Gość: cezarycezary Re: Rafał Stec: Czas rewolucji! IP: intra:* / 192.168.0.* 12.06.03, 07:34 Panie Rafale-brawo!Wreszcie ktoś to powiedział otwarcie.Potrzebny jest trener z pomysłem i taki, któremu władze(tzn. Pan Listkiewicz) dadzą czas i obdarzą zaufaniem.Szkoda, że po potknięciu trenera Engela(przyznaję-bolesnym dla kibiców), nie pozwolono mu kontynuować tego co zaczął.Może mielibyśmy dziś lepsze humory.Trener Engel może i zmarnował szansę na mistrzostwach,ale on przynajmniej wiedział co robi i robił to konsekwentnie.Jego następcy nie mają pojęcia co czynią.Ale my kibice i tak znów siądziemy przed telewizorem podczas kolejnego meczu polskiej reprezentacji i będziemy im kibicować i emocjonować się ich grą, nawet tą nieudolną i o "pietruszkę", bo takie jest nasze-kibiców zadanie i przynajmniej my wiemy co powinniśmy robić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PK Stec Już zapomniałeś??? IP: *.ciech.waw.pl 12.06.03, 07:38 A kto sadził teksty, że Enegela trzeba po mundialu usunąc i jakim to dobrym trenerem będzie Boniek. A teraz udajecie, że wiedziliscie od poczatku, ze janas i boniek się nie sprawdzą. Przy zagranicznym trenerze pilka przestanie odskakiwać od nogi Dawidowskiemu i reszcie naszych "gwiazd"ligi polskiej i prowincji euro[pejskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rober Re: Listkiewicz rusz wkońcu głową !!!!!!!!! IP: *.sulechow.sdi.tpnet.pl / 192.168.1.* 12.06.03, 08:02 Czas wypedzić zPZPN to koła wzajemnej adoracji .JAN TOMASZEWSKI przed meczem dokładnie przewidzial przebieg tego meczu - czas aby w Polsce reprezentacje trenował TRENER Z PRAWDZIWEGO ZDARZENIA A W PZPN BYLI LUDZIE KTÓRYM NA TYM ZALEŻY A NIE NA WŁASNEJ KASIE- ZŁODZIEJE OKRADAJĄ POLAKÓW Z MARZEŃ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DudE Re: Rafał Stec: Czas rewolucji! IP: 213.17.234.* 12.06.03, 08:14 Gdyby dać nowego trenera już teraz byłaby powtórka z eliminacji do Korei i Japoni. Popatrzcie ile czasu miał Engel na przygotowanie drużyny... Najważniejsze, to nie robić rewolucji w składzie, a pozwolić chłopakom się dograć. Wczoraj spieprzyli w dużej mierze dlatego, że wciąż mało się znają... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ator CZAS REWOLUCJI W ŚWIATKU DZIENNIKARSKIM IP: 213.69.253.* 12.06.03, 08:15 Powinno się wymioenić chyba dziennikarzy bo to oni psują całą atmosferą. To oni obwiniają bez końca piłkarzy. Jeśli my kibice nie zaczniemy szanować piłkarzy to nigdy z tego nic nie będzie. Ja powiem tak. Jakbym wiedział, że o mnie napisano 20 fatalnych artykułów i że po przegranym meczu jeszcze bardziej na mnie najadą to w d... mialbym reprezentacje. Reprezentacja jest dla tych co wierzą, a nie dla tych co tylko krytykują. Odpowiedz Link Zgłoś
bullo Re: CZAS REWOLUCJI W ŚWIATKU DZIENNIKARSKIM 14.06.03, 21:55 No to zrobmy rewolucje: 1. Przeprosic Pana Jerzego Engela i poprosic Go, zeby ponownie przyjal posade selekcjonera. 2. Wywalic paru dupkow z PZPN. 3. Wyplacic pensje pilkarzom tylko za wygrany mecz (za remis polowa stawki). 4. Za przegrany mecz potrącic pieniadze z konta zawodnikom. 5. Stolarczyk, Baszczynski, Jop - wypierdalac z kadry. 6. Wybudujcie w koncu jakis normalny stadion pilkarski i nie pieprzcie znowu, ze nie ma na to pieniedzy. W tym kraju zyje prawie 40 mln. ludzi wiec nie pierdolcie takich glupot. 7. Szkolic mlodziez barany!!! 8. I niech dziennikarze sie w koncu odwala od kadry, bo jak sluchalem komentatora na meczu ze Szwecja to myslalem, ze mu wpierdole w jego glupi ryj, bo krytykuje innych, a jak sam kopnalby w pilke to by sobie noge zlamal, juz nie mowiac o jego szybkosci i technice (widzialem w tv podczas jednego z tych meczow pokazowych na Legii - ale sie usmialem). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dominik Re: Rafał Stec: Czas rewolucji! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.06.03, 08:24 Z felietonu wynika, ze pilkarze sa cacy a tylko selekcjonerzy dziaduja...no coz, chyba kazdy myslacy kibic reprezy widzi, ze taka teza jest bzdura! Trener z zagranicy lekarstwem na cale zlo? Wystarczylyby 3 przegrane mecze a juz pan Stec by krzyczal, ze trzeba go zmienic. Taki scenariusz jest tym bardziej prawdopodobny, ze o posade naszego selekcjonera nikt sie nie bedzie zabijal, a stac nas na raczej mierne jednostki...no chyba ze pan Stec oglosi zbiorke narodowa na trenera reprezy, z nazwiskiem, z sukcesami, z odpowiednim podejsciem...i z wada wzroku, ktora nie pozwolilaby mu zobaczyc naszych powalajacych stadionow, wszechstronnych pilkarzy, obiektywnych dziennikarzy i kompetentnych dzialaczy. Kolejnym 'smutnym' pomyslem naszych dziennikarzy jest ten o wystawieniu Wisly K. w roli reprezentacji naszego kraju...Moim skromnym zdaniem w tym miejscu komus sie cos pomylilo...przeciez Polska to nie Lotwa czy Moldawia, a Wisla ma jeszcze o co grac na niwie krajowej i miedzynarodowej, wiec jest to pomysl raczej z tych bardziej abstrakcyjnych! Chyba nikt sie nie spodziewa, ze Wisla poswieci sie...i(de facto)poswieci sie w meczach reprezy kiedy za chwile ma grac w pucharach nie tylko o prestiz, ale i o wielka kase. Generalnie jest lipa i im szybciej to zrozumiemy tym lepiej, a pierwsze oznaki poprawy moga nadejsc dopiero za kilka lat, kiedy do glosu dojdzie mlodsze pokolenie pilkarzy, takich jak np; Mila czy Smolarek, ktorzy zyja juz w zupelnie innych realiach spoleczno-ekonomicznych, dla ktorych wazne jest nie tylko serce do gry ale i ciezka, mozolna praca nad soba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bazyl Re: Rafał Stec: Czas rewolucji! IP: *.pagi.pl 12.06.03, 08:37 Świetny artykuł, niestety uważam, że te znakomite skądinąd argumenty trafią jak zwykle w mur ludzkiej głupoty i zadufania w sobie władz PZPN. Listkiewicz rządz:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wierny Re: Rafał Stec: Czas rewolucji! IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 12.06.03, 09:11 Razem z Janasem do dymisji, O ILE MA HONOR, powinien podać się Listkiewicz! Dlaczego on nie odpowiada za swoje błędy! A ta cała rada trenerów to jedno wielkie nieporozumienie. Kto tam zasiada? Co oni osiągnęli i kiedy? Oni zatrzymali sie w rozwoju na latach 70 i już tak im zostanie do grobowej deski. A nasi piłkarze są jacy są, bo uczyli ich właśnie ci z rady trenerów metodami ze swojej młodości. Nie wiem jaką naszą "myśl szkoleniową" Pan Stec miał na myśli, ale uważam, że takowej w ogóle nie ma(ona była ale dawno temu i w innych czasach). Nie ta epoka. Tamte czasy bezpowrotnie minęły. Trzeba patrzeć w przyszłość, a nie oglądać się na ekipę Górskiego (mowa o niej w każdej relacji tv!!!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hboss Re: Rafał Stec: Czas rewolucji! IP: *.comarch.pl 12.06.03, 09:29 TRENEIROOO z ZAGRANICY!!!! i koniec ukladow!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Rafał Stec: Czas rewolucji! IP: 213.76.128.* 12.06.03, 09:34 W pełni się zgadzam z tym co napisałeś, należy zatrudnić i to dziś trenera z zagranicy. Będzie miał czas na zgranie zespołu jeszcze jesienią. A napewno należy podziękować za grę Kosowskiemu, który w żadnym występie reprezentacji nie chciał grać. Jedymi na których dziś można polegać to Hajto i Bąk i mimo wszytko Dudek. Odpowiedz Link Zgłoś
wolfspider Re:Dudek? 12.06.03, 09:51 Mialem sie nie wypowiadac ale mnie zmusiales...KURWA Dudek????Ten Dudek ktory ostatni dobry mecz zagral w Feyenordzie?Nawet mnie nie wkur... , mam cisnienie 150/250 , nie zycze mu zle ale jego dni w Anglii sa na szczescie policzone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woltron Re:Dudek? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.06.03, 10:18 wolfspider napisał: > Mialem sie nie wypowiadac ale mnie zmusiales...KURWA Dudek????Ten Dudek ktory > ostatni dobry mecz zagral w Feyenordzie?Nawet mnie nie wkur... , mam cisnienie > 150/250 , nie zycze mu zle ale jego dni w Anglii sa na szczescie policzone. Caly sezon w Liverpool'u przed mundialem, kiedy Dudek bronił niesamowicie, genialnie. Mecz o Tarcze Dobroczynności z Aresnalem na początku tego sezonu i początek sezonu. Odpowiedz Link Zgłoś
wolfspider Re:Dudek? 12.06.03, 10:28 Ale to bylo rok temu!!!Bramkarz powinien byc mocnym punktem zespolu a nie posiadac tylko nazwiska!!!Jesli jest bez formy od roku to lawka tylko lawka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
woltron Re:Dudek? 12.06.03, 10:54 Zgadzam się. Z tym, że cała Polska drużyna jest bez formy !!! [Zresztą Liverpool też ostatni rok był zupełnie bez formy, szczególnie blok defensywny!]. I to jest prawdziwy problem ! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Helmi Re: Rafał Stec: Czas rewolucji! IP: 195.94.193.* 12.06.03, 09:42 Wreszcie jekaś rozsądna analiza tego co się dzieje. Szkoda, ze nie ukazała sie wczoraj. NIetrudno było przecież przewidzieć co wydarzy się w Szwecji. W każdym biznesie najważniejsze są 2 sprawy: dobry pomysł i konsekwentna jego realizacja. Janas nie ma ani jednego ani drugiego. Wniosek: żegnaj Janas, żegnaj Listkiewicz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAX Zmiana trenera.... IP: 195.205.101.* 12.06.03, 10:30 Artykuł dobry. Ja bym poszedł dalej. Pamiętamy niedocenionego przez Śląsk Wrocław trenera Urlepa. Teraz on zrobił coś z niczego w Anwilu (moim zdaniem finał to i tak dużo przy tym potencjale a może mistrzostwo), jednak działacze PZKosz nie dadzą mu polskiej kadry bo "polska myśl trenerska jest lepsza" Z PIŁKĄ NOŻĄ JEST TAK SAMO. Tylko człowiek "z układów " może być prezesem, dyrektorem, kierownikiem,dostać w ogóle pracę-to w nasszym kraju norma, z tego powodu brak fachowców i z trenerem jest tak samo. Dopóki trenerem nie będzie gość wolny od układów, to Polska piłka długo się nie podniesie. Moim zdaniem po ostatnich występach Wisły w pucharach sprawą oczywista jest że selekcjonerem powinien zostać obecny trener Wisły (a dlaczego nie został (patrz wyżej). Wszystko co mamy dobre musimy zepsuć na własne życzenie. MÓGŁBY Polaków poprowadzić trener zagraniczny, ale dlaczego nie prowadzi (patrz wyżej). Trzeba być człowiekiem z "plecami" a nie fachowcem. No cóż jesteśmy skazani na to w najbliższym czasie bo na zmiany się nie zanosi.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Rafał Stec: Czas rewolucji! IP: *.t6.ds.pwr.wroc.pl 12.06.03, 09:58 Masz chłopie racje !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Rafał Stec: Czas rewolucji! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.03, 10:05 Moje zdanie: wyrzucić Listkiewicza i Janasa, całą tą zgraną paczke!Niech wraca Engel i niech naprawia druzyne na MŚ w Berlinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antykibic Re: Rafał Stec: Czas rewolucji! IP: *.waw-bro.leased-e.ids.pl 12.06.03, 10:07 To nie ta przyczyna. W kraju w ktorym korupcja zre rzad, zlodzieje rozkradaja panstwowe mienie a bandyci jezdza rzadowymi limuzynami na popijawe z ministrami - najlepszy pilkarz, za najlepsze pieniadze nie bedzie gral dobrze. To jest zelazne prawo psychologii, ktorego sie nie przeskoczy za zadne pieniadze. Przypomnijcie sobie szanowni czytelnicy te slowa za 20, 30 , 40 lat i zobaczycie, ze to najswietsza prawda. Sam bym chcial, zeby Polacy wygrywali, chociaz pilka mi zwisa ale bez zmiany uwarunkowan w kraju (zapuszkowanie zlodziei i komuchow - bo to jedno i to samo) cel jest nieosiagalny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oleś_ Kapitalny felietonista !!!! IP: *.ixds.p.lodz.pl 12.06.03, 10:16 Szkoda ze nie mozna tego powiedziec o reprezentacji... Odpowiedz Link Zgłoś
greyrat rozp... i poskładać od nowa 12.06.03, 10:26 - 8zespołowa ekstraklasa z całkowicie jawnymi budżetami, brakiem limitu obcokrajowców, za to z min 3 U-21 w wyjściowej 11-ce -dwie 18zespołowe ligi z ustalonym maksymalnym limitem płac i min 5 j.w. - a dalej w dół tylko amatorka. płacenie piłkarzom=dyskwalifikacja. każda drużyna musi szkolić juniorów. - co najmniej jedno zgrupowanie kadry na miesiąc, podporządkować jej ligę jak u Koreańców. zgranie, zgranie, zgranie-to jest jedyna szansa, bo talentów nie mamy i mieć nie będziemy. może za 10 lat coś się zacznie układać. oczywiście wszystko ww. jest nierealne, bo cały PZPN, zarządy klubów itd musieliby się sami pozwalniać. no bo kto ich ruszy? Odpowiedz Link Zgłoś
woltron Re: Kapitalny felietonista !!!! 12.06.03, 10:50 Gość portalu: Oleś_ napisał(a): > Szkoda ze nie mozna tego powiedziec o reprezentacji... Rzeczywiście kapitalnie zniszczył Engela do współki z kolegami z innych gazet i Anonimowymi Trenerami [przewodniczy Henryk Apostel - wybitny trener, tylko nikt nie wie dlaczego]. Dzięki temu najbliższe Mistrzostwa Europy w Portugalii będziemy mogli oglądać spokojnie w telewizji, delektując się grą Szwedów, Anglików, Portugalczyków itd. I dobrze! Zasłużyliśmy sobie na to - od PZPN, po przez piłkarzy, dziennikarzy, a kończąc na polskich kibicach. Skoro, co pół roku zmieniamy trenera i żądamy od nich rzeczy niemożliwych, to nie dziwmy się, że jest jak jest. Reprezentacji nie da się zbudować w pół roku, przy ciągle zmieniającym się składzie. Szczególnie widoczne było to wczoraj, gdy graliśmy przeciwko drużynie, w której większość piłkarzy gra z sobą od lat w różnych reprezntacjach, które grają bardzo podobnym stylem i organizacją gry. "Prowadzeni przez Niemca Berti Vogsta Szkoci nie dali się w weekend wicemistrzom świata, Grecy z jego rodakiem (Otto Rehagelem) na ławce przełamali passę Hiszpanów [...]" - pisze pan Stec, zapomina tylko dodać, że każdy z tych trenerów pracuje z kadrą nieco dłużej niż Janas, a na dodatek, co chyba wydaje się niemożliwe do zrozumienia dla większości Polaków, są rozliczani za końcowy efekt, a nie jednorazowo po każdym meczu. Takiego komfortu nie miał żaden Polski trener. Nie chcę bronić Janasa, bo uważam, że jest to osoba dosyć przypadkowa na miejscu trenera reprezentacji, chociaż przy Bońku wydaje się kandydatem oczywistym i idealnym. Uważam jednak, że wszyscy Polacy mają swój udział w niewątpliwych sukcesach tej reprezentacji. Pozdrawiam Piotr Ciszecki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: Zgadzam sie w 75% IP: *.acn.pl 12.06.03, 10:29 wiadomo - jak graja chujowo to i dopierdalac latwo. ale stecowi wierze, ze nie dopierdala bo lubi, tylko dlatego ze jego tez to przyprawia o mdlosci. tak czy inaczej - felieton dobry, dobrze wszystko uargumentowane, brak koncepcji janasa obnazony, swoje poglady Stec jasno wyartykulowal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Rafał Stec: Czas rewolucji! IP: *.olimp.ceti.pl 12.06.03, 10:33 yyyyyyyyy a czy Uche nie jest czasem nigeryjczykiem??? moze najpierw dac mu obywatelstwo a potem dopiero do reprezentacji? ale felieton i tak dobry... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAX Zmiana trenera.... IP: 195.205.101.* 12.06.03, 10:33 Artykuł dobry. Ja bym poszedł dalej. Pamiętamy niedocenionego przez Śląsk Wrocław trenera Urlepa. Teraz on zrobił coś z niczego w Anwilu (moim zdaniem finał to i tak dużo przy tym potencjale a może mistrzostwo), jednak działacze PZKosz nie dadzą mu polskiej kadry bo "polska myśl trenerska jest lepsza" Z PIŁKĄ NOŻĄ JEST TAK SAMO. Tylko człowiek "z układów " może być prezesem, dyrektorem, kierownikiem,dostać w ogóle pracę-to w nasszym kraju norma, z tego powodu brak fachowców i z trenerem jest tak samo. Dopóki trenerem nie będzie gość wolny od układów, to Polska piłka długo się nie podniesie. Moim zdaniem po ostatnich występach Wisły w pucharach sprawą oczywista jest że selekcjonerem powinien zostać obecny trener Wisły (a dlaczego nie został (patrz wyżej). Wszystko co mamy dobre musimy zepsuć na własne życzenie. MÓGŁBY Polaków poprowadzić trener zagraniczny, ale dlaczego nie prowadzi (patrz wyżej). Trzeba być człowiekiem z "plecami" a nie fachowcem. No cóż jesteśmy skazani na to w najbliższym czasie bo na zmiany się nie zanosi.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kosa Re: Spokojnie... IP: lustro:* / 10.10.15.* 12.06.03, 11:19 Lubię Rafała Steca, kilkakrotnie przy innych okazjach, broniłem go przed nawałnicą zawsze zgodnej i wszystko wiedzacej większości, ale ten felieton jest zwykłym wyrazem frustracji po przegranym meczu! Takie kibicowskie infantylne biadolenie. Do rzeczy, zatroskany autor wspomina Dawidowskiego, że dostawał złe podania????! a reszta jego gry, to co OK? Ja mam inne zdanie. Facet od pierwszych minut dostawał wiele piłek, ale zachowywał się jak dziecko we mgle, to nie był zły występ to była katastrofa! Biedaczek nie wiedział nawet czy jest na boisku ,czy już poza boiskiem, to jest reprezentant Polski?(chyba ma jakiegoś haka na Janasa?-skoro grał do końca meczu?!). Graliśmy piątką pomocników, tylko ,który zagrał chociaż poprawnie? Czy chłopcy ci, mają pojęcie o walce w odbiorze piłki z tak silnym przeciwnikiem? Żałuję, że trener nie wystawił J.Bąka jako defensywnego pomocnika tak jak planował? Zagrałby wtedy Głowacki i byłoby o jednego solidnego zawodnika więcej. W ogóle mam taką generalną obserwację, że najlepsi Polscy piłkarze grają na obronie! Jest cała plejada młodych i starych ale bardzo zdolnych i wartościowych piłkarsko obrońców, którzy nie podają na oślep, którzy dysponują dobrą motoryką ,dobrą kondycją, dobrą grą głową itd.itp. Niezły był Wichniarek, chociaż przyznaję nie jestem jego orędownikiem. Zdebel, Szymkowiak, Krzynówek(w tej formie) to ludzie tylko na San Marino! Żałuję ,że w tej trudnej sytuacji Janas nie wziął na zgrupowanie Saganowskiego, który jest teraz na fali, ma europejską szybkość, co jest elementem niezbędnym ,bo brak szybkości jest elementem dyskwalifikującym większość naszych napastników i to z dobrymi nazwiskami(liga to nie reprezentacja). Reasumując spokojnie rodacy, na sukcesy trzeba poczekać, autorze Rafale więcej realizmu a trenerze Janasie ,proponuje przekwalifikować co najmniej dwóch rosłych obrońców na pomocników...poważnie, tylko do obrońców mam zaufanie i ich lubię, bo widzę tam solidność. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Tylko np. Macedonia przegła z Turcją 2:3 (2:1) IP: 195.245.213.* 12.06.03, 10:48 po pierwszej połowie prowadziła 2:1 potrafili strzelić Turkom dwie bramki, Polacy nie potrafili strzelić ani jednej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Reporter Macedonskie bramki IP: *.telia.com 12.06.03, 22:52 1) Ale ostatnio bramke Turcy strzelili ze spalonego. 2) Macedonskie bramki padly po dosrodkowaniach. A u nas Wichniarek mial sam sobie dosrodkowac, po czym szybko pobiec na srodek i strzelic brame. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skava Czy nie można przenieść Wisły do kadry!? IP: *.n4u.krakow.pl / 192.168.0.* 12.06.03, 10:49 "Czy nie można przenieść Wisły do kadry, Jerzym Dudkiem zastępując Piekutowskiego, Jackiem Bąkiem - Mariusza Jopa, a np. Dawidowskim - Kalu Uche? Jeśli wierzymy, że poradzi sobie w Lidze Mistrzów, to poradziłaby sobie z Łotwą i Węgrami (Szwecją niekoniecznie)". Już dawno się nad tym zastanawiałem. Czy nikt na to nie wpadł? Z Łotwą i Węgrami NA PEWNO by wygrali. Z tym składem co wczoraj wtopił też. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Porter Re: Czy nie można przenieść Wisły do kadry!? IP: *.orion.pl 12.06.03, 11:01 Gość portalu: skava napisał(a): > "Czy nie można przenieść Wisły do kadry, Jerzym Dudkiem > zastępując Piekutowskiego, Jackiem Bąkiem - Mariusza Jopa, a np. > Dawidowskim - Kalu Uche? Jeśli wierzymy, że poradzi sobie w Lidze > Mistrzów, to poradziłaby sobie z Łotwą i Węgrami (Szwecją > niekoniecznie)". > > > Już dawno się nad tym zastanawiałem. Czy nikt na to nie wpadł? Z > Łotwą i Węgrami NA PEWNO by wygrali. Z tym składem co wczoraj > wtopił też. No, ale tak chyba probowano robic. I skutek byl zaden. W kadrze grali: Baszczynski, Glowacki, Stolarczyk, Szymkowiak, Kosowski, Kuzba i Zurawski. A przez chwile i Jop. Wislacy wczoraj nalezeli do najslabszych na boisku. Baszczynskiego zmienil Janas w przerwie, bo inaczej Baszczu zaliczylby czerwien, straty Szymkowiaka zalatwily pierwsza i druga bramke, Kosowski - tradycyjnie, Stolarczyk gral tak, ze kazda akcja Szwedow prawa strona grozila utrata bramki... O grze Wislu decyduje Kalu Uche i Mauro Cantoro. To dzieki nim Kosowski ma mnostwo miejsca. To Uche strzela decydujace bramki. Bez tych dwoch graczy Wisla nie bylaby Mistrzem Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stop Re: Rafał Stec: Czas rewolucji! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 12.06.03, 10:56 , jestem za całkowitą wymianą w PZpn, albo za zaprzestaniem wystawiania reprezentacji - walkower to mniejszy obciach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: php Re: Rafał Stec: Czas rewolucji! IP: 62.233.226.* 12.06.03, 11:02 w niczym nie usprawiedliwiam kolejnch trenerów, mało tego piszę jako laik bo na piłce znam sie tyle co wiekszość - jedynie oglądam mecze reprezentacji i jedyne co na tych meczach widać to to, że piłkarzom się nie chce. To prawda, trenerzy nie mają żadnego pomysłu na reprrezentację, ale to nie tylko od nich zależy. Gdyby się panom Piłkarzon chciało to potrafiliby stworzyć porządną (niekoniecznie najlepszą) drużynę. Ale występy w kadrze narodowej nie są dla nich opłacalne, nawet prestiż już nic dla nich nie znaczy. Owszem, gdyby za udział w meczach reprezentacji dostawali kolejne pieniądze to może by im się zachciało... I może to jest pomysł - im więcej występów w reprezentacji kraju tym lepszy kontrakt z klubem ligowym, albo dodatkowa premia czy inna możliwość (nie wiem jaka, bo się nie znam na piłkarskich priorytetech)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DarthMarhev Rafał Stec: znawca futbolu IP: 62.181.161.* 12.06.03, 11:09 Fajny jesteś koleś Stec. zapisz się do partii Leppera tam też potrafią krytykować. Owszem jest za co krytykować, ale tak naprawdę to Szwecja była lepsza a my po prostu przegraliśmy. Takie teksty to mozna rzucać jak przegramy z San Mariono a nie z kimś lepszym od siebie. Jak przegramy z Brazylią to też zwolnisz trenera? Ciesz się że twój szef jest bardziej pobłażliwy. Pewnie jak kadra gdzieś w końcu wygra to pierwszy napiszesz artykuł o "wspaniałych piłkarzach". Pisanie takich artykułów kilka godzin po meczu to zły pomysł. Ochłoń, pomyśl i za kilka dni dojdziesz jednak do wniosku, że stało się zgodnie z przewidywaniami. To niektórzy kibice zrobili sobie niepotrzebną nadzieję. Ciekawe czy trenowałeś jakąś dyscyplinę sportu. Może gdybyś trenował to łatwiej byłoby ci zrozumieć , że nie wszystko jest takie proste jak napisałeś i ty też nie masz recepty na sukces tej reprezentacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: celnik1 janas , wont, IP: *.lubaczow.sdi.tpnet.pl 12.06.03, 11:09 janas idż sobie poszczelać do jeleni, a może sam jesteś jeleniem to niech ciebie ustrzelą. Odpowiedz Link Zgłoś