kalinowski11 18.03.07, 18:12 Trzeba przyznać, że Norwegowie mają rację... Adam trzymaj się :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krzynia.c Małysz tylko potwierdził swoją klasę 18.03.07, 18:26 Media i komentatorzy sportowi bardzo szybko zapomnieli tragedię Janka Mazocha.Gdyby trafiło na innego skoczka mógłby skończyć jak Mazoch.Po raz kolejny potwierdza się reguła ,kasa ponad wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o k a b e zrobic konies turnieju na igielicie i juz.... IP: *.wroclaw.mm.pl 18.03.07, 18:27 Planica bedzie wietrzna, o ile w ogóle wypali. skandal z Holmen, panowie Hoffer z Tepesem rzucili solidna porcje g.wna na wspaniale zamykajaca sie historie Holmenkollen. a ze wieje, to wszyscy poczuje smrod. wejda do historii. gratulacje. przynajmniej Norwegowie pokazuja, co to klasa i kultura społeczeństwa i prasy. mam taka nadzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ☻ Adam niczym Maestro........ IP: *.lubin.dialog.net.pl 18.03.07, 18:31 ...cudowne ocalenie przed upadkiem, a później.... ?? śmiech:):) ot cały adam :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zachwycony Re: Adam niczym Maestro........ IP: *.kp.pl 19.03.07, 12:30 Byli tacy co chodzili po wodzie..... Dla mnie wygladalo to tak jakby Adam chodzil w powietrzu!! Jestem pod wilekim wrazeniem umiejetnosci wyjscia z opresji!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jumper Re: Norweskie media: Skandal na Holmenkollen IP: *.aster.pl 18.03.07, 18:29 Jeszcze bardziej go podziwiam po tym nieszczęsnym skoku: wyjście cało z tej sytuacji to był prawdziwy majstersztyk w wykonaniu Adama. Widzieliśmy co się stało z Mazochem podczas konkursu w Zakopanem... I tak zdobędzie Puchar Świata - tyle tylko że czeka nas jeszcze trochę emocji. Bo gdyby dziś wygrał (a w normalnych warunkach to pewne że nikt nie jest w stanie go pokonać na Holmenkollen) to byłoby juz "po ptakach". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos ;) Re: Norweskie media: Skandal na Holmenkollen IP: *.echostar.pl 18.03.07, 20:27 ja jestem dumny i szczesliwy z odpowiedzi JAcobsena. Wie, ze Adam jest lepszy i ze nie zasluguje na pozycje lidera...wielkie brawa dla niego za szczerosc druga strona ADAM to napradwe wielki mistrz...ciesze sie, ze to POLAK... TRZYMAJ SIE, ADAS!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lech66 chylę czoła IP: *.chello.pl 18.03.07, 18:38 Jestem pod wrażeniem poziomu prasy norweskiej. Ciekawy jestem czy my i nasza prasa zaregowalibyśmy podobnie w odwróconej sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Chyba nietrudno sobie wyobrazić, jak zareagowałaby 19.03.07, 00:40 nasz prasa i kibice w takiej sytuacji, tylko odwróconej na korzyść Małysza :- )... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Jak zareagują?? IP: 213.158.197.* 19.03.07, 01:11 Zobaczymy w jutrzejszej prasie. Już widzę te tytuły... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b&b tak,tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.07, 18:45 Tak ,tak a jakby oba konkursy sie nie odbyly to byscie pisali ze Norwedzy specjalnie odwolywali zawody zeby Jacobsen wygral puchar . Wczoraj tez nie powinien sie odbyc konkurs.Wystarczylo poczytac komentarze jak odwolali konkurs w piotek. Czemu kibic polski to wiecznie glupek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA Re: tak,tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.07, 22:39 Zgadzam się z Tobą w 100%...Jak Mazoch miał upadek to Adam mówł że to jego wina że popełnił błąd przy ratowaniu się, a konkursu w Zakopanym nie powinni przerwać...Adam po prostu miał szczęście że jemu się udało nie upaść...A teraz wszyscy powinni mówić że 2 seria powinna być!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poganin Re: tak,tak IP: 213.17.140.* 19.03.07, 11:19 co za brednie, a jak komuś w drugiej serii cokolwiek by się stało to jakbyś wtedy gadał?? kretyn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA Re: tak,tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.07, 21:36 Ja po prostu mowie tak jak Malysz po konkursie w Zakopanm... Adam po upadku Mazocha tez mowil ze 2 seria powinna byc a przeciez tam tez moglo sie cos stac:)... A TY jak nie umiesz dyskutowac i musisz swoje argumenty podpierac slowem "kretym" to mnie nie komentuj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Tepes. Hoffer, won! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.07, 18:53 Chyba tragedia dopeiro przywróci im rozum odebrany przez profity z reklam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek445 Re: Tepes. Hoffer, won! IP: *.chello.pl 19.03.07, 13:07 masz racje bo Hoffer nie jest zadnym fachowcem od skoków on i stacja telewizyjna RTL patrzątylko na kase a nie na zycie izdrowie zawodników Hoffera powinni wywalic na pysk Odpowiedz Link Zgłoś
jerzyst Adam, nic sie nie stalo, 3mamy kciuki 18.03.07, 19:03 i tak wygrasz, a jak nie ... i tak jestes najlepszy Odpowiedz Link Zgłoś
torpeda.wulkaniczna Klasa skoczków 18.03.07, 19:10 Jacobsen pokazał prawdziwą klasę - teraz poza skocznią. Małysz jest taki sam. Amman, Schmitt, inni - też.Brawo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Norweskie media: Skandal na Holmenkollen IP: *.petrus.com.pl 18.03.07, 19:19 Norwegowie - zarówno Jacobsen jak i prasa pokazali klasę obiektywnie oceniając, to co sie stało. Jestem naprawdę pod wrażeniem...A to, co pokazał Adam zupełnie mnie zaskoczyło. Widząc, jak nim rzuca myślałem już , że skończy sie tragicznym upadkiem...Nawet gdy nie wygra pucharu bedzie dla mnie wielkim człowiekiem, za swoją wole walki, niezłomność, a przede wszystkim skromny styl bycia mimo tak wielkiej klasy. Zresztą inni skoczkowie również zasługują na wielkie słowa uznania - mam na mysli Szwajcarów - przesympatycznych, Norwegów, Morgiego... Może taki szacunek wobec rywala, poczucie wspólnoty, kultura, jaką reprezentują przejmą inni sportowcy np. piłkarze Dzięki takim osobowością skoki ogląda sie z wielką przyjemnością. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M1 Re: Norweskie media: Skandal na Holmenkollen IP: *.acn.waw.pl 18.03.07, 22:09 > A to, co pokazał Adam zupełnie mnie zaskoczyło. Widząc, jak nim rzuca myślałem > już , że skończy sie tragicznym upadkiem... Ogladajac co sie dzieje chcialem zeby juz tylko po prostu calo wyladowal - na szczescie sie udalo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIBIC Re: Norweskie media: Skandal na Holmenkollen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.07, 19:46 ADAMIE. JESTEŚ WIELKI...BEZ WZGLĘDU JAK TO WSZYSTKO SIĘ W PLANICY ZAKOŃCZY... JESTEŚ WIELKI... NAJLEPSZY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lolek Obłudne norweskie media IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.07, 19:48 Wystarczy przypomnieć sobie jak zachowywały sie te same norweskie media po Mistrzostwach Świata w Predazzo (Włochy) gdy to rzekomo POLSKI sędzia odebrał norwegowi ZŁOTO. To po pierwsze. Po drugie, cytuje Kojonkowskiego wypowiedz po tym konkursie, cytuje to jako człowiek po medycynie; "Kojonkoski potwierdził również, że Anders Jacobsen będzie w drużynie na ostatnie konkursy w Planicy. - W poniedziałek Anders przejdzie drobiazgowe badania i szczegółowe prześwietlenia. Jeżeli okaże się, że stan kolana się nie pogorszył to podejmiemy decyzję o skokach w Planicy.". Ooo! A cóż to, bo o ile wiem ten uraz raczej się pogłebia po takich skokach, nie odwrotnie Pomyślcie troche, że pan Kojonkowski jakby bał sie o swoją posade i wymyślił, że jeżeli Adam dziś zaliczyłby udany występ i powiększył swoją przewagę nad Jacobsenem to wówczas szanse Andersa na wygranie PŚ zmalałyby do 99%. W innej (czytaj dzisiejszej) sytuacji szansa jest i to duża, bo lotnikiem Jacobsen jest bardziej niż skoczkiem (srebro w MŚ juniorów w lotach) no i może nie wszystko sie odbędzie. No niemniej szansa jest większa niż gdyby dzisiejszy konkurs odbył sie w równych warunkach. "Polityczność Poprawna", tak to się żartobliwie zwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek445 Re: Obłudne norweskie media IP: *.chello.pl 19.03.07, 13:10 jesli tak twierdzisz to jestes straszny dupek debilu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kwachu Re: Obłudne norweskie media IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.07, 17:32 Radziłbym iść poszukać czegoś, co się nazywa dystans :D ten gościu wyżej wyraxnie wstawił ten tekst dla jaj. Ja rozumiem, że ze świętości się nie dyskutuje, ale nie trzeba od razu dupkami sypać... Pokój :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buehehe Re: Obłudne norweskie media IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.07, 11:29 MŚ juniorów w lotach??? Co to za bełkot? Odpowiedz Link Zgłoś
tom.kew Re: Norweskie media: Skandal na Holmenkollen 18.03.07, 20:13 I tym się różni plemię Słowian od -rzekomo-barbarzyńskich Wikingów-ci umieją przyznać,że wstyd, a nasi świętowaliby już przy ognisku. ALE- z drugiej strony- czyżby Jackobsen doznał cudownego ozdrowienia i juz nie ma potrzeby natychmiastowej operacji? Powrót na 1.miejsce i szansa na "kryształek" go uzdrowiły? Oj, panie Kojonkoski, mieszasz się pan w wyznaniach.A Adam-cokolwiek by się wydarzyło-i tak jest wielki.GRATULACJE! Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Norweskie media: Skandal na Holmenkollen 18.03.07, 20:28 "Kojonkoski potwierdził również, że Anders Jacobsen będzie w drużynie na ostatnie konkursy w Planicy. - W poniedziałek Anders przejdzie drobiazgowe badania i szczegółowe prześwietlenia. Jeżeli okaże się, że stan kolana się nie pogorszył to podejmiemy decyzję o skokach w Planicy - dodał Kojonkoski." ________________ Nie żebym się czepiał, ale trudno nazwać potwierdzeniem gdybanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pikus Re: Norweskie media: Skandal na Holmenkollen IP: *.brzesko.net.pl 18.03.07, 20:45 Norweg jest krytyczne wzgledem siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ralf Norweskie media: Skandal na Holmenkollen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.07, 20:47 dramat byłby, gdyby to był ostatni konkurs PŚ, ale wierzę, ż Adam odrobi stratę i zdobędzie kulę. pokazał naprawdę WIELKĄ KLASĘ! jest po prostu najlepszy! Bardzo ładne zachowanie Norwegów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyjakopsen Norwegowie to`zwykłe świnie IP: *.chello.pl 18.03.07, 21:07 Na siłe przeprowadzili konkurs, żeby przedłużyć szansę na umykający Jacosenowi Puchar Świata. Teraz udają niewiniątka. Totalnie żenujące zachowanie.` Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cnn Re: Norwegowie to`zwykłe świnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.07, 21:20 totalnie to ty jestes glupi ,jakby bylo odwrotnei to bys pisal ze specjalnie odwolali zeby Malysz nie mogl dogonic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Skandal na Holmenkollen IP: 82.160.227.* 18.03.07, 21:28 ten konkurs to prawdziwa propaganda tak czy tak adaś jest the best trzymajmy się tego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Norweskie media: Skandal na Holmenkollen IP: *.echostar.pl 18.03.07, 21:32 "Norweska prasa, mimo zadowolenia, że Anders Jacobsen ponownie prowadzi w punktacji generalnej Pucharu Świata, zgodnie ocenia, że niedzielny konkurs skoków był skandalem, ponieważ rozgrywany przy tak silnym wietrze mógł doprowadzić do wielu wypadków, szczególnie Adama Małysza" a polskie media poprawnie zdania nie umieja zlozyc :/ z tego co napisali (wkleilam wyzej) wynika ze malysz moglby miec wiele wypadkow... razde myslec, to na prawde nie boli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TWikadro Norweskie media: Skandal na Holmenkollen IP: *.chello.pl 18.03.07, 21:39 Tepes to bandyta (wręcz mafioso), powinno się zażądać jego odsunięcia od roli startera. Już pierwszy raz jak kilka tygodni puścił wycofującego MALYSZA okiem laika było widać, że jest to zrobione niefachowo. I dzisiaj gdy puścił go w dwudziestej trzeciej sekundzie żółtego światła wydałomi się to niewłaściwe. Zupełnie inaczej postępował np z Ahonenem. I jeszcze te jego pełne pychy, gansterskie (tepesa) wypowiedzi. Dobrze, że razem z synem mocno ściskaliśmy kciuki, to ADAM sobie poradził.To on jest WIELKIM ZWYCIEŻCĄ - zwycięstwo w stylu wielkich himalaistów zdobywców ośmiotysięczników, którzy walczą z pogodą, a także ze złymi ludźmi. ADAM jesteś WIELKI - trzymamy kciuki. Brawo Jacobsen za postawę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kulio Norweskie media: Skandal na Holmenkollen IP: *.ds8.agh.edu.pl 18.03.07, 21:47 brak słów do tego co sie stało-ten konkurs nie powinien sie odbyc w takich warunkach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goma Re: Norweskie media: Skandal na Holmenkollen IP: *.pools.arcor-ip.net 18.03.07, 23:32 wszystko dobre co sie dobrze konczy,trzymac kciuki az do Planicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek_ Norweskie media: Skandal na Holmenkollen IP: *.hsd1.nj.comcast.net 18.03.07, 22:26 niesamowite to bylo, jak Adam wyszedl z tego. wielkie brawa za to dla niego. powodzenia w kolejnych konkursach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibol Norweskie media: Skandal na Holmenkollen IP: *.chello.pl 18.03.07, 22:44 Mało było tragedii w Zakopanem . p[olska delegacja powinna wystapić do norweskiej prokuratury o ściganie z urzędu organizatorów skoków . Nigdy więcej Zakopanego! Straciliście poczucie przyzwoitości narażając zawodników naśmierć i ciężkie kalectwo !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rt Norweskie media: Skandal na Holmenkollen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.07, 23:14 trzymalem za niego kciuki, i udało sie, wyladowal calo, mistrz,a punkty zdobedziemy na velikance Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: Norweskie media: Skandal na Holmenkollen 18.03.07, 23:26 Gość portalu: rt napisał(a): > trzymalem za niego kciuki, i udało sie, wyladowal calo, mistrz,a punkty > zdobedziemy na velikance Osobiscie uwazam, ze wyniki tego konkursu nie powinny byc brane pod uwage w punktacji. Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Nie powinny. Przecież N__A__S__Z przegrał! 19.03.07, 00:47 wet3 napisał: > Osobiscie uwazam, ze wyniki tego konkursu nie powinny byc brane pod uwage w > punktacji. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: Nie powinny. Przecież N__A__S__Z przegrał! 19.03.07, 01:27 Nie dlatego, ze nasz przegral. Chyba to, co pisze prasa norweska powinno ci wystarczyc. Jestem daleki od nacjonalizmu i szowinizmu. Warunki byly fatalne i zawodow nie powinno sie prowadzic. Kropka! Odpowiedz Link Zgłoś
turtlezzz Re: Nie powinny. Przecież N__A__S__Z przegrał! 19.03.07, 02:41 Ale zostały przeprowadzone. A kiedy Mazoch się wywrócił to zawody też należało unieważnić po fakcie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart Wielki szacunek dla Małysza.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.07, 00:21 ...rewelacyjnie z tego wyszedł. Gdyby większość jego rywali dostała taki wiatr jak Adam, to by ich pewnie zaniosło na Morze Północne ;) Odpowiedz Link Zgłoś