lemuriza 01.05.06, 17:14 Jeśli dalej będzie robił takie postępy i jeździł z głową czeka go wielka kariera. Przyjemnie patrzeć na jego jazdę! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: speed Re: Janusz Kołodziej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.06, 18:49 Dobrze mu życzę. Ma świetnego profesora pod ręką ( Gollob ), a i od Rickiego też pewnie dostaje fachowe porady. Musi się dostać do cyklu Grand Prix i wtedy pokazać co umie. Dopiero walka na " pazury " w G.P. pokaże , jakie drzemią w nim możliwości. W polskiej lidze wielu przeciętniaków robi dużo punktów, a w zawodach indywidualnych nie istnieją. Takie przykłady można znaleźć w każdym polskim klubie. Kołodziej jest ciągle na początku zużlowej kariery. Ma papiery na wielkie sukcesy. Moim zdaniem , bardzo ważne jest, żeby miał opiekę psychologiczną, która mentalnie ustawi go i zmotywuje. Dochodzi jeszcze do tego świetny ( nie dobry ) sprzęt i baza techniczna ( mechanicy ) . Ja trzymam za Niego kciuki :-) Odpowiedz Link Zgłoś
lemuriza Re: Janusz Kołodziej 01.05.06, 21:20 Myślę, że on ma tak dobrze poukładane w głowie, że poradzi sobie bez psychologa. Ma chłopak talent. W poprzednich sezonach przychodząc na stadion czekałam na wyścigi głownie z udziałem Tomka. Teraz czekam na wyścigi Janusza:). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: speed Re: Janusz Kołodziej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.06, 21:43 W współczesnym sporcie bardzo ważna jest rola psychologa przy prowadzeniu kariery młodego zawodnika. Dość często występuje sytuacja, kiedy utalentowany zawodnik ponosi pierwsze porażki i zaczyna się załamywać. Młody umysł jeszcze nie jest dobrze ukształtowany emocjonalnie. Często, po pierwszych sukcesach uderza woda sodowa do głowy. Ile to już "sławnych " juniorów stanęło w miejscu i stało się ligowymi wyrobnikami ( niczym więcej ) Nie przeczę, że Kołodziej ma dobrze poukładane w głowie. Ale na wejście do G.P. ja bym mu zafundował psychologa, tak z mojego dobrego serca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chris Re: Janusz Kołodziej IP: *.tvk.torun.pl / *.tvk.torun.pl 01.05.06, 22:23 Kołodzieja ksztłtuje skromność,widać że ten człowiek ciężka pracą doszedł do wyników...oczywiscie w sporcie żużlowym liczą się pieniądze ale jestem spokojny o jego karierę,wierze że nie poprzewraca mu się w głowie jak Bajerskiemu czy młodemu Rempale:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: #$%@#&* Re: Janusz Kołodziej IP: *.kim.pl 02.05.06, 11:13 KOcham Cie Janusz ! :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bydgoszczanka Re: Janusz Kołodziej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.06, 13:28 Również uważam, że przy takim ogronmie sukcesów jakie powoli na Janusza zaczną spadać indywidualny psycholog mu się przyda, tą drogą już zresztą poszli działacze z Bydgoszczy i jak na razie nie muszą martwić się o psychikę swoich gwiazd, tych najmłodszych szczególnie! Odpowiedz Link Zgłoś
lemuriza Re: Janusz Kołodziej 02.05.06, 18:36 Może się mylę, ale gdyby sodówa miała mu uderzyć do głowy, to to już by się stało. W końcu ten chłopak został IMP w ub. roku. Ma też kilka innych cennych medali . A to dalej skromny chłopak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jazon Re: Janusz Kołodziej IP: *.tvk.torun.pl / *.tvk.torun.pl 02.05.06, 18:51 Jeżdżąc w jednym zespole z Gollobem i Rickardssonem cięzko o sodówe, i może to właśnie jest przyczyna tego że Kołodziejowi jeszcze nie odbiło. Niemniej o tym jak rozwinie sie jego talent w pełni przekonamy sie dopiero za sezon lub dwa moim zdaniem, kiedy spadnie na niego rola lidera druzyny którego nikt nie da rady zastapic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Janusz Kołodziej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.06, 19:22 o widzę ,że kolega Jazon wieszczy szybko emeryturkę Tomusiowi:))), a tu niespodzianka Tomeczek pojeżdzi jeszcze parę latek i Kołodziej będzie musiał długoooo czekać na pozycję lidera:)). A tak na serio to do Kołodzieja nic nie mam, ale ja uważam ,że na kreowanie go na następce Tomka jest zdecydowanie za szybko, fakt pojechał kilka meczy dobrze, zdobył parę medali, ale jest jeszcze młodziutki, od niedawna jest seniorem i zaczął takie poważne "dorosłe ściganie ", to kosztuje dużo, pracy, profesjonalizmu itp., zobaczymy jak sobie z tym wszystkim poradzi z czasem, życie zweryfikuje co będzie dalej.... Nie jest dobre jak za szybko robi się super gwiazdę z zawodnika , bo takie gdybanie nie prowadzi do niczego dobrego. Tak jak z Hampelem było, że w GP będzie najlepszym Polakiem narazie tak nie jest z całym szacunkiem dla Jarka, któremu dobrze życzę i jest to mój faworyt obok Tomka z Polaków jeżeli chodzi o GP itp. i powiem szczerzę, że jemu najbardziej w tym GP kibicuję i żal mi że mu coś nie wychodzi, bo ma duży potencjał i gdyby nie ten pech z kontuzjami napewno szłoby mu lepiej, ale nie ma co gdybać i życzę mu zdobycia kiedyś medalu w GP, może się jeszcze uda ,w końcu młody jeszcze jest, ma czas.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jazon Re: Janusz Kołodziej IP: *.tvk.torun.pl / *.tvk.torun.pl 02.05.06, 19:27 Nie no emeryturke od razu nie:) Ale juz Rickarsson zdaje się wybiera sie po tym sezonie? Zreszta obaj wspomnieni żuzlowcy mimo najlepszych chęci lepszymi żużlowcami już nie będą, natomiast o Kołodzieju cały czas mozna mowic 'perspektywiczny'. Jak szerokie beda to perspektywy czas pokaże- póki co ma świetne warunki do rozwoju, poniewaz ma się od kogo uczyc, ma dobrych sponsorów więc i sprzęt, oraz pozycje w drużynie dzięki ktorej jeszcze nic nie musi. Jak go nadzieje kibiców i mediów nie rozpuszczą to może być zawodnikiem światowej klasy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan Re: Janusz Kołodziej IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.05.06, 10:45 pamietaj że Andrzej Huszcza jeszcze 3 lata temu prawie awansował do GP z eliminacji mając 46 lat, może i przed Tomkiem jeszcze 10 lat startów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baca Re: Janusz Kołodziej IP: 83.238.147.* 02.05.06, 19:21 Tsa było jemu doć ta dzika karta a nie tymu kaspsokowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Janusz Kołodziej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.06, 19:24 z tym się akurat baco zgadzam, moim zdaniem bardziej na to zasługuje, a oni i tak zawsze dają Kasprzakowi, nie wiem za co, bo taki rewelacyjny to on też nie jest.... Odpowiedz Link Zgłoś
lemuriza Re: Janusz Kołodziej 03.05.06, 21:21 I znowu bardzo dobry mecz Janusza:). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: speed Re: Janusz Kołodziej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 15:26 no i widzisz lemuriza , raz na wozie , raz pod wozem. " Wydarzenia Toruńskie " potwierdzają, że jeszcze wiele mu brakuje do klasy Rickiego czy choćby Tomka G.Proponuję nie zachwycać się jazdą Kołodzieja w lidze polskiej czy szwedzkiej, a zwracać uwagę na jego wyniki w turniejach indywidualnych ( prestiżowych )! i genaralnie, dopiero jazda zawodnika w cyklu GP mówi dziś o jego klasie ! Kołodziej dopiero zaczyna tę drogę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Janusz Kołodziej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 16:24 No własnie te zachwyty niektórych nad nim były jak narazie trochę na wyrost.Brakuje mu doświadczenia, jeszcze długa droga przed nim, musi upłynąć kilka lat,żeby można było ocenic jego faktyczną wartość. Odpowiedz Link Zgłoś