Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Polskie piekło

29.05.02, 12:19
    Przeglądam sobie forum z dużym niesmakiem.
    Nie wiem skąd u ludzi tyle bezinteresownej zawiści i nienawiści.
    Jeżeli Ronaldo złamie nogę, albo jakiś autobus z kadrą Niemiec wpadnie do rzeki-
    to z czego się cieszyć?
    Gdyby pisano żartem, ok ciężki dowcip, ale dowcip.
    Widzę, że pokazuje się tu typowa polska mentalność.
    Jak widzę, że sąsiad ma lepszy samochód, nie staram się zarobić, żeby go
    przegonić, ale wolę mu lakier porysować i spuścić powietrze w oponach.
    Wiele nacji nie może dlatego nas zrozumieć.
    Ludzie, więcej uśmiechu i pozytywnego myślenia dobrze nam wszystkim zrobi.
    Obserwuj wątek
      • Gość: maniak Re: Polskie piekło IP: EOCITGPRXYC* / 213.199.128.* 29.05.02, 12:31
        Optymizmu w narodzie nie ma bo go nie moze byc. A kto niby i kiedy mial go w
        nas wszczepic. Pewne pokolenie niestety musi wymrzec zeby nie wpajalo zlych
        nawykow mlodym. Tak juz u nas jest ze patrzymy na wszystkich tylko nie na
        siebie. Narody ktore do czegos doszly - Amerykanie i wiekszosc z Europy
        zachodniej, nawet w sytuacjach beznadziejnych sa optymistami bo jak nie to jaki
        sens jest wogole rano podnosic sie z wyrka? Niestety takie cechy przenosza sie
        na rozne dziedziny zycia rowniez na sport, dlatego moze mamy malo zawodnikow
        swiatowej klasy bo profresjonalizm jest oparty na zdrowym optymizmie.
        • siano01 Re: Polskie piekło 29.05.02, 12:41
          Gość portalu: maniak napisał(a):

> Niestety takie cechy przenosza sie
          > na rozne dziedziny zycia rowniez na sport, dlatego moze mamy malo zawodnikow
          > swiatowej klasy bo profresjonalizm jest oparty na zdrowym optymizmie.

Masz rację. Przy okazji można nawiązać do dyskutowanej na forum "wojenki"
          piłkarze vs dziennikarze. Bo jak mogą prezentować nasi piłkarze optymizm skoro w
          prasie przed super ważnymi meczami czytać mogą głównie złośliwe komentarze do
          swoich występów? Optymizmem w mediach wiało wtedy gdy to ONI (piłkarze) na niego
          zapracowali. Wtedy wszyscy reprezentację kochali. Parę jednak słabszych meczów i
          już malkontenctwo zalewa łamy gazet. Pewnie, bo lepiej jest powiedzieć potem "a
          nie mówiłem?" niż wcześniej "wierzę, że Wam się uda".

Malkontenctwo to kolejna cecha, której nijak
          wyzbyć się jako naród nie możemy.... :(

Pozdrawiam
          siano
          • Gość: ryjek Re: Polskie piekło IP: 62.89.77.* 29.05.02, 12:51
            Stary, nie pisz takich postów o tym, że wszyscy są malkontentami bo to też
            smętnie brzmi. Napisz lepiej cos wesołego, np. kto potrafi bez zająknięcia
            przeczytać skład Korei na MŚ, albo o komedii odegranej w Korei przez Borka i
            Rząsę... a na mistrzostwach będzie dobrze. Korea choćby nie wiadomo jak dobrze
            była przygotowana do mistrzostw, to i tak jest za cienka na europejskich
            średniaków. Jeżeli tylko nasi się zmobilizują - w co akurat nie wątpię - to ich
            rozniesiemy.
            • siano01 Re: Polskie piekło 29.05.02, 12:55
              Gość portalu: ryjek napisał(a):

> Stary, nie pisz takich postów o tym, że wszyscy są malkontentami bo to też
              > smętnie brzmi. Napisz lepiej cos wesołego, np. kto potrafi bez zająknięcia
              > przeczytać skład Korei na MŚ, albo o komedii odegranej w Korei przez Borka i
              > Rząsę... a na mistrzostwach będzie dobrze. Korea choćby nie wiadomo jak dobrze
              > była przygotowana do mistrzostw, to i tak jest za cienka na europejskich
              > średniaków. Jeżeli tylko nasi się zmobilizują - w co akurat nie wątpię - to ich
              > rozniesiemy.

Hejka!
              Ja wierzę, że się zmobilizują a Koreańczycy się zdziwią... Już teraz trzymam
              kciuki!!! :)))

Pozdrawiam
              siano
        • bigbrada Re: Polskie piekło 29.05.02, 12:48
          Ja nie mam wielkich oczekiwań wobec reprezentacji.
          Chciałbym, żeby grała na tak.
          I cenniejsze będzie odpadnięcie nawet w pierwszej rundzie po efektownej grze,
          niż wymęczony awans do drugiej rundy i porażka z Włochami.
          Nie jesteśmy faworytami i nie ma co liczyć na jakieś olśniewające sukcesy,
          zatem może choć nasza gra niech będzie taka jak w meczach z Norwegią i Ukrainą
          w Kijowie.
          A sukces przyjdzie z czasem, tylko trzeba cierpliwie czekać, a nie wysuwać
          absurdalnych żądań od piłkarzy i później ich obszczekiwać po odpadnięciu.
          Co najgorsze, niektórzy zaczęli już dziś.
          Dla mnie mistrzostwa będą świętem piłki nożnej i życzę każdemu aby tak
          podchodził do meczów, a nie w stylu : " I znowu pierd... makaraniarzom się
          udało", albo " Ach te przeklęte Szkopy strzeliły gola w 90 min" itd.
          Ja będę szukał atrakcyjnego widowiska, a nie zemsty za Katyń czy Oświęcim.
          Pozdrawiam wszystkich i życzę dobrego odbioru.

• siano01 Re: Polskie piekło 29.05.02, 12:53
            Heja BigBrada!

Normalnie nie sposób się z Tobą nie zgodzić! :))) W związku z czym podpisuję
            się tylko i wyrażam swoje poparcie. Po 16 latach nie grania w wielkich
            imprezach należy chyba głównie podgldać mistrzów a nie stresować piłkarzy
            wmawiając im, ze mają ich detronizować... ;)
            A mecze MŚ mam nadzieję, że sprawią kibicom taką samą radość jak te na Euro
            2000...

siano
      • Gość: papa Re: Polskie piekło IP: 213.77.101.* 29.05.02, 12:47
        I znowu tyle tylko ze sobie piszemy...:(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka