Gość: Varsavianin Nie jesteś z Warszawy więc pewnie dlatego... IP: *.acn.waw.pl 10.06.04, 23:58 to proste wytłumaczenie ale jednak można dodać do niego pewne argumenty z tekstu wynika że chciałbyś kibicować(zakładam że interesujesz się piłką nożną [polską klubową) nie wspominałeś o Polonii Okęciu czy Gwardii na przykład więc chyba chciałbyś Legii... jak by to wytłumaczyć jeśli urodzisz się w danym mieście a interesujesz się piłką nożną to po prostu kibicujesz klubowi z twojego miasta , tego który jest najbliżej twojego domu na przykład drużyny z tradycjami Piłsudski,Kazimierz Górski, Kazimierz Deyna, półfinał Pucharu Europy - coś trudniejszego od LM bo wtedy grali sami mistrzowie , przegrany minimalnie przez Legię...- to wszystko znam z opowiadań a sam pamiętam np mecz z Videotonem z Węgier kto to teraz pamięta ale ja chodziłem wtedy do podstawówki i to było dla mnie kolosane przeżycie, Legia awansowała do III rundy P UEFA... POdsumowując garstka przygłupów która rzuca czymś w trybunę honorową na której siedzi Kazimierz Górski dla mnie się nie liczy , czy mam przestać chodzić po ulicach bo gdzieś tam policja strzela do studentów, albo wyjechać z Polski bo rządzą komuchy a Lepper ma dobre notowania , oczywiście że nie a Legii warto kibicować bo to wspaniały klub ale być może do tego trzeba się urodzić w Warszawie,pochodzić z tego miasta... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Germanos Re: TO JEST ŚWIADOME DZIAŁANIE RZĄDU "prl bis" IP: *.tsi.tychy.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.04, 05:57 N ie zajmują się tym tematem bo to dla komunistów i nie tylko dobrysposób na odwrócenia uwagi społeczeństwa od najistotniejszych spraw kraju,im mniej o aferach i przekrętach władzy w mediach tym dłużej można kraść? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kibic Re: Kochana Legio - dlaczego ci nie kibicuję... IP: *.chello.pl 11.06.04, 09:00 Cała Polska się cieszy Cała Warszawa raduje mistrzem Polski jest Legia po raz kolejny króluje CWKS 4 EVER !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
harp Re: Kochana Legio - dlaczego ci nie kibicuję... 11.06.04, 09:43 Mieszkam zarówno w Warszawie (tu się urodziłem)i w jej okolicach (Legionowo). Jako uczeń podstawówki miałem do czynienie z sukcesem łódzkiego Widzewa - półfinał Pucharu Mistrzów, i od tamtego czasu kibicuję Widzewowi (oczywiście nie z szalikiem na meczach). To częściowa odpowiedź dlaczego, intersując się futbolem, nie kibicuję Legii. Pozostała dotyczy, niestety, "sympatyków" Legii i tu idąc za Seneką muszę powiedzieć "Iż brzydzi mnie tłum i wystrzegam się go", być może jakbym mieszkał w Łodzi czułbym to samo w stosunku do "tłumu" z al. Piłsudskiego. Last but not least, zdumiewa mnie ciagłe faworyzowanie Legii, i podkreślanie mocy tego klubu wynikającego m.in. z jej stołeczności - a jak wiadomo Warszawa to pośród miast europejskich znajduje się w II lidze. Odpowiedz Link Zgłoś
harp Re: Kochana Legio - dlaczego ci nie kibicuję... 11.06.04, 09:50 harp napisał: przepraszam za błędy stylistyczne, oczywiście powinno być: mocy tego klubu wynikającej... oraz...a jak > wiadomo Warszawa to pośród miast europejskich II liga. > Mieszkam zarówno w Warszawie (tu się urodziłem)i w jej okolicach (Legionowo). > Jako uczeń podstawówki miałem do czynienie z sukcesem łódzkiego Widzewa - > półfinał Pucharu Mistrzów, i od tamtego czasu kibicuję Widzewowi (oczywiście > nie z szalikiem na meczach). To częściowa odpowiedź dlaczego, intersując się > futbolem, nie kibicuję Legii. Pozostała dotyczy, niestety, "sympatyków" Legii i > > tu idąc za Seneką muszę powiedzieć "Iż brzydzi mnie tłum i wystrzegam się go", > być może jakbym mieszkał w Łodzi czułbym to samo w stosunku do "tłumu" z al. > Piłsudskiego. Last but not least, zdumiewa mnie ciagłe faworyzowanie Legii, i > podkreślanie mocy tego klubu wynikającego m.in. z jej stołeczności - a jak > wiadomo Warszawa to pośród miast europejskich znajduje się w II lidze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwykly frajer http://www.geocities.com/hoolinfo TB nadzieja Legi IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 11.06.04, 10:28 W Warszawie jest tylu frajerow na Legii ze boja sie jechac gdziekolwiek bez TB. A wsrodrzeszy kibicow Legii panuje przekonania ze ci rasisci i gangsterzy sa szeryfami stadionu zapominajac o tym ze gdyby takiej wiary nie bylo w zadnym klubie to bylby spokoj. Ale w Warszawie wyjatkowo silne jest przekonanie o ich szlachetnych intencjach Odpowiedz Link Zgłoś
macias9 Wyniszczyć chamstwo!!! 11.06.04, 11:25 Pisze do was jako przyszły gimnazjalista(6 klasa),a także jako kibic Legii.Chodze na Łazienkowską (regularnie) od 1,5 roku i już nie wiem czy śmiać się czy płakać ,gdy słysze teksty "będą mieli ciepło" lub "kto nie śpiewa ten kapuje",ale przez to tworzy sie postać warszawiaka : ogolony na łyso,cały w dresie i z szalikiem Legii.Sytuacja powtarza się też na innych stadionach :Lech,Wisła,Widzew...(Żulerja nie tylko w Wawie się szeży).Trzeba podjąć takie same środki jak na wyspach:Karty kibica,Dożywotnie zakazy wstępu na stadion dla chuliganów.Te przemiany będą nas dużo kosztować ale się opłaci. Odpowiedz Link Zgłoś