Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Andrzej Olejniczak: Czas na Chovancovą

IP: *.dialin.kamp-dsl.de 22.10.04, 23:03
    Wisła to jedyny perfekcyjnie zorganizowany klub piłkarski w Polsce. Mamy
    najlepszych zawodników, najlepszego trenera, najlepszych kibiców i najlepszego
    właściciela, umiłowanego, ukochanego Bogusia Cupiała! Budzet tesz mamy
    najwiekszy! A za dwa lata najpiekniejszy stadion w Polsce. Jakie to życie jest
    piękne!
    Obserwuj wątek
      • Gość: Ischtwan Re: Andrzej Olejniczak: Czas na Chovancovą IP: 213.17.237.* 22.10.04, 23:12
        Jestem za Wisłą, bo rzeczywiście dawno nie było u nas tak zorganizowanego
        zespołu, ale obawiam się, że po zimowym okienku transferowym znowu ją popsują
        jak to już raz miało miejsce. Niestety.
        • Gość: Olejniczak czas na Olejniczakowa! IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 22.10.04, 23:52
          Skad bylo wiadomo, ze Kuba nie potrafi zbudowac druzyny?
          A dostal szanse? Nie ufal mu prezes i wlasciciel klubu,
          nie dostal pozwolenia na transfery jakie chcial - i oto efekty...

ZYGO MUSI ODEJSC!
          ZYGO MUSI ODEJSC!
          ZYGO MUSI ODEJSC!
          ZYGO MUSI ODEJSC!
          ZYGO MUSI ODEJSC!
          ZYGO MUSI ODEJSC!
          ZYGO MUSI ODEJSC!
          ZYGO MUSI ODEJSC!
          ZYGO MUSI ODEJSC!
          ZYGO MUSI ODEJSC!
          ZYGO MUSI ODEJSC!
          ZYGO MUSI ODEJSC!
          ZYGO MUSI ODEJSC!
          ZYGO MUSI ODEJSC!
          ZYGO MUSI ODEJSC!
          ZYGO MUSI ODEJSC!
          ZYGO MUSI ODEJSC!
          ZYGO MUSI ODEJSC!
      • Gość: m Uczcie się od Dinama i Vallarengi a nie od GTS-u IP: *.crowley.pl 22.10.04, 23:30
        A za dwa lata to z Wisły niewiele zostanie bo Cupiał nie będzie ciągle topił
        ciężkiej kasy w tym bagnie.
        • Gość: n Tak a wtedy Cupiał przeniesie się ..... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.04, 02:00
          ... na drugą stronę Błoń i będzie kręcił wspaniałe biznesy z MEGA-prezesem don
          Felipiakiem ucząc się jednocześnie jak przegrywać z polskim potentatem -
          czwartoligowym Skalnikiem Gracze.
      • Gość: bender przyklad: Wisla IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 22.10.04, 23:49
        wszystko mamy najwieksze: stadion, budzet, samoocene i dobre samopoczucie.
        dlatego nie przeszkadza nam porazka z Tbilisi czy Valerenga.
        • Gość: Coen Re: przyklad: Wisla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.04, 08:37
          > dlatego nie przeszkadza nam porazka z Tbilisi czy Valerenga.

Wam, to znaczy komu? Bo wlascicielowi druzyny przeszkadza jak najbardziej - za
          moment w Wisle moze nie byc tak rozowo, z reszta juz nie jest.

PS> Stadion? Na razie to wy kurnik macie!
          • Gość: bender do: Coen IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 23.10.04, 11:26
            to byl taki zart, Coen, taka ironia... ;))))

ze niby wszystko najwieksze, a przegrywaja z leszczami.
            • Gość: krzyskobi Re: do: Coen IP: *.autocom.pl 25.10.04, 23:27
              Ale i tak w kraju jesteśmy najlepsi i chyba dlatego tak bardzo macie nadzieję,
              że Wisełka będzie miała kłopoty, bo inaczej nie macie żadnych szans na choćby
              ochłapy z pańskiego (czyt. wiślackiego) stołu. Bądźcie dobrej myśli - nadzieja
              matką głupich!!!
      • Gość: Luakas Olejniczak, co masz do Kubickiego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.04, 09:39
        Skąd wiesz, że się nie nadawał? Ktoś mu dał szansę? Myślisz, ze z tym składem
        najlepszy trener zdobyłby mistrza?
        • Gość: Cyfra Re: Olejniczak, co masz do Kubickiego? IP: *.g.pppool.de 23.10.04, 13:21
          Wedlug mnie czeski trener wiedzial ze z tym skladem to on nic wielkiego nie
          osiagnie, a na znaczace transfery nie ma co liczyc.
          I to byl wlasciwy powod.On nie chcial stracic "swojego nazwiska".....
      • Gość: Nieuk Re: Marzenia redaktorków - fanów Legii IP: 62.89.80.* 24.10.04, 10:47
        Kubicki wcale nie był zły,ale nie pasował redaktorkom -fanom legii,dlatego
        [podobnie jest z janasem]ciągle kopali pod nim dołki.Oni najlepiej widzieliby
        na tym miejscu niejakiego Januszka W.,ale tego Lapińskiego polskiej piłki nie
        przełkneli by włodarze Legii.Dlatego zamarzył im się ktoś z nazwiskiem,stąd ta
        cała checa z Chowańcem.Przez kilkanaŚCIE dni organy prasowe Legii czyli
        Przegląd S i red.sportowa wybiurczej katowały czytelników Chowańcem,który
        codziennie przyjeżdżał do Warszawy,w końcu przez grzeczność wykręcił się
        żoną.Wybiurcza nawet o Lustracji tyle nie pisała,a o Jedwabnem niewiele
        więcej.W rzeczywistości pepik nie chciał pracować w tak marnej drużynie i tak
        prysły marzenia p.p. Błońskiego ,Kołtonie czy niejakiego Kmiecika.
        • Gość: twinn Re: Marzenia redaktorków - fanów Legii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 23:15
          bardzo pan autor jest odkrywczy. tyle ten felieton wnosi, ze nie wiem czy
          wszystko ogarne. co tu jest napisane slyszalem i czytalem dziesiatki razy.
          dlugo sie pan pewnie nad trescia zastanawial
      • grzespelc Re: Andrzej Olejniczak: Czas na Chovancovą 25.10.04, 08:31
        Dekujeme vam, pani Chovancova!
      • Gość: Qubak Najlepszy klubie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.04, 11:00
        ... I dostajemy w dupsko od Valerengi i Dinamo Tbilisi. Gratulacje, nasz
        najlepszy polski klubie. Jakie to życie jest piękne.
      • Gość: klimo Re: Andrzej Olejniczak: Czas na Chovancovą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.04, 00:24
        jestem fanem JuVe i Widzewa.w juVe trener nie byl znany przez okres wielu
        tygodni i co...?Capello stworzył drużynę na miarę marzeń!!!zyczę legii jak
        najlepiej i kibicom chce powiedzieć żeby byli bardziej cierpliwi...w nastepnym
        sezonie zdobędziecie wicemistrza,będziecie tuż za Widzewem w tabeli pierwszej
        ligi.AVE JUVE...
      • Gość: Bart Re: Andrzej Olejniczak: Czas na Chovancovą IP: *.bci.net.pl 28.10.04, 08:52
        Tiaa, ale mamy tez kompletnie nieefektywnych dzialaczy - w zarzadzie, oprocz
        Czerwińskiego, zasiadaja jedynie stołko-pierdziacze, którze nie znają sie na
        zarządzaniu klubem. Śmiech mnie bierze na to, że Basałaj sie kiedys chwialił,
        że skończył studia podyplomowa z zarządzania organizacją sportowa na UJ.
        Przecież i on i Kapka to ludzie, którzy sie nie znają na swojej robocie. Skoro
        Bogus Cupiał tak ich lubi, to mógłby im przydzielić w klubie jakies honorowe
        funkcje, ale zarządzanie powierzyć komuś innemu...
        • oregon Re: Andrzej Olejniczak: Czas na Chovancovą 28.10.04, 09:54
          Nie jestem kibicem Wisly, ale wlasnie to ze kręcą sie koło niej cały czas
          ludzie kiedys z nią związani (Kapka, Kmiecik, Szymanowski, Iwan, Nawałka czy
          Musiał) bardzo mi imponuje! Do tego fakt ze włodarze klubu są osobami
          powszechnie rozpoznawalnymi też mi sie podoba, bo przypomina dobre wzorce
          niemieckie. Bayern niegdy sie nie wyparł swoich asów - Beckenbauera,
          Rummennige, Maiera, Hoennesa - a ci teraz pracują dla klubu, a swoimi
          nazwiskami podnoszą jeszcze jego marke! To powód do dumy, a nie narzekań!
          Zdajcie sobie z tego sprawe! Lepiej miec Kapke czy Basałaja niż jakiegoś
          królika z kapelusza (czyt. Zygo) Polska w wiekszosci wam zazdrości...
          • Gość: Cyfra Re: Andrzej Olejniczak: Czas na Chovancovą IP: *.g.pppool.de 28.10.04, 10:22
            No akurat Kapka to nie jest dobry przyklad ,chyba ze on ma inne zadanie w
            klubie takie jak przed laty ,bo podobno w tych "urzedach" sie pracuje do konca
            zycia.....
            Natomiast Andrzej Iwan w klubie juz nie pracuje ,tak jak Nawalka /jeden z
            najlepszych trenerow mlodego pokolenia/ czy Kmiecik.Zostal chyba tylko Antek
            Szymanowski.....
            • oregon Re: Andrzej Olejniczak: Czas na Chovancovą 28.10.04, 10:41
              Celowo napisałem ze się kręcą wokół klubu :) Iwan oficjalnie nie pracuje, ale
              chyba jest "widywany" :) W koncu to licencjonowany menager...Zpomniałem jeszcze
              o Kasperczaku! W każdym razie te nazwiska niegdy nie będą kojarzone z innym
              klubem i to jest wartość nie do przecenienia! Ilu takich jest w Legii?
              Brychczy, ok. Kto dalej...był Kubicki, bedzie Wdowczyk..dalej? Bednarz???
              To "chorzowski"...Tyle sie mówi o "legendzie" Legii a jej nie ma! Jest za to w
              Wiśle! Cieszcie sie z tego!!!
              • Gość: Porter Re: Andrzej Olejniczak: Czas na Chovancovą IP: 213.241.56.* 28.10.04, 13:15
                Moim zdaniem nie wiesz o czym mówisz. Kasperczak w życiu nie był związany z
                Wisłą, został w wieku ca 55 lat jej trenerem - i to wszystko. W klubie pozostał
                już tylko Szymanowski i UBol Kapka.
                A byłych piłkarzy wokół Legii jest całkiem sporo: Brychczy, Ciupa, Bednarz,
                Dowhan, Gawara, do niedawna Kubicki, wkrótce spowrotem Wdowczyk...
                • Gość: Cyfra Re: Andrzej Olejniczak: Czas na Chovancovą IP: *.g.pppool.de 28.10.04, 14:37
                  Porter czy uwazasz ze Wdowczyk bedzie lepszy od Kubickiego?
                  • Gość: Porter Re: Andrzej Olejniczak: Czas na Chovancovą IP: 213.241.56.* 28.10.04, 16:25
                    Tak. Gorszy być nie może.
                    • Gość: Cyfra Re: Andrzej Olejniczak: Czas na Chovancovą IP: *.g.pppool.de 28.10.04, 20:23
                      Wedlug mnie Kubicki osiagnal z tym skladem maximum mozliwosci,no ale Ty na
                      codzien obserwujesz Legie/ja sporadycznie/ wiec wiecej wiesz niz ja o tej
                      druzynie...
                      Z tym ze Ty patrzysz subiektywnie ,a ja obiektywnie...
                      Krawiec kraje jak mu materialu staje.....
                      • Gość: Porter Re: Andrzej Olejniczak: Czas na Chovancovą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.04, 21:01
                        A ja uważam, że ten skład, dobrze ustawiony taktycznie i przygotowany, powinien
                        z Austrią wygrać na luzie. Niestety, Kubicki nie zauważył, że nie ma Vuko i
                        ustawiał drużynę tak, jakby Serb cały czas grał w Legii.
                        • Gość: Cyfra Re: Andrzej Olejniczak: Czas na Chovancovą IP: *.g.pppool.de 28.10.04, 21:11
                          Porter bez urazy ale jaki sklad ?Jedynymi wartosciowymi graczami w tej druzynie
                          to sa Boruc ,Saganowski,Surma .Nawet Karwan w obecnej formie/a nie ma gwarancji
                          ze ja znowu bedzie mial/ nie nadaje sie do pilki europejskiej.
                          Poza tym zobacz jaki Austria ma stadion,baze treningowa i budzet...
                          A Wdowczyk napewno nie bedzie lepszy od Kubickiego ....
                          No a Stawowego wam nie damy!
                          • Gość: Porter Re: Andrzej Olejniczak: Czas na Chovancovą IP: 213.241.56.* 29.10.04, 11:46
                            Austria ma tak świetny stadion, że Puchary gra zawsze na wyjeździe, ale to
                            prawda, ma lepszą bazę, większy budżet, a dodatkowo - świetnego bramkarza. Ale
                            była w zasięgu Legii, zupełnie spokojnie. W pierwszym meczu Legia przegrała na
                            życzenie, bo zaczęłą od ca. 30. minuty bronić 0-0, a w drugim - przez
                            Kubickiego, któremu coś się chyba pomyliło w ustalaniu taktyki.
                            Stawowego, to Wy se zatrzymajcie, sempatyczny chłopina, ale o taktyce to się
                            chyba uczył z podręcznika dla początkujących.
                • oregon Re: Andrzej Olejniczak: Czas na Chovancovą 29.10.04, 09:06
                  Dobra, z tym Kasperczakiem to mnie poniosło :) Ale Ty też "strzelasz" do mnie
                  Bednarzem jakby to co najmniej był Gadocha...
                  • Gość: Porter Re: Andrzej Olejniczak: Czas na Chovancovą IP: 213.241.56.* 29.10.04, 11:48
                    Bednarz był piłkarzem, grał w czasach, kiedy Legia odnosiła duże sukcesy, a
                    teraz pracuje w klubie.
                    Dowhań też nie był wybitnym bramkarzem, a jest znakomitym (sądząc po wynikach)
                    trenerem bramkarzy.
                    • oregon Re: Andrzej Olejniczak: Czas na Chovancovą 29.10.04, 12:45
                      Bednarz to wielki pilkarz, z wielkiego klubu...RUCHU CHORZÓW!!!
                      • Gość: Porter Re: Andrzej Olejniczak: Czas na Chovancovą IP: 213.241.56.* 29.10.04, 14:58
                        Mnie się zdaje, że Berdnarz o wiele więcej osiągnął z Legią, niż z Ruchem.
                        • Gość: Cyfra Re: Andrzej Olejniczak: Czas na Chovancovą IP: *.g.pppool.de 29.10.04, 15:47
                          Porter wedlug mnie Stawowy juz w tej chwili jest na drugim miejscu w Polsce za
                          Kasperczakiem.Mowisz taktyka?Chyba sie przejezyczyles bo wlasnie to jest jego
                          mocna strona...
                          A teraz kilka opini kibicow Legii:
                          Ewelina (2004-10-28 12:29:53):
                          A ja chętnie widziałabym go u nas. Spójrzmy na fakty. Facet z trzecioligowców
                          zrobił ekipę, która pokonuje Groclin, remisuje z Wisłą i gra ładną dla oka
                          piłkę. Ja jestem zdecydowanie ZA.

M(L)W (2004-10-28 13:00:38):
                          Ewelinko może masz i rację, tylko że najpierw musiałby przyjechac z kilkoma
                          zawodnikami Cracovii. Nasi tak nie zagraja. Ja jednak obstawiam na
                          J.Wójcika !!!!

Pająk (2004-10-28 13:03:11):
                          Kto to wymyślił facet odniusł pewien sukces niemając praktycznie nikogo z
                          wyzszej półki pytanie jest jedno czy poradził by sobie z naszym klubowym
                          drewnem ?

Refleksje pozostawiam Tobie...
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka