Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Janusz Kołodziej

01.05.06, 17:14

Jeśli dalej będzie robił takie postępy i jeździł z głową czeka go wielka
    kariera.
    Przyjemnie patrzeć na jego jazdę!
    Obserwuj wątek
      • Gość: speed Re: Janusz Kołodziej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.06, 18:49
        Dobrze mu życzę. Ma świetnego profesora pod ręką ( Gollob ), a i od Rickiego też
        pewnie dostaje fachowe porady.
        Musi się dostać do cyklu Grand Prix i wtedy pokazać co umie. Dopiero walka na "
        pazury " w G.P. pokaże , jakie drzemią w nim możliwości. W polskiej lidze wielu
        przeciętniaków robi dużo punktów, a w zawodach indywidualnych nie istnieją.
        Takie przykłady można znaleźć w każdym polskim klubie.
        Kołodziej jest ciągle na początku zużlowej kariery. Ma papiery na wielkie
        sukcesy. Moim zdaniem , bardzo ważne jest, żeby miał opiekę psychologiczną,
        która mentalnie ustawi go i zmotywuje. Dochodzi jeszcze do tego świetny ( nie
        dobry ) sprzęt i baza techniczna ( mechanicy ) .
        Ja trzymam za Niego kciuki :-)
        • lemuriza Re: Janusz Kołodziej 01.05.06, 21:20
          Myślę, że on ma tak dobrze poukładane w głowie, że poradzi sobie bez psychologa.
          Ma chłopak talent.
          W poprzednich sezonach przychodząc na stadion czekałam na wyścigi głownie z
          udziałem Tomka. Teraz czekam na wyścigi Janusza:).
          • Gość: speed Re: Janusz Kołodziej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.06, 21:43
            W współczesnym sporcie bardzo ważna jest rola psychologa przy prowadzeniu
            kariery młodego zawodnika. Dość często występuje sytuacja, kiedy utalentowany
            zawodnik ponosi pierwsze porażki i zaczyna się załamywać. Młody umysł jeszcze
            nie jest dobrze ukształtowany emocjonalnie. Często, po pierwszych sukcesach
            uderza woda sodowa do głowy. Ile to już "sławnych " juniorów stanęło w miejscu i
            stało się ligowymi wyrobnikami ( niczym więcej ) Nie przeczę, że Kołodziej ma
            dobrze poukładane w głowie. Ale na wejście do G.P. ja bym mu zafundował
            psychologa, tak z mojego dobrego serca.
            • Gość: Chris Re: Janusz Kołodziej IP: *.tvk.torun.pl / *.tvk.torun.pl 01.05.06, 22:23
              Kołodzieja ksztłtuje skromność,widać że ten człowiek ciężka pracą doszedł do
              wyników...oczywiscie w sporcie żużlowym liczą się pieniądze ale jestem spokojny
              o jego karierę,wierze że nie poprzewraca mu się w głowie jak Bajerskiemu czy
              młodemu Rempale:)
              • sdb Re: Janusz Kołodziej 02.05.06, 07:57
                oraz Cieslewiczowi
      • Gość: #$%@#&* Re: Janusz Kołodziej IP: *.kim.pl 02.05.06, 11:13
        KOcham Cie Janusz ! :))))
      • Gość: bydgoszczanka Re: Janusz Kołodziej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.06, 13:28
        Również uważam, że przy takim ogronmie sukcesów jakie powoli na Janusza zaczną
        spadać indywidualny psycholog mu się przyda, tą drogą już zresztą poszli
        działacze z Bydgoszczy i jak na razie nie muszą martwić się o psychikę swoich
        gwiazd, tych najmłodszych szczególnie!
        • lemuriza Re: Janusz Kołodziej 02.05.06, 18:36

Może się mylę, ale gdyby sodówa miała mu uderzyć do głowy, to to już by się
          stało.
          W końcu ten chłopak został IMP w ub. roku.
          Ma też kilka innych cennych medali .
          A to dalej skromny chłopak.
          • Gość: Jazon Re: Janusz Kołodziej IP: *.tvk.torun.pl / *.tvk.torun.pl 02.05.06, 18:51
            Jeżdżąc w jednym zespole z Gollobem i Rickardssonem cięzko o sodówe, i może to
            właśnie jest przyczyna tego że Kołodziejowi jeszcze nie odbiło. Niemniej o tym
            jak rozwinie sie jego talent w pełni przekonamy sie dopiero za sezon lub dwa
            moim zdaniem, kiedy spadnie na niego rola lidera druzyny którego nikt nie da
            rady zastapic.
            • Gość: ona Re: Janusz Kołodziej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.06, 19:22
              o widzę ,że kolega Jazon wieszczy szybko emeryturkę Tomusiowi:))), a tu
              niespodzianka Tomeczek pojeżdzi jeszcze parę latek i Kołodziej będzie musiał
              długoooo czekać na pozycję lidera:)). A tak na serio to do Kołodzieja nic nie
              mam, ale ja uważam ,że na kreowanie go na następce Tomka jest zdecydowanie za
              szybko, fakt pojechał kilka meczy dobrze, zdobył parę medali, ale jest jeszcze
              młodziutki, od niedawna jest seniorem i zaczął takie poważne "dorosłe
              ściganie ", to kosztuje dużo, pracy, profesjonalizmu itp., zobaczymy jak sobie
              z tym wszystkim poradzi z czasem, życie zweryfikuje co będzie dalej.... Nie
              jest dobre jak za szybko robi się super gwiazdę z zawodnika , bo takie gdybanie
              nie prowadzi do niczego dobrego. Tak jak z Hampelem było, że w GP będzie
              najlepszym Polakiem narazie tak nie jest z całym szacunkiem dla Jarka, któremu
              dobrze życzę i jest to mój faworyt obok Tomka z Polaków jeżeli chodzi o GP itp.
              i powiem szczerzę, że jemu najbardziej w tym GP kibicuję i żal mi że mu coś nie
              wychodzi, bo ma duży potencjał i gdyby nie ten pech z kontuzjami napewno szłoby
              mu lepiej, ale nie ma co gdybać i życzę mu zdobycia kiedyś medalu w GP, może
              się jeszcze uda ,w końcu młody jeszcze jest, ma czas....
              • Gość: Jazon Re: Janusz Kołodziej IP: *.tvk.torun.pl / *.tvk.torun.pl 02.05.06, 19:27
                Nie no emeryturke od razu nie:) Ale juz Rickarsson zdaje się wybiera sie po tym
                sezonie? Zreszta obaj wspomnieni żuzlowcy mimo najlepszych chęci lepszymi
                żużlowcami już nie będą, natomiast o Kołodzieju cały czas mozna mowic
                'perspektywiczny'. Jak szerokie beda to perspektywy czas pokaże- póki co ma
                świetne warunki do rozwoju, poniewaz ma się od kogo uczyc, ma dobrych sponsorów
                więc i sprzęt, oraz pozycje w drużynie dzięki ktorej jeszcze nic nie musi. Jak
                go nadzieje kibiców i mediów nie rozpuszczą to może być zawodnikiem światowej
                klasy:)
                • Gość: stefan Re: Janusz Kołodziej IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.05.06, 10:45
                  pamietaj że Andrzej Huszcza jeszcze 3 lata temu prawie awansował do GP z
                  eliminacji mając 46 lat, może i przed Tomkiem jeszcze 10 lat startów
          • Gość: baca Re: Janusz Kołodziej IP: 83.238.147.* 02.05.06, 19:21
            Tsa było jemu doć ta dzika karta a nie tymu kaspsokowi.
            • Gość: ona Re: Janusz Kołodziej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.06, 19:24
              z tym się akurat baco zgadzam, moim zdaniem bardziej na to zasługuje, a oni i
              tak zawsze dają Kasprzakowi, nie wiem za co, bo taki rewelacyjny to on też nie
              jest....
              • lemuriza Re: Janusz Kołodziej 03.05.06, 21:21
                I znowu bardzo dobry mecz Janusza:).
                • Gość: speed Re: Janusz Kołodziej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 15:26
                  no i widzisz lemuriza , raz na wozie , raz pod wozem. " Wydarzenia Toruńskie "
                  potwierdzają, że jeszcze wiele mu brakuje do klasy Rickiego czy choćby Tomka
                  G.Proponuję nie zachwycać się jazdą Kołodzieja w lidze polskiej czy szwedzkiej,
                  a zwracać uwagę na jego wyniki w turniejach indywidualnych ( prestiżowych )! i
                  genaralnie, dopiero jazda zawodnika w cyklu GP mówi dziś o jego klasie !
                  Kołodziej dopiero zaczyna tę drogę.
                  • Gość: ona Re: Janusz Kołodziej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 16:24
                    No własnie te zachwyty niektórych nad nim były jak narazie trochę na
                    wyrost.Brakuje mu doświadczenia, jeszcze długa droga przed nim, musi upłynąć
                    kilka lat,żeby można było ocenic jego faktyczną wartość.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka