Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Polonia W. i Gazeta W. OBRZYDLISWTO!!!!

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.10.01, 23:21
    Czytam zapowiedź meczu Legia- Valencia( już wiemy 1:1) w gazecie stołecnzej a
    na dole ramka. I cóż w tej ramce jutro jubileuszowy dodatek 90 lat Polonii.
    Panowie z gazety to nie Polonia gra z Valencią, to nie na Polonię przychodzi 15
    tys. luda, to nie Polonia wpisała się na stałe do historii polskiej piłki.
    Dodatek z okazji 90 lecia Polonii, a niby z jakiej okazji? 90 lecie Polonii,
    klubu który nie ma stadionu żeby zagrać w pucharze Uefa( doszło do tego, że
    kibice Polonii przyszli na Legię), klubu który nie ma kibiców gotowych wesprzeć
    ich swoim dopingiem, o czym robić ten dodatek o drużynie z środka tabeli z
    dwoma tytułami mistrza ( ot cała historia). Wstyd, że gazeta wspiera takie
    pomysły, ale wiadomo Gazeta i Polonia to jedna drużyna.
    Obserwuj wątek
      • Gość: zbyszko Re: Polonia W. i Gazeta W. OBRZYDLISWTO!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.10.01, 23:30
        dopiero teraz to odkryłeś??

dla mnie to jasne od dawna.. paru cwaniaczków, gryzipiorków robi propagandę już
        od paru lat...
      • Gość: Mario29 Re: Polonia W. i Gazeta W. OBRZYDLISWTO!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.10.01, 23:38
        A przepraszam - co to akurat TOBIE przeszkadza ????

Czy to Polonia czy Legia czy inny stary polski klub - jezeli ma rocznice
        powstania to nalezy ja wspomniec .... Zazdrosc ? Ale o co ? A moze tak dla
        podtrzymania nienawisci kibicow ??? Jezeli tak to gratuluje ...

Nie pozdrawiam

PS: Nie kibicuje Polonii.
        • Gość: zbyszko Re: Polonia W. i Gazeta W. OBRZYDLISWTO!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.10.01, 23:50
          diabeł tkwi w szczegółach..

skoro nie kibicujesz ani legii ani polonii to skąd możesz wiedzieć o co chodzi?
          od dawna sprawozdania z meczów legii ustępują objetością i zaangażowaniem
          literackim gryzipiórków na rzecz polonii.. i to niezależnie od wyników i rangi
          spotkań - jest to działanie w żaden sposób nie usprawiedliwione
          • Gość: Mario29 Re: Polonia W. i Gazeta W. OBRZYDLISWTO!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.10.01, 23:59
            Gość portalu: zbyszko napisał(a):
            > skoro nie kibicujesz ani legii ani polonii to skąd możesz wiedzieć o co chodzi?

Ja kibicuje dobrej pillce - czy to Legii grajacej jak rowny z rownym z Valencia
            czy to Polonii ktora dala nam i Engela i Emsiego Olisadebe ...

> od dawna sprawozdania z meczów legii ustępują objetością i zaangażowaniem
            > literackim gryzipiórków na rzecz polonii.. i to niezależnie od wyników i rangi
            > spotkań - jest to działanie w żaden sposób nie usprawiedliwione

Czyli tak jak mowilem - to zazdrosc... Po co to ubierac w piekne piorka ze niby
            to klub bez osiagniec, po co o nim pisac .. A to chodzi o zwykla smierdzaca
            zazdrosc, o poglebienie przepasci miedzy kibicami Legii i Polonii ... Z takich
            jak wy wywodza sie ci co rzucaja na derby warszawy plytami chodnikowymi ..
            tfu ... Proponuje sie pierdyknac piecia w nos .. byle mocno ...
            • Gość: L-Wariat Re: Polonia W. i Gazeta W. OBRZYDLISWTO!!!! DLA MARIO29 IP: 200.17.92.* 19.10.01, 14:38
              ja jestem kibicem Legii ale odnośnie Gazety W. zauważyłem pewną zależność. Zero
              obiektywności !!! W każdy poniedziałek jest Gazeta Sport i co ???? Zawsze odkąd
              analizuję komentarze, noty etc. Polonia jest faworyzowana przez dziennikarzy
              sportowych !!! Proponuję porównać na przestrzeni jakiegoś okresu. Chętnię się
              wymienię spostrzeżeniami: marioo1@yoyo.pl
              pozdrawiam wszystkich kibiców Legii Warszawa !!!

ps. Oszczędźcie trochę Wisłę !!! Wszyscy wiedzą że w obliczu dramaturgii (byłem
              osobiście na estadio WP) wszyscy płaczą jak to Legia została skrzywdzona ale to
              już historia !!! Nie oglądałem meczu Wisły lecz oni również reprezentowali nas na
              europejskiej arenie dlatego trochę więcej wyrozumiałości !!!
              a tak na marginesie to ja na prawdę Wisły nienawidzę ale czasami trzeba nawet
              wroga wspomóc !!!
              • Gość: hehe Re: Polonia W. i Gazeta W. OBRZYDLISWTO!!!! DLA MARIO29 IP: 195.117.255.* 22.10.01, 08:46
                dodatek polonia to byl po prostu dodatek reklamowy jak z kolegami masz duzo
                kasy to mozesz sobie wyrukowac gazete i ja wlozyc do GW

a gw to glownie sympatycy legii Wolowski, Weber, (zwlaszcza) Blonski wiec nie
                p...
      • Gość: czarek Re: Polonia W. i Gazeta W. OBRZYDLISWTO!!!! IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 19.10.01, 18:54
        Jutro jubileuszowy dodatek Polonii W-wa? swietnie, bedzie ciekawa lektura i
        tyle.
      • Gość: okon Re: Polonia W. i Gazeta W. OBRZYDLISWTO!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.10.01, 00:27

Panowie spokojnie, takiej piłkarskiej atmosfery jaka jest na meczach Legii, polonia nie dorobi się przez następne
        90 lat. Tylko nie demolujcie juz stadionu i srodków transportu miejskiego, a róbcie oprawe meczów jak tego z
        Valencią, to ludzie beda drzwiami i oknami walić na mecze Legii....
        I jeszcze jedno, dzisiaj wieczorem wracając do domu ze szkoły widziałem na ul. Nowy Swiat, róg Al.
        jerozolimskich walajacy sie chodnikach dodatek o polonii, ciekawe czy organizatorzy tej agitacji teraz sprzątaja
        ulice...
      • Gość: and Re: Polonia W. i Gazeta W. OBRZYDLISWTO!!!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 20.10.01, 15:10
        Jak wam się nie podoba to czytajcie inne gazety. A dlaczego ty niby uważasz że
        Legia jest bardziej zasłużonym klubem niż Polonia? Polonia zdobywała sukcesy od
        początku istnienia mistrzostw Polski, przez wiele lat to ona była
        najpopularniejszym klubem w Polsce, nawet w trzeciej lidze mimo represji władz.
        A Legia? kilka mistrzostw pod opieką władz komunistycznych, nieżli sponsorzy i
        zadymy na trybunach.
        • Gość: waldis Re: Polonia W. i Gazeta W. OBRZYDLISWTO!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.10.01, 16:10
          tak,tak i ty "and" to wszystko doskonale pamiętasz, bo jutro kończysz 100 lat...
          TYLKO LEGIA
          UKOCHANA LEGIA
          DZIS WARSZAWA CZEKA
          NA ZWYCIĘSTWA TWE!!!!!!

co do Wyborki i Gazety Stołecznej to powinna byc bardziej obiektywna i promować obie warszawie druzyny,
        • Gość: komsomoł Re: Polonia W. i Gazeta W. OBRZYDLISWTO!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.10.01, 17:36
          Polonia wnisokując z dodatku ma kibiców głównie wśród polityków, a wiadomo jacy
          to z polityków kibice. Poza tym wychodzi na to że Polonii od początku jej
          istnienia kibicowali praktycznie wszyscy warszawiacy( a na mecze nie chodzili
          bo placki mogły się spalić).
        • Gość: Cinek_ok Re: Polonia W. i Gazeta W. OBRZYDLISWTO!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.10.01, 11:30
          Gość portalu: and napisał(a):

> Jak wam się nie podoba to czytajcie inne gazety. A dlaczego ty niby uważasz że
          > Legia jest bardziej zasłużonym klubem niż Polonia? Polonia zdobywała sukcesy od
          >
          > początku istnienia mistrzostw Polski, przez wiele lat to ona była
          > najpopularniejszym klubem w Polsce, nawet w trzeciej lidze mimo represji władz.
          >
          > A Legia? kilka mistrzostw pod opieką władz komunistycznych, nieżli sponsorzy i
          > zadymy na trybunach.

LOL!!!!!!!!
          Widac propaganda Polonii robi swoje. Masz racje synku, Polonia ma na swoim koncie znacznie wiecej
          sukcesow niz Legia... Co tam Liga Mistrzow, co tam polfinal PZP, niewazne w reprezentacji Polski grala
          cala dywizja Legionistow. Wszystko to komunistyczna propaganda...
          Dziekuje ci ze otworzyles mi oczy. Teraz moge z czystym sumieniem zalozyc na szyje szmate w barwach
          Polonii i isc na wasz stadion (sic!) isc kibicowac (sic!) temu najpopularniejszemu (SIC!!!) klubowi w
          Polsce.
      • Gość: Wally#10 Re: Polonia W. i Gazeta W. OBRZYDLISWTO!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.10.01, 18:19

Ja jestem kibicem Polonii i nie rozumiem, co Ci się tak bardzo nie podoba.
        Owszem Polonia, nie ma tylu kibiców ile Legia, ale też jest w pierwszej lidze, a
        ostatnio odniosła chyba nawet pewne sukcesy, czyż nie? Jasne, że atmosfera na
        Legii, podczas meczu z Valencią była super, czy powiniennem przez to zacząć
        chodzić na Legię? Dodatek, jak dodatek. Mnie na przykład bardzo cieszy wizja
        zbudowania stadionu na 15000 widzów. Czy to jest realne w najbliższym czasie?
        Pewnie nie, ale warto poinformować o tym co się w tej materii dzieje. Swoją
        drogą to kibice Polonii, to w większości prawicowcy (nie ja!!!) i raczej olewają
        Wyborczą.

Sorry za chaotyczne myśli, ale nieco się śpieszę.
        Pozdrawiam wszystkich tych kibiców, którzy nie żywią bezpodstawnych uprzedzeń, w
        szczególności tych z poza Warszawy, mogących powiększyć swoją wiedzę o Polonii.

PS Zanosi się na to, że spokojnie dożyję dodatku o 90leci Legii. Przeczytam go
        wtedy z zainteresowaniem.
        • Gość: macias Re: Polonia W. i Gazeta W. OBRZYDLISWTO!!!! IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 20.10.01, 18:53
          Gość portalu: Wally#10 napisał(a):

> Swoją drogą to kibice Polonii, to w większości prawicowcy
          > (nie ja!!!) i raczej olewają Wyborczą.

WHAT?!
          Czy Ci sie aby z 'Trybuna' nie pomylilo?
      • Gość: PS Re: Polonia W. i Gazeta W. OBRZYDLISWTO!!!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 20.10.01, 19:01
        Jesteś śmieszny. Gazety piszą dla tych, którzy chcą je czytać. czy kibice
        Legii, demolujący regularnie własny stadion i okolice w ogóle coś czytają?
        Jeśli superekspres albo inne tego typu pismo nie będzie pisało o Legii - to
        dziwne, ale "koszerna" stara się dotrzeć do inteligencji a nie do "bejsboli".
        Pruszków, Ząbki, Falenica - Legii klub kibica, o tym wie każdy!
      • Gość: hrabia Re: Polonia W. i Gazeta W. OBRZYDLISWTO!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.10.01, 22:36
        dodatek byl całkiem ciekawy, nie licząc smiesznej polemiki z B. z NL np. jedno
        ze zdjęc pokazywalo kibiców polonii - średnia wieku ok. 10-11 lat

pytanie do kibiców polonii: ile wasza druzyna wywalczyła punktów potrzebnych
        Polsce w klasyfikacji p. UEFA ? a może wiecie która polska druzyna zdobyla ich
        najwiecej ?
        Przy okazji gratuluję wyniku z zaglebiem i awansu do 8-ki dzieki czemu Legia
        rozegra na wiosnę jeden mecz wiecej u siebie...

ps. pozdrowienia dla wszystkich kibiców LEGII
        • Gość: Jasio Re: Polonia IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 21.10.01, 23:52
          Co masz na myśli mecz u siebie? Oststnio pozwala się "kibicom" Legły wchodzić
          na trybunę kamienną - dzięki czemu mogą całkiem miło oglądać mecze na
          Konwiktorskiej. Na Łazienkowskiej kibice Polonii są wpuszczani w jakąś paskudną
          klatkę z której nic nie widać... Oczywiście nie spodziewam się żeby szefostwo
          Legły mogło się zrewanżować - bo wychowanie albo sie ma albo nie (w sumie też
          moglibyśmy wpuszczać was w wybieg dla gości).
          Ale może to i lepiej - im dalej od bydła wyrywającego krzesełka na swoim
          stadionie i rzycającego kamieniami jak dzikusy - tym lepiej.
          • Gość: Tolba Re: Polonia IP: *.natned.com.pl 22.10.01, 09:46
            Gość portalu: Jasio napisał(a):

> Co masz na myśli mecz u siebie? Oststnio pozwala się "kibicom" Legły wchodzić
            > na trybunę kamienną - dzięki czemu mogą całkiem miło oglądać mecze na
            > Konwiktorskiej. Na Łazienkowskiej kibice Polonii są wpuszczani w jakąś paskudną
            >
            > klatkę z której nic nie widać... Oczywiście nie spodziewam się żeby szefostwo
            > Legły mogło się zrewanżować - bo wychowanie albo sie ma albo nie (w sumie też
            > moglibyśmy wpuszczać was w wybieg dla gości).
            > Ale może to i lepiej - im dalej od bydła wyrywającego krzesełka na swoim
            > stadionie i rzycającego kamieniami jak dzikusy - tym lepiej.

Po perwsze, pokaż mi miejsce (inne niż kamienna) na której mogą zasiąść
            przyjezdni. Po drugie, jak masz ochotę, to wybierz sobie miejsce na "Żylecie",
            będziesz miał lepszą widoczność. Nie wiem, czy percepcja wzrokowa Cię nie
            zawodzi, ale na większości meczy (nie tylko w Polsce) goście zajmują miejsca za
            jedną z bramek. Nie ma w tym nic specjalnego. Ale za którą bramką tego
            pierdziszewa z Konwiktorskiej są trybuny?
            Tolba
            • Gość: Jasio Re: Tolbmoczkow IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.10.01, 11:51
              Miejsce dla gości jest za bramką południową (jeśli wiesz co to strony świata),
              Tylko dla Ległonistów robi się wyjatek i wpuszcza się ich na kamienną. Na żylecie
              byłem i widziałem tłum gówniarzy i ćwierćmózgów, w takim otoczeniu trudno
              spokojnie patrzeć na boisko. Patrzyłaem też (z trybuny dla gości) jak wyrywają
              tam krzesełka i rzucają kamieniami - i to był widok fascynujący, jak w ZOO.
              • Gość: Cynio Re: Tolbmoczkow IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 23.10.01, 12:46
                za to na polonii albo spotkasz dzieciaka z lizakiem, w wieku około 10 lat,
                ewentualnie dziadków grubo po 50 (może do nich się zaliczasz) no i jest grupka
                srednio zorganizowanych koło 20 i to wszystko, i drugie przestań podniecać się
                tą demolką, tak samo jak w kólko wracacie do zamierzchłych czasów, kiedy to
                niby potęgą byliście.

pozdr.
                • Gość: Cynio Re: to do jasia IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 23.10.01, 12:47
                  Gość portalu: Cynio napisał(a):

> za to na polonii albo spotkasz dzieciaka z lizakiem, w wieku około 10 lat,
                  > ewentualnie dziadków grubo po 50 (może do nich się zaliczasz) no i jest grupka
                  > srednio zorganizowanych koło 20 i to wszystko, i drugie przestań podniecać się
                  > tą demolką, tak samo jak w kólko wracacie do zamierzchłych czasów, kiedy to
                  > niby potęgą byliście.

> pozdr.

• Gość: Jaś Re: Cynia IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 24.10.01, 11:27
                    Może Ty masz naście latek - nie wiem. Taka w każdym razie jest średnia na
                    żylecie. Demolka trwa tam rególarnie od lat i i nie są to zamierzchłe czasy.
                    Tak samo jak sukcesy Polonii to nie przeszłość. Co ostatnio zdobyła Legła???
                    Ciekawe skąd bierzesz dane statystyczne o kibicach Polonii? Może ja jestem tam
                    typowym kibicem - wiek trzydzieści kilka lat, prywatna firma, miesięcznie
                    parenaście razy średnia krajowa netto, rodzina, nie wyżywający się na szybach
                    autobusów ani krzesełkach swojego stadionu tylko robiący trzy-cztery razy
                    tygodniowo 2km na basenie, zimą narty... itp?
                    Wracając do początków dyskusji - do kogo jest adresowana prasa - do dresów z
                    Legły czy do przeciętnego kibica z Konwiktorskiej jakim jestem?
                    • Gość: Kan Re: Cynia IP: 157.25.84.* 24.10.01, 12:28
                      Tia... "parenascie razy średnia krajowa". srednia krajowa ma powyżej 1000 PLN.
                      A więc, zarabiasz coś pod 20000 PLN w prywatnej firmie. Może na księżycu, co ?
                      A może jesteś właścicielem takiej firmy i zatrudniasz zwykłych pracowników za
                      600 - 800 PLN brutto miesięcznie bo musi ci starczyć na benzynę do nowego
                      Merca ? Powinno się takich jak ty kastrować ?
                    • Gość: Cynio Re: do Jasia IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 24.10.01, 14:32
                      Gość portalu: Jaś napisał(a):

> Może Ty masz naście latek - nie wiem. Taka w każdym razie jest średnia na
                      > żylecie. Demolka trwa tam rególarnie od lat i i nie są to zamierzchłe czasy.
                      > Tak samo jak sukcesy Polonii to nie przeszłość. Co ostatnio zdobyła Legła???
                      > Ciekawe skąd bierzesz dane statystyczne o kibicach Polonii? Może ja jestem tam
                      > typowym kibicem - wiek trzydzieści kilka lat, prywatna firma, miesięcznie
                      > parenaście razy średnia krajowa netto, rodzina, nie wyżywający się na szybach
                      > autobusów ani krzesełkach swojego stadionu tylko robiący trzy-cztery razy
                      > tygodniowo 2km na basenie, zimą narty... itp?
                      > Wracając do początków dyskusji - do kogo jest adresowana prasa - do dresów z
                      > Legły czy do przeciętnego kibica z Konwiktorskiej jakim jestem?

Eeeech typowy polinista z kompleksami, albo z jeszcze czymś gorszym, nieważne
                      zresztą. Nastolatkiem nie jestem, na Legię zacząłem chodzić od 89' i moze dwa
                      sezony spędziłem na krytej, a tak to na "żylecie", na ogół chodziłem sam i jakos
                      krzesełek nie wyrywałem, po ryju nie dostałem, pałowany też nie
                      byłem...wyprowadzę cię z błędu, że prasę czytuję i przypuszczam że nie tylko ja,
                      pytanie czy wyborczą można do prasy zaliczyć, ale to inna materia. Chodzi mi o
                      obiektywne spojrzenie na klub pod nazwą polonia, skoro istnieje tak długo to ok.,
                      macie historię, przeszłośc ale to wszystko jest właśnie....historią. I te ciągłe
                      patrzenie w przeszłośc już naprawdę bokiem wychodzi, ciągle ta martylologia,
                      najlepiej zróbcie muzeum. Zacznijcie w końcu patrzeć w przyszłość, przecież wy
                      nawet nie macie gdzie grać meczy pucharowych rundy wstępnej!!!!!!!! Co robi
                      romanowski?! nic,nic,nic...tylko patrzeć jak zwinie manatki i tyle go zobaczycie
                      i wtedy to już w ogóle będzie klops :)

pozdr.

• Gość: catani Re: do Jasia IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 24.10.01, 15:06
                        mówi się że dawniej było tak że Polonia była klubem klasy średniej a Legia
                        klubem nizin społecznych

poziom wypowiedzi jednych i drugich potwierdza tą teorię
                        • Gość: komsomoł Re: do catani IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.10.01, 23:16
                          Tak, historia uczy nas również, że odbywałeś regularne stosunki kazirodcze ze
                          swoją matką i babką tylko do końca nie wiem czy uprawnia cię do pierdolenia mi
                          za uszami.
                          • Gość: catani Re: do komsomoła IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.10.01, 10:08
                            Gość portalu: komsomoł napisał(a):

tylko do końca nie wiem czy uprawnia cię do pierdolenia mi
                            > za uszami.

wyjątkowo zniżę się do twojego poziomu dyskusji:

uprawnia mnie to do przypierdolenia ci między uszy, ty ostrzyżona zakuta
                            komsomolska pało.

• Gość: komsomoł Re: do komsomoła IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.10.01, 20:56
                              Ulżyj sobie lepiej na własnej babci.
                    • Gość: kafka Re: Cynia IP: *.mtmc1.on.home.com 25.10.01, 21:10
                      Gość portalu: Jaś napisał(a):

> Może ja jestem tam
                      > typowym kibicem - wiek trzydzieści kilka lat, prywatna firma, miesięcznie
                      > parenaście razy średnia krajowa netto,

Okej... Nie bardzo rozumiem zaleznosc pomiedzy wielkoscia zarobkow i kultura osobista... Moze mi ktos
                      to wytlumaczyc?

• Gość: tolba Re: Panie jasio, bez inwektyw! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.10.01, 01:10
                Gość portalu: Jasio napisał(a):

> Miejsce dla gości jest za bramką południową (jeśli wiesz co to strony świata),
                > Tylko dla Ległonistów robi się wyjatek i wpuszcza się ich na kamienną. Na żylec
                > ie
                > byłem i widziałem tłum gówniarzy i ćwierćmózgów, w takim otoczeniu trudno
                > spokojnie patrzeć na boisko. Patrzyłaem też (z trybuny dla gości) jak wyrywają
                > tam krzesełka i rzucają kamieniami - i to był widok fascynujący, jak w ZOO.

Sorki za tak późną odpowiedź, ale do rzeczy. Po pierwsze, o ile mnie mój
                niezarabiajacy kilkunastu krajowych (co za różnica?) umysł się nie myli, to
                strona południowa na pierdziszewie konwiktorskim znajduje się od ulicy
                Konwiktorskiej właśnie. Szanowny panie jasio! Pokaż mi pan swoim wysportowanym po
                przepłynięciu iluś tam basenów palicem, gdzie od tejże strony znajduje się
                jakakolwiek trybuna, bo chyba nie rozmawiamy o tej oślej łączce, którą mam co
                jakiś czas okazję obserwować. Po drugie, mniemam, że jako kibic pierdziszewa
                konwiktorska pojawiłeś się pan na Żylecie w barwach swego ulubionego klubu, jak
                przystało na gościa. Nie wypada mi przyjmować domniemania, że poszedłeś pan
                anonimowo, ażeby nie narazić się na szykany prostaków i ćwierćmózgów z Legii. Na
                zaończenie chciałbym tylko przypomnieć, że to nie inteligencję i nie erudycję
                warszawskich elit kibicujących pierdziszewowi pokazywano na Eurosporcie po meczu
                z Valencją, a prostaków, chamów, ćwierćmózgów i debili takich jak ja, którzy
                bardzo mocno identyfikują się z Legią, kochają ten klub i nie cierpią
                rozpierdalania własnego klubowego dobytku. Trochę pomyślunku polecam i pozdrawiam
                serdecznie,
                Tolba
      • Gość: Mario29 Spoza grona .... troche do pomyslenia... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.10.01, 16:46
        Tak sobie czytam i czytam to co tu wypisujecie .. Jestem spoza obydwoch grupek
        kibicow warszawskich druzyn (chociaz w Warszawie mieszkam).

Z jednej strony ciesze sie,ze jednak mialem racje - watek powstal tylko po to
        aby podjudzic najgorsze elementy rywalizacji klubowych (ach te derby Warszawy
        pod znakiem plyty chodnikowej). Tak jak napisalem na poczatku - patrz wyzej -
        stanowczo jestem temu przeciwny - rozumiem wszystko, kibicowanie, pasje kibica
        od urodzenia do smierci (to bardzo chwalebne !!!) ale awanturnictwo, sztuczne
        podburzanie pozasportowych animozji to wstyd, hanba i obraza wszelkich wartosci
        ktore sa dla mnie wazne. Cwiercmozgi w dresach rzucajace kawalkami plyt
        chodnikowych to dla mnie podludzie, ktorym potrzebny jest lekarz albo wiezienie
        (do wyboru), niezaleznie czy kibicuja Legii czy Polonii czy Hetmanowi Zamosc
        czy tez WLKS Agros Kozia Wolka.... I sadze ze 99% potencjalnych kibicow sie ze
        mna zgodzi...

Z drugiej strony - dyskusja, ktora tu rozgorzala pokazuje ze wlasnie te
        pozasportowe animozje zabijaja ducha sportu nawet wsrod tych co madrzejszych,
        normaniejszych kibicow (ktorych da sie zauwazyc wsrod polemistow w tym watku).
        Co komu przeszkadza rocznicowy dodatek nt. Polonii ??? A co komu przeszkadza
        rocznicowy dodatek nt. Legii ??? Mnie wprost przeciwnie - cieszy kazdy z nich.
        Dlaczego ?? Bo pokazuje chlubna przeszlosc polskiej pilki, dobrej pilki i daje
        nadzieje ze w przyszlosci mozebyc lepiej niz dzisiaj, mniej szaro i mniej
        siermieznie, bardziej profesjonalnie a mniej amatorsko (w tym zlym partackim
        znaczeniu)... I nie zgadzam sie ze nie mozna patrzec w przeszlosc - wprost
        przeciwnie NALEZY brac z dobrych wzorcow. Jeszcze niedawno byla taka piekna
        rocznica - to dla tych co lubia Legie na pewno wazne ale nie tylko dla nich -
        rocznica smierci z granica jednego z najwiekszych pilkarzy w historii tego
        kraju. Tak, tak, ni mniej ni wiecej tylko Kazia Deyny... Kazdy kto mysli
        cokolwiek w glowie i choc troche wie na temat polskiej pilki wie kto to yl, ile
        zrobil dla futbolu w naszym kraju, jakim byl wzorem dla chlopakow takich jak ja
        na podworkowych boiskach, gdzie kazdy chcial bc 'Deyna' i strzelac tak piekne
        bramki jak on. A potem z tych mas domoroslych kopaczy wyrosli nowi - pokolenie
        Hiszpanii '82 i pozniejszej posuchy niejako na pogrzeb komuny i trudnosci
        postkomuny. A dzisiaj mamy nowych bohaterow - i Bartka Karwana czy Jacka
        Zielinskiego (co daj mu Bozia zdrowka wreszcie) z Legii, i Emsiego Olisadebe z
        Polonii (i nie poprawiac mi tu na PAOK...) czy Jerzego Engela tamze ...

Nie warto, podkreslam raz jeszcze, NIE WARTO szerzyc 'nienawisci dla samej
        nienawisci', chocby tej nienawisci kibicow... Warto - byc 'za' swoja druzyna,
        bo duch sportu to piekna rzecz ... A pilka nozna - jedna z najpiekniejszych
        meskich dyscyplin sportu (nie ujmujac naszym paniom kopiacym pilke w przerwach
        miedzy zmywaniem i karmieniem dzieci - bez obrazy)....
        • Gość: komsomoł Re: Spoza grona .... troche do pomyslenia... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.10.01, 23:11
          Wszystko to bardzo ładnie, twoja wypowiedź spływa lukrem i rodzynkami, starasz
          się być poprawny jak Konstanty Warszawski, ale zacięta( i nie chodzi tu tylko o
          aspekt sportowy) rywalizacja klubowa nie obejdzie się bez ostrych wymian zdań i
          wiadra kurew jako polemiki . A robienie z piłki bajek pana W.Disneya to
          nieporozumienie. Piłka nożna to rywalizacja klubów, piłkarzy, kibiców i ta
          rywalizacja sprawia właśnie że jest to zajebisty sport.Ale poza tym sport to
          zdrowie!!!
          • Gość: Mario29 Re: Spoza grona .... troche do pomyslenia... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.10.01, 00:10
            Moze bez wiadra kurew nie .. ale bez wiadra odlamkow plyt chodnikowych - jak
            najbardziej sie obejdzie ... I jezeli tego nie rozumiesz - to przykro mi - nie
            mamy o czym rozmawiac ...
        • zbyszko Re: Spoza grona .... troche do pomyslenia... 25.10.01, 01:18
          super mario znowu nie na temat..

....czy maś coś do powiedzenia na temat obiektywności GW (że tak , albo że nie,
          albo coś w tym guście)

....bo na razie wyrażasz jedynie jakieś swoje domniemania na temat 'przyczyn'
          stworzenia tego wątku (bawimy się w psychologa???).. od tego jest forum, żeby
          sobie wątki puszczać
          • Gość: mario29 Re: Spoza grona .... troche do pomyslenia... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.10.01, 15:34
            zbyszko napisał(a):

> super mario znowu nie na temat..

przeciez mowilem ze to troche na boku ...

> ....czy maś coś do powiedzenia na temat obiektywności GW (że tak , albo że nie,
            > albo coś w tym guście)

Moje opinie to moja sprawa... A co do postu to wciaz uwazam ze jest WYLACZNIE
            podburzaniem stosunkow miedzy kibicami dwoch klubow ... Co ma dodatek o Polonii
            do wyzszosci (lub nie) tejze Polonii nad Legia i odwrotnie (bo taki sie watek
            zrobil) ??? Nic ....

> ....bo na razie wyrażasz jedynie jakieś swoje domniemania na temat 'przyczyn'
            > stworzenia tego wątku (bawimy się w psychologa???).. od tego jest forum, żeby
            > sobie

BAKI

> puszczać

I tak ten watek traktuje - jak puszczony bak ... smierdzi i kazdy pokazuje na
            innego palcem ze to on jest ten ZLY .... Kropka ...
            • Gość: komsomoł Re: Spoza grona .... troche do pomyslenia... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.10.01, 20:54
              Tak, tak mario29 ty prawdziwy kibic z Warszawy nie zdeklarowany naturalnie po
              żadnej ze stron konfliktu starasz sie wytłumaczyć mi kibicowi Legii, że dodatek
              w Wyborczej nie obraża mnie jako kibica Legii i naturalnie, iż powinien być mi
              całkowicie obojętny. A więc jak widać rozszyfrowałeś mnie i moją psyche oraz
              powód rozpoczęcia tego wątku. Brawo!!! Jako kibic Legii jestem wkurwiony na
              Gazetę.W i basta podobnie jak ja myśli od chuja luda. Natomiast ty jesteś
              straszny buc ponieważ wypowiadasz się na tematy na które nie masz pojęcia.
              Kibic neutralny? Pierdolenie bzdur mój drogi Mario. Nie zasługujesz nawet aby
              taplać się w oparach mojego wątkowego bąka.
              • Gość: Mario29 do komsomola... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.10.01, 05:22
                Nie wiem jak dodatek nt Polonii moze obrazac najbardziej nawet zazartego kibica
                Legii ....

Co do dyskusji to ze wzgledu na wydzwiek Twoich wypowiedzi powyzej (i nie
                tylko) pozwole sobie olac Twoja kulturalna i na poziomie wypowiedz ....
                • Gość: komsomoł Re: do mario666 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.10.01, 23:05
                  Odpowiem ci krótko, zwięźle i węzłowato zrób laskę swojej matce. Uchu na
                  przyszłość nie znasz się na czymś= nie pisz bzdur, znasz się na czymś= pisz
                  bzdury. Taki mądry chłopak( dziewczyna???) jak ty powinien to zrozumieć.
                  Buziaki intelektualisto!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka