Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Tomasz Gollob w Bydgoszcz ?

21.11.06, 20:21
    Zwolennikom powrotu tego zawodnika do Polonii nie pozostaje nic innego , jak
    głosować na Jasiakiewicza. Ciekawe czy p.Roman spodziewał się wsparcia z tej
    strony.Już jakiś czas temu myślałem że Tomkowi o to chodzi, jedna przeszkoda
    została już usunięta .PePe się wyniósł. Czas na usunięcie drugiej ?
    Obserwuj wątek
      • Gość: Szrek Re: Tomasz Gollob w Bydgoszcz ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 20:23
        Sam/a to wymyśliłe/łaś?
        • Gość: drybtoja Re: Tomasz Gollob w Bydgoszcz ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 21:08
          A nawet gdyby to co ?
          Poczytaj trochę o Gollobach a nie będziesz się dziwił. Oto przykład
          www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20061110/SPORT01/61109067/-1/sport
          • maszynista_50 Re: Tomasz Gollob w Bydgoszcz ? 21.11.06, 21:20
            Gość portalu: drybtoja napisał(a):

> A nawet gdyby to co ?
            > Poczytaj trochę o Gollobach a nie będziesz się dziwił. Oto przykład
            > <a
            href="www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20061110/SPORT01/61109067/-1/sport"
            target="_blank">www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20061110/SPORT01/61109067/-1/sport</a>

Przecież, to tylko wywiad. Te jego deklaracje to o kant dupy potłuc.
            A Tobie ile płacą za agitacje.
            Sytuacja "na mieście" niewiele się zmieni, bo bezpartyjny kandydat przepadnie.
            • Gość: jarówa Re: Tomasz Gollob w Bydgoszcz ? IP: *.eranet.pl 21.11.06, 21:32
              Niby kim jest bezpartyjny kandydat?
              A ten jasiak to juz wyszedl z pierdla?
              • Gość: kibic Re: Tomasz Gollob w Bydgoszcz ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 09:35
                Głosujmy na Romka to Tomek wróci. Moi wszyscy znajomi tak zrobią.
            • Gość: drybtoja Re: Tomasz Gollob w Bydgoszcz ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.06, 10:25
              Ja nie agituję tylko stwierdzam fakty bo nie da się ukryć że Gollobom dobrze
              się działo za rządów Jasiakiewicza. Ja nawet nie lubię Jasiakiewicza. To było
              tylko moje spostrzeżenie .Fakt jest taki że Polonia musi kogoś zdobyć o dużej
              klasie sportowej bo będzie klapa a z takich zawodników tylko Tomek został.
              Loram,Okoniewski to na razie 10-11 pkt licząc ich wynik wspólnie .Więc albo
              będziemy się bronić przed spadkiem albo bierzemy Golloba i mamy spokojny sezon
              może nawet z medalem.
              pzdr :)
              • Gość: krotki Re: Tomasz Gollob w Bydgoszcz ? IP: 217.116.110.* 22.11.06, 11:05
                a skąd pieniążki znajdziecie?
                • Gość: Andrzej Re: Tomasz Gollob w Bydgoszcz ? IP: *.gprspla.plusgsm.pl 22.11.06, 11:19
                  Pieniążki znajdzie właśnie Jasiakiewicz.
                  • Gość: rapson Re: Tomasz Gollob w Bydgoszcz ? IP: 62.225.190.* 22.11.06, 11:34
                    Bardzo watpliwe zeby Bydgoszcz miala pieniadze na Golloba. Nawet jak
                    Jasiakiewicz mialby powrocic to i tak watpie zeby starczylo. Bardziej
                    prawdopodobne ze Tomek zostanie w Tarnowie albo trafi do Torunia. No chyba ze
                    dowiemy sie ze Holta podpisal w Toruniu, to wtedy jeszcze moze bylaby jakas
                    szansa
                    • Gość: krotki Re: Tomasz Gollob w Bydgoszcz ? IP: 217.116.110.* 22.11.06, 11:40
                      i znow pusci was z torbami
                      • Gość: rapson Re: Tomasz Gollob w Bydgoszcz ? IP: 62.225.190.* 22.11.06, 11:56
                        Oczywiscie mam nadzieje ze gdyby co, to nikt niebedzie chcial powtorki z
                        rozrywki. Zawsze powtarzalem ze Tomek TAK, ale bez braciszka i papy. Jezeli
                        caly klan mialby znowu powrocic to lepiej niech zostana w Tarnowie albo ida do
                        Torunia
                        • Gość: ona Re: Tomasz Gollob w Bydgoszcz ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 12:40
                          Nie znacie możliwości Jasiakiewicza ,za jego rządów Polonia była potęgą,
                          zapomnieliście już o naszej silnej za tamtych czasów drużynce i medalach przez
                          nią zdobywanych:))). On by wygospodarował zapewne duże pieniążki na Polonię, o
                          to się martwić nie trzeba by było, zamiast jak obecny na jakąś tam duperelowatą
                          koszykówkę czy co innego... Poza tym Polonia ma dość kasy i co najważniejsze nie
                          ma długów czy innych problemów finansowych, a działacze głupi nie są i zapewne
                          mają przygotowane pieniądze na jakiegoś bardzo dobrego zawodnika, bo taki jest
                          nam niewątpliwie potrzebny, takiego na którym mogliby zbudować drużynę, lidera z
                          prawdziwego zdarzenia i zapewne może to być Tomek to jest bardzo prawdopodobne.
                          Bo przecież chyba im zależy jak nam wszyskim na dobrym składzie i chyba maja w
                          planach zapewne żebyśmy powalczyli o jakieś wysokie cele i nie pozwolą na to
                          ,żeby zrobić z naszej drużyny nędzę to chyba logiczne. Wielce prawdopodobne jest
                          to ,że ta cisza i spokój jaka obecnie panuje w naszym klubie jest celową
                          zagrywką działaczy, trzymają media i kibiców w napięciu, a już może mają dużo
                          rzeczy pozałatwiane, może są właśnie na dobrej drodze z dogadaniem się z jakimiś
                          dobrymi zawodnikami, tylko my jeszcze o tym nie wiemy, bo po co zapeszać i gadać
                          na zapas, po co media mają robić jakiś szum jak zawsze, on nie jest potrzebny.
                          Może czekają ,żeby w pewnym momencie zaskoczyć informacjami o zakontraktowaniu
                          naprawdę dobrych zawodników w tym np. Tomka. Zobaczymy jak będzie...Jeszcze co
                          niektórym naszym przeciwnikom szczęka opadnie hehe...zobaczycie...
                          • Gość: rapson Re: Tomasz Gollob w Bydgoszcz ? IP: 62.225.190.* 22.11.06, 12:53
                            Obys miala racje. Tez mam taka nadzieje ze jednak zmontuja cos porzadnego.
                            Pewnie ze po tej histori z PePe niechca sie za duzo wypowieadac na temat
                            transferow czy tez prowadzonych rozmow. Niestety poki niema podpisu pod
                            kontraktem to nic niejest pewne, doswiadczenie mowi samo za siebie. Dzisiaj juz
                            tez czytalem ze Okon jest bliski sfinalizowania rozmow z Polonia i ze Gollob
                            byl w Toruniu i ze Kostek tez ma teraz niby blizej do Torunia niz do Bydzi i ze
                            jeszcze Polonia rozmawia z Loramem... Takze jest tych podchodow co niemiara.
                            Poczekamy jeszcze pare dni i zobaczymy jak nas zaskocza nasi dzialacze,
                            pozytywnie lub negatywnie:-))
                          • maszynista_50 Re: Tomasz Gollob w Bydgoszcz ? 22.11.06, 15:21
                            Następna nawiedzona. Tylko zauważ co zostało po "możliwościach" p. Jasiakiewicza
                            w minionych latach? O maly włos byśmy zaczynali (Polonia) od zera. Wszyscy wtedy
                            robili wszystko pod dyktando klanu Gollobow. Nie chcialbym aby scenariusz się
                            powtórzył.
                            Wolę stabilny finansowo klub niż niezdrową atmosferę z brylującym gwiazdorem.
                            Pan Jasiakiewicz grając na uczuciach kibicow wydaje mi się , że gra niewłasciwą
                            kartą.

www.zuzel.torun.com.pl/?strona=1&wiecej=175
                            • Gość: Lazial Re: Tomasz Gollob w Bydgoszcz ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 15:53
                              RACJA RACJA i jeszcze raz RACJA !!!!!!!!!
                          • Gość: Narcyza Re: Tomasz Gollob w Bydgoszcz ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 21:21
                            "Może czekają ,żeby w pewnym momencie zaskoczyć informacjami o zakontraktowaniu
                            naprawdę dobrych zawodników w tym np. Tomka. Zobaczymy jak będzie...Jeszcze co
                            niektórym naszym przeciwnikom szczęka opadnie hehe...zobaczycie..."
                            ___________________________________________________________________

Zaskoczeniem by było, gdyby "ona" swoją myśl potrafił przekazać w kilku
                            zdaniach.
                            Odnośnie działaczy Polonii: "nie chwal dnia przed zachodem słońca".

• Gość: ona Re: Tomasz Gollob w Bydgoszcz ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 21:55
                              Po pierwsze to potrafiła, a nie potrafił, Narcyzo czy jak Ci tam, po drugie co
                              Ci do tego w ilu zdaniach przekazuję swoje myśli. Nie chcesz to nie czytaj, nie
                              ma przymusu, proste prawda ?! A nie czepiasz się ludzi bez powodu, po trzecie
                              nie denerwuj mnie, bo jestem dzisiaj wyjątkowo wściekła i nie chciałabym się z
                              Tobą kłócić, jak narazie się jeszcze hamuję. Poza tym dla Twojej wiadomości nie
                              chwalę działaczy tylko myślę optymistycznie, zamiast krakać jak niektórzy, a co
                              nie wolno już pisać niczego optymistycznego ? Będę pisała to co chcę i w jaki
                              sposób mi się podoba, mam do tego prawo jak każdy, a Ty nie musisz tego czytać.
                              A jakieś takie uwagi zostaw dla siebie. Dla Twojej wiadomości tutaj się nie
                              dogaduje ludziom, tylko normalnie po ludzku ,w sposób cywilizowany wyraża swoje
                              zdanie i dyskutuje, chciaż czasem bywają także niechlubne wyjątki... A tak w
                              ogóle to nie będę z Tobą dyskutować. Koniec tematu, jak masz jeszcze jakieś
                              problemy polecam psychoanalityka, może jeszcze nie jest za późno... Tymczasem
                              zmykam... Nie drażnić mnie już dzisiaj hehe... Pozdrawiam wszystkich
                              normalniejszych :))
                              • Gość: żak Re: Tomasz Gollob w Bydgoszcz ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 23:52
                                "co Ci do tego w ilu zdaniach przekazuję swoje myśli. "

Masz problemem z logiocznym i składnym pisaniem myśli. Paplesz bez
                                opamietania....
                                Przypominają się tu drzwi Syreny. Których jak się nie trzasło, to się nie
                                zamkneły....

• arius5 Re: Tomasz Gollob w Bydgoszcz ? 23.11.06, 09:24
                            No, a ostatnie 2 sezony Polonia nie byla silna ? 2 i 3 miejsce to jest sporo.
                            A sam Tomek nie oznacza jeszcze "dobrego skladu", jak na razie wszyscy uciekaja
                            z Polonii jak oparzeni. Co niektorzy wola nawet 1 lige, oby tylko z dala od
                            Bydzi.
      • deltalima Re: Tomasz Gollob w Bydgoszcz ? 22.11.06, 13:28
        A ja jestem wbrew. Nie chcę ponownie finansowych problemów bo tylko super
        naiwny kibic może mniemać, że Władych nie będzie maczał brudnych paluchów w
        klubowych sprawach. Gollob będzie jeździł jeszcze góra trzy sezony i przez ten
        czas wydoi maksymalnie klub aby mieć zapewnioną znośną emeryturę. Wolę więc
        Kostka, Okonia i Sawkę i nawet walczyć o utrzymanie przez dwa sezony szkoląc
        młodzież. Bo to, że Siopek, Emil i Buczek będą odjeżdżali każdy po pięć biegów
        w meczu i będzie kasa na wypłaty/sprzęt dla nich to z pewnością zaprocentuje.
        Gollob to rozwiązanie doraźne, które odbije się czkawką za parę sezonów.
        • Gość: rapson Re: Tomasz Gollob w Bydgoszcz ? IP: 62.225.190.* 22.11.06, 13:51
          Jezeli ma zamiar, tak jak mowisz, wydoic jak najwiecej to musi przystac na
          oferte z Torunia. Watpie zeby ktorys inny klub mial lepsza oferte od nich jesli
          chodzi o kase. Jesli chodzi o Sawine to wydaje mi sie ze niedostanie wiecej
          szansy sie pokazac w przyszlym sezonie. Chyba ze Polonia naprawde niepozyska
          nikogo wiecej z wyzszej polki to moze jako brakujace ogniwo bedzie mial szanse
          sobie pojezdzic. Ale wtedy naprawde mozemy walczyc o utrzymanie:-))
      • arius5 Ktos jeszcze ma ochote przyjsc do Polonii ? 23.11.06, 09:17
        Cos mi sie widzi, ze sa tu jakies chore uklady finansowe, od czasu, jak
        utworzyli te spolke.
        Protas uciekl od razu, Bjarne wolal zmykac do 1 ligi, Loram niby sam sie
        zglosil i juz sie wiecej nie zglasza, Kosciecha tez juz nie ma ochoty na jazde
        w Polonii, a Sawka woli w ogole zrezygnowac z jazdy.
        Nawet Sawarski odsunal sie na bok.
        Pozostali tylko ci, z ktorymi podpisano kontrakty wczesniej i teraz biedacy nie
        moga sie wycofac.
        Cos mi sie wydaje, ze Tyllinger sam bedzie jezdzil.
        • arius5 No chyba ze ... 23.11.06, 09:20
          chyba ze sa to reakcje w oczekiwaniu na nadejscie klanu. :o)
          • Gość: maciek Re: No chyba ze ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 09:54
            Nie ma czym się podniecać. Pamietam jak 3 lata temu mieliśmy też niby
            najsłabszy skład , walczylismy o utrzymanie . Tych meczy jednak nigdy nie
            zapomnę . Takiej widowni, prawdziwych kibiców - nie tylko tych którzy
            przychodzą jak Polonia wygrywa - ale tych którzy są z klubem zawsze. Dla mnie
            nie ważne jest kto tutaj będzie jeździł. Wierzę w przebiegłość pana Leszka i
            wiem , że będzoe dobrze. Pozdrowienia dla prawdziwych kibiców Polonii.
            • elodia Jasiakiewicz, klan, Różycki, Chyliński pamiętamy!! 23.11.06, 17:02
              Nie znacie możliwości Jasiakiewicza ,za jego rządów Polonia była potęgą,
              zapomnieliście już o naszej silnej za tamtych czasów drużynce i medalach przez
              nią zdobywanych:))).

Ależ pamiętamy!
              Jak zbankrutowała nasza kochana Polonia, jak Jasiakiewicz z Gollobami rządzili,
              jak płacono lewe pieniądze na... warsztat ślusarski Papy itd, a potem wszystko
              skrupiło się na panu R. i Ch. (co nie znaczy że są niewinni, ale nie oni
              jedni!!!)
              Gdyby za czasów Dombrowicza nie powstała nowa Polonia - nie mielibyśmy żużla w
              ogóle!!!
              Niestety - pozostałych sekcji nie dało się odbudować!
              A Klan dał wtedy nogę - to też pamiętamy!
              Jeśli wraca klan i Jasiakiewicz to ja mam tylko jedno pytanie?
              Ile razy można zakładać "nową" Polonię i nie startować od drugiej ligi?
              • elodia Re: Jasiakiewicz, klan, Różycki, Chyliński pamięt 23.11.06, 17:30
                a jak ktoś nie pamięta to przypomnę tylko jeden drobiazg.
                Gdy Jasiakiewicz z Gollobami zakończyli swoje wspaniałe klubu budowanie długi
                wynosiły niemal 4,8 miliona złotych!!!
                Dlatego klub z 75letnią tradycją musiał paść!
                Powstał nowy.
                Jak do tej pory zawierający kontrakty z głową - tak by nie zbankrutować!
                A co najważniejsze... pieniądze idą tam gdzie powinny a nie pod stołem do
                zawodnika, czy tez jego tatki, nie na bankiety i cuda niewida!
                No ale pan J. jest zdolny - jesli wróci, to na pewno za żużel się zabierze!:(((
                • q_b.a Re: Wspólczuję 23.11.06, 18:45
                  powrotu tego uczciwego błazna.
                  Ja nie rozsumiem jak mieszkancy B. moga znowu na niego głosowac?Amnezja?
                  • Gość: Szrek Re: Wspólczuję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 20:12
                    Sory ale niektórych z forumowiczów nie rozumiem. Kiedy odszedł Protasiewicz -
                    lament i złorzeczenie jemu i działaczom, że niby nic nie robią albo nie robią
                    wystarczająco dużo, żeby wzmocnić drużynę. Kiedy sprawy zaczęły się kręcić
                    wokól kontraktu z Gollobem, który czy się to komuś podoba czy nie wciąż jest
                    najlepszym polskim żużlowcem - też lamenty i obiekcje (o pseudopolitycznych
                    wycieczkach nie wspomnę). Czy wy wiecie czego naprawdę chcecie? Jesteście jak
                    jeszcze niedawno "płaczki" z Torunia: jak przed klubem stało widmo degradacji -
                    lament. Teraz, kiedy sponsor sypnął kasą ci sami wypinają swe rahityczne klaty
                    i pokazują swą wątpliwą potęgę. Jedno jest pewne: najważniejsze, żebyśmy zdrowi
                    byli
                    • Gość: ona Re: Wspólczuję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 21:02
                      Tak Szreku, zgadzam się z Tobą w 100%, chociaż wiem ,że za mną nie przepadasz
                      hehe, ale w tej kwestii masz niewątpliwie rację. Co ma byc to będzie. Czas
                      pokaże...Trzeba być dobrej myśli...Teraz już mykam... nie będzie mnie przez
                      dłuższy czas, gdyż ponownie zbliża się nawał kolokwiów, dużo nauki i znowu nie
                      będe miała czasu ,żeby wpadać na forum... Niektórzy się pewnie ucieszą z mojej
                      nieobecności hehe. No to do zobaczenia , bo kiedyś jeszcze tu wrócę hehe...
                      Tymczasem pozdrawiam serdecznie :)).
                      • Gość: 30-latek ONA-zostań...GOLLOB-wróć! IP: *.man.bydgoszcz.pl 23.11.06, 22:51
                        ONA nie odchodz bo fajnie i ciekawie piszesz! Zostań z nami i z Polonią a
                        powiem Tobie jedno: Tomek Gollob musi wrócić bo to "Król Bydgoszczy" i teraz
                        najlepsza ku temu okazja sprawdzić czy czuje sie prawdziwym Bydgoszczanem lub
                        Bydgoszczaninem.Czekamy na ciebie, Tomku wszyscy w Bydgoszczy!
                        • Gość: Szrek Re: ONA-zostań...GOLLOB-wróć! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 07:11
                          ONA, fajnie gdybyś zrozumiała, że nie znając cię osobiście nie mam szansy ani
                          cię lubić ani nienawidzieć. Jeśli polemizuję to TYLKO i WYŁĄCZNIE z formą lub
                          zawartością twoich wpisów. Przyznasz, że bywają oryginalne
                          • Gość: ona Re: ONA-zostań...GOLLOB-wróć! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 19:11
                            Rozumiem, w sumie masz rację bywają hehe, Pozdrawiam:)
                        • Gość: ona Re: ONA-zostań...GOLLOB-wróć! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 19:09
                          OK. będę wpadać w miarę możliwości, jak tylko znajdę jakieś chwile przerwy
                          pomiędzy nauką:). Jak narazie trochę tych kolokwiów jest, ale po nich znowu
                          nastanie spokojniejszy czas, wtedy będę wpadać częściej:)...Popieram Twoje
                          zdanie odnośnie Tomka, myślę, że wróci :))...Pozdrawiam:)
                          • Gość: ona Re: ONA-zostań...GOLLOB-wróć! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 19:12
                            Tekst powyżej skierowany jest do 30- latka:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka