Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Jaga nadal o 18.30?- Jesli tak to za późno

IP: *.elite.com.pl 23.04.02, 13:50
    Dlaczego tak późno. Lech gra o pietruchę, w tv półfinał ligi mistrzów i mecz na
    szczycie ekstarklasy Wisła-legia (18.45 Canal+). Nie spodziewam się więc
    wilekiiej frekwencji, a być może wielu kibiców zrezygnuje z Kolejorza (nie
    czarujmy się mecz bez emocji, conajwyżej podtekst czy sie podłożą Jadze czy
    nie) na rzecz arcyciekawie zapowiadającego się meczu Wisły z Legią. Od
    conajmniej półtora tygodnia było widomo,że to będzie mecz o nic więc może
    trzeba było zrobic go wczesniej np o 17? Frekwencja i tak nie będzie zbyt
    duża, a mecz wcześniej idealnie wpasowałby się w piłkarską środę.
    Obserwuj wątek
      • Gość: tom Re: Jaga nadal o 18.30?- Jesli tak to za późno IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 23.04.02, 23:42
        bardzo dobrze,ze o 18.30(nie moge wczesniej).legi i tej nudnawej ligi mistrzow
        i tak nie chce mi sie ogladac(dla zainteresowanych bedzie powtorka w c+).
      • feelgood Re: Jaga nadal o 18.30?- Jesli tak to za późno 24.04.02, 08:27
        Lech nie musi walczyć o pietruchę, Misza. Może pomóc Arce. Moim zdaniem mecz w
        dzień powszedni mógłby byc jeszcze później 19-20. A jeśli ktoś w Poznaniu [nie
        piszę, że Ty oczywiście :)]przedkłada mecz Wisły nad Kolejorza - to bez
        komentarza.
        nARKA
        • Gość: MaciejK Re: Jaga nadal o 18.30?- Jesli tak to za późno IP: *.radiomerkury.pl 24.04.02, 08:44
          Godzina jest OK, myślę ze wiecej ludzi chce zdarzyc na LM(mimo że dziś MU-
          Bayer) niż na "hit" naszej ligi. Umówmy się że bez zaangazowania emocjonalnego
          (jak jest w naszym przypadku z Lechem) nie da się tego spokojnie oglądac...
          PZDR
        • Gość: plastic Re: Jaga nadal o 18.30?- Jesli tak to za późno IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 24.04.02, 08:49
          feelgood napisał(a):

> Lech nie musi walczyć o pietruchę, Misza. Może pomóc Arce. Moim zdaniem mecz w
          > dzień powszedni mógłby byc jeszcze później 19-20. A jeśli ktoś w Poznaniu [nie
          > piszę, że Ty oczywiście :)]przedkłada mecz Wisły nad Kolejorza - to bez
          > komentarza.
          > nARKA

nikt nie przedklada meczu wisly z legia nad kolejorzem ale z checia obejrzalbym
          meczyk o MISTRZA POLSKI. nie dosc ze jest jeszcze szansa aby legŁa nie zdobyla
          mistrza to w wiselce jest zuraw ktory ostatnio gra coraz lepiej. przeciez zarzad
          juz raz przelozyl mecz ( z uwagi na LM)... narka i "na bank" o 18:30

• misza01 Re: Jaga nadal o 18.30?- Jesli tak to za późno 24.04.02, 09:02
            masz racje plastic- o to mi chodzi. Nie o żadne przedkładanie Wisły nad
            Kolejorza tylko o mecz o mistrza Polski. Ostatnia szansa ,żeby poLegła.
            Wspomnisz moje słowa jak zobaczysz dzisiaj 3-4 tys ludzi na stadionie (oby
            nie). Dla przeciętnego Kowalskiego to jest mecz o pietruchę, jak zapowiedział
            Baniak , ma zagrać Telichowski, Białek, od początku mialo wejść dwóch juniorów,
            ale jeden jest kontuzjowany, drugi na kadrze. Staram się zdroworozsądkowo
            oceniać sytuację. I myślę,że wielu zrezygnuje z oglądania rezerw Lecha z Jagą
            na rzecz meczu o Mistrza Polski. I trudno miec do nich pretensje.
            • Gość: Bachus` Re: Jaga nadal o 18.30?- Jesli tak to za późno IP: *.poznan.mtl.pl 24.04.02, 09:15
              Mam ten sam dylemat co Ty, Misza. I podobnie jak Ty wybieram mecz w C+.
              • misza01 Re: Jaga nadal o 18.30?- Jesli tak to za późno 24.04.02, 09:44
                Gość portalu: Bachus` napisał(a):

> Mam ten sam dylemat co Ty, Misza. I podobnie jak Ty wybieram mecz w C+.

I tu się mylisz bo ja idę na Kolejorza.

• Gość: xxx Re: Jaga nadal o 18.30?- Jesli tak to za późno IP: *.futuro.pl 24.04.02, 09:28
              Jezeli kibicowanie rozważasz w kategoriach zdroworozsadkowych to mi się nie
              chce nawet zbytnio tego komentowac. W ten sposób moze postapic jedynie wytwór
              klubowego marketingu a nie kibic Lecha. Dla wszystkich tak rozumujących
              serdeczne ch.. wam w d..
              • misza01 Re: Jaga nadal o 18.30?- Jesli tak to za późno 24.04.02, 10:00
                i zacznij jeszcze rzucać hasła- stadion nie dla pikników itp Chciałem tylko
                zwrócić uwagę,że polityka klubu dąży do tego, aby na mecze nie chodzili tylko
                fanatycy, ale również "wytwory klubowego marketingu" I z tą polityka , moim
                zdaniem kłóci sie rozgrywanie meczu o takiej porze,że koliduje to z wydarzeniem
                tygodnia - meczem na szczycie ekstraklasy,który wielu "wytworów klubowego
                marketingu" będzie wolało obejrzeć zamist kolejnej kopaniny z II ligowym
                słabeuszem na dodatek w rezerwowym składzie oraz spowoduje,że równie duża
                rzesza kibiców nie wybierze się na Bułgarską w obawie,że nie zdąży na półfinał
                LM. Czy tak trudno zrozumieć,że ten klub istnieje, rozwija się i ma szanse
                rozwoju dzięki "wytworom klubowego marketingu", a nie grupce 2-3 tys fanatyków,
                którzy dziś na Bułgarską przyjdą? Ja też przyjdę i nawet nie postała mi w
                głowie myśl,żeby mecz Kolejorza opuścić, bo ja też jestem w pewnym sensie
                fanatykiem. Pamiętaj,że Lech jest fenomenem właśnie dzięki "wytworom klubowego
                marketingu", których cenisz widac niżej od siebie. gdyby nie te "wytwory...",
                które przychodza na stadion w liczbie kilkunastu tysięcy, zabierają żony,
                narzeczone, dzieci swoje i sąsiadów, Lech byłby szarym ,bezbarwnym klubikiem z
                frekwencja na poziomie 3-4 tys. "prawdziwych kibiców". Siłą Lecha jest to,że
                interesują się nim nie tylko fanatycy, ale zwykli kibice, kibice piłki nożnej.
                W ogóle dyskusja nie ma sensu, bo zaczynają się argumenty typu "prawdziwy kibic
                to a tamto a sramto" i ma w d.. wszystko poza Lechem. czas zrozumieć,że to co
                zbliża nas, Lecha Poznań do klubów europejskich to fakt,że ten klub dotarł do
                tych, którzy nie mają w d.. wszystkiego poza Lechem. Naprawdę argumentacja
                rodem z Łazienkowskiej i innych miast. "nas jest na meczu 3,5 tys, ale
                prawdziwych kibiców, a w Poznaniu 20 tys, ale same pikniki".Myślałem,że my z
                tego wyrośliśmy. Niestey, czy to się komus podoba czy nie, jeśli t
                pzredsiębiorstwo o nazwie Lech Poznań ma funkcjonować na zdrowych zasadach to
                wiele rzeczy trzeba rozpatrywać zdroworozsądkowo. Bo jak nie to obudzimy się w
                liczbie 2 tys na szarym, pustym stadionie....
                • Gość: pajko Re: Jaga nadal o 18.30?- Jesli tak to za późno IP: *.pf.com.pl / 10.7.4.* 24.04.02, 10:40
                  Zawsze przecież można sobie Wisła-Legła nagrać...Ja tak właśnie zrobie.
                  A gdyby grali wcześniej to część wiary jeszcze byłaby w robocie...(np.ja)
                  Pozdro!
                  • Gość: RAdost Re: Jaga nadal o 18.30?- Jesli tak to za późno IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 24.04.02, 11:08
                    Pora meczu zostala dobrna optymalnie - tak! Sporo ludzi w tym i moj ojciec nie
                    zdazyli by na np. godzine 17a i po samym meczu mozna zdazyc na LM. Wszystko
                    sie zgadza ze ze wielu kibicow to ludzie ktorzy beda woleli ogladac w TV akcje
                    Vukovica i Patera ale przeciez nie mozna ustawiac spotkan tylko pod piknikow!
                    przy nastepnym meczu moze ktos powie ze w TVN leci Indian Jones a zaraz po tym
                    na Polsacie James Bond! Ludzie! Plastic Bachus jesli naprawde wybierzecie mecz
                    Legii i Wisly to..zreszta szkoda pisac...
                    A mecz mozna nagrac tak jak pajko napisal..
                    • Gość: Bachus` Re: Jaga nadal o 18.30?- Jesli tak to za późno IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 24.04.02, 15:11
                      Dzieki za okreslenie 'piknik'. W calej rundzie jesiennej opuscilem tylko jeden
                      mecz rozgrywany na Bulgarskiej (notabene z Jaga w PL), mialem karnet. Bylem tez
                      na kazdym sparingu w przerwie zimowej. Poza tym kiedys jezdzilem na mecze Lecha
                      mieszkajac prawie 100 km od Poznania. Na dzisiejszy mecz nie wybiore sie nie
                      tylko ze wzgledu na mecz w C+, ale co tam bede sie tlumaczyl 'fanatykom'
                      pokroju xxx.
                • Gość: xxx Re: Jaga nadal o 18.30?- Jesli tak to za późno IP: *.futuro.pl 24.04.02, 11:24
                  Można zrobic mecz w przerwie koncertu Ich Troje, wtedy będzie pełny stadion i
                  dla mnie nie ma róznicy czy będzie 15000 ich fanów czy 15000 "kibiców"
                  wychodzących przed końcem meczu czy wybierających Wisła-Legia.
                  • Gość: Radost Re: Jaga nadal o 18.30?- Jesli tak to za późno IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 24.04.02, 11:31
                    Gość portalu: xxx napisał(a):

> Można zrobic mecz w przerwie koncertu Ich Troje, wtedy będzie pełny stadion i
                    > dla mnie nie ma róznicy czy będzie 15000 ich fanów czy 15000 "kibiców"
                    > wychodzących przed końcem meczu czy wybierających Wisła-Legia.

Mam nadzieje ze mecze w pierwszzje lidze nie beda kolidowaly (w soboty ) z jakim
                    hitem z TVN beda powtarzali Matrixa) juz sie martwie a juz bron panie Boze aby
                    mecz by w porze BB ....wtedy proponuje mecze o 12... a tak w ogole to po co mecz
                    Lecha?? jest tyle druzyn na swiecie , w Europie , Polsce ....
                    • Gość: canemuto samo zycie... IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 24.04.02, 18:59
                      radze zbastowac i tak chujami w dupe nie szafowac.dlaczego? na boga, Lech
                      Poznan to jeszcze nie Barcelona czy Real Madrid!!! ja wiem i mi nie trzeba
                      tlumaczyc, ze wyjscie z gieksy po bramce na 1:2 to jest przegiecie - TUTAJ
                      KRYTYKA JAK NAJBARDZIEJ NA MIEJSCU!!! ale gdy te 80% "piknikow" (taka czesc
                      widowni stanowia) zaczniemy nazywac chujami, bo nie przyszli na mecz z ogonem
                      tabeli, po awansie, po wielkich emocjach z pucharami to...zostaniemy na tym
                      stadionie sami!!! i komu xxx bedziemy te choragiewki rozdawac??? patrze
                      wlasnie na relacje live na stronie Lecha i widze, ze na stadionie jest 2,5
                      tys. ludzi. SAMO ZYCIE!!! niestety... jak bedziemy grac w pucharach, bedziemy
                      mieli wielki i ladny stadion, dobrych zawodnikow - wtedy slaby mecz to
                      bedzie "tylko" 15 tys. kibicow, teraz jest "tylko" 2,5 tys. nie ma co
                      rozpaczac - choc domyslam sie, ze te histeryczne reakcje powodowane sa zapewne
                      wizja docinek ze strony sepow calej polski, docinek ktore zapewne spadna na
                      nasze glowy po tym meczu. no i ch..j z nimi>:((( ciezka artylerie wole
                      zachowac na przesmiewcow - nie na wlasnych kiboli. pozdro.
                      • Gość: Camara Re: samo zycie... IP: 217.96.35.* 25.04.02, 07:49
                        Faktycznie macie problemy. Ja dla przykładu byłem na meczu Legły z Gwiazdą i
                        co ? Jestem dupa, szmata, frajer, piknik i cos tam coś tam ???? Może zrobimy
                        druga Ligę Typerów ?? - 10 pkt. za wyjazd na "gorący teren", dodatkowe 7 pkt.
                        za niezabranie ze soba szalika - a po jednej rundzie przydzielimy każdemu
                        stosowny dla niego tytuł czyli np. 1.prawdziwy fanatyk, 2. prawdziwy
                        kibic.....3..........4...........a gdzieś na końcu frajerski piknik. Dodatkową
                        karą niech będzie uzależnienie mozliwości wpisywania sie na forum od
                        zdobytej "kibolowej" sprawności.
                        Pozdrawiam serdecznie
                        Camara

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka