Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

wISŁA DAŁA DUPY CZY SIĘ SPRZEDAŁA W 93'???

IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 24.04.02, 14:22
    to cytat z pytania zadanego przez jakiegoś kibica na wiślackim forum
    interenetowym...
    no właśnie, mnie to też zastanawia. jak kibice wisły odbierają tą pamiętną
    porażkę na własnym boisku 1:6? dały wasze grajcary dupy bo tacy słabi byli czy
    też chłopaki świadomie (czyt.: odpłatnie) umoczyli bo mieli w głębokim
    poważaniu wasza białą gwiazdkę?
    Obserwuj wątek
      • Gość: Kirk Re: wISŁA DAŁA DUPY CZY SIĘ SPRZEDAŁA W 93'??? IP: *.tele2.pl 24.04.02, 14:40
        Gość portalu: kajo95 napisał(a):

> to cytat z pytania zadanego przez jakiegoś kibica na wiślackim forum
        > interenetowym...
        > no właśnie, mnie to też zastanawia. jak kibice wisły odbierają tą pamiętną
        > porażkę na własnym boisku 1:6? dały wasze grajcary dupy bo tacy słabi byli czy
        > też chłopaki świadomie (czyt.: odpłatnie) umoczyli bo mieli w głębokim
        > poważaniu wasza białą gwiazdkę?

Dali dupy, żeby po 9-ciu latach założyć sobie kilka żarówek nad stadionem. I tak
        oświetliliśmy mimowolnie ten ich ciemnogród. :))

• Gość: wak Re: wISŁA DAŁA DUPY CZY SIĘ SPRZEDAŁA W 93'??? IP: 3.5.* / 165.222.186.* 24.04.02, 14:47
          Kirk,
          Mimo zes mlody, mialem Cie za goscia na poziomie. Widze, ze jednak ulegasz
          ogolnym tredom dotyczacym stosunkow Wisla - Legia i zaczynasz plesc bzdury.
          Pozwol, ze Cie zatem uswiadomie, ze w owym 93 Wisla jako jedyny klub mial
          odwage sie przyznac do tego ze mecz byl przekretem. Wywalila prawie caly sklad,
          czego skutkiem byly nie zadne swiatla na stadionie, tylko degradacja do
          drugiej ligi. Tymczasem dla kibicow Legii fakt slusznego pozbawienia ich
          druzyne mistrzostwa Polski jest do tej pory dowodem spiskowej teorii dziejow.

pzdr.
          • Gość: Kirk Re: wISŁA DAŁA DUPY CZY SIĘ SPRZEDAŁA W 93'??? IP: *.tele2.pl 24.04.02, 15:01
            Gość portalu: wak napisał(a):

> Kirk,
            > Mimo zes mlody, mialem Cie za goscia na poziomie. Widze, ze jednak ulegasz
            > ogolnym tredom dotyczacym stosunkow Wisla - Legia i zaczynasz plesc bzdury.
            > Pozwol, ze Cie zatem uswiadomie, ze w owym 93 Wisla jako jedyny klub mial
            > odwage sie przyznac do tego ze mecz byl przekretem. Wywalila prawie caly sklad,
            >
            > czego skutkiem byly nie zadne swiatla na stadionie, tylko degradacja do
            > drugiej ligi. Tymczasem dla kibicow Legii fakt slusznego pozbawienia ich
            > druzyne mistrzostwa Polski jest do tej pory dowodem spiskowej teorii dziejow.
            >
            > pzdr.

Wak, o ile pamiętam nie była to żadna dziejowa teoria spiskowa, ale rządy Dziuro-
            Kuleszowego klanu w PZPN. I przyznasz, że konsekwecja kibiców Legii w
            bojkotowaniu PZPN przyczyniła się w pewnym stopniu do skruszenia tego zakutego
            betonu. Fakt, czystka w Wisle była godna uznania, ale dlaczego ówczesny mistrz z
            wyboru do dziś trzyma proporce w swoich klubowych gablotach??? Oczywiście to już
            pytanei nie do Wiślaków...

Mam nadzieję że nie odezwie się tu kolega o nicku "Lechita", bo od niego nie
            spodziewam się bystrej odpowiedzi. On zresztą ostatnio jest bardzo "busy"
            rozpływając się nad geniuszem i osobowością T. Hajty. :)

best regards,

• Gość: Kirk Kirk do Waka IP: *.tele2.pl 24.04.02, 15:08
        Masz rację nieco zapędziłem się z tymi żarówkami...:) ale jak tu nie wyjść z
        siebie po takiej wymianie zdań jak cytuję poniżej z innego wątku:

Re: WISLA-LEGIA!!!!
        Autor: Gość portalu: Kirk
        Data: 24-04-2002 14:32 adres: *.tele2.pl

--------------------------------------------------------------------------------
        Gość portalu: acton napisał(a):

> > Warszawy rzeczywiście bardzo nie lubię. Uprzedzę docinki- nie mam tu
        żadnych
        > kompleksów na temat "światowej stolycy". Kompleksy mogę mieć np. do Londynu,
        > Paryża. Zresztą mieszkając dość długo w Londynie i znając to miasto bardzo
        > dobrze, wolę dużo bardziej Kraków. Co do niechęci do stolycy. Kraków jest
        > umiejętnie hamowany w rozwoju przez warszafskie mózgi, przykładem jest "Nowe
        > Miasto". Nie ważne. Jest to forum sportowe. 4:1 dla Wisły!!!
        >
        >
        > Masz rację. Poniosło mnie. Do Kalisza nic nie mam, za to warszawki bardzo,
        bard
        > zo
        > lubię. A co do jakiś kompleksów, to mogę jej mieć wobec np. Londynu, Paryża a
        n
        > ie
        > radzieckiej Warszawy. Zresztą mieszkając długo w Londynie, cenię sobie
        bardziej
        >
        > Kraków.

Amnezja? Piszesz akapit wyzej o tym samym. Pogadaj z innymi kolesiami
        Krakusami,
        czy jezdza falami do tej radzieckiej W-wy, pracować za ruble. Trzeba byc gnidą,
        a
        nie Polakiem żeby miasto, które tyle wycierpiało w walce o Polskę nazwać
        radzieckim. Trzeba było już zostać i dalej zmywać gary w Londynie,
        kosmopolito!!

• Gość: wak Re: Kirk do Waka IP: 3.5.* / 165.222.186.* 24.04.02, 15:45
          Nie przywyklem do prowadzenie dyskusji na poziomie cytowanego przez Ciebie
          actona. Krakusy moga miec pretensje do polskiego establiszmentu (ktory akurat
          ma siedzibe w W-wie) za ostatnie proby blokowania kilku krakowskich inwestycji
          (vide stadion, campus UJ, czy tez najnowszej pn. Nowe Miasto). Ja tez nie do
          konca rozumiem dlaczego wstrzymano inwestycje, ktore bardzo by pomogly
          klopotajacemu sie z duzymi problemami miastu. Nie oznacza to jednak, ze
          popieram wypowiedzi takie jak ta cytowana przez Ciebie, a nazwanie Warszawy
          radziecka gnida swiadczy tylko o ulomnosci autora tych slow.
          Wracajac natomiast do tematu watku, to wszystkie kluby zangazowane w owe slynne
          zakonczenie rozgrywek 1993 powinny sie tego wstydzic, a ich kibice z pokora
          przyjac fakt, ze ich druzyny graly nie czysto. Jak w takiej sytuacji mial
          zachowac sie Lech? W koncu ktos musial reprezentowac Polske w pucharach. Majac
          tak samo obojetny stosunek do Lecha jak i Legii (co sie zmienia, gdy graja w
          pucharach i reprezentuja polski futbol), nie bralbym im za zle, ze uwazaja sie
          za mistrza Polski'93.

pzdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka