Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

a jednak konkrety....-po debacie w WTK

IP: *.elite.com.pl 06.12.01, 11:24
    odwracając uwagę od pasjonującego tematu bluz. Jeden, najpoważniejszy wniosek:
    najprawdopodobniej udało się znaleźć inwestora na tereny przy Bułgarskiej.
    Sprawy ostatecznie mają się wyjaśnić w najlbliższym czasie, ale fakt,że temat
    pilotują fachowcy pozwala bardzo optymistycznie patrzeć na całą sprawę. Baniak
    chce w Lechu pracować jak Ferguson, osobiście nie mam nic przeciwko.
    Nowi zawodnicy. Ciekawe co wyjdzie z tymi Macedończykami, to sa podobno bardzo
    ciekawi zawodnicy. Planowana jest kosmetyka stadionu, zróżnicowane
    bilety.Najprawdopodobniej zostanie utrzymana obecna kadra (znak zapytania to
    Wojtala- warunkiem tego,że będzie grał w Lechu jest nie tylko kwestia kasy, ale
    równiez tego,że Paweł nie będzie szukał przez 3 miechy klubu, a potem będzie
    chciał znów bez przygotowań wejść do składu). Na pewno optymistyczniej możemy
    patrzeć w przyszłość. A to najważniejsze.
    Obserwuj wątek
      • Gość: Radost Re: a jednak konkrety....-po debacie w WTK IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 06.12.01, 11:31
        Chyba powinny byc czesciej te debaty:))) tak jak zauwazyl Kozelan i Majchrzak -
        z debaty na debate jest corz lepiej i wiatr optymizmu staje sie
        rzeczywistoscia(pamietam pierwsza- Majchrzak mowil o wycofaniu klubu z
        rozgrywek....) Pzdr:)!
      • Gość: sumak Re: a jednak konkrety....-po debacie w WTK IP: *.man.poznan.pl 06.12.01, 11:51
        ... no i BB dość scptycznie wyrażał się o "wielkich powrotach", czy
        też "koniecznych zawodnikach I ligowych", a przede wszystkim patrzył na
        istniejąca drużynę. To mnie cieszy ... i uspokaja, bo ostanio takich "cudownie
        nawróconych na Kolejorza" jakby coraz więcej ...
        • Gość: MICHU Re: a jednak konkrety....-po debacie w WTK IP: 192.168.0.* 06.12.01, 12:23
          ...ale jak powiedział jesli chca wrócic to zalezy juz tylko od nich samych,
          inna sprawa jest ich przydatnosc do zespołu.
          Debata bardzo interesująca , chociaż niektóre pytania czy moze wypowiedzi
          telefoniczne były dziwne :-))
      • Gość: Adaw Re: a jednak konkrety....-po debacie w WTK IP: 195.117.73.* 06.12.01, 13:21
        Gość portalu: misza01 napisał(a):

> Baniak
        > chce w Lechu pracować jak Ferguson, osobiście nie mam nic przeciwko.

Zaciekawil mnie ten watek, a nie mialem mozliwosci obejrzenia debaty. Czy moglby
        ktos, kto ogladal debate, to rozwinac?
        • Gość: MICHU Re: a jednak konkrety....-po debacie w WTK IP: 192.168.0.* 06.12.01, 13:40
          Gość portalu: Adaw napisał(a):

> Gość portalu: misza01 napisał(a):
          >
          > > Baniak
          > > chce w Lechu pracować jak Ferguson, osobiście nie mam nic przeciwko.
          >
          > Zaciekawil mnie ten watek, a nie mialem mozliwosci obejrzenia debaty. Czy moglb
          > y
          > ktos, kto ogladal debate, to rozwinac?

Baniak mówił , że w Lechu moze pracować długo , nawet tak jak Ferguson w MU , ale
          w Polsce są jednak inne realia. Na raie B.B broną wyniki ale co będzie w
          przyszłosci?
      • Gość: GALLANO Re: a jednak konkrety....-po debacie w WTK IP: *.icpnet.pl 06.12.01, 13:43
        Jeżeli obrze usłuszałem to nowa trybuna ma mieć podwójniw zanczenie:

1. Trubyna jak to trubuna bedzie można tam wejść przed meczem i zająć
        odpowiednie miejsce.
        2. Ta trybuna to podobno ma byc takze sklep który miał powstac na terenach
        wokól lecha.
        • Gość: MaciejK Re: a jednak konkrety....-po debacie w WTK IP: *.radiomerkury.pl 06.12.01, 17:29
          Mam prosbe-z braku WTK debaty nie ogladałem czy ktoś w skrocie mógłby
          przedstawić najwżniejsze fakty z niej wynikajace(inwestor, trybuny, zawodnicy)?
          Byłbym bardzo wdzięczny!
          PZDR
          • misza01 do MaciejK 07.12.01, 08:42
            Wbrew moim oczekiwaniom debata była dość ciekawa. Dużo mówiono o organizacji
            meczy w I lidze, kosmetyce stadionu, poprawie bezpieczeństwa i komfortu
            (numerowane miejsca, swobodne przechodzenie między sektorami itp). Nie wszystko
            można wprowadzić w życie z przyczyn technicznych, ale cos tam będzie się działo.
            Temat główny to oczywiście zawodnicy. Przede wszystkim utrzymana zostanie
            obecna kadra- na pewno nikt z Lecha nie odejdzie do czerwca. (o Wojtali pisałem
            wyżej). Jedynym zawodnikiem, którego kartą nie dysponuje klub jest Goliński,
            ale on z Lecha nie chce odchodzić, a konrakt i tak ma do czerwca. Potem
            zobaczymy. Nowi zawodnicy - o ile dobrze pamiętam- dwóch ciekawych
            Macedończyków (w tym środkowy pomocnik) i dwóch młodych Polaków(pisałem o tym
            wyżej).Znów padly nazwiska Jóźwiaka, Pawlaka i Mizi oraz Arasia, ale to raczej
            temat na I ligę i chyba, mam nadzieję, nie przejdzie (Baniak nie chce ich
            testować , z wyjatkiem sprawdzianu wydolności), bo wg niego takich piłkarzy
            albo się chce, albo nie.
            Inwestor- przedstawiciel agencji obrotu nieruchomościami, która zajmuje się
            sprawą stwierdzil,że sprawa jest prawie przesądzona (inwestycja ok. 100 mln
            zlotyc- kompleks rekreacyjno-handlowy-lider w swojej branży). Nie można popadać
            w hurraoptymizm, ale jest juz bardzo blisko sfinalizowania umów.
            Browary- jakis spec od marketingu sportowego, stwierdził,że Lech z Lechem to
            związek naturalny i konieczny, bo Kolejorz to oczywista reklama dla firmy i w
            świetle nowego prawa, jedyna szansa na reklamę na stadionie dla Browarów.
            Tak w duzym skrócie. Ogólnie bardzo optymistycznie
            • Gość: MaciejK Re: do Miszy IP: *.radiomerkury.pl 07.12.01, 14:11
              Wielkie dzięki, mam nadzieję że te informacje przynajmniej w czesci
              inwestorskiej staną się rzeczywistością-wówczas sprawa zawodnikow będzie wtórna
              (jak masz kasę to wybierasz, nie tylko wśród dziadków z kartami zawodniczymi w
              rękach).
              PZDR
      • Gość: Rich Re: a jednak konkrety....-po debacie w WTK IP: 24.141.49.* 07.12.01, 01:50
        przez lech@lech wyslalem kilka pytan i opinni o Lechu i chcialbym wiedziec czy
        ktoras trafila na antene programu WTK; np. czy kiedykolwiek rozliczeni zostana
        byli dzialacze?. czy beba sprowadzani pilkarze mlodzi (tak jak to robi ostatio
        grodzisk) czy tez dziadkowie przed emerytura ale za to ze swoimi kartami? kto
        wymyslil ten g...i pomysl aby na starych trybunach budowac dach, zamiast zaczac
        od nowej brakujacej w ktora inwestor moze wbudowac np. hotel (jest tak np. w
        Toronto Skydom)?? co z moim pomyslem aby sprzedac nazwe stadionu wzamian za
        jego przebudowe "Lech Browary Stadion"Poznan?czy padly moje pytania?
        pozdrowienia od kibica Lech z Kanady!
        • Gość: WojtasG Re: a jednak konkrety....-po debacie w WTK IP: *.wsb.poznan.pl 07.12.01, 10:13
          Co do Twojego pomyslu Rich o sprzedazy nazwy stadionu Browarom to popieram choc
          na razie na to za wczesnie. Natomiast w debacie padlo wreszcie cos konkretnego
          co do pamiatek,wiem tez ze wszystko ruszy pelna para kiedy bedzie nowa firma
          ubierajaca pilkarzy (byc moze LOTTO). Lipczynski powiedzial tez, ze obecnie
          LECH wspolpracuje z jednym sklepem sprzedajacym te pamiatki choc nie powiedzial
          wprost czy czesc pieniedzy trafia do klubu czy nie i co to za sklep. Szkoda,
          musimy jeszcze poczekac.
          • Gość: Radost Do Wojtka G IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 07.12.01, 14:42
            Gość portalu: WojtasG napisał(a):

> Co do Twojego pomyslu Rich o sprzedazy nazwy stadionu Browarom to popieram choc
            >
            > na razie na to za wczesnie. Natomiast w debacie padlo wreszcie cos konkretnego
            > co do pamiatek,wiem tez ze wszystko ruszy pelna para kiedy bedzie nowa firma
            > ubierajaca pilkarzy (byc moze LOTTO). Lipczynski powiedzial tez, ze obecnie
            > LECH wspolpracuje z jednym sklepem sprzedajacym te pamiatki choc nie powiedzial
            >
            > wprost czy czesc pieniedzy trafia do klubu czy nie i co to za sklep. Szkoda,
            > musimy jeszcze poczekac.

masz jakis przeciek co do tego kto bedzie ubieral Lecha? piszesz o Lotto ..ja
            slyszalem o Nike (byli na pewno na rozmowach) Kappie i Fila(ta podobno wycofuje
            sie z Polski?) ciekawie:)
            A czy przypadkeim sprzedazy pamiatek nie prowadzi Auchan?? pdobno pol roku temu
            klub podpisal z nimi umowe... jedno trzeba przyznac ze gadzetow Lech przybywa i
            ich jakosc rosnie(szaliki:)!! pzdr!

• Gość: rich Re: a jednak konkrety....-po debacie w WTK IP: 24.141.49.* 07.12.01, 02:04
        test
      • Gość: KKS Re: a jednak konkrety....-po debacie w WTK IP: *.prodigy.net.mx 07.12.01, 04:33
        najprawdopodobniej udało się znaleźć inwestora na tereny przy Bułgarskiej

KTO TO MOZE BYC ?
        • misza01 do Rich 07.12.01, 08:27
          Niestety pytań od internautów padlo niewiele, ale po kolei:
          1)zawodnicy- Baniak raczej skłania się ku mlodym obiecującym (jest dwóch
          Macedończyków, zawodnik Chemika Bydgoszcz, i ze wschodu polski). Co do
          starszych graczy- muszą wykazać przydatność do zespołu
          2)Zadaszenie będzie budowane nad starym stadionem, gdyz na wielkie inwestycje
          nie ma funduszy, a wymogi PZPN są jasne i muszą być spełnione. Co do tzw
          czwartej trybuny nie wspomniano o hotelu, ale ma być wybudowana jako częśc
          kompleksu handlowo-rekreacyjnego, który ma na Bułgarskiej powstać. Więc Twój
          pomysł będzie zrealizowany, choć w troche innej formie
          3)Pomysł zmaiany nazwy stadiony chyba nie padł w ogóle, choć stosunkowo dużo
          mówilo się o Browarach i Lechu.
          • Gość: 9 Re: do Rich IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 07.12.01, 15:10
            Poważne rozmowy z inwestorami trwają już kilka miesięcy. Wygląda na to że
            cierpliwość zostanie nagrodzona i powstanie solidny obiekt a nie budy jak na
            Warcie.Zagrożeniem jest fakt że mało jest chętnych do inwestowania na 40
            letniej dzierżawie gruntu. Obiekt klasy Sky Dom / widziałem/ jest marzeniem jak
            na polskie warunki,raczej należy spodziewać się pasażu handlowego /mall/z
            rekreacją i przyszłą trybuną.To i tak dużo biorąc pod uwagę recesje i
            destrukcyjną politykę inwestycyjną miasta / mam już dość gadania bzdur o
            Termach Maltańskich -aqua parku/ Ale UWAGA ! o tym czy powstanie LECH KOMPLEX
            zadecydują Radni tego miasta pewnie ok. lutego. Auchan i jacyś niemcy podobno
            rozmawiali z LECHEM poczekajmy na konkrety.
            • misza01 Re: do Rich 07.12.01, 15:26
              Właśnie oto ochodzi,że konkrety już są. Rozmowy zostały już prawie domknięte, z
              20 inwestorów wybrano jednego, choć rozmowy byly trudne. Całej sprawy nie
              prowadzi Lech, ale spece z biura obrotu nieruchomosciami. To juz nie są jakieś
              rozmowy z jakimiś poważymi inwestorami, ale konkrtene ustalenia z jednym,
              konkretnym inwestorem.Poza tym o co chodzi z tą Rada miasta? Plan
              zagospodarowania przestrzennego został już przez Radę przeglosowany
              (opracowanie go przez Miejską Pracownię Urbanistyczną to chyba efekt końcowy
              wręcz formalność, choc bardzo czasochłonna), tereny wcześniej przekazane, więc
              jeśli nawet jest potrzebna uchwała Rady (nie jestem tego taki pewien, bo w
              końcu inwestycja będzie zgodna z uchwalonym wcześniej planem zagospodarowania
              przestrzennego) to będzie raczej tylko formalność, a nie decyzja na zasadzie
              być albo nie być tej inwestycji. Tak to w tej chwili wygląda. oczywiści dopóki
              nie ma podpisanych kontraktów nie można mówić o 100% pewności, ale sprawa jest
              naprawdę bliska sfinalizowania.Z tego co mówili brakuje praktycznie tylko
              kropki nad i.
              • misza01 jeszcze jeden zawodnik 07.12.01, 15:45
                Pominąłem zupełnie- Rowicki, swego czasu w Energie Cottbus, potem Dynamo
                Berlin. Jesli dobrze pamietam zrobił b. dobre wrażenie. Prawy pomocnik.Nie
                wiadomo, czy Lecha będzie stać na wszystkich
        • Gość: 9 Re: a jednak konkrety....-po debacie w WTK IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 07.12.01, 19:58
          Drogi Misza 01. Trochę się zaplątałeś w te zawiłe procedury.A wygląda to mniej
          więcej tak że 1.Sporządzenie Nowego Miejscowego Planu Zagospodarowania
          Przestrzennego zostało wywołane.2.Trwa jego opracowywanie /uczestniczy w nim
          ok.30 podmiotów od Urzędu Miejskiego do UOP włącznie/3.Potem zatwierdzić go
          musi Rada Miasta / ok.lutego/. Słyszałem że żeby uniknąć kłopotów z tym
          zatwierdzeniem ludzie z LECHA razem z inwestorem szeroko konsultują tą
          inwestycje z autorytetami z różnych dziedzin np. Urbaniści,architekci
          politycy,budowlańcy.Myślę że jak sprawa stanie na Radzie Miasta to radni
          zrozumieją że takie przemyślane koncepcje można zatwierdzić.A ta firma GEOPLAN
          to nie jest biuro nieruchomości tylko firma która zajmuje się przygotowaniem
          inwestycji.Co to będzie ? zobaczymy ! ale wiem że przez urząd miejski
          przewijały się poważne firmy z zapytaniem o tą lokalizacje.
          • misza01 Re: a jednak konkrety....-po debacie w WTK 08.12.01, 18:49
            no proszę, kolega jednak lepiej zorientowany. Określeniem "biuro nieruchomości"
            oczywiście nazwałem to umownie, chodziło mi o firmę,która przygotowuje
            inwestycję i prowadzi rozmowy. Choć oczywiście żadnym ekspertem w tych sprawach
            nie jestem. Z tego co mówił ten cały Ławniczak wynika jednak jasno,że to juz
            nie są jakies rozmowy z jakimiś inwestorami, ale opracowują już plan konkretnej
            inwestycji, która jest bardzo bliska zfinalizowania. Skoro twierdzisz,że PZP
            trafi jescze do Rady, to będę się upierał,że zaakceptowanie go i przyklepanie
            sprawy raczej będzie formalnością (znów- żaden ze mnie ekspert w tych
            sprawach). Ale konkrety już są, a to najważniejsze.Rzeczywiście trochę się
            zamotałem w tym wszystkim.
      • Gość: Rich Re: a jednak konkrety.-dziekuje misza i inni-Rich IP: *.home.cgocable.net 08.12.01, 20:00
        dziekuje misza i innym za informacje!!
        ciagle jednak nie wiem czy poruszono sprawe rozliczeni bylych "dzialaczy"Lecha
        czyli gdzie podzialy sie 8 mil.++
        • Gość: KKS Re: a jednak konkrety.-dziekuje misza i inni-Rich IP: *.prodigy.net.mx 08.12.01, 22:35

> dziekuje misza i innym za informacje!!
          > ciagle jednak nie wiem czy poruszono sprawe rozliczeni bylych "dzialaczy"Lecha
          >
          > czyli gdzie podzialy sie 8 mil.++

RACJA DLUG JEST I CHYBA JESZCZE DLUGO SIE GO NIE SPLACI !!! (CHOCIARZ LICENCJA
          PZPN WYMUSZA NA KLUBACH REGULACJE FINANSOWA KLUBU)
          WOGOLE SZCZERZE .... NIE SADZE ZEBY JAKAS INWESTYCJA NA TRENACH LECHA ODRAZU DALA
          KLUBOWI FULL KASY?
          MINIE Z 3 LATA ZA NIM COS TAM POWSTANIE.
          ALE BADZMY DOREJ MYSLI.

P.S PYTANIE!
          -GDZIE SIE PODZIALY PIENIADZE Z FUNDACJI POZNAN 2003 I ENERGOPOLU? TO CHYBA BYLO
          PIENIADZE O WYSOKOSCI 1.500.00 ZL

-PIENIADZE ZA BILETY? SREDNIA MECZOW 8000 TYS KIBICOW NA MECZ, TROCHE SIANA ZA TO
          JEST
          TAK WIEC ?
          • redakcja Re: a jednak konkrety.-dziekuje misza i inni-Rich 09.12.01, 18:32
            Z tego, co wiem, to Lecha ma ubierac od nastepnego sezonu firma Lotto. Rozmowy sa zaawansowane i jest
            bardzo blisko podpisania umowy. Umowa z Jako wygasa w czerwcu.
            • Gość: KKS Re: a jednak konkrety.-dziekuje misza i inni-Rich IP: *.prodigy.net.mx 09.12.01, 21:01
              redakcja napisał(a):

> Z tego, co wiem, to Lecha ma ubierac od nastepnego sezonu firma Lotto. Rozmowy
              > sa zaawansowane i jest
              > bardzo blisko podpisania umowy. Umowa z Jako wygasa w czerwcu.

moze wkoncu beda sprzedawac orginalne koszulki lotto LECHa dla kibicow, tak jak
              to sie robi na zachodzie
            • Gość: KKS DO REDAKCJI IP: *.prodigy.net.mx 10.12.01, 22:10
              > Z tego, co wiem, to Lecha ma ubierac od nastepnego sezonu firma Lotto.
              SEZONU CZYLI DOPIERO NA I LIGE CZY JUZ NA RUNDE WIOSENNA ?

Rozmowy
              > sa zaawansowane i jest
              > bardzo blisko podpisania umowy. Umowa z Jako wygasa w czerwcu.

CZYLI JEST TO PEWNE W 100%
          • misza01 Re: a jednak konkrety.-dziekuje misza i inni-Rich 10.12.01, 08:10
            Gość portalu: KKS napisał(a):

>
            > > dziekuje misza i innym za informacje!!
            > > ciagle jednak nie wiem czy poruszono sprawe rozliczeni bylych "dzialaczy"L
            > echa
            > >
            > > czyli gdzie podzialy sie 8 mil.++
            >
            > RACJA DLUG JEST I CHYBA JESZCZE DLUGO SIE GO NIE SPLACI !!! (CHOCIARZ LICENCJA
            > PZPN WYMUSZA NA KLUBACH REGULACJE FINANSOWA KLUBU)
            > WOGOLE SZCZERZE .... NIE SADZE ZEBY JAKAS INWESTYCJA NA TRENACH LECHA ODRAZU DA
            > LA
            > KLUBOWI FULL KASY?
            > MINIE Z 3 LATA ZA NIM COS TAM POWSTANIE.
            > ALE BADZMY DOREJ MYSLI.
            >
            > P.S PYTANIE!
            > -GDZIE SIE PODZIALY PIENIADZE Z FUNDACJI POZNAN 2003 I ENERGOPOLU? TO CHYBA BYL
            > O
            > PIENIADZE O WYSOKOSCI 1.500.00 ZL
            >
            > -PIENIADZE ZA BILETY? SREDNIA MECZOW 8000 TYS KIBICOW NA MECZ, TROCHE SIANA ZA
            > TO
            > JEST
            > TAK WIEC ?

Pieniądze z biletów idą na spłatę odsetek od długu. Panowie 8 mln złotych to
            ponad dwa miliony dolarów. Odsetki od tej kwoty są gigantyczne i spłacać je
            trzeba. Ponadto, z tego co mówił Majchrzak wynika jasno,że udalo się spłacić
            również zadłużenie w stosunku do Erge Górki i nie tylko. Natomiast sam dług ok 8
            mln jest, co podkreslałem już kilka razy, nie do spłacenia. Chyba nie wszystkim
            przemawia do wyobraźni jaka to jest kwota i jak ogromne odsetki od tej kwoty
            trzeba spłacać. Umowy reklamowe (to są naprawdę śmieszne jak na klub piłkarski
            walczący o I ligę pieniądze- Browary dały zdaje się 250 000 zł- co to jest dla
            takiego Lecha?). Jeśli rzeczywiście pieniądze od fundacji i Energopolu to 1,5 mln
            zł, to jest to zaledwie 1/3 budżetu klubu (nie wierzę ponadto,żeby były to aż
            takie pieniądze). Resztę należało wygospdarować samemu. LBC to bardziej
            propadganda niż konretne pieniądze, jeśli w sumie można tam uzbierać z 500 000 zł
            to jest maks. Tymczasem budżet, który pozwoli awansować do ekstraklasy to ok. 5-6
            mln. Dlaczego tak dużo? (ktoś podał przykład Radomska, które awansowało z
            budżetem 2,5 mln.)Po pierwsze koszty utrzymania w Poznaniu (wielu płkarzom trzeba
            było wynająć i opłacać mieszkania itp), Lech ma na pewno o wiele więcej drużyn
            młodzieżowych, trenerów itp niż takie Radomsko, gdzie po prostu nie ma tylu
            dzieciaków chętnych do grania w piłkę (bo skąd?). Ponadto budżet zawiera też
            gigantyczne pieniądze idące na spłatę odsetek od zadłużenia- to są setki tysięcy
            wyrzucane w błoto- przynajmniej teoretycznie, bo odsetki spłacane być muszą
            (jeśli nie- komornik, zakaz transferów itp). Naprawdę panowie zalecam dużą
            ostrożność przy formułowaniu zarzutów typu "gdzie są pieniądze z...". Ponadto bez
            żadnych opóźnień, zgodnie z kontraktami są wypłacane pieniądze zawodnikom. To
            jest bardzo ważne.
            Co do rozliczeń z poprzednimi władzami- nie bylo ich i zapewne nie będzie.
            Pieniądze z inwestycji na pewno nie będą takie jak początkowo zakładano (pamiętam
            pierwsze wersje z przed kilku miesięcy mówiące o 17 mln DEM/sezon), ale ma to
            być kilka milionów PLN już w I półroczu przyszłego roku (za samą dzierżawę
            gruntów- to co tam stanie i kiedy to sprawa inwestora). To tyle

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka