Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

do niektorych kibicow Legii

IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 02.12.02, 19:46
    Do kibicow Legii

Mialem wrazenie, ze na tym forum panowala cicha umowa, ze liga liga a jak
    dochodzi do pucharow to wszyscy kibicujemy polskiej druzynie – obojetnie
    Legii, Wisle czy innej Amice – bo poniewaz to polskie sa kluby… tak
    przynajmniej postepowalem ja, tak postepowali kibice innych druzyn. Niestety
    ostatnio powieksza sie grono zawistnych Niektorych Kibicow Legii, ktorzy
    zazdroszcza polskiej druzynie ze smie grac w pucharach kiedy ich Legia
    odpadla…

Wysoki sadzie oto dowody:

1. Jaki byl najchetniej podbijany watek przez kibicow Legii po zwyciestwie
    Wisly nad Parma? Jakies ochy i achy nad gra Wisly. Absolutnie nie.
    Najchetniej byl podbijany watek o rozpieciu przez kilku palantow szmaty
    pozdrawiajacej Miska.

2. Jeszcze zanim Wisla zagrala z Schalke rozpetala sie dyskusja czy kibice
    Legii powinni kibicowac Wisle chociaz nie lubia tej druzyny, czy tez Schalke
    wlasnie. W racjonalnych, inteligentnych i wywazonych wypowiedziach Duze Grono
    Niektorych Kibicow Legii uznalo, ze przeciez mamy wolnosc kibicowania w
    zwiazku z czym oni kibicuja Schalke.

3. Zanim jeszcze rozlegl sie pierwszy gwizdek na stadionie Wisly jaki to
    watek byl najchetniej podbijany przez Duze Grono Niektorych Kibicow Legii?

A taki mianowicie: Schalke musi wygrać z tymi cupiałowymi śmieci... Gość:
    Gucwa

4. A co do piero po meczu z Schalke. Prawdziwy koncert zawisci:

• Kulturalny Kraków gwiżdze na Hajtę Tomka Gość: dexter. Zakladacz watku
    oczywiscie probowal udowodnic, ze gwizdy na Wisle sa tym samym co
    przyspiewki, ktore otrzymywal Hajto na stadionie Legii. Oczywiscie, zakladacz
    tego watku nie przyjmuje do wiadomosci, ze sam Hajto dziekowal kibicom Wisly
    za dobre przyjecie. Zakladacz wie lepiej, a jak ktos mu oponuje to ten ktos
    jest idiota i najlepiej zeby spadal z tego forum….

• Zdumiewajacy sposob komentowania meczu Wisly Gość: Porter
    Kiedy wreszcie jakiemus komentatorowi telewizyjnemu zdarzylo sie nie oskarzac
    Kosowskiego i Zurawskiego o wszystkie footballowe grzechy to oczywiscie nie
    podoba sie to Duzej Grupie Niektorych Kibicow Legii

• Spalony przy bramce dla Wisły (32) Gość: dexter
    zakladacz watku z dedukcja godna godna Sherlocka Holmesa i doktora Watsona
    razem wzietych udowadnia, ze bramka dla Wisly padla ze spalonego… oczywiscie,
    do zakladacza tego watku nie dociera, ze Eurosport koncentrowal sie raczej na
    karnych, ktore sedzia mial podyktowac dla Wisly. Przeciez w Eurosporcie to na
    pewno idioci siedza, a juz na pewno jakis kolejny brat Baslaj…

To tylko kilka z watkow. Mozna ich znalezc wiecej. Wszystkie dowodza ze Duza
    Grupa Niektorych Kibicow Legii doslownie traktuje transparent na zylecie –
    “Wielkie Ksiestwo Warszawskie”. Znaczy Warszawa z przylegosciami uber alles
    a jakies Krakowy, Poznanie i te insze to najlepiej do piachu…. Duza Grupa
    Niektorych Kibicow Legii nawet produkuje sie na forum Schalke pomagajac swym
    jadem Niemcom w nasmiewaniu sie z polskiej druzyny grajacej w pucharach….
    Dziekujemy za ta piata kolumne…

Obserwuj wątek
      • Gość: dvibise Re: do niektorych kibicow Legii IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.12.02, 20:37
        stary, skoncz juz, jestes nudny...
      • Gość: dexter Re: do niektorych kibicow Legii IP: *.acn.pl 02.12.02, 20:41
        No i proszę- po raz kolejny przekręcasz większość faktów. Ostatni raz jednak
        zamierzam Ci odpisać.

Gość portalu: duch olabogi napisał(a):

> Do kibicow Legii
        >
        > Mialem wrazenie, ze na tym forum panowala cicha umowa, ze liga liga a jak
        > dochodzi do pucharow to wszyscy kibicujemy polskiej druzynie – obojetnie
        > Legii, Wisle czy innej Amice – bo poniewaz to polskie sa kluby… tak
        >
        > przynajmniej postepowalem ja, tak postepowali kibice innych druzyn. Niestety
        > ostatnio powieksza sie grono zawistnych Niektorych Kibicow Legii, ktorzy
        > zazdroszcza polskiej druzynie ze smie grac w pucharach kiedy ich Legia
        > odpadla…
        >
        > Wysoki sadzie oto dowody:
        >
        > 1. Jaki byl najchetniej podbijany watek przez kibicow Legii po zwyciestwie
        > Wisly nad Parma? Jakies ochy i achy nad gra Wisly. Absolutnie nie.
        > Najchetniej byl podbijany watek o rozpieciu przez kilku palantow szmaty
        > pozdrawiajacej Miska.

Jaki był najchętniej "podbijany" wątek przez "niekibiców" Legii po zwycięstwie
        Legii nad Utrechtem? Jakieś ochy i achy nad grą Legii i tym, że pierwszy raz
        ydało się wyeliminować Holendrów? Absolutnie nie. Najchętniej był "podbijany"
        wątek o zamieszkach na stadionie Utrechtu, jak zawsze wszystkiemu winni byli
        Legioniści.
        Co do "podbijania" wątku- to że jakiś wątek ma wiele odpowiedzi, nie znaczy
        przecież, że są to odpowiedzi zgadzające się z treścią wątku.

> 2. Jeszcze zanim Wisla zagrala z Schalke rozpetala sie dyskusja czy kibice
        > Legii powinni kibicowac Wisle chociaz nie lubia tej druzyny, czy tez Schalke
        > wlasnie. W racjonalnych, inteligentnych i wywazonych wypowiedziach Duze Grono
        > Niektorych Kibicow Legii uznalo, ze przeciez mamy wolnosc kibicowania w
        > zwiazku z czym oni kibicuja Schalke.

Jeszcze zanim Legia grała z Schalke/ Utrechtem/ Barceloną, czy Valencią w
        poprzednim sezonie, rozpętała się dyskusja komu kibicować, Legii choć nikt jej
        nie lubi, czy przeciwnikom. Duże grono polskich kibiców w wypowiedziach nie
        zawsze inteligentnych i wyważonych, uznało że przecież mamy wolność
        kibicowania, a Legia to i tak "stara tirówka", w związku z czym oni kibicują
        przeciwnikowi.

> 4. A co do piero po meczu z Schalke. Prawdziwy koncert zawisci:
        >
        > • Kulturalny Kraków gwiżdze na Hajtę Tomka Gość: dexter. Zakladacz watku
        >
        > oczywiscie probowal udowodnic, ze gwizdy na Wisle sa tym samym co
        > przyspiewki, ktore otrzymywal Hajto na stadionie Legii. Oczywiscie, zakladacz
        > tego watku nie przyjmuje do wiadomosci, ze sam Hajto dziekowal kibicom Wisly
        > za dobre przyjecie. Zakladacz wie lepiej, a jak ktos mu oponuje to ten ktos
        > jest idiota i najlepiej zeby spadal z tego forum….

I to jest już po prostu PRZEGIĘCIE. Jak masz to w swoim zwyczaju po prostu
        PRZEKRĘCASZ to co ktoś "niewygodny" napisał. Po prostu NIE KŁAM. Wcale nie
        starałem się udowodnić w tym wątku, że gwizdy są równoznaczne z przyśpiewkami.
        Wątek był raczej złośliwy (bo tak na prawdę mało mnie obchodzi to co się tam u
        Was dzieje i gwizdanie na Hajtę), że ten kulturalny Kraków, który wypominał
        wcześniej Warszawie gwizdanie na Hajtę (chodziło o gwizdanie, bo kibice Wisły
        wysyłali posty dotyczące tego jeszcze w czasie meczu, zanim miały miejsce owe
        przyśpiewki <te miały miejsce pod koniec meczu>).

> • Zdumiewajacy sposob komentowania meczu Wisly Gość: Porter
        > Kiedy wreszcie jakiemus komentatorowi telewizyjnemu zdarzylo sie nie oskarzac
        > Kosowskiego i Zurawskiego o wszystkie footballowe grzechy to oczywiscie nie
        > podoba sie to Duzej Grupie Niektorych Kibicow Legii

Przykro mi, ale mnie też to denerwuje, że komentatorzy sportowi (czy gra Legia,
        czy Wisła) widzą tylko grę naszych. Przykład: gadanie w stylu, że Wisła mogła
        prowadzić do przerwy z Schalke 3-0- widzi się sytuacje naszych, a jakoś nikt
        nie powie o tym, że równie dobrze Schalke mogło prowadzić 3-0.
        Z resztą nie taki był chyba zamiar autora wątku, znowu celowo przekręcasz
        zamiar autora.

> • Spalony przy bramce dla Wisły (32) Gość: dexter
        > zakladacz watku z dedukcja godna godna Sherlocka Holmesa i doktora Watsona
        > razem wzietych udowadnia, ze bramka dla Wisly padla ze spalonego… oczywis
        > cie,
        > do zakladacza tego watku nie dociera, ze Eurosport koncentrowal sie raczej na
        > karnych, ktore sedzia mial podyktowac dla Wisly. Przeciez w Eurosporcie to na
        > pewno idioci siedza, a juz na pewno jakis kolejny brat Baslaj…

Bo wątek dotyczył TYLKO I WYŁĄCZNIE tej KONKRETNEJ sytuacji. Tak trudno
        zrozumieć, że jak wątek dotyczy A, to dotyczy A, a nie B, C, czy D?. W dodatku
        pisałem o tym, bo jakoś nikt z komentatorów nie umiał tego zauważyć.

> To tylko kilka z watkow. Mozna ich znalezc wiecej. Wszystkie dowodza ze Duza
        > Grupa Niektorych Kibicow Legii doslownie traktuje transparent na zylecie –
        > “Wielkie Ksiestwo Warszawskie”. Znaczy Warszawa z przylegosciami u
        > ber alles
        > a jakies Krakowy, Poznanie i te insze to najlepiej do piachu…. Duza Grupa
        > Niektorych Kibicow Legii nawet produkuje sie na forum Schalke pomagajac swym
        > jadem Niemcom w nasmiewaniu sie z polskiej druzyny grajacej w pucharach….
        >
        > Dziekujemy za ta piata kolumne…

A ja odniosłe wprost przeciwne wrażenie. Że jakoś od początku Twojej
        działalności na forum, większość Twoich wątków kręci się wokół warszawskiej
        Legii. I dobrze- nikt nikomu nie zabrania. Ale denerwujące jest to przekręcanie
        wypowiedzi innych, naginanie faktów, czepianie się Legii co by się nie stało
        itp., itd.

Over and out.
      • Gość: Razorfan Re: do niektorych kibicow Legii IP: *.goclaw.sdi.tpnet.pl 02.12.02, 21:03
        A jakie byly najczesciej podbijane przez wislakow watki
        po meczu Utrecht-LEgia? Ochy achy nad zwyciestwem
        polskiej druzyny na wyjezdzie, wyeliminowanie po raz I
        holendrow? Nie to bylo wytykanie burd, ktore jak sie
        pozniej okazalo (co juz zostalo przemilczane) zostaly
        wywolane przez holendro, ktorzy obrzucali sektor gosci
        butelkami na co dopiero Legionisci odpowiedzieli raca (to
        nie zostalo wyjasnione bo jak sie okazalo pozniej
        holendrzy nie zlapali jednak tegp ktory rzucil raca co
        oczywiscie znow zostalo przemilczane).
        Stary to na co cierpisz to hipokryzja i skleroza a
        notabene ja kibicowalem Wisle a czy ty kibicowales Legi?
      • berserk75 Re: do niektorych kibicow Legii 03.12.02, 03:27
        tak, 'Wielkie Księstwo Warszawskie' to moja ulubiona flaga na Legii. inna
        flaga, którą bardzo lubię to 'Arystokraci - urodzeni w Warszawie, wychowani na
        Łazienkowskiej'. zadowolony?

z resztą Twoich wywodów nie chce mi się dyskutować, bo jesteś nudny. czy nie
        za często budzisz się w nocy zlany potem szpecąc 'Legia, Legia. znów mi się
        śniła Legia'?
      • Gość: Porter Re: do niektorych kibicow Legii IP: *.polbox.pl / *.orion.pl 03.12.02, 12:16
        Gość portalu: duch olabogi napisał(a):

> Do kibicow Legii
        >
        > Mialem wrazenie, ze na tym forum panowala cicha umowa, ze liga liga a jak
        > dochodzi do pucharow to wszyscy kibicujemy polskiej druzynie – obojetnie
        > Legii, Wisle czy innej Amice – bo poniewaz to polskie sa kluby… tak
        >
        > przynajmniej postepowalem ja, tak postepowali kibice innych druzyn. [...]
        > 4. A co do piero po meczu z Schalke. Prawdziwy koncert zawisci:

A czego mozna zazdroscic Wisle po meczu w Krakowie? Zagrala slabo, wynik 1-1
        nie oddaje przebiegu gry.

>[...]
        >
        > • Zdumiewajacy sposob komentowania meczu Wisly Gość: Porter
        > Kiedy wreszcie jakiemus komentatorowi telewizyjnemu zdarzylo sie nie oskarzac
        > Kosowskiego i Zurawskiego o wszystkie footballowe grzechy [...]

Ja zarzucilem komentatorom nieuczciwe komentarze dot. sedziowania. Przypominam,
        ze wg. Basalaja sedzia sprzyjal Schalke, co podchwycilo paru co prostszych
        kibicow Wisly. Moim zdaniem tak nie bylo, pozwolilem sobie nawet to dosc
        porzadnie uzasadnic. Zamiast polemiki doczekalem sie informacji, ze moj tekst
        jest jadowity. Na dodatek zadales, bym ocenial pilkarzy Wisly...

Piszesz "wreszcie jakiemus komentatorowi telewizyjnemu zdarzylo sie nie
        oskarzac Kosowskiego i Zurawskiego o wszystkie footballowe grzechy ".
        To sugeruje, ze zawodnicy ci sa na ogol krytykowani przez komentatorow. To jest
        zwykla nieprawda. Komentatorzy TVP - Basalaj i jego podwladni, chwala tych
        dwoch graczy bez wszelkiego umiaru. Dla mnie szczytem wszystkiego byl komentarz
        Szaranowicza w przerwie meczu Dania - Polska (doslownie: "szarpal gre tylko
        Kosowski, no ale Kosowski jest w wielkiej formie"). Czy ty widziales jakies
        znamiona wielkiej firmy Kosowskiego w meczu z Dania? Ja nie - a Szaranowicz
        tak. Nie takie rzeczy widzi sie, by sprawic przyjemnosc przelozonemu. Potem byl
        mecz z Schalke, w ktorym cala Wisla poza Baszczynskim i Kuzba zagrala bardzo
        slabo. Co mowil Basalaj - ano twierdzil, ze wszystkiemu winien jest sedzia.
        Gdyby nie on, Wisla napewno wygralaby mecz. Ogladales ten mecz. Czy tez
        uwazasz, ze sedzia "mylil sie w jedna strone"? Ze gdyby prowadzil mecz bez
        bledow, Wisla wygralaby mecz?
      • Gość: Geezoos Re: do niektorych kibicow Legii IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 03.12.02, 13:44
        Heh, Olaboga. Nie zabardzo mam czas, zeby z Toba na wszystkie tematy poruszone
        przez Ciebie dyskutowac bo siedze w pracy. Napisze tylko to ze ja nie
        podpisywalem zadnej umowy na temat kibicowania komukolwiek i gdziekolwiek. Do
        konca zycia bede kibicowal wedle mojego uznania. Powiem prawde: narzucanie
        kibicownia polskiej druzynie mocno mnie zniesmaczylo. Wyszlo na to ze mozna,
        oczywiscie, kibicowac komu sie chce (mamy wprawdzie demokracje) ale jak sie nie
        kibicuje Wisle to jest sie kretynem i idiota. Coz, nie bardzo sie tymi slowami
        przejalem, moze dlatego iz jednego z autorow uwazam za zero intelektualne, ale
        chocby z przekory ebde kibicowal Schalke. Wiem, wiem... Jestem debilem, ale
        skoro nim juz i tak zostalem to chociaz bede mial powod do satysfakcji. I
        naprawde, wcale nie interesuje mnie czy ktos bedzie kibicowal Legii.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka