jedno... po stokroć wolę być typem niosącym poklask
              Rafałowi niż takim marnym, cynicznym i bezdusznym błaznem (choć chyba lepiej
              pasuje "skurwysynem") jak ty... Rzygać mi się chce na myśl, że istnieją podobni
              tobie "ludzie".
            • Gość: Jaro Re: BANJO IP: *.direct-adsl.nl 31.05.04, 07:03
              Nie mósisz mu współczuć. To była jego decyzja.
              Ale zachować sie możesz. Troche szcunku dla śmierci człowieka
      • Gość: spo gorzej juz byc nie moze... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.05.04, 19:26
        ...mam nadzieje ze to juz koniec czarnej serii.
        Zegnaj
        • Gość: Zielonogórzanka Wyrazy współczucia dla najbliższych... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.04, 19:32
          brak mi słów...
      • Gość: cyg@nek Śpieszmy się kochać ludzi... IP: *.enformatic.pl / *.enformatic.pl 30.05.04, 19:39
        ...tak szybko odchodzą. Może to i banał, ale tak nieodwracalny czyn zawsze
        będzie budził u mnie pytanie: dlaczego? Sportowcy są sławni, piszą o nich w
        gazetach. O innych nie. Smutny bywa ten świat. Samotni bywają ludzie. Strach
        przed życiem? Strach przed odpowiedzialnością? Dużo chciałbym napisać, ale...
        Zauważajmy innych. Słuchajmy ich, nawet jeśli nie zgadzamy się z nimi. Oni też
        mają swoją opowieść. Wybaczcie smędzenie. Tak mi w duszy zagrało...
      • Gość: KKK Tchórz IP: *.gdynia.sdi.tpnet.pl 30.05.04, 19:46
        Dla mnie każdy samobójca to tchórz! Niezależnie czy jest sportowcem, politykiem
        itd. Są inne sposoby na rozwiązywanie problemów, nawet tych "największych".
      • zermatt serce peka 30.05.04, 20:19
        Serce peka! Nigdy chlopaka nie widzialem na torze, ale kocham speedway, bylem
        fanem wielkiego lubelskiego klubu z samym Hansem The King Nielsenem.
        Co sie dzieje, ostatnio Robert Dados, teraz Rafal Kurmanski.
        Chyba klubowi wladcy krwiopijcy powinniscie zatrudnic (i nie zalowac grosza)
        wybitnych psychologow.
        Mlodzi chlopcy nie wytrzymuja napiecia meczowego, MUSICIE im pomagac!!!
        Kosicie na nich wielka kase, POMOZCIE im! Serce peka...
      • Gość: Lope 0,8 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.05.04, 20:25
        gdyby to byla Ameryka Pn. to by nie mial nieprzyjemności za 0,8 promilla i
        może, może by żył
      • Gość: karolina128 S Z O K ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.04, 20:35
        Nie moge w to uwierzyc... Jak sie o tym dowiedzialam przez pewien czas nawet
        nie cieszyl mnie mecz na ktorym bylam.To tragedia!!Co sie dzieje??
      • Gość: speedytm Nie mogę w to uwierzyć IP: *.tvgawex.pl 30.05.04, 20:45
        Szok. Kibice z Bydgoszczy łączą się żalem i smutkiem z najbliższymi Rafała.
        Mecz BTŻ Polonia-Włókniarz, prezentacja, spiker prosi o powstanie i
        powiadamia... Chyba każdy z kibiców zebranych na stadionie sądził, że odszedł
        ktoś starej daty: były działacz, żużlowiec.... Powiem szczerze, że nawet
        spikerowi nie mogło to przejść przez gardło. Nikt nie jest w stanie uwierzyć w
        taką tragedię.
        Wspominaliśmy jak to Rafał 2 lata temu zrobił bodajże 16 punktów na stadionie
        Polonii, deklasując Golloba, Protasiewicza...
        Takim go zapamiętam... ('_')
        SPOCZYWAJ W POKOJU RAFAŁ:(
        • Gość: Kibic z Bydgoszczy Re: Nie mogę w to uwierzyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.04, 08:43
          Doskonale pamiętam ten mecz i ten doskonały popis Rafała. Takim również go
          zapamiętam. I dlatego cholera mnie bierze. Na torze nie odpuszczał. W życiu
          stchórzył. Nie pogodzę sie z tą śmiercią i nigdy nie zrozumiem. ~(')(')
      • Gość: Wojtek kolejny zawodnik KS Wrocławska IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.05.04, 20:56
        Bałem się od dawna, że On tak skończy.
        Chociaż nie, samobójstwa się nie spodziewałem. Myślałem, że podzieli los innego
        wielkiego talentu polskiego żużla - Henryka Olszaka.
        Ale Rafał wybrał inną drogę - uciekł bo nie radził sobie z tym wszystkim.
        Tak to jest, jak chłopak praktycznie bez rodziny, bez żadnej opieki i
        wychowania dostaje nagle spore pieniądze i uwielbienie tłumów.
        Pojawiły się - alkohol, dragi i "koledzy". Żużel dał mu sławę i pieniądze ale
        nie dał mu rodziny.
        • Gość: stalka Re: kolejny zawodnik KS Wrocławska IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.05.04, 21:37
          Boję się jednak, że to nie koniec "czarnej serii" w tym sezonie. To już drugi
          śmiertelny wypadek (jeśli można tą śmierć nazwać wypadkiem). Ponadto Ułamek,
          Drabik w szpitalach.... Mam nadzieję, że moje przeczucia się nie sprawdzą i
          życzę całej drużynie, aby jakoś się po tej stracie "podniosła".
          • Gość: kill bull Re: kolejny zawodnik KS Wrocławska IP: *.zgora.dialog.net.pl 30.05.04, 23:28
            porównujesz obojczyk ułamk i kręgosłup drabika do tej tragedii??!! Brak
            poczucia sytuacji z twojej strony
        • Gość: kill bull Re: kolejny zawodnik KS Wrocławska IP: *.zgora.dialog.net.pl 30.05.04, 23:21
          słuchaj idioto jeśli wydaje ci się że ks wrocławska to fajny tytuł to gratuluje
          braku wyczucia sytuacji, Rafał jest w naszych sercach i należy mu się szacunek
          a nie podciąganie tego pod takie tytuły. Ale skoro tego nie rozumiesz to już
          twój problem.
      • Gość: fan zuzla Re: Zielonogórski żużlowiec Rafał Kurmański nie ż IP: *.city.net.pl / *.city.net.pl 30.05.04, 22:13
        Rafał dlaczego???
        Dobrze ze chociaz w Bydgoszczy uczcono chłopaka minutą ciszy. W Tarnowie spiker
        nie powiedział na ten temat ani słowa, a jeden z tarnowskich działaczy
        wytłumaczył ten fakt stwierdzeniem, że: ta sprawa nie dotyczy ich, a poza tym
        nie chcieli psuć widowiska kibicom!!!!
        • Gość: ave cezar Re: Zielonogórski żużlowiec Rafał Kurmański nie ż IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.05.04, 23:36
          Jeszcze lepiej ,śpiewali 100 lat jakiemuś żużlowcowi.SKURWYSYNY!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: piter Re: Zielonogórski żużlowiec Rafał Kurmański nie ż IP: *.torun.mm.pl 30.05.04, 22:30
        Wypada tylko złożyć kondolencje dla wszystkich bliskich i najbliższych. Powodu
        jego posunięcia raczej nie poznamy zabrał tę tajemną wiedzę po za światy
        żywych.Był zawodnikiem szalenie lubianym na wszystkich torach i po za
        nimi .Dlatego też ciężko przyjąć tę wstrząsającą wiadomość.
        Kibice Toruńskiego Apatora pogrążeni są w smutku z zielonogórskimi fanami
        czarnego sportu
        Rafale spoczywaj w spokoju cześć twojej pamięci
      • Gość: marian Re: Zielonogórski żużlowiec Rafał Kurmański nie ż IP: *.uz.zgora.pl / *.uz.zgora.pl 30.05.04, 22:39
        Świst mówił, w Radiu Zachód, ze zawodnicy nie chieli jechac. Dzieisajszy był
        wystep był moim zdaniem najgorszym hołdem jaki można było oddać Rafałowi
      • Gość: michał Z. Z. G. Re: Zielonogórski żużlowiec Rafał Kurmański nie ż IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.04, 22:41
        Kto będzie następny? Co za p... sport!
        • Gość: wielkopolanin Re: Zielonogórski żużlowiec Rafał Kurmański nie ż IP: *.icpnet.pl 31.05.04, 11:18
          To nie sport jest p... tylko życie i niestety nie wszyscy potrafią sobie z nim
          poradzić...
          CZEŚĆ JEGO PAMIĘCI
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka