dziadek_dogbert 10.06.06, 23:33 Człowieku, jakie "należało do Polski"? Czy ty masz pojęcie o historii? Idąc tak wątpliwym torem myślenia, można udowodnić, że Trynidad należał kiedyś do Łotwy. Żenujące i tanie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dziadek_dogbert Tak, i nalezal tez do Lotwy i Estonii... ech Stec 10.06.06, 23:34 Człowieku, jakie "należało do Polski"? Czy ty masz pojęcie o historii? Idąc tak wątpliwym torem myślenia, można udowodnić, że Trynidad należał kiedyś do Łotwy. Żenujące i tanie. thestardiaries.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
dwdk Re: Tak, i nalezal tez do Lotwy i Estonii... ech 10.06.06, 23:41 nie znasz się, a wymądrzasz... dokładnie tak, Tobago poprzez lenno kurlandzkie należało do Polski. Nie do Łotwy, nie do Estonii, a do Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rebel nalezalo do polskiego lennika a nie do Polski IP: *.ghnet.pl 11.06.06, 01:33 a to roznicaq Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Typer A my zdobędziemy 3 pkt z Niemcami! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.06, 02:26 chyba... ____ Podwojenie depozytu w Betandwin! 140zł gratis! Do 400zl za darmo w Expekt! Sprawdź to! bukmacherzy.250free.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Jedno jest pewne IP: *.cable.mindspring.com 11.06.06, 06:18 Nawet po blamazu 0:6 Janas powie cos w stylu "przygotowania do Euro 08 ida swietnie. Wszystko przed nami." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lama eureka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.06, 14:31 Janas powinien oznajmić teraz, że lepiej że dostaliśmy zimny prysznic teraz z Ekwadorem, bo to nas otrzeźwi ... na fazę pucharową :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rtz Re: A my zdobędziemy 3 pkt z Niemcami! IP: *.crowley.pl 11.06.06, 11:10 dobry artykul :) pisany na luzie i dobrze sie czyta:) Odpowiedz Link Zgłoś
pndzelek no ale prze to nalezalo do polski 11.06.06, 02:45 czy dokladniej do rzeczpospolitej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? mapa IP: 71.30.115.* 11.06.06, 02:57 upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/66/Rzeczpospolita_voivodships.png Widać, że to prawda. Tylko dlaczego mówiło się: "Wasal mojego wasala nie jest moim wasalem"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TomeK Re: mapa IP: 150.254.111.* 11.06.06, 14:04 Chodziło o to, że król nie mógł wydawać rozkazów wasalom swoich wasali a jedynie swoim własnym wasalom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic dziadek-dogbert przestan sie wyglupiac IP: *.206.100.208.1dial.com 11.06.06, 00:16 Stec dobrze prawi Odpowiedz Link Zgłoś
q_vw Re: Tak, i nalezal tez do Lotwy i Estonii... ech 11.06.06, 01:41 Skoro Kurlandia była lennem Rzeczypospolitej, a dokładniej pisząc Korony, to wszystko by się zgadzało :) Niestety, popełniłeś błąd, Łotwa i Estonia nie są prawnymi kontynuatorami ani Rzeczypospolitej, ani tym bardziej Korony :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziwak niezupelnie IP: *.nyc.res.rr.com 11.06.06, 09:14 ksiaze kurlandzki Friedrich Casimir sprzedal Tobago Brytyjczykom po tym jak popadl w dlugi, najwyrazniej nie pytajac Polski o zadanie, wiec stad wniosek ze Rzeczpospolita nie miala z ta wyspa nic wspolnego, to Kurlandia i jej wladca, Jakub Kettler pozyslkali te i inne kolonie na Karaibach, pomimo ze byli lennikami Korony to mogli prowadzic niezalezna polityke zagraniczna( przynajmniej jesli chodzi o kolonie), nie ma sie co ekscytowac i popadac w narodowa megalomanie, jesli juz to Lotysze moga mowic o kontynuacji bo teraz Kurlandia lezy na terytorium Lotwy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cwir To ja w takim razie kibicuje T&T.. IP: *.ghnet.pl 10.06.06, 23:36 .. a nie tym capom co akcje ofensywne przeprowadzaja w swoja strone... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Stec: Czym różni się Trynidad od Tobago? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.06, 23:38 Ten kraj jest bardzo podobny do Polski: miliony ludzi cięzko pracuja i jest też kilkadziesiat tysięcy, tych którzy sie bawią i żyją na luzie. To polscy piłkarze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rusell Re: Stec: Czym różni się Trynidad od Tobago? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.06, 12:17 Piekne, nawet jeszcze bardziej podobne: w Polsce MILION ludzi pracuje, 39 mln jest na ich utrzymaniu a kilkaset tysięcy jest wyluzowanych i sie bawi. Notabene: przypomnialy mi sie "treningi" i "lapanie swiezosci" w ostatnim tygodniu przed meczem: golf, rybki, ping pong. A pozniej zaden pilkarz nie umial porzadnie wykonac stalego fragmentu gry. Baszczu zamiast rybek powinien cwiczyc pulapki offsajdowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel czym sie rozni Janas od idioty ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.06, 23:38 bo ja mam wyzsze wyksztalcenie a nie wiem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Stec: Czym różni się Trynidad od Tobago? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 10.06.06, 23:49 Panie Stec, piszesz pan takie bzdury i fleki ze zamierzam calkowicie przestac czytac wyborcza przez ciebie, choc i tak niezbyt czesto to robie. Te wszystkie twoje uszczypliwe informacje o tych niby egzotycznych krajach maja sie tyle do rzeczywistosci ile twoja wiedza na temat rzetelnego pisania tektstow. Najpierw sie sam cos dowiedz o tych krajach, a pozniej dopiero sie dziel ze swoimi opiniami. Byloby dla wszystkich lepiej gdybs spelnial role na tym mundialu prawdziwego dziennikarza i informowal tylko o faktach. Swoje wlasne opinie zostaw sobie na pozniej, moze ksiazke napiszesz, a noz ktos ja kupi i przczyta. Panie Stec..... twoje wlasne opinie mowia wiecej o tobie niz o tych egzotycznych krajach (Equador, Trinidad i Tabago). Od razu widac ze nigdzie nie byles, nic nie widziales a wszystko wiesz....gdybys sie wybral do tych egzotycznych krajow to bys szybko zmienil zdanie na ich temat, a i z polski tez szybko przestalbys robic supermocarstwa. Czlowieku, ogranicz sie do dziennikarstwa a anie do pisania wlansych kompletnie pozbawionych krytycznego myslenia tektow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stecobrońca Re: Stec: Czym różni się Trynidad od Tobago? IP: *.ARMnet.Torun.PL 10.06.06, 23:57 człowieku, o co Ci chodzi? Stec ma swój styl, pisze ciekawostki,czasem na poziomie faktu, to prawda, ale jego poziom inteligencji i warsztat są nie dla faktu... informować ma PAP. Stec ma pisać, żeby się ciekawie czytało :) pozdrawiam redaktora :) p.s. poczytajcie sobie felietony Wiesława Kota we "wproście". to jest szczyt inteligencji i warsztatu... czyta się fajnie, nawet jak pisze głupoty :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milowicki Beton Re: Stec: Czym różni się Trynidad od Tobago? IP: *.telpol.net.pl 11.06.06, 00:05 Tak, to jest dobra koncepcja. Kris, przestań czytać Gazetę. Wszyscy na tym skorzystają! :o) Odpowiedz Link Zgłoś
inter711 Re: Stec: Czym różni się Trynidad od Tobago? 11.06.06, 00:16 przestane czytac wyborcza jak uznam to za stosowne.... ale czy moja decyzja o przestaniu czytania wyborczej wszystkim wyjdzie na dobre???? czyzbys reprezentowal poziam PANA STECA?? no kolego, z takim tokiem myslenia, nawet tutaj w dalekiej egzotycznej Kanadzie rece opadaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milhouse Re: Stec: Czym różni się Trynidad od Tobago? IP: *.devs.futuro.pl 11.06.06, 00:32 O co Ci chodzi??? 8/ Skoncentruj sie na jednej mysli a potem wyraz ja w taki sposob, zeby dalo sie to zrozumiec. Skaczesz po tematach tak samo jak Pan redaktor, ktoremu zarzucasz niekompetencje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Borewicz Re: Stec: Czym różni się Trynidad od Tobago? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.06, 00:58 kris/inter711 napisał: >Panie Stec..... twoje wlasne opinie mowia wiecej o tobie niz o tych >egzotycznych krajach (Equador, Trinidad i Tabago). A twoje opinie o Stecu mówią więcej o tobie niż o nim, ignorancie. >Od razu widac ze nigdzie >nie byles, nic nie widziales a wszystko wiesz.... >z takim tokiem myslenia, nawet >tutaj w dalekiej egzotycznej Kanadzie rece opadaja. No i gdzie jeszcze byłeś, pochwal się, bo chyba tylko to chciałeś osiągnąć tymi postami. Jadzisz człowieku na poziomie Rodziny Radia Maryja. Skąd się tacy biorą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kol@ Re: Stec: Czym różni się Trynidad od Tobago? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.06, 04:18 z kanady najwyrazniej ;] Odpowiedz Link Zgłoś
catriona Re: Nareszcie, Kris! 11.06.06, 00:39 No, nareszcie kktos zwrocil na to uwage, co to za szerzenie rasizmu i mocarstwowego myslenia? nie wyszlo w pilke, to trzeba sobie znalezc jakies inne pole do popisu. zenujace, panie Stec, co za poziom, dlaczego w ogole taki artykul puszczono do druku? a potem beda pisali o tym, ze Niemcy produkuja rasistowskie programiki o polsce i sobie Polenwitze opowiadaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zero-berto Re: Nareszcie, Kris! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.06, 01:05 Gdzie Ty widzisz rasizm? Jestem pewien, że nawet sami mieszkańcy Trinidadu i Tabago nie mieliby pojęcia o co Ci chodzi. Żenujący poziom dowcipu i dystansu przedstawiasz. Odpowiedz Link Zgłoś
catriona Re: Nareszcie, Kris! 11.06.06, 01:13 "Słowem, sprawiają wrażenie wybitnych oryginałów, potwierdzając wszystkie stereotypy o karaibskiej mentalności "sex and beach"." (...) "I pewnie nie mieli pojęcia, że w XVII wieku Tobago należało do Polski. A precyzyjniej, tak jak lubią Trynidadczycy i Tobagończycy - do księstwa kurlandzkiego, czyli lennika ówczesnych władców Rzeczypospolitej." Bardzo, bardzo niepoprawne. Nie wyobrazam sobie, zeby Independent albo Guardian puscil taki tekst. Zupelny brak wrazliwosci. Taki "Little Polander" z tego Steca, jesli lapiesz parafraze. Nie sadze by sie od tego mozna bylo zdystansowac, zero-berto. Takie kwaiatki sie zdarzac nie powinny, tak sie ludzi z gory nie traktuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milhouse Re: Nareszcie, Kris! IP: *.devs.futuro.pl 11.06.06, 02:34 Boze jak ja bym chcial zeby to o nas ktos rozpowszechnial stereotypy w stylU "sex and beach"!!! Zamiast tego uchodzimy za zakopleksionych pieniaczy :( Wybacz catriona ale twoje uwagi o polnishewitze i Litlle Polander paradoksalnie potwierdzja takie zarzuty! Piszesz o poprawnosci i charakterze narodowym bazujac na JEDNYM (niekoniecznie udanym) artykule, zapewne podekscytowanego redaktora. Porownywanie do Guardiana i Independenta - chybiony pomysl. Jesli przypomnimy sobie ze tak szanowane gazety jak New York Times pisza o "polskich obozach smierci" mamy dowod na to ze "pomylki" wiekszego kalibru zdarzaja sie najwiekszym. To tyle, mam nadzieje ze zalapalas o co mi chodzi. Bardziej sie wstydze za pilkarzy grajacych tak jak z Ekwadorem niz za Steca, piszacego na goraco z ogarnietcyh futbolowa goraczka Niemiec. pzdr generalnie zycze nam wszystkim wiecej karaibskiego "sex and beach" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
catriona Re: Nareszcie, Kris! 11.06.06, 12:00 Gość portalu: milhouse napisał(a): > Boze jak ja bym chcial zeby to o nas ktos rozpowszechnial stereotypy w stylU > "sex and beach"!!! Zamiast tego uchodzimy za zakopleksionych pieniaczy :( Zgadza sie. PO co sie wiec pienic. > Wybacz catriona ale twoje uwagi o polnishewitze i Litlle Polander paradoksalnie > potwierdzja takie zarzuty! Piszesz o poprawnosci i charakterze narodowym bazuja > c > na JEDNYM (niekoniecznie udanym) artykule, zapewne podekscytowanego redaktora. nie pisze o charakterze narodowycm, tylko krytykuje styl tego JEDNEGO artykulu jedynej gazety z prawdziwego znaczenia w POlsce, ktora buduje swiatopoglad klasy sredniej. > Porownywanie do Guardiana i Independenta - chybiony pomysl. A do jakiej Gazety chcialbys porownywac? Chynba w zalozeniu pomysl jak najbardziej udany. Nie porownuje do Timesa, bo chyba linia inna. No a chyba redaktorzy nie zyczyliby sobie porownania do News of the World????? Jesli przypomnimy > sobie ze tak szanowane gazety jak New York Times pisza o "polskich obozach > smierci" mamy dowod na to ze "pomylki" wiekszego kalibru zdarzaja sie najwieksz > ym. Nie widze analogii pomiedzy negatywna stereotypizacja we opiniotworczym dzieniiku a artykulem o zbrodniach wojennych w rownie opiniotworczym dzienniku. Poza tym, czym usprawiedliwiasz rasizm? I co to w ogole jest za tok myslenia? > To tyle, mam nadzieje ze zalapalas o co mi chodzi. Nie, zgubiles mnie zupelnie!! > Bardziej sie wstydze za pilkarzy grajacych tak jak z Ekwadorem niz za Steca, > piszacego na goraco z ogarnietcyh futbolowa goraczka Niemiec. pzdr > generalnie zycze nam wszystkim wiecej karaibskiego "sex and beach" ;) Alez ja tez sie wstydze za tych patalachow (z kilkoma wyjatkami)! Ale uwielbiam Karaiby (nawet bralam tam slub!) i dlatego nie znosze protekcjonalnego traktowania "tambylcow". Zobaczymy, co w srode pokaza nasi Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milhouse Re: Nareszcie, Kris! IP: *.devs.futuro.pl 11.06.06, 12:50 atriona napisała: > Gość portalu: milhouse napisał(a): > > > Boze jak ja bym chcial zeby to o nas ktos rozpowszechnial stereotypy w st > ylU > > "sex and beach"!!! Zamiast tego uchodzimy za zakopleksionych pieniaczy : > ( > > Zgadza sie. PO co sie wiec pienic. > Czyli co do jednego zgoda :) > > Wybacz catriona ale twoje uwagi o polnishewitze i Litlle Polander paradok > salnie > > potwierdzja takie zarzuty! Piszesz o poprawnosci i charakterze narodowym > bazuja > > c > > na JEDNYM (niekoniecznie udanym) artykule, zapewne podekscytowanego redak > tora. > > nie pisze o charakterze narodowycm, tylko krytykuje styl tego JEDNEGO artykulu > jedynej gazety z prawdziwego znaczenia w POlsce, ktora buduje swiatopoglad klas > y sredniej. Nie wytlumaczylas, skad w takim razie mialyby sie wziac dowcipy o Polakach. 8/ Bo naprawde nie widze zwiazku miedzy artykulem Steca, naszym swiatopogladem a dowcipami o Polakach. > > Porownywanie do Guardiana i Independenta - chybiony pomysl. > > A do jakiej Gazety chcialbys porownywac? Chynba w zalozeniu pomysl jak najbardz > iej udany. Nie porownuje do Timesa, bo chyba linia inna. No a chyba redaktorzy > nie zyczyliby sobie porownania do News of the World????? Porownywanie do jakiejkolwiek opiniotworczych gazet mija sie z celem poniewaz w kazdej z nich znajdziemy przyklady niezrecznych sformulowan. Tytuly sa kwestia drugorzedna! > > Jesli przypomnimy > > sobie ze tak szanowane gazety jak New York Times pisza o "polskich obozac > h > > smierci" mamy dowod na to ze "pomylki" wiekszego kalibru zdarzaja sie naj > wieksz > > ym. > > Nie widze analogii pomiedzy negatywna stereotypizacja we opiniotworczym dzienii > ku a artykulem o zbrodniach wojennych w rownie opiniotworczym dzienniku. Poza t > ym, czym usprawiedliwiasz rasizm? I co to w ogole jest za tok myslenia? Jaki rasizm??!!!! 8/ Przyklad o "polskich obozach smierci" mial pokazac nieporownywalna skale pomylki, ktora przez dziennikarzy byla tlumaczona zwyklym "przejezyczeniem". > > To tyle, mam nadzieje ze zalapalas o co mi chodzi. > > Nie, zgubiles mnie zupelnie!! No ok, moze rzeczywiscie sie nie rozumiemy. > > Bardziej sie wstydze za pilkarzy grajacych tak jak z Ekwadorem niz za Ste > ca, > > piszacego na goraco z ogarnietcyh futbolowa goraczka Niemiec. pzdr > > generalnie zycze nam wszystkim wiecej karaibskiego "sex and beach" ;) > > Alez ja tez sie wstydze za tych patalachow (z kilkoma wyjatkami)! > Ale uwielbiam Karaiby (nawet bralam tam slub!) i dlatego nie znosze protekcjona > lnego traktowania "tambylcow". Tu znow sie zgadzam :), Najlepszym dowodem na to jak tam musi byc fajnie jest fakt, jak zaciekle bronisz mieszkancow Karaibow. :P Ja nie znajduje w tym artykule nic obrazliwego. Mowie szczerze, że chcialbym aby ktos kiedys napisal o Polakach w taki sposob postrzegajac Polakow jako niesamowice wyluzowany narod, ktorego pilkarze po walce remisuja z faworyzowana Szwecja :) >Zobaczymy, co w srode pokaza nasi Ano zobaczymy, pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kol@ Re: Nareszcie, Kris! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.06, 04:22 ty chyba nie bardzo tego independenta czy guardiana w reku miauas, co? Odpowiedz Link Zgłoś
catriona Re: Nareszcie, Kris! 11.06.06, 11:50 Gość portalu: kol@ napisał(a): > ty chyba nie bardzo tego independenta czy guardiana w reku miauas, co? Skad takie wnioski??? I gdzie argumenty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E..i Polacy..uspokojcie sie, Stec tez czlowiek.... IP: *.dyn.optonline.net 11.06.06, 05:38 Trinidad and Tab zawsze do kogos nalezal w tym komercyjnym swiecie... ...powodzenia... Odpowiedz Link Zgłoś
catriona Re: Polacy..uspokojcie sie, Stec tez czlowiek.... 11.06.06, 12:05 Gość portalu: E..i napisał(a): > Trinidad and Tab zawsze do kogos nalezal w tym komercyjnym swiecie... > > ...powodzenia... > No prosze, E..i, zaimponowales mi! :) Wyluzujmy! Nie na dlugo, w srode wieczorem znowu bedzie obgryzanie paznokci i mini-stroke! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jules Re: Stec: Czym różni się Trynidad od Tobago? IP: 217.97.128.* 11.06.06, 01:17 a "noz" (widelec) kris weźmie słownik do łapki i sprawdzi stan swojej polszczyzny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eto Re: Stec: Czym różni się Trynidad od Tobago? IP: *.wdc-dc.xod.concentric.net 11.06.06, 01:32 Istotnie ten stec poziomem znacznie odbiega od podstawowych wymogów dziennikarza. Nie tylko posiada on ograniczone zasoby wiedzy i prostacką fizjonomię, ale także nie rozumie dziennikarskich powinności. Nie rozumie także granic przyzwoitości, co często go stawia w śmierdzącym położeniu. Może by spróbował szczęścia w Faktach. Istotnie też ma ogromne zaległości/braki w znajomości historii. Ohyda! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a1 Re: Stec: Czym różni się Trynidad od Tobago? IP: 145.116.7.* 11.06.06, 12:10 Stec nie ma miejsca w IV RP jak pisac w IV RP o futbolu i Trynidad i Tobago to z naleznyn szacunkiem! i powaga! Odpowiedz Link Zgłoś
mikser73 <a href="http://pl.wikipedia.org/wiki/Trynidad_i_Tobago" target="_ 11.06.06, 16:04 dla normalnych wystarczy zajrzeć do wikipedii Odpowiedz Link Zgłoś
mikser73 Re: Stec: Czym różni się Trynidad od Tobago? 11.06.06, 16:05 Gość portalu: eto napisał(a): > Istotnie ten stec poziomem znacznie odbiega od podstawowych wymogów > dziennikarza. Nie tylko posiada on ograniczone zasoby wiedzy i prostacką > fizjonomię, ale także nie rozumie dziennikarskich powinności. Nie rozumie także > > granic przyzwoitości, co często go stawia w śmierdzącym położeniu. Może by > spróbował szczęścia w Faktach. Istotnie też ma ogromne zaległości/braki w > znajomości historii. Ohyda! W latach 1639-1693 wyspa Tobago należała do Rzeczypospolitej i to jest fakt buraku jeden Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziwak nie jest to faktem! IP: *.nyc.res.rr.com 11.06.06, 16:18 juz bylo dyskutowane tutaj wczesniej ze ta wyspa nalezala do Kurlandii, Rzeczpospolita nie miala nad Tobago zadnego zwierzchnictwa, sprzedal ja wladca Kurlandii Brytyjczykom bez pytania Polski o zgode Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aaa [...] IP: *.dialup.ziplink.net 11.06.06, 02:41 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 100% JA Re: Stec: Czym różni się Trynidad od Tobago? IP: *.azory.net.pl 11.06.06, 12:45 Hehe, nie ma jak analfabetyzm funkcjonalny :). Stec jak stec, pytał o to, co go interesowało i dostał odpowiedź. Napisał coś, co znakomicie się czyta. Ty natomiast bunkrujesz analfabetyzm literkami. No... chyba, że nie analfabetyzm, a jakąś chorobę inną :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kid Stec to kretyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.06, 23:55 Pisze np, ze Ekwadorczycy wygrywaja, bo u siebie w Andach maja rozrzedzone powietrze i zadna druzyna nie ma sily tam grac. Tylko ze 80 proc. zawodnikow druzyny Ekwadorskiej to Murzyni z wybrzeza Pacyfiku, graja na poziomie morze i tam powietrze akurat rozrzedzone nie jest. Argumenty niedouczonego kretyna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stecobrońca Re: Stec to kretyn IP: *.ARMnet.Torun.PL 10.06.06, 23:58 no tak. bo gra się w miejscu, gdzie się urodziło, a nie tam, gdzie jest stadion ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Stec to kretyn IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.06, 00:37 Gość portalu: stecobrońca napisał(a): > no tak. bo gra się w miejscu, gdzie się urodziło, a nie tam, gdzie jest stadion > ;) co to ma do rzeczy? Jeżeli to oprawda, ze większość piłkarzy przyzwyczajona jest do innych warunków to co to dla nich za atut granie przy powetrzu rozrzedzonym? A poza tym czy na wysokości 2500(?) metrów jest jakies rozrzedzone powietrze? Tyle mają Rysy i normalne jest powietrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panTikTak Re: Stec to kretyn IP: *.ARMnet.Torun.PL 11.06.06, 00:52 poczytaj kolego to się dowiesz. na dużo niższych wysokościach niż szczyt Rysów niektórzy nie wytrzymują (krwawienie z nosa itd.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jędrzej Re: kid to cham IP: *.chello.pl 11.06.06, 04:27 Piłkarze Ekwadoru w ośmiu meczach eliminacji M.Św. rozegranych na stadionach nizinnych zdobyli dwa punkty. Za to w 10 meczach rozegranych na stadionach wysokogórskich (9 u siebie w Quito i jeden z Boliwią w La Paz) uzyskali 26 pkt. Jest więc coś w tym, co Stec pisze, że Ekwadorczycy znacznie lepiej spsiują się na dużych wysokościach. Zanim nazwiesz kogoś kretynem, zastanów sie dwa razy, kid. Twoje argumenty w tej sprawie nie są wcale lepsze od stecowych, za to pod względem kultury osobistej wypadasz kompromitująco. Odpowiedz Link Zgłoś
framberg Re: Stec: Czym różni się Trynidad od Tobago? 11.06.06, 00:04 To nie jedyna polska kolonia. Tyle, że nigdy o tym nie mówiono bo w zasadzie nie było o czym skoro władcy nawet się nie orietowali, że biorąc w lenno biorą również jakieś kolonie. Wyszła ostatnio niezła książka na temat polskich kolonii, widziałem ja bodajże w Empiku. Ot ciekawostki, z których niec nie wynikało i nie wynika nadal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZA "Dwight jest z Tobagończykiem" IP: *.acn.waw.pl 11.06.06, 00:07 CZy Stecowi chodzi o to, że Dwight mógłby iść dziś w demonstracji w Warszawie? Czy to tylko jego bełkot (typowy)? Odpowiedz Link Zgłoś
amoremio Re: "Dwight jest z Tobagończykiem" 11.06.06, 00:24 Moze ten Dwight ma jeszcze prawo do polsko-kurlandzkich papierów i przeszedl by jako polski "znaturalizowany" pilkarz ? :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olo Re: "Dwight jest z Tobagończykiem" IP: *.dyn.optonline.net 11.06.06, 00:47 No wlasnie. Ale wg. pana redaktora Steca: "Dwie godziny później jego ziomkowie mocno się napocili, ale wyrwali punkt Szwecji." Wyrwali? Ogladalem wszystkie 5 meczy i T&T zagralo ze Szwedami naprawde niezle - druga polowe w dziesiatke! Ich obrona funkcjonowala zacznie lepiej od naszej w piatek i wygladalo, ze to raczej Szwedzi sie poca bezskutecznie probujac pokonac rewelacyjnego Hislopa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacal no raczej wyrwali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.06, 10:41 inaczej bym tego nie określił. Owszem, bardzo dzielnie się bronili, byłem całym sercem za tym, żeby im się udało. Ale przez całą drugą połowę Szwedzi z przewagą jednego zawodnika nie wychodzili właściwie z połowy TiT. I stworzyli wiele okazji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: "Dwight jest z Tobagończykiem" IP: 80.55.63.* 11.06.06, 12:04 czizes waszych komentarzy czytać sie nie chce ( czesci) Stecu pisze fajne, utrzymane w ciekawej formie teksty o pie..ch, bardzo przyjemne, to nie ma byc reportaz, czy ksiazka, a jedynie coś co umili wizyte na portalu, brakuje wam troche widze inteligencji zeby zrozumiec, ze jak wam sie nie podoba, to czytac nie musicie, i zostawcie to dla tych, ktorzy umieja docenic lekkosc i polot formy... byliscie kujonami w szkolach, nie? ;P ( no tak tak wiem, wy zawsze dobrze stawiacie przecinki, i wiecie za kazdym razem jakie "ó" napisać, ale co z tego jak kretyni z was strzaszni) (kurcze ale to humor poprawia :D) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eto Re: Stec: Czym różni się Trynidad od Tobago? IP: *.wdc-dc.xod.concentric.net 11.06.06, 01:41 Do kolonii to jeszcze daleko. Na pirackiej wysepce Tobago osiedliło się niewiele Brytyjczykó, Francuzów i kilkunastu Kurlandów. Co prawda znajduje się tam pamiątkowa tablica, która byc może wzbudziła fantazyjnie wyobrażenia pozbawione sensu i prawdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raf Re: Stec: Czym różni się Trynidad od Tobago? IP: *.icpnet.pl 11.06.06, 00:36 stec - ty masz jednak z garem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: Stec: Czym różni się Trynidad od Tobago? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 11.06.06, 00:55 Mr Stec i wszyscy jego obroncy Jeszcze raz sie tu dzisiaj wtrace - Panie Stec swiatowiec to z ciebie zaden. To ze rozmawiales z kims z Trinidad and Tabago to moge zrozumiec. Ale to ze ze zdumienia wyszedles ze facet ma na imie John z Trinidad and Tabago to juz swiadczy o twoim stu procentowym prowincjonalizmie. Czlowieku - przeciez to kraj czy wyspa jakkolwiek to nazwiesz od zawsze angielskojezyczna. Wiec imie John jest naprawede takie dziwne w tym kraju??? Co za poziom!!!!!! Juz zaczynam powoli w to wierzyc ze do odniesienia jakiegokolowiek sukcesu w czymkolwiek w Polsce wystarczy tylko dobrze bajerowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Borewicz Re: Stec: Czym różni się Trynidad od Tobago? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.06, 01:13 Czy ty w ogóle wiesz co to jest "konwencja"? Przeczytałeś w życiu jakąś książkę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kris Re: Stec: Czym różni się Trynidad od Tobago? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 11.06.06, 01:15 bys sie zdziwil, i to ile przeczytalem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kol@ Re: Stec: Czym różni się Trynidad od Tobago? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.06, 04:26 a zrozumiaues ktora? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milhouse Re: Stec: Czym różni się Trynidad od Tobago? IP: *.devs.futuro.pl 11.06.06, 01:20 jedziesz kris jedziesz spinaj sie jeszcze bardziej..... :) A ja tu siedze w Polsce i mam "prowincjonalny" ubaw z tego w jaki sposob wyrzucasz Stecowi i wszystkim jego "obroncom" uwstecznienie intelektualne. Juz pisalem a teraz powtarzam...zdecyduj sie Pan na jeden konkretny zarzut i zaprezentuja argumenty na jego poparcie. albo polski imperializm w wykonaniu redaktora albo glupota i nieobycie na swiatowych salonach.. Mam jednak wrazenie, ze przy nastepnym Pana wpisie poznamy kolejne grzechy "pismakow" i ich czytelnikow z Polski. No i jak bedzie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziwak tak to wyglada IP: *.nyc.res.rr.com 11.06.06, 09:29 z tym zdumieniem p. Steca po uslyszeniu imienia John to naprawde niezle jaja, ale nie ma co popadac w skrajnosc i robic z tego powod do osobistego ataku na redaktora, on tam pojechal sie tez bawic pewnie napisal ten atrykul w kilka min w przerwie miedzy imprezami, w dodatku jeszcze za to mu placa - przyznam szczerze ze mu zazdroszcze, a ty kris sie wyluzuj, jak cio sie nie podoba to nie czytaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mbucz Re: Stec: Czym różni się Trynidad od Tobago? IP: *.aster.pl 11.06.06, 10:03 Tobago, a nie Tabago, cieciu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacal człowieku masz braki w inteligencji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.06, 10:43 bo jak ktoś nie rozpoznaje w felietonie oczywistej ironii, to trudno go nazwać inaczej niż głupcem. Większość twoich "światłych" spostrzeżeń i uwag z tego zresztą wynika... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bert6 Re: Stec: Czym różni się Trynidad od Tobago? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.06, 11:38 Wyluzujcie! Nie macie kompletnie poczucia humoru. Przecież to co napisal Stec o przynależności Trynidadu i Tobago do Polski należy traktowac w kategorii żartu i autoironii. A co do tego "sex and Beach" i że co drugi nazywa sie John - sami Polacy tak żartują jak stamtąd wracają z wakacji. A artykułu pana Steca przebija raczej ironia, że "takie małe, żyjące na zwolnionych obrotach, kochajace cricket panstwo" a poradziło sobie ze Szwecją i niźle grało. Ot i wszystko. A Polskie zakapiory zaraz się do wszystkiego doczepią! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Pisz stecu o sporcie, jezeli sie na tym znasz a IP: *.hsd1.ma.comcast.net 11.06.06, 01:29 obyczajowe analizy "czarnego zwierza" zostaw innym. Trynidad swoim karnawalem dorownuje Rio, wszyscy lubia tam tanczyc. Poza tem popularna jest trawka na humor. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: okapi A czym sie rózni Małopolska od Wielkopolski ? IP: *.net-serwis.pl 11.06.06, 01:31 Odpowiedz Link Zgłoś
q_vw Re: A czym sie rózni Małopolska od Wielkopolski ? 11.06.06, 01:39 dziwne pytania zadajesz... jak można nie widzieć różnicy ?! Przecież wiadomo, że Wielkopolska jest bardziej. ;)))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dsc Re: Stec: Czym różni się Trynidad od Tobago? IP: *.chello.pl 11.06.06, 03:15 nie to zebym przypominal ale oklepane "wasal mojego wasala nie jest moim wasalem" nadal dziala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc z caraibean Re: Stec: Czym różni się Trynidad od Tobago? IP: *.ventca.adelphia.net 11.06.06, 04:25 myzle ze ci wyspiarze poruszja sie w rytm reagge a nie sex and beach, kultura jes bardziej podobna do Jamaica, poza tym jednak to jest fenomen ze z 1,3 ml mieszkancoqwmozna bylo wybrac 11 ktorzy zatrzymali Szwedow, ich gra byla o niebo lepsza od Polakow, byli rownym przeciwnikiem Skandynawow, i tez dobrze ze ie grali przeciwko Polsce , bo tez dali by lupnia Polakom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Geograf Re: Stec: Czym różni się Trynidad od Tobago? IP: *.wro.vectranet.pl 11.06.06, 08:28 To chyba Wdowczyk napisal, bo on twierdzil ze T&T lezy w Afryce... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyfus Re: Czym się różni T'n'T od Polski? IP: *.acn.waw.pl 11.06.06, 09:58 Mieszkają tam szczęśliwe czarnuchy a u nas nieszczęśliwe, zakompleksione białasy!!! I w dupie mam waszą poprawnosć..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: świńskaruraniemiś Re: Czym się różni T'n'T od Polski? IP: *.chello.sk 11.06.06, 10:48 :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komitet wyzwolenia Czym sie rozni pisanie Steca od bredni? NICZYM! IP: *.207.99-84.rev.gaoland.net 11.06.06, 20:53 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: awi. Re: Czym sie rozni pisanie Steca od bredni? NICZY IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.06, 00:18 ludzie, zanim zaczniecie wylewac objawy swojej ignorancji i frustracji na Steca, przeczytajcie DOKŁADNIE co i jak napisał. Co prawda napisał, że należało do Polski, ale dodał, że w istocie to do Kurlandii, które było lennem królów Rzeczypospolitej Obojga Narodów. Z czysto prawnego punktu widzenia, pierwsza część jego wypowiedzi (że należało do Polski) jest oczywiście niezgodna z prawdą, ale sam Stec sprecyzował, w jakim sensie to "należenie do Polski" należy rozumieć (polecam dokładne wyjaśnienie "dziwaka" gdzieś powyżej). Weźcie ludzie poprawkę na prawa, jakie rządzą felietonem. To miała być zabawna puenta i tyle. Czy była w istocie zabawna, to juz kwestia indywidualnej oceny, ale myślę, że na fali ogólnonarodowej histerii po klęsce z Ekwadorem Stecowi chodziło o takie pośrednie wskazanie, że nawet "nasze" byłe "kolonie" lepiej od nas wypadają na mundialu. I to akurat jest niestety prawda, niezależnie od tego, do kogo to to całe Tobago w świetle prawa feudalnego należało. Odpowiedz Link Zgłoś