Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Kochana Legio - dlaczego ci nie kibicuję...

• Gość: Varsavianin Nie jesteś z Warszawy więc pewnie dlatego... IP: *.acn.waw.pl 10.06.04, 23:58
        to proste wytłumaczenie ale jednak można dodać do niego pewne argumenty
        z tekstu wynika że chciałbyś kibicować(zakładam że interesujesz się piłką nożną
        [polską klubową) nie wspominałeś o Polonii Okęciu czy Gwardii na przykład więc
        chyba chciałbyś Legii...
        jak by to wytłumaczyć jeśli urodzisz się w danym mieście a interesujesz się
        piłką nożną to po prostu kibicujesz klubowi z twojego miasta , tego który jest
        najbliżej twojego domu na przykład
        drużyny z tradycjami Piłsudski,Kazimierz Górski, Kazimierz Deyna, półfinał
        Pucharu Europy - coś trudniejszego od LM bo wtedy grali sami mistrzowie ,
        przegrany minimalnie przez Legię...- to wszystko znam z opowiadań
        a sam pamiętam np mecz z Videotonem z Węgier kto to teraz pamięta ale ja
        chodziłem wtedy do podstawówki i to było dla mnie kolosane przeżycie, Legia
        awansowała do III rundy P UEFA...
        POdsumowując garstka przygłupów która rzuca czymś w trybunę honorową na której
        siedzi Kazimierz Górski dla mnie się nie liczy , czy mam przestać chodzić po
        ulicach bo gdzieś tam policja strzela do studentów, albo wyjechać z Polski bo
        rządzą komuchy a Lepper ma dobre notowania , oczywiście że nie
        a Legii warto kibicować bo to wspaniały klub ale być może do tego trzeba się
        urodzić w Warszawie,pochodzić z tego miasta...

• Gość: Germanos Re: TO JEST ŚWIADOME DZIAŁANIE RZĄDU "prl bis" IP: *.tsi.tychy.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.04, 05:57
        N ie zajmują się tym tematem bo to dla komunistów i nie tylko dobrysposób na
        odwrócenia uwagi społeczeństwa od najistotniejszych spraw kraju,im mniej o
        aferach i przekrętach władzy w mediach tym dłużej można kraść?
      • Gość: Kibic Re: Kochana Legio - dlaczego ci nie kibicuję... IP: *.chello.pl 11.06.04, 09:00
        Cała Polska się cieszy
        Cała Warszawa raduje
        mistrzem Polski jest Legia
        po raz kolejny króluje

CWKS 4 EVER !!!!
      • harp Re: Kochana Legio - dlaczego ci nie kibicuję... 11.06.04, 09:43
        Mieszkam zarówno w Warszawie (tu się urodziłem)i w jej okolicach (Legionowo).
        Jako uczeń podstawówki miałem do czynienie z sukcesem łódzkiego Widzewa -
        półfinał Pucharu Mistrzów, i od tamtego czasu kibicuję Widzewowi (oczywiście
        nie z szalikiem na meczach). To częściowa odpowiedź dlaczego, intersując się
        futbolem, nie kibicuję Legii. Pozostała dotyczy, niestety, "sympatyków" Legii i
        tu idąc za Seneką muszę powiedzieć "Iż brzydzi mnie tłum i wystrzegam się go",
        być może jakbym mieszkał w Łodzi czułbym to samo w stosunku do "tłumu" z al.
        Piłsudskiego. Last but not least, zdumiewa mnie ciagłe faworyzowanie Legii, i
        podkreślanie mocy tego klubu wynikającego m.in. z jej stołeczności - a jak
        wiadomo Warszawa to pośród miast europejskich znajduje się w II lidze.
        • harp Re: Kochana Legio - dlaczego ci nie kibicuję... 11.06.04, 09:50
          harp napisał: przepraszam za błędy stylistyczne, oczywiście powinno być: mocy
          tego klubu wynikającej...
          oraz...a jak
          > wiadomo Warszawa to pośród miast europejskich II liga.

> Mieszkam zarówno w Warszawie (tu się urodziłem)i w jej okolicach (Legionowo).
          > Jako uczeń podstawówki miałem do czynienie z sukcesem łódzkiego Widzewa -
          > półfinał Pucharu Mistrzów, i od tamtego czasu kibicuję Widzewowi (oczywiście
          > nie z szalikiem na meczach). To częściowa odpowiedź dlaczego, intersując się
          > futbolem, nie kibicuję Legii. Pozostała dotyczy, niestety, "sympatyków" Legii
          i
          >
          > tu idąc za Seneką muszę powiedzieć "Iż brzydzi mnie tłum i wystrzegam się
          go",
          > być może jakbym mieszkał w Łodzi czułbym to samo w stosunku do "tłumu" z al.
          > Piłsudskiego. Last but not least, zdumiewa mnie ciagłe faworyzowanie Legii, i
          > podkreślanie mocy tego klubu wynikającego m.in. z jej stołeczności - a jak
          > wiadomo Warszawa to pośród miast europejskich znajduje się w II lidze.
          • Gość: zwykly frajer http://www.geocities.com/hoolinfo TB nadzieja Legi IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 11.06.04, 10:28
            W Warszawie jest tylu frajerow na Legii ze boja sie jechac gdziekolwiek bez TB.
            A wsrodrzeszy kibicow Legii panuje przekonania ze ci rasisci i gangsterzy sa
            szeryfami stadionu zapominajac o tym ze gdyby takiej wiary nie bylo w zadnym
            klubie to bylby spokoj. Ale w Warszawie wyjatkowo silne jest przekonanie o ich
            szlachetnych intencjach
          • macias9 Wyniszczyć chamstwo!!! 11.06.04, 11:25
            Pisze do was jako przyszły gimnazjalista(6 klasa),a także jako kibic
            Legii.Chodze na Łazienkowską (regularnie) od 1,5 roku i już nie wiem czy śmiać
            się czy płakać ,gdy słysze teksty "będą mieli ciepło" lub "kto nie śpiewa ten
            kapuje",ale przez to tworzy sie postać warszawiaka : ogolony na łyso,cały w
            dresie i z szalikiem Legii.Sytuacja powtarza się też na innych
            stadionach :Lech,Wisła,Widzew...(Żulerja nie tylko w Wawie się szeży).Trzeba
            podjąć takie same środki jak na wyspach:Karty kibica,Dożywotnie zakazy wstępu
            na stadion dla chuliganów.Te przemiany będą nas dużo kosztować ale się opłaci.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka