Gość: mosti IP: *.cust.homechoice.net 03.08.06, 21:10 ja zawsze sledzilem kariere kubicy i bede ogladal ten wyscig w tv.......trzymac ckiuki za dobry wystep. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ukasz Kubica chce pokazać niedowiarkom IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.08.06, 21:12 trzymaj sie Robert , Dasz rade, jestem z Tobą!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: archi Kogo obchodzi F1 ??? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.08.06, 22:00 Życzę Kubicy jak najlepiej. Fajnie jesli ktoś ma pasję, poswięca się jej i osiąga ciezka pracą (i zdolnościami) sukces. Ale ogladajac F1 umieram z nudów - wiec jakbym mógł mu kibicować??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leon Re: Robert nie przyznawaj sie, po prostu jedz i wy IP: *.vivaldiego.wroclaw.pl 04.08.06, 07:11 grywaj Odpowiedz Link Zgłoś
tekameka ja Małysza nie zdradzę 04.08.06, 08:18 i Franka też, Rasiaka mógłbym ale mnie nie kręci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manhu Re: Robert nie przyznawaj sie, po prostu jedz i w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 15:04 Do czego ma się nie przyznawać? Ponadto co za deb** napisał, że nie czuje on wsparcia polskich kibiców?!!! Przez co już tutaj część tłumoków się czepnęła, a jak ktoś przeczyta uważnie to o sponsorów/menedżerów/działaczy itp. chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ag Re: Kogo obchodzi F1 ??? IP: *.atol.com.pl 03.08.06, 22:42 fakt F-1 to nuda gdyby nie telewizja i to jak pokazuje , zresztą biegi zimą też Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Id Re: Kogo obchodzi F1 ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 23:59 Dla mnie nudna jest siatkówka i koszykówka, ale nie F1... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darao Re: Kogo obchodzi F1 ??? IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 04.08.06, 00:40 > Dla mnie nudna jest siatkówka i koszykówka, ale nie F1... lol Koszykówka?? :> Koszykówka jest jadną z najbardziej dynamicznych gier zespołowych :] Oczywiście koszykówka i F1 rządzą!!! :D:D:D:D:D Tak bez bicia powiem, że jak oglądałem ładne pare lat temu pierwszy wyścig F1 to też w pierwszej chwili myślałem że to nudne, ale oczywiscie myliłem się o 180 stopni :] I szybko się w ten sport wkręciłem. Dlatego ludzie którzy piszą że F1 jest nudna NA PEWNO nie widzieli w zyciu ani jedengo wyścigu :] Odpowiedz Link Zgłoś
frant3 Re: Kogo obchodzi F1 ??? 04.08.06, 08:58 Pierwszy wyścig oglądałem w 1989 roku. Obszerne fragmenty na żywo nadawała wtedy TVP2! Wyścig był niezmiernie ciekawy, do tego stopnia, że do dzisiaj regularnie oglądam wyścigi F1. A wtedy Senna z Prostem walczyli na śmierć i życie. Od tragicznego wypadku Senny w 1994 roku FIA tak zmienia przepisy, że wyścigi stały sie tak nudne, że obecnie zdarza mi się "przydżemać" w trakcie wyścigu. Jako wierny fan F1 nie mogę nikogo zachęcić do oglądania wyścigów, bo nie mam żadnych argumentów. -- Frant - humor, satyra, krytyka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Oglądam F1 od 89' ale jak byli Senna i Proust to IP: 195.117.126.* 04.08.06, 14:08 było ciekawiej i szybciej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robssson Re: Kogo obchodzi F1 ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 08:35 dookoła ciebie jest wielu których to nie nudzi...nie jesteś pępkiem świata. Masz prawo do swojej opini i zostaw ją dla siebie. Pewnie to co ty robisz jest bardzo interesujące i wszyscy pewnie ci zazdroszczą. Odpowiedz Link Zgłoś
frant3 Re: Kogo obchodzi F1 ??? 04.08.06, 09:01 Skoro ty możesz wyrażać swoją opinie, to pozwól innym wyrażać swoją. -- Frant - humor, satyra, krytyka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kur_Athlone Jestem z Toba, Robert IP: 86.42.33.* 03.08.06, 21:16 obejrze pierwszy raz F1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: Kubica chce pokazać niedowiarkom IP: *.mt.pl 03.08.06, 21:23 wyscigi f1 ogladam juz 16 lat. powodzenia Roberto!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b_lebowski Robert nie gadaj głupot IP: *.koba.pl / *.koba.pl 03.08.06, 21:29 Tylko sobie szkodzisz. Tu wszyscy ci kibicują!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: melan Re: Robert nie gadaj głupot IP: *.e-wro.net.pl 03.08.06, 22:22 sodowa do glowy mu uderzyla. typek mysli sobie, jestem obywatelem swiata, naleze do elity kierowcow F1, moge byc najlepszy, moi rodacy sa zasciankowi. nikt mi nie pomogl ... to po ch.. ci ten orzelek na kasku? w Polsce jest wielu kibicow F1 ale podobnie jak w innych, (zwlaszcza widac to w druzynowych - sportach, brakuje dobrze rozwinietych struktur marketingowych. nic dziwnego, ze nie mogles znalezc sponsorow. w warszawce nie ma dobrej druzyny koszykowki ... w calym kraju nie ma druzyny pilkarskiej na europejskim poziomie ... a on mi tu placze ze nikt z Polski mu nie pomogl ... wychodzi to, ze gosc ma dopiero 21 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: puba Robert nie gadaj........ IP: *.crowley.pl 03.08.06, 22:25 ale z ciebie frustrat mój drogi przedmówco:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaceek Re: Robert nie gadaj głupot IP: 212.160.172.* 04.08.06, 08:48 Gdzie widziałeś wzmiankę o płaczu? Dostał pytanie o wsparcie z Polski i na nie odpowiedział zgodnie z prawdą. Inna sprawa, że jest to dosyć sensacyjne stwierdzenie i dziennikarze z rozkoszą je wyeksponowali wrzucając je do tytułu. Chociaż najprawdopodobniej w całym wywiadzie było sporo innych wpływających na jego wizerunek faktów, to jednak ten sprzedaje się najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro Re: Robert nie gadaj głupot IP: *.pixs.philips.com 04.08.06, 09:26 Nastepny stekajacy i narzekajacy frustrat sie odezwal. Dobrze, ze Robert Kubica nie czuje wsparcia z Polski. Jak mu sie nie powiedzie to nie bedzie mial na karku stada stekajacych i narzekajacych rodakow 'nieudecznikow'. A orzelek ma bo jest Polakiem i takie jego prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sonic Re: Robert nie gadaj głupot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 11:06 Robert wiele razy podkreślał że dużo lepiej mu się jeździ kiedy widzi na trybunach polskie flagi. Jak zwykle dziennikarze nie znający się kompletnie na F1 wyciągneli to co się najlepiej sprzedaje. Pozdrawiam i trzymam kciuki Panie Robercie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: severyn sodowka uderza do glowki???? IP: *.chello.pl 03.08.06, 21:26 nie znam nikogo, kto nie pasjonowalby sie wystepami tego chlopaka, oczywiscie chodzi mi o kibicow, a tutaj tekst o tym, ze nikt nie bedzie Jemu kibicowal???? oderwal sie od rzeczywistosci, czy wylewa zale do polskiego pseudo-biznesu na kibicow??? nie rozumiem, ale mam nadzieje, ze wywiad nie byl autoryzowany... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szwet14 Re: sodowka uderza do glowki???? IP: *.cust.bredbandsbolaget.se 03.08.06, 21:36 Prosze wiec, nie wyciagaj wnioskow przed poznaniem wszystkich faktow. Zdania sa wyrwane z kontekstu, to widac. Poza tym "sodowa" w odpowiedniej ilosci nikomu jeszcze nie zaszkodzila. Przeciwnie, zycze jej kazdemu z talentem, poniewaz wzmacnia lokcie i nie kaze sie ogladac na poklask. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turtl Użyj mózgu ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 23:27 Przecież mówi, że brak mu wsparcia. Gdyby chełpił się, że nie trzeba mu niczyjej pomocy - to mógłbyś nazwać wodą sodową ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaceek > mam nadzieje, ze wywiad nie byl autoryzowany... IP: 212.160.172.* 04.08.06, 08:49 Wiele na to wskazuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gab Re: Kubica chce pokazać niedowiarkom IP: *.aster.pl 03.08.06, 21:28 Pewnie Kubica ma rację, że otrzymał niewiele pomocy od rodaków, ale ton wypowiedzi, człowieka, ktory jeszcze ani raz nie jechał w wyściugi F1 daje mi smutne przypuszczenie, czy aby Kubicy "woda sodowa" nie zaczęła powoli uderzać do głowy - miejmy nadzieje, że nie, bo jak narazie jestem pełen uznania dla niego, talent ma niesamowity - 21 lat i już będzie się ścigał w F1. Na pewno obejrze transmisje z wyścigu, mimo, że rzadko to robiłem do tej pory. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Geo78 Re: Kubica chce pokazać niedowiarkom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 21:31 Też bym obejrzał... ale niestety nie mam TV4. Czy można gdzieś to jeszcze zobaczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
bemeta T5 (Telecinco) 03.08.06, 21:36 Jak masz satelite to na hiszpanskiej Telecinco jest bezposrednia transmisja o 14:00, pozdro bart. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Geo78 Re: T5 (Telecinco) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 22:15 Mam analoga z obrotnicą. Znajdę ten kanał? Odpowiedz Link Zgłoś
bemeta Re: T5 (Telecinco) 03.08.06, 22:38 niestety nie wiem, nie mieszkam w Polsce. Na Kanarach ogladam F1 wlasnie na Telecinco, to prywatny otwarty kanal, nadaja przez satelite, analoga i cyfrowa naziemna, kumple w kraju mowia, ze to lapia, powodzenia, bart. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Geo78 Re: T5 (Telecinco) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 23:18 Dzięki, może się uda znaleźć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: al Re: T5 (Telecinco) IP: *.kalisz.mm.pl 04.08.06, 03:00 na żywo pokazuje RTL (Astra analogowo) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schumi_fan Re: Kubica chce pokazać niedowiarkom IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.08.06, 22:37 Jesli znasz niemiecki, to w niemieckiej RTL masz swietny przekaz. Heiko Wasser i Ch. Denner sa mistrzami w komentowaniu tego sportu. Osobiscie odradzam ogladanie tego w TV4 do momentu kiedy komentuje wyscigi pan (nie chce podpasc nikomu, ale ogladajacy wiedza o ktorego chodzi) - ten stekajacy i przeciagajacy kazde slowo. W sobote od 11.45 trening i o 14 kwalifikacje, w niedziele od 12 warm up oraz o 14 wyscig. Jutro warto wejsc na www.formula1.com i sprawdzic czasy Kubicy na obu treningach. Czuje, ze od niedzieli w Polsce beda sami znawcy F1. A F1 RAcing w koncu zacznie sie sprzedawac. Oj, tylko, zeby nie zrobiono z Kubicy Malysza Fan Schumiego od 1996 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adr Wyscigi F1 "od zawsze" pokazuje RTL IP: *.volkswagen.de 04.08.06, 12:15 Rownież RTL cyfrowo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pewex Re: Kubica chce pokazać niedowiarkom IP: *.cyberlex.pl 04.08.06, 02:09 no sory ale jakoś nie przypominam sobie by przez te ładne kilka lat był wspierany kiedy jeździł w niższych klasach formuły, owszem wzmianki były ale mniej więcej takie jakby dotyczyły jakiegoś talentu ale niekoniecznie z polski, może dlatego że olał polską myśl sportową i te warunki do jego uprawiania i pojechał do włoch?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaceek Re: Kubica chce pokazać niedowiarkom IP: 212.160.172.* 04.08.06, 08:51 >ton wypowiedzi, człowieka, ktory jeszcze ani raz nie jechał w wyściugi F1 daje >mi smutne przypuszczenie, czy aby Kubicy "woda sodowa" nie zaczęła powoli >uderzać do głowy Skąd wiesz jaki był ton wypowiedzi Kubicy? Z artykułu można wyczytać jedynie ton wypowiedzi autora artykułu, który z nie wiadomo ile trwającego wywiadu wybrał najbardziej sensacyjne zdanie i wsadził do tytułu, żeby poprawić sprzedaż gazety. Odpowiedz Link Zgłoś
bemeta Re: Kubica chce pokazać niedowiarkom 03.08.06, 21:33 Robert, z niecierpliwoscia czekalem na dzien kiedy dostaniesz szanse, nie mow teraz ze w Polsce nie beda Ci kibicowac, od wczoraj spac nie moge czekajac na Twoj wystep. Wierze w Ciebie i trzymam kciuki - polski kibic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: Kubica chce pokazać niedowiarkom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 21:37 Ja nigdy nie śledziłem kariery Kubicy,a kciuki trzymam od kiedy został kierowcą testowym.Teraz będę trzymał jeszcze mocniej.Robert -co ty gadasz,CAŁA Polska Ci kibicuje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm jak to ? ja kibicuję! IP: *.studentenwohnheim.at / *.mollard.sth.ac.at 03.08.06, 21:36 ja kibicuję i trzymam kciuki!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kefir Re: jak to ? ja kibicuję! IP: *.nycmny.east.verizon.net 03.08.06, 21:38 ale dla niego jesteś nikim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kefir Kubica płaczek z Polski IP: *.nycmny.east.verizon.net 03.08.06, 21:41 Miałem wiele uznania dla tego gościa, ale po przeczytaniu tego wywiadu odnoszę wrażenie, że Kubica to kolejny zakompleksiony człowiek zły na cały świat, że urodził się Polakiem. Jasne, żadna firma nie chciała mu pomóc, ale czy trudno się im dziwić skoro do tej pory w Formule 1 nie było żadnego Polaka? Dla wielu firm taka inwestycja to było prawie jak pewna strata pieniędzy. U nas nie ma żadnych tradycji ścigania się w Formule 1, więc Kubica nie mógł oczekiwać wielkiego wsparcia. Kubica przetarł pewien szlak i teraz powinno być już innym łatwiej, ale on tego nie rozumie. Ten tekst o braku wsparcia ze strony polskich kibiców to jest szczyt. Wystarczy poprzeglądać strony internetowe i pooglądać telewizję, aby zobaczyć, że w kraju wszyscy życzą mu jak najlepiej. Naprawdę, przykre jest, że jemu po prostu nie zależy na wsparciu polskich kibiców, bo z nimi czy bez nich i tak będzie jeździł w tej swojej formule. Skoro tak to kij ci w oko Kubica, jeździj sobie swoimi bolidami, ale wiedz, że ja twoje występy mam głęboko gdzieś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eee Re: Kubica płaczek z Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 21:47 jak myślisz ile czasu spędza oglądając polską tv ? Odpowiedz Link Zgłoś
jarecki32 Re: Kubica płaczek z Polski 03.08.06, 21:49 nie ma sensu sie obrazac. Kubica byc moze nie zdaje sobie sprawy ile entuzjazmu w Polsce wzubdzila wiadomosc, ze wystartuje w wyscigu. I chyba ma prawo tak myslec bo poki co Polska na mapie F1 to pustynia. Jego udane wystepy moga te sytuacje zmienic i znajda sie sponsorzy i chetni do inwestowania w infrastrukture wyscigow samochodowych na najwyzszym poziomie. Zamiast sie obrazac na jego ostrozne wypowiedzi dodajmy mu otuchy. Robert trzymamy za Ciebie kciuki ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanka kaszanka Re: Kubica płaczek z Polski IP: *.chello.pl 03.08.06, 23:32 Podpisuję się rękami i nogami :) Trzymamy kciuki, Robert! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ben Re: Kubica płaczek z Polski IP: *.tele2.pl 03.08.06, 21:56 Ludzie, spoko. Proszę przeczytac tekst w oryginale. Jest na stronie www formula1 com w news, press conference, na dole. Według mnie Robert mówi o braku wsparcia organizacji a nie kibiców, mówi o braku sportu motorowego w kraju i tak dalej. Gazeta.pl przepisała tylko coś wyrwanego z kontekstu. Poczytajcie. Powodzenia dla RK. Ben (12 lat patrze na f1) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mbarto Re: Kubica płaczek z Polski IP: *.aster.pl 03.08.06, 22:32 masz calkowia racje, nie pierwszy raz i nie ostatni artykul z GW calkowicie zmienia sens tego co opisuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jimmy Re: Kubica płaczek z Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 22:41 To jest z PAP'u ale faktycznie zupełnie przekręcone. Orginał: Q: (Mike Doodson – Honorary pass holder) It’s a question for Robert; coming from Poland it must have been very difficult to get into this level of motor racing. Can you tell us, first of all, what were the most important moments in your progression from racing karts at home to Formula One, and secondly, who are the people who have given you the most help? RK: For sure, the most important moment was when my parents, especially my father, decided to move me to Italy, to race in the Italian karting championship in ’98, because in Poland there is no motor sport. We have very little karting and no single-seaters, one endurance race, one endurance series which comprises three hour races in Poland, but otherwise going to Italy was very good. Which people helped me? A lot of people helped me, otherwise I wouldn’t be here. I have had very little support from Polish people, especially it wasn’t easy when I got into single-seaters and I had to find the budget, not me but people who represented me and the people in Poland weren’t interested. Most of the people were laughing that I wanted to get into Formula One, but it happened so I’m very proud and if I’m here without Polish support, I can manage to stay here longer without them. Końcówkę rozumiem tak, że dostał się bez wsparcia z Polski (branżowego) i że da sobie bez niego radę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karaś Re: Kubica płaczek z Polski IP: *.lns6-c8.dsl.pol.co.uk 04.08.06, 01:05 Kefir,zwarzyłeś się i śmierdzisz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaceek Re: Kubica płaczek z Polski IP: 212.160.172.* 04.08.06, 08:57 Szanowny przedmówco. Gdzie widzisz tekst o braku wsparcia polskich kibiców? Skąd wiesz jak brzmiało pytanie, na które Kubica odpowiedział "Jeśli Polacy nie będą mi kibicować, to nawet bez nich zostanę tu na dłużej"? Ciekawe czy autor artykułu jest zadowolony, że z powodu jego szmatławej sensacyjki, dzięki umiejętnemu wyrywaniu zdań Kubicy z kontekstu, stawia przeciwko niemu mniej inteligentnych kibiców... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nimra ale pitolisz Kubica .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 21:44 cały kraków i wszyscy znajomi Cię wspierają, cały Kraków, cała ulica Wawrzyńca wiesz o czym mówię :) może tego nie czujesz le tak jest !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Kubica chce pokazać niedowiarkom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 21:45 bede Ci kibicowac - Robert , na pewno duzo rodakow trzyma za Ciebie kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: starsza pani Re: Kubica chce pokazać niedowiarkom IP: *.kom / *.os1.kn.pl 03.08.06, 21:47 Dzieciaku! Wielu Polaków śledzi Twoje dokonania. Od kilku lat wiem kim jesteś, czym się pasjonujesz i podziwiam. Trzymam za Ciebie kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo-FANATYK F1 Re: Kubica chce pokazać niedowiarkom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 21:53 Myślę,że to dobrze,że uniknąłeś "polskich pomagierów"!!!! WSZYSTKO zawdzięczasz tylko SOBIE i swojej ciężkiej pracy. Trochę szkoda,że nikt w Ciebie nie wierzył ale tym większa powinna być satysfakcja!!!!!!!!!!! POWODZENIA!!!!!!! Trzymam kciuki i oglądam w sobotę i NIEDZIELĘ!!!!!!!!! FANATYK F1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kefir Re: Kubica chce pokazać niedowiarkom IP: *.nycmny.east.verizon.net 03.08.06, 22:17 Nie wiesz w ogóle o czym mówisz dlatego powinieneś siedzieć cicho i nie zabierać głosu na forum. Jeżeli Kubica zawdzięcza wszystko sobie to dlaczego przeniósł się do Włoch? Prawda jest taka, że nikt na świecie nie odnosi sukcesu bez wsparcia i pomocy innych. Odpowiedz Link Zgłoś
lodyowocowe2 kefir, nie pitol! 04.08.06, 04:02 W Polsce był juz taki przypadek! Niejaki Fibak! Tez zawdzieczał kariere sobie i wlasnemu ojcu. Ojciec uwierzył w niego i wysłał go na zachód, aby grał! A wsparcie z Polski miał zerowe! Nie dosc na tym, na początku go nawet zawieszono za samowole. Dopiero, jak zaczął wygrywac - to sprawa sie zmieniła. A od Kubicy sie odwal i lecz swoje własne kompleksy u psychiatry! Facet jest otwarty i wypowiedział pare gorzkich zdan! Miał prawo do tego. Sukces chce zawsze miec tysiace tatusiow! Odpowiedz Link Zgłoś
hubun Re: Kubica chce pokazać niedowiarkom 03.08.06, 21:53 Robert ma ma teraz okazje do wypowiedzenia żalu do ludzi w Polsce którzy mu nie chcieli pomóc, ale niech nie może mieć żalu do tysięcy anonimowych kibiców którzy niedawno o nim sie dowiedzieli i sa z niego dumni. tuż przed startem to nie najlepsza chwila na wypominki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kol@ Re: Kubica chce pokazać niedowiarkom IP: *.range86-129.btcentralplus.com 03.08.06, 22:00 wcale sie Kubicy nie dziwie, ze jest rozzalony - Polacy znani sa ze slomianego zapalu i kibicowania zwyciezcom, natomiast jesli trzeba talent wyszukac/rozwinac/wypromowac to juz jest dla nich za wiele zachodu, bo i trzeba toto wyszkolic, zapewnic miejsce do treningow, rozejrzec sie po swiecie za najlepszymi szkoleniowcami /boze!/ no a przede wszystkim wylozyc kase /boze, boze!!/. stad i nie dziwota, ze najlepsi polscy sportowcy zasilaja w efekcie obce kluby, ligi i reprezentacje, bo jeden malysz wiosny nie uczyni. trzymaj sie Robert i rozjedz ich tam w drobiazgi - emigracja z Toba!! Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Kubicy nikt w Polsce nie pomogl 03.08.06, 22:08 Mial szczescie, ze nikt mu nie zaszkodzil. Tego predzej po rodakach mozna sie spodziewac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pit Re: Kubica chce pokazać niedowiarkom IP: *.dip.t-dialin.net 03.08.06, 22:09 Zawsze bede trzymal za ciebie kciuki ale nie zadzieraj nosa ze cala Polska jest przciwko tobie, nigdy tak nie bylo, chyba ze naprawde sie narazisz przez takie glupie wypowiedzi.Pokaz co potrafisz a wtedy bedziesz mial wiele wspanialych Fanow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek Kubica przyklad co zlego z Polska IP: *.as.uky.edu 03.08.06, 22:19 W Polsce tak jak Kubica mowi zamiast pielegnowac talenty to tylko ludzi eumieja sie smiac, narzekac ... no i krasc ... oczywiscie ... i im wieksza buzia i polity, tym wieksza kradziez ... a pozniej sie dziwimy iz "dwoje Kubicow" gra w Niemczech i strzela nam gole i prawie doprowadzilo Niemcow do misztrzostwa ... Dzis plywacy swietnie wywalczyli nam medale ... ale czy to jak Malysz jeden na 100 ... a czemu nie moze byc wiecej ... co sie stalo np z naszymi "Szurkoskimi"? A biegac tez nie mozna w Polce, co wiatr za duzy? Moze by tak od podstaw, od szkoly ... postawic na sport ... w USA np koszykowka na uczelni to wieksze wydarzenie nizli awans Polski do Mistrzostw Swiata w Pilce noznej ... rekllama, marketing ... to tez wazne. Wiec przestanmy liczyc na cuda od czasu do czasu a zacznijmy budowac baze kiedy ludzie typu Kubica beda codziennoscia i beda rzyczliwie pamietac POlsce jako pocatek ich swiatowej kariery .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schweiger Re: Kubica przyklad co zlego z Polska IP: *.pools.arcor-ip.net 03.08.06, 22:29 Kubica , pieprz ich .Oni ci nie pomagali ale my Niemcy ci pomagamy.Napisz wniosek o nasze obywatelstwo , dostaniesz je .Co sie bedziesz z banda nieudacznikow zadawal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schweiger Re: Kubica przyklad co zlego z Polska IP: *.pools.arcor-ip.net 03.08.06, 22:38 Robert ,przylacz sie do nas , Niemcow.My potrafimy docenic talenty, my uznajemy wielkosci i nie zawiscimy jak to robia Polacy.Kladli ci caly czas klody pod nogi ,a jak zaczyna ci sie powodzic to ci przypominaja o polskosci.To takie faryzeuszowskie.Chodz do nas , dolacz do NASZEGO Michaela.Herzlich willkomenn Robert Kubitza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janasa stara Re: Kubica przyklad co zlego z Polska IP: *.range86-129.btcentralplus.com 04.08.06, 04:19 schweiger, volksdojczu, ty znowu tutaj? kubica tego waszego miśaela rozjedzie, jak was włosi w półfinałach piłkarskich mistrzostw swiata, lol.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawo Re: Kubica przyklad co zlego z Polska IP: *.cable.mindspring.com 04.08.06, 01:14 Tak Kubia to idealny przykład co złego z Polakami. Koleś wyjechał z Polski i już pluje na Polskę i Polaków. To właśnie jest złego z Polakami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaceek Re: Kubica przyklad co zlego z Polska IP: 212.160.172.* 04.08.06, 09:02 Nie pluje tylko odpowiada na pytania dziennikarzy. Chyba przestanę czytać GW za takie wyrywanie z kontekstu wypowiedzi z wywiadów. Wkurzyli mnie dzisiaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: Kubica chce pokazać niedowiarkom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 22:33 Co on plecie? Każdy polski kibic będzie szczęśliwy, jak dobrze wypadnie, a on jakieś żale wylewa? Wielu z nas musi sobie radzić w życiu bez pomocy innych, tak już jest, ale żeby z tego powodu obrażać się na rodaków... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zielony Bzdury w artykule IP: *.b-ras1.prp.dublin.eircom.net 03.08.06, 22:39 A ja proponuje przeczytac jedno z pytan i odpowiedz Kubicy na to pytanie. To chyba w tej odpowiedzi redaktorek wyczytal ze Kubica powiedzial ze nie czuje wsparcia polskich kibicow. Tylko ja sie pytam gdzie jest to napisane. Cala dyskusja nie ma wielkiego sensu poniewaz opiera sie na czyms czego Kubica wcale nie powiedzial. Trzymam mocno kciuki za Kubice i spedzam weekend przed telewizorem. Q: (Mike Doodson – Honorary pass holder) It’s a question for Robert; coming from Poland it must have been very difficult to get into this level of motor racing. Can you tell us, first of all, what were the most important moments in your progression from racing karts at home to Formula One, and secondly, who are the people who have given you the most help? RK: For sure, the most important moment was when my parents, especially my father, decided to move me to Italy, to race in the Italian karting championship in ’98, because in Poland there is no motor sport. We have very little karting and no single-seaters, one endurance race, one endurance series which comprises three hour races in Poland, but otherwise going to Italy was very good. Which people helped me? A lot of people helped me, otherwise I wouldn’t be here. I have had very little support from Polish people, especially it wasn’t easy when I got into single-seaters and I had to find the budget, not me but people who represented me and the people in Poland weren’t interested. Most of the people were laughing that I wanted to get into Formula One, but it happened so I’m very proud and if I’m here without Polish support, I can manage to stay here longer without them. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schweiger Re: Kubitza ma was gleboko w d....e. IP: *.pools.arcor-ip.net 03.08.06, 22:46 Robert Kubitza, chodz do nas , bedziesz mial oparcie w poteznym narodzie , ktory potrafi ocenic i docenic talenty. Patrz , jak zaczynaja twoi dotychczasowi rodacy zebrac , zebys przypadkiem nie wybral innej ojczyzny.Ajak ci ciezko bylo to wszycy cie mieli wlasnie w tytulowej d...e.Komm zu uns Robert Kubitza, sei ein Deutscher. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gregi Re: Kubica chce pokazać niedowiarkom IP: *.dsl.teksavvy.com 03.08.06, 22:40 Robert powiedział, że nie miał wsparcia od polskiego biznesu, natomiast wie, że wśród kibiców ma poparcie i wielu z nich przyjedzie mu kibicować, świadczą o tym choćby te słowa: "(...) but for sure more people will come because I am racing." "z pewnością więcej ludzi (Polaków) przyjedzie, ponieważ ja startuję". Całą konferencję prasową (był na niej nie tylko Robert), można znaleźć na www.formula1.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: Kubica chce pokazać niedowiarkom IP: *.chello.pl 03.08.06, 22:40 Wyborcza robi Kubicy wielką krzywdę. Sprawdźcie co naprawdę powiedział: www.formula1.com/race/news/4753/763.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: Kubica chce pokazać niedowiarkom IP: *.chello.pl 03.08.06, 22:41 Poprawka, nie Wyborcza a PAP. Czyli jeszcze gorzej, bo ten sam syf będzie w innych portalach i gazetach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kefir Re: Kubica Anty-Polak! IP: *.nycmny.east.verizon.net 04.08.06, 00:05 Jaką krzywdę? Kubica okazał się zwykłym płaczkiem, który o Polakach wypowiada się lekceważąco. Przeczytałem ten wywiad i nie ma w nim nic co by go usprawiedliwiało. Dla mnie od Kubicy zajeżdża wielką niechęcią do Polski i Polaków. On ma wręcz jakiś żal do Polski. W wywiadzie powiedział, że w Polsce się śmiali że chciał się dostać do Formuły 1 i że jeżeli jest w Formule 1 bez wsparcia z Polski to da radę pozostać w niej jeszcze dłużej bez niego. Czyli jakby Polacy chcieli mu teraz pomóc to działaliby na jego szkodę. Innymi słowa Kubice twierdzi, że poradzi sobie lepiej bez Polaków niż z nimi. Ten Kubica jest po prostu Anty-Polakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
lodyowocowe2 Jaki anty-Polak? Co ty gadasz! 04.08.06, 03:49 Powiedział po prostu prawde. Jest otwarty. Ponadto rozdziela pomiedzy wsparciem i swoją narodowscia. Na wsparcie "leje" i mowi, czy ze wsparciem, czy bez - nie ma znaczenia. Natomiast fakt, ze jest pierwszym Polakiem w F-1 - to dla niego powód do dumy! Moze i kefir, ale jakis tani? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ag Re: Kubica chce pokazać niedowiarkom IP: *.atol.com.pl 03.08.06, 22:41 różnie w życiu bywa , ale jakim poziomem wykształcenia p. Kubica może się pochwalić. 13 lat i już tlalent, Włochy, a skąd na to forsa ?? Odpowiedz Link Zgłoś
miluszka Re: Kubica chce pokazać niedowiarkom 03.08.06, 23:00 Forsa mamusi i tatusia. Akurat ich znam i wiem, że zanim we Włoszech Robert pokazał na co go stać i zyskał sponsorów, oni go finansowali stając na głowie i prowadząc różne biznesy. A wykształcenie( uwaga - on ma 21 lat!) - no cóż, jest dobrym kierowcą. I ma lepiej poukładane w głowie niż wielu ludzi z formalnym wykształceniem. PS A pytasz się także jak wykształcony jest np Ronaldinho? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldi Re: Kubica chce pokazać niedowiarkom IP: *.strong / *.strong-pc.com 03.08.06, 22:54 Ten kto to napisał bardzo frywolnie przetłumaczył słowa,które padły na konferencji prasowej (do przecztyania na stronie formuły 1). Zastanawiem się jak dziennikarz może nie rozumieć kilku prostych zdań w j.angielskim i takie bzdury wypisywać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schweiger Re: Kubica dobry bo na niemieckim aucie IP: *.pools.arcor-ip.net 03.08.06, 22:59 Moze by sprobowal na syrence albo POLONEZIE , szczytowych osiagnieciach mysli technicznej polskich inzynierow i technikow.Kubitza , zostan tak jak wielu , setek tysiecy od was , Niemcem.Auto niemieckie juz masz ,czas na dalszy krok .Odwagi Robert. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DZIDAS Re: Kubica chce pokazać niedowiarkom IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 03.08.06, 22:59 BRAWO ROBERT...F1...NR 1! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klaudia Szifer Ale głupoty wypisujecie!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.06, 22:59 Czy dziennikarz cytował Kubice dokładnie? Ależ skąd! Więc nie piszczcie pierdół, o wodzie sodowej i innych głupot. To skromny człowiek, jesli cokolwiek powiedział o braku wsparcia miał na mysli TYLKO brak sponsorów. Który wielki sportowiec płakałby dziennikarzowi w rękaw i gadał o braku wsparcia ze strony kibiców. Kubica doskonale wie ilu ma w Polsce fanów. dziennikarze postepują obrzydliwie pisząc takie szkodliwe teksty, szkalujące młodego skromnego człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kawasaki Re: Kubica chce pokazać niedowiarkom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 23:04 Nie rozumiem skad wasze oburzenie, powiedzial to co w tej chwili czuje. Wlasnie stoi przed swoja wielka szansa (pewnie nie ostatnia), do wszystkiego doszedl sam, nikowmu z Polski nic nie zawdziecza. Jak sam mowi na poczatku probowal realizowac marzenia ale zostal wysmiany. Jak moge to sobie wyobrazic, latwo mu ten sukces nie przyszedl. Wiec teraz nie chce czuc sie do niczego zobowiazany, nie chce aby ktos sie pod jego sukces podczepil; jeszcze do tego tlumaczyc skad rodzicow bylo stac na sponsorowanie kariery syna. I ja to rozumiem. Niestety potwierdza to regule ze sukcesu na swiecie w Polsce sie nie osiagnie. Odpowiedz Link Zgłoś