Gość: olo [...] IP: *.mostostal.waw.pl 14.10.04, 08:03 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Re: Walia - Polska 3 bramy!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 08:05 ale piękne bramki!!! , Panowie setnie się ubawiłem, dziękuje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cesarz [...] IP: *.kospel.pl 14.10.04, 08:21 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
budapren Błąd Rząsy ?! 14.10.04, 08:23 Może i Rząsa popełnił błąd "zbyt lekko wybijając piłkę" ale przedewszystkim Ernshaw już był przed nim i chłopina próbował ratować sytuację i tak nieźle że bez faulu. Ale bramka nie padła po jego błędzie !!! Obejrzyjcie sytuację jeszcze raz, ale nie od podania Bellamyego, po to było eleganckie i sama akcja Ernshawa to wykończenie. Ale sekundę wcześniej. Po faulu piłka potoczyła się w kierunku naszego pola karnego. Z tego miejsca nie mógłby Bellamy wykonać wolnego. Więc co robi nasz defensywny pomocnik Radek Kałużny ? Podaje piłkę do Bellamego. Nie ważne, że obrona nie zdążyła się ustawić ... A jak podaje ? PO ZIEMI !!! Tak doświadczony piłkarz powinien dodatkowo złapać piłeczkę ustawić się i dopiero rzucić ją wybijającemu. Albo chociaż górą ... inna sprawa, że nie popisał się w tej sytuacji sędzia, wszak wolny powinien być wybijany ze stojącej, a nie toczącej się piłki ... Ale co tam ta bramka wyszła nam na dobre. A bramka Hartsona, owszem ręką, ale gdzie byli nasi obrońcy ?! Trzech walijczyków przed Dudkiem i nikogo więcej i nie jest istotne czy ręką, nogą, głową czy czym tam jeszcze, Ważny jest błąd w kryciu ... Ale to i tak było już po herbacie. A co do bohatera meczu, ja bym tu jeszcze dołożył Baszczyńskiego. Kapitalny mecz. Chłopina robił wszystko niekiegy sam się asekurował, harował za hajtę i kłosa ... Jeszcze sprawa Savage, najpierw Szymek powinien dostać żółtko za ten faul na nim, a za chwilę Savage czerwońca za odwet bez piłki. Zresztą to cud że Walijczycy kończyli mecz w 11 ... Gratulacje dla reprezentacji !!! Gratulacje dla Janasa (za kilka lat nikt nie będzie pamiętał kogo wystawił w której minucie, a trenera rozlicza się za wyniki)!!! Tylko jedno mnie martwi mundial w 2006 roku, a reprezentacja jakaś taka lekko geriatryczna się robi ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klik Re: Błąd Rząsy ?! IP: *.jems.pl 14.10.04, 21:10 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=31&w=16670932&a=16705997 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MeYzOs [...] IP: *.lublin.mm.pl 14.10.04, 08:23 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L3 Frankowski na prezydenta!!! [nt] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 08:24 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skysurfer [...] IP: *.citibank.com 14.10.04, 08:30 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak [...] IP: *.crowley.pl 14.10.04, 08:36 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic legii Re: Walia - Polska 0:0 po 35 minutach IP: *.citibank.com 14.10.04, 08:44 w imieniu kibicow Legii przepraszam za tego idiote, ktory obraza Wislakow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic legii Re: Walia - Polska 0:0 po 35 minutach IP: *.citibank.com 14.10.04, 08:45 Szanujemy wszystkich naszych pilkarzy za walke, bez wzgledu na przynaleznosc klubowa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: efu Re: Walia - Polska 0:0 po 35 minutach IP: *.pool8173.interbusiness.it 14.10.04, 08:49 co za blyskotliwy komentarz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gajowy_Marucha Re: Walia - Polska 0:0 po 35 minutach IP: *.pfleidererag.pl / 212.160.236.* 14.10.04, 09:12 Człowieku lecz sie, idz na terapie grupowa, popracuj z dziecmi, a nie wyglaszasz takie filozoficzne teksty..... mierzisz mnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MISZEL Re: Poland IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.04, 09:22 franek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MISZEL Re: Poland IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.04, 09:25 polanddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddd dddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddd ddddddddddd Odpowiedz Link Zgłoś
orbulon Gratulacje panie trenerze!!! 14.10.04, 09:31 Po pierwszej połowie liczyłem i modliłem się aby z wynikiem O:O dotrwać do końca. W końcu pierwsza połowa dla naszych orłów wypadła miernie i stąd popadłem w chwilową depresję. Zaś po strtzeleniu bramki sądziłem, że dla nas to już koniec i możemy się pożegnać z trzema punktami. Ale panowie Frankowski, Żurawski i Krzynówek w ciągu kilkudziesięciu minut przywrócuili mi ducha. Cieszy mnie wygrana. Gratuluję trenerowi Janasowi zwycięstwa {no i całej drużynie}. Była chwile, żę chciałem dymisji "Janosika" ale teraz wiem ,że się myliłem co do niego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: Walia - Polska 0:0 po 35 minutach IP: *.ceti.pl 14.10.04, 09:31 Bravo Misiaczku! A teraz bierz tornister i marsz do szkoły! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raf Koleś, koleś, koleś... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.10.04, 09:41 Papka zamiast mózgu i nick jak facet bez papki, a potem wychodza takie komentarze... Trzeba by sie z tego wycofac, co ? Ale żeby się wycofać z takich twierdzeń trzeba mieć MÓZG. Wracając do meczu bramki były kapitalne. Frankowski zamieszał walijczykami jak kucharka zupę. Chyba jednak dobrze, że wszedł dopiero w drugiej połowie. Jak widziałem podania i konstruowanie ataków w pierwszej, to moim zdaniem zabiegałby sie na smierć. A Janas znowu miał farta. I dobrze. Może tym razem sie jakoś uda i nie będzie trzech meczy "ostatniej szansy". Po tym spotkaniu już nie mogę się doczekac na spotkanie z francuzami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mac Re: Walia - Polska 0:0 po 35 minutach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 09:53 Ty głupi szowinisto , gdybyśmy przegrali to byś się pewnie cieszył. Brawo Frankowski! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibol Re: Walia - Polska 0:0 po 35 minutach IP: *.sg.gov.pl / 194.204.135.* 14.10.04, 10:05 gdzie ten ekspert co popełnił artykulik w GW po meczu z Austrią. Krytykował Milę a znowu po jego wejściu i akcjach wygraliśmy mecz. Pan z gazety oczywiście już nie pamieta co pisał poprzednio i wciśnie czytelnikom przy najblizszej okazji "myśli frustrata" Nie pamiętam jego nazwiska ale nie ma czego żałować nazwijmy go Panem który wypisywał głupoty wGW. Pozdrawiam kibiców Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mozi Walia - Polska 2:3. Awans coraz bliżej IP: 193.170.62.* 14.10.04, 11:35 Mam nadzieje ze jednak awansujemy do tych mistrzostw. Glupio by wyszlo gdybysmy nie brali udzialu w mistrzostwach ktore odbeda sie u naszych sasiadow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WK Komentarz walijskiego dziennikarza. IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.10.04, 11:44 Walia została "hit by a Polish one-two-three smash-and-grab raid". Język angielski posiada tą sypmatyczną właściwość maksymalnej dosadności przy minimalnych środkach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chm... Walia - Polska 2:3. Awans coraz bliżej IP: *.zcce.compaq.com 14.10.04, 12:05 Szpakowski to wiedzma. Jak padl pierwszy gol dla Walijczykow i pokazano radosz trenera Walii, Pan Darek wypowiedzial czarodziejskie slowa: "To ostatnia radosc Marka Hughesa jako trenera Walii". Do konca meczu bylo jeszcze sporo czasu, ale Szpaku juz wiedzial co bedzie... Panie Darku, moze by tak czesciej takie teksty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edber JAK TO SIE STALO? IP: *.mg.gov.pl / *.mg.gov.pl 14.10.04, 12:30 Niech ktos mi powie jakim sposobem ci drwale wychodza na bani na mecz, stoja i klada sie przez 80 min a potem wygrywaja? To przeczy logice. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart [...] IP: *.bielsko.dialog.net.pl 14.10.04, 13:07 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiek Awans IP: *.ztpnet.pl 14.10.04, 13:10 Ponawiam swoje pytanie.Czy ktoś wie jakie są zasady awansu z drugich miejsc w grupach eliminacyjnych do finałów MŚ ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart Awans-zasady IP: *.bielsko.dialog.net.pl 14.10.04, 13:32 Awansują dwie drużyny z drugich miejsc bezpośrednio z najwięszą ilością punktów i bramek w spotkaniach z 6 cioma pierwszymi zespołami w grupie(tam gdzie są grupy 7zespołowe) Reszta gra w barażach macz - rewanż. czaic=sz bazę>?? jest duża szansa w takim układzie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart [...] IP: *.bielsko.dialog.net.pl 14.10.04, 13:09 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolcia_m meczyk IP: *.kg.net.pl / 80.51.87.* 14.10.04, 16:10 Jestem zniesmaczona wczorajszym zachowaniem niektórych graczy zespołu walijskiego. Szczególie pokazanym zachowaniem tego blondasa z kucykiem moim i nie tylko moim zdaniem powinien zajac zaszczytne mu miejsce w loży najbardziej chamskich piłkazy mozna to sobie uzmysłowić ogladajac jego zachowanie po meczu w stosunku do Dudka - szczyt!!! To tyle A co do gry naszych pilkarzy to oby ich zaciętość, skuteczność i wola walki byla czętsza niz w ostatnich 20 min. meczu oby tak dalej!:) to tyle pozdrowienia z Psar. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klik słów kilka do pana Pola w sprawie Rzetelności IP: *.jems.pl 14.10.04, 20:55 wielce szanuję wiedzę Michała Pola i tym bardziej nie mogę zrozumieć braku rzetelnego komentarza gry Hajty. myślę, że bez tego komentarza całość traci sens. wczoraj, w trakcie meczu zastanawiałem (dzisiaj rano zmusił mnie do tego ponownie autor tego artykułu) nad fenomenem Tomka Hajty. wiele razy kontemplowałem jego "grę" i porównywałem z treścią komentarzy. zdarzyło się nawet, że wyłączałem telewizor, aby spokojnie zebrać myśli. i nic. wczoraj wieczorem, po kilkudziesięciu minutach dość słabej gry całego zespołu, po wielu błędach, czy raczej zaniechaniach działania obronnego Hajty, ale po celnym strzale Frankowskiego, cała Polska usłyszała z ust komentatora państwowej (obiektywnej, niezależnej, opiniotwórczej!?) telewizji: "...wspaniały mecz Tomka Hajty..." ? ? ? popatrzyliśmy na siebie dziwnym wzrokiem. o co tu chodzi? dlaczego Tomasz Hajto znajduje takie uznanie zarówno wśród komentatorów jak i trenerów? dlaczego jest tak pieczołowicie chwalony i hołubiony? dlaczego ludzie, szczególnie dzieciaki, pozbawiani są rzetelnej wiedzy? te i wiele innych pytań dotyczących tworzenia opinii na temat polskiej piłki przychodzą mi do głowy po lekturze także tego artykułu. wiele bym dał za pomoc w znalezieniu na nie odpowiedzi ze strony tak rzetelnego autora. piotrek p.s. ufff... dopiero teraz znalazłem trochę czasu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozus Krzynówek!!!!!!!!!!!! IP: *.bielsko.sdi.tpnet.pl 15.10.04, 13:59 To była najłądniejsza bramka zdobyta w ostatnich 3latach :D Odpowiedz Link Zgłoś