Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Hattrick - pytanie

19.05.02, 09:48
    Dlaczego wyniki w Hatticku są zazwyczaj do zera? Moja drużyna w jednym tygodniu
    wygrywa 10-0 a dzisiaj do przerwy przegrywa 4-0. Odechciewa się grać bo te
    wynki są z kapelusza, bez związku z formą, no i te statystyki - 70% posiadania
    piłki. Czy w wyższych ligach też tak jest? No i dlaczego co tydzień płacę za
    stadiona jak go rozbudowywałam dawno temu?
    Obserwuj wątek
      • Gość: macias Re: Hattrick - pytanie IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 19.05.02, 10:27
        70% to jest w miare wyrownany mecz! ;)

Wez pod uwage, ze ktos kiedys usiagnal 100% posiadania pilki. ROTFL!
        • lhp Re: Hattrick - pytanie 20.05.02, 08:58
          Hihi ano udalo sie osiagnac 100%

pzdr
      • Gość: mmicz Re: Hattrick - pytanie IP: 212.244.108.* 19.05.02, 11:07
        Mie to sie wydaje (po dzisiejszym meczu- 1:2 w plecy mimo prawie 70
        procentowego posiadania) że w hattricku wystarczy zrobić loda GM i wtedy moŻna
        wygrać wszystkie mecze, nawet z lepszymi. Pzdr.
      • kataryna9 Re: Hattrick - pytanie 19.05.02, 11:16
        A ja w końcu przegrałam 6-0. Ręce opadają, nie wiem co mam robić, gram w
        optymalnym ustawieniu, nie mieszam w składzie, trenuję a ci wychodzą i dają
        sobie wbić 6 do zera. Musze sprawdzić jak się oddaje walkowera, lepiej na tym
        wyjdę.
        • tgaw Re: Hattrick - pytanie 19.05.02, 12:05
          Ja to nie moge narzekac, w ostatnich 6 meczach strzelilem 41 bramek, nie tracac
          zadnej. Viva Lapidaria!!! :))

postaraj sie zmienic zawodnikow, dokupic kogos lepszego, no i trenowac, duzo
          trenowac :)
          • kataryna9 Re: Hattrick - pytanie 19.05.02, 12:14
            Nie mam za co kupować bo mało mi płacą a ja dużo inwestuję w młodzież (tylko
            nic mi z tego nie przychodzi bo jak biorę kogoś z rezerw do pierwszej drużyny
            to pożal się Boże, same ciemięgi tam mam, nie wiem, przepijają tą kasę czy
            jak), zresztą i tak mam dużo zawodników, numerów na koszulkach mi nie
            starczyło. A kasy tyle co kot napłakał. Skąd Wy bierzecie forsę?
            • Gość: mmicz Re: Hattrick - pytanie IP: 212.244.108.* 19.05.02, 12:22
              Najprościej kupić tanio, sprzedać drogo
            • tgaw Re: Hattrick - pytanie 19.05.02, 12:32
              Oj, u mnie z forsa tez bylo krucho, dopiero w tym tygodniu wyszedlem na zero.

Co moge poradzic:

mam 18 zawodnikow - w drodze dwaj kolejni mlodz-utalentowani . Gram jednym
              skladem - czasami wpuszczam mlodych zeby sie ogryweali i lapali forme.

trenuj mlodziez - nieczesto dostaniesz dobrego mlodzika, ale generalnie sie
              oplaca - ja mam dobrego solid-obronce (U21) i passable-bramkarza - wczesniej
              tez trafil mi sie podobny - ale go sprzedalem.

Staraj sie grac jedna taktyka, znajdz niezlych wingerow i pomocnikow, oni
              tworza okazje bramkowe,

Osobiscie nie kupuje zawodnikow ponizej inadequate w staminie i atrybutach
              waznych dla pozycji na ktorej bedzie grac, a takze nie kupuje zawodnikow ktorzy
              maja jakikolwiek, oprocz keeper, atrybut wretched i disastrous. Nie dawno
              sprzedalem moich dweoch najlepszych zawodnikow - solid obroncow z pasaable form
              tylko dlatego ze jeden mial wretched setpieces a drugi week stamina - kupilem
              mlodych, taniej i z podobnymi-lepszymi wskaznikami.

No coz - nad Hattrickiem trzeba posiedziec - dlugo posiedziec - w
              przeciwienstwie do CMa, kolejka rozgrywana jest co weekwen a nie w ciagu 3 min.
              Dla cierpliwych.
              • tgaw Re: Hattrick - pytanie 19.05.02, 12:38
                atrybuty istotne dla pozycji:

bramkarz - keeper
                srodk. obronca - defensive,
                boczny obr - defensive, winger
                pomocnik - playmaking
                skrzydlowy - winger, scoring
                napastnik - scoring

wszystkim pozycjom zalecana stamina, passing, oraz indywidualne umiejetnosci -
                quick, powerful, head itp...
      • Gość: Geezoos Re: Hattrick - pytanie IP: *.acn.pl / 10.128.131.* 19.05.02, 14:09
        Kataryna, polecam goraco stronke
        hem.passagen.se/hammervald/
        i ABC tactics, czy cos takiego. Wszystkiego dokladnie sie dowiesz jesli chodzi
        o optymalne ustawienie zawodnikow i poszczegolne taktyki. Mi ta stronka bardzo
        pomogla, a i teraz czasem do niej zerkam.
        Jesli chodzi o kase to rozbuduj stadion jak tylko sie da. Jest to spory
        wydatek, ale taki, ktory sie zwraca. Kiedy uciulasz troszke grosza i kupisz
        zawodnika, to pieniadze przepadaja i tyle. Stadion dostarcza Ci sporych
        dochodow co 2 tygodnie.
        Pozdrawiam serdecznie
        • kataryna9 Re: Hattrick - pytanie 19.05.02, 14:47
          Dzieki, zajrzałam, rzeczywiście fajna strona, muszę sie przez nią przekopać.
          Jesli chodzi o stadion, to właśnie chciałam w niego zainwestować, zeby mi klub
          kibiców urósł, dla sponsorów zrobiłam loże VIP-owskie, tylko na razie ten
          stadion kasę ciągnie a nie daje.

A wiesz może co sie dzieje jak zwolnię piłkarza? Mam kilku do wywalenia, nie
          chcę im już płacić a są kiepscy i nikt ich nie kupi, nie wiem tylko czy się nie
          okaże, ze muszą im jakąś odprawę wypłacić.
          • zandrex Re: Hattrick - pytanie 19.05.02, 16:48
            kataryna9 napisał(a):
            > A wiesz może co sie dzieje jak zwolnię piłkarza? Mam kilku do wywalenia, nie
            > chcę im już płacić a są kiepscy i nikt ich nie kupi, nie wiem tylko czy się nie
            > okaże, ze muszą im jakąś odprawę wypłacić.

W Rules nic nie znalazlem, ale jak masz wywalac to wywal, na pewno na tym nie stracisz.
          • Gość: Geezoos Re: Hattrick - pytanie IP: *.acn.pl / 10.128.131.* 19.05.02, 18:19
            Za wywalenie pilkarza placisz 4, 6 albo 8 tysiecy, nie pamietam ile dokladnie.
            Wywalaj smialo, nie ma sensu trzymac darmozjadow w druzynie :) Zaplacisz tylko
            raz i nie bedziesz im musiala placic pensji juz nigdy wiecej. Jesli chodzi o
            stadion, to za wiekszy placisz wiekszy czynsz, stad wieksza oplata. Nie martw
            sie, poczekaj na pierwszy mecz u siebie a wszystkie smutki mina :)
            • kataryna9 Re: Hattrick - pytanie 19.05.02, 19:05
              to mi się nie opłaca inwestowanie w młodzież, co tydzień wykładam na nich
              80000, co jakiś czas promuję do pierwszego zespołu jakiegoś - jak się okazuje
              po fakcie - łamagę i jeszcze mam dokładac za wywalenie go. chyba ich zaczne
              sprzedawać na wagę bo na sztuki nikt nie chce.
              • Gość: mmicz Re: Hattrick - pytanie IP: 212.244.108.* 19.05.02, 19:12
                Bo młodzików sie nie powinno brać dopóki nie będziesz miała solid albo exelent
                to żaden Raul Ci sie raczej nie wytworzy
                • Gość: kostor Re: Hattrick - pytanie IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 19.05.02, 20:00
                  bzdura, sznse wyciągniecia sa zawsze tylko mniejsze jezeli masz gorszy youth
                  skład... nie wyciągając zawodnika tracisz tą szanse bo czekając nie powiększasz
                  szansy...
                  kataryno proponuje ci inwestować jednak w młodzież ja w tym tygodniu
                  wyciągnąłem bramkarza za ponad bąnkę, 2 tygodnie temu jeszcze jednego za 600
                  tysiecy i jednego barzdo dobrego pomocnika, tak więc zyskałem juz,mniej więcej
                  2 razy więcej niż zainwestowałem

ps. proponuje ci dokładnie przczytać rules i czytać regularnie confewrence to
                  bardzo pomaga w grze
                  • Gość: Kubag Re: Hattrick - pytanie IP: *.chello.pl / *.chello.pl 19.05.02, 21:39
                    Gość portalu: kostor napisał(a):

ja w tym tygodniu
                    > wyciągnąłem bramkarza za ponad bąnkę, 2 tygodnie temu jeszcze jednego za 600
                    > tysiecy i jednego barzdo dobrego pomocnika, tak więc zyskałem juz,mniej więcej
                    > 2 razy więcej niż zainwestowałem
                    >

A ja dziś rano wyciagnalem bramkarza z wretched goalkeeping i poor defending...
                    Coś mi się zdaje, że to 80.000 zł tygodniowo, to idzie na wódkę dla trenerów, a
                    nie na rozwój szkółki:))))))

• kataryna9 Re: Hattrick - pytanie 20.05.02, 02:35
                      Ja też co wyciągne to paździerz jakiś, mam problem z bramkarzem bo zaledwie
                      inadequate a na kupno mnie nie stać ale co pociągnę to wretched. A zespół
                      młodzieżowy mam solid, nie jakieś tak inadequate. I wszystkich pozatrudniałam,
                      lekarza, rzecznika, masażystę a oni tak sabotują grę. A może chcą prezesa
                      faceta i mnie nie lubią? Tego nie wzięłam pod uwagę...
                      • Gość: kostor Re: Hattrick - pytanie IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 20.05.02, 15:14
                        bierz dalej bramkarzy... mimo wszystko oni chyba najczęściej porządni
                        przychodżą, aczkoliwiek wiadomo zę większość których bierzesz to cieniarze.
      • kataryna9 Re: Hattrick - pytanie 20.05.02, 04:55
        a już zupełnie nie wiem od czego zależy dobre samopoczucie. Pzregrali dzisiaj 6-
        0 a jak nastroje? Team spirit: content, Confidence: strong, sponsorzy i kibice
        też nie narzekają. A ja straciła cierpliwość i wywaliłam trenera.
        • Gość: kostor Re: Hattrick - pytanie IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 20.05.02, 15:31
          a kiedy sprawdałaś nastroje...? bo jak po wywaleniu trenera to nic dziwnego bo
          powrót tych wartości do wyjściowych jest własnie skutkiem wywalenia trenera. a
          team spirit ogólnie najbardziej zależy od tego czy grasz Play It Cool (wtedy
          rożnie) czy też match of the season (spada) wyniki też się liczą... jeżeli
          zagrasz PIC i przgrasz też spada.

co do twojej drużyny to proponuję ci żebyś:
          1. spróbowała jednak ustawnienia 3-5-2,
          2. najsłabszych graczy wyal bo tylko kase ci żrą...
          3.tak jak kolega pisał potrenuj formę (general) bo masz tragedię w tej
          dziedzinie. 4.
          stadion rozbudowywac trzeba raz a porządnie, dlatego tęż pozbieraj kasę i
          rozbuduj do conajmniej 20 000 na 4 ligę powinno spokojnie przychodzić tyle.
          teraz masz bardzo mały i cięzko ci bedzie zarabiać...
          4. pomyśl o sprzedaniu brzezickiego, zarabia kupę kasy a skrzydłowi nie są aż
          tak istotni, za połowę kasy rozbuduj porządnie stadion, a za resztę kup jednego
          czy dwóch piłkarzy za 500000-1000000 np innermidifieldów, albo jednego
          pomocnika jednego napastnika.
          5. zmień koniecznie trenera...ten jest fatalny, masz "A wretched coach who
          prefers..." powinien być conajmnniej passable...no jesli długo nie bedzie to
          ostatecznie możę być inadequate... ale wrechted to tragedia... tylko zwróc
          uwagę o której danej mówię nie expirience, nie leaderchip ani żadne form,
          keeping, tylko konkretnie pierwszy napis z jakąś rangą

a...coach who...

jęzli to wiesz to sorry zę tak dosłownie tłumacze, ale wielu ludzi straciło
          świetnych trenerów bo o tym nie wiedzieli.

liczy się jeszcze tylko leadership, ale nie jest aż tak istotne, reszte olej

to są moje propozycje.
          pozdro kostor
          kOsToR YellonkY
          iii.5
      • Gość: kapen Re: Hattrick - pytanie IP: *.chello.pl 20.05.02, 11:40
        > Dlaczego wyniki w Hatticku są zazwyczaj do zera? Moja drużyna w jednym tygodniu
        > wygrywa 10-0 a dzisiaj do przerwy przegrywa 4-0. Odechciewa się grać bo te
        > wynki są z kapelusza, bez związku z formą, no i te statystyki - 70% posiadania
        > piłki. Czy w wyższych ligach też tak jest? No i dlaczego co tydzień płacę za
        > stadiona jak go rozbudowywałam dawno temu?

Przejrzałem sobie Twoje gry, osiągi itp. Według mnie wylecisz pojutrze z
        pucharu :) ale po kolei. Wyniki są nieco przesadzone, ale muszą takie być, bo
        wynik jest jednym z kilku zaledwie czynników ilustrujących poziom drużyny. W tym
        samym celu przesadzone jest ball possession. Gdyby różnice były kilkuprocentowe
        nikt nie zwracałby na nie uwagi, a są ważne. Wyniki mogą się wydawać kapeluszowe
        jak nie wiesz od czego zależą. Moja diagnoza: z takim midfield nie masz czego
        szukać w tej grupie i możesz zlecieć do V, a jak na supportera to wstyd :)
        Youth squad: Inwestuj te 80 k. bo wcześniej czy później trafi się gość coś warty.
        Poza tym nie chodzi o to, żeby był rewelacyjny, tylko, żeby było kogo trenować
        (nastolatki są najszybsze). Sam więcej wydałem, niż zarobiłem na youth, ale
        wystarczy podciągnąć grajka o dwa poziomy w górę i sprzedać za ponad milion -
        wtedy wszystko się wyrówna. Bramkarz inadequate jest OK. ważniejsza jest forma.
        Sam awansowałem do II z bramkarzem weak. Utrzymanie stadionu kosztuje co tydzień,
        jego wielkość jest uzależniona od liczby supporterów (mnożysz przez
        współczynnik), ważne są też proporcje rodzajów miejsc i to,żeby rozbudowywać go
        jak najmiej razy, koszt rozpoczęcia inwestycji to 120 koła. Tyle pokrótce, jak
        chcesz wiedzieć coś dokładniej lub uratować puchar, pytaj dalej...

• Gość: Mario29 Re: Hattrick - pytanie IP: 157.25.192.* 20.05.02, 15:30
        Duzo madrych rzeczy tu padlo ... Ja tylko dodam jak ja sobie radzilem.... Mam
        zupelnie niezla druzyne (Mario Boyz III.8) z aspiracjami do II ligi, a dostalem
        taka ze ledwo sie utrzymalem w III w poprzednim sezonie ...

1. Wybierz dobrze trenera - co najmniej 'solid' musi byc. Pomocnicy - 8
        outfield assistants .. i 2 - goaltending
        2. Kupuj graczy - szukaj w ligach ktore maja wielu graczy i czesto rzucaja
        starszych zawodnikow (Szwecja, USA, Holandia, Niemcy, Dania, Rumunia !!!) -
        przy kupnie zwracaj uwage na to zeby byla stamina nie za niska ... Passable
        Midfielder ze stamina wretched to dno dna ... u mnie mial zwykle rating 0...
        3. Trenuj stamine !!!! To jest naprawde bardzo wazne. Midfield bez staminy nie
        istnieje i z lepszym troszke zespolem zawsze przegrasz wtedy ... Stamina wyzsza
        powoduje ze w drugiej polowie grasz o niebo lepiej - nawet jak przegrywasz po 1
        to w drugiej mozesz wyrownac a nawet wygrac !!! Satmina to klucz do opanowania
        srodka pola.

Ja trenowalem tak:
        - 8 tyg. playmaking - prawie nic sie nie dzialo - 2 atrybuty podskoczyly;
        - 1 tyd. stamina - prawie wszystkim graczom skoczyla o 1 stamina !!!
        - 1 tyd. general - wszystkim podskoczyla forma na co najmniej passable, ale
        czesc solid a czesc nawet excellent
        Teraz trenuje goaltending zeby podciagnac bramkarza na solid, a rezerwowego na
        passable.
        4. Koniecznie dawaj duzo na juniorow !!! To co wyciagniesz slabego - od razu
        wywalaj, nikt tego nie kupi.
        Ja dotychczas wyciagnalem, oprocz shitu:
        GK - jeden passable, jeden inadequate,
        Def - jeden passable,
        Inner Mid - jeden passable od razu do 1 skladu,
        Wingback i Winger - nic !!!
        Atak - jeden solid (U-20 od razu - i strzela tam gole na wage wygranej) i jeden
        inadequate

Czyli zupelnie niezle ....

PozdrAwiam Cie katarynko :-))) powodzenia ...
        • Gość: kostor Re: Hattrick - pytanie IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 20.05.02, 15:34
          mario, zobacz jaką formę mają jej gracze... o ile juz nei trenuje staminy to
          tak czy tak lepiej zeby na razie nie trenowała jej bo stamina pogarsza formę a
          z tym jest naprawde krucho... ja proponuję narazie przez 3-4 tygodnie general,
          a potem jeżeli nie ma już dobrej to staminę.
          • Gość: Mario29 Re: Hattrick - pytanie IP: 157.25.192.* 20.05.02, 15:36
            Gość portalu: kostor napisał(a):

> mario, zobacz jaką formę mają jej gracze... o ile juz nei trenuje staminy to
            > tak czy tak lepiej zeby na razie nie trenowała jej bo stamina pogarsza formę a
            > z tym jest naprawde krucho... ja proponuję narazie przez 3-4 tygodnie general,
            > a potem jeżeli nie ma już dobrej to staminę.

nie popatrzylem na forme - jezeli tak to neich trenuje troche na przemian general
            i stamine (2 tyg forme i 1 tydzien stamine i jeszcze raz taki cykl) i powinno byc
            ok ...
            • Gość: kostor Re: Hattrick - pytanie IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 20.05.02, 16:13
              o to to.... bardzo dorby pomysl
              • Gość: kostor Re: Hattrick - pytanie IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 20.05.02, 16:14
                o ile twoja stamina juz nei jest ok kataryno
                • Gość: Razorfan Re: Pytanie o trening Goaltending przy Generalu IP: *.goclaw.sdi.tpnet.pl 20.05.02, 19:07
                  Mam pytanie o trening trening Goaltending przy Generalu. W rules jest napisane
                  ze przy treningu formy trenuja sie takze bramkarze. Czy ktos moze wie jaki
                  szybki to proces i czy w kontekscie bramkarzy trening General ma jaki kolwiekj
                  sens.
                  Pozdrawiam
                  Kanonierzy Zieloni #1 w IV.43
                  • Gość: kostor Re: Pytanie o trening Goaltending przy Generalu IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 20.05.02, 23:28
                    rzeczywiście rośnie ... jak szybko .. trudno powiedzieć...mi jeden bramkarz
                    przeskoczył z inad na passable po pierwszym tyugodniu, ale widąc był poprostu
                    blisko... general jest przedewszystkim do formy, bramkarze są tu tak jakby
                    bonusem :)
        • mmicz Its a goal jest lepszy 20.05.02, 19:12
          Tam efekty treningu są co 1-2 kolejki i piłkarz nie musi grać w meczu!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka