Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

I co Panie Zbyszku D.???

11.03.02, 13:35
    Nie kupimy utrzymania w lidze tak jak dwa lata temu, bo nie ma od kogo prawda??
    Nie ma Pan pojęcia jak bardzo życzę Panu, temu Pańskiemu smiesznemu zespolikowi-
    zbieraninie pseudogwiazdeczek pokroju Kacprzaka czy Wieszcza i jeszcze
    śmieszniejszemu trenerowi,który jest na dobrej drodze do odebrania A.
    Strejlauowi zaszczytnego tytułu "Człowieka na którego twarzy odbiły się
    wszystkie choroby XX wieku", aby znaleźli się tam gdzie ich miejsce- w II lidze
    i tam zostali. Skąd ta nienawiść?? nie mogę przeboleć do dziś jawnego i
    bezczelnego wałka jaki skręciliście w Grodzisku dwa lata temu- na jesień ledwo
    9 pkt, a na wiosnę "cudowna i niewytłumaczalna" metamorfoza.
    P.S. Co do Bobo Kaczmarka- trzeb mieć niesamowite umiejętności trenerskie,żeby
    spaprać taki talent jak Tomka Moskały. Brawo, brawo, brawo. a może po prostu na
    wsi nie ma i nie może być klimatu do piłki?
    Obserwuj wątek
      • Gość: mario Re: I co Panie Zbyszku D.??? IP: 172.16.28.* 11.03.02, 14:23
        zgadzam sie z toba doszczetnie!!!!miejsce tej pipiduwy jest w klasie okregowej!
        rozsmieszaja mnie ci dzialacze z grodziska!slyszalem ze maj jeszce dokupic
        Mielcarskiego!leje poprostu leje!kupcie se nawet k..... Owena a i tak
        spadniecie!!!!tego wam zycze wsioki obesrane!
      • Gość: Feelgood Re: I co Panie Zbyszku D.??? IP: 195.216.121.* 11.03.02, 14:24
        Misza, nie mogę sobie odmówić poparcia z całego serca dla Twojego tekstu.
        Gdyby tak jeszcze Benfika Biedronki...
        nARKA
        • andy02 Re: I co Panie Zbyszku D.??? 11.03.02, 20:10
          Zdecydowanie bardziej wole w 1 lidze wioski z Wielkopolski niz wioski spod
          Czestochowy (Radomsko), spod Katowic (moze juz niedlugo Szczakowianka) czy spod
          Lublina (moze juz niedlugo Leczna).
          • Gość: Feelgood Re: I co Panie Zbyszku D.??? IP: 195.216.121.* 12.03.02, 12:24
            andy02 napisał(a):

> Zdecydowanie bardziej wole w 1 lidze wioski z Wielkopolski niz wioski spod
            > Czestochowy (Radomsko), spod Katowic (moze juz niedlugo Szczakowianka) czy spod
            >
            > Lublina (moze juz niedlugo Leczna).
            Jestem zdeklarowanym lokalnym patriotą. Ale moje przywiązanie do regionu, z
            którego jestem dumny nijak nie przekłada się na kibicowanie. Tak jak o wiele
            silniejsze poczucie regionalizmu śląskiego nie przekłada się na wzajemną miłość
            kibiców z Chorzowa, Katowic itd. Sprawdza się teza Romana Zielińskiego, że kibice
            klubów oddalonych od siebie o 50 km i grających w tej samej klasie rozgrywkowej
            lubić się nie mogą (moja antypatia pochodzi z czasów wspólnej gry w ekstraklasie).
            Olewam ekstraklasę miasteczek i wiosek, jak większość kibiców. A Dumę Klawiszy
            olewam bardziej, bo mam bliżej.
            nARKA
      • Gość: mat2807 Re: I co Panie Zbyszku D.??? IP: 213.76.221.* 11.03.02, 20:47
        Oj zle sie dzieje! Dlaczego miejsca w ekstraklasie zajmuja druzyny z malych
        wiosek, gdzie frekwencja siega 2 tys. widzow tylko na arcywaznych meczach?!?!
        Dlaczego Wronki, Grodzisk WLKP, Radomsko? Zobaczcie, co sie dzieje z klubami z
        duzych miast (Gdansk, Czestochowa, Kielce). Wazne, ze juz niedlugo my zawitamy
        ponownie do bram ekstraklasy, obysmy tylko nie zajeli miejsca Widzewa, Slaska
        czy Stomilu. W przeciwnym razie, przy malo udanym losowaniu znowu obecnosc na
        trybunach kibicow gosci traktowac bedziemy jak futbolowe swieto.
      • Gość: plastic Re: I co Panie Zbyszku D.??? IP: *.icpnet.pl 11.03.02, 21:28
        misza: nic dodac nic ujac...
      • Gość: 9 Re: I co Panie Zbyszku D.??? IP: *.echostar.pl 11.03.02, 21:59
        Szkoda tych ambicji Panie Z.D.To już koniec.Mam wrażenie że znudził się już Pan
        tym cyrkiem.Ma Pan pieniądze to może jakiś klub tenisowy ! Co? A mógł Pan robić
        piłkę na poważnie z Ligą Mistrzów w Poznaniu i zapleczem w Grodzisku ale
        ambicje........... Mam nadzieję że jako człowiek z charakterem pogoni Pan tę
        bandę nierobów no a w 2 lidze to trzeba mieć twardą dupę więc rokowania mizerne
        dla Grodziskiej piłki.Jest podobno tylko jeden zbawca - znawcy futbolu mówią że
        to prawdziwy magik ,ksywa WĄS,polecam.........
      • gwardzista Re: I co Panie Zbyszku D.??? 12.03.02, 00:09
        Chciałbym wam przypomnieć jeden wynik z Pucharu Polski . Lech - Groclin 0:2
        Daleko wam do tej ... wsi !
        A co do wałków, które ktokolwiek kręci, to powinniście siedzieć cichutko, a
        przed oczami powinien wam wyświatlać się film z sezonu, gdzie utrzymaliście się
        w lidze ( np. mecz Lech- Amica 2:1, Lech- Legia 3:0 ), mecze z poprzedniego
        sezonu w II lidze, seria zwycięstw i utrzymanie ( np. Polar 4:1, Świt ), a
        ostatnio powinno wam się czkawką odbijać "obiektywne sędziowanie " w bieżącym
        sezonie.

Nie pozdrawiam
        • Gość: Camara Re: I co Panie Zbyszku D.??? IP: 217.96.35.* 12.03.02, 10:11
          Zadowolony jestes pajacu z wypowiedzi swej ? Tyle w niej prawdy jak w tym, że
          nie potrafisz ukończyć "zawodówki", siostra twa na Cyryla przebywa wieczorkami,
          sam jesteś beznadziejnym pryszczatym onanistą, a tatę właśnie z Ceglorza
          zwalniają. Zgadzasz się ? Nie ? O kurczę, czyżby tkwiło tu ziarno nieprawdy ?
          Człowieku zastanów się co piszesz - jakim prawem śmiesz mienić się
          kibicem "milicyjnego" klubiku ? Na mecze drużyny tej chadzasz ? Kto Cie tam
          widział ? Ja niestety nie, a bywam............tak, tak.........nędzny
          robaku.........chadzam i mimo, że miłością nie darzę, to przynajmniej nie
          opluwam.
          Więc króciutko juz tylko..................zamknij ryj padlino, jak niewiele
          masz do powiedzenia, gdyz twych wypocin znieść sie zwyczajnie już nie da.
          • Gość: canemuto groclin kupil I-sz lige. IP: *.icpnet.pl 12.03.02, 11:40
            jak w temacie. kiedys ktorys debil z kregu bliskiego zarzadowi groclinu chwalil
            sie tym, ze w II lidze na runde mieli 200 tys. zl na sedziow - pozdrawiam cie
            debilu, trzeba bylo klapac ozorem;)))??? podobne sa klimaty dotyczace benfiki
            biedronki (przednie:))) - uczciwosc nie zajmuje wysokiego miejsca w hierarachii
            wartosci wlodarzy tego zadupajewa. pozdro.

PS od razu odpowiadam na ewentualne pytanie - nie, wszystkich meczy groclin nie
            kupowal. po prostu czasami sedziowie dostawali "premie" ot tak, zeby na
            przyszlosc byli zyczliwi dla klubu. to sie nazywa public realtions:)))
        • Gość: jason Re: I co Panie Zbyszku D.??? IP: 212.244.197.* 12.03.02, 16:42
          gwardzista napisał(a):

> Chciałbym wam przypomnieć jeden wynik z Pucharu Polski . Lech - Groclin 0:2
          > Daleko wam do tej ... wsi !
          > A co do wałków, które ktokolwiek kręci, to powinniście siedzieć cichutko, a
          > przed oczami powinien wam wyświatlać się film z sezonu, gdzie utrzymaliście się
          >
          > w lidze ( np. mecz Lech- Amica 2:1, Lech- Legia 3:0 ), mecze z poprzedniego
          > sezonu w II lidze, seria zwycięstw i utrzymanie ( np. Polar 4:1, Świt ), a
          > ostatnio powinno wam się czkawką odbijać "obiektywne sędziowanie " w bieżącym
          > sezonie.
          >
          > Nie pozdrawiam

Zobaczymy sie na Golęcinie ty żałosny fleciku
          (nie wiem jak wygladasz na zywo ale na zdjeciu ktore "ktos" zyczliwy mi pokazal
          ryj masz zakapiorski)
      • Gość: Sergio Re: I co Panie Zbyszku D.??? IP: *.echostar.pl 12.03.02, 12:19
        Wytłumaczcie mi czemu służy ten wątek. Po co innemu, jaki by to nie był klub,
        wytykać machloje? Przecież wiadomo, że ktoś odpowie tym samym. Już pomijam
        fakt, że nikt nikomu nic nie udowodnił i nie udowodni. Czy jest sens coś tam
        rozgrzebywać i dawać pretekst do riposty? Jak coś wiecie o klubach to
        przekażcie dowody PZPN-owi albo nie mówcie nic, bo ktoś z boku spojrzy i powie:
        przygadał kocioł garnkowi.
        Nie ma potrzeby już teraz ogłaszać spadku Dyskopatii do II ligi, bo runda się
        jeszcze nie skończyła i wszystko się jeszcze może zdarzyć. Mało mamy przykładów
        z historii? Czas, żebyśmy z jednym się pogodzili - ten czy inny pan ma prawo
        lokować kapitał w co chce. Skoro koniecznie chciał zostać prezesem to sobie
        został... w Grodzisku. Życie zweryfikuje czy miał rację czy nie. A my w łachę
        się wpraszać nie będziemy.
        Pozdrawiam miszę; ja trep ze służb mundurowych :-/
        • misza01 Re: I co Panie Zbyszku D.??? 12.03.02, 15:21
          Gość portalu: Sergio napisał(a):

> Pozdrawiam miszę; ja trep ze służb mundurowych :-/

Ups chyba komuś wszedłem na ambicję- nie chciałem nikogo urazić
          szkieł czy wojskowy?

• Gość: Camara Re: I co Panie Zbyszku D.??? IP: 217.96.35.* 12.03.02, 15:51
            hehe - myslenie ma przyszłość.
          • Gość: Sergio Re: I co Panie Zbyszku D.??? IP: *.echostar.pl 12.03.02, 15:54
            misza01 napisał(a):

> Ups chyba komuś wszedłem na ambicję- nie chciałem nikogo urazić
            > szkieł czy wojskowy?

A zgadnij :-))

• Gość: Camara Re: I co Panie Zbyszku D.??? IP: 217.96.35.* 12.03.02, 15:55
              Ja myslę, że od tych dużych luf......:))
              • Gość: Sergio Re: I co Panie Zbyszku D.??? IP: *.echostar.pl 12.03.02, 16:13
                Gość portalu: Camara napisał(a):

> Ja myslę, że od tych dużych luf......:))

masz świętą rację :))

• misza01 Re: I co Panie Zbyszku D.??? 12.03.02, 16:17

> Gość portalu: Camara napisał(a):
                  >
                  > > Ja myslę, że od tych dużych luf......:))
                  >
                  > masz świętą rację :))

Generał?
                  >

• Gość: Sergio Re: I co Panie Zbyszku D.??? IP: *.echostar.pl 12.03.02, 16:28
                    misza01 napisał(a):

> Generał?

generał broni i amunicji :))

nie, kapitan

do jutra na stadionie!

• Gość: canemuto Re: I co Panie Zbyszku D.??? IP: *.icpnet.pl 12.03.02, 16:06
          przesadzasz sergio. ktos innym wytknie cos Lechowi? very well - nie jestesmy
          swieci i raz po raz przyda sie nam, jesli ktos cos nam wytknie (za latwo
          wpadamy sie w samouwielbienie). a dlaczego napisalem to co napisalem o
          groclinie? bo to fakt. zwrocic sie pzpn-u? o tak, to najlepsze miejsce.
          zadzwonie do nich i powiem, ze kiedys ktos sie chwalil, ze... nie mam zamiaru
          dostac po dupie za to, ze nie jestem w stanie udokumentowac czyjejs
          nieuczciwosci, nawet jesli jest ona oczywista. pozdro.
        • Gość: canemuto Re: I co Panie Zbyszku D.??? IP: *.icpnet.pl 12.03.02, 16:08
          jewszcze jedno - zgadzam sie z tym, ze w laski wpraszac sie nie bedziemy.
          prezes tez musi byc na miare klubu:)
          • Gość: Sergio Re: I co Panie Zbyszku D.??? IP: *.echostar.pl 12.03.02, 16:26
            myślę, że wielu z nas piszących w tym wątku przesadziło. Każdy na swój sposób.
            Wszystko o co mi chodzi to to, żeby już przestać się chwalić kto co wie, czy
            może wydaje mu się, że wie. No wiesz, nie miejsce na to. Rozumiesz mnie?
            Do jutra na stadionie :))
            • Gość: Radost Re: I co Panie Zbyszku D.??? IP: 212.244.197.* 12.03.02, 16:28

> myślę, że wielu z nas piszących w tym wątku przesadziło. Każdy na swój sposób.
              > Wszystko o co mi chodzi to to, żeby już przestać się chwalić kto co wie, czy
              > może wydaje mu się, że wie. No wiesz, nie miejsce na to. Rozumiesz mnie?
              > Do jutra na stadionie :))

Do jutra:)
              • Gość: canemuto causa finita IP: *.icpnet.pl 12.03.02, 16:32
                u r right, sergio - faktycznie miejsce nienajlepsze na takie dywagacje:) pozdro
                i do zobaczenia na PyraPark (jak to ladnie i bezpretensjonalnie brzmi...).
                • Gość: grzeda Won wiesniaki z ekstraklasy!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 150.254.194.* 13.03.02, 12:23
                  A wracjac do tematu to mnie tez krew zalewa jak widze w 1. lidze zespoly co w
                  sumie nie istnieja tyle lat co Lech czy inne. A co sie dzieje z klubami typu:
                  ŁKS, Lechia, Cracovia, Arka, Zawisza............mozna jeszcze dlugo by
                  wymieniac. Wkrotce agonia dopadnie Pogon czy Sląsk (oby nie)jak tak dalej
                  pojdzie............
                  Mam nadzieje ze przyklad naszego KOEJORZA da do myslenia ludziom z wielkich
                  miast i za kilkanascie lat wlasnie te zespoly-z tradycja sportowa i z kibicami
                  beda tworzyc polska pierwsza lige w liczbie 18, a nie 12 czy 14 z podzialem na
                  jakies po......ane grupy (sic!)

Pozdr
                  • Gość: szach Re: Won wiesniaki z ekstraklasy!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 14.03.02, 10:22
                    A mi się wydaje, że przemawiają przez Was ambicje wielkomiejskie. Z tego samego
                    powodu cała Polska nie lubi Warszawy. Na prowincji, na wsi to słoma z butów
                    wystaje - to jest takie myślenie, jakie prezentujecie w tym wątku. Dla Was
                    Poznań = Wielkopolska, a Wielkopolska = tylko i wyłącznie Poznań. Bardzo to
                    niebezpieczne, trąci lokalnym (czyt, poznańskim) szowinizmem. Jeszcze trochę i
                    kibicem Kolejorza będą być mogli tylko Poznaniacy.
                    Mam nadzieję, że tak daleko to nigdy nie zajdzie.
                    Pzdr.
                    • Gość: Sergio Re: Won wiesniaki z ekstraklasy!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.echostar.pl 14.03.02, 11:42
                      Gość portalu: szach napisał(a):

> A mi się wydaje, że przemawiają przez Was ambicje wielkomiejskie. Z tego samego
                      >
                      > powodu cała Polska nie lubi Warszawy. Na prowincji, na wsi to słoma z butów
                      > wystaje - to jest takie myślenie, jakie prezentujecie w tym wątku. Dla Was
                      > Poznań = Wielkopolska, a Wielkopolska = tylko i wyłącznie Poznań. Bardzo to
                      > niebezpieczne, trąci lokalnym (czyt, poznańskim) szowinizmem. Jeszcze trochę i
                      > kibicem Kolejorza będą być mogli tylko Poznaniacy.
                      > Mam nadzieję, że tak daleko to nigdy nie zajdzie.
                      > Pzdr.

No i właśnie takie są potem komentarze jak się zakłada takie wątki. I po co to
                      było? Liga ma być dla najlepszych a nie tych z siedzibą w mieście od 600.000
                      mieszkańców. Zupełne inne względy i relacje powinny sprawić, żeby sponsorom
                      chciało się inwestować w kluby z kibicami. Przecież wszystko wraca do normy,
                      powoli znów głośno jest o klubach, na których mecze przychodzi sporo widzów, na
                      których jest atmosfera - atmosfera wielkiego widowiska. Hybrydy padną same, ale
                      nie wymieniajmy już teraz ich nazw, bo to faktycznie zabrzmi jak nasze chciejstwo
                      uzasadnione wyłącznie chęcią wykończenia konkurencji. Życie samo zweryfikuje to i
                      owo, i nie ma tu znaczenia czy dla nas Wielkopolska to cały region czy może obręb
                      ulicy Solnej w Poznaniu.
                      Moje zdanie jest takie: jeżeli jakiś klub jest na tyle dobry, żeby awansować do
                      ekstraklasy to proszę bardzo, należy mu się. Ale nie sztuką jest zaistnieć,
                      sztuką jest się utrzymać w ekstraklasie i wywierać na nią znaczący wpływ. A więc,
                      do dzieła prezesi klubów w CAŁEJ WIELKOPOLSCE!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka