Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

SKANDAL W GRODZISKU!

IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 14.10.01, 10:42
    wczoraj w grodzisku oglądałem mecz groclinu z legią i to co wyprawiał "sędzia"
    gilewski z radomia można określić krótko: skandal!!! nie czepiam się już nawet
    karnego, bo chociaż uważam, że był podyktowany niesłusznie to można to ocenić
    jako pomyłkę sędziowską, ale tak stronniczego prowadzenia spotkania przez
    arbitra nie widziałem już bardzo dawno. dwukrotnie uderzono w twarz (bez piłki)
    legionistów - sokołowski i yahaya. 3 razy brutalnie faulowany z tyłu był
    karwan. wszystko to bez jakiejkolwiek reakcji gilewskiego, który nawet nie
    udawał, że nie widzi zagrań faul gospodarzy! jeżeli dodamy do tego wymyślone
    faule na zawodnikach z grodziska oraz udawanie, że nie widzi się przewinień
    gospodarzy na legionistach to wniosek nasuwa się jeden - wczoraj dwunastym
    zawodnikiem groclinu była nie grodziska publiczność ale drukarz gilewski.
    siedziałem na trybunie głównej gdzie jest względnie spokojnie i od czasu do
    czasu można wyrazić swoje sympatie klubowe bez narażania się na utratę zdrowia.
    i niestety, albo stety - bo świadczy to o obiektywizmie wielkopolan, moje
    spostrzeżenia potwierdzali również kibice dyskobolii. gilewski wynoś się z 1, 2
    i 3 ligii!!!
    Obserwuj wątek
      • Gość: misza Re: SKANDAL W GRODZISKU! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 14.10.01, 14:38
        W Poznaniu i okolicach zwykło się mówić,że od czasu jak we Wronkach i Grodzisku
        pojawiły się spore pieniądze to nawet na juniorach sędziowie kręcą tam takie
        numery,że włosy się na głowie prostują.
        • pc Re: SKANDAL W GRODZISKU! 14.10.01, 18:03
          nie przesadzajmy!
          Tym razem sędzia był po prostu kiepski, tak jak sędziowie w sobotę w Płocku
          (byłeś?). Gdyby Tapicer kupił sędziego, to przecież Legia by przegrała,
          zwłaszcza że w Grodzisku naprawdę potrzebowali punktów...
          • Gość: kajo95 Re: SKANDAL W GRODZISKU! IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 15.10.01, 07:51
            pc napisał(a):

> nie przesadzajmy!
            pc, ja nie przesadzam. wczoraj oglądałem powtórkę ligii + i to co pokazano nie
            oddaje tego co działo się na boisku. w skrótach pokazuje się generalnie to co
            miało miejsce pod bramkami a nie to co działo się w środkowej strefie boiska. a
            tam właśnie widać było najlepiej, że z sędziowaniem coś było nie tak.

> Tym razem sędzia był po prostu kiepski, tak jak sędziowie w sobotę w Płocku
            > (byłeś?).
            w płocku nie byłem ale oglądałem na c+ niebieskim powtórkę transmisji. uwierz mi,
            to co gwizdali w płocku to poezja w porównaniu z tym co było w grodzisku.

> Gdyby Tapicer kupił sędziego, to przecież Legia by przegrała,
            > zwłaszcza że w Grodzisku naprawdę potrzebowali punktów...
            widzisz, na szczęście nie zawsze jest tak, że jak sędzia gwiżdże przeciwko to
            mecz jest przegrany. sędzia-oszust może wymyślić karnego ale trzeba mu dać szansę
            przewracając się tam gdzie trzeba. na szczęście w grodzisku przewrócili się tylko
            raz - więcej nie próbowali. poza tym sędzia sam piłki do bramki nie wrzuci a
            grodzisk akurat tego dnia nie był w stanie pokonac legii nawet z gilewskim w
            składzie.

• Gość: pc Re: SKANDAL W GRODZISKU! IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 15.10.01, 13:15
              Gość portalu: kajo95 napisał(a):

> pc napisał(a):

> > Tym razem sędzia był po prostu kiepski, tak jak sędziowie w sobotę w Płock
              > u
              > > (byłeś?).
              > w płocku nie byłem ale oglądałem na c+ niebieskim powtórkę transmisji. uwierz m
              > i,

to było akurat do przedmówcy z Lecha, który pewnie był w Płocku. Sędziowie ciągle
              się mylili, np. przy rogach. Byli po prostu ciency.

> > Gdyby Tapicer kupił sędziego, to przecież Legia by przegrała,
              > > zwłaszcza że w Grodzisku naprawdę potrzebowali punktów...
              > widzisz, na szczęście nie zawsze jest tak, że jak sędzia gwiżdże przeciwko to
              > mecz jest przegrany. sędzia-oszust może wymyślić karnego ale trzeba mu dać szan
              > sę

Może sędzia po prostu nie lubił Legii (nie lubię tej gadki o kompleksach, ale
              niestety jest conajmniej jeden sędzia nie kochający tego klubu: Mikołajewski z...
              Płocka. PZPN chyba chce go zdegradować bo ciągle mu każe sędziować mecze Legii.
              Czy Legia nie może wystąpić do PZPN żeby ICH meczów nie sędziował?). Albo
              Grodziszczanie to nieudacznicy i nie pomógł kupiony (?) sędzia.
              W każdym razie w C+ było tyle sytuacji wczoraj z różnych meczów że już nie
              pamiętam dokładnie który sędzia najbardziej kaleczył. Napewno Gilewski z tym
              karnym dla Grodziska przesadził.

Zresztą sam byłem na wielu meczach, a tylko co do jednego spotkania (1/4 PP z
              Widzewem kiedyś dawno) jestem PEWIEN że sędzia był kupiony. Po prostu zazwyczaj
              dochodzę do wniosku że sędziował jakiś totalny nieudacznik. :-(
      • Gość: anzelm Re: SKANDAL W GRODZISKU! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.10.01, 17:05
        Meczu w prawdzie nie oglądałem, ale widziałem bramki i sytuację, po której sędzia wymyslił karnego, którego nie
        było. Ciekawe co na to PZPN? Pewnie nic, bo Listkiewicz wie jakie jest ciężki życie sędziego....

pozdr
      • Gość: L'V Re: SKANDAL W GRODZISKU! Dyskobolia oszukana?! IP: *.acn.waw.pl 15.10.01, 13:28
        Gwoli scislosci... Przy pierwszej bramce dla Legii Gilewski mogl spokojnie odgwizdac wolny dla
        Groclinu za zbyt wysoko podniesiona noge Kucharskiego. Co wiecej, wolny po ktorym padla druga
        bramka byl baaardzo watpliwy.

Troche powagi z tymi spiskowymi teoriami.
        • Gość: kajo95 Re: SKANDAL W GRODZISKU! Dyskobolia oszukana?! IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 15.10.01, 14:05
          jeżeli nie byłeś na meczu to skąd wiesz, że faul na wróblewskim po którym był
          wolny i bramka był wątpliwy? w c+ widać było tylko upadającego wróbla a nie
          faul. co do nogi: w bezpośrednim kontakcie z kucharzem nie było nikogo - gdyby
          za takie coś mieli gwizdać to zapomnij o przewrotkach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka