Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    22.12.06, 23:57
    Co myslicie? Warto na to chodzic? Mam dwoch kumpli, 1 ma czarny pas w
    kyokushin drugi w ju-jitsu, ktora sztuka walki lepsza dla amatora ? Ktora
    bardziej przydatna ? Na czym polega roznica miedzy nimi ? Dzieki za odp.
    Obserwuj wątek
      • student22 Re: Jujitsu 26.12.06, 22:26
        Miedzy nimi zadna - obie tradycyjne i jesli ktorakolwiek z nich zna sie na
        przyzwoitym poziomie (a czarny pas w tradycyjnych sztukach walki nie dostaje sie
        po roku...), to sobie poradzi, niezaleznie jak sie ta sztuka nazywa.

Inna kwestia - czy ma sie tyle cierpliwosci i czasu zeby wejsc w tradycyjne...
        Moze cos nowoczesnego "street", "fighting" i w ogole ? W krotkim czasie beda
        jakies efekty, a po roku tradycyjnych nie umie sie jeszcze praktycznie nic...

Pozdrawiam
        AT.
        • motobikerr Re: Jujitsu 28.12.06, 16:29
          Mowisz, ze po roku prawie nic sie nie umie. Ale chyba umie sie wiecej niz Ci,
          ktorzy wogole nic nie trenuja?
          Mi nie chodzi o sytuacje gdzie 5 gosci Cie atakuje i masz sie bronic bo wiadomo,
          ze takich efektow po roku nie bedzie, ale o to zeby sie obronic w zwyklych
          sytuacjach gdzie jakis cwaniaczek wyskakuje do bicia...
          • student22 Re: Jujitsu 30.12.06, 15:38
            Hmm, no nie wiem. Jesli ten cwaniaczek atakuje samemu, to albo jest na prochach,
            albo sie na tym zna, a jak sie zna to szanse na wyjscie z tego calo masz marne
            po roku treningow. Oczywiscie ja nie mam zamiaru mowic, ze tradycyjne style sa
            nieskuteczne w ogole, ale po roku umie sie moze padac i poruszac, ale na ulicy
            za duzo nie zawalczysz.. Za to ten kto atakuje, to pewnie nigdy nic nie
            trenowal, ale znasz takie typy ze "zlych" dzielnic - sa otrzaskani w bojkach,
            nie raz dostal "po mordzie" i ciezko na nim zrobic wrazenie. A jesli jeszcze ma
            przewage masy, to zmiecie takiego zawodnika trenujacego rok, przejedzie po nim
            jak czolg.
            To moje zdanie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka