Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

dwa nazwiska: Augustyniak i Wilk co z nimi?

IP: 195.216.103.* 18.07.01, 19:19
    Czy ktoś może wie co sied dzieje w sprawie dwóch graczy Tomka Augustyniaka i
    Roberta Wilka. Obaj są jakos tam związani z Widzewem. Tomek podobno przeszedł
    do Lecha (tak oficjalnie podaje Widzew!)? A Robert Wilk ternuje chyba z
    Widzewem choć Lech (oficjalna www) ciągle deklaruje swe zaintersowanie tym
    graczem. Czy ktos wie coś więcej.
    Aha jescze jedno,jutro czwartek więc posiedzenie PZPN - bedzie się ważyła
    sprawa transferów...
    Trzymajmy kciuki
    W górę serca niech zwycięża LECH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Obserwuj wątek
      • Gość: Sergio Re: dwa nazwiska: Augustyniak i Wilk co z nimi? IP: 212.126.22.* 18.07.01, 19:57
        Osobiście obu spisałem już na straty, gdyby mieli być to by już dawno się
        pojawili. Wilk chyba już określił, że zamierza grać w Widzewie. Musieliby jego
        tam nie chcieć, żeby tu przyszedł.
        Te huczne zapowiedzi i licytacja nazwisk miały miejsce na przełomie czerwca i
        lipca. Był jeszcze na tapecie Podbrożny, był Dembiński, Piskuła... Życie
        zweryfikowało co nieco. Domniemani sponsorzy, którzy mieli wejść z pieniędzmi
        zaraz po utrzymaniu w II lidze nie przyszli, wielkich pieniędzy nie przybyło i
        dlatego transfery są jakie są. Poza tym karty pewnych zawodników należą do
        określonych ludzi, którzy raczej dbają o dobro klubów, w których są
        zaangażowani. Cieszmy się z tego co mamy bo mogło być gorzej. A Augustyniak?
        Wiosną 2000 z Urbaniakiem wpuszczali pod bramkę kogo się dało, więc wcale za
        nimi nie tęsknię.
        Trzymamy kciuki! Wierzę, że jutro wszystko pójdzie po naszej myśli
        HEJ LECH!
        • Gość: salog Re: dwa nazwiska: Augustyniak i Wilk co z nimi? IP: 195.216.103.* 18.07.01, 20:25
          Mimo wszystko Wilka mi szkoda. Pewnie sie zgodzisz, że tu w Poznaniu grał
          najlepsze mecze, i potrafił nawet zgarac w środku pola... Inna sprawa, że w
          Orlenie nie zagrał ani jednego dobrego meczu (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!). Masz
          rację, że za bardzo mu sie do Poznania nie śpieszy. Moje zapytanie było jedynie
          spowodowane dzisiejszą informacją na www.lech.poznan.pl, gdzie jest okreslony
          jako pilkarz w trakcie zalatwiania (taki sam stauts ma np. Tyszkiewicz).
          Najwazniejszy jest jednak jutrzejsze posiedzenie PZPN-u i zniesienie zakzu
          transferów. Troche mnie dziwi ta cisza w mediach...
        • Gość: misza tylko nie Augustyniak IP: *.elite.com.pl 23.07.01, 13:49
          Z tego co wiem to trio Augustyniak- Urbaniak (tak ten płaczący, załamany
          chłopak)- Suchomski pod kierunkiem tego ostatniego robiło "wiele", aby Lech nie
          utrzymał się w lidze. Myślę, że są osoby w klubie, które nie dopuszczą do
          powrotu tych panów na Bułgarską (Suchy ma w ogóle zakaz wstępu na stadion przy
          Bułgarskiej, ostatnio przyszedł jako widz i trochę miał głupio jak dostał po
          pysku i uciekał samochodem, a "ekipa" krzyczała za nim "Spierd...
          sprzedawczyku". Niezły miałem ubaw.
        • Gość: misza tylko nie Augustyniak IP: *.elite.com.pl 23.07.01, 13:55
          Z tego co wiem to trio Augustyniak- Urbaniak (tak ten płaczący, załamany
          chłopak)- Suchomski pod kierunkiem tego ostatniego robiło "wiele", aby Lech nie
          utrzymał się w lidze. Myślę, że są osoby w klubie, które nie dopuszczą do
          powrotu tych panów na Bułgarską (Suchy ma w ogóle zakaz wstępu na stadion przy
          Bułgarskiej, ostatnio przyszedł jako widz i trochę miał głupio jak dostał po
          pysku i uciekał samochodem, a "ekipa" krzyczała za nim "Spierd...
          sprzedawczyku". Niezły miałem ubaw.
          • Gość: Sergio Re: tylko nie Augustyniak IP: 212.126.22.* 23.07.01, 20:36
            misza, napisałeś wszystko. Kto nie wierzy niech przypomni sobie mecz ligowy z
            Odrą Wodzisław. Gdyby lechitom wtedy choć trochę się chciało...
            • Gość: misza Re: tylko nie Augustyniak IP: *.elite.com.pl 24.07.01, 13:37
              Żałosna parodia gry w piłkę transmitowana przez Canal. Płakać mi się chciało
              jak widziałem, że oni mają nas głeboko w d...
              • Gość: canemuto Re: tylko nie Augustyniak IP: *.icpnet.pl 24.07.01, 18:55
                Gość portalu: misza napisał(a):

&#62 Żałosna parodia gry w piłkę transmitowana przez Canal. Płakać mi się chciało
                &#62 jak widziałem, że oni mają nas głeboko w d...

nie wiedzialem, ze tak sie sprawy maja (czy raczej mialy). czyli nasze miale
                gwiazdeczki to jedynie banda zalosnych sprzedawczykow?!? to dobrze, ze
                przynajmniej jeden dostal po ryju, mam nadzieje, ze reszta tez nas odwiedzi. a
                tak tych #@*!!! chwalono, przynajmniej w pewnych kregach...
                • Gość: misza Re: tylko nie Augustyniak IP: *.elite.com.pl 25.07.01, 07:52
                  W tym nieszczęsnym sezonie, w którym Lech spadał z I ligi niewielu zawodnikom
                  naprawdę zależało na utrzymaniu w lidze. Większość wiedziała, że i tak z klubu
                  odejdą. Ciężar utrzymania w lidze próbowano zrzucić na młodzież- Ślusarskiego,
                  Golińskiego, Najewskiego (dlatego w pewnym momencie zatrzymali się w rozwoju),
                  chociaż w klubie byli zawodnicy doświadczeni (Urbaniak, Suchomski, Bocian).
                  Później jak pod koniec sezonu na trybuny zaczęło przychodzić po 15 tys ludzi,
                  chyba coś drgnęło. Może wyrzuty sumienia?? Nie chce się wierzyć, ale kto wie?
                  Efekt był taki, że praktycznie wszyscy zawodnicy odeszli z klubu, bo pozostać
                  tu nie mogli. Urbaniak, Augustyniak spadną z ligi z Widzewem w tym roku,
                  Maćkiewicz już spadł z Orlenem, Kokosz gra w IV lidze, a reszta? Skończyli się.
                  Z tego co wiem to bardzo wiele meczów było odpuszczonych, podał Sergio przykład
                  meczu z Odrą, dodam jeszcze Górnika (0:4), Polonia (0:5) i jeszcze parę innych
                  ale nie pamiętam ( i nie chcę pamiętać). A teraz chcą wielce wrócić do
                  Poznania?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka