Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

wlascicielka alexis2

28.08.04, 13:01
    drogi Marcinie Horbaczu
    Nazywam sie Agnieszka Malecka, jestem wlascicielka konia Alexis2, chcialabym
    ci powiedziec ze bylam swiadkiem naocznym konkursu, ktorego niepowodzeniem
    obciazasz mojego konia.
    Radzilabym ci spokojnie przeanalizowac kasety z przjazdu zebys mogl
    przeanalizowac swoje bledy. Musisz wiedziec ze ten "okropny" kon nalezy do
    czolowki federacji wloskiej, bez problemow wygrywa konkury narodowe plasujac
    sie w kategorii C3 (130 cm). Jezeli jestes zainteresowany jestem gotowa
    przeslac ci wszystkie rezultaty z ostatnich konkursow narodowych. Od wrzesnia
    ALEXIS 2 rozpoczyna nowy sezon GRAND PRIX ujezdzana przez Consuello Palmerini
    oraz Andreas Penalosa.
    Radzilabym ci powstrzymac swa niesprawiedliwa krytyke i poprawic swe
    umiejetnosci jezdzieckie. Jezeli masz ochote na dalsza polemike podaje swoj
    numery telefonow 0039-334 30 73 106; 0039-333 77 91 193
    Obserwuj wątek
      • Gość: mal Re: wlascicielka alexis2 IP: *.crowley.pl 28.08.04, 13:46
        Witam!

Nasz pięcioboista tłumaczył ,ze koń nie chciał w ogóle jechac/skakać pod
        słońce i że być może wystraszył się licznej publiczności. Co Pani na to?
        Czy Alexis 2 ma jakies swoje specyficzne narowy, które można poznać dopiero
        po dłuzszym czasie, czy raczej prowadzi się lekko i tylko od klasy jeźdzca
        zależy jak pojedzie? Jeśli to możliwe prosiłbym również o wyjaśnienie, w przystępny dla laika w sposób,jakie błędy popełnił Polak na parcourze.
        REd. Miklas komentujący zawody mówił tylko: "No cóż prosze państwa, ten koń po prostu nie chce jechać...". Co Pani na to?

Liczę na odpowiedź, korzystając z faktu,że zdecydowała się Pani na umieszczenie
        swojej wypowiedzi na ogólnodostępnym forum. Myślę,że znajdzie się spora grupa
        kibiców, którzy będą zainteresowani merytorycznymi uwagami w tej interesującej
        sprawie.

Pozdrawiam
        mal
        • gdabski Re: wlascicielka alexis2 28.08.04, 16:38
          24 ALEXSIS II
          Owner: MALEKA (ITA)
          Breed/ Pedigree: None
          Sex: Mare
          Colour: Bay
          Characteristics: GOOD JUMPER
          Description:
          Spurs: + Whip: - Martingale: -

Hmmm

/Gdabski
        • aga811 Re: wlascicielka alexis2 28.08.04, 18:43
          Dzieki Mal za zainteresowanie moim sprostowaniem. Aleksis jest koniem z duzym
          potencjalem, ale wymaga podstawowych umiejetnosci jezdzieckich; jak
          zdecydowanie, spokoj i opanowanie jezdzca; niebagatelne jest wlasciwe
          traktowanie konia(ktore to czynniki wplywaja na koncowy efekt jakim jest
          zgranie konia z jezdzcem). Obserwujac poczynania pana Marcina, jego nerwowosc,
          totalne niezdecydowanie juz na samym poczatku chcialam zaprotestowac przeciwko
          zbyt gwaltownemu traktowaniu Aleksis, ktora jest koniem wymagajacym lagodnosci
          ale tez zdecydowania. Zrozumiala jest trudnosc ujezdzania losowo wybranego
          konia, ale nie mozna calej winy zrzucic na niego, tym bardziej ze jest to kon
          bioracy udzial w wielu konkurasch ogolnowloskich, dojezdzany przez cale grono
          profesjonalnych jezdzcow. Jest koniem bioracym udzial w konkursach przynajmniej
          dwa razy w miesiacu wiec smieszy mnie stwierdzenie, ze przestraszyla sie
          trzytysiecznej widowni. W mojej opinii glowna wina bylo nieumiejetne podejscie
          do Aleksis.

Agnieszka Malecka z Rzymu
      • Gość: mal Re: wlascicielka alexis2 IP: *.crowley.pl 28.08.04, 19:14
        Dzieki piękne za odpowiedź i za rzucenie światła na tą ciekawą sprawę.
        Pozdrawiam i powodzenia dla Alexis 2 w nowym sezonie Grand Prix :)

• Gość: czapski Re: wlascicielka alexis2 IP: *.utp.pl 28.08.04, 19:24
        Nie wiem czy widzialas wypowiedzi Horbacza, ale zwlalal wine na konia w duzo
        mniejszym stopniu niz dziennikarze i kibice za co mu chwala. Co do nerwowosci-
        to Horbacz byl chyba za spokojny bo za takie wylamywanie sie to powinien
        potraktowac zwierza batem, na co uwage zwracal m.in Szewczyk. A skoro Alexis 2
        jest tak bezapelacyjnie dobra, dlaczego juz nikt ani w meskim ani zenskim
        konkursie nie chcial sprobowac jazdy na niej?
        • Gość: johndoe Re: wlascicielka alexis2 IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 30.08.04, 10:18
          Gość portalu: czapski napisał(a):
          A skoro Alexis 2
          > jest tak bezapelacyjnie dobra, dlaczego juz nikt ani w meskim ani zenskim
          > konkursie nie chcial sprobowac jazdy na niej?
          w zenskim nie zostala nawet wystawiona przez organizatorow.
          a taki pienkny byl, amerykanski
          pzdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka