Gość: Michał IP: *.tiaa-cref.org 30.03.01, 18:27 Czy ktoś to bierze poważnie. Wybrzeże kości słoniowej przed Węgrami. Brazylia na pierwszym miejscu. To wszystko przekret fifa żeby ściągność troche kasy od Coca-Cola. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: campo Re: Ranking FIFA? totalne Bzdety. IP: 212.244.177.* 30.03.01, 18:32 Ten ranking obejmuje wszystkie oficjalne mecze reprezentacji,a wiec i towarzyskie,a wiadomo z jakim podejśćiem się tam gra.Ranking FIFA trzeba traktować z przymrużenim oka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moler Re: Ranking FIFA? totalne Bzdety. IP: *.de.deuba.com 02.04.01, 16:23 ...owszem z przymruzeniem oka, ale jezeli ktos sadzi, ze Wybrzeze Kosci Sloniowej nie jest druzyna o dwie klasy lepsza niz Wegry to znaczy, ze zgubil jakiej 10 lat ze swojego zyciorysu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: campo Re: Ranking FIFA? totalne Bzdety. IP: 212.244.177.* 02.04.01, 16:37 Na pewno nie jest drużyną lepszą od Węgier.Że pojechali na mistrzostwa świata to są lepsi?Na pięć meczy może jeden by wygrali,a ranking FIFA powinien dotyczyć tylko gier o punkty,ale z drugiej strony gdzie by w nim wylądowała np. Francja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kirk Nie calkiem bzdety. IP: 213.173.192.* 02.04.01, 16:50 Uwazam ze ranking jest w miare obiektywny jesli cokolwiek jest na tym swiecie obiektywne (Dobi podobno tak), przy ukladaniu tabeli stosuje sie rozne przeliczniki, i np za remis z dobra druzyna w grze o punkty dostaje sie wiecej niz za wysokie nawet zwyciestwo z kims slabszych w grze towarzyskiej itp. Kalkulacje sa dosyc skomplikowane, szczegoly sa na stonie www.fifa.com. Tam tez mozna zajrzec w rankingi z poprzednich miesiecy i lat (jak bylo np. za Wojcika). Nasi byli w marcu na 32 pozycji i aby pocieszyc Wegrow:) powiem ze wyprzedzaly nas druzyny tj: Trynidad i Tobago, Arabia Saudyjska, Slowacja, Maroko, RPA i USA. Ranking nie uwzglednia naszych ostanich bojow z Nor i Arm, takze po nich powinnismy awansowac lekko do 30-stki (gdzies 26-27 poz)choc tam sie robi coraz gesciej. Wspomniani Wegrzy sa na 47 pozycji a np. Bulgaria jeszcze nizej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Ranking FIFA? totalne Bzdety. IP: *.tiaa-cref.org 02.04.01, 18:20 drogi kolego moler, podzielam Panski entuzjazm dla Afrykanskiego futbolu, sami mamy na to dowody u siebie. ale nie przesadzajmy z Wybrzezem Kosci Sloniowej, skad ta druzyna ma punkty w rankingu? oszolamiajace zwyciestwo z Madagaskraem, a moze Burkina Faso? Z kim oni wogule wygrali w historii? Jak pamietam wegrzy calkiem niezle sie spisali z Wlochami. O co chodzi z tym Wybrzezem Kosci Sloniowej. Pozatym Brazylia przed Francja i Portugalia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moler Re: Ranking FIFA? totalne Bzdety. IP: 193.150.166.* 03.04.01, 09:50 z Wyb. Kos. Slo. chodzi o to, ze jest to jedna z najlepszych druzyn afrykanskich. Swiadcza o tym wyniki w meczach miedzypanstwowych i postawa w Pucharze Afryki. Afryka dawno przestala byc pilkarskim outsiderem i ma kila druzyn na najwyzszym swiatowym poziomie. Zalicza sie do nich Kamerun, Nigeria. Ghana, RPA i wlasnie Wybrzeze Kos. Sl. Podejrzewam, ze ani Wegrzy, ani pewnie nawet Polacy nie wiele mieliby do powiedzenia z tymi druzynami. Nie twierdze, ze WKS to geniusze futbolu, ale na pewno lepsi od chociazby Wegrow czy Slowakow. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gelu Re: Ranking FIFA? totalne Bzdety. IP: 195.94.222.* 03.04.01, 10:33 Do molera: rzeczywiście, Wybrzeże Kości Słoniowej jest chyba lepsze od Węgier, ale czy sądzisz np., że na świecie jest 98 drużyn silniejszych od Białorusi (poz. 99 w rankingu). I czy naprawdę Brazylia jest najlepsza od wielu lat, skoro tak wyraźnie dostała od Francji w finale MŚ? Ja uważam, że to Francja powinna być nr 1. Brazylia utrzymała się na pierwszym miejscu, bo wygrała Copa America, gdzie wszystkie kraje z wyjątkiem Brazylii wystawiły druzyny młodzieżowe... A Francja zasłużenie wygrała bardzo silnie obsadzone Mistrzostwa Europy, czym potwierdziła mistrzowską klasę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kirk Re: Ranking FIFA? totalne Bzdety. IP: *.tele2.pl 03.04.01, 10:43 Francja byla pierwsza ale teraz spada bo gra jedynie mecze towarzyskie ktore sa slabiej punktowane. Brazylia ma faktycznie korzystniejsza sytuacje. A Bialorus, to tak jak Polska zryw ostatnich dni, co jeszcze nie potwierdza sie w rankingu z lutego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gelu Re: Ranking FIFA? totalne Bzdety. IP: 195.94.222.* 03.04.01, 11:07 No, nie powiedziałbym, że Białoruś to zryw ostatnich dni. Spisują się bardzo dobrze od początku tych eliminacji. Poza tym w ostatnich eliminacjach do ME pamiętam ich zacięte pojedynki z Włochami (wicemistrz Europy), którzy bardzo szczęśliwie wywieźli jeden punkt z Mińska. Jak oglądałem losowanie grup eliminacyjnych, wprost nie mogłem się nadziwić widząc Białoruś w szóstym koszyku! (teraz już chyba awansowali do piątego...) Co do Francji, rzeczywiście - zafałszowany obraz tej reprezentacji może być spowodowany brakiem meczów eliminacyjnych. Może zatem należałoby bardziej punktować dobre miejsca w MŚ? Generalnie zgadzam się, że ten ranking to taka próba bieżącego klasyfikowania rzeczy trudno klasyfikowalnych, a to musi prowadzić do mniejszych lub większych błędów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kirk Re: Ranking FIFA? totalne Bzdety. IP: *.tele2.pl 03.04.01, 11:22 Dokladnie, swiat w ogole zmierza do klasyfikowania wszystkiego i setek roznych rankingow i statystyk. Amerykanie to przescigneli chyba wszystkich, np. transmisja z futbolu amerykanskiego to 10 min. pokazanej gry i 50 min statysty i symulacji... Jest jeszcze jeden fakt, co do Bialorusi, to ze druzynom bylego ZSRR czy Jugoslawii trudniej sie przebic do czolowki tego rankingu, bo nie zgromadzily dotyczczas tylu punktow, z prostej przyczyny ze takie druzyny nie istnialy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moler Re: Ranking FIFA? totalne Bzdety. IP: 193.150.166.* 03.04.01, 10:44 zgadzam sie, ze ranking FIFA nie odzwierciedla do konca tego co tak na prawde dzieje sie. Dobrym przykladem moze byc zestawienie zeszloroczne, gdzie Czechy przez kilka tygodni byly na 2 miejscu. Z calym szacunkiem do tej druzyny, wiem, ze byli znakomici, ale nie az tak. Takie rankingi zawsze beda wzbudzac kontrowersje, to tylko punkty. Gdyby teraz doszlo do pojedynku Francja-Brazylia mozliwy bylby ponownie wynik 3:0 dla kazdej z tych druzyn. Nie wiem, czy Francja jest lepsza od Brazyli i jakimi kategoriami to mierzyc (chociaz mysle, ze w tej chwli jest troche lepsza), wiem natomiast, ze sa to druzyny, ktore moga zdobyc mistrzostwo i na pewno nikogo tym nie zaskocza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Valdor Re: Ranking FIFA? totalne Bzdety. IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 02.04.01, 19:06 Duby smalone. Trynidad i Tobago przed Polską. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raffi Re: Ranking FIFA? totalne Bzdety. IP: *.nnj.adsl.bellatlantic.net 02.04.01, 20:34 ehh widze ze zaden z was sie nic nie zna, oczywiscie ze FiFa ranking nie jest warte 5 groszy, takie kraje jak USA czy Trinidad i Tobago sa przed polska (czy tam kosci przed wegrami) poniewaz graja z takimi druzynami jak Honduras, Costa Rica czy Sri Lank i Fiji w eliminacjach to Mistrzostw swiata czy tam mistrzostwach swojego kontynentu. Latwo jest zebrac duzo punktow jak sie gra co drugi dzien z kompletnie beznadziejnymi przeciwnikami (stad wyniki po 19-0) w niektorych eliminacyjnych meczach). Teraz popatrzcie na polske walczaca z samymi rownymi rywalami i to raz do roku. Im jest duzo latwiej zebrac punkty bedac na czele stawki beznadziejnych zespolow, takze graja duzo czesciej dzieki temu. FIfa jest do dupy i nie bieze pod uwage najwazniejszych wzglednikow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Balzer Re: Ranking FIFA? totalne Bzdety. IP: *.szczecin.ppp.tpnet.pl 02.04.01, 21:32 Niestety ranking FIFA jest bardzo wazny przy losowaniu grup do eliminacji MS lub ME. Od miejsca druzyny zalezy z ktorego koszyka bedzie losowana. Za czasow Wojcika do eliminacji ME bylismy np losowani dopiero z czwartego koszyka. Dlatego tak wazne jest by w tym durnym rankingu zajmowac jak najwyzsze miejsce. Mam nadzieje ze w eliminacjach do ME w 2004 r , Polska bedzie losowana co najmniej z drugiego koszyka, co gwarantuje ok.20 miejsce w rankingu FIFA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał te, wzglednik - odstaw prochy IP: *.tiaa-cref.org 02.04.01, 22:43 najpierw przeczytaj posty a potem zabieraj glos!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kirk Ranking FIFA IP: *.tele2.pl 03.04.01, 09:30 Nie wiem na jakiej podstawie sadzicie ze Polska wygralaby z Trynidadem albo USA. Szczegolnie ci ostatni potrafia wygrac z najlepszymi np. Niemcami czy Argentyna. Nie pamietacie juz jak dostalismy w dupe od Paragwaju 4-0. Ze znaczacych przeciwnikow pokonanych przez naszych w ciagu ostatnich lat mozna wymienic jedynie Ukraine i Norwegie, reszta to byli zawsze jacys maksymalni przecietniacy albo zespoly ktorych przed ostatnia rewolucja nie bylo na mapie swiata. Wyluzujcie sie wiec chlopaki bo dwie jaskolki wiosny nie czynia. Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Ranking FIFA IP: *.tiaa-cref.org 03.04.01, 16:28 kolego Kirk, Nie wiem na jakiej podstawie sadzisz ze Polska nie jest w stanie wygrac z USA czy Trynida? Szczegulnie Ci ostatni prezenuja rozpaczliwa poziow w porownaniu z aktualna formy Polski. Jedyny powod dla ktorego znajduja sie tak wysoko w tym rankingu to fakt ze sa ototczeni przez kraje (CONCACAF) trzeciego swiata, ktore albo nie maja kasy dla swojej druzyny albo nie maja z czego wybierac. Wygrac z Niemcami? Mowisz o meczu na Florydzie? ... no tak ostatnie liczace spotkanie z Niemcami to oni mieli we Francji i wszyscy Wiemy jak sie to skonczylo. nikt tu nie lansuje pogladu ze jestesmy potega pilkarska, ale w dzisieszej formie jestesmy lepsi niz wiel druzyn wymienionych wyzej w tym rankingu. Pomijajac inne bzdetne wnioski ktore mozna oprzec na analize zeczonego. pozdrawia, i troche wiecej optymizmu Ranking FIFA TO BZDETY. PS A paragwaj to byl w 98, nie dosc ze towarzyskie to jeszcze w Ameryce Pn. Wsadz grupe na samolot i wyslij w 24 godzinny lot potem karz grac w tropiku, zaden trener przy zdrowych zmyslach nie bedzie tego robil w innym celu niz turystycznym!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kirk Re: Ranking FIFA IP: *.tele2.pl 03.04.01, 16:45 Poczekamy zobaczymy od kogo jestesmy naprawde lepsi. Pamietaj natomiast ze USA, Paragway i CONCACAF rozwijal sie pilkarsko, podczas gdy my stalismy w miejscu przez jakies kilkanascie lat. W USA duzo zainwestowano w ten sport, przede wszystkim w mlodziez, budujac solidne podstawy a u nas co w tym czasie (glazura w szatni na Lazienkowskiej)? a druzyna USA w tym czasie zanotowala calkiem niezle wyniki na MS, gdzie my moglismy pojechac tylko jako turysci. Oby twoj optymizm mial dalej pokrycie w wynikach. Przekonamy sie jeszcze w tym roku szczegolnie ze gramy chyba towarzysko np. z Niemcami. Jestem goracym kibicem reprezy, optymistycznie patrze na nia, szczegolnie gdy wreszcie ma znakomitego trenera, ale nie lubia jak ktos plecie bzdury na fali chwilowego hurraoptymizmu, i zapomina o miernocie jaka prezentowalismy na wszystkich frontach, a jedynym nazwiskiem jakie kojarzylo sie na swiecie z pilka w Polsce bylo Boniek. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Kirk - przeceniasz USA IP: *.tiaa-cref.org 03.04.01, 18:36 Kirk, Prosze o cytat z moich bzdurnych wypowiedzi. A pozatym gdzie ten hura optymizm? czy Ja twierdze ze my jestesmy rywalem dla Fracji, czy nawet Hiszpani? Rozmawiajmy w takim razie o konkretach. Polska repreza opuscila kilka ostanich MS zaslyzenie, tu sie zgadzamy. Prosze o jeden przyklad Amerykanskiego sukcesu liczace sie na arenie miedzynarodowej. Pewnie ze sie kwalifikuja do MS bo kto sie ma kwalifikowac? albo oni albo Mexyk. ... Dla mnie wiekszym sukcesem jest podjecei walki z Angli niz zakwalifikowanie sie do finauw gdze nastepuje kontakt z rzeczywistoscia, i totalne zlanie dupy! No wlasnie my przynajmniej mamy Bonka a Oni (i nie tylko szczerze mowiac) Masz racje pilka jest tu bardziej polularna niz dziesiec lat temu. Co do inwestowania w mlodziesz to nie wiem. Pilka jest ciagle daleko za innymi sportami zespolowymi. W zeszlym roku mialem okazje grac troche w amatorskiej lidze (dla seniorow) w Austin TX, kilka sparingow z mlodzierza doklo 18, szczerze muwiac brakowalo im sporo do naszych mlodziakow z ktorymi nawet nie jestem w stanie nadarzyc. Kasa to nie wszysko! Mam nadzeje ze przyznasz ze moj optymizm ma podstawy, repreza leje wszyskich jak leci, chociaz nie sa to zespoly z pierwszej dziesiatki swiata, to nie mozna tego porownac z Tobago!!!!! I dosyc z tym Paragwajem, to przecierz zamieszchla historia, a jak chcecie o historii to ostatni liczacy mecz z paragwajem to byl '82. Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszko Re: 03.04.01, 16:47 kolego! trochę realizmu! oczywiście że polska jest w stanie wygrac z rzeczonymi drużynami (wszyscy jesteśmy za!) ~ale USA to naprawde świetny zespół(ale chyba masz informacje przestarzałe) i wspaniałe indywidualności , natomiast 4;0 w paragwaju znakomicie oddaje dystans dzielacy nasze zespoły(przypominam dla przykładu, że francuzi na mś tylko fartem z nimi wygrali), co się tyczy zaś trynidadu to chyba jedynie z nimi poradzilibyśmy sobie bez większego trudu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał USA i Paragwaj. IP: *.tiaa-cref.org 03.04.01, 18:56 Zbyszko. Paragwaj ktory tak wysoko cenisz przegral 2:1 z Australia. Czy to tez oddaje doskonale, dystans miedzy tymi dwoma zespolami? Miejmy nadziej ze repreza bedzie dalej zwycierzac dzieki nieslychanie szczesliwym zbiegom okolicznosci i spotk sie z tym Paragwajem w grupie, nie pogardzil bym rownierz USA i Tobago na dokladke. ~USA - Co do świetnych zespolow to poprastu mamy inna sklale odniesienia. Przyznaje ze w CONCACAF to oni sa moze swietni, ale to sa ciagle chlopcy do bicia na MS. jedyne MS na ktorych zagrali na poziomie Armeni (ktora nie jest tak zla - mam na mysli ze to nieporozumienie losowac ich z koszyka z luksemburgiem i wyspami owczymi). to bylo jak grali u siebie, a pozatym wtedy to mieli swetnego trenera. Podstawa reprezentacji jest Liga, w USA wszyskie pomniejsze ligi sa amatorskie, a MSL nie zachwyca jak ostanio sprawdzalem to jeden z lepszych zespolow MLS byl oparty glownie na emerytowanych Polakach i rosjanach. Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszko Michał! niedoceniasz Australii ! 03.04.01, 19:52 nie wiem czemu zacząłeś pisać o lidze amerykańskiej skoro dyskusja dotyczy reprezentacji, jeżeli uważasz, że poziom ligi krajowej jest wyznacznikiem poziomu reprezy to nie mamy o czym gadać. A skoro juz o lidze mowa to popatrz gdzie grają niedoceniani przez ciebie australijczycy(ty chyba naprawdę myślisz, że wszyscy stoją w miejscu od 15 lat) to samo zreszta tyczy sie jankesów - ich najlepsi zawodnicy graja w najlepszych ligach. Co się zaś tyczy paragwaju to miałem na myśli poziom (widocznie wyraziłem sie nie jasno) w tamtym czasie i nie wiem jak grają teraz (ale nie sądzę że o wiele gorzej) bo ich nie widziałem ale z tego co wiem to radza sobie całkiem, całkiem w eliminacjach (1:0 z największym wrogiem - urugwajem). Paragwaj gra futbol defensywny, ma wspaniałych obrońców i nie bardzo wyobrażam sobie naszych z łatwością ich rozpracowujących Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Australii jak narazie dobra na OFC. IP: *.tiaa-cref.org 03.04.01, 20:44 Zbyszko, Nasza rozmowa jest w dużym stompniu toretyczna. porównać dwie drużyny mozna tylko oglądając je w bespośrednim pojedynku, najlepiej w znaczącym turnieju. Dlatego uważam ze ranking FIFA to totalne bzdety, i troche mnie irytujr jak sie ludzie powołuja na ten ranking jako miarodajny. SPRAWA PARAGWAJU ... I nie twierdze że Polska "rozpracuje" kogokolwiek bez problemów jak ktoś kopał piłe to wie że bardzo łatwo jest niedocenic przeciwnika. wogule co sie mnie czepiasz o Repreze, jakbym postulowal ze im to juz tylko puchar wreczyc? USA i Australia Nie kwestionuje faktu ze druzyny jak USA czy Australia itp. poczynili znaczne postepy, ale ciagle to nie sa druzyny liczace sie w swiecie, dla mnie wyznacznikiem jest poziom jaki prezentuje w meczahc MS (mam nadzieje ze zgadzamy sie). W ciagu pietnastu lat zmienilo sie tyle ze Australia i USA, zaczela grac w pilka, i to by bylo na tylem. To dalej sa chlobcy do Bicia, i o tym swiadczy ich rekord, na jakiej podstawie twierdzisz ze tak nie jest? Jedyna roznoica miedzy USA i Australia jest fakt ze Australi gra OFC wiec nie ma mowy zeby tego nie wygrali, na ich nieszczescie musza grac baraze z CONMEBOL, co jak dotychczas i chyba jeszcze dlugo jest poza ich zasiegiem. Dla USA jedyna przeszkoda jest Meksyk, ktory od czasu do czasu uda im sie pokonac, dlatego widzimi ich na mistrzostwach jako dostarczycieli punktow. LIGA i REPREZA To bylo troch do Kirka, bo pisal jak sie pilka rozwija w USA. Pomimo wszysko uwazam ze nasza liga jest mocniejsza niz MLS, i nasi zawodnicy maj wikeszy konatk z Europejska pilka (gdzie graja najlepsi) a tam wlasnie powstaja kadry dla reprezetacji. pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszko Re: 03.04.01, 21:10 Gość portalu: Michał napisał(a): > Dlatego uważam ze ranking FIFA to totalne bzdety, i troche mnie irytujr jak sie > ludzie powołuja na ten ranking jako miarodajny. NO JASNE! Zgadzam sie w 100% a nawet bardziej! > SPRAWA PARAGWAJU > ... I nie twierdze że Polska "rozpracuje" kogokolwiek bez problemów jak ktoś > kopał piłe to wie że bardzo łatwo jest niedocenic przeciwnika. wogule co sie > mnie czepiasz o Repreze, jakbym postulowal ze im to juz tylko puchar wreczyc? Bo odniosłem takie wrażenie > USA i Australia > Nie kwestionuje faktu ze druzyny jak USA czy Australia itp. poczynili znaczne > postepy, ale ciagle to nie sa druzyny liczace sie w swiecie, dla mnie > wyznacznikiem jest poziom jaki prezentuje w meczahc MS (mam nadzieje ze > zgadzamy sie). W ciagu pietnastu lat zmienilo sie tyle ze Australia i USA, > zaczela grac w pilka, i to by bylo na tylem. To dalej sa chlobcy do Bicia, i o > tym swiadczy ich rekord, na jakiej podstawie twierdzisz ze tak nie jest? Uważam, że te drużyny mają ogromny potencjał(na pewno większy niż polska) i już nie długo mogą sprawić sporo krzywdy najlepszym, twierdzę tak choćby na tej podstawie, że ich gwiazdy grające w lepszych ligach (jak smith czy viduka) to piłkarze o jakich polacy mogą tylko pomarzyć a takich talentów maja tam mnóstwo (oczywiście, że z jednym czy z dwoma geniuszami świata nie da się zawojować, co widac na przykładzie walii, ale jak napisałem mają tam sporo takich talentów) bez urazy! POZDRAWIAM! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Czy Australi sie uda? IP: *.tiaa-cref.org 03.04.01, 22:29 Zbyszko, Pewnie ze bez urazy, przynajmniej mozna, pogadac, kazdy moze miec poglady jaki chce. Znaczy ze uwazasz ze w 2002 zobaczymy Australie w Tokyo/Seul, pewnie moglbys zrobic na tym sporo kasy, ile placa bukmacherzy? Szczerze to nie za dobrze (albo wcal - tylko z realcji na sieci) znam pilke Australijas, a co do USA, nawet jak awansuja to nie wydaj mi sie ze wygraja jakis znaczacy mecz (zawsze mozna powalczyc z Korea), ale zobaczymy ... jak to bylo pilka jest okragla a bramki sa dwie, tylko nie wszyscy moga miec w bramce Dudka czy Wandzika ;-), nara i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbyszko Re: Czy Australi sie uda? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.04.01, 00:42 nie sądzę, że na pewno już na najbliższych MŚ ich ujrzymy (nie jest to tak wielce nieprawdopodobne jak sugerujesz) sądze , że stać ich na to. Natomiast USA zobaczymy na pewno i uważam, że zaprezentują sie o wiele lepiej niż ostatnio(a wcale nie było źle). Myślę , że za jakis czas(prędzej czy później) jankeska piłka bedzie na poziomie innych sportów drużynowych w tym kraju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yoda Re: Ranking FIFA? totalne Bzdety. IP: *.poznan.ppp.tpnet.pl 03.04.01, 22:10 Ranking jest potrzebny dla ustalenia grup eliminacyjnych (kto z jakiego koszyka) to wszystko. Nie ważne że Nigeria jest poza 50.-I tak jest lepsza niż drużyny z 4 dziesiątki. Nie ma sensu opierać się na rankingu jeśli chodzi o sprawdzenie poziomu drużyny. Zwycięstwo Polski (bez urazy) nad Luksemburgiem spowoduje przesunięcie się w rankingu-i co to da skoro z Estonią (to przykład) już nie wygrają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Ranking FIFA? totalne Bzdety. IP: *.tiaa-cref.org 03.04.01, 22:33 Yoda, Zgadzam sie cale zamieszanie wokul tego rankingu jest wywolane przez pismakow i kapitalistycznych-krwiopijcow z COCA-COLA. Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszko jescze raz Australia 10.04.01, 20:36 bedę moze nudny, ale własnie widziałem skrót bramek z meczu Australii z Tonga, wynik -(sic!) 22:0 , i jest to podobno nowy rekord świata, czekam kiedy polska będzie gromić słabszych rywali w ten sposób Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał stawiam litra IP: *.tiaa-cref.org 10.04.01, 22:49 Gratulje! Stawiam litra ze Polska wygrala by z reprezenatcja Tonga conajmniej 22. ktorego z przeciwnikow Polski w ostatnich 10 latach postawil bys na rowni z reprezenacja Tonga? PS Do grona przeciwnikow Tonga zaliczaj sie takie druzyny jak: Solomon Islands i Cook Islands Wiecej informacji o Tonga: http://www.cia.gov/cia/publications/factbook/geos/tn.html pozdrawiam i zycze dalszy sukcesow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Rekordowa wygrana w MS. IP: *.tiaa-cref.org 10.04.01, 22:52 Wiemy juz ze rekord w eliminacjach nalezy do Australiyjczykow! Pamieta ktos do kogo nalezy rekord w Finalach? Cos mi wydaje ze do Polski, chyba z Haiti. Nie wiem jak to sie stalo ze sie tam znalezli ... pewnie mi sie cos pomieszalo. nara Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbyszko Re: Rekordowa wygrana w MS. IP: *.warszawa.ppp.tpnet.pl 11.04.01, 02:10 było coś takiego jak 7:0 z Haiti w 1974, ale nie wiem czy to jest rekord, no i wtedy reprezentacja Polski była w końcu potegą No jasne, że znokautować Tonga to nie jest wielka sztuka, tak tylko wspomniałem o tym jako o ciekawostce raczej niż jako argumencie w dyskusji. Jeśli chodzi o bardziej sensowną argumentację to warto przypatrzeć się grze Australijczyków w klubach, choćby ostatni mecz Leeds w LM, do pokonania deportivo przyłożyli swoje nogi Kewell i Viduka, wielkie, zdolne i co najważniejsze młode gwiazdy Australii ;-) PZDR! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbyszko Re: stawiam litra IP: *.warszawa.ppp.tpnet.pl 11.04.01, 02:20 zakład stoi! nawet wyspom salomona tyle nie wkopią, liczę na tradycje polskiej reprezy , która zazwyczaj ma problemy (a może po prostu jest litościwa) ze "słabiakami" (że przypomnę choćby historyczne mecze z cyprem czy san marino) No chyba , że graliby z Kiribati (to ten kraj co niedługo zniknie pod oceanem - najwyższe wzniesienie na tych wyspach to 2m npm.) ale nie sądzę aby mieli tam reprezentację ;-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scott Re: kibice sportowi? IP: *.proxy.aol.com 11.04.01, 03:13 polska haiti 7do zera?to nie jest rekord rekord to wegry salwador 10:1 w finalach!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: kibice sportowi? IP: 198.16.16.* 11.04.01, 03:39 hahahah ale mi sie smiac chce,.... australia wygrala z zespolem ktory sklada sie z 19 i 15 latkow...wiekszosc zawodnikow z tonga w zyciu nie widziala korkow,(serio). ci chlopcy to graja w niedziele po kosciele przez pietnascie minut, a potem modla sie zeby nie przegrac 100:0 z zespolami jak australia. Skad wiem??? moj kumpel mieszkal na fiji przez dwa lata, w zyciu nie gral w koszykowke a go trenerem reprezentacji zrobili. Takie samo dno to fiji , salomon islands, wogole wszystkie zespoly oceanni. australijczycy sa bardzo latwi do ogrania, tak samo jak zespoly USA i trynidadu. bedzmy realistami, wyzycie sie na tonga to nic porownywalnego z europejskimi bojami. co do usa to pilka to dno, gram tu w tej marnej lidze i widze co sie dzieje. zawodnicy ktorzy trafiaja do rep to goscie z collegow, albo zawodnicy jak nowak czy podbrozny(nic do ich umiejetnosci, chodzi o wiek.) Tak sobie mysle zeby zorganizowac mecz polska tonga, przynajmiej bysmy kupe bramek obejrzeli... MLS w stanach to DNO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbyszko nowy rekord Ausralii ;-D IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.04.01, 18:56 31:0 z Samoa !!! -nowy oficjalny rekord w meczu międzypaństwowym hłe hłe hłe, oczywiście jest to ciekawostka(o czym już pisałem) a nie argument w dyskusji(!) Wiec nie denerwujcie się już i nie piszcie że oceania to amatorzy bo to każdy głupi wie (choc ja nadal twierdzę , że nasza repreza tadycyjnie nie lubi gromić amatorów). PS; nowy ranking FIFA (właśnie polska awansowała na 23 pozycję) potwierdz tylko nasza o nim opinię - bzdury! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: nowy rekord Ausralii ;-D IP: *.tiaa-cref.org 11.04.01, 19:27 zbyszeko, Ja sie nie denerwuje, oceania tez ludzie tylko w pilke im nie za dobrze idzie ;- ). a Australia to sie bedziemy martwic po Awansie (oby ja dostac w grupie razem z USA!). Co do Polski i slabeuszy to, jedynego slabeusza jakiego mamy w grupie to ostatnio repreza potraktowal z buta, chociaz ruskie twierdza ze to bylo wiecej szczescia niz gry, ale szczescie sprzyja lepszym. A Ormianie to nie Samoa. Chociaz zgadzam sie ze dane historyczne nie przemawiaja na nasza kozysc, a pozatym to rozumie chlopakow, jak jada do egzotycznych krajow to trzeba pozwiedzac a nie nenkac tubylcow. nara Odpowiedz Link Zgłoś