Gość: JasnePełne IP: *.wns.uni.wroc.pl 30.11.05, 12:21 Trzymaj się Otylia! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: claps Otylia Jędrzejczak znowu w wodzie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.05, 12:29 i morzu kłopotów.A co z wyrokiem? Odpowiedz Link Zgłoś
reniferek1 Re: Otylia Jędrzejczak znowu w wodzie... 30.11.05, 12:31 A Tobie co do tego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sid Re: Otylia Jędrzejczak znowu w wodzie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.05, 12:34 a mnie do tego, bo miałem podobny wypadek i sprawca był osądzony i skazany, tak jak pan, pani. dlatego ta pani też niech odpowie za swoje czyny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Otylia Jędrzejczak znowu w wodzie... IP: *.zedat.fu / *.zedat.fu-berlin.de 30.11.05, 12:47 To znaczy Ciebie osadzili czy nie zyjesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sid Re: Otylia Jędrzejczak znowu w wodzie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.05, 13:23 ja byłem poszkodowany a sprawca skazany, i czytaj ze zrozumieniem matołku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Otylia Jędrzejczak znowu w wodzie... IP: *.zedat.fu / *.zedat.fu-berlin.de 30.11.05, 13:35 To pisz ze zrozumieniem pyskaczu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sid Re: Otylia Jędrzejczak znowu w wodzie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.05, 14:08 a lekcje odrobiłeś, nie ma równych i równiejszych - zbrodnia = kara. Odpowiedz Link Zgłoś
aramba Re: Otylia Jędrzejczak znowu w wodzie... 30.11.05, 14:09 A postepowanie sie juz zakonczylo. Jak jestes taki predki, to moze najpierw to sprawdz, a pozniej medrkuj, OK? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sid Re: Otylia Jędrzejczak znowu w wodzie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.05, 14:32 chodzi o to że nawet się nie zaczęło i nie wiadomo czy zacznie i nie będzie umorzone. Odpowiedz Link Zgłoś
aramba Re: Otylia Jędrzejczak znowu w wodzie... 30.11.05, 14:33 Skad masz te wiesci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sid Re: Otylia Jędrzejczak znowu w wodzie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.05, 14:46 czytam gazety Odpowiedz Link Zgłoś
aramba Re: Otylia Jędrzejczak znowu w wodzie... 30.11.05, 14:49 Konkretnie. Kazdy tak moze powiedziec... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sid Re: Otylia Jędrzejczak znowu w wodzie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.05, 14:56 wyszukiwarka się kłania, seria ostatnich artykułów, auto sprawne, ona wraca do zdrowia ale o postępowaniu ani słowa, czy tego nie rozumiesz, że w świetle przepisów popełniła przestępstwo i powinno to być wyjaśnione. (pozdrawiam polskie litery) Odpowiedz Link Zgłoś
zezowaty_cyklop Re: Otylia Jędrzejczak znowu w wodzie... 30.11.05, 15:24 A ja wyczytałem, że jednak nikt nie zamierza postępowania umarzać w jakimś nadzwyczajnym trybie. Wszystko w prokuraturze toczy się zwykłym trybem i jak to w polskich realiach bywa trzeba na efekty poczekać. Choć sądzę że w tym medialnym przypadku wszystko może potoczyć się szybciej niż normalnie. Cierpliwości życzę w czekaniu na sprawiedliwy osąd i pozdrawiam Pana i Otylię. Odpowiedz Link Zgłoś
afangulo Otylia trzymaj się!!! 01.12.05, 12:50 a do wszystkich !!!!! odwalcie się!!!!!!!od niej poniesie odpowiedzialność karną, prawdopodobnie dobrowolnie podda sie karze, przecież ona nie próbuje nawet dyskutować z tym że niezachowała należytej ostrożności. Nie rozumiem Was ona ma większy problem przez który musi przejść niż tylko w tym wypadku proces karny, wesprzyjmy ją. Odpowiedz Link Zgłoś
michr Re: Otylia Jędrzejczak znowu w wodzie... 30.11.05, 15:34 Jednak nie żyjesz. Twoja siostra siedziała za kierownicą a ty siedziałeś obok. Pisz ze zrozumieniem. Otylia ukarała się sama i straciła brata. Ty jednak uważasz że prokurator powinien wkroczyć. Oczywiście że tak będzie. A więc jeszcze raz pytanie. Co ci do tego? Jesteś prokuratorem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benitorro Re: Otylia Jędrzejczak znowu w wodzie... IP: *.com / *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.05, 17:23 dajcie jej spokój Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tio Re: Otylia Jędrzejczak znowu w wodzie... IP: *.brda.net 30.11.05, 20:21 skoro miał podobny wypadek i żyje a nie jest skazany to zgodnie z jego logiką jest drzewem - daj sobie spokój... nie spieraj się z drzewem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sid Re: Otylia Jędrzejczak znowu w wodzie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.05, 07:37 szkoda że takie debilne uwagi nie są kasowane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pokorny Re: Otylia Jędrzejczak znowu w wodzie... IP: *.autoguard.pl / *.autoguard.pl 30.11.05, 12:53 ...nie sądź, by samemu nie być sądzonym... niektórym się wydaje, ze mają patent na ocenę kiedy i za co i kto powinien odpowiadac i ponieść karę! Gdzie sumienie? gdzie samoocena? ...ciekaw jestem, czy kiedy zdobywała medale byłeś taki surowy...i czy taki będziesz, gdyby nie daj Bóg, Tobie się przytrafił taki wypadek...sam się zgłosisz do odbycia kary??? [retoryka] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fakopis DOBRZE ZE NIE ZA KIEROWNICA !!BO ZNOWU KTOS ZGINIE IP: *.chello.pl 30.11.05, 13:04 dziewczyno BOJ SIE BOGA !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: DOBRZE ZE NIE ZA KIEROWNICA !!BO ZNOWU KTOS Z IP: 212.160.172.* 30.11.05, 13:55 Chyba Cię powaliło!!!!!! Widać, że głosowałeś/łaś na Kaczora Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Megi Re: DOBRZE ZE NIE ZA KIEROWNICA !!BO ZNOWU KTOS Z IP: *.bsk.vectranet.pl / 194.246.108.* 30.11.05, 14:00 A co to Was wszystkich obchodzi??? Ludzie jacy wy jestescie podli Ciekawe jakbyscie sie zachowywyali gdyby to Was dotyczyło Żenujace!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aramba Re: DOBRZE ZE NIE ZA KIEROWNICA !!BO ZNOWU KTOS Z 30.11.05, 14:16 Przede wszystkim ich nie dotycza zyciowe sukcesy i to jest ich problem. Otylia dostanie pewnie z rok albo poltora w zawieszeniu i tak sie sprawa skonczy. Ostatecznie nie byla pijana, sama tez byla poszkodowana, to, ze wykazuje zal jest poza kwestia. Trudno to wszystko podsumowac, ze ot, popelnila blad, bo zginal czlowiek, ale wiadomo, ze nie chciala tego zrobic. Poza tym skoro skurvielowi, ktory katowal dziecko przez cale miesiace (wynik - postepujaca degeneracja mozgu, dziecko nigdy nie bedzie widziec, slyszec ani mowic) grozi do 10 lat (smiech na sali), to w ogole o czym tu mowic, skoro kara ma byc proporcjonalna do czynu i jego okolicznosci. Ja jej zycze, zeby sie podniosla i wrocila do sportu. Najwieksza kare za blad na drodze juz poniosla i nie jest to niestety uraz kregoslupa. Odpowiedz Link Zgłoś
mkeping Re: DOBRZE ZE NIE ZA KIEROWNICA !!BO ZNOWU KTOS Z 30.11.05, 18:42 JESTEM CIEKAW jakie byscie mieli zdanie gdyby zabila przecietnego zwykłego człowieka,która ma rodzine dzieci.CZy tez kazdy by mowil ze Otylka zdobyla medale wiec musi byc uniewinniona??! Z tego co czytam wnioskuje ze zabicie kogos z rodziny w jej przypadku brata nie powinna pociagnac do odpowiedzialnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
aramba Re: DOBRZE ZE NIE ZA KIEROWNICA !!BO ZNOWU KTOS Z 01.12.05, 11:38 To nie ma znaczenia kogo zabila - sprawa sie odbedzie, wyrok zapadnie. To nie oznacza, ze ona ma teraz siedziec w celi, bo nie ma takiej potrzeby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ogr Re: DOBRZE ZE NIE ZA KIEROWNICA !!BO ZNOWU KTOS Z IP: *.iim.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.05, 17:20 Hm no cóż przede wszystkim nigdy nie przekraczam dozwolonej predkosci o milion lat swietlnych, wiec trudo by mi było powtórzyć wyczyn Otylii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norge Re: Otylia Jędrzejczak znowu w wodzie... IP: *.zgora.dialog.net.pl 30.11.05, 16:49 Szanowna GW, to nie samochód rozbił się na drzewie i drzewo zabiło brata Otyli, a wręcz przeciwnie. Drzewo stało sobie tam i rosło spokojnie diesiątki lat, dopóki ta nieodpowiedzialna i durna gó..ara, wyprzedzając jak idiotka kolumne aut rąbnęła w nie z szykością ca. 180kmh i zabiła braciszka. I za to należy się jej proces, jak każdemu innemu piratowi drogowemu a nie rehabilitacja w baseni i oczekiwanie sporej części jej "wielbicieli" na dalsze medale i sukcesy. Najwidoczniej nie robi im róznicy, że Polskę reprezentowała bedzie zwykła nieumyślna morderczyni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolek Dajcie se juz spokoj z NOWY DZIEN IP: 203.177.246.* 30.11.05, 17:13 przestancie juz reklamowac te nudna gezate Nowy Dzien, ktora jest wyborczej arcydzielem. beznadzieja........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ari Re: Otylia Jędrzejczak znowu w wodzie IP: *.u.mcnet.pl 30.11.05, 12:45 A co, tym razem spadła z mostu ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawy Dla czego nie odpowie za to ? IP: *.chello.pl 30.11.05, 12:50 Dzla czego Otylia nie odpowie za swój czyn, tak jak odpowiadałby każdy inny obywatel ? Jest winna spowodowania śmierci swojego brata, spowodowania wypadku i spowodowania zagrożenia na drodze. Odpowiedz Link Zgłoś
zezowaty_cyklop Re: Dla czego nie odpowie za to ? 30.11.05, 15:27 Kto Ci powiedział że nie odpowie za swój czyn? Skąd takie newsy? Umożono śledztwo? Czyżbyś miał lepsze wtyki niż dziennikarze? Niezły jesteś - jeśli twoje donosy się potwierdzą zadzwoń do mnie - zatrudnię cię w mojej gazecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michelinka [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.05, 12:53 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kethryveris Re: Otylia Jędrzejczak znowu w wodzie IP: *.pel.cz 30.11.05, 13:07 brawo zycze szybkiego powrotu do zdrowia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ilaria1@gazeta.pl Re: Otylia Jędrzejczak znowu w wodzie IP: *.ze.tarnow.pl 30.11.05, 13:14 Bez sensu są te wszystkie wypowiedzi na temat braku kary dla Otylii. Też nie popieram szybkiej czy brawurowej jazedy samochodem. Jestem pewna, że jeśli sąd uzna, ze Otylia jest winna poniesie karę, a bedzie to pewnie kara w zawieszeniu, zabiorą jej też prawo jazdy. Póki co nalezy pamietać o zasadzie domniemania niewinnosci- nikt nie jest winny dopóki wina nie zostanie udowodniona. Poza tym wyrok w zawieszeniu dostanie dlatego, że dotychczas nie była karana i niecelowe jest osadzenie jej w więzieniu, a nie dlatego, że jest sławna i bogata itd. Sad weźmie po uwagę jej zachowanie po zdarzeniu, a nikt nie ma wątpilwości, ze załuje tego co sie stało. Minęło dopiero 2 miesiace od wypadku, wie penie nie skonczyło sie jeszcze śledztwo prokuratorskie. Proponuję pozostawić sąsdzenie sądom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzyz przydrozny Re: Otylia Jędrzejczak znowu w wodzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.05, 13:33 niedlugo pewnie dostanie nowa furke za wygranie plebiscytu PS i wyruszy na drogi, nasza kochana rekordzistka glupoty i brawury Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof43 Re: Otylia Jędrzejczak znowu w wodzie 30.11.05, 14:10 Po co te wywody o domniemaniu niewinności. To się nie tyczy tej sprawy. Myślę, że Otylia sama się najbardziej ukarała i to wystarczy. Ja jej współczuję i jej rodzicom też. Oni mają naprawdę ciężko i nikt o nich nie pisze. Kara wymierzana przez sąd jest dobra dla malego złodziejaszka, żeby go odstraszyć od kradzieży na przyszłość, ale nie w sprawach gdy ginie człowiek. Odpowiedz Link Zgłoś
aramba Re: Otylia Jędrzejczak znowu w wodzie 30.11.05, 14:21 Nie, nie wystarczy. Tutaj domniemanie niewinnosci nie wchodzi w gre, ale poczytaj co tam jeszcze napisalem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: Otylia Jędrzejczak znowu w wodzie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 30.11.05, 14:10 Co ty tu piszesz o szybkiej albo brawurowej jezdzie pani Jedrzejczak .Ona jechala morderczo szybko i byla na tyle dorosla ,by wiedziec czym to sie moze skonczyc.Dzieki przypadkowi pewnie tylko nie poniosl szkody nikt inny , niewinny.Jak od czasu to czasu bywam tam u was , przezywam dosyc czesto rajdy takich mordercow , o ktorych potem pisze sie ,ze szybko, za szybko albo brawurowo jechal i WYMUSZAL pierwszenstwo na drodze , gdzie jako wynik takiej jazdy katastrofa jest zaprogramowana. I nic mi to nie da ,ze jakims cudem zjade i wyhamuje na poboczu by pogrozic za takim morderca, ktoremu na ten raz nie udalo sie mnie i mnie podobnych zabic. Uwazam ,ze takie cos powinno sie karac jako zabojstwo z premedytacja. Inne , lagodne karanie tylko takich prowokuje ,podobnie jak smieszne niskie i niekonsekwentnie egzekwowane kary w ruchu drogowym za czyny popelnione pod wplywem alkoholu. Takie traktowanie tych spraw jest typowo polskim zjawiskiem , stad zreszta taka olbrzymia ilosc tych deliktow ,w porownaniu chacby do krajow z tradycyjne inna kultura jazdy i inna kultura spozywania alkoholu. Odpowiedz Link Zgłoś
aramba Re: Otylia Jędrzejczak znowu w wodzie 30.11.05, 14:18 Schuja nie boj sie. W Luksemburgu Ci to nie grozi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: Otylia Jędrzejczak znowu w wodzie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 30.11.05, 14:45 Aramba , uwazasz to za dowcipne ? Zapewniam cie Lux i okoliczne panstwa to w tej tematyce cos z gruntu nieporownywalnego. I nawet jak tam u was wybuduja w cudowny sposob blyskawicznie odpowiednie i bezpieczne drogi ,wasza kultura jazdy , ci ludzie , nie zmienia sie jeszcze przez dlugie ,dlugie lata. Mozesz sobie o tym podyskutowac ,ale RZETELNIE i OBIEKTYWNIE. Odpowiedz Link Zgłoś
aramba Re: Otylia Jędrzejczak znowu w wodzie 30.11.05, 14:49 Nie - z Toba nie ma dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
zezowaty_cyklop Re: Otylia Jędrzejczak znowu w wodzie 30.11.05, 15:31 > Co ty tu piszesz o szybkiej albo brawurowej jezdzie pani Jedrzejczak .Ona > jechala morderczo szybko i byla na tyle dorosla ,by wiedziec czym to sie moze > skonczyc. Czytalem, że właśnie co do tej morderczej szybkości nie ma pewności w śledztwie, więc proponuję wstrzymać się z wyrokami skazującym Otylię do czasu zakończenia śledztwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: Otylia Jędrzejczak znowu w wodzie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 30.11.05, 16:03 Ciekawie myslisz ,cyklop. Jaka jest wedlug ciebie mordercza szybkosc? Jedna zabita osoba nie wystarczy ? Musiala by byc cala grupa? A moze granica sa DWIE zabite osoby? Z tym wyrokiem skazujacym albo uniewinnieniem tez jest problematycznie.Jest juz teraz pewne ,z dotychczasowego sposobu postepowania organow sledczych , ze wplyw na to postepowanie maja dotychczasowe ,sportowe osiagniecia Jedrzejczak , jej chwalebna dzialalnosc charytatywna a takze opinia publiczna.Jasne ,ze ten wplyw jest niewymierny , rozciaga sie w czasie i w taki czy inny sposob wplynie lagodzaco na koncowy wynik .A popelniony czyn i jego skutki pozostana .Pozostanie tez w spoleczenstwie odczucie tej nierownosci w traktowaniu ludzi przez prawo w Polsce. Ja osobiscie bylbym bardzo zadowolony, gdyby wyszlo nie na moje.Poczekam , bo po prostu nie wierze ,zeby nie wyszlo na moje. Odpowiedz Link Zgłoś
zezowaty_cyklop Re: Otylia Jędrzejczak znowu w wodzie 02.12.05, 09:14 Jeśli za morderczą uznac szybkość która zabija, to może nią być również 5km/h jeśli zaksztusisz sie przy niej orzeszkiem uderzając w przeszkodę na drodze. Pisząc o szybkości Otylii miałem na myśli, że śledztwo nie wykazało jeszcze jednoznacznie z jaką prędkością jechała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Y_Sam Re: Otylia Jędrzejczak znowu w wodzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.05, 08:56 Zabójstwo z premedytacją ?!?! Człowieku, lecz się. Co innego gdyby jechała na bani, wtedy raczej nie byłoby żadnych wątpliwości co do wyroku. Ale póki co Otylia odpowie za spowodowanie wypadku drogowego ze skutkiem śmiertelnym, a w takich sytuacjach nie orzeka się kary bezwzględnego pozbawienia wolności. W skrajnych przypadkach można dostać 2-3 lata w zawiasach (zresztą zastanów się - jaki cel miałoby resocjalizowanie jej w odosobnieniu ?). Oczywiście prawo jazdy powinna mieć odebrane na conajmniej 5 lat. Acha, i nie wyjeżdżaj mi tu z kulturą i alkoholem, bo wy, Niemcy dużo częściej prowadzicie na rauszu niż my. Zresztą macie w kodeksie drogowym wyższy dopuszczalny poziom alkoholu we krwi dla kierowców niż ten obowiązujący w Polsce. To już sporo wyjaśnia co do "kultury picia za kółkiem" ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
waclaw_grzyb Re: Otylia Jędrzejczak znowu w wodzie 30.11.05, 13:42 Ty!! To ona się od tamtej pory wogle nie kąpała??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgred Re: Otylia Jędrzejczak znowu w wodzie IP: *.ifpan.edu.pl / *.ifpan.edu.pl 30.11.05, 13:50 Czemu w wodzie, a nie w areszcie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: Otylia Jędrzejczak znowu w wodzie IP: 212.160.172.* 30.11.05, 13:58 Jaki nik taki typ. Odwalcie się od Otylii. Dajcie Jej żyć!!!! Gdzie współczucie i wybaczenie!!!!! Kretyn. Odpowiedz Link Zgłoś
zezowaty_cyklop Re: Otylia Jędrzejczak znowu w wodzie 30.11.05, 15:33 Wybaczenie należy chyba do ofiary, a nie do czytelników gazety... Odpowiedz Link Zgłoś
aramba Re: Otylia Jędrzejczak znowu w wodzie 30.11.05, 14:19 Poniewaz nie ma grozby, ze podejrzana nie stawi sie przed sadem albo dopusci sie matactwa, to naprawde proste. Odpowiedz Link Zgłoś
zezowaty_cyklop Re: Otylia Jędrzejczak znowu w wodzie 30.11.05, 15:33 No i jeszcze dlatego, że ciągle przechodzi rehabilitację, a w areszcie byłoby to co najmniej trudne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasz Re: Otylia Jędrzejczak znowu w wodzie IP: *.magma-net.pl 30.11.05, 14:01 no i nie ma sprawiedliwosci na tym swiecie... gowniara zabila brata jezdzac jak szalona a wszyscy jej wspolczuja i sad nic nie robi... no co za chory swiat... Odpowiedz Link Zgłoś
aramba Re: Otylia Jędrzejczak znowu w wodzie 30.11.05, 14:19 A skad to podejrzenie, ze sad nic nie robi. Przede wszystkim nie sad tylko prokuratura. Odpowiedz Link Zgłoś
aramba Re: Otylia Jędrzejczak znowu w wodzie 01.12.05, 18:18 No a moze Ty Sasz? Teraz zapewne cos wymyslisz innego, bo skoro prokuratura juz postawila jakies zarzuty, to powinna oprocz nieumyslnego spowodowania smierci dodac jeszcze na przyklad... no juz Ty cos tam zapewne wymyslisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tajga Re: Otylia Jędrzejczak znowu w wodzie IP: *.cm-upc.chello.se 02.12.05, 10:57 masz racje !!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonek Lepsi nie są karani IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 30.11.05, 14:04 Każdy inny tzw. szary obywatel siedziałby w areszcie albo w szpitalu więziennym ale jest grupa lepszych którzy są bezkarni. Odpowiedz Link Zgłoś
carnivore69 Re: Lepsi nie są karani 30.11.05, 14:13 Na szczescie nie wszyscy obywatele sa szarzy - coz to bylby za swiat... Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
aramba Re: Lepsi nie są karani 30.11.05, 14:20 Wygadujesz glupstwa. No chyba, ze sam miales juz tego typu doswiadczenia, ale widocznie byl powod, ze nie mogles odpowiadac z wolnej stopy. Odpowiedz Link Zgłoś
zezowaty_cyklop Re: Lepsi nie są karani 30.11.05, 15:37 > Każdy inny tzw. szary obywatel siedziałby w areszcie albo w szpitalu >więziennym ale jest grupa lepszych którzy są bezkarni. 1. "jest grupa lepszych" - PRAWDA - Otylia do nich należy 2. "są bezkarni" - FAŁSZ - w sprawie wypadku spowodowanego przez Otylię toczy się śledztwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonek Re: Lepsi nie są karani IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 30.11.05, 16:41 W wielu takich sprawach tocza sie sprawy w sadach ale jak wielu sprawcow smiertelnych wypadkow jest wypuszczanych na wolnosc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Do ARAMBA IP: 212.160.172.* 30.11.05, 14:24 Ja już nie dyskutuję, na szczeście są ludzie tacy jak Ty. A reszta debili, którzy chcą ją wsadzić niech się zastanowi czy zrobili chociaż 1% tego co Otylia: dla Polski i dzieci. Ale takich mamy obywateli - i niestety taki wybrali rząd. Niech głosują na Leppera - on jest czysty jak łza... Odpowiedz Link Zgłoś
aramba Re: Do ARAMBA 30.11.05, 14:30 Demokracja to demokracja - ludzie glosuja na kogo chca. Gorsza jest zawisc, niestety - samemu to by mi sie nie chcialo codziennie o 5.00 zrywac i zasuwac na jakims basenie, ale jak mnie wkurza, ze komus sie chcialo i cos osiagnal. No ale teraz mozna tak pieknie dopieprzyc. Oh, jak milo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek A ja pływam i nie zazdroszcze ale kara musi być IP: *.viknet.pl 30.11.05, 20:37 Jaka zawiść? Czy ktoś chce jej dopieprzyć za sukcesy? Kara musi być za zabicie i ułańską fantazję za kierownicą - niewybaczalną, bo tragiczną. Ciekawe co pisaliby zwolennicy Otylii, gdyby zabiła ich brata... Odpowiedz Link Zgłoś
aramba Re: A ja pływam i nie zazdroszcze ale kara musi b 01.12.05, 11:41 Po pierwsze - to, ze kara musi byc nie ulega watpliwosci. Po drugie - poczytaj sobie troche postow, a przede wszystkim wczuj sie w ich ducha, ze tak powiem. Jesli nie ma, przynajmniej w czesci z nich, zawisci, to chyba czytamy co innego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek To może medal za zabójstwo dla kochanej Otylki? IP: *.viknet.pl 30.11.05, 20:31 "A reszta debili, którzy chcą ją wsadzić niech się zastanowi czy zrobili chociaż 1% tego co Otylia: dla Polski i dzieci" No jasne - dlaczego nie dac jej medalu??? Przecież tyle ma zasług. Pierwszy za bratobójstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
aramba Re: To może medal za zabójstwo dla kochanej Otylk 01.12.05, 11:42 Nie wiem czy akurat pierwszy za bratobojstwo (moze trzeci na przyklad), ale wyraznie cos Cie gryzie - poczekajmy na zakonczenie sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
aramba Re: To może medal za zabójstwo dla kochanej Otylk 01.12.05, 18:20 Czy teraz Leszku przywrocona zostala Twoja wiara w polska prokurature? Czy czujesz sie juz odrobine lepiej? Wierze, ze tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek A co z prokuratorem? Ukrecimy leb sprawie? IP: *.hsd1.ma.comcast.net 30.11.05, 14:24 Odpowiedz Link Zgłoś
aramba Re: A co z prokuratorem? Ukrecimy leb sprawie? 30.11.05, 14:27 Jurek, to moze nam opowiedz jak to sie ukreca leb sprawie - jakies osobiste doswiadczenia? Odpowiedz Link Zgłoś
aramba Re: A co z prokuratorem? Ukrecimy leb sprawie? 01.12.05, 18:16 No co Jurek? Moze cos jeszcze napiszesz o ukrecaniu lba sprawie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szybki i Żywy Re: Otylia Jędrzejczak znowu w wodzie IP: 195.164.48.* 30.11.05, 14:54 Już pływa... A kiedy będzie siedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: is.is5 Re: Otylia Jędrzejczak znowu w wodzie IP: *.ds1-he.adsl.cybercity.dk 30.11.05, 19:04 Ludzie czy Wy naprawde serca nie macie?Jak Ona musi cierpiec i jak mnie jest jej serdecznie zal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kola Re: Otylia Jędrzejczak znowu w wodzie IP: *.katowice.agora.pl 30.11.05, 15:04 Cuda się zdarzają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kbkaK Re: Otylia Jędrzejczak znowu w wodzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.05, 15:13 Aramba - popełniłaś błąd - próbowałaś merytorycznie dyskutować z oszołomami. Zostawcie im ten wątek - niech się wyżywają - jak im w życiu nie wyszło. p. s. Może ktoś wie dlaczego jak czytam post podpisany schuja to mi komputer nie pokazuje pierwszej i ostatniej litery. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carlo Dwa kodeksy IP: *.aster.pl 30.11.05, 15:22 Ostatnie wydarzenia bezspornie wskazują na to,że czas stworzyć po dwa kodeksy: kodeks karny -Vip kodeks karny - ludność kodeks karny skarbowy -Vip kodeks karny skarbowy- ludność A swoją drogą , czytając tę wiadomość , ktoś kto nie zna sprawy , może pomyśleć że w samochodzie Pani Otylii nastąpiła jakaś awaria- i się rozbił. Dziennikarskie sztuczki: "1 października prowadzony przez nią Chrysler rozbił się na drzewie. W wypadku zginął 19-letni brat Otylii, Szymon." Odpowiedz Link Zgłoś
zezowaty_cyklop Re: Dwa kodeksy 30.11.05, 15:43 Mistrzem maniupulacji to Ty tutaj jesteś. Narzekasz, że gazeta skraca relację. Sugerujesz, że są to celowe sztuczki dziennikarskie. A sam również skróciłeś cytat, żeby Twoje oskarżenia wydawały się bardziej uzasadnione. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carlo Re: Dwa kodeksy IP: *.aster.pl 30.11.05, 16:28 Twje zaangażowanie przerasta Twoją IQ- przykro mi/ reporter Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carlo Re: Dwa kodeksy/sorry..literówki IP: *.aster.pl 30.11.05, 16:34 Twoje zaangażowanie, przerasta Twoje IQ/...... Odpowiedz Link Zgłoś
zezowaty_cyklop Re: Dwa kodeksy 01.12.05, 10:12 A mi przykro że zmieniasz temat. Dyskutujemy o Otylii a nie o mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
zezowaty_cyklop Re: Otylia Jędrzejczak znowu w wodzie 30.11.05, 15:40 > Zostawcie im ten wątek - niech się wyżywają - jak im w życiu nie wyszło. Nie wyszło im w życiu, bo nie mogło jeszce wyjść - jeszcze nie wyszli z podstawówki! To przecież gó..arzeria - to widać od razu po lekturze kilku postów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: Otylia Jędrzejczak znowu w wodzie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 30.11.05, 16:16 kbkaK. Interesujace pytanie stawiasz na koncu twojego postu. Odpowiedz jest jednak dziecinnie prosta, to twoj komputer, twoj osobisty ,jak to u nas mowia Personal Computer. Ja jednak , w ewentualnej ,dalszej wymianie uwag z taba , bede laskawie uzywal ten dluzszy literowo " kbkaK " ,choc bezsensowny nick , niz ten drugi ,przypominany ci od czasu do czasu przez twoj PC. Pa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: Otylia Jędrzejczak znowu w wodzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.05, 18:52 ha włamałem się do jakiegoś bochumskiego frajera, żeby coś napisać już po godzinach pracy i udowodnić wam (bardzo mi na tym zależy) że jestem bogaty i mam firmę i stać mnie na PC, na dodatek mieszkam w luxemburgu a nie w bochum, i wcale nie jestem polskim emigrantem i mam firmę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tuptek Re: Otylia Jędrzejczak znowu w wodzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.05, 15:25 Otylka, brakuje mi Twoich sukcesów. Wracaj do zdrowia i zyj dalej. Nie cofniesz czasu i nie zmienisz tego co się stało, ale myślę że nikt nie chciałby, a napewno nie chciałby tego Twój brak abyś rezygnowała ze sporu. Trzymaj się i nie pokaż nam wszystkim co jeszcze potrafisz!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zezowaty_cyklop Re: Otylia Jędrzejczak znowu w wodzie 30.11.05, 15:46 Wydaje mi się, że wyrok sądu (jeśli obowiązujące prawo to umożliwia) powinien uwzględniać to co Otylia zrobiła dla Polski i polskiego sportu, i co jeszcze może zrobić, jeśli będzie miała wystarczająco dużo sił. Odpowiedz Link Zgłoś
plectrum Re: Otylia Jędrzejczak znowu w wodzie 30.11.05, 16:17 zezowaty_cyklop napisał: > Wydaje mi się, że wyrok sądu (jeśli obowiązujące prawo to umożliwia) powinien > uwzględniać to co Otylia zrobiła dla Polski i polskiego sportu, i co jeszcze > może zrobić, jeśli będzie miała wystarczająco dużo sił. Co za bzdury klepiesz. W cywilizowanych krajach osoby bedace osobami znanymi publicznie, jak np. slynni sportowcy, dostaja w wypadku dokonania przestepstwa wyroki SUROWSZE niz zwykli smiertelicy, poniewaz spelniaja oni w spoleczenstwie funkcje wzoru do nasladowania. Odpowiedz Link Zgłoś
zezowaty_cyklop Re: Otylia Jędrzejczak znowu w wodzie 01.12.05, 10:16 > Co za bzdury klepiesz. W cywilizowanych krajach osoby bedace osobami znanymi > publicznie, jak np. slynni sportowcy, dostaja w wypadku dokonania przestepstwa > wyroki SUROWSZE niz zwykli smiertelicy, poniewaz spelniaja oni w spoleczenstwie > funkcje wzoru do nasladowania. No to o co ta cała dyskusja tutaj na forum??? Skoro jestesmy cywilizowanym krajem to nie ma sie o co martwic - jak sąd będzie gotowy na wydanie wyroku, to jej taki przywali że się płetwami nakryje. Odpowiedz Link Zgłoś
kontra_mutra Re: Otylia Jędrzejczak znowu w wodzie 30.11.05, 15:32 Jedrzejczak znowu w wodzie?. Powinna byc w wodzie,ale pod prysznicem wieziennym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Heraldek ...a nie w areszcie??????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.05, 15:54 ....za gruba ryba? czyzby ja trzeba trzymac w wodzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: ...a nie w areszcie??????? IP: *.toya.net.pl 30.11.05, 16:06 Ale bzdury wypisujecie. Swoje przeszla , bardzo cierpi, tyle zrobila dla dzieci i dla Polski, wybaczmy jej, poniosla swoja kare. Z tego wynika, ze jak Wam ktos na drodze dzieciaka rozjedzie i powie, ze bardzo mu przykro i bedzie tego zalowac do konca zycia to zaczniecie go pocieszac bo jest mu ciezko. Po co ma isc do wiezienia tyle juz przeszedl. Babce woda sodowa do glowy uderzyla. Zlapala kase za medale reklamowala telefony na okladkach czasopism. Wielka gwiazda. Myslala, ze wszystko moze. Mam gdzies czy odniosla sukces czy dala cos na dzieci. Chce miec pewnosc ze gdy bede jechac samochodem ona nie bedzie prowadzic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Heraldek Czemu juz nie rozgrzesza zbrodniarzy wojennych... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.05, 13:23 ....oni maja juz tyle lat i tyle przeszli.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Wpierw do prokuratora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.05, 16:15 Dziecinko ! Oj nabroiłaś !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ronin Re: Otylia Jędrzejczak znowu w wodzie IP: *.ds.amg.gda.pl 30.11.05, 16:27 samochód sam się nie rozbił tylko go otylia rozbiła i zabiła abrat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Otylia Jędrzejczak znowu w wodzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.05, 23:28 Chyba trochę przeginacie.Ciężko oceniac czlowieka, ktory znalazl sie w takiej sytuacji.I nie jest wazne czy to Otylia czy po prostu Kowalski.Miala wypadek, w ktorym zginal jej brat i tyle!Ona w plecy noza mu nie wbila.Jechala za szybko,ale kto z was nigdy nie "olal"ograniczenia predkosci, kto zawsze jezdzi zgodnie z obowiązującym prawem?jest ktos taki?Na pewno nie! Wiec uwazaj,bo moze wlasnie ty...lub ty jutro wioząc babcie do lekarza zabijesz idące ulica dziecko, wpadniesz w poslizg i uderzysz w drzewo zabijajac pasażera...Pozdrawiam,Ola. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pit Re: Otylia Jędrzejczak znowu w wodzie IP: *.dip.t-dialin.net 06.12.05, 09:17 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pit Re: Otylia Jędrzejczak znowu w wodzie IP: *.dip.t-dialin.net 06.12.05, 09:25 Nie wiem Olu dlaczego takie bzdury tutaj wypisuja, przyczyn moze byc kilka,a to jedna z nich. Nigdy nie prowadzili samochodu, bo samochodu nie maja i uzywaja komunikacji miejskej. Zaden kierowca takich bzdur by nie wypisywal, bo zdaje sobie sprawe, ze nastepnym w kolejce moze byc on ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Otylia Jędrzejczak znowu w wodzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 15:22 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muflon To teraz w więzieniach już nawet baseny mają??? IP: *.97.76.83.cust.bluewin.ch 30.11.05, 16:35 Wot k*a demokracja :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
obserwatorpl2005 Troche rozsadku prosze 30.11.05, 16:55 Hm, zaskoczony jestem ze GW jednak udostepnila tutaj forum. Ale poniewaz jestem zwolennikiem prawdy ponad wszystko to jestem z tego zadowolony. Mam nadzieje ze Otylia czytajac te opinie nie zazyje od razu calej garsci tabletek. Tutaj wychodza znowu fajne cechy Polakow: - jedni pisza ze musi byc ukarana bo zarobila kaske na reklamach (zazdrosc ponad zdrowy rozsadek) - inni pytaja "co Ci do tego" jesli chodzi o proces sadowy. - inni relatywizuja, mowiac ze czym jest wypadek w porownaniu z innymi przestepstwami - no i wszedobylska pyskowka... Tutaj wszyscy krytykuja Otylie za to ze jechala superbrawurowo a zaloze sie o stowe, ze sami jechali kiedys podobnie brawurowo. Wypadek Otylii jest tylko typowym przykladem brawury polskich kierowcow. Otylia powinna odpowiedziec za ten wypadek dokladnie tak jak inni zostaliby osadzeni za podobny czyn. Poza tym proponowalbym jej np. w telewizji ostrzec mlodych ludzi przed szybka jazda i przed brawura. Takim czynem Otylia uchronilaby byc moze niejedno polskie zycie w przyszlosci. Ja naturalnie jej wspolczuje i trzymam kciuki zeby sie podniosla, bo wierze ze juz nigdy nie bedzie jezdzila tak szybko i nie bedzie stwarzala zagrozenia dla otoczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
muraszka1 Otylko,trzymaj sie 30.11.05, 17:11 nie znam nikogo,kto,by teraz chcial byc na Twoim miejscu, Otylko,Bog tak chcial :( jestem z Toba,z Twoja Rodzina,jeszcze przed Toba zycie,pamietaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benitorro Re: Otylko,trzymaj sie IP: *.com / *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.05, 17:25 dajcie jej spokój Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Skedok Re: Otylko,trzymaj sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.05, 17:33 Miejsce przestępców jest w więzieniu - a nie w basenie. Odpowiedz Link Zgłoś