Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Małysz najlepszy na treningu, Mateja trzeci

IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 02.01.05, 12:43
    K.Długopolski zmienił barwy narodowe? Piszecie, że reprezentuje
    kraj "Poslka". Ej, korekta jeszcze nie wytrzeźwiała po Sylwestrze:-)))
    Obserwuj wątek
      • Gość: toma123 Małysz najlepszy na treningu, Mateja trzeci IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.01.05, 12:44
        brawo Adam:))
      • Gość: helmut Mateja zawsze był cięższy, i gdy pozostałym IP: *.backiel.com.pl 02.01.05, 12:49
        skoczkom przepisy nakazały utyć, pan Mateja pokazuje swoją klasę!
        • Gość: majrix masz rację, ale podobnie jest chyba z Ahonenem... IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 02.01.05, 13:23
          Masz rację, ale mi sie wydaje że podobna sytuacja jest z Ahonenem. On zawsze
          wydawał sie bardziej ciężki niż pozostali.
      • Gość: sentar Brawo Polacy!! IP: *.chello.pl 02.01.05, 12:50
        Robert chyba lapie zyciowa forme, a malysz no coz, wraca do niej:), jeszcze raz
        brawo chlopaki!
      • Gość: gromax drugi trening IP: *.aster.pl 02.01.05, 13:14
        i mateja 7, a adaśko znowu pierwszy. chłopaki, nie bójcie się. i tak trzymać na
        zawodach !!!
        drugi trening:
        1 72 Malysz, Adam 129.0
        2 78 Ahonen, Janne 128.0
        3 71 Widhoelzl, Andreas 126.0
        4 70 Spaeth, Georg 124.5
        5 69 Kasai, Noriaki 124.0
        6 77 Janda, Jakub 123.0
        7 73 Hautamaeki, Matti 122.5
        7 52 Mateja, Robert 122.5
        7 43 Jussilainen, Risto 122.5
        10 66 Ito, Daiki 121.5
        11 76 Ljoekelsoey, Roar 121.0
        11 37 Higashi, Akira 121.0
        13 65 Bystoel, Lars 120.5
        14 75 Hoellwarth, Martin 120.0
        15 64 Loitzl, Wolfgang 119.5
        15 62 Romoeren, Bjoern Einar 119.5
        15 46 Vassiliev, Dmitri 119.5
        18 68 Herr, Alexander 118.0
        18 44 Forfang, Daniel 118.0
        18 24 Ipatov, Dimitry 118.0
        18 23 Kranjec, Robert 118.0
        22 60 Moellinger, Michael 117.5
        22 59 Kuettel, Andreas 117.5
        22 55 Kiuru, Tami 117.5
        25 54 Pettersen, Sigurd 117.0
        26 35 Schwarzenberger, R. 116.5
        27 34 Schmitt, Martin 116.0
        28 31 Schneider, Balthasar 115.5
        29 51 Ritzerfeld, Joerg 115.0
        29 48 Zonta, Peter 115.0
        31 74 Morgenstern, Thomas 114.5
        31 63 Damjan, Jernej 114.5
        31 49 Benkovic, Rok 114.5
        31 42 Peterka, Primoz 114.5
        31 36 Lindstroem, Veli-Matti 114.5
        31 28 Solem, Morten 114.5
        31 27 Dessum, Nicolas 114.5
        31 2 Fettner, Manuel 114.5
        39 40 Kaiser, Stefan 114.0
        39 8 Matura, Jan 114.0
        41 33 Funaki, Kazuyoshi 113.5
        42 58 Stensrud, Henning 113.0
        42 56 Miyahira, Hideharu 113.0
        42 5 Koch, Martin 113.0
        45 61 Ammann, Simon 112.5
        45 53 Goldberger, Andreas 112.5
        45 45 Liegl, Florian 112.5
        45 41 Mechler, Maximilian 112.5
        45 39 Kofler, Andreas 112.5
        45 3 Thurnbichler, Stefan 112.5
        51 26 Alborn, Alan 112.0
        51 20 Lazzaroni, David 112.0
        53 57 Neumayer, Michael 111.5
        54 50 Ingebrigtsen, Tommy 111.0
        54 21 Hajek, Antonin 111.0
        56 38 Jones, Clint 110.5
        57 32 Dlugopolski, Krystian 110.0
        57 25 Kim, Hyun Ki 110.0
        59 29 Anisimov, Maksim 109.5
        59 7 Chedal, Emmanuel 109.5
        61 14 Mesik, Martin 109.0
        62 47 Hocke, Stephan 108.5
        62 11 Yoshioka, Kazuya 108.5
        64 12 Salumae, Jens 107.5
        65 22 Tahtahunov, Asan 107.0
        65 4 Hafele, Mathias 107.0
        67 30 Juris, Jaan 106.5
        68 15 Erikson, Johan 106.0
        69 19 Zhaparov, Radik 105.5
        70 1 Nagiller, Christian 104.0
        71 18 Mazoch, Jan 100.5
        72 16 Kang, Chil Gu 95.5
        73 10 Li, Yang 93.5
        73 9 Tian, Zhandong 93.5
        75 6 Mueller, Roland 92.0
        76 17 van Baarle, Boy 83.0
        DNS 67 Uhrmann, Michael
        DNS 13 Grimholm, Isak
        • Gość: olaf Re: drugi trening IP: *.bsk.vectranet.pl / 81.15.236.* 02.01.05, 13:23
          troszkę tylko szkoda, że Adam Małysz rozbieg miał o beleczkę wyżej niż
          Ahonen.Ale to przecież nie ma znaczenia.Może w turnieju też mu pozwolą.
      • Gość: olaf Małysz strzącha owady IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 02.01.05, 13:16
        Na drugim treningu tez najlepszy - 129 m, Mateja ósmy chyba (122,5), tylko co z
        tego?
        Potem Janne pstryknie 10 m dalej i będzie smutno.
        Chyba, że nie.
        Taka prosta filozofia jak Górski.
        W razie czego w telewizji zawsze można pokazać "Potop" albo piękną bramkę
        Domarskiego z Wembley rocznik 1973
        • Gość: Wlochacz BRAWO MATEJA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.05, 13:19
          No Mateja - gogogogo !
        • Gość: majrix Re: Małysz strzącha owady IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 02.01.05, 13:25
          Dziś chyba Janne ma zakwasy po wczorajszym 128 metrów, miejmy nadzieję że
          potrzymają go przynajmniej do wtorku ;p
          • Gość: olaf Re: Małysz strzącha owady IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 02.01.05, 13:26
            Majrix, ty chyba z Bstoku jesteś.To trzymamy kciuki za zakwasy Ahonena
            • Gość: majrix Re: Małysz strzącha owady IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 02.01.05, 17:45
              Oka Olaf!! :) Jesli Adam tylko zacznie wreszcie skakać swoje na zawodach jak na
              treningach, to wygra. W sumie w GaPa starczyłoby skoczyc 2 x po 123 metry w
              niezłym stylu żeby wygrać zawody. Zarówno tyle wtedy jak i dwa skoki jutro są
              możliwe.
              PS. 2 lata temu dzięki Małyszowi wygrałem 3 dzbanki zrealizowane w Stajni :)),
              w tym roku mam nadzieję też conajmniej na dwa :)) musi być dobrze :)
              A zakwasy Ahonen nadal chyba ma, bo znowu ledwo ustał te 131 metrów. Szkoda że
              po TCS będzie jeszcze Willingen, w Zakopcu skończyłaby się passa Janne.
              Jak myślisz, czy Mateja będzie w 5tce w Zakopcu? ja myslę że ma szansę.

• Gość: Schuja Re: Małysz strzącha owady IP: *.dip0.t-ipconnect.de 02.01.05, 13:30
          Do Olafa!Kolego ,nie badz taki okrotny.Ale zawsze to sukces
          (treningowy):Gratulacje Adam Malysz.
          • Gość: olaf Re: Małysz strzącha owady IP: *.bsk.vectranet.pl / 81.15.236.* 02.01.05, 13:38
            Witam ponownie Schuja.Nie jestem okrutny, ale mieliśmy już kiedyś w sportach
            zimowych mistrza terningów. Nazywał się Grzegorz Filipowski (łyżwiarstwo
            figurowe). Na treningach skakał takie rzeczy, że niektórzy do dziś mieliby
            kłopoty.Na treningach...
      • Gość: \'/ po co KO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 15:00
        po co ten system skoro i tak obniza belke i wgraja Ci co sa na poczatku :|
        mogli z tego zrezygnowac i po prostu rozstawic pucharowa 15 a tak zawodnik
        skaczacy 119m wygrywa z zawodnikiem skaczacym 129 smieszne najbardziej traca
        zawodnicy ktorzy mieli na tym skorzystac jak np dzis Martin S
        a klamie i rudemu zas sie udalo :P
      • Gość: malysz Re: Małysz najlepszy na treningu, Mateja trzeci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 15:16
        taak..poza tym "Hidehaur" Miyahira
        • Gość: holik To ile w koncu? IP: *.acn.waw.pl 02.01.05, 15:20
          Moze mam kaca i zle czytam, 133 metry czy 129 skoczyl Malysz w drugiej serii?
      • Gość: Pablo Kretyński przepis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 15:42
        Pomimo że nie kibicuje MAłyszowi, uważam że przepis ten jest nieuczciwy. Koleś
        skacze najdalej, zyskuje najwyższą notę i jest 7. Stawia go to w trudniejszej
        sytuacji w konkursie. Jako kibic Ahonena, wolałbym, aby nie było tego rodzaju
        niedomówień i dlatego mam nadzieję, że w Insbrucku Ahonen jeszcze raz zwycięży
        i potwierdzi po raz kolejny, że jest lepszy od Małysza
        • Gość: 100% Re: Kretyński przepis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 15:54
          Nooo, Pablo postepy, postepy ;)
          I tu sie z toba zgodze, ze to kretynski przepis, tak samo jak ten system KO.
          Po co takie wymysly??? Nie wiem :)
          Smieszne "karac" zawodnika tylko dlatego, ze skoczyl daleko !! :(
          Jedno natomiast jest pewne Adam musi skoczyc dalej od Ahonena bez wzgledu czy
          skacze z 7 , 20 cz 30 pozycji.
          I nie robilabym tu wielkiego HALO. Choc moze faktycznie powinni wszyscy skakac
          z tej samej belki, nie byloby niedomowien.
          A tak warunki pogodowe beda tutaj rozdawac karty (niestety). Jakby skakali
          jeden po drugim mieli by przynjamniej zblizone, a tak..... ?????
          Nie sadze rowniez aby Malysz skakal w nastepnych kwalifikacjach, choc pewnie w
          ostatnim konkursie nie bedzie to juz mialo wiekszego znaczenia.
          Pozdrawiam!!
          • Gość: Pablo Do 100% IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 16:03
            Po prostu lubię jasne sytuacje i zwycięstwa bezapelacyjne. Również pozdrawiam
            • Gość: sentar Re: Do 100% IP: *.chello.pl 02.01.05, 16:23
              No to sie z toba pablo zgadzam, ze to kretynski przepis z tym obnizaniem belki w
              kwalifikacjach, wiecej dla mnie to zwykle chamstwo!! Przez widza ze Adam ma
              forme, powinni przed jego skokiem obnizyc, a najlepiej w ogole nic nic ruszac,
              w ogole czy adam przeskoczyl odleglosc jury??, tylko wtedy Hofer ma prawo
              kombniowac!, nie wiem jakie jest HS w Insbrucku, ale jesli adam nie doskoczyl do
              odleglosci jury to Hofer jest debilem ze obnizal belke!! Mam nadzieje ze w
              zakopcu dostanie sniezka w leb!:P
              Coz Ahonen wygral juz turniej to fakt, PS raczej tez, ale jestem pewien ze MS
              wygra Adam i ze do konca bedzie gonic Ahonena w PS
          • Gość: Pablo Zwycięstwo Ahonena w TCS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 16:09
            Sądzę, że nawet jeżeli Ahonen nie powtórzy wyczynu Hannawalda, to turniej i tak
            wygra. Sądząc po treningach i kwalifikacjach (chociaż jak na razie nie ma to
            przełożenia na zawody), jedynym który może się do niego zbliżyć jest Małysz.
            Ale przewaga Ahonena po 2 konkursach jest tak wyraźna, że nie wierzę, aby
            Małysz mógł go dogonić. PŚ też raczej ma w kieszeni. Po TCS będzie miał minimum
            ponad 1000 pkt, i chyba jedynie kontuzja mogłaby mu odebrać zwycięstwo.
            • Gość: mk a ja nie wierze w Ahonena i ma nadzieje ze Pablo IP: *.rutex.slask.pl 02.01.05, 16:37
              bedzie mial smutny konied sezonu.aha no i proponuje wystapic o azyl w Finladnia
              jako powod podac brak z gody an zycie w kraju ktory wydal na swiat Adama
              Malysza. Pozdrawiam polskich kibicow ktorzy kibicuja polskim zawodnikom
              • Gość: Pablo Do MK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 16:58
                Wiesz, Ty chyba jesteś tak zadufany i zaślepiony Małyszomanią, że nie zwracasz
                uwagi na fakty. Do wygrania PŚ wystarcza ok. 1400 pkt, a Ahonen po TCS będzie
                ich miał co najmniej 1100. Więc jeżeli uważasz, że w 16 konkursach nie
                zdobędzie 300 pkt, to narazie... I skoro przepowiadasz smutny koniec sezonu, to
                uważaj żeby nie był on jeszcze smutniejszy dla Małysza
                • Gość: mk Re: Do Pabla IP: *.rutex.slask.pl 02.01.05, 17:29
                  owszem jestem zaslepiony wielkoscia mojego rodaka a nie jakiegos Fina. zreszta
                  wiadomo, ze punktem kulminacyjnym sezonu beda Mistrzostwa Swiata. wiec
                  poczekajmy. ps. coz zlego jest w Malyszomanii ze tak jej nienawidzisz?
                  • Gość: Pablo Do Mk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 18:09
                    Oczywiście, że jest w niej coś złego. Ostatnio usłyszałem, że osiągnięcia
                    Małysza, przewyższają dokonania na polu kultury, nauki etc...
                • Gość: Schuja Re: Do MK IP: *.dip0.t-ipconnect.de 02.01.05, 17:56
                  Halo Pablo.Nareszcie czytam bardziej rzeczowa i spokojna dyskusje na tym
                  forum.Chodz tu i tam nadal ktos ma wyskoki.Uwazam , ze na pewno nie mozna za
                  dzialania komisji skokow winic ktoregokolwiek z zawodnikow ,albo z tego powodu
                  deprecjonowac ich osobistych osiagniec.Taki jest regulamin zawodow , i byl tez
                  w czasach najwiekszych sukcesow Malysza.Szkoda , ze juz wtedy sie tylu
                  oponentow tych regul nie meldowalo.Byc moze juz dzisiaj nie byloby tych
                  problemow.Mysle ,ze jutro moze dla Ahonnena byc wazny dzien .Jak wygra to
                  powali wszystkich na kolana , takze psychologicznie.Poza tym mialby wtedy
                  naprawde autentyczna szanse po raz drugi w historii skokow , za Hannawaldem
                  wygrac TCS. Przypuszczam , ze wtedy na fali sukcesu, wygranie MS to by byla juz
                  tylko formalnosc.Czekam niecierpliwie do jutra.Pozdrowienia. Ps.Pewna osoba ,
                  ktora okreslam zerem rozpuszcza ploty , ze Ty i ja jestesmy tym samym
                  dyskutantem.NAZYWAM GO ZERO:przypuszczam tez , ze druga osoba piszaca jako
                  Ewunia to ta sama co ZERO , czyli Sentar.
                  • Gość: sentar Re: Do Schuji IP: *.chello.pl 02.01.05, 18:10
                    Czlowieku wyboraz sobie ze nie tylko ja nie lubie twojej pseudointeligenckiej
                    postawy, niemozliwe, a jednak!! Dlatego nie dziw sie ze ktos o nicku ewunia tez
                    cie nie lubi ( O boze jak to mozliwe przez jestem taki madry i wspanialy!!)
                    Ponawiam takze opinie, tkora wypowiedzialem na innym forum:
                    Twoim idolem jest chyba "wybitny polityk" Leszek Miller, gdyz z taka luboscia
                    poslugujesz sie jego haslem "Pan jest zerem!!". Coz te slowa w ogole nie
                    wywieraja na mnie wrazenia, gdyz opinie takich prostakow jak ty mam gleboko w
                    dupie. Gratuluje wyobru Millera widac ze intelektualnie sie niewiele roznicie.
                    • Gość: Ewunia 28 Re: Do Sentara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 22:42
                      Otoz Sentar to ja rozpuszczam te plotki hehe. faktycznie nie trawie stylu wypowiedzi na tym forum Pabla i Schuji- przede wszystkim za to, ze sa wulgarne. I w tym sensie dla mnie to te same osoby-przeciez mozna dyskutowac, burzliwie nawet, nie obrazajac nikogo. Natomiast Ci dwaj panowie, wielbiciele Jane, odbieraja prawa wielbicielom Adama. A te okreslenia: ZERO- hih, przeciez to takie dziecinne-bawi mnie to pieniactwo ww interlokutorow. A my, jak nas nazywaja Malyszomaniacy, obysmy szczesliwie dojechali do Zakopanego i mogli swietowac sukcesy. Pozdrawiam:-)
                  • Gość: facio Re: Do MK IP: *.proxy.aol.com 02.01.05, 20:17
                    Piekne teorie, ale:
                    1.bylo juz kilku takich co 3 razy wygrali, ale po raz 4 nie.
                    2.przelozenie nawet 4 zwyciestw na wygranie MS to gruba przesada.
                    Byl taki (Kasaya), ktory wygral w cuglach 3 konkursy, a z 4 go wycofali
                    trenerzy, bo chciano, aby na olimpiadzie w Saporro, zdobyl dwa zlote medale i
                    jakos nie wyszlo.I wcale nie bylo tak, ze to tylko jeden skok Fortuny.
                    3.nie mozliwe jest utrzymanie takiej formy przez caly czas.
                    Nie zajmuj sie plotkami, kto pod czyim nickiem pisze, tylko konkretami.
                    • Gość: Pablo Re: Do facia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 20:23
                      Patrząc na twoją kategoryzację wartości, to najlepsze osiągnięcia ma Amman
                      • Gość: facio Re: Do Pabla IP: *.proxy.aol.com 02.01.05, 20:30
                        a co ma piernik do wiatraka?
                        • Gość: Pablo Re: Do facia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 20:35
                          No to ma, że zdobył dwa złote medale olimpijskie, czego nie udało się dokonać
                          Małyszowi i Ahonenowi.
                          • Gość: facio Re: Do Pabla IP: *.proxy.aol.com 02.01.05, 20:39
                            No, to Twoj problem wartosci.
      • Gość: wazaws Waltter Hoffer i Basja Bajc oszukuja Małysza IP: *.kom / *.kom-net.pl 02.01.05, 17:04
        albo podwyższają belke albo daja mu niskie oty za skoki sku..syny albo
        puszczaja go z belki gdy nie ma wiatru oszukuja nie może se bidok dać rady to
        jest klan zydów z finlandii
        • Gość: sentar Re: Waltter Hoffer i Basja Bajc oszukuja Małysza IP: *.chello.pl 02.01.05, 17:30
          Widac ze srednio sie znasz na skokach:) Vasija Baic(nie wiem jak sie pisze to
          slowenskie imie) to trener czechow , co on ma do puszczania zawodnikow??
          Odpowiada za to Miran Tepes,btw takze sloweniec. Trzeba przyznac jednak ze
          polscy skoczkowie nie sa ulubiencami Hofera i Tepesa, za co obydwu tych panow
          bardzo nie lubie. Twoj post traktuje zatem jako prowokacje.
          • Gość: Pablo DO MK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 18:14
            A co do skali ważności, to absolutnie nie podzielam Twej opinii. MŚ to tylko
            dwa konkursy, TCS 4 zawody, PŚ 28. A zatem nawet jak Małysz wygra MŚ, w co
            wątpię, to i tak nie pobije osiągnięć Ahonena w tym sezonie, który jeszcze raz
            to podkreślę, triumf w TCS ma już na 90% w kieszeni, a PŚ na 80%. Więc fascynuj
            się dalej swoim rodakiem, a ja i tak uważam, że lepszym sportowcem (z bardziej
            prestiżowymi osiągnięciami od Małysza jest Korzeniowski)
            • Gość: mk Re: DO Pablo IP: *.rutex.slask.pl 02.01.05, 19:03
              oczywiscie ze bede sie fascynowal.a co do porownania Malysza z Korzeniowskim
              uwazam ze wieksza atencja nalezy sie Adamowi. Pomysl ile medali zdobyli Polacy
              w zimowych sportach a ile w lekkiej atletyce..mysle ze to wystarczy. jesli masz
              na mysli hermetycznosc obu sportow to rzeczywiscie jest co porownywac,
              ps. skad u ciebie nagle zaiteresowanie polskimi sportowcami?
              • Gość: Pablo Re: DO Mk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 19:27
                No skoro kilka złotych medali olimpijskich i tytuły mistrza świata, oraz równa
                dyspozycja przez kilka lat, nie robią na Tobie wrażenia to cóż. Niech Twój
                Małyszek zdobędzie złoty medal na olimpiadzie, a później go obroni po 4
                latach !!!! to porozmawiamy. A co do polskich sportowców, to lubię jeżeli w
                parze z osiągnięciami sportowymi idzie inteligencja. A mniejsza popularnośc
                Korzenia i tym samym jego mniejsza atencja w oczach kibiców jak to ładnie
                ująłeś, to efekt mniejszej popularności i efektowności jego sportu. Ale
                osiągniecia i tak ma większe niż Małysz
                • Gość: Gbur Korzeniowski osiagnal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 19:51
                  swoje sukcesy w dyscyplinie "niszowej", ktora nie wzbudza praktycznie zadnego
                  zainteresowania w zadnym kraju na swiecie. Trudno sie dziwic, ze tak jest
                  biorac pod uwage, iz jest to dyscyplina po prostu nudna i nie do ogladania,
                  gdzie sedziowie maja duzy wplyw na ostateczny wynik. Inaczej ma sie troche
                  sprawa ze skokami - dyscyplina ta przynajmniej w kilku krajach cieszy sie
                  niezlym zainteresowaniem - jest o wiele ciekawsza od chodu - stad wiecej fanow.
                  Jak dla mnie jest to badziej prestizowa dyscyplina i sukcesy w niej sa
                  cenniejsze. A Korzeniowski jest popularny w Polsce na zasadzie - "na bezrybiu i
                  rak ryba".
                  • Gość: Pablo Re: Korzeniowski osiagnal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 20:01
                    Oczywiście, czego by ktokolwiek nie osiągnął na jakimkolwiek polu i tak Małysz,
                    dla takich jak Ty będzie bogiem. Dam ci dobrę radę wybierz go na prezydenta!!!
                    bo chyba jest on dla Ciebie największym autorytetem w tym kraju. A jeżeli złote
                    medale Korzeniowskiego to na bezrybiu i rak ryba" to sukcesy Małysza "panem et
                    circenses" dla takiego frajera ja ty
                    • Gość: Gbur Re: Korzeniowski osiagnal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 20:14
                      > Oczywiście, czego by ktokolwiek nie osiągnął na jakimkolwiek polu i tak
                      Małysz,
                      >
                      > dla takich jak Ty będzie bogiem. Dam ci dobrę radę wybierz go na prezydenta!!!
                      > bo chyba jest on dla Ciebie największym autorytetem w tym kraju.

Rozumujesz bardzo prostolinijnie i prymitywnie skoro wyciagasz takie wnioski z
                      mojego postu.
                      Skokami interesowalem sie juz wtedy jak skakal Fijas, a Malysz bogiem dla mnie
                      nie jest, tylko dobrym zawodnikiem na ktorego warto czasami popatrzec.
                      Odnies sie do tego co napisalem, czy chod to ciekawa dyscyplina, warta
                      uwagi ??? Jesli malo kto sie tym interesuje to prestiz jej jest maly i nic tego
                      nie zmieni. Mnie chod nigdy nie interesowal, jest strasznie nudny i dlatego tez
                      sukcesy Korzeniowskiego nie maja dla mnie duzego znaczenia, trudno to przyjac
                      do wiadomosci ?

>A jeżeli złote
                      >
                      > medale Korzeniowskiego to na bezrybiu i rak ryba" to sukcesy Małysza "panem
                      et
                      > circenses" dla takiego frajera ja ty

Nic innego napisac juz nie umiesz ? brakuje argumentow, a chcialoby sie cos
                      napisac , czasami lepiej nic nie pisac w takim wypadku.
      • Gość: TROJAN Znów "podłożyli świnię" Małyszowi IP: *.devs.futuro.pl 02.01.05, 18:07
        Niestety Adamowi Małyszowi znów organizatorzy zawodów "podłożyli świnię". Tym
        razem jednak się to doskonale udało. Małysz, który wygrałby te eliminacje,
        ostatecznie jest siódmy. To mi wygląda na "zamach" na Małysza z inspiracji
        Ahonena i jego "bandy" a także sędziów, którzy, przyzwyczaiwszy się do pozycji
        lidera utrzymanej przez Ahonena, po prostu pomagają mu w tym.
        • Gość: Pablo Do Trojana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 18:42
          Zastanów się nad sensem Twej wypowiedzi. Kwalifikacje to kwalifikacje. Jakoś w
          zawodach, mimo równych szans (przypomnę tylko Oberstdorf), Małysz nie miał
          najmniejszych szans z Ahonenem, który był zdecydowanie lepszy w 1 i 2 serii.
          • Gość: Pablo Re: Do Freuda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 19:30
            Tutaj nie chodzi o dokopanie, ale o obiekywizm. Jeżeli uznaję, Ahonen jest
            lepszy od Małysza w tym sezonie, to nie dokopuję Małyszowi ale stwierdzam po
            prostu fakty (vide klasyfikacja gen. PŚ)
            • Gość: Obiekt. Re: Do Pabla IP: *.dip.t-dialin.net 02.01.05, 19:47
              Panie Pablo,
              dzisiaj na skoczni w TRZECH skokach Malysz byl lepszy o KLASE od kazdego,
              rowniez od Ahonena.
              Czy ci sie to podoba czy nie.
              Te twoje idiotyzmy z Korzeniowskim - daj czlowiekowi spokoj, porownywanie chodu
              do skokow, litosci...
              Obiekt.
              • Gość: Pablo Re: Do obiekta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 19:55
                Pragnę tylko podkreślić, że z pewnością nie był lepszy o klasę tylko o metr na
                2 treningu od Ahonena, i o 2,5 m w kwalifikacjach (ale Jane skakał z niższej
                belki) to tak na marginesie. O klasę to był Ahonen lepszy w GaPa od Małysza,
                kiedy w 2 serii pobił go o 13 m. Więc się nie podniecaj i tak jutro Jane znowu
                wygra. A porównanie Korzenia z Małyszem, nie miało na celu porównania obu
                dyscyplin, tylko uświadomienie takim dyletantom jak ty, że są w Polsce również
                inni sportowcy,z większymi niż Małysz osiągnięciami
                • Gość: Schuja Re: Do obiekta IP: *.dip0.t-ipconnect.de 02.01.05, 20:29
                  Do Pabla.Czytam twoje zmagania i doszedlem do wniosku , ze to daremne.Twoje
                  argumenty nie pobija odczuc drugiej strony.To tak samo jak z wiara w Boga.Ten
                  kto wierzy , dla tego on istnieje .Dyskusja tutaj jest bezprzedmiotowa.Bo wiary
                  i fakty to dwie rozne, nie majace stycznosci sfery.I niech tak zostanie.Ja
                  postanowilem sie wycofac z dyskusji prowadzonej na tych zasadach , jako ze osob
                  uzywajacych argumenty jest tutaj naprawde malo.Nie znaczy to ze nie bede dalej
                  czytal tresci dyskusji.Azglaszac sie bede tylko dla omowienia tresci
                  konkretnego meldunku , dotyczacego kolejnego zwyciestwa mojego
                  faworyta,Ahonnena.Wtedy po prostu poeiem co mysle i koniec
                  dyskusji.Zchciejstwem innych nie bede prowadzil wiecej rozmow.Zycze ci
                  wytrwalosci i zelaznej kondycji.
                  • Gość: Gbur a ty co sie tak zapatrzyles w tego Pabla ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 20:35
                    on tez sie nie rozni zbytnio od swoich oponentow
                    • Gość: Pablo Oj gburze!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 20:43
                      Czytaj uważnie, czego dotyczyła polemika z obiektem, a następnie się
                      wypowiadaj. Ja podaję konkretne argumenty, a niejaki obiekt wyjeżdza ze
                      stwierdzeniem, że Małysz zdeklasował dzisiaj Ahonena, a innych przeskoczył o
                      kilkadziesiąt metrów.
                      • Gość: Gbur a jak ogolnie pisalem, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 20:53
                        a nie o tym konkretnym watku - moja wypowiedz podpieta jest pod Szuje i odnosi
                        sie do tego co on napisal

• Gość: Pablo Re: Do obiekta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 20:38
                    Niestety to prawda co piszesz, a ja daję się jak dziecko wciągać w te durne
                    dyskusje.
                  • Gość: sentar Wreszcie dobra wiadomosć!!!! IP: *.chello.pl 02.01.05, 21:12
                    Schuja wycofuje sie z dyskusji!!, jako to argumentow zabraklo?, przynajmniej nie
                    bedzie twoich tanich popisow. Mam wielka prosbe, moze i Pablo raczyl by
                    zamilknac?? Wtedy wreszcie mozna by rzeczowo podyskutowac o skokach..
                    • Gość: Pablo Sentar ciekawy z ciebie koleś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 21:22
                      jeszcze kilka godzin temu, stwierdziłeś, że zgadzasz się moimi uwagami
                      dotyczącymi regulaminu, a teraz chcesz żebym zamilknął. Wtedy będzicie nawzajem
                      wyolbrzymiać dokonania Małysza np. Obiekt (przeinaczać fakty itd.)I o czym tu
                      rzeczowo dyskutować. Przecież jeżeli Małysz jutro wygra z Ahonenem (co oby się
                      nie stało), to wszyscy zaczną znowu szaleć i opowiadać te brednie o powrocie
                      króla itd. i deprecjonować osiągnięcia Ahonena
                  • Gość: \'/ Re: Do obiekta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 21:19
                    nareszcie :|
          • Gość: \'/ Re: Do Pablo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 21:15
            Zastanow sie nad sensem Twojej wypowiedzi i nad sensem systemu KO
            • Gość: Pablo Re: Do Pablo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 21:24
              Sens był taki, że skacząc jako ostatni Małysz miałby przegląd sytuacji i
              komfort psychiczny, wiedząc ile musi skoczyć, żeby prowadzić. Chyba nie jesteś
              jednak zbyt kumaty
              • Gość: Ano Nim Re: Do Pablo IP: *.dip.t-dialin.net 02.01.05, 21:43
                Polscy intelektualiści z fińskimi sercami spędzają zdecydowanie zbyt dużo czasu
                przy komputerze zajmując się błahostkami. Jestem w głębokiej trosce o stan
                naszej nauki. Drogi Adamie! - kończ proszę karierę sportową, bo w przeciwnym
                razie IQ naszych uniwersyteckich elit spadnie do 50 i staniemy się
                pośmiewiskiem calutkiej Europy, jak ona długa i szeroka.
                • Gość: Ewunia 28 Re: Do Ano Nima IP: 149.156.66.* 03.01.05, 12:14
                  Alez drogi Ano Nimie- piszesz zatrwazajce rzeczy! Jacy intelektualisci? Na Boga!
                  Czyz nie uczyli ich dyskutowac? Szanowac poglady przeciwnikow? Nie uczyli
                  spokoju wzamian pieniactwa? Jesli to polscy intelektulalisci, to szkoda gadac!
        • freud1 Re: Znów "podłożyli świnię" Małyszowi 02.01.05, 18:46
          Luuudzie, dajta sobie spokoj. Zydzi, Niemcy, Finowie ba, nawet Slowency -
          wszyscy nie maja nic innego do roboty, tylko kminia jak tu Adaskowi dokopac!
          Jak tak dalej pojdzie, to Masoni i Cyklisci zrobia sie zazdrosni :)

Szczesliwego Nowego!
          • Gość: Objekt Re: Do Freuda IP: *.dip.t-dialin.net 02.01.05, 20:02
            DZISIAJ : Od Ahonena skoczyl w trzech skokach ponad 10 m dalej od pozostalych
            przed nim sklasyfikowanych przy zielonym stole o kilkanascie lub kilkadziesiat
            metrow dalej i zostal OSTATECZNIE SKLASYFIKOWANY nizej - to jest chore KLOEGO
            FREUD - czy Ci sie to podoba czy nie - i nie mieszaj do tego narodowosciowych
            wasni - bo to jest naprawde nieladne.
            PS : kto to jest Janda, Hölwarth, Ljokelsoy etc. przy Malyszu, ze po Malyszu
            dopiero obnizaja rozbieg - by patrzyc jak laduja 10 - 20 metrow blizej.
            Otworz oczy - rusz glowa, badz obiektywny, Malysz to tzez czlowiek i ma prawo
            do obiektywnej oceny swojej pracy, JEMU W TEJ SYTUACJI NAPRAWDE NIE OPLACA SIE
            SKAKAC W ELIMINACJACH !
            • Gość: Pablo Re: Do Obiekta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 20:18
              Naucz się liczyć cymbale, a później mów o obiektwiźmie. Twierdzisz, że Ahonen w
              3 skokach był gorszy od Małysza o ponad 10 m. Hmm pozwolę w takim razie
              przytoczyć sobie dane statystyczne: 1 trenig - Małysz 126,5 - Ahonen 124; 2
              trening Małysz 129 - Ahonen 128; kwalif. Małysz 133.5 (12 belka) - Ahonen 131
              (11 belka). Daje to przewagę Małysza 6 m, a nie ponad 10. Więc, kto tutaj jest
              nieobiektywny. Ale, żeby było ci miło, to przytoczę Tobie dane z konkursu z
              GaPa. - 2 seria Małysz -115, Ahonen 128!!!. Był więc lepszy o 13 m. w jednym
              skoku. Boli nie!!! Hahaha
              • Gość: Pablo Re: Do Obiekta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 20:59
                Nie stać cię na to, aby przyznać się do błędu????
                • Gość: \'/ Re: Do Obiekta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 21:25
                  jakiego bledu koles sie ma przyznac chyba rozmawiamy o dzisiejszych skokach a
                  nie o G-P chyba Ci sie mieszaja skocznie a i argumenty slabna bo w skokach
                  podlicza sie punkt a nie metry a tych Adam wyskal wiecej niz z 10 metrow nad
                  Achonenem
                  • Gość: Pablo Do IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 21:33
                    Zgoda jeżeli mówimy o punktach. Ale to i tak nie zmienia faktu, że Małysz nie
                    wygra TCS, a tym samym Ahonen uczyni to po raz 3. I nie podniecajcie się
                    treningami czy kwalifikacjami (zresztą nie wiadomo ile Małysz skoczyłby z 11
                    belki). Fakty są jednoznaczne, czy się to Małyszomanom podoba czy nie, Ahoenen
                    wygra TCS i PŚ. A Małysz może zdobędzie małą kryształową kulę, dla najlepszego
                    skoczka serii treningowych. Zresztą jako fanatyczni kibice Małysza, możecie mu
                    takową ufundować z dopiskiem, "co by się nie działo i tak jesteś najlepszy (bez
                    względu, że inni skaczą lepiej od ciebie i sędziowie cię nie lubią" !!!!
                    • Gość: \'/ Re: Do IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 21:42
                      jesli twoje fakty brzmia "nie wiadomo ile by skoczyl" to ja odpowiadam ze "nie
                      wiadomo" ile by Janne skoczyl z 12 nie widze powodu do podniety fakty mowia ze
                      dzis Adam byl lepszy a Ty nie potrafisz sie z tym pogodzic
                      • Gość: Pablo Re: Do IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 21:54
                        Przecież napisałem, ży był lepszy na treningach i niech wam będzie w kwal. ale
                        co to tak naprawdę daje. Przecież do tej pory nie miało to żadnego przełożenia
                        na konkurs. Wydaje mi się, że szukacie w skokach treningowych pocieszenia wobec
                        tego, że w konkursach Małysz odstaje od Ahonena. A tak na marinesie to na 1
                        treningu również Mateja był lepszy od Ahoenena. Możecie pocieszyć Adama, to
                        nic, że Janne wygra TCS i tak byłeś lepszy na treningach!!!
                        • Gość: \'/ Re: Do IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 22:07
                          czy ty chlopie juz calkowicie tak sie zapatrzyles w tego Janka ze nie pozwalasz
                          innym kibicowac? w tej calej TCS -wskiej dyskusji zabrnoles do miejsca ktore
                          tak bardzo ganisz od poczatku turnieju
                          w tym sporcie licza sie warunki dla najlepszych dzisiaj i w poprzednim
                          konkursie najlepsi nie mieli mozliwosci powalczenia o nie w systemie KO z
                          wiadomych przyczyn dlatego - tak jak w przypadku Svena i braku kontroli
                          antydopingowej po jego zwyciestwach gdy Adam byl badany przy kazdym lepszym
                          skoku - margines gdybania pozstaje ogromny tak jak powiedziales ze nie wiadomo
                          ile skoczylby Adam z 11 belki tak samo nie wiadomo czy po wygraniu kwalifikacji
                          Malysz bedzie skakal w warunkach jakie sobie wywalczyl w poprzednich i tych
                          kwalifikacjach
                          w sumie niech wygra lepszy i tego Ci chopie zycze
                          • Gość: Pablo Re: Do IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 22:10
                            Tak niechaj wygra Mateja, Ahonen 2 ,a Małysz 5
                            iście wymarzony scenariusz
                            • Gość: \'/ Re: Do IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 22:21
                              jesli Janek bedzie gorszy to juz tylko tak kolo 17 miejsca :P
                        • Gość: Objekt Re: Do Pabla IP: *.dip.t-dialin.net 03.01.05, 10:00
                          Hallo Pablo,
                          po pierwsze znam sie na sporcie jak malo kto, a Korzeniowskiego jeszcze za
                          czasow juniorowskich wspowychowywalem i mozna na wet powiedziec wspoltrenowalem
                          na wyjazdach kadry i jeszcze raz ci powtorze zostaw czlowieka w spokoju.
                          Porownywanie chodu do skokow tez zostaw w spokoju, ok ?
                          Do porazki w liczeniu metrow przyznaje sie chetnie, nie zmienia to faktu, ze ja
                          pisalem wylacznie o dniu eliminacji w Insbrucku i jako czlowieka z branzy
                          zirytowal mnie fakt, ze Malysz przegral nie tylko z Ahonenem, ale jeszcze z
                          innymi 6 skoczkami, od ktorych byl lepszy TEGO DNIA powtarzam TEGO DNIA
                          TEGO DNIA a zostal sklasyfikowany przez dziadkow lesnych czyli sedziow na
                          miejscu, ktore go krzywdzi W TYM DNIU.
                          Idea przewodnia mojego nieco emocjonalnego glosu byla krytyka
                          niesprawiedliwosci w sporcie, a nie nie krytyka wyjatkowego sportowca Ahonena.
                          Jane nie potrzebuje ani glupich sedziow ani tym kibicow wyzywajacych myslacych
                          inaczej od cymbalow -by byc tym kim byl - jest i mam nadzieje pozostanie - to
                          znaczy naprawde wspanialym sportowcem.
                          Pablo, zycze ci troche wiecej umiaru i pokory, gdy korzystajac z anonimowosci
                          zwymyslasz innych. Myslisz w tym momencie, ze sie dowartosciowales, a ja mysle
                          ze nie.
                          Wylaczam sie z tej dyskusji, czesc, A very happy new Year !
                    • Gość: sentar Re: Do IP: *.chello.pl 02.01.05, 21:44
                      To dobry pomysl Pablo z kula, bo co by sie nie dzialo to malysz jest najlepszy!!
                      Jak ktos taka kule bedzie robil to chetnie sie dopisze:) Adam to najbardziej
                      utytulowany zawodnik ktory jeszcze skacze! 3 PŚ, 3 zlota w konkursach
                      indywidualnych na MS, 1 srebro, 1 srebro olimpijskie, 1 braz olimpijski, 1
                      turniej 4 skoczni, 25 wygranych konkursow, najrowniejsza forma w ostatnich 4
                      sezonach!! co tu duzo gadac ahonen musi se duzo napracowac by mu dorownac,
                      zwlaszcza w ilosci medali na wielkich imprezach. Nie zgadzam sie ze latwiej
                      wygrac MS niz PS. Presja na MS jest 10 razy wieksza, tylko prawdziwi mistrzowie
                      umieja sobie z nia poradzic!! Ahonen dowiodl ze nie jest wielkim mistrzem, w
                      Lahti na MS w 2001 roku, kiedy na skoczni ktora zna od dziecka(ahonen miszka w
                      Lahti) wywalczyl tylko brazoyw medal (schmitt i Adam podzielili zlote srebrne
                      miedzy soba). Tak wiec Ahonen to znakomity wyrobnik, ale mistrzem nie jest!!
                      Niech se wygrywa konkursy o PS, ale na MS JAK ZWYKLE sie spali!
                      • Gość: Gbur a nie 2 srebra olimpijskie ? tak mi sie wydaje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 21:50
                        ale nie pamietam dobrze
                        • Gość: Gbur jednak 1 srebro ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 21:52
                      • Gość: Pablo do Sentara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 22:04
                        Wiesz co masz rację... I sparafrazuję to słowami B. Lindy, chociaż z pewnością
                        zarzucisz mi że nie mam już argumentów, "Nie chce mi się z tobą gadać". A
                        prawdziwym mistrzem jest Ammann, bo zdobył dwa złote medale olimpijskie, a
                        Małysz jest cieciem, ponieważ nie potrafił się jak na mistrza przystało
                        zmobilizować na najbardziej prestiżowe zawody. Mam nadzieje, że aluzja jest
                        jasna
                      • Gość: Pablo Re: Do Sentara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 22:07
                        Zapomniałem dodać, że masz "absolutną rację", jeżeli chodzi o równą formę
                        Małysza w ostatnich 4 sezonach. szczególnie równa była w tym ostatnim !!!!
                        • Gość: \'/ Re: Do Sentara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 22:09
                          Ty juz nie kibicujesz Jankowi Ty jestes zlosliwy wiec na zlosc Tobie niech
                          wygra Adam
                  • Gość: Objekt. Re: Do Obiekta IP: *.dip.t-dialin.net 03.01.05, 10:22
                    emocje a moze jeszcze gorzej zacietrzewienie mieszaja rozum etc.
            • Gość: Marky Zydowski spisek przeciw Adasiowi! Ahonen jest IP: *.sympatico.ca 02.01.05, 20:19
              synem glownego rabina Finlandii a Slowency to zydzi. Wiadomo.
      • Gość: Faulencer Re: Małysz najlepszy na treningu, Mateja trzeci IP: 62.148.85.* 02.01.05, 20:06
        Szlag mnie trafiał jak sledziłem w internecie skoki w kwalifikacjach na żywo
        gdy najpierw zobaczyłem jak robią w konia Mateję a póżniej naszego mistrza
        chociaż myślałem że jak obnizyli pierwszy raz rozbieg to Małysz zrezygnuje ze
        skoku bo luż się szykowałoże go znowu zrobią w konia.Ponadto prosze porównać
        noty jakie daja Małyszowi i jakiemukolwiek innemu skoczkowi nawet takiemu ze
        sredniaków,szczególnie sedziowie z poz. C i E.Polska ekipa powinna wnieśc
        protest.
      • Gość: Bodzio Re: Małysz najlepszy na treningu, Mateja trzeci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 21:48
        To jest złodziejstwo. Panie Hofer złodzieju nie pan ustąpi ze stanowiska ty przekupiony złodzieju!!!
      • Gość: fuyl Re: Małysz najlepszy na treningu, Mateja trzeci IP: 80.244.155.* 02.01.05, 22:02
        SK...............regulamin
      • Gość: uhu Re: Małysz najlepszy na treningu, Mateja trzeci IP: *.dip0.t-ipconnect.de 02.01.05, 22:22
        Do Schuja.

Widze ze zaczynasz uzywac pojecia "argumenty".
        Oceniam po IP, ze masz mozliwosc, wiec przeczytaj co pisza o skokach w Inn, np.
        w
        ZDF a co w RTL (Telegazeta).
        Owocnych przemyslen.
      • Gość: Wania Re: Małysz najlepszy na treningu, Mateja trzeci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.05, 22:30
        W XXI wieku mie można zrobić przelicznika do skoku o jeden stopień mniej.
        Wstydźcie się panowie z władz światowych w narciarstwie klasycznym hańba.Dopuki
        mafie finansowe będą rządziły w sporcie takich absurdów będzie wiele. A Małysz
        jak nie skoczy na zawodach o 10m więcej nie ma co marzyć o zwycięstwie."Trening
        czyni Mistrza"????.
      • Gość: (gość portalu) Re: Małysz najlepszy na treningu, Mateja trzeci IP: *.infonet.ee / *.infonet.ee 03.01.05, 08:44
        Niższa belka, wyższa belka - takie tam gadułki. Chcecie porównywać - to
        spoglądajcie w prawy dolny róg ekranu na prędkość na progu.
        Małysz na wyższej belce miał 89,1 km/h, zaś startujący po nim biedacy na belce
        niższej około 89,5 km/h, w tym gość w żółtym trykocie - 89,7 km/h.
        Skoro federacji tak zależy na obiektywności, to należy wprowadzić pomiar
        długości skoku skorygowany przez prędkość na progu - przecież to czynnik jak
        najbardziej mierzalny.
      • Gość: pizek Znowu krzywdzą Adama IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.05, 09:47
        Czy ktoś wreszcie zwróci uwagę na to ,że to przecież Adam jest rekordzistą tej
        skoczni i to On na treningach skoczył najdalej!! Dlaczego więc rozbieg obniża
        się dopiero po Jego skoku???!!!
      • Gość: Herman Re: Małysz najlepszy IP: *.crowley.pl 03.01.05, 11:04
        Widać że w skokach też się oszukuje jak w piłce nożnej,ostatnio najwięcej w lidze angielskiej na korzyść Chelsa? (Okradzeni z punktów Arsenal, Liverpool).
        Byc może się mylę ale to tak wygląda.
      • Gość: gb Re: Małysz najlepszy na treningu, Mateja trzeci IP: *.arcor-ip.net 03.01.05, 12:10
        Jak dobrze, że przy całej tej dyskwalifikacji nie było Niemców. Oj, co by to
        była za gadka i nienawiść. Chociaż jeden się wypowiedział, że obniżenie belki
        miało pomóc Niemcowi . Ale oni prawie że nie biorą udziału, są w tym roku tylko
        statystami
        Życzę Małyszowi, żeby wygrał. Ale musze powiedzieć, że Fin mi też zaimponował i
        jeżeli dalej będzie tak skakał, jak do tej pory. To życzę mu pucharu świata.
        Kiedyś był Małysz potem Hannawald teraz Ahonen. I tak ma być.
        A w przyszłym roku może by tak, kto inny, np. ktoś ze Słowacji, Czech czy Chorwacji?
        gb
        • Gość: biednym wiatr w du Zawodnicy z biednych krajów to kłopot dla FIS... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.05, 12:45
          Dyrekcji objazdowego cyrku pn "Puchar Świata w Skokach" marzy się taka sytuacja
          jak w konkursach jazdy figurowej, gdzie najwazniejsze są układy w Federacji, w
          dyrekcji konkursów, sponsoringu, pozycji narodowych zwiazków narciarskich itp.
          Inwestycje w obiekty planuje sie na lata, potem trzeba taki obiekt wstawić do
          terminarza FIS, inwestycje w zawodników - to też długofalowe programy i duże
          inwestycje. Żeby sie ten biznez kręcił - trzeba rozbudzić zainteresowanie
          skokami w dużych i bogatych krajach, nagonić kibiców i telewidzów do ogladania -
          wtedy bedą pieniądze. To jest biznes. A biznes nie może sie opierać na tak
          chimerycznych podstawach jak wyniki sportowe zawodników z krajów, które mają
          płytki rynek reklam sportowych, żałosny sponsoring i skromne dotacje rządowe...
          Sytuację mogłoby uratować wprowadzenie podobnych zasad jak w klubowej piłce
          nożnej, ekipowych wyścigach - jak w kolarstwie czy automotobiliźmie. Gdyby
          Małysz reprezentował jakiś oparty na solidnych podstawach finansowych i
          układach klub alpejski czy skandynawski - nikt by mu nie robił świństw.
          Pamiętacie jak w pierwszym roku jego sukcesów sedziowie techniczni FIS
          dyskwalifikowali go za kostium? Teraz jest zbyt znany, żeby mu robić numery
          szyte tak grubymi nićmi, ale - tak szczerze - jaki FIS ma interes w uczciwym
          traktowaniu Małysza?
      • Gość: Bańka Re: Małysz najlepszy na treningu, Mateja trzeci IP: 5.2.* / *.sap-ag.de 03.01.05, 20:44
        To bardzo niesprawiedliwe i krzywdzące reguły. I też demoralizujące. Jeżeli
        facet skoczył 14 metrów mniej, a mimo to jest wcześniej w kwalifikcaji niż
        Małysz, to jest bardzo nie OK. I oczywiście zmieszja szasne lepszego.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka