pfrynia 09.09.05, 20:05 Zapraszamy na stronę www.mediacc.curling.pl gdzie znajdują się wyniki pierwszego dnia Mistrzostw Polski w Katowicach. PF Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kjuber Re: wyniki MP 10.09.05, 11:48 A na oficjalnej stronie II MP WYNIKÓW BRAK :o((((((, Odpowiedz Link Zgłoś
cover_curling Re: wyniki MP 11.09.05, 20:29 Niestety wszyscy odpowiedzialni za aktualizację serwisu walczyli na lodzie a w przerwach peblowali, czyścili lód, udzielali inforamcji i wogóle starali się z całych sił by organizacja była jak najlepsza, wspomagani przez przyjaciół chyba dali rade. Dzięki Wam Wielkie !! Dziewczyny i Chłopaki z ŚKC ;) Odpowiedz Link Zgłoś
hit_and_roll Re: wyniki MP 11.09.05, 20:55 Witam :) Przed 3 godzinami zakończyły się MP w Curlingu, jako że uzupełnianie oficjalnej strony MP potrwa póki co prezentujemy "robocze" ale oficjalne wyniki MP :) Piątek Rozgrywki kobiet seria 1 AZS Łódż – Klub Curlingowy NIKIFOR Krynica 4:6 Media Curling Club Warszawa – SCC Wa Ku`ta Sopot 19:3 City CC Warszawa „Cocktail” – City CC Warszawa „Frosty” 12:1 Rozgrywki kobiet seria 2 SCC Wa ku'ta Sopot - City CC Warszawa "Cocktail" 1:11 City CC Warszawa "Frosty" - Śląski Klub Curlingowy Katowice 3:6 Klub Curlingowy NIKIFOR Krynica - Media Curling Club Warszawa 1:16 Sobota Rozgrywki kobiet seria 3 Śląski Klub Curlingowy Katowice - City CC Warszawa "Cocktail" 4:8 SCC Wa ku'ta Sopot - Klub Curlingowy NIKIFOR Krynica 7:7 AZS Łódź - City CC Warszawa "Frosty" 5:7 Rozgrywki kobiet seria 4 City CC Warszawa "Frosty" - Media Curling Club Warszawa 3:7 AZS Łódź - City CC Warszawa "Cocktail" 0:19 Klub Curlingowy NIKIFOR Krynica - Śląski Klub Curlingowy Katowice 4:5 Rozgrywki kobiet seria 5 City CC Warszawa "Cocktail" - Klub Curlingowy NIKIFOR Krynica 14:1 Media Curling Club Warszawa - AZS Łódź 17:3 Śląski Klub Curlingowy Katowice - SCC Wa ku'ta Sopot 7:4 Niedziela Rozgrywki kobiet seria 6 SCC Wa ku'ta Sopot - AZS Łódź 2:7 Klub Curlingowy NIKIFOR Krynica - City CC Warszawa "Frosty" 6:4 Media Curling Club Warszawa - Śląski Klub Curlingowy Katowice 4:8 Rozgrywki kobiet seria 7 City CC Warszawa "Frosty" - SCC Wa ku'ta Sopot 6:2 Śląski Klub Curlingowy Katowice - AZS Łódź 5:6 City CC Warszawa "Cocktail" - Media Curling Club Warszawa 4:3 Końcowa klasyfikacja medalowa: Mistrz Polski - CCC Cocktail W-wa 2. miejsce - Śląski Klub Curlingowy Katowice 3. miejsce - Media CC Mężczyźni: PIĄTEK Seria 1 mężczyzn Grupa A ŚKL Katowice „Śląskie Kamole” – City CC Warszawa „Yeti” 13:5 KKC Piechowice „S” – KKC Piechowice „J” 11:7 Grupa A ŚKC Katowice „Gipsy King” – Media CC Warszawa 2 8:4 Media CC Warszawa „KNB – Krakowski Klub Carlingowy 7:3 Seria 2 mężczyzn Grupa B Krakowski Klub Curlingowy - Media CC Warszawa 2 5:11 Media CC Warszawa "KNB" - ŚKC Katowice "Gipsy King" 12:5 Grupa A KKC Piechowice "S" - ŚKC Katowice "Śląskie Kamole" 5:4 KKC Piechowice "J" - City CC Warszawa "Yeti" 6:2 SOBOTA Seria 3 mężczyzn Grupa A KKC Piechowice "J" - ŚKC Katowice "Śląskie Kamole" 7:8 City CC Warszawa "Yeti" - KKC Piechowice "S" 4:6 Grupa B Krakowski Klub Curlingowy - ŚKC Katowice "Gipsy King" 4:9 Media CC Warszawa 2 - Media CC Warszawa "KNB" 8:5 Półfinały KKC Piechowice "J" - Media CC Warszawa 2 4:10 KKC Piechowice "S" - ŚKC Katowice "Gipsy King" 6:8 Miejsca 5-8 ŚKC Katowice "Śląskie Kamole" - Media CC Warszawa "KNB" 3:8 City CC Warszawa "Yeti" - Krakowski Klub Curlingowy 10:3 Niedziela Baraże o wejście do finału KKC Piechowice "S" - MCC Warszawa "KNB" 5:6 Mecz o miejsca 4-5 Media CC Warszawa 2 - ŚKC Katowice "Śląskie Kamole" 3-14 Mecz o miejsca 6-7 KKC Piechowice "J" - City CC Warszawa "Yeti" 5:8 Finał ŚKC Katowice "Gipsy King" - Media CC Warszawa "KNB" 8:3 Klasyfikacja Medalowa: Mistrz Polski - ŚKC Katowice "Gipsy King" 2. miejsce - Media CC "KNB" Warszawa 3. miejsce - KKC Piechowice "S" Wszystkim dziękujemy za świetną zabawę na lodzie i rywalizację do ostatnich endów... stronkę MP postaramy się zaktualizować jak najprędzej!!! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: wyniki MP 11.09.05, 21:24 Gratulacje dla wszystkich Uczestników i organizatorów II Mistrzostw Polski w Curlingu..:) Odpowiedz Link Zgłoś
arekmcc Re: wyniki MP 12.09.05, 08:02 Bardzo serdecznie dziękuję Organizatorom za przygotowanie i poprowadzenie MP. Po raz kolejny dzięki Wam mogliśmy spotkać się naszą curlingową rodziną i spędzić weekend na lodzie. Gratuluję zwycięzcom, szczególnie drużynie Maćka. Zyczę Wam, abyście w GaPa osiągnęli jak najwięcej - z taką skutecznością i umiejętnościami jakie pokazaliście w finale na pewno wygracie wiele spotkań. Cocktaile, też pokazałyście siłę. Generalnie widać że poziom curlingu w kraju jest coraz wyższy - to cieszy. Chcę podziękować wszystkim z którymi dane mi było zagrać - szczególnie kolegom z klubu, którzy zeserwowali mi lekcje pokory. Jeszcze raz pozdrawiam Arek Odpowiedz Link Zgłoś
takeouter Re: wyniki MP 12.09.05, 08:56 Po pierwsze chciałem podziękować organizatorom Odpowiedz Link Zgłoś
zielgora gratulacje 12.09.05, 09:39 moje gratulacje dla wszystkich!!! (nie tylko medalistów) mapa powoli ulegoa zmianom.... Warszawa, teraz Śląsk, za rok zachód Polski ;-))) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
skip_yeti Re: gratulacje 12.09.05, 13:16 faktycznie, kraj poszedl do przodu, Warszawa stoi (albo sie cofa - to o nas :) nie tylko Slask sie poprawil (brawo Macku), ale i Piechowice - w koncu zaprocentowal udzial w czeskiej lidze a ja obiecuje poprawe - strezcie sie :) fajna impreza, fajna atmosfera, mnostwo emocji i lod do dupy... (to w innym poscie) dzieki wszystkim Odpowiedz Link Zgłoś
skip_yeti Re: gratulacje 12.09.05, 13:19 i brawa dla Krysi&coctail i Ewy&frosty, ratujacych honor ccc :) Odpowiedz Link Zgłoś
damiahn Re: gratulacje 12.09.05, 14:01 Ja też chciałbym wszystkim podziękować, którzy przyczynili się, by i te mistrzostwa pozostały długo w pamięci. Wierzę, że dzięki nam wszystkim tak właśnie będzie. Wybaczcie organizatorom, mam nadzieję, drobne niedociągnięcia. Odważę się powiedzieć, że wszystkie albo przynajmniej przytłaczająca większość z nich wynikała z pogody, która nas ostatnimi czasy uwielbia. Najpierw Gliwice, potem Jantor w Katowicach w lipcu a teraz znowu upały... ;) Uwierzcie mi, że parę osób starało się zrobić wszystko tylko co możliwe by wszystko "grało i huczało", a dziś walczą na dodatek, by przełożyć egzamin... ;) (trzymajmy za nich kciuki). Dziękujemy za wszystkie słowa otuchy, mam nadzieję, że zapomnicie niedociągnięcia. Teraz mamy czas, by zająć się bardziej treningami niż organizacją kolejnych MP - strzeżcie się więc w przyszłym roku... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pntb1 Re: gratulacje 12.09.05, 14:03 > faktycznie, kraj poszedl do przodu, Warszawa stoi (albo sie cofa - to o nas :) > nie tylko Slask sie poprawil (brawo Macku), ale i Piechowice - w koncu > zaprocentowal udzial w czeskiej lidze O nie ja protestuję! Warszawa nie stoi. Niestety, czasem pędzisz, a i tak ktoś cię wyprzedzi (tak jest, brawo Maciek!) Dowód: my i tak jestemy górą nad Piechowicami, które grały świetnie. A z tego wszystkiego i tak najbardziej cieszy, że poziom tak wzrósł. Podziękowania za fajną zabawę, Paweł Rezerwowy Medialnie Odpowiedz Link Zgłoś
andyjan Re: gratulacje 12.09.05, 16:34 No tak. Jedyny lód do dupy jaki znam to przylożony przez pewną pielęgniarkę po fatalnym zastrzyku (i nie bylo to wcale fatalne wydarzenie). Autorytatywnie stwierdzam że: 1. Po raz pierwszy w Polsce mieliśmy idealnie plaską powierzchnię lodu - (dzięki Piotrek, umiesz już to zrobić) 2. Wszystkie negatywne efekty na lodowisku mialy charakter obiektywny, wynikaly z konstrukcji hali i zewnętrznych warunków atmosferycznych - organizatorzy nie zaniedbali żadnego z elementów mogących poprawić jakość lodu. 3. Myslę, że w końcu do wszystkich dotarlo, że nie dysponując klimatyzowanym lodowiskiem i co najmniej 4 dniami na zrobienie lodu (z malowaniem) nie bedziemy grać w curling tylko w kórlink. 4. Jeżeli klimatyzowane lodowisko w Toruniu (otwarcie 20 października) również nie spelni naszych oczekiwań - pozostaje rozgrywanie zawodów rangi mistrzowskiej w terminach 15 listopad - 15 marzec. 5. Na pierwszym posiedzeniu zarządu postawilem wniosek o przesunięcie terminu mistrzostw - zostal odrzucony. 6. Czy wam się to podoba czy nie, jestem jedyną na razie osobą w kraju posiadającą wiedzę i kompetencje w sprawie określenia przydatności obiektu i kamieni do rozgrywek - jeżeli będziecie to ignorować, nie mogę ponosić za nic odpowiedzialności. Howgh! oczywiście gratulacje dla zwycięzców i wszystkich twardzieli, którzy przetoczyli kilkanaście ton kamieni rzucanych z dwukrotnie większą prędkościa początkową. W przliczeniu daje to wg b. pobieżnych obliczeń 9324 kGm. Czyli straciliśmy ok 0.025 kWh czyli 1 godzinę świecenia 25 W żarówki. Wydaje się malo, ale spróbujcie to zrobić kręcąc dynamem. Odpowiedz Link Zgłoś
slawek_deron Re: wyniki MP 14.09.05, 15:59 Witam wszystkich, Pozwólcie że ja również dołaczę się do podziękowań organizatorom. Było super, oprócz jednej rzeczy, którą oczywiście organizatorzy całkowicie zawalili. NIE ZAŁATWILI POGODY ODPOWIEDNIEJ do tej rangi imprezy :))) Mam jeszcze jedną uwagę, obiecałem Wam tego nie darować po Mikstach ale...... Gratulacje dla mistrzów! Maciek jesteś wielki, ale mam nadzieję że w przyszłym roku uda się odebrać Tobie / Waszej drużynie palmę pierwszeństwa. Póki co bawcie się dobrze w Ga-Pa, no i również grajcie :))) Pozdrawiam wszystkich Sławek Deroń Odpowiedz Link Zgłoś
takeouter Re: wyniki MP 14.09.05, 21:33 Dziękujemy wszystki za miłe słowa, i jeszcze raz dziękuje wszystkim za świetną zabawę, szczególnie pod Spodkiem ;))) Te mistrzostwa były dla nas ciężkie :) Ziemek w pierwszy dzień wrócił z Sopotu do Katowic 20 minut przed meczem :) , w soboty na niedziele Adam , Ziemek i Tomek poszli na wesele :) , hmmm może i dobrze bo nei widzieli co ich skip robi :P , jeszcze wcześniej Adam przed półfinału stwierdził że idzie na ślub :) i graliśmy w trójke :) ...heh ale chyba o to w tym wszystkim chodzi ? :) ...wkońcu daliśmy rade i mimo lekkiego bólu głowy świetnie sie bawiliśmy i wygraliśmy :) ... ech mialem nie zdradzać tych wszystkich sekretów drużyny ale teraz już moge ;) a ma ME mam nadzieje że granie nam pójdzie tak dobrze jak bawienie się... a jeśli tak będzie to jesteśmy w grupie A :P p.s Sławku wielkie dzięki! .... aaaaa ale ja mam tylko 183cm :))) za rok będziemy jeszcze lepsi ale wy pewnie też :) więc zobaczymy Pozdrowienia dla wszystkich!! Krysia kiedy idziemy na jednego > ??? :)))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
ccckhangoor Re: wyniki MP 12.09.05, 14:18 Wpierw Cesarzowi co cesarskie: Maćku - piona plask, big respekt! Cocktail też smaczny był bardzo - gratulacje wielkie za obronę tytułu! Przeciwnikom dziękuję za grę, organizatorom za 'oranizatorowanie' i walkę z temperaturą! Frost'kom dziękuję za ambitną postawę i niesamowite pokłady optymizmu! I last but not least - µnowi za dzielne kibicowanie mamie i tacie. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_mcc Re: wyniki MP 12.09.05, 15:45 Ja chciałabym podziękować organizatorom za wspaniałe Mistrzostwa. Za trud włożony w to, żeby jak najmniej padało na głowę, choć niektóre krople się przydały,bo były wyjatkowo orzeżwiające:)) Za wspaniałą imprezę w podziemiach Spodka. Za termin Mistrzostw ( mi pasował, bo była też siatkówka:)) No i wszystkim, którzy nas wspierali miłym słowem i myślą :) A przede wszystkim MOJEJ DRUŻYNIE i chłopakom za wspaniały tydzień z curlingiem i nie tylko...:) Kasieńka Odpowiedz Link Zgłoś
pfrynia Re: zdjęcia 12.09.05, 18:58 i jeszcze jako uzupełnienie relacji z turnieju - zdjęcia - dostępne już na stronie klubowej w fotogalerii PF Odpowiedz Link Zgłoś
msfmcc Po mistrzostwach 12.09.05, 20:39 W imieniu calej mojej druzyny serdecznie dziekuje Organizatorom za dolozenie wszelkich staran, aby gralo nam sie sprawnie, milo i przyjemnie. Ogromne podziekowania dla druzyn, z ktorymi gralysmy za piekna walke i dla wszystkich, ktorzy nam kibicowali DO KOŃCA. Pozdrowienia zarowno dla tych, ktorzy potrafia grac fair i prosba o opanowanie sie do tych, ktorzy jeszcze nie wiedza, badz nie chca widziec co to jest "duch curlingu". Mam nadzieje, ze w niedlugim czasie na polskich lodowiskach doswiadczymy jednak spokoju i poszanowania dla przeciwnika. I jeszcze kilka istotnych spraw: - po pierwsze apeluje do PZC o rozgrywanie turniejow mistrzowskich z mierzeniem czasu. Kazdy ma prawo sie pomylic (...), a uzywanie zegarow zapobiegnie niepotrzebnym stresom i nerwom - po drugie, jak mozna dopusic do sytuacji, gdy w finale rozgrywek mamy limit 8 endow lub dwoch godzin? To jakas bzdura!!! Poczulam lekkie, nazwijmy to, "zdumienie" jak w calym tym zamieszaniu podszedl do mnie... pewien pan i oznajmil, ze za 5 minut MUSI zakonczyc mistrzostwa... I jak tu spokojnie grać?? - po trzecie, bardzo mi przykro, ze o tym, ze mam szanse na Mistrzostwo dowiedzialam sie w ostatnim endzie meczu z Cocktailami. Regulami mowil wprawdzie, ze w przypadku jednakowej liczby punktow decyduje wynik bezposredniego spotkania, a potem wieksza liczba wygranych partii we WSZYSTKICH spotkaniach, jednak podczas samych mistrzostw dowiedzialysmy sie, ze liczy sie liczba zdobytych endow pomiedzy ZAINTERESOWANYMI DRUŻYNAMI (w czasie rozgrywania ostatniego endu nie mialysmy juz wiec szans na tytul). W ostatniej partii meczu, po kontrowersyjnej pomylce, okazalo sie, ze jednak pierwsza wersja jest obowiazująca, wiec szanse byly!!!. Ale w normalnych warunkach, a nie po polgodzinnej przerwie w meczu! Na Boga! Na Mistrzostwach Polski nie mozna pozwolic sobie na takie pomylki!!! Na koniec chce podziekowac calej mojej druzynie za opanowanie i nieuleganie niepotrzebnym enocjom! Jestescie najlepsze!!! Ciesze sie, ze moge grac z osobami, dla ktorych wazniejsza jest czysta walka i ktore wola przegrac niz wygrac nie fair. Ot i duch curlingu... Zycze wszystkim takiej zgranej druzyny. To tyle... MSF Odpowiedz Link Zgłoś
ccckb Re: Po mistrzostwach 14.09.05, 12:19 Drodzy Curlerzy, my również chciałybyśmy się przyłączyć do podziękowań dla organizatorów i dla wszystkich drużyn, z którymi miałyśmy okazje spotkać się na lodzie i nie tylko ;-)))) Dzięki wielkie. Bardzo, bardzo dziękujemy tez tym, którzy nas tak dzielnie dopingowali i wierzyli w nas cały ten rok. To naprawdę dla nas ważne i pomaga nam utrzymać ten zapał, dzięki któremu wszystko jest możliwe. Na temat ostatniego meczu miałyśmy się nie wypowiadać, ale wobec posta Marty musimy do tego wrócić. 1.Uważam, że skandaliczne jest to, ze zasady nie są jasne od początku do końca Mistrzostw. Nie rozumiem, jak druzyna, która walczy o Mistrzostwo może się o tym dowiadywać w ostatnim endzie tych Mistrzostw!!! Ale trzeba pamiętac też o tym, ze zegary były równe dla wszystkich – mecz trwał dwie godziny i choc zgadzam się z Martą, że absolutnie nie może być tak, ze przerywa się finał, bo czas skończyc Mistrzostwa (finał powinien trwać 8 lub 10 endów), to nasz mecz NIE BYŁ FINAŁEM!!! Choć okazało się, że był to mecz decydujący, musiał być rozegrany na takich samych prawach jak pozostałe. Był to jeden z 6 rozegranych meczów Round Robin bez względu na to, czy była to rywalizacja Cocktailu z Mediami, czy też Frosty, Wakuty, Łodzi czy Krynicy. W razie jakichkolwiek zmian, słusznie zresztą, mogłyby protestować dziewczyny z ŚKC, których mecz z Łodzią był bardzo wyrównany i dodatkowy end mógłby zmienić wynik tego meczu. 2.Po drugie pomyłki sędziowskie się zdarzają, człowiek jest tylko człowiekiem. A jakiekolwiek dyskusje były całkowicie niepotrzebne i mam nadzieje, że będzie to nauczka dla wszystkich, by słuchać sędziego, a dla sędziego, by być zdecydowanym bez względu na to, co dzieje się na lodzie. 3.Choć dyskusje były niepotrzebne i obu drużynom „puściły” nerwy (jednym wcześniej innym później) za co ze strony naszej możemy jedynie przeprosić, to co naistotniejsze!!! o żadnej postawie nie fair nie może być mowy. Zgodnie z sugestiami sędziego gotowe byłyśmy nawet na powtórzenie enda! Chciałabyśmy dodać, ze cały mecz rozegrałyśmy całkowicie zmieniając strategie i dostosowując ją do tego, by wygrać jak najwięcej endów, bo przed meczem, poinformowano nas, że nie wynik lecz endy się liczą. To uważamy za wielki błąd i od tej pory nigdy nie damy się wciągnąć w „rozliczenia” przed meczowe! Cieszymy się tylko, ze udało nam się zachować tyle przytomności umysłu, żeby nie wpadłyśmy w pułapke związaną z „podziałem” medali, bo to własnie mogłoby być nie fair w stosunku do drużyn, które tak dzielnie walczyły całe Mistrzostwa. Ale jest to potwierdzeniem tego, ze ZASADY MUSZĄ BYĆ JASNE, czytelne dla wszystkich i na litość boska nie mogą ulegać zmianom w ostatnim endzie Mistrzostw!!!! 4.Ten punkt jest chyba najważniejszy, Cały rok bardzo ciężko pracowałyśmy na to, by obronić tytuł z zeszłego roku i sytuacja, która zaistniała pod koniec ostatniego meczu odebrała nam to, co w zwycięstwie najważniejsze. Radość z tego zwycięstwa. A to prawie wszystko, o co się walczy... Pozdrawiamy wszystkich raz jeszcze i mamy nadzieje, ze taka sytuacja się nigdy więcej nie powtórzy. Do zobaczenia wkrótce, Cocktail Odpowiedz Link Zgłoś
marianna.das Re: Po mistrzostwach 14.09.05, 14:12 Okazuje sie, ze w wielu sprawach sie zgadzamy - ja tez mialam nie wypowiadac na temat ostatniego meczu, ale nie moge pozostawic bez komentarz tego co wlasnie przeczytalam - ja tez uwazam, ze zmiana zasad w trakcie turnieju/meczu jest niedpuszczalna - ja tez uwazam, ze to byl tylko mecz 6 rundy, a nie final Ale sa tez sprawy, ktore nas roznia. Propozycja aby powtorzyc enda (ktora byla rozwazana przez 5 pierwszych minut 30 minutowej dyskusji) byla dla was wyjatkowo korzystna, bo w rozgrywanym endzie Media mialo wyrazna przewage i szanse na wygranie przez nas wysoko tego enda byly bardzo duze.Kiedy tylko sedzia zorientowal sie, ze jest mozliwe powtorzenie tylko jednego zagrania poroponowal to rozwiazanie.Powtorzenie jedynie 7 kamienia Marty.Na takie wyjscie z tej kryzysowej sytuacji zgadzal sie sedzia, skip Media i skip Coctail.Oponowaly jedynie pozostale zawodniczki Coctail, ktore nota bene nie powinny miec prawa glosu.Ani Ty Krysiu, ani sedzia (wszak jest tylko czlowiekiem jak zauazylas) nie byl w stanie skutecznie zapanowac nad zachowaniem Twojej druzyny.Podkreslam, ze moja druzyna poza skipem nie uczestniczyla w dyskusji, co jest uwiecznione na nagraniu wideo dla niedowiarkow. Wszyscy wiemy jak ostatecznie poradzilysmy sobie z ta sytuacja i wszyscy umiemy sobie odpowiedziec na pytanie kto zachowuje sie fair, a kto nie. Odpowiedz Link Zgłoś
msfmcc Re: Po mistrzostwach 14.09.05, 14:41 Ja tez mialam sie juz wiecej nie wypowiadac, ale odpowiem Ci Krysiu na kilka pytan, mam nadzieje, ze wszystko zostanie wyjasnione raz na zawsze i nie bedzie potrzeby dalszych dyskusji. 1) Przepraszam, niedokladnie to ujelam, oczywiscie, ze 6 runda kobiet nie byla meczem finalowym (chociaz jak sie okazalo mogla byc), to o limicie endowym/meczowym powiedzialam wspominajac to co zostalo mi powiedziane: "ze za 5 minut MUSIMY rozpoczac ceremonie medalowa" 2) Ciesze sie, ze zgadzamy sie w kwestii, ze nie mozna na dwa kamienie przed koncem meczu (jeden Twój i jeden mój) zmieniac zasad rozgrywek. Jak Ci powiedzialam w trakcie przerwy w meczu, bylam przekonana o tym, ze nawet jak my wygramy ten mecz, to i tak nie bedziemy Mistrzyniami, bo w stosunku do Was zabraknie nam jednego endu. To chyba jasno tlumaczy, dlaczego chcialam zastawiac straznikiem korzystna dla mojej druzyny sytuacje w domu, jezeli sedzia na dwa kamienie przed koncem meczu powiedzial, ze jest jeszcze 10 minut do gwizdka, wiec zdazylybysmy rozegrac kolejny end (byc moze zwycieski dla nas). Po odwolaniu pamietnych 10-ciu minut i ustaleniu, ze jedynie liczy sie wynik, bylo wiec jasne, ze majac 6 kamieni w domu nie bedziemy chcialy powtarzac partii. Coż, szkoda, ze zabraklo stanowczosci. Mmay wszyscy nauczke na przyszlosc. 3) Piszesz, ze "z Waszej strony o żadnej postawie nie fair nie może być mowy". Jak wiec wytlumaczysz to, że ze strony mojej druzyny w dyskusji z Toba jako skipem druzyny przeciwnej oraz z sedzią uczestniczylam tylko ja? A moje zawodniczki, w przeciwienstwie do Twoich, albo staly osobno, albo jak mialy cos do powiedzenia to kontaktowaly sie ze mną a nie z przeciwniczkami badz sedzia. Nikt nie krzyczal, nikt nie protestowal, nikt nie histeryzowal. Jak wytlumaczyc takze to, czego doswiadczylam osobiscie tuz po zakonczeniu meczu, stojac i czekając az czesc Twojej druzyny zechce mi podac reke i przyjac ode mnie gratulacje? ;-((( Czy to jest postawa fair? Czy to postawa w duchu curlingu? Bo jezeli tak, to ja juz watpie w ducha przyjazni w tym sporcie. Odpowiedz Link Zgłoś
zzyxyryzzy Re: Po mistrzostwach 15.09.05, 22:51 > Ciesze sie, ze zgadzamy sie w kwestii, ze nie mozna na dwa kamienie przed > koncem meczu (jeden Twój i jeden mój) zmieniac zasad rozgrywek. Sedzia który nie potrafi pozostać przy swojej decyzji nie powinien być sędzią. Sorry Winnetou. > Jak Ci powiedzialam w trakcie przerwy w meczu, bylam przekonana o tym, > ze nawet jak my wygramy ten mecz, to i tak nie bedziemy Mistrzyniami, > bo w stosunku do Was zabraknie nam jednego endu. Gramy czy kalulujemy? > Jak wytlumaczyc takze to, czego doswiadczylam osobiscie tuz po > zakonczeniu meczu, stojac i czekając az czesc Twojej druzyny zechce > mi podac reke i przyjac ode mnie gratulacje? ;-((( Czy to jest > postawa fair? Czy to postawa w duchu curlingu? Bo jezeli tak, to > ja juz watpie w ducha przyjazni w tym sporcie. Ściany w szatni mają uszy ;-). :-* Zzyzzy Odpowiedz Link Zgłoś
cccfrosty Re: wyniki MP 12.09.05, 20:04 "Frost'kom dziękuję za ambitną postawę i niesamowite pokłady optymizmu!" ależ prosimy bardzo ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
bartekmcc Re: wyniki MP 12.09.05, 21:27 dziekuję wyrozumiałej Drużynie - za rok będziemy lepsi dziękuje Dziewczynom za doping, wsparcie i towarzystwo - jestem pewien, że Wasze podejście do treningów i gry wkrótce przyniesie mistrzostwo gratuluję i dziekuję rywalom bk Odpowiedz Link Zgłoś
kwak4 Re: wyniki MP 13.09.05, 00:08 Oj, trudno mi będzie pisać dziś, tak tuż po mistrzostwach, o moich wrażeniach. Trudno - bo co pomyślę o pewnych ludziach, to ręce odrywają się od klawiatury, by bić im brawo. Należą się przecież brawa: - organizatorom za przeogromny wysiłek, jaki włożyli w przeprowadzenie imprezy, za atmosferę życzliwości, jaką przy tym stworzyli, za heroiczną walkę z źywiołami w hali (czyli deszczem z sufitu i szronem). Robotne i zaradne są chłopaki - jak to Ślązacy :-) - Pomarańczom z Sopotu (i ich kołczowi ;-)) za niebywały entuzjazm i historyczny punkt - drugiej pomarańczowej ekipie (AZS Łódź), która w ciągu trzech dni zrobiła największe postępy. Gdyby impreza trwała tydzień, to przy takim tempie uczenia się dotarłyby chyba na podium... - chłopakom z Krakowa i juniorom z Piechowic - bo gra we trzech na tym lodzie przypominała pracę w kamieniołomach - duuuże oklaski dla medalistów - a zwłaszcza dla mistrzowskich ekip i ich skipów. Krysiu i Maćku - kapelusze z głów przed Wami za te wspaniałe zagrania! - moim ulubionym Różowym Panterom za to, że w ostatnim meczu nie zadowoliły się remisem (który dałby Im srebro), tylko do końca walczyły o zwycięstwo. Marto, Marto, Agnieszko, Marianno i Kasiu - tak właśnie zdobywa się dozgonnych kibiców :-) - chłopakom z mojej drużyny dziękuję za trud (ha, zabrakło jednego enda do medalu :-)) i obiecuję poprawę na następnych mistrzostwach Szkoda, że nie mogą się odbyć choćby już za tydzień... Krzyś (MCC 2) Odpowiedz Link Zgłoś
dr-paul Re: wyniki MP 14.09.05, 15:37 Serdeczne podziekowania za wspaniałe niesłabnace emocje których wszyscy sobie dostarczamy, za coraz wiekszy curlingowy profesjonalizm, za piekno wyrównanych walk. Radość i łzy towarzyszą kazdej sportowej rywalizacji, ale co ważne gdy opadnie szron bitewny to tańczymy i pijemy piwo. Za to dziękuję wszystkim najbardziej. I jeszcze jedne szczególne podziękowanie dla Wojtka A. naszego arbitra, który musiał poradzić sobie z niejednym trudnym kamieniem a co najgorsze nie mógł go wyszczotkować. Jestem pewien ,że jego nowe doświadczenia ( przecież doswiadczenie to także suma popełnianych błędów .....) procentują a niedociągnięcia spotkały sie wyłącznie z naszym zrozumieniem. Jestem pewien, że wszyscy chcemy by zmarznięty i zmęczony roztrzygał dalej nasze spory. Dziękuję Ci Wojtku. My górale sudeccy ( zwani potocznie sud(t)kami) już chcemy rewanżu bo czy nie jest miło się zrewanżować. Do zobaczenia na lodzie Paweł Kubik Odpowiedz Link Zgłoś
ja033 Re: wyniki MP 14.09.05, 20:03 Mysle, ze bede wyrazicielem wszystkich kibicow curlingu w Polsce dolaczajac sie do wypowiedzianych tu slow uznania dla Organizatorow Imprezy. Gratulacje dla Zdobywcow medali. Wszystkim Druzynom dziekujemy za walke i dostarczone emocje. Kibice P.S. Curling, jak mniemam, jest gra zespolowa, gdzie na wynik pracuje cala druzyna, a skip jest jak szef - wprawdzie podejmuje decyzje, ale musi liczyc sie ze zdaniem zalogi (zwlaszcza tym wypowiedzianym glosno). Uff... ciezkie jest zycie szefa. Odpowiedz Link Zgłoś
hit_and_roll Re: wyniki MP 14.09.05, 22:33 Drodzy członkowie polskiej rodziny curlingowej! :) Już 3 dzień mija odkąd zakończyliśmy II MP w Curlingu więc i ja chciałbym skierować kilka słów podziękowań za te 3 spędzone razem dni: 1. Dziękuję Wam zawodniczki i zawodnicy za miłe słowa które popłynęły pod naszym adresem na tym forum. Dzięki w imieniu organizatorów, że przybywając na MP przywieźliście ze sobą to co najważniejsze czyli pozytywne i przyjacielskie nastawienie do wszystkich przeciwników oraz organizatorów oraz ducha curlingu który pomimo wielu emocji ciągle unosił się nad lodowiskiem (czasem tylko przybierał postać mgiełki albo kilku kropel wody ;))) 2. Dziękuję za moc emocji w rozgrywanych podczas MP meczach, a szczególne pozdrowienia dla ekipy Piechowic "J", z którymi zagraliśmy końcówkę horror, niestety dla jednej tylko drużyny zakończonej happy-endem... 3.Gratuluję medalistom :) cieszy fakt że są z różnych stron Polski bo to świadczy że curling się rozwija, a poziom wyrównuje i za rok będzie jeszcze ciekawiej. 4.Dziękuję wszystkim przeciwnikom "Śląskich Kamoli" za walkę o każdy kamień (szkoda że czasem tą walkę przegrywaliśmy ;) ) i przepraszam że nie udawało się nam spotkać po meczu na browarku, ale obowiązki wzywały do innych zajęć... odrobimy zaległości kiedy indziej :) Obiecuję! 5.Dziękuję mojej ekipie za wspólne chwile spędzone na lodzie, choć był to nasz pierwszy wspólny występ to wiem że przed nami jeszcze wiele miłych chwil w curlingowych zmaganiach, a "team spirit" unosił się nad nami nawet po bardzo "dziwnych" zagraniach... ;) 6.Gratulacje dla drużyn które budowane były praktycznie w czasie MP, czyli Łodzi, Sopotu (ukłony dla trenera!)i Frosty! Przyszłość będzie dla Was kolorowa bo robicie postępy w baaaardzo szybkim tempie! 7. Dzięki dla sędziego Wojtka, który był, jest i będzie numerem jeden wśród polskich sędziów curlingowych! 8.I na koniec dzięki wielkie dla "sreberek" i Mistrzów spod loga ŚKC! Wykonaliście 200% normy! :) I przyznam szczerze że przez parę chwil znalazłem się w siódmym niebie po Waszych sukcesach :) Dziękuję wszystkim i liczę na spotkanie we wspólnym gronie na następnych MP, bo są to dni dla których warto się spotkać gdziekolwiek by to nie było... :) Odpowiedz Link Zgłoś