Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Krakowskie prostaczki...

IP: *.tele2.pl 02.09.02, 10:13
    Kibice Legii ułożyli na „Żylecie” wizerunek „Kaki” oraz daty jego narodzin i
    śmierci. Do tego niezwykle podniosłego momentu nie dostosowali się prości
    kibice z Krakowa. Goście w momencie ciszy zaczęli skandować obraźliwe dla
    Legii hasła. Swoim zachowaniem dali poznać swoje „kulturalne” wychowanie. A
    podobno Kraków to kulturalna stolica Polski? ..
    Obserwuj wątek
      • Gość: edek unikajmy stereotypów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.02, 10:35
        Jak już zaznaczyłem w tytule, apeluję o nieposługiwanie się stereotypami.
        Napisałeś: " prostaczki z Krakowa " ; bardzo tendencyjne określenie nieprawdaż ?
        Zapytam cię tylko krótko :
        - skąd wiesz, że te "prostaczki" (nb. w 100% zasługujący na tą nazwę) były z
        Krakowa ?
        - czy fakt, że ktoś kibicuje Wiśle Kraków czyni go od razu krakowianinem ?
        - co sądisz o nazwaniu ( patrząc przez pryzmat np.zachowania
        Kucharskiego ,Svitlicy czy też bydlaków rzucających kamieniami )wszystkich
        warszawiaków chamami ?
        • Gość: Kan Re: unikajmy stereotypów IP: 157.25.84.* 02.09.02, 10:40
          A może byś tak poczytał prasę i zamiast bronić hołoty uderzyłbyś się w pierś i
          przeprosił, co ?
          • Gość: olaboga Re: unikajmy stereotypów IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 02.09.02, 10:44
            najpierw przepros za chamstwo kibicow i kopaczy Legii
            • Gość: Gucwa Re: unikajmy krakusów IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 02.09.02, 11:04
              Gość portalu: olaboga napisał(a):

> najpierw przepros za chamstwo kibicow i kopaczy Legii

twardą walkę nazywasz chamstwem???? skoro tak ci to przeszkadzało to co powiesz
              o zachowaniu stolarczyka,paszulewicza, uche, żurawskiego prostaczka??????
              puknij się w ten pusty krakowski łeb i przejżyj na oczka.....to nie była
              pierwsza i ostatnia porażka wisełki, zobaczysz co będzie dalej.....
          • Gość: edek czytaj uważnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.02, 10:52
            Jak już napisałem i jeszcze raz powtórzę: zachowanie prostaków nie
            potrafiących uczcić pamięci zmarłego, wybitnego piłkarza było, używając
            eufemizmu - naganne; potępiam je z całego serca.Ja natomiast apelowałem do
            autora wątku o unikanie stereotypów.
            Jeżeli nie zrozumiałeś o co mi chodziło, to wyjaśniam.Jestem krakowianinem, a
            nie zakłucałem minuty ciszy (potępiam tych, którzy to robili).Nie używam
            określeń typu "warszawskie chamy" tylko dlatego, że jacyś bezmózgowcy na WASZYM
            stadionie rzucali kamieniami.
            Czy jest to już trochę bardziej czytelne ?
            • Gość: Kan Re: czytaj uważnie IP: 157.25.84.* 02.09.02, 11:19
              „Goście w momencie ciszy zaczęli skandować obraźliwe dla
              Legii hasła. Swoim zachowaniem dali poznać swoje „kulturalne” wychowanie.”

Czy to jest dla Ciebie uogólnienie ?
              Legia grała z Wisłą. Wisła jest z Krakowa, tak ? Kim mogli być kibice Wisły ?
              Jak nie wszyscy, to przeważająca część z Krakowa. Nie mam prawa tak sądzić ?
              Wytłumacz mi dlaczego ?

„- skąd wiesz, że te "prostaczki" (nb. w 100% zasługujący na tą nazwę) były z
              Krakowa ?”

Skąd wiesz, że te „ prostaczki „ nie były z Krakowa ?

„czy fakt, że ktoś kibicuje Wiśle Kraków czyni go od razu krakowianinem ?”

W przeważającej części tak. Czy to nie logiczne ?
              Dlaczego, będąc np. z Gdańska, Poznania czy Łomży mam kibicować Wiśle czy też
              Legii
              i do tego jeszcze jeździć na ich mecze do innych miast ?
              Kibicuje się swojej drużynie ze swojego miasta. Przynajmniej, większość tak
              postępuje.

„Ja natomiast apelowałem do autora wątku o unikanie stereotypów.”

Jeśli kibice Wisły zakłócali ciszę dlaczego mam nie nazwać tego po imieniu.
              Dlaczego jest to uogólnienie. Odnosi się to do kibiców Wisły na stadionie.
              Co mnie obchodzą inni krakowianie ?
              Czy jest to już trochę bardziej czytelne ?

• Gość: edek kończąc dyskusję... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.02, 12:02
                Łopatologicznie.
                Autor napisał: "prostaczki z Krakowa" nie napisał np." prostaccy kibice Wisły",
                albo "prostaczki z Reymonta" - czy dotarło wreszcie do ciebie, że nie wszyscy
                krakowianie utożsamiają się z kibicami Wisły ? Nie można postawić znaku
                równości pomiędzy krakowianinem a kibicem Wisły. Używając analogii ( żebyś
                wreszcie dobrze zrozumiał) nie można postawić znaku równości pomiędzy
                rzucającym kamieniami chamem, a warszawianinem....
                • Gość: Kan Re: kończąc dyskusję... IP: 157.25.84.* 02.09.02, 12:14
                  Jeszcze bardziej łopatologicznie :

„Do tego niezwykle podniosłego momentu nie dostosowali się prości
                  kibice z Krakowa.”
                  Dla autora, jak i dla mnie, kibicami Wisły byli krakowianie ( ode mnie :
                  przynajmniej ich większość ). Co już wcześniej wytłumaczyłem.
                  NIE CHODZIŁO O KRAKOWIAN W OGÓLE ALE O KIBICÓW Z KRAKOWA.

• Gość: edek Re: kończąc dyskusję... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.02, 12:32
                    W jednym punkcie osiągnęliśmy consensus ( widzisz: "jak chcesz to ptrafisz
                    brawo !!).
                    Powiedz mi, pytam z czystej ciekawości, jak nazwałbyś warszawskich kibiców
                    rzucających w trakcie meczu kamieniami ?
                    Jakim mianem określiłbyś Kucharskiego, kopiącego leżącego (!!!!) Głowackiego ?
                    Zachowanie Svitlicy ?
                    czekam
                    • Gość: Gucwa Re: kończąc dyskusję... IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 02.09.02, 12:38
                      hmm a co powiesz na zachowanie żurawskiego???? a faule uche???? a
                      paszulewicz????? oczywiście tego nie widziałeś jak na kibica wisełki
                      przystało...
                      • Gość: olaboga unikajmy niszczycieli z Legii IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 02.09.02, 12:43
                        tia, to przeciez Zurawski kopnal Kucharskiego w twarz, prawda? :)))

Gdyby Kucharski albo Svitlica wykonali te swoje popisowe numery na ulicy to
                        nawet w Wawie trafiliby do pudla. I tyle.
      • Gość: qw34 Re:I TAK DOBRZE, ŻE TO BYŁ KRAKÓW IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 02.09.02, 12:20
        W PARU INNYCH MIEJSCACH POLSKI DOPIERO BY "UCZCZONO" PAMIĘĆ DEYNY.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka