Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Brak napastników...

26.07.06, 16:33
    Stwierdziłem, że w tej rundzie nie ma praktycznie wyboru wśród napastników. Nie ma już takich osobowości jak Piechna, Jeleń, Frankowski, Gajtkowski. Kilku innych jest kontuzjowanych (np. Brożek, Grzelak) i też nie można na nich postawić. Tylko rodzi się pytanie kto będzie strzelał bramki? Chyba pomocnicy i obrońcy, ewentualnie bramkarze ;)
    Legia ma pod tym względem dośc duży wybór ale i tu pojawia się problem, bo znów nie wiadomo kto będzie grał w pierwszym składzie ;) Chociaż Włodarczyka za nic do składu nie wezmę. Ot, takie uprzedzenie ;)
    W Lechu niby też jest wybór ale partner Reissa może się często zmieniać i nie ma pewniaka na tę pozycję. A sam Reksio strasznie drogi...
    Zagłębie gra jednym napastnikiem, jednak czy Chałbiński będzie zawsze maszyną do zdobywania goli? Na pewno może liczyć na szczególną opiekę obrońców i tu pojawia się szansa dla zdolnych pomocników Zagłębia...
    W Koronie to już nie wiem kto ma te bramki strzelać. Chyba, że samobójcze będą padać ;) Klatt mnie ani trochę nie przekonuje.
    Wisła obecnie ma bardzo duże kłopoty na tej pozycji. Kryszałowicz jest dużą niewiadomą. Może zacząć ładować, ale i może się zablokować. Za to Paulista wygląda tutaj bardzo dobrze. Zobaczymy, czy ściągną kogoś w ostatniej chwili.
    Z innych klubów warto jeszcze zwrócić uwagę na Matusiaka. Tylko czy GKS będzie miał tak dobry start jak końcówkę zeszłej rundy?
    Być może w trakcie sezonu wyskoczy jakiś talent, ale teraz ciężko prorokować kto to będzie. Choć warto się przyjżeć składom naszych ligowych średniaków.

Naprawdę jeśli chce się kupić 4 wartościowych napastników to wybór jest bardzo mały. A jeśli ktoś ma np. 3 drużyny to powstają różne konfiguracje tych samych wariantów.
    Trafić w odkrycie rundy.Być może w tym tkwi właśnie klucz do sukcesu. Bo kto już jest dobry to wiadomo i będzie się przewijał w większości składów. Ale by pokonać innych trzeba ich czymś zaskoczyć ;)

Pozdrawiam
    Obserwuj wątek
      • dzanek Re: Brak napastników... 26.07.06, 16:39
        Ładna analiza. Brak osobowosći jest problemem ale mam nadzieję, że narodzą się
        nowe :-) Poczekamy, zoabczymy i przy odrobinie szczęscia trafimy w tych właściwych.

Pozdrowienia !
      • dwyane Re: Brak napastników... 26.07.06, 17:33
        ale sie rozpisales :) ale masz racje...zgadzam sie. Moim pewniakiem byl Brozek
        ale kontuzja, poza tym mam juz watpliwosci co do jego osoby. Nie ma jakiegos
        super pewniaka jak np. Franka rok temu na zdobywanie bramek przed startem
        rundy...
        • zwyciezca01 Re: Brak napastników... 26.07.06, 23:35
          ja również mam problem z wyborem napastników,postawię na eltona i na....nie wiem
          kogo,janczyk?młody jest,nie umie do końca regularnie strzelać goli pozatym
          ciekawe czy kto u wdowczyka grać bedzie w 1 składzie,matusiak?kontuzja garguły
          może sprawic ze nie bedzei miał piłkek,na klata czy robaka trochę strach
          stawiac,a nie wiem sam, może gra 1 napastnikiem?ale to chyba mało pkt moze
          przynosić
      • masterpablo Re: Brak napastników... 27.07.06, 10:26
        jesli chodzi o moich 4 napastnikow (gram trzema) to wybralem kryszalowicza, janczyka, kazmierowskiego... 4 jest sokalski... sadze ze zdobeda troszke pkt... a tak poza tym to piekna analiza w twoim wykonaniu... pozdro i powodzenia :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka