Gość: Janusz O Re: Nie będę ogląć tych igrzysk! IP: 207.105.252.* 08.02.06, 18:27 Co za bzdurny artykul! Jesli sluchac autora, to powinnismy wyeliminowac wszystkie dyscypliny sporty z wyjatkiem pilki noznej. Polska nie jest mocarstwem w niczym (moze w piciu, ale to nie dysciplina olimpijska- i tak przegralibismy z Rosjanami, Niemcami i Nigeria), wiec dlaczego tracimy pieniadze i czas na koszykowke, kolarstwo czy nawet pilke kopana. Ja jeszcze pamietam dobre czasy pilki, ale wiekszosc rodakow nie. Igrzyska olimpijskie to podziwianie wyczynow prawdziwych sportowcow i nie tylko naszych. Oczywiscie dobrze byloby osiagnac sukcesy ale forsy w kasie malo aby kupic boba bo wszystko idzie na pilke aby trzymac ja na miernym poziomie. Ja bede ogladal ile tylko bede mogl! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B Marcin H. IP: *.sbi.com 08.02.06, 18:33 Panie Marcinie, Na szczescie twoje slowa nic nie znacza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chomsky HARASIMOWICZ NIKT CI NIE KAZE OGLADAC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 18:47 i kogo obchodzi twoje zdanie ? papiez nie jestes... Odpowiedz Link Zgłoś
watanabe.miharu Racja 08.02.06, 18:57 W ogóle nie wiem, po co organizowane są igrzyska zimowe. To nuda i strata czasu. Kto by miał ochote patrzeć na "zmagania" tramwajarzy na stoku albo zjeżdżanie saneczkami z górki. To niepoważne. Olimpiad letnia to co innego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Racja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 20:04 I tu się z Tobą zgodzę miharu - igrzyska zimowe są zupełnie nie potrzebne, letnią zniosę bo ma większe tradycje itp. choć nie jestem również jej fanką , ale toleruje ją, zimowej wogóle nie, ale to już nie ważne. Jeżeli chodzi o zimowa jestem na nie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Co to znaczy ma wiekszą tradycję? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 20:22 Tzn. ,że istniała już p.n.e. następnie została kontynuowana w okresie n.e. czyli także obecnie choć oczywiście zmieniona w nowoczesnej formie aczkolwiek jest ona organizowana na wzór tamtej starożytnej , a zimowa zaistniała dopiero w latach bodajże 20-tych XX w. Odpowiedz Link Zgłoś
kosciol.mlodziezy.psychicznej Czyli na letniej powinno rozgrywać się tylko kilka 08.02.06, 20:29 dyscyplin aby kontynuować starożytne tradycje. A w erze nowożytnej w takiego hokeja na lodzie grano na igrzyskach letnich. A różnica w zaistnieniu olimpiad wynosi 28 lat. Ogromna różnica. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DSD Re: Czyli na letniej powinno rozgrywać się tylko IP: 212.33.72.* 09.02.06, 10:50 Jak już tradycja to na całego: zawodnicy startują na golasa! BTW, to byłby kolejny argument za likwidacją Igrzysk Zimowych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOSMA Re: Nie będę ogląć tych igrzysk! IP: *.ztpnet.pl 08.02.06, 19:28 Kto nie chce, niech nie ogląda. Są jeszcze wśród nas tacy, dla których liczy się piękno sportu, nawet zdawałoby się "śmiesznych" dyscyplin. Lubię zarówno bobsleje jaki biatlon i będę je oglądać - i wszystkie inne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adomas Każdy sport to nudy IP: *.chello.pl 08.02.06, 19:33 jak można w ogóle oglądać sport. to jakieś igrzyska dla półgłówków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Każdy sport to nudy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 20:25 nie każdy Adomas nie każdy, polecam Ci obejrzyj żużel będziesz mile zaskoczony i gwarantuje niemalże w 99,9 %:), że Ci sie spodoba. Obejrzyj chociaż raz naprawdę nie będziesz żałował mówię Ci:) Odpowiedz Link Zgłoś
kosciol.mlodziezy.psychicznej Ot, fanka prawdziwego sportu. 08.02.06, 20:30 Fani żużla są takimi samymi megalomanami jak "eksperci piłkarscy" na codzień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boria Re: Nie będę ogląć tych igrzysk! IP: *.server.ntli.net 08.02.06, 19:54 Harasiomowicz nikt cie nie zmusza do oglądania igrzysk , pewnie ze sa one gorsze od tych zimowych ale zawsze to igrzyska olimpijskie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewte Dawno nie czytałem takiej bzdury IP: *.feedback.pl / *.crowley.pl 08.02.06, 19:59 Gdyby igrzyska mało kogo obchodziły, to nie obchodziłyby zupełnie sponsorów... Czyżby autor uważał że sponsorzy wydają pieniądze tylko po to żeby je wydać? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdegustowany Re: Nie będę ogląć tych igrzysk! IP: *.pcnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.06, 20:06 Popieram autora artykułu. Też nie oglądam, chociaż z trochę innych powodów. Przede wszystkim nie lubię sportów "niewymiernych", gdzie często widzimisię sę- dziów decyduje o miejscu. Wystarczy spojrzeć na rozrzut ocen w skokach narciars- kich lub jeździe figurowej. Dla mnie najciekawsze jest ostatnio to, komu po olimpiadzie odbiorą medal lub zdyskwalifikują za kombinacje ze sprzętem. I czym tu się podniecaćC? Odpowiedz Link Zgłoś
tomek-a-tomek AUTOR TROCHE SIE OSMIESZA 08.02.06, 20:10 Nawet czytac mi sie nie chce tych bzdur po pierwszych zdaniach. A co do specjalisty od sportow zimowych co sie wypowiadal przede mna (zdegustowany), to sporty zimowe to nie tylko jazda figurowa i skoki. No ale takie braki w wiedzy mozna wytlumaczyc-tvp tez zna tylko 2 sporty zimowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdegustowany Re: AUTOR TROCHE SIE OSMIESZA IP: *.pcnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.06, 20:40 A jak Ci się podoba odbieranie medali i unieważnianie rekordów? Chyba nie doczytałeś mojej wypowiedzi do końca, a właśnie to było w niej dla mnie najważniejsze.Mogę Ci jeszcze dodać sprzedane mecze, ustawiane walki bokserskie i parę innych rzeczy, o których powszechnie wiadomo. Odpowiedz Link Zgłoś
kosciol.mlodziezy.psychicznej I jeszcze narciarstwo akrobatyczne i snowboard. 08.02.06, 20:18 I to wszystkie dyscypliny gdzie decydują sędziewie. Wymienione zostały najgłupsze zimowe dyscypliny. Ale reszta jest fantastyczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akan Re: Nie będę ogląć tych igrzysk! IP: *.chello.pl 08.02.06, 21:20 ma trochę racji odnośnie ewentualnych sukcesów, ale reszta - na poziomie ulubionej trzeciej ligi a moeże nawet klasy okręgowej. niech ogląda w spokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarny śnieg ALE SIĘ NAĆPAŁ IP: *.chello.pl 08.02.06, 22:24 Kolo się naćpał i ma zwidy jakieś. Niech lepiej odstawi to co bierze, bo wygląda naprawdę jakby zaraz miał pawia puścić. Zresztą juz jednego puścił. Ale że jemu to wydrukowali, to tego pojąć nie sposób. Może dał do powąchania tym co drukowali i też się skołowali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mz SZANOWNA REDAKCJIO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 00:11 sadzac po komentarzach masz inteligentnych, krytycznych, kochajacych sport czytelnikow. TO ZOBOWIAZUJE !!!!!!!!! nie pozwol abysmy musieli czytywac teksty takich imbecyli jak pan redaktor. jesli juz musza je pisac to apeluje do szefostwa dzialu sportowego o wieksza kontrole tego co idzie do druku. z uszanowaniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomekR KOMPLETNA BZDURA IP: *.pbks.pl 09.02.06, 11:37 Jeżeli ktoś patrzy na sport tylko przez pryzmat medali dal swojego kraju to znaczy, że nic nie rozumie! Nie będę już się rozpisywał o propagowaniu sportu, rywalizacji, poznawaniu się kulur i narodów bo to truizmy. Panie Marcinie, lepiej byłoby się nie odzywać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Florek Ja będę ogladal z przyjemnoscia! IP: *.retsat1.com.pl 10.02.06, 23:34 Rozumiem, ze fajnie napisac cos kontrowersyjnego, aby miec pewnosc, ze wydrukuja i zaplaca, ale bez przesady. Swiat wyglada jak wyglada. Sport jest brudny. Ale mimo to igrzyska to wielkie swieto sportu i fascynujacy spektakl. Sa przestoje i nuda, ale tez masa momentow podnioslych, niepowtarzalnych, wielkich radosci i tragedii. Ujec, ktore sie pamieta przez cale zycie. Wiec, na ile bede mogl - bede ogladal. Mamy w Polsce wolnosc: jak Pan redaktor woli ogladac 3 lige kopanej - drum bum !(rum.) - zycze wielu wrazen estetycznych i przezyc! Mam nadzieje, ze nie jest Pan efekciarzem - rzucajacym slowa na wiatr i na jakims meczu pan wysiedzi! :)))) A.... i przykro, by bylo czytac jakis Pana komentarz o wydarzeniu na igrzyskach... No bo nie powinno sie omawiac czegos, czego sie nie widzialo. :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
moped Chodzi o atmosfere... 10.02.06, 23:39 Kto pamieta Calgary '88 XV Zimowe Igrzyska Olimpijskie? Chodzi o atmosfere, dac szanse nawet tym najmniejszym zawodnikom byc zauwazonym .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Florek Ja będę oglądać z przyjemnoscia! IP: *.retsat1.com.pl 10.02.06, 23:38 Rozumiem, ze fajnie napisac cos kontrowersyjnego, aby miec pewnosc, ze wydrukuja i zaplaca, ale bez przesady. Swiat wyglada jak wyglada. Sport jest brudny. Ale mimo to igrzyska to wielkie swieto sportu i fascynujacy spektakl. Sa przestoje i nuda, ale tez masa momentow podnioslych, niepowtarzalnych, wielkich radosci i tragedii. Ujec, ktore sie pamieta przez cale zycie. Uwazam, ze juz ceremonia otwarcia byla piekna i warta uwagi. Wiec, na ile bede mogl - bede ogladal. Mamy w Polsce wolnosc: jak Pan redaktor woli ogladac 3 lige kopanej - drum bum !(rum.) - zycze wielu wrazen estetycznych i przezyc! Mam nadzieje, ze nie jest Pan efekciarzem - rzucajacym slowa na wiatr i na jakims meczu pan wysiedzi! :)))) A.... i przykro, by bylo czytac jakis Pana komentarz o wydarzeniu na igrzyskach... No bo nie powinno sie omawiac czegos, czego sie nie widzialo. :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sprawiedliwy Re: Nie będę ogląć tych igrzysk! IP: 82.139.44.* 15.02.06, 23:38 he he Polska potęgą snowboardową! Ten redaktorzyna naprawdę się urwał z choinki. No ale cóż...polska 3 liga to pasjonująca rozrywka. Ciekawe, czy gość chciał napisać prowokacyjny felieton czy to tak na serio... Odpowiedz Link Zgłoś