Gość: and Re: Adam Małysz: Szkoda słów IP: *.183.8.191.adsl.snet.net 25.02.05, 23:52 Super. Najwyzszy czas aby caly narod przestal sie podniecac takim sportem jak skoki narciarskie. To sie raczej do cyrku nadaje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: Adam Małysz: Szkoda słów IP: *.zabki.net.pl / *.zabki.net.pl 26.02.05, 00:01 podniecja się czym chcesz ale burak z ciebie. karol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JamJestOn Re: Adam Małysz: Szkoda słów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 23:58 no i co z tego, że słabiej skoczył, że nie ma medalu (teraz)... i tak jest lepszy niż cała reszta polaków... jest jeden jedyny, który tak umie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Corvus Re: Adam Mawasa,zalusz drugi kolczyk-lepszy balans IP: *.bredband.skanova.com 26.02.05, 00:01 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prymulka03@wp.pl Mistrzem się bywa... IP: *.f11.com.pl / *.crowley.pl 26.02.05, 00:06 ... a sportowcem i człowiekiem się jest. Adam, oderwij się, odpocznij, pojeździj na małej skoczni z wujkiem Szturcem... Może znowu będzisz wielki. Ale nawet gdyby kolejny sukces sportowy nie chciał przyjść, to nie załamuj się. Ty nawet bez nart jesteś skoczkiem, a całe życie jest skocznią i zawodami. Najważniejsze zawody i skoki i tak jeszcze przed Tobą! Bąź dobry dla najbliższych i miej przyjaciół, a będziesz MISTRZEM! Nie w Obersdorfie, w Predazzo, w Lahti, tylko w życiu, w tym najważniejszym konkursie, który każdy z nas ma przed sobą. A legendą jesteś i będziesz i tak! Trzymaj się!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wierna fanka Jutro też jest dzień IP: *.206.112.3.telsat.wroc.pl 26.02.05, 00:30 Będzie dobrze. Nie dzisiaj to jutro!!!!Głowa do góry. Wszyscy popełniamy błędy. Jutro i pojutrze też jest dzień, a w przyszłości igrzyska. Ważniejsze od mistrzostw.Kciuki trzymać będę zawsze. Życie to nie bajka!!!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stach [...] IP: *.com / *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.05, 00:49 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Powspominajmy Re: Adam Małysz: Szkoda słów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 01:11 Tak na otarcie łez i na miłe wspomnienia: www.rekun.republika.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx PAMIETAMY IP: *.iwg.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.05, 08:12 Zobaczcie pod powyrzszy adres to jest PRAWDA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obiektywny Re: Adam Małysz: Szkoda słów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 01:24 Polo wróć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benek Re: Adam Małysz: Szkoda słów IP: 218.19.50.* 26.02.05, 05:25 Ludzie! Dajcie sportowcom odpoczac. To nie jest tragedia narodowa. Mamy wiecej problemow.Adamowi gratuluje uporu, woli walki i "pazura" sportowego. Kazdy sie moze zdenerwowac jak sie cos nie powiedzie, tym bardziej jak sie jest tak Wielkim sportowcem jak Adam! Adas, nie daj sie zwariowac - rob swoje! Jestes Wielki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jm19 Re: Adam Małysz: Szkoda słów IP: *.77.classcom.pl 26.02.05, 06:09 Sądzę, że Adam Małysz już nie nawiąże do swoich dawnych sukcesów. Wszystko, co teraz osiąga, to czyni olbrzymią siłą woli i olbrzymim wysiłkiem fizycznym, podczas, gdy inni bawią sie skakaniem. Małyszowi brakuje około 10 cm wzrostu (te jego 169 cm, to zdecydowanie za mało). Również tzw. ciała jest u niego za mało. Wygląda jak takie chucherko, które ledwo trzyma się na nogach. Zobaczcie na Ahonena, Morgensterna i innych. Jak długo ktoś może dobrze skakać siłą woli i nadludzkim wysiłkiem? Nie wiem dlaczego trenerzy tego nie widzą?! Nie należało rezygnować ze startów pucharu świata w Japonii. A tak, to nawet tego trzeciego miejsca w pucharze świata nie będzie. To było jedyną możliwością Małysza w tym roku. Sądzę, że jest to już koniec kariery Małysza. Trzeba się z tym powoli oswajać, Po prostu nie ma warunków fizycznych. Zresztą sam ciągle mówi, że jest zmęczony (czym?, przecież nic innego nie ma do roboty, a z reklam ciągnie gigantyczne pieniądze). Zresztą to, co dotychczas zarobił, to jest niezła sumka, a za mistrzostwa świata już dzisiaj ma "wypracowaną" sportową emeryturę. Czas najwyższy poszukać już nowego idola! To dziwne, ze 40 milionowy naród ma tylko jednego sportowca, do etatowego dostarczania wrażeń i wzruszeń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxx Co ty wiesz o skokach IP: *.iwg.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.05, 08:18 A Janda??? To tez olbrzym???? Odpowiedz Link Zgłoś
jm19 Re: Co ty wiesz o skokach? troch wiem. 26.02.05, 09:08 Niestety wyższy od Małysza o 5 cm i to jest bardzo istotne! A i sama postawa o wiele solidniejsza. Zwróćcie uwagę, że Małysz ma kłopoty ze skakaniem wtedy gdy wieje wiatr nie pod nogi tylko z tyłu lub z boku. Wynika to tylko i wyłącznie z takich a nie innych jego warunków fizycznych. Takie pióreczko nie jest wtedy w stanie przeciwstawić się siłom natury (wiatru!). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grer Re: do jazzkama IP: *.zgora.dialog.net.pl 26.02.05, 08:14 też uważam za kretynade wpisywanie postów o końcu.. idol Adama Waisfflog też miał wonsa i też "podniósł" się po kilku nieudanych sezonach kiedy zmieniono system skakania na "V" i zdobywał Puchar Świata i mistrzostwo po trzydziestce!!! A przecież Adam Małysz nie musi się podnosić bo wciąż jest w światowym czubie z niesamowitymi już osiągnięciami na koncie (3 Puchary pod rząd - nie pamiętacie już tego???) To nie jest robot żeby wygrywał 6 lat z rzędu, ale to wspaniały sportowiec i trochę dystansu ludzie bo to tylko sport! Adamie Małyszu CZAPKA GŁOWY przed Tobą i skacz jak najdłużej dopóty dopóki będzie cię to kręcić i pamiętaj o swoim idolu, o tem, że wygrywał kiedy wszyscy już go skreślili. A kto nie przeklnął choć raz niech rzuci kamieniem, zajefajny z ciebie ziom a i Zych marszałek w Sejmie rzucił koorwą więc wyluzujcie łyde ludzie bo czepiacie się słówek a lepiej czepcie się własnego życia. Amen:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doradca Re: Adam Małysz: Szkoda słów IP: *.udn.pl 26.02.05, 08:22 Moim zdaniem Małysz powinien zrezygnować ze skoków w zimie, aprzejść na specializacje skakania na igielicie, - w sezonie letnim był najlepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kimo Mówiłem że cienias. Na dachy Panie Małysz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 08:36 Kończ karierę wstydu oszczędź. Ta kasa co idzie na Pana Panie ałysz może poszła by na dzieći chore na białaczkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Mówiłem że cienias. Na dachy Panie Małysz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 12:57 Niepoważny człowieku, zastanów się co ty bredzisz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mefiu Re: Mówiłem że cienias. Na dachy Panie Małysz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.05, 10:12 Ty jestes cienias! Koles jak mozna mowic tak o czlowieku ktory jako pierwszy na swiece i w historii zdobyl tyole razy puchar swiata?! pomysl czasem a to ze teraz nie udaje mu sie to nie znaczy maly czlowieku ze jest cieniasem! Jak mozna tak pisac/!!!? jestes dla mnie maly i pusty! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mtw Re: Mówiłem że cienias. Na dachy Panie Małysz IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.02.05, 14:18 Właśnie, moze ta kasa poszłaby na leczenie pie..iętych w głowę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ignaś Re: Adam Małysz: Szkoda słów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 08:46 Małysz nie przeklia i o żadnych wulgaryzmach nie ma mowy. Poniżej cytat bez kropek (...) - trzeba uciekać z www.gazeta.pl bo robi się tu jakoś tak ... Adam byłeś, jesteś i będziesz wielki "Jest raz lepiej, raz gorzej. Taka forma. W pierwszej serii wszystko poszło znakomicie, takiego dobrego skoku jeszcze tutaj nie oddałem. Trzecie miejsce było świetne, pojawiła się szansa na medal. Mogłem go zdobyć, wiem o tym. Przed drugim skokiem starałem się o tym nie myśleć, koncentrować się tylko na skoku. No i przedobrzyłem. Odbiłem się za wcześnie i zawaliłem. Było trochę nerwowości na rozbiegu, bo nie wiedziałem do końca jak się ułożyć. Ale co mam robić? Płakać? Wiem, że jak już znajdę się w hotelu, będę bardzo wkurzony. To przecież mistrzostwa świata. Oczekiwania były dużo większe" - powiedział Małysz. "Wczoraj po treningach też byłem wściekły. Potem zadzwoniłem do żony, do jeszcze kilku osób i usłyszałem, żebym się tak nie przejmował, że to tylko sport. Pomogło, bo do pierwszej serii podszedłem rozluźniony i wyszło dobrze. Ale potem znowu się spiąłem i zepsułem" - dodał najlepszy polski skoczek, który w poprzednich dwóch MŚ był trzykrotnie pierwszy i raz drugi." Pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia W Re: Adam Małysz: Szkoda słów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.05, 09:02 Adaś w naszych sercach pozostaniesz najlepszy... zrobiles w Polsce dla tego sportu wiecej niz wszysycy inni zawodnicy i trenerzy... pamietaj jush nie dlugo IO... tam dasz z siebie wszystko... my w Ciebie wierzymy i nigdy nie opuscimy... zobaczysz... przypomnij sobie skoki w Zakopanem... to dla nas skaczesz a nie dla zwyciestwa.... "bo skoki sa prz4eciez dla ludzi zwycistwo tesh w Tobie sie tli wystarczy ze w siebie uwierzysz a przyjda Twoje piękne dni..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: butterfly Re: Adam Małysz: Szkoda słów IP: *.polarisnet.pl 26.02.05, 09:12 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: butterfly Re: Adam Małysz: Szkoda słów IP: *.polarisnet.pl 26.02.05, 09:19 To prawda, sondaż wyjatkowo kretyński. Małysz zrobił w sporcie tak wiele, że nikomu nie wolno się czepiać, kiedy nie wygrywa. Nikt nie może być ciągle najlepszy bo było by to po prostu nudne (schumacher). Powinien sobie odpuscic igielit i mistrzostwa Polski, aby miec wiecej odpoczynku. (tylko kto by wtedy sponsorowł mistrzostwa Polski bez Małysza). A jeśli chodzi o kasę, która rzekomo idzie na Adama, to wydaje mi się, że to dzięki niemu wielu ludzi ma możliwość zarobienia na jego karierze, wizerunku. On napędza całkiem niezła koniunkturę dla TVP, Zakopanego, PZN..... Adam wam jeszcze pokaże, i tak jest wielkim wielkim sportowcem i wara wszystkim nieudacznikom od niego !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Opsia Re: Adam Małysz: Szkoda słów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 09:21 Skąd my to znamy. Jak już nic nie idzie to oczywiście narty za stare, smarowanie nie te...itp. Panie małysz, moze zamiast Występu w reklamach wziąć sie do pracy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: Adam Małysz: Szkoda słów IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.02.05, 09:48 Melduje sie po bardzo dobrze przespanej nocy.Nic mnie nie trapilo.Zadne zmory nie gryzly.Swiat jest piekny.Tak , dziekuje , czuje sie swietnie ..., czego i wam wszystkim zycze.A naczytalem sie na tych forach narciarskich cudnosci samych.A ile tu bylo placzu wspanialego .A ile jekow i narzekan na los niedobry.A najlepsze sa te fanatyczne deklaracje tych najbardziej zdesperowanych malyszomanow : Adas najwiekszy,Adas najwspanialszy Adas naj,naj,naj.BZDURA TOTALNA prosze malyszomanow.Adas byl, BYL. Ale juz nie jest .Nie jest juz mistrzem swiata, nie jest zadnym mistrzem olimpijskim, nie jest zadnym zdobywca Pucharu Swiata. Podsumowujac realnie i zgodnie z rzeczywistoscia moje ostatnie zdanie musze stwierdzic, obiektywnie stwierdzic , ze Adam Malysz jest juz N I C Z Y M. I prosze to wszyscy przyjac do waszej polskiej swiadomosci( wg staropolskiego powiedzenia : co bylo a nie jest nie pisze sie w rejestr ). To tyle o adamowych zaszlosciach. Czy zeczywiscie w tym chlopie jeszcze cos ze skoczka pozostalo , poznamy w dzisiejszym konkursie druzynowym.Malysz nie ma wiecej ZADNEGO obciazeniapsychocznego.Nic nie musi wiecej udowadniac.Jak jest tak dobry jak go te malyszomany tu wychwalaja i wielbia , to powinien dzisiaj osiagnac najlepszy rezultat dnia.A w to nie wierze.Nie wierze ,bo skacza dzis takze aktualni mistrzowie i wicemistrzowie swiata i dla skoczkow z D R U G I E J dziesiatki nie ma wsrod nich miejsca.Ja wam to mowie SCHUJA. Zegnam wszystkich cieplo aktualnym haslem : JANNE AHONEN - KING , a nawet KAISER (jak to mi ktos dowcipnie dopomogl). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: Adam Małysz: Szkoda słów IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.02.05, 10:06 Korekta. Sorry, ale powyzej popelnilem blad piszac , ze Adam Malysz jest juz NICZYM. Jeszcze raz sorry.Adam Malysz jest aktualnym MISTRZEM Polski, to wiem na pewno.Natomiast , czy jest jeszcze mistrzem Wisly i okolic ? , to tylko moje przypuszczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wallop Re: Adam Małysz: Szkoda słów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 10:22 Eh...Schuja Schuja..... Zadam ci jedno pytanie: które miejsce zdobyl Jannne na mistrzostwach w Predazzo???? Czy tylko wydaje mi sie ze ...nie bral udzialu indywidualnie bo nie mial formy??? Czy wtedy tez uwazales ze Twoj faworyt i Bog sportowy skonczyl sie??? Sport to Sport .. a Adam bedzie jeszcze wygrywal.Nawet z Janne , mozesz byc pewien. ps... w jednym z postow chwaliles sie swoimi sukcesami u plcji pieknej...podowno otacza cie wianek wielbicielek... Rozumie ze to siostra i inne krewniaczki. Bufonada do kwadratu cytuje " ja wam to mowie...Schuja" hehehe... naprawde...za duzo w Twoich postach slowa Ja...uzywasz tego forum aby poprawic sobie samopoczucie ? , lub tez aby kreowac za jego pomoca swoj wizerunek ?, majac dzieki temu szanse na swoje publiczne 5 minut.? Kto cie tak doluje? Niepowodzenia zyciowe?, kiepska praca? niespelnione oczekiwania wzgledem swojej osoby? Twoje posty az ociekaja kompleksami...Czy naprawde tego nie czujesz? Ale dosyc...odpowiedz mi tylko na jedno pytanie ktore juz zadalem: na którym miejscu indywidualnie byl Janne na MS w Predazzo , i co wtedy pisdales na temat jego formy. Oczekuje meskiej szczerosci a nie belkotu bla bla. powstrzymije sie z pozdrowieniami dla Ciebie przynajmniej na razie wallop Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: Adam Małysz: Szkoda słów IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.02.05, 11:02 Do Wallop. A wydawalo mi sie z Twoich wczesniejszych postow , ze nie tylko umiesz pisac ale i rozumiesz co piszesz.To samo dotyczy czytania.Stwierdzam , ze czytasz a nie rozumiesz tresci.Przeciez napisalem na poczatku , ze czuje sie SWIETNIE.I to tak swietnie , jak na pewno nie czuje sie,sadzac przynajmniej z forumowych wypowiedzi, zaden z was , malyszomanow.Napisalem czym Malysz WIECEJ NIE JEST.Iskorygowalem sie , czym JESZCZE JEST , jako ze Kamil Stoch nie spi.A jezeli naprawde nie zrozumiales sensu i ducha moich damsko - meskich wycieczek , to znaczy ze Cie przecenilem intelektualnie, i to znacznie.A ze czasem podszywam sie pod cytat z Zeromskiego, trawersujac go odpowiednio Schuja zamiast Wojtem , to co w tym zlego.Nie wiem tez skad przychodza Ci tak niedorzeczne skojarzeniana temat moich kompleksow czy tez samopoczucia. Kolego.Zyczylbym , zeby przynajmniej 10 % populacji Polakow mialo tak dobre samopoczucie i uczucie takiej beztroski i zadowolenia jak ja.No problemo z praca, zarobkowaniem ,wydolnoscia seksualna.Zadnego szefa.Obcinam kupony wg potrzeb. Ajezeli chodzi o skoki to chce Ci przypomniec , ze to JA;JA;JA mialem racje.MOJ faworyt wygral i jest Mistrzem Swiata, aktualnym zdobywca Pucharu Swiata a takze , i to tylko sie liczy, aktualnie prowadzacym liderem i juz na pewno zdobywca obecnej edycji Pucharu Swiata. Apan Malysz , za wyjatkiem tytulu MP , oraz Wisly i okolic , nie jest juz NICZYM . Czyli logicznie trawersujac znaczenie tego zdania mozna napisac , nie popelniajac pomylki , ze Adam Malysz jest juz NICZYM.Inie radze sie ze mna za bardzo wyklocac o rzeczy dotyczace skokow, w szerokopojetym zakresie.Ostatecznie jako JEDYNY na tych forach przewidzialem DOKLADNIE jakie miejsce zajmie Janne Ahonnen a takze , ze Twoj faworyt zajmie 11 ( slownie : jedenaste ) miejsce. A takze , ze LJOKELSEY UPLASUJE SIE W PIERWSZEJ TROJCE. Poniewaz nie chcesz mnie pozdrawiwac niniejszym czynie podobnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jedenzwielu Re: Adam Małysz: Szkoda słów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 11:32 stary daj se luz to tylko marna prowokacja ten osobnik musi jakos wyleczyc swe kompleksiki wystarczy go olewac i ucieknie z podkulonym ogonem no i koles jest naprawde zalosny z ta swoja ahonnemania ale jak jasio szorowal tylkiempo zeskoku dwa sezony temu to jakos go nie widziaelm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: Adam Małysz: Szkoda słów IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.02.05, 11:48 Do jednegoznietakznowuwieluboaztyleglupichpotymbozymswiecienielata. Bla bla bla, bla bla, bla bla bla bla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madprofesor Sondaż: Schuja - kretyn czy idiota ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 11:55 Zapraszam do udziału w sondażu. W temacie postu wpisuj jedną z podanych opcji lub użyj nowego określenia na temat tego osobnika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo Do jegomościa Jednegozwielu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 12:50 Ciekawe rzeczy opowiadasz. Twierdzisz, że Ahonen "szorował tyłkiem po zeskoku". A zatem, kiedy udało mu się osiągnąć imponującą liczbę 80 (tyle razy stawał w swej karierze na podium i w tej materii jest na 1 miejscu klasyfikacji wszechczasów), dodajmy 3 wygrane TCS, 30 zwycięstw w PŚ, dwa złote medale MŚ, dwa brązowe... Bez cienia przesady stwierdzam, że aktualnie Ahonnen jest równie wielkim skoczkiem jakim Małysz był przez 3 sezony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowijka Re: Adam Małysz: Szkoda słów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 13:18 Niech sobie Schuja kibicuje komu chce. Wyśmiewając jego uwielbienie do Janne zachowujecie sie tak samo jak on wyśmiewając nasze zamiłowanie do Adama. Janne ma w tej chwili swój czas i swoje wielkie sukcesy i nie mozna temu zaprzeczyc ale czy to umniejsza naszemu Adamowi?? Adaś dzielnie sie broni. On juz zrobił swoje. Nie musi być ciągle najlepszy abysmy go nadal kochali. Gratuluje Janne bo niezły z niego skoczek, ale sercem zawsze będe z Adamem. Pozdrowienia dla Schuja lub sobie kogo chcesz ale nieuda ci sie zaprzeczyć temu czego dokonał przez 5 lat Małysz i co ciągle ma ciąg dalszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: Adam Małysz: Szkoda słów IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.02.05, 15:16 No Nowijka. Jak juz to czytaj uwaznie to co pisze. A pisze o Malyszu w dniu dzisiejszym a nie przed 2,3 laty.I nie smieje sie z niego ani z kibicow . Mowie tylko , ze od ponad 2 lat Malysz nic znaczacego nie osiagnal. Inie wysmiewam sie nigdzie z kibicow Malysza.Ale nie dam sie wciagnac do waszego choru chwalby co bylo. Mistrzem jest KING . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo Do Wallopa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 12:36 Postarajmy znaleźć "złoty środek". A oceny jakie nasuwają mi się z perspektywy czasu są następujące: Małysz dominował przez 3 sezony, tego nikt nie kwestionuje, ale jego czas powoli dobiega końca. Może wygra jeszcze jakiś konkurs w cyklu PŚ (choć nie sądzę, że jeszcze w tym sezonie, niepowodzenia na MŚ odcisną z pewnością piętno na jego psychice). Ale nic nie trwa wiecznie i należy pogodzić się z faktem, że nadchodzą lata chude dla polskich skoków (vide występy pozostałych Polaków). Mam nadzieję, że kolejny sezon, łącznie z IO będzie należał do Ahonnena, który zdobędzie 3 PŚ i wyrówna tym samsym osiągnięcie Małysza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowijka Re: Adam Małysz: Szkoda słów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 13:07 Schuja niezły z Ciebie Schuja tylko bez "S" na poczatku i "a" na końcu. Jak Małysz był pierwszy to cacy a teraz to juz "niczym". Wiesz co? naszczęście są jeszcze prawdziwi kibice, tacy na dobre i złe, a nie tylko tacy co sie do medalu dopinaja. Niczym to dla mnie są własnie tacy pseudokibice. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: Adam Małysz: Szkoda słów IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.02.05, 15:19 Do Nowijka. A ty mnie rozczarowales doborem a raczej metoda odrzucania liter w moim pieknym nicku. A fe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sowiecki sajuz w d....mam sukcesy Małysza franca IP: *.promax.media.pl 26.02.05, 09:32 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukasz ODPIE..** SIE OD MALYSZA!!Tyle sukcesow IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.02.05, 09:36 co on odniosl,tyle zwyciestw,takiego rozslawienia Polski to nikt chyba procz Papieza i Walesy nie zrobil.A co sie w kraju dzieje?Pluja na niego,wyzywaja ze sie skonczyl ze jest beznadziejny.A co wy osiagneliscie?Jak Adam dobrze skakal to mowili kibice ze no dobra wygrywa ale a to skoki za krotkie,a to ze jakos smiesznie wyglada z wasem, a to ze ma szczescie.Narod maruderow ktorzy nigdy nie potrafia nikogo docenic.C Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: japi ŻYCZĘ, ŻEBY KAŻDY POLAK OSIĄGNĄŁ TO CO MAŁYSZ! IP: *.lodz.dialog.net.pl 26.02.05, 12:21 I tyle. Jak osiągnięcie w swojej dziedzinie poziom mniej więcej równy światowemu to mówcie, a będziecie słuchani. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lolis MAŁYSZ KOŃCZ BO WSTYD.NA DACHY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 09:44 Prawda jest taka. 1- stare narty i złe ich spody, 2-Wiaterek w plecy na zeskoku i za bulą, 3-Wąsik zachwiał aerodynamikę lotu w dolnej partii brzucha, 4- Kolczyk powodował turbulencję przy lewej nerze, 5- Zupa była za słona, 6- Szybkość zła (wina szpiegów z fińskiego obozu), 7-Słabe wybicie(wina reklam) i czasu na nie poświęcanego), 8-Psychika (zaszłości z przedszkola) A PRAWDA JEST JEDNA- JESTEŚ CIENIASEM PANIE ADAMIE-PRZEREKLAMOWANYM CIENIASEM I KOŃCZ WAŚĆ WSTYDU OSZCZĘDŹ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: MAŁYSZ KOŃCZ BO WSTYD.NA DACHY IP: *.adsl.inetia.pl 26.02.05, 11:45 Lolis - a co ty osiągnąłeś w życiu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro Re: MAŁYSZ KOŃCZ BO WSTYD.NA DACHY IP: *.fnet.pl / *.fnet.pl 26.02.05, 12:23 Zapomniałeś jeszcze o 9-złych Słoweńcach machających chorągiewkami :P Ale nie uważam, że Małysz to przereklamowany cienias. Był kiedyś bardzo dobry, teraz jest słabszy - ale na pewno nie cienki. Przereklamowanym cieniasem był od zawsze Skupień :P A Małysza bez formy od Skupieniem choćby w formie dzielą lata świetlne :P Pamiętaj jeszcze o jednym - "kończ waść, wstydu oszczędź" - tak o dobicie prosił Wołodyjowkiego pokonany Kmicic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mtw Re: MAŁYSZ KOŃCZ BO WSTYD.NA DACHY IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.02.05, 14:21 Jeżeli 11 miejsce zdobywają cieniasy, to co można powiedzieć o tobie śmieciu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: js Re: Adam Małysz: Szkoda słów IP: *.ita.pwr.wroc.pl 26.02.05, 09:52 Nikt nie jest z żelaza. Nie można przeciążać zawodników niepotrzebnymi startami. Wiadomo wszystkim, że najważniejszą imprezą w tym roku dla skoczków będą mistrzostwa świata. PZN zamiast pomóc zawodnikom w przygotowaniach, dać czas na odpoczynek fizyczny i psychiczny funduje zawodnikom stresujące zawody Mistrzostwa Polski Wisła, Zakopane. Finał jest znany Adam Małysz skacze przeziębiony. Starty Amana (olimpiada), Małysza (Predazzo), Słoweńców i Ahonena w tym roku pokazują, że spokój przed startami procentuje. Inni (np. Słoweńcy pracowali w spokoju i efekty widać). To nie jest wina Adama. Małysz zawsze chce wygrać! zawsze walczy i należy go szanować. Drugi skok na dużej skoczni to potwierdza. Czasami to nie wychodzi ale taki jest sport. Startuje stu a wygrywa jeden. Za rok olimpiada mam nadzieję, że błędy z tego roku się nie powtórzą. A związek narciarski wyciągnie wnioski i nie będzie przeszkadzał zawodnikom w przygotowaniach. Żeby nie było tak jak w przysłowiu w którym Polak przed szkodą i po szkodzie głupi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 99 MAŁYSZ DO GNOJU NIE DO BOJU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 09:56 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kmicić Re: MAŁYSZ DO GNOJU NIE DO BOJU IP: *.olsztyn.mm.pl 26.02.05, 20:17 spadaj gnoju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: walchofer Zieeeeh IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 09:59 "Trzeba normalnie skakać, nic nie odpuszczam." Właśnie za to Adam jesteś dla mnie papieżem sportu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziyo1 Re: Adam Małysz: Szkoda słów IP: *.adsl.inetia.pl 26.02.05, 10:12 Według mnie to wina złego przygotowania skoczków przez trenera.Dajcie nam Kojankowskiego!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Adam Małysz: Szkoda słów IP: *.autocom.pl 26.02.05, 10:21 ZWROC UWAGE NA TWOJA KAMIZELKE Z NUMEREM STARTOWYM NA WZSYSTKICH INNYCH"PELNYCH"ZAWODNIKACH JEST ONA OPIETA A NA TOBIE CHUDZIELCU NIE PRZYLEGA DO CIALA I BARDZO PODCZAS LOTU WIBRUJE TO JEST BLAD AERODYNAMICZNY MASZ CALY CZAS NA SOBIE OTWARTY AIR-BRAKE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: butterfly Re: Adam Małysz: Szkoda słów IP: *.polarisnet.pl 26.02.05, 10:37 Już lepiej nic nie piszcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mnm Re: Adam Małysz: Szkoda słów IP: *.chello.pl 26.02.05, 14:42 Dlaczego Małysz przegrał? Po pierwsze prędkość na progu!!! Adam miał zdecydowanie najgorszą szybkość z ostatnich 10 zawodników. W ostatnim skoku Benkovic miał 94,1 km/h, Ahonnem 93,5 a Małysz 92,0. 1,5 km/h różnicy to mniej więcej DWIE BELKI STARTOWE czyli około 5 m dystansu. Nie wiem, kto smaruje narty Małyszowi i kto go ustawia na rozbiegu, ale to paranoja. Po drugie. Z dziesięciu najlepszych zawodników Adam jest jedynym, który krzyżuje tyły nart w czasie lotu. Zmniejsza to znacznie powierzchnię lotną i zaburza przepływ powietrza. Na drugim biegunie są Norwegowie, którzy latają z nartami prawie równoległymi (kształt H). Moim skromnym amatorskim okiem te dwa błędy to ok. 10m krótsze skoki. Tak więc przestańcie pieprzyć o końcu karieru Adama. Wyeliminować te dwa błędy, odpuścić sobie sezon letni i do boju na olimpiadzie. Trzymam kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jm19 Re: Adam Małysz: Szkoda słów IP: *.77.classcom.pl 26.02.05, 15:41 Szanowny mnm. Słusznie piszesz o tych prędkościach na progu, ale wynika to z mniejszej wagi Małysza. On jest tak lekki, że nie jest w stanie osiągnąć większej prędkości i żadne smarowanie tutaj nie pomoże. Druga sprawa, to krzyżowanie nart. To również wynika z jego słabej postury. On musi sie cały czas koncentrować na tym, żeby dobrze prowadzić narty i wkłada w to o wiele więcej wysiłku mięsni nóg niż inni zawodnicy (to go dekoncentruje i odbija się na długości skoku, zwłaszcza w trudnych warunkach atmosferycznych). Jedynym jego sprzymierzeńcem jest wiatr pod narty. Wynika to tylko i wyłącznie z jego warunków fizycznych. I tak uważam, że przy jego warunkach fizycznych skacze nieomal genialnie. Obecnie jest taki regulamin (chodzi o długość nart), który premiuje wysokich zawodników o niemal atletycznej budowie ciała. Zwróćcie uwagę na to, że tacy zawodnicy jak Hannawald i Schmitt, o podobnej do Małysza budowie ciała (ale wyżsi niemal o 10 cm!!!) praktycznie nie odgrywają już w skokach żadnej woli. Liczą się atletyczne olbrzymy i jak sądzę w najbliższym czasie nic się nie zmieni. My niestety takich nie mamy, a ewentualni następcy Małysza, patrząc na ich postury i wzrost, w ogóle nie nadają sie do skakania. Optymalny wzrost to 180-185cm i takich musimy szukać, żeby myśleć o mistrzach! Odpowiedz Link Zgłoś