Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Rosjanie pierwszymi półfinalistami turnieju sia...

IP: *.motorola.com 25.08.04, 16:02
    Dwie druzyny, ktore oglada sie z prawdziwa przyjemnoscia. Kiedy my tak
    bedziemy grac ... Przypomina mi sie rysunek z tygodnika "Pilka Nozna".
    Przedstawia spiacego, opartego o slupek, bramkarza. Chmurka zawiera tablice
    wynikow. Polska - Zimbabwe 0:0. Podpis pod rysunkiem: "Sny o potedze". Nasi
    wpadli w euforie bo Serbom potknela sie noga, wygralismy mecz ze wzgledu na
    kiepska gre przeciwnika, a nie ze wzgledu na wlasne atuty. A potem slyszymy z
    ust zawodnikow, ze po takim meczu trudno nie myslec o medalu. Zenujace ...
    Wkrotce sobie jeszcze pomnik postawia. Moze najwyzszy czas popracowac z
    psychologiem i przestac przeceniac wlasne umiejetnosci. Co ciekawe wielcy
    tego swiata to zazwyczaj skromni ludzie ...
    Obserwuj wątek
      • Gość: Alegoria Re: Rosjanie pierwszymi półfinalistami turnieju s IP: *.chello.pl 25.08.04, 19:31
        Chlopie, nie rozumiem jak mozesz tak latwo wybaczac Serbom porazke w meczu z
        Polska. Z calym szacunkiem, Polacy wygrali, bo pieknie grali. A Serbowie
        roblili to co my w pozostalych meczach, mieli spuszczone ramiona. Tak to jest
        ze raz jedna raz druga druzyna jest na fali. To prawda, mozna na fali bywac
        czesciej. Wiem co masz na mysli mowiac "psychologa im trzeba". Masz racje mniej
        trabienia o sukcesach, wiecej sukcesow. Ale czy psychologowie to potrafia? Czy
        sie tego ucza na studiach? Im trzeba ludzi z wyobraznia. Wiesz co zrobil "nowy
        psycholog" Malysza? Wszedl na skocznie po to, zeby "zrozumiec co czuje skoczek
        przed skokiem", jak tlumaczyl w jednym z wywiadow, a potem "przerobic jego leki
        i obawy". Efekt poprzedniego sezonu znamy. Na szczescie Malysz wzial kariere we
        wlasne rece i zmienil ekipe. Nie ma co przerabiac leków, o nich trzeba nauczyc
        sie szybko zapominac. Uniewazniac. Nie zwracac uwagi, wyciagac konsekwencje i
        zmieniac sie wraz ze zmieniajaca sie sytuacja. Na nowo rozpisac role kazdemu z
        zawodnikow. Wariant B w ktory chlopcy uwierza bardziej niz w wariant A. Bo
        wariant dobrej gry zalezy u nich od pogody "Musimy miec dobry dzien", a
        mistrzowie staja sie mistrzami dlatego ze potrafia miec dobry dzien niezaleznie
        od pogody. Te zaklete slowa powtarza i trener Priedlozny i za nim Murek.
        Mistrzowie ze zlych dni robia dni najlepsze. Dla mistrzow nie ma dni
        straconych. Tym sie roznia dobrzy trenerzy od psychologow ze nie
        musza "rozumiec", bo wtedy mysli leca w kierunku niepowodzen. Oni maja sprawic,
        by osoba ktora do niego trafia miala odwage, motywacje i przekonanie ze moze.
        MOZE i wie co zrobic ze soba, co zmienic kiedy nie idzie tak jak sobie to
        zaplanowala. My, kiedy nie idzie nam gra, spuszczamy ramiona i w ogóle nie
        gramy krótkich pilek. W ogole przestajemy grac. Tak jak Serbowie w meczu z nami.
        • Gość: Robbe1 Re: Rosjanie pierwszymi półfinalistami turnieju s IP: *.chello.pl 25.08.04, 19:35
          Tak, siatkarze faktycznie zbyt czesto mowia "Mamy zly dzien". To staje sie
          samosprawdzajaca sie przepowiednia. Oby tym razem wmowili sobie, ze pomimo tego
          ze przegrywaja, to jest wlasnie ich dzien.
          • Gość: Zuzia Polska - Brazylia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 21:41
            Znowu Kwaśniewski. On przynosi pecha.
            • Gość: antyprezydent Re: Polska - Brazylia IP: *.osti.pl / *.crowley.pl 25.08.04, 23:13
              czemu kwasniewski jezdzi sobie za pieniadze podatnikow i wkurza kibicow, ktorzy
              jako jedyni w Atenach sie sprawdzają?
              • Gość: darkus Re: Polska - Brazylia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 14:26
                Kim Ty jesteś? Księgowym Rządu RP? Skąd u licha wiesz, że pojechał tam za pieniądze podatników? Uważam, że stać Go na wyjazd za własne pieniądze.
                Czy pojechał za własne, czy za "cudze" dowiemy sie parę dni po olimpiadzie.
        • Gość: realista Re: Rosjanie pierwszymi półfinalistami turnieju s IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 25.08.04, 23:14
          trafny komentarz - chylę czoło, dodam tylko, że brak mi obiektywizmu zarówno ze
          strony komentatorów jak i niektórych kibiców. W końcu to jedna z najlepszych
          drużyn świata! W tym samym czasie komentatorzy aż się ślinią, gdy Wisła
          przegrywa :/ Jacy oni wspaniali, już 2 raz przegrywają. Pamiętajmy ile za swe
          porażki dostają piłkarze, a ile za zwycięstwa siatkarze :)
          • Gość: qwe o jakim 5 miejscu oni mówią? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 07:47
            O jakim piątym miejscu mówi Gruszka i Pierlożny (czy jak mu tam). Czy ich rozum
            opuścił? Do półfinału awansowały tylko drużyny z grupy B, Polska miała 4
            miejsce w grupie A, czyli można mówić co najwyżej o 8 miejscu,a i to nie jest
            pewne. Wstydziliby sie opowiadać takie rzeczy.
            Ja już kiedys napisałem o możliwościach naszych siatkarzy o tym jak podgrzewana
            jest atmosfera przez dziennikarzy i samych kibiców po takich meczach jak z
            serbią (które zdarzają się rzadko bo przeciez raz na rok i garbaty sie
            wyprostuje)a potem ciz sami wieszają na nich psy. Po prostu to sa przciętniacy,
            których nie stać na dobry wynik. Trzeba zacząć budowac nowy zespół z tego już
            nic nie będzie. Apogeum możliwości minęło :).
            • Gość: p28 Re: o jakim 5 miejscu oni mówią? IP: *.proxyplus.cz / 213.17.208.* 26.08.04, 09:25
              zgadza sie. moim zdaniem tej drużynie brakuje też ambicji. Brazylia mimo
              prowadznenia (wysokiego) grała na wysokich obrotach, cieszyła się z każdego
              punktu. natomiast nasze gwiazdy? brak słów.
              druga sprawa. jak słysze bez przerwy ze ktos jest bez formy, to pytanie brzmi :
              po cholere tam jechał? pytanie, na które już chyba nie uzyskam odpowiedzi.
              trzecia sprawa. jak czytałem ten artykuł to mam wrażenie że inne mecze
              oglądaliśmy. To była piękna siatkówka ale w wykonaniu Brazylii. Naszym panom
              brakuje jaj. ten mecz miał wszystko żeby mógł być piękny, niestety grała w nim
              reprezentacja Polski, kilku minimalistów bez amibcji i chyba marzeń.
              dlaczego nie stawai się na młodych, skoro ta ekipa przegrała już wszysko co się
              dało?
      • Gość: Des Re: USA -Grecja. Mecz był wspaniały IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 21:19
        Ale jeden z komentujących to kabotyn do sześcianu. Produkuje przeszkadzające
        dźwięki. Drugi niewiele lepszy.
        • Gość: ds USA -Grecja. Mecz był wspaniały!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 206.47.220.* 26.08.04, 14:52
          Zaczalem ogladac jak jankesy mieli 2:1 w setach w plecy i 12:20 i ........
          wygrali seta i tiebreak z pastuchami.
          Pomyslalem o PL i naszej wytrzymalosci psychicznej. Wzdycham tylko.
      • Gość: jinx jeden w plecy IP: 128.95.183.* 25.08.04, 21:51
      • Gość: zib Re: Rosjanie pierwszymi półfinalistami turnieju s IP: *.strong / *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.04, 22:03
        1/3 setu na oglądanie kretyńskich reklam,nigdy wiecej płatności abonamentu.
      • Gość: ajzol Re: Rosjanie pierwszymi półfinalistami turnieju s IP: *.icpnet.pl 25.08.04, 22:05
        kure... telewizja publiczna bez przepraszania pokazuje drugi set od stanu 6:6
        bo jeb.. reklamy trzeba puścic. Niech mi ten konduktor do chaty wejdzie
        sprawdzić czy telewizor mam. Ja mu ku.. dam abonament
        Zywy nie wyjdzie.
      • Gość: cyg@nek Już 0:2, ale walka trwa!!!!!!!! IP: *.enformatic.pl 25.08.04, 22:30
        Gruszka zbiera czapy, a polski blok nie istnieje.
        Ale wygramy!!!!
        Tylko dlaczego te przygłupy w TV zakłócają oglądanie. Nie chcę ich przyciszać,
        bo nie będę słyszał polskich kibiców. A komentatorzy smędzą i smędzą.
        • Gość: jinx Re: no i gdzie ta walka ktora obiecywali IP: 128.95.183.* 25.08.04, 22:52
          to sa zwykle chuje i juz czas zeby to zlote pokolenie wypierdolic
      • Gość: MxLkA Re: Rosjanie pierwszymi półfinalistami turnieju s IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 22:59
        I znów Polska że tak powiem "dała dupy" :(
      • Gość: RICARDO POLSKA-BRAZYLIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 23:08
        Wygrana to marzenie.Gruszka to przeszłość.Brakuje Pawła Papke
        • Gość: tyfus Re: POLSKA-BRAZYLIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 23:16
          Ijak mi jakas bladz powie ze nie wlaczyli to mu mazne
          przegrali
          ale walczyli
          a smetny gosciniak znowu uruchmil barana gabrychy ten wal udupil mecz z zabolami
          o co tu chodzi?
          tego barana nie powinno byc w ekipie
          brak pawla Papke
          a tych fiutów co komentowali na drzewo
      • luccaass Dzień Sportowej Żałoby Narodowej 25.08.04, 23:17
        siatkówka - bez komentarza
        Wisła i Real - bez komentarza
        Rżany - niestety
        Skolimowska - niestety
        Może przyszłym pokoleniom dane będzie się z czegoś cieszyć,chociaż ja dopiero
        22latka to już nie mam nadziei, no chyba że niezmordowany Małysz - ale ile
        można tych skoków...
        • Gość: ws To tylko zly sen IP: *.dip.t-dialin.net 25.08.04, 23:53
          Jak sie obudzisz to sie dowiesz , ze:
          siatkarze wygrali 3:0 z Brazylia
          Wisla wygrala 3:0 z Realem i przeszla do nastepnej rundy
          Rzany wygral przez KO
          Skolimowska zdobyla zloto.

A wiec uszczypnij sie w lydke!
      • Gość: JBOND007 DOSC ZENADY!!!! IP: *.acn.waw.pl 25.08.04, 23:19
        Mam juz dosc zenady w wykonaniu polskich sportowco. Bokserzy przegrywaja bo
        mysla ze wygrywaja, siatkarze wygrywaja i w koncowce przegrywaja, zapasnicy...
        itd. A ja siedze i zawsze im kibcuje przed kazdym wystepem.Mam jutro do pracy,
        mam inne sprawy do zalatwienie ale mimo wszystko zasiadam i wierze, i
        kibicuje!!!! A Oni co?? Daja pokaz braku ambicji i braku czasami zdrowego
        rozsadku!!! To nie tylko wina sportowcow ale tez trenerow i dzialaczy!!! Razi
        ich niekompetencja!!!Sa beznadziejni!!! Na przyklad taki Janas co On robi
        miedzy meczami??? Czy przychodzi do pracy na 8 godzin na Miodowa i analizuje
        najnowsze trendy, ostatnie mecze? Czy jezdzi na mecze lub na jakies staze by
        podgladac najnowsze metody szkoleniowe, rozwiazania taktyczne??? Nie, bo woli
        siedziec w buszu i stamtad wysylac powoloania lub raz na jakis czas obejrzec w
        Polsce mecz. Alez zenada!!! Kto go rozlicza za czas, za ktory mu sie placi??? I
        tak chyba jest we wszystkich dyscyplinach!!!
        Ludzie jesli to sie nie zmieni to nic nie zmieni sie na lepsze w wynikach. I
        tak do konca swiata i moze jeden dzien dluzej!!! Mam tego dosc. A wy???
        • Gość: doom Totalna KOMPROMITACJA IP: *.chello.pl 25.08.04, 23:23
          I jeszcze te uśmiechy w ostatnim secie - ZERO AMBICJI GRY DO KOŃCA - bierzcie
          przykład z USA jak grała z Grecją - to było widowisko
          PATAŁACHY
          • Gość: ws Nie , to tylko pech IP: *.dip.t-dialin.net 25.08.04, 23:29
            "> I jeszcze te uśmiechy w ostatnim secie ".

No bo pewnie bylo tak jak z Rzanym: Nikt im nie powiedzial, ze przegrywaja, wiec
            sie cieszyli ze zwyciestwa.
            To po prostu pech. Na sali bylo za glosno i dlatego nie uslyszeli, ze przegrywaja.
            • Gość: ws A tak na serio IP: *.dip.t-dialin.net 25.08.04, 23:39
              To na siatkarzy jeszcze najmniej powodow do narzekania.
              To pierwsza polska reprezentacja bodajze czy nie od czasow Wagnera, ktora
              zakwalifikowala sie na olimpiade.
              To juz byla mila niespodzianka. Do tego zagrali przynajmniej dwa dobre mecze i
              wyszli z grupy.
              Przeciez nikt przed olimpiada nie oczekiwal na serio, ze osiagna wiecej.

Ale ta reszta, ci wspaniali zapasnicy, przegrywajacy wszystkie walki, bokserzy
              przegrywajacy bo mysla, ze wygrywaja, sztangisci, ktorzy ani jednego podejscia
              nie zaliczaja to jest naprawde obciach!
          • Gość: stanish Re: Totalna KOMPROMITACJA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 23:38
            Jak to jest z ta polska reprezentacja?! Maja chwilowe przeblyski w
            poszczegolnych setach, nie graja na maksa, sa malo ambitni. Czasem cos im
            wyjedzie i wtedy wszyscy pieja: to juz teraz, od teraz beda grac jak z nut.
            Otoz nie beda, oni nie maja wpojonej walki. Dobrze powiedzial jeden z
            komentatorow: Polacy potrafia spuscic glowy a potem powiedza, ze cwiercfinal IO
            to przecierz doskonaly wynik. Wszyscy pokiwaja glowami i bedzie jak zwykle.
            Glupi polscy kibice - ja tez - nie bojmy sie im powiedziec "do widzenia". My
            nie musimy miec druzyny, ktora wygrywa z kazdym, my chcemy miec druzyne, ktora
            chce wygrac z kazdym i podejmuje walke. Ludzie, obudzmy sie, oni robia nas w
            konia. Graja od kilku lat na takim smaym minimalistycznym poziomie. Nie maja
            mentalnosci zwyciezcow i nie potrafia sie do tego przyznac. Wymieniac sklad,
            nie trenerow. Dajcie pograc mlodym:Golas, Bakiewicz moze jeszcze nie
            odpuscieli, nie przesiakneli tym ignoranckim syfem. Od dzisiaj nie ogladam juz
            Was, panowie siatkarze, bo przynosicie wstyd taka postawa dla nas wszystkich.
            DO WIDZENIA !!!!!
          • Gość: wolf Re: Totalna KOMPROMITACJA IP: 81.15.246.* 26.08.04, 01:39
            Akurat czwarty set USA-Grecja to była jakaś parodia...
            USA nie odbiło tych punktów poprzez swoją walkę tylko po prostu Grecy te punkty
            stracili,jakby już byli na Olimpie.
            Czuję ogromną więź duchową z Grekami. Toż oni grają jak nasi!!!
        • Gość: jurek Kocham siatkówkę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.04, 23:29
          choć nadaję sie tylko na libero, ale serce mam wielkie.
          Myślę, że czas już posprzątać po obecnych reprezentantach (choć bardzo ich
          lubię, ale już swoją szansę wykorzystali wielokrotnie) i trenerze (bo powinni
          się go bardziej bać niż drużyny przeciwnej), tylko kto będzie w stanie to
          zrobić, skoro w samym zarządzie taki sam "gnój" jak w naszym rządzie.
          Przepraszam za politykę, ale analogie przychodzą mi same na myśl.
          Mimo wszystko i tak będę z nadzieją patrzył na grę naszych siatkarzy i może
          któryś z moich synów kiedyś zdobędzie medal dla Polski.
          Pozdrawiam wszystkich wierzących i niewierzących, że będzie lepiej.
          Jurek

• Gość: jasio Re: DOSC ZENADY!!!! IP: *.airnet.opole.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.04, 16:38
          Zgadzam sie z toba w calej rozciaglosci. To nie moze byc przypadek ze jest taka
          kompromitacja polskich sportowców. Rzany Krawczyk Gosciniak czwórka wioslarska
          autorzy swietnej ksiazki pt "Olimpiada 2004 podrecznik jak przegrywac gdy
          wszystko wskazuje ze masz wygrana murowana" oraz reszta która nie podjela w
          ogóle walki:zapasnicy i inni darmozjadzi. Prawdopodobnie bo nie mam dokladnych
          danych koszt ubrania olimpijczyka to bylo jakies 40000 dokladnie nie wiem co w
          to wszystko wchodzilo ale wystarczy przemnozyc to przez 202 sportowcow i ladna
          suma wychodzi i za co to. Olimpijczycy beznadziejni, tak samo komentatorzy
          kicha total. To mialo byc o siatkarzach szkoda slow: chwalenie sie 5 miejscem
          zenada, mogli trafic na Wlochow- po co? z Brazylijczykow latwiej sie
          wytlumaczyc, a z tej grupy to juz by byl wstyd nie wyjsc, ale najwiekszy zal o
          brak checi do walki to nie tylko siatkarzy dotyczy... KOSZMAR
          Ale sa na szczescie blondyneczki ktore wylamuja sie ze stereotypow:)......
      • Gość: vipero Wisla lepsza czy Siatkarze ? 3:1 czy 3:0 Blazny ! IP: *.lubin.dialog.net.pl 25.08.04, 23:25
        wstyd dla kraju...wstyd dla Polakow !
        • Gość: milka Brazylia:Polska IP: *.fornet.waw.pl 25.08.04, 23:32
          No chyba lekko przesadzacie!!! nie wspominajac o fatalnych komentarzach. Polscy
          siatkarze graja dzielnie z mistrzami swiata w siatkowce!!! z Brazylia!!! znana
          i silna!!! nie poddajemy sie, idziemy leb w leb! raz tracimy my zle zagrywajac,
          raz Brazylijczycy, raz Polacy traca pkt na outcie, raz przeciwnicy... wyrownana
          gra, mistrzowie zdenerwowani... niestety w 3 secie padlismy psychicznie, tu
          brak nam odpowiedniego treningu psychicznego, i faktycznie prawie ze poddalismy
          sie. Ale zamiast komentarzu ze dzielnie walczylismy, ze trzeba sie podreperowac
          psychicznie i dalej trenowac zagrywki czy blok to padaja BEZSENSOWNE I
          NIEPRZEMYSLANE I NIE NA MIEJSCU komentarze ze jestesmy przecietni i bla bla
          bla... tacy sportowi komentatorzy, znawcy a tak bez ambicji i racji komentowac.
          Wstyd! dla komentatorow i brawa dla siatkarzy!!! jeszcze troche treningow i
          dobrych psychologow to wygramy!!!! pozdrawiam. Milka.
          • Gość: snickers Re: Brazylia:Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 00:01
            No i co z tego ze grali dzielnie z Brazylia? PRZEgrali z Brazylia! PRZEGRALI!
            Lał pies na tego 3. seta. Ale tych dwoch pierwszych to im nie daruje! Co z tego
            ze grali dzielnie, dotrzymywali kroku do stanu ok. 20-20? Wtedy wychodzi klasa
            druzyny.
            I wyszla. Majac 23-21 i DARMOWA pilke, Murek grzmoci w aut. Chwile pozniej
            cwiercinteligent Gruszka po raz kolejny zamyka oczy i wali na pałę w sam srodek
            bloku, o malo mu pilka odbita od ziemi jaj nie zgniotla... Swiderski w waznym
            momencie przekracza linie przy serwie.
            I jeszcze po ostatniej pilce staja w koleczku, obsciskuja sie i smieja. Z
            czego - pytam? Co to k..., ma byc? Kolejny przegrany mecz na Turnieju o Puchar
            Wojta czy mecz, na ktory czekaliscie cale zycie? Koniec! Miales chamie zloty
            rog.
            Dobry moment by oczyscic ten chlew pana Biesiady. A niech nas Acosta wywala z
            rozgrywek. Ja takiej zenady nie mam zamiaru ogladac.
            Jezu, miec mistrzow swiata na widelcu i pozwolic im sie wywinac. Gorszy to juz
            chyba byl tylko judoka Krawczyk...
            Chociaz nie, przepraszam. Bardziej sfrajerowali sie dzis Grecy. Ale oni
            przynajmniej zdobywaja medale w innych dyscyplinach. Nie sa tak wkurzeni jak ja.
      • Gość: Matylda Re: Rosjanie pierwszymi półfinalistami turnieju s IP: *.dip.t-dialin.net 25.08.04, 23:27
        No i polski Tajtenik poszedł na dno, blub... blub... blub...
        Tradycyjnie, niestety. Sieć już się grzeje, krytykanci mieli rację, zaraz
        przetoczą się przez łącza ze swoim: "A nie mówiłem/mówiłam." Ale to już i tak
        nic nie pomoże, nic nie zmieni. Teraz niech się PZPS głowi nad przyszłością
        polskiej siatkówki. Jedno jest pewne: tak dalej być nie może. Grać się chce,
        ale wygrywać już nie. To trzeba koniecznie zmienić. Smutno trochę.
        • Gość: jurekk Re: Rosjanie pierwszymi półfinalistami turnieju s IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.04, 23:37
          może Brazylijczycy byli na "koksie" ;-)
          żartowałem
          znowy nas zlali ale wystarczy założyć gumkę na nadgarstek i sobie z niej
          strzelić by po dwóch tygodniach przestać być malkontentem (efekty uboczne ból
          nadgarstka)
          ale może warto
          • Gość: Bonhart Re: Rosjanie pierwszymi półfinalistami turnieju s IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 23:43
            Mimo, ze napisalem wiele gorzkich slow na temat polskich siatkarzy (po
            porazkach z Grecja i Francja), chcialbym pogratulowac im dobrej postawy w tym
            meczu. Gdyby grali na takim poziomie w fazie grupowej, na Brazyli trafilibysmy
            najwczesniej w polfinale.
        • jesster Re: Rosjanie pierwszymi półfinalistami turnieju s 25.08.04, 23:41
          Ludzie jaka żałoba, jaka kompromitacja? Po prostu stało się to co stać się
          niestety musiało. Polscy siatkarze przegrali bo sa po prostu gorsi pod każdym
          względem. Tez mialem małą nadzieję że jednak to jest możliwe żeby wygrać. Fakt
          że nasza reprezentacja przyprawia mnie o palpitacje serca samemu oddając
          przeciwnikowi to co najpierw nadrobili, ale musimy wszyscy przyjąć do
          wiadomości że Polska siatkówka jest tak naprawdę w takim miejscu w
          hierarchii.Póki co jesteśmy skazani na incydentalne wygrane z najlepszymi,
          szczególnie wtedy kiedy nie ma juz stawki.
          Niestety, sama ambicja nie wystarczy, trzeba mieć też umiejętności. Nasi
          reprezentanci w grach zespołowyh są niedoszkoleni-mamy piłkarzy którym piłka od
          nogi odskakuje, koszykarzy wśród których nikt nie potrafi świetnie panować nad
          piłką no i siatkarzy którzy popełniają wszystkie możliwe błędy i marnują swój
          wysiłek sprzed momentu jakimś prostym błędem.
          I nie porównujcie tego meczu do meczu USA-Grecja. Drużyna USA grała z
          przeciwnikiem równym sobie, my z przeciwnikiem dwie klasy wyższym
          Nie ma co mówić o kompromitacji, bo kompromitacja to przegrać z Tunezją.
          Przegrać z Brazylią to niestety póki co dla nas normalka.
          • Gość: Batman Re: Rosjanie pierwszymi półfinalistami turnieju s IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.04, 00:02
            Co racja to racja choć uważam że właśnie Polakom umiejetności nie brak a raczej
            zasranej ambicji .. bo Oni tam sa w nagrodę a grają jakby za karę.
            • jesster Re: Rosjanie pierwszymi półfinalistami turnieju s 26.08.04, 21:46
              Według mnie siatkówka to typowo techniczna dyscyplina. Owszem przygotowanie
              fizyczne, atletyczne jest ważne(w końcu fenomenalny Giba mierzy tylko 193 cm a
              fruwa ponad naszymi dwumetrowcami jak chce) ale bez pewnej technicznej podstawy
              nic się nie wygra. Nasza drużyna to co najpierw dobrymi akcjami nadrobi to sama
              potem oddaje. Według mnie ludzie kieruja się pozorami. Myślą że jak się ma
              ambicje to trzeba pokazywać nie wiadomo jakie groźne miny.
        • Gość: ~prokurator Re: Rosjanie pierwszymi półfinalistami turnieju s IP: 212.122.214.* 26.08.04, 00:23
          Jakie PZPS ?? Przeciez tam sama cholota siedzi ?? Nie slyszales o tym ?? Wyroki
          sadowe juz sa......
          • Gość: Internacjonal Re: Rosjanie pierwszymi półfinalistami turnieju s IP: *.chello.pl 26.08.04, 06:12
            Czy druzyna siatkarzy nie moze zmienic obywatelstwa na np. Kiribati albo jakies
            inne wyspy Pacyfiku, Atlantyku czy cus? A moze po prostu jak Bulgarow sprzedac
            ich do Qataru? Przeciez i tak im bedziemy kibicowac a beda mieli lepsze
            pieniadze, lepszych trenerow, lepsze wszystko... Moze wiec warto oderwac sie od
            Panow Prezesow, niech zarobia raz a dobrze, ale niech skoncza z zazynaniem
            polskiej siatki. Kibice i tak beda przychodzic z polskimi flagami.
      • Gość: wislander Moze wreszcie na ziemie zejda nasze pseudogwiazdki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 23:41
        Kiepscy sa a woza sie jak wozy drabiniaste!!
      • Gość: giby Niestety przegrali to w grupie :( IP: *.chello.pl 25.08.04, 23:41
        Mieliśmy ogromne szczęście jeśli chodzi o przeciwników w grupie- trafili nam
        się gospodarze, a więc automatycznie słabsza grupa (co widać po wynikach
        ćwierćfinałów). Maksymalna mobilizacja i dobre przygotowanie mogły nam dać
        nawet I miejsce, a patrząc z dzisiejszej perspektywy II było praktycznie realne
        i na wyciągnięcie ręki. Niestety jak zawsze wszystko spierdolili, szkoda że
        jakoś my nigdy nie umiemy sprawić niespodzianki tak jak Grecy na piłkarskich ME
        czy chociażby Holandia w Atlancie. Po zajęcie 4 miejsca w grupie i trafieniu na
        Brazylię 0-3 było niestety pewne:(
      • Gość: Alex Re: Rosjanie pierwszymi półfinalistami turnieju s IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.04, 23:46
        Skandaliczna relacja TVP, idiotyczne reklamy zamiast 1/3 seta.
        • Gość: jurekk A może jednak Gabrych,Kadziewicz,Rybak . IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.04, 23:53
          Holender - kupiłem trzy piwa na trzy sety ,ale nie na te sety -
          może Ci panowie z "Temat-u" powinni zagrać, żeby na nich zwalić winę
          • Gość: mila prooosze o trenerow odpornosci psychicznej!!!! IP: *.fornet.waw.pl 25.08.04, 23:55
            ja powtarzam... No chyba lekko przesadzacie!!! nie wspominajac o fatalnych
            komentarzach. Polscy siatkarze graja dzielnie z mistrzami swiata w siatkowce!!!
            z Brazylia!!! znana i silna!!! nie poddajemy sie, idziemy leb w leb! raz
            tracimy my zle zagrywajac, raz Brazylijczycy, raz Polacy traca pkt na outcie,
            raz przeciwnicy... wyrownana gra, mistrzowie zdenerwowani... niestety w 3 secie
            padlismy psychicznie, tu brak nam odpowiedniego treningu psychicznego, i
            faktycznie prawie ze poddalismy sie. Ale zamiast komentarzu ze dzielnie
            walczylismy, ze trzeba sie podreperowac psychicznie i dalej trenowac zagrywki
            czy blok to padaja BEZSENSOWNE, NIEPRZEMYSLANE I NIE NA MIEJSCU komentarze ze
            jestesmy przecietni i bla bla bla... tacy sportowi komentatorzy, znawcy a tak
            bez ambicji i racji komentowac. Wstyd! dla komentatorow i brawa dla
            siatkarzy!!! jeszcze troche treningow i dobrych psychologow to wygramy!!!!
            pozdrawiam. Milka.
            • Gość: Batmam Re: prooosze o trenerow odpornosci psychicznej!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.04, 23:59
              Bez wiary i ambicji to nasi grają na parkiecie
      • Gość: Bombardier DOSC!! Koniec zabawy!! IP: *.promax.media.pl 25.08.04, 23:54
        No i dość tej zabawy. Koniec! Rozpedzic to cale towarzystwo lacznie z Murkiem
        Gruszka i Szczerbaniukiem moze tylko nad Swiderskim sie zastanowic. Mieli
        osiagnac apogeum mozliwosci w Atenach. No i osiagneli. Gdybym ja przegrywal
        swoja moze jedyna szanse w zyciu na olimpijski medal to napewno nie chocdzilbym
        sobie usmiechniety w czasie III kompromitujacej partii i nie cieszyl po
        porazce. Potwierdzilo sie kolejny raz ze ci faceci nie maja jaj. Wywalic ich i
        juz nie wracac. Dac mlodych robic zespol od podstaw. Szukac przede wszystkim
        walczakow. Niech nawet będzie mial ciut mniej talentu ale za to serce do gry.
        Gosciniaka tez wywalic i dac im jakiegos zagranicznego trenera ktory sie nie
        bedzie cackal moze nawet Prieloznego...I juz wiecej nie mowic o planach
        minimach o tym ze wracamy z podniesiona glowa ze wykonalismy plan tylko brac
        sie do roboty i nauczyc mlodych jak sie walczy!!! A starzy niech sobie graja w
        klubach tam gdzie ich beda chcieli ale juz nie do kadry niech nie przynosza
        wiecej wstydu!!
        • Gość: jurekk Re: DOSC!! Koniec zabawy!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.04, 23:56
          święta prawda tylko kto nas wysłucha
        • Gość: ja Re: DOSC!! Koniec zabawy!! IP: *.fornet.waw.pl 25.08.04, 23:58
          moze bys tak sam sie wybral i nas reprezentowal na Olimpiadzie? szkoda ze nie
          masz szans... ostrozniej z ta krytyka!!!
          • Gość: Bombardier Re: DOSC!! Koniec zabawy!! do ja IP: *.promax.media.pl 26.08.04, 00:04
            Wlasnie na tym polega problem ze nie urazajac ludzie tacy jak Ty pisza to wejdz
            na boisko i sam zagraj. A tu sytary nie o to chodzi zebym gral ja ty czy kto
            inny z kibicow. Ja mam do zrobienia swoja prace i staram sie byc w niej jak
            najlepszy i napewno sie nie poddaje kiedy cos mi nie wychodzi a siatkarze po to
            trenuja latami zeby jadac na Olimpiade walczyc do upadlego a nie poddawac sie
            tylko dlatego ze nie idzie i ze graja z Brazylia wiec zawsze bedzie mozna
            wytlumaczyc ze po prostu byli lepsi. Chodzi o podejscie do tego co sie
            wykonuje. Mentalnosc panie kolego MENTALNOSC a nie to zebym ja pojechal na
            Olimpiade...Pozdrawiam
          • Gość: yard Re: DOSC!! Koniec zabawy!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 00:06
            A co? Nie mierzi cie ich samozadowolenie? Z czego do k... nedzy oni sie
            cieszyli po meczu? Nie wiem. Ja sie nie cieszylem. Ja - kibic.
          • Gość: stanish Re: DOSC!! Koniec zabawy!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 00:08
            Czlowieku, oni łaski nie robia, ze biora udzial w igrzyskach!!!Dostaja za to
            duza kase. Dlaczego ostroznie z ta krytyka? Uwazam, ze posty tutaj i tak sa
            wywazone. Powinnismy glosno trabic, ze czas tej reprzentacji juz sie skonczyl i
            trzeba ja gruntownie przemeblowac (hmm..bardzo gruntownie).
            • Gość: ja Re: DOSC!! Koniec zabawy!! IP: *.fornet.waw.pl 26.08.04, 00:17
              no i co z ta mentalnoscia jesli juz nawet komentatorzy od poczatku meczu nadaja
              na naszych siatkarzy? Czy Polacy zawsze musza chwalic to co ma sasiad? i jak
              pieknie gra Brazylijczyk a jak fatalnie Polak??? Mecze na poziomie olimpijskim
              sa na bardzo wyrownanym poziomie i w tym przypadku wygrali lepsi psychicznie...
              padlismy, nie wytrzymalismy tego obciazenia... a mnie dobijaly te patetyczne
              komentarze ze "oddajemy pilke za darmo", ze "przeciagamy przegrana" itp. z taka
              mentalnoscia na pewno nie wygramy .... zamiast dodawac sily to ja odbieramy...
      • Gość: Batman Re: Rosjanie pierwszymi półfinalistami turnieju s IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.04, 23:57
        No to mieliśmy piękną grupę .. mogłoby jej w zasadzie nie byc hehe .. Gra
        Polaków taka jak zwykle .. bez wiary w sukces, ze strachem w gaciach a potem
        jak zwykle wszystko majać w d.... .. Gościniak do domu .. gdyby nie Ty
        gralibyśmy dziś pewnie z USA ... i może nawet byśby wygrali .. szkoda gadać ..
        czas na zmiany w tej reprezentacji.
      • Gość: klopik zwykle kutasy ! Przegrali na wlasnie zyczeie ! IP: *.lubin.dialog.net.pl 26.08.04, 00:00
        brak słow !
      • pioobo Re: Ćwierćfinał i koniec marzeń!!! 26.08.04, 00:09
        Razem z ostatnim gwizdkiem kończącym ostatni ćwierćfinał skończyły się występy
        naszej ukochanej drużyny. Panowie to co pokazaliście w Atenach było bardzo
        przeciętne i widać ile wam jeszcze brakuje do elity. Po kilku przebłyskach
        wasza gra była mizerna. Ja wiem, że łatwo się komentuje, ale wiem, że jesteście
        profesjonalistami i że mogliście wypaść lepiej zwłaszcza w fazie grupowej. Choć
        z Brazylią walczyliście ładnie to jednak tylko przez dwa sety i tak było nie
        raz. Potrzbne są konkretne zmiany, nie tyle w przygotowaniu, ale w was samych.
        Umiecie grać w siatkówkę tylko brakuje wam wiary, albo za bardzo przeceniacie
        wasze możliwości. Kibice w was wierzą i zawsze będą tylko czy wy to docenicie?
        • jennie Re: Ćwierćfinał i koniec marzeń!!! 26.08.04, 00:21
          za to na lotnisku beda czekaly tlumy prawdopodobnie wieksze niz po przylocie
          Otylii i reszty medalistow razem wzietych.
          ciekawe czy komus przyjdzie do glowy skandowac "dziekujemy"?
          • r306 Re: Ćwierćfinał i koniec marzeń!!! 26.08.04, 09:44
            Jak znam zycie, to zaskanduja "nic snie nie stalo" :)
            • jennie Re: Ćwierćfinał i koniec marzeń!!! 26.08.04, 11:41
              taaa... ciekawe czy bedzie telewizja? wtedy sie przekonamy czy masz racje
              (zapewne tak) :\ ...
      • Gość: borys Rosjanie to chwasty IP: *.lubin.dialog.net.pl 26.08.04, 00:10
        a jak !
        • Gość: aa a moze... IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 26.08.04, 00:32
          a moze niepotrzebnie sie podniecacie! moze to jest po prostu poziom ponad ktory
          ci zawodnicy wzniesc sie juz nie moga, nie chodzi tylko o odpornosc psychiczna
          ale i o wyszkolenie, nie wmowicie mi ze polacy sa lepsi od brazyli ktora
          dzisiaj po prostu z lekkosci ich wypunktowala, mamy zespol sredniakow ktorzy sa
          w stanie wygrac z najlepszymi gdy tamci maja gorszy dzien lub graja drugim
          skladem i przegrywamy ze slabszymi, trzeba spojrzec prawdzie w oczy, nasz
          zespol to druga liga swiatowa i w chwili obecnej nie ma szans na pierwsza
          czworke!
      • Gość: "amerykanin" Polacy wygrali pierwszego seta?... IP: *.archidiom.com.au 26.08.04, 00:45
        By przegrac mecz 3:0...
        Cholera!, znowu ci sedziowie!
      • Gość: FUJARMISTRZ Re: Rosjanie pierwszymi półfinalistami turnieju s IP: *.raytheon.com / *.raytheon.com 26.08.04, 01:39
        PIPY DO DOMU I PRZYGOTOWAC SIE NA WYBIERKI
      • Gość: el. Polska - Brazylia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 05:47
        Mecz był bardzo dobry. Polacy byli naprawdę dobrzy! Nie ma co podcinać im skrzydeł na siłę. Przecież tam dla wszystkich oprócz Gołasia i Bąkiewicza to była ostatnia szansa w Igrzyskach... nie chcę wiedzieć, jak oni się czują.
      • Gość: darek Skad rozczarowanie? IP: *.patmedia.net 26.08.04, 06:00
        Niektorzy ludzie chyba mysla ze bylismy faworytami do medalu. Chlopaki zrobili
        co mogli i z twarza przegrali z MISTRZAMI SWIATA.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka