Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

prosta zagadka

10.12.05, 21:51
    ile bramek nalezy strzelic , by zostac MŚ?
    Obserwuj wątek
      • Gość: zxcvb Re: prosta zagadka IP: *.ds2.agh.edu.pl 10.12.05, 22:39
        Proste: co najmniej o 4 więcej niż przeciwnicy
      • bazyliszek4 jedną... 10.12.05, 22:57
        przy zwycięstwie 1:0 i dwóch bezbramkowych remisach można teoretycznie wyjść z
        grupy. a potem karnymi...
        • fle_xx Re: jedną... 10.12.05, 23:31
          bazyliszek4 napisał:

> przy zwycięstwie 1:0 i dwóch bezbramkowych remisach można teoretycznie wyjść
          z
          > grupy. a potem karnymi...

Nawet nie, na Mistrzostwach we Francji 98 Chile wyszło z grupy z trzema
          remisami.
          • Gość: Schuja Re: jedną... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.05, 00:04
            wcale nie !
        • Gość: ed Można nie strzelić żadnej... IP: *.chello.pl 11.12.05, 00:37
          Załóżmy ze w grupie wszystkie mecze kończą się remisami 0-0... Jaka jest
          dokładna procedura w sytuacji gdy 4 drużyny mają identyczny dorobek nie wiem,
          ale jakaś jednak musi być (wg rankingu? losowanie?) i ktoś wyjdzie. a potem jak
          wyżej- karnymi.
          • bazyliszek4 Re: Można nie strzelić żadnej... 11.12.05, 00:59
            fakt. ja uwzględniłem wariant, w którym nie jest się zależnym od wyników innych
            drużyn.

wydaje mi się, że w opisanym przez ciebie przypadku decyduje losowanie. podczas
            MŚ we Włoszech Holandia i Irlandia zakończyły rozgrywki na mejscach 2-3 z
            identycznym dorobkiem punktowym i bilansem bramek. w meczu między nimi był
            remis. oba zespoły awansowały do 1/8 (było 6 grup, 4 najlepsze zespoły z
            trzecich miejsc wchodziły do "16"), ale drabinka 1/8 wymagała ustalenia
            kolejności. stawka była niebagatelna - drugi zespół miał grać z Rumunią, a
            trzeci z RFN. FIFA przeprowadziła losowanie, w efekcie czego Holendrzy
            pojechali do domu po meczu Niemcami, a Irlandczycy dzięki karnym wyeliinowali
            Rumunów i weszli do ćwierćfinału.
            inna sprawa, że przez te lata regulamin mógł się zmienić. może decyduje
            klasyfikacja Fair Play? działacze lubią wymyślać dziwne rozwiązania...
          • mikolaj24 Re: Można nie strzelić żadnej... 11.12.05, 15:11
            a 0-1 B c 0-0 d
            a 0-0 c B 0-0 d
            a 0-0 d B 0-0 c

bądź

a 0-0 b c 0-0 d
            a 0+n - 0 c b 0-0 d
            a 0+n - 0 d b 0-0 c

a 7pkt
            b 3
            c 2
            d 2

odpowiedz Bazyliszka i Eda jest poprawna. Bazyliszek podal wynik niezalezny od
            innych druzyn , dlatego uznaje. Ed podal wynik o jaki w zasadzie mi chodzilo.
            jedna osoba potknela sie na tej zagadce;-)

pzdr.
            • bazyliszek4 Re: Można nie strzelić żadnej... 11.12.05, 19:33
              niepokoji mnie w twoim poście kompletne pominięcie kwestii nagród...

;-)
              • mikolaj24 Re: Można nie strzelić żadnej... 11.12.05, 19:38
                bazyliszek4 napisał:

> niepokoji mnie w twoim poście kompletne pominięcie kwestii nagród...
                >
                > ;-)

za prosta zagadka na nagrody;-)
                • karmazynala Re: Można nie strzelić żadnej... 11.12.05, 21:46
                  No przecież rozwiązanie jest proste: ani jednej; wystarczy dostatecznie mocno
                  sfaulować wszystkich bramkarzy i pseudobramkarzy, z braku bramkarza się
                  wycofają, robimy to przy każdym spotkaniu i vuala! :)
                  • Gość: Bonhart Re: Można nie strzelić żadnej... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.05, 23:01
                    A ktory Mistrz Swiata zdobyl najmniej bramek w wygranym mundialu? Ktos wie?
      • mikolaj24 chyba W.Germany w ' 74 -> 11 nt 12.12.05, 19:10

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka