Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Okrutne walki byków

• barchefilip Okrutne walki byków 18.08.06, 22:33
        W tym nie ma nic pieknego. To okrucienstwo ze strony czlowieka - nic wiecej.
        Sadyzm i okrucienstwo inaczej tego nazwac nie mozna. I katolicy to ogladaja ???
        Przeciezz= katolik jest za milosci i szacunkiem do wszystkiego co stworzyl
        Bog.
        Czy moze sie myle ????

Filip Barche
        barche.blog.onet.pl
        • t34 Re: Okrutne walki byków 18.08.06, 22:34
          barchefilip
          mylisz sie, Hitler tez byl Katolikiem.
          • yggdrasill Re: Okrutne walki byków 18.08.06, 22:42
            Miałam już tu nie wchodzić, heh.
            Nie rozumiem, co Cię tak pociąga w toros- być może wegetarianizm blokuje
            procesy pojmowania, jeśli chodzi o pewne kwestie.
            Tak czy inaczej- miłego weekendu.
            A o Green Peace możemy pogadać kiedy indziej, w innym miejscu :)
            • Gość: normalny Re: Okrutne walki byków IP: *.resetnet.pl 19.08.06, 00:29
              Pozwól, że wyjaśnię Ci ten fenomen. Są faceci, którzy mają kompleksy na temat
              swej męskości. Czują się niedowartościowani, ponieważ nie sprawdzili się w roli
              mężczyzn. Szukają więc substytutu męskości w innych sytuacjach: biją żony,
              znęcają się nad kotami, lub kibicują zwyrodnialcom rzezającym bydło na arenie,
              ku uciesze gawiedzi. Nie trzeba bytć psychologiem społecznym, by zaobserwować,
              że własnie tacy "macho" zazwyczaj chowają ogon pod siebie kiedy spotkają się z
              kimś silniejszym....
      • Gość: Mentos Re: Okrutne walki byków IP: *.chello.pl 18.08.06, 22:36
        Jak corrida może być piękna!? Tak samo jak biegi byków po ulicach Pampeluny co
        jest w tym pięknego? Męczenie zwierząt? Dla zwolennikow- podobały Wam się obozy
        zagłady?Czymże zwierze różni się od człowieka? Niczym! Nieraz człowiek jest
        bardziej zezwierzęcony niż byk!
      • stryjaszek_pepi Re: Okrutne walki byków 18.08.06, 22:41
        Nie wiem, co może być pieknego w zabijaniu czegokolwiek. Zupełny brak empatii
        ze strony forumowiczów(niektórych) Czy to, że innr byki umieraja w gorszy
        sposób porażone prądem, jest jakimims wytłumaczeniem dla tego sadyzmu. Dlaczego
        ludzie dają sobie prawo do tego, by zabic zwierzę dla zabawy. To okrutne i
        nielogiczne.
        • obywatelpiszczyk Re: Okrutne walki byków 18.08.06, 22:54
          a może panowie reporterowie zajmą się cierpieniem zwierząt na własnym
          podwórku???

Burki łańcuchowe na ten przykład...

A śmierć, cóż każdemu jest pisana. Bykowi, człowiekowi i bydlakowi tyż.
        • Gość: Torero Re: Okrutne walki byków IP: 80.51.122.* 19.08.06, 11:02
          Bo lubią jeść tatara ;-) I to od niepamiętnych czasów. Żeby ulżyć trochę krowie
          i bykowi trzeba przejść na wieprzowinę ;-)
      • Gość: MeDaN Re: Okrutne walki byków IP: *.versanet.de 18.08.06, 22:56
        A czy pytales sie bykow o zdanie? Jasne, gladiatorzy tez mieli, w porownaniu do
        innych niewolnikow, niemal luksusowe warunki. Najlepsi mogli nawet liczyc na
        "przepustke" do wolnosci, za "zaslugi". Czemu czlowiek ciagle usiluje
        podporzadkowac sobie cala nature?
      • Gość: kama Re: Okrutne walki byków IP: *.Red-83-50-237.dynamicIP.rima-tde.net 18.08.06, 23:04
        Nauczcie się w końcu, że corrida to nie walki byków ( byki nie walczą ze sobą),
        tylko walka z bykami!!!
      • Gość: siaśka Re: Okrutne walki byków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.06, 23:21
        Owszem, nie tylko rzeźnia ale nie pojmuję jak można z rozkoszą patrzeć na
        umieranie. Że lepiej tym bykom niż hodowlanym... pewnie tak, ale że wciąż tylu
        ludzi z niezmienioną pasją ogląda zwycięztwo człowieka nad naturą, to
        niewiarygodne.
        Zabijanie nie jest ok.
      • arebia Okrutne walki byków 18.08.06, 23:29
        powinni to zakazac!
      • Gość: filip Re: Okrutne walki byków IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 19.08.06, 01:13
        chyba ci odbilo piszac takie slowa, chcesz sie lepiej poczuc, slaba to
        pociecha. To rzez zwierzat tak czy owak.
      • Gość: piotr Okrutne walki byków IP: 83.238.122.* 19.08.06, 07:55
        dla mnie to bestialstwo. i tyle. co w tym pięknego - no chyba moment kiedy byk
        zabija sku..syna z muletą. a pokazywanie serii okrotnych zdjęc na portalu
        wyborczej pod tytulem "piekna i okrutna corrida" uwazam za przegięcie.
        milosnikom zas tego pseudo spektaklu mowie - walcie sie po lbie 5 kilowym
        mlotkiem.
      • ania.downar Re: Okrutne walki byków 19.08.06, 08:11
        Corrida na zywo jest rzeczywiscie nudnawa. Ale zdjecia wyjatkowo udane.
        A do tych oburzajacych sie.... Spojrzmy na wlasne podworko. Masowa produkcja
        zwierzat czesto oznacza, ze w takim np. chowie uwieziowym krowa niemal przez
        cale zycie nie opuszcza obory.
        I co z tego, ze pozniej sie ja humanitarnie zabija?....

Smutne, ze to Was nie oburza no bo przeciez zginela relatywnie szybko...
        • Gość: sprostowanie Re: Okrutne walki byków IP: 80.51.122.* 19.08.06, 10:59
          Wcale nie jest humanitarnie zabijana. Zobaczcie co się dzieje w rzeźni i jak się
          zabija prądem elektrycznym. W USA nawet skazańców usypiają. U nas tylko psy!
      • Gość: nullnull Okrutne walki byków IP: *.siedlce.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.06, 08:34
        barbarzyństwo !!!
        • Gość: Kosa Re: Nie o to chodzi... IP: *.centertel.pl 17.09.07, 14:59
          Zgadnijcie w jakim kraju:

-tuczy się(nie karmi)przez rurkę gęsi kukurudzą, bo
          we Francji tego robić nie wolno, a francuzi lubią
          jeść wątróbkę z gęsi, więc importują z kraju gdzie
          można,
          -skąd w bestialskich warunkach przewozi się stare konie,
          bez wody w ostatnią podróż do Włoch,
          -gdzie w rzeżniach wrzuca się żywcem świnie do gorącej
          wody aby "usprawnić proces technologiczny"???

W jakim kraju? Dla ułatwienia dodam, że nie w Hiszpanii ale
          kraj też katolicki.
      • Gość: cogito ergo sum Okrutne walki byków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.06, 09:35
        Obustronne znęcanie się się nad sobą - dla mnie nie do zaakceptowania.
      • Gość: daro Hiszpania to czarno-katolski kraj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.06, 09:39
        i wszystko jasne. Ciemna masa żądna krwi i taniej podniety jak wiekszosc
        bezmozgich katoli. Protestanci jakos nie maja tego typu debilskich rozrywek.
        • Gość: Ciekawy Re: Hiszpania to czarno-katolski kraj IP: 80.51.122.* 19.08.06, 10:56
          A jaką opinię masz o Francji, Meksyku, Kolumbii etc. Tam też są korridy ;-)To
          bardzo interesujące, co piszesz. i jaka przenikliwość umysłu ;-)
      • Gość: mistrzunio Re: Okrutne walki byków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.06, 10:07
        A ja z chcecia wbilbym ta szpade w dupsko kazdemu kto sie tym pasjonuje a co
        gorsza wykonuje. Dla mnie to jest chory "sport" nie wiem jak to nazwac. Pozdrawiam!
      • Gość: heluval Ku.., zdejmijcie już tę jatkę z glownej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.06, 10:29
        mnie to psuje dobry humor :/ nie po to tyram caly tydzień żeby potem oglądac
        takie goowno w sobotę:/
      • Gość: Aquila Okrutne walki byków IP: *.chello.pl 19.08.06, 10:33
        Corrida to okrutne, prymitywne barbarzyństwo. Hiszpanie dają przykład wielkiego
        zacofania. To żałosne. Dziwne, że taki prymityw jest dopuszczalny w UE.
      • Gość: Aniaaa Okrutne walki byków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.06, 10:36
        CIERPIENIE I BÓL NIGDY NIE BYŁO, NIE JEST I NIE BĘDZIE ATRAKCJĄ!!!

• Gość: Aniaaa Okrutne walki byków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.06, 10:38
        Zgadzam sie w zupełności z opinią Aquilli...
      • Gość: Propaganda Okrutne walki byków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.06, 12:17
        Ładnie temat się rozwinął :) Z komentarzy wiekszości wynika, że jestem okrutnym
        barbarzyńcom. Zadziwiające jak wielu mamy w Polsce wegetarian, obronców
        zwierząt i w ogóle bardzo moralny z nas naród. Wyjde dziś na ulice z dużo
        wiekszym zaufaniem do ludzi. Ciekawe na jak długo wystarczy mi zaufania i jak
        szybko stwierdze, że łatwiej pisac na forum o moralności niż stosowac ją w
        życiu. To dla tych normalnych. Dla tych którzy podjeli dyskusje wyjasnienie.
        Byki nie sa dogorywające. Owszem, zdrza się byk zbyt mocno zraniony, nie mający
        już siły walczyć. W takim przypadku zostaje zgoniony z areny i na zapleczu
        zabity "humanitarnie". Zranione byki są dużo bardziej agresywne, wiedzą po
        prostu,że walczą o życie. Spójrzmy jeszcze na torreoadorów. Smieszne ciuszki?
        Owszem ,ale to tradycja. Wygodniej byłoby im w dresach. Brak odwagi? 400 -500
        kg rozpędzony byk, wbrew pozorom szybko machający rogami i puszczający go kilka
        cm obok siebie człowiek. Są tacy, którzy odskakują dalej. Tych nie chce się
        oglądać. I jeszcze jedno. Zmęczony byk ,człowiek podchodzi blisko, chwyta go za
        rogi. Po czym odwraca sie tyłem do byka. Ryzykant? Wariat? Nie , wie ,ze moze
        to zrobić bezpiecznie. Zna byki, widzi ich ciało, słyszy oddech. Uważam, że ci
        najlepsi musza kochać byki żeby tak dobrze je poznać. Nie zapominajcie, że to
        potężne zwierze, ogromnie silne i mimo takiej masy mają duże przyspieszenie. Do
        tego zwierze wlaczy o życie, nie zachowuje się jak zwykly byk w zagrodzie. Na
        koniec tak mi się nasunęło. Widział ktoś myśliwego z kozikiem w dłoni?
        Pamietajcie, ze nie mowimy tu o sporcie, o sztuce. Corrida jest wyjątkowa.
        • ereshkigal Re: Okrutne walki byków 23.08.06, 15:42
          dla mnie sztuka to cos co nie sprawia komus/czemus krzywdy
          ale moze dlatego ja wole isc do muzeum a Ty patzrec na rzez niewiniatka
        • ereshkigal Re: Okrutne walki byków 23.08.06, 15:48
          a poza tym skoro to nie jest dla Ciebie sport to pomyliles forum...
          wejdz na forum o sztuce to moze tam ludzie Cie zrozumieja(tiaaaa)
      • ereshkigal Re: Okrutne walki byków 23.08.06, 15:39
        to jest po prostu straszne by tak traktowac zwierze, ktore wszystko czuje
        swiadczy to tylko o glupocie i niskiej empatii czlowieka
        • Gość: tradycjonalista Re: Okrutne walki byków IP: 217.153.162.* 14.12.08, 11:31
          Heh, ciekawe, że nikomu nie chce się spróbować wyobrazić sobie życia w innych
          czasach lub kulturze, tylko oceniamy obyczaje wyłącznie ze swojej perspektywy?
          -Nasza kultura odrzuca pewien rytuał, ale zabraniając innym kultywować swoje
          tradycje stajemy się tacy jak angole, którzy łapali niewolników.
      • Gość: emilka Okrutne walki byków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.07, 15:46
        Jestem na etapie pisania pracy magisterskiej, która opiera sie o historie i
        kulture walki byków. Osobiście uwazam, ze jest rzecza głupią i brutalna. Jest to
        popis zrecznosci i widowisko. Uwazam rowniez ze zabijanie koni na arenie jest
        nie do zaakceptowania.Widze rowniez w dramatycznej konfrontacji matadora z
        rozjuszonym bykiem rzeczywista odsłone wartosci człowieka i jego mestwo i
        zrecznosc.Zdecydowałam sie zobaczyc to widowisko by zrozumiec ludzi krzyczacych.
      • Gość: obronczyni zwierza Re: Okrutne walki byków IP: *.chello.pl 17.09.07, 14:22
        powinienes sie wstydzic ..... to zwierze wkoncu a nie wazne gdzie i
        do czego hodowane ..... wyobraz sobie hodowane małe bahory i
        wypuszczane na arene zeby je zabic lub skaleczyc .... i to dlatego
        zeby sie zabawic i podniecic :(
        • Gość: X komentarz dla anii IP: *.gprs.plus.pl 02.01.08, 22:32
          Bahory?zwierzatka sie kocha a dzieci tak brzytko nazywa ? ....hmmm...Fuck you!!!
          • Gość: X Ani nie Anii,do Pani obronczynii IP: *.gprs.plus.pl 02.01.08, 22:34
            j/w
      • Gość: Siemo Okrutne walki byków IP: *.kalisz.mm.pl 17.09.07, 14:57
        Uwazam ze to co robi sie bykom jest okropne i nie powinno to byc
        legalne
      • Gość: 777 Okrutne walki byków IP: *.dip.t-dialin.net 15.12.07, 21:26
        ciesze sie gdy byk nieraz zrobi pozadek z pedalami sadystami ktozy
        znecaja sie nad biednymi zwiezetami ci ktozy na to lubia patrzec sa
        tez nie normalni.
      • Gość: X Jakby tak zamienic role... IP: *.gprs.plus.pl 02.01.08, 22:28
        Ludzie sa po..i,nic w tym sportu,"zwykle" znedzanie sie nad zwierzeciem!!! Ja
        chetnie tym pojebusom wbilbym tez cos w plecy tak powoli,zeby bolalo,ciekawe czy
        byloby im dobrze.A ci ludzie niech gina,bedzie przynajmniej mniej takich durni
        na swiecie.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka