Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Pytanie o trening przed górami

IP: *.tomaszow.mm.pl 13.09.06, 01:43
    Witam wszystkich.
    Jestem starsza młodzież-53lata-niestety.Kocham góry.Mam problem 1 lub 2 razy w roku-bo tak jeżdżę w Tatry.Chodzę po schodach,robię długie,intensywne marsze,przysiady do 200 dziennie, a po porządnej trasie w Tatrach na drugi dzień nie nadaję się do niczego.Spotykam ludzi chodzących od schroniska do schroniska i w zupełnie dobrej kondycji. Co robię nie tak? Lub co robię żle?
    Obserwuj wątek
      • weekenda Re: Pytanie o trening przed górami 13.09.06, 10:25
        hmmmmm... będę szczera. Trochę nie to robisz. Tzn. nie te mięśnie. Przysiady
        fajnie, tylko tu nie działają te mięśnie, które pracują przy wchodzeniu i
        schodzeniu po kamieniach.

Schody i marsze są ok ale sama/sam wiesz te spacery i schody tu mają się nijak
        do szlaku w Tatrach.

Rower. Polecam rower. To działa. Naciskając na pedały uruchamiasz te partie
        mięśniowe, które działają przy wznoszeniu cielska w górę na nogach :)

A kiedy się nie da rowerem (leje, śnieg, lenistwo) - basen! polecam kraul
        przodem i tyłem oraz trening z deseczką w wyciągniętych rękach z przodu a nogi
        jak do kraula. Po przepłynięciu tak 200 m zrozumiesz o czym piszę! :)))

Ja stosuję takie metody i działa w 100%! Moje trasy tylko w sierpniu w tym roku:
        1 dzień: Czerwone Wierchy od Chochołowskiej (Grześ, Jarząbczy,
        Starorobociański, Ornak, Ciemniak, Kasprowy, Murowaniec)
        2 dzień: cała Orla
        3dzień: kółeczko: Murowaniec-Świnica, 5 Stawów, Kozia P, Murowaniec.

Także widzisz. Wprawdzie do Twojego Młodzieńczego wieku jeszcze troszkę mi
        brakuje :) ale 18-tka już za mną :)))

Powodzenia! :) i może do zobaczenia na szlaku!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka