Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    16.06.06, 15:54
    Może odsapnijmy na chwilę od spraw polskich?

Bo wygląda na to, że Argentyna ma wreszcie zespół na mistrzostwo świata.
    Wreszcie, bo na poprzednie dwa finały pojechał znudzone gwizdozbiory, a
    przedtem wszystko zależało od Diego, który dwa razy drużynę doprowadził do
    finału i dwa razy ja rozłożył.

W tym roku to cholernie mądrze zbudowana drużyna, mieszanka walczaków z
    artystami. Niektóre powołania mnie zaskoczyły, ale na razie wszystko działa. I
    ta drużyna nadal ma rezerwy, i w pierwszej jedenastce (Riquelme!) i na ławie.
    I chce im się grać.

Ale ja i tak wiem, ze coś pójdzie nie tak...
    Obserwuj wątek
      • seven Re: Argentyna 16.06.06, 16:59
        noo narazie graja pieknie, ale zobaczymy jak beda wygladac w meczu z pierwszym naprawde mocnym
        przeciwnikiem, czyli holandia. ja w kazdym razie trzymam za nich i za anglikow kciuki, a tevez niech
        zostanie krolem strzelcow :))
        • Gość: cichojasny Re: Argentyna IP: 83.238.146.* 16.06.06, 17:23
          Albiceleste campeon!!! mordercza maszyna po prostu, przecież oni dzisiaj się
          praktycznie nie wysilili. podawali sobie piłki między oszołomionymi Serbami jak
          na treningu. teraz widać klasę WKS że dali radę poszarpać przeciw czemuś
          takiemu.

sądząc po tym co widziałem w 1m meczu, Holandia dostanie dziś łomot, chyba że
          się poukładali przez te parę dni. a jeśli nie, to na koniec będą pomarańcze w
          argentyńskiej sokowirówce :D
          • a.adas Re: Argentyna 16.06.06, 18:10
            Bez przesady, jest kilka wątpliwości w tej machinie.
            1 Riquelme. Jednak. Bałem sie ze ten zespół będzie budowany wokół niego, ale na
            szczęscie jest odwrotnie, to Riquelme jest "dodany" do zespołu. Ale co będzie
            gdy będzie musiał wziać odpowiedzialność na siebie?
            2 Obrona. Pekerman gra praktycznie trójką z tyłu, bo Sorin to w tym ustawieniu
            skrajny lewy pomocnik. I także dlatego pary Mascherano-Cambiasso lepiej nie
            rozbijać (co dziś próbował zrobić Pekerman)
            3 Tevez i Messi. Żeby im nie wpadło do głowy, ze mają grać w pierwszym składzie.
            Bo Rodriguez i Saviola są moze mniej błyskotliwi (mniej błyskotliwi... ups;),
            ale lepiej pasuja do zespołu.
            4 Bramkarz. Na razie gra świetnie, ale... jak to mozliwe, ze kraj który
            produkuje hurtowo bramkarzy do Hiszpanii czy Włoch nie potrafi się dochować
            naprawdę wybitnego golkipera?
            • Gość: cichojasny Re: Argentyna IP: 83.238.146.* 16.06.06, 20:47
              zgodzę się, poza pkt.3 - Messi to jest naprawdę niesamowity dzieciak i nie
              jęczałby nawet jakby go w ogóle nie wystawili w tych MŚ. gorzej z Tevezem, ale
              wątpię aby był na tyle głupi. zresztą wydaje mi się, że gdyby ktoś tam miał
              gwiazdorzyć, to już zaczynałoby się psuć. a to by było widać. oby.

Riquelme też mnie martwi, Ryjo naprawdę nieprzypadkowo nie chce go do Barcy,
              gość jest geniuszem rozegrania, ale psychę ma na poziomie polskiego kopacza.
              boję się jego zderzenia z naprawdę mocnym DMem (Emerson? któryś Włoch?),
              tudzież jakichś karnych...

a co do Holandii to co prawda źle przewidziałem - WKS zagrało fatalnie, a
              Drogbę to za jaja na baobabie powinni powiesić - ale dziękuję, wysiadam. tak
              grającej H. nie chcę ogladać, bo to szarganie tego z czym się mi kojarzy
              Oranje. a jak widzę gwiazdorka Robbena to się mi noż w kieszeni otwiera. mam
              nadzieję, że Albiceleste ich usadzi w następnym meczu, po czym szybko odpadną.
      • bazyliszek4 Re: Argentyna 16.06.06, 23:34
        a.adas napisał:

> Ale ja i tak wiem, ze coś pójdzie nie tak...

właśnie - ciekawe co pójdzie nie tak... początkowo myślałem, że to może być
        mecz z niewygodnym Meksykiem w 1/8 finału, ale po dzisiejszej padace tychże z
        Angolą...
      • ww1916 Re: Argentyna 17.06.06, 12:55
        a.adas napisał:

> Może odsapnijmy na chwilę od spraw polskich?
        >

> Ale ja i tak wiem, ze coś pójdzie nie tak...

To cos to porazka z niemcami w cwiercfinale...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka