Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Hewitt out!!!

IP: *.zamek.gda.pl 23.06.03, 16:40
    Tego chyba malo sie kto spodziewal. Rozstawiony z nr 1 obronca tytulu Lleyton
    Hewitt odpadl w pierwszej rundzie Wimbledonu z malo znanym Chorwatem Ivo
    Karlovicem / 208 cm wzrostu!/ w czterech seach 6:1 6:7 3:6 4:6. Pieknie sie
    ten turniej rozpoczął. Rozkapryszona australijska gwiazda poza burta
    turnieju! Brawo!
    Obserwuj wątek
      • kataryna.kataryna Re: Hewitt out!!! 23.06.03, 16:44
        Gość portalu: grego napisał(a):

> Tego chyba malo sie kto spodziewal. Rozstawiony z nr 1 obronca tytulu Lleyton
        > Hewitt odpadl w pierwszej rundzie Wimbledonu z malo znanym Chorwatem Ivo
        > Karlovicem / 208 cm wzrostu!/ w czterech seach 6:1 6:7 3:6 4:6. Pieknie sie
        > ten turniej rozpoczął. Rozkapryszona australijska gwiazda poza burta
        > turnieju! Brawo!

Teraz jeszcze Williamsówny :)
        • m.agnieszka Re: Hewitt out!!! 23.06.03, 16:58
          kataryna.kataryna napisała:

> Teraz jeszcze Williamsówny :)

jestem za :)

a co do Hewitta - mecz oglądałam od 3 seta i ze zdziwieniem patrzałam na wynik,
          po cichu liczyłam że może wygra cały turniej, a tu po ptokach :)
          Co do Karlovica - mam nadzieję, że odegra w turnieju poważną rolę (od dzisiaj
          mu kibicuję), że uwierzy w siebie. Dziś pokazał że można pobić nawet mistrza, i
          te jego asy (przypominał mi Gorana Ivanisevicia).

A wielkie dzięki dla Polsatu Sport za pokzaywanie Wimbledonu i za to że
          postanowili zatrudnić do komentowania Karola Stopę z Eurosportu, jednego z
          niewielu który fachowo potrafi skomentować mecz.
        • Gość: Corsa Re: Hewitt out!!! IP: 212.14.38.* 24.06.03, 14:24

> Teraz jeszcze Williamsówny :)

Te pewnie jeszcze dlugo utrzymaja sie na powierzchni :-(
      • Gość: wylom Re: Hewitt out!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.06.03, 17:11
        Masters sie oddala.
        • Gość: grego Re: Hewitt out!!! IP: *.zamek.gda.pl 23.06.03, 17:26
          Co do Karlovica to swoja postawa wzbudzil oczywiscie moja sympatie, ale
          niestety nie wróżę mu specjalnej kariery w turnieju. Wyszkolenie techniczne nie
          jest nadzwyczajne / slabiutki backhand!/ i przecietna koordynacja ruchowa. Ale
          chetnie chcialbym sie mylic co do jego oceny.
      • Gość: vik Re: Hewitt out!!! IP: *.chello.pl 23.06.03, 18:02
        Jak znam życie to Karlovic odpadnie w II albo w III rundzie. Tak to juz bywa z
        fuksami (chyba, że bylismy świadkami narodzin nowej tenisowej gwiazdy...).

Najlepszy i tak był Karol Stopa. :-)
        • Gość: Corsa Re: Hewitt out!!! IP: 212.14.38.* 24.06.03, 14:22
          Gość portalu: vik napisał(a):

> Jak znam życie to Karlovic odpadnie w II albo w III rundzie. Tak to juz bywa
          z fuksami (chyba, że bylismy świadkami narodzin nowej tenisowej gwiazdy...).

Niekoniecznie - Johansson potrafil wygrac AO 2002 i nikomu nie byl zbyt znany.
          A co z fuksem, ktory pokonal w turnieju Agassiego i tez wygral caly (Gomez czy
          Gomers sie nazywal)?

> Najlepszy i tak był Karol Stopa. :-)

Najlepszy - ironicznie :-)
          Dla mnie KS to chyba najgorszy z komentatorow. Popelnia bledy merytoryczne, w
          ogole sam jest jakos tak pomylony.

• Gość: vik Re: Hewitt out!!! IP: *.chello.pl 24.06.03, 19:08
            Gość portalu: Corsa napisał(a):

> Gość portalu: vik napisał(a):
            >
            > > Jak znam życie to Karlovic odpadnie w II albo w III rundzie. Tak to juz by
            > wa
            > z fuksami (chyba, że bylismy świadkami narodzin nowej tenisowej gwiazdy...).
            >
            > Niekoniecznie - Johansson potrafil wygrac AO 2002 i nikomu nie byl zbyt
            znany.
            > A co z fuksem, ktory pokonal w turnieju Agassiego i tez wygral caly (Gomez
            czy
            > Gomers sie nazywal)?
            >
            > > Najlepszy i tak był Karol Stopa. :-)
            >
            > Najlepszy - ironicznie :-)
            > Dla mnie KS to chyba najgorszy z komentatorow. Popelnia bledy merytoryczne,
            w
            > ogole sam jest jakos tak pomylony.
            >

Corsa, człowieku, gdzie Johansson, a gdzie Karlovic. Szwed nie byl wtedy
            faworytem, ale był juz znanym zawodnikiem (nie jestem pewien czy nie miał
            nawet jakiegos niskiego numerka w rozstawieniu), a dla Chorwata to był
            pierwszy mecz w wielkim szlemie! On jest 203 w rankingu ATP, Twoje porownanie
            jest zupełnie bez sensu... Zresztą, niech gra jak najlepiej, Ale powtarzam -
            na 99.99% to jest fuks, który nic wielkiego nie zdziała
            Co do Stopy to ja go lubię, zna sie na tym co mówi (w przeciwieństwie do
            ciebie).
            • Gość: Corsa Re: Hewitt out!!! IP: 212.14.38.* 25.06.03, 13:35
              Gość portalu: vik napisał(a):

> Corsa, człowieku, gdzie Johansson, a gdzie Karlovic. Szwed nie byl wtedy
              > faworytem, ale był juz znanym zawodnikiem (nie jestem pewien czy nie miał
              > nawet jakiegos niskiego numerka w rozstawieniu), a dla Chorwata to był
              > pierwszy mecz w wielkim szlemie! On jest 203 w rankingu ATP, Twoje porownanie
              > jest zupełnie bez sensu... Zresztą, niech gra jak najlepiej, Ale powtarzam -
              > na 99.99% to jest fuks, który nic wielkiego nie zdziała

Profeta?

> Co do Stopy to ja go lubię, zna sie na tym co mówi (w przeciwieństwie do
              > ciebie).

Byc moze zna sie lepiej ode mnie - byloby dziwne gdyby nie.
              Prosba: porzuc napastliwy ton: spokojna rozmowa czy debata to domena ludzi
              inteligentnych, a na taka osobe wygladasz.
              • Gość: vik Re: Hewitt out!!! IP: *.chello.pl 25.06.03, 21:11
                Gość portalu: Corsa napisał(a):

> Gość portalu: vik napisał(a):
                >
                > > Corsa, człowieku, gdzie Johansson, a gdzie Karlovic. Szwed nie byl wtedy
                > > faworytem, ale był juz znanym zawodnikiem (nie jestem pewien czy nie miał
                > > nawet jakiegos niskiego numerka w rozstawieniu), a dla Chorwata to był
                > > pierwszy mecz w wielkim szlemie! On jest 203 w rankingu ATP, Twoje porowna
                > nie
                > > jest zupełnie bez sensu... Zresztą, niech gra jak najlepiej, Ale powtarzam
                > -
                > > na 99.99% to jest fuks, który nic wielkiego nie zdziała
                >
                > Profeta?
                >
                > > Co do Stopy to ja go lubię, zna sie na tym co mówi (w przeciwieństwie do
                > > ciebie).
                >
                > Byc moze zna sie lepiej ode mnie - byloby dziwne gdyby nie.
                > Prosba: porzuc napastliwy ton: spokojna rozmowa czy debata to domena ludzi
                > inteligentnych, a na taka osobe wygladasz.

Nie, nie uważam sie za profetę. Chciałem po prostu pokazac, że porównując
                Johanssona do Karlovica trafiłes jak kulą w płot. Tych dwóch "przypadków nic
                nie łączy.
                Co do Karola S. Wydaje mi sie, że należysz do licznego grona kibiców
                sportowych, którzy lubią ponarzekać na każdego kto komentuje sport w TV. Wg
                mnie, a nie jestem w tym odosobniony, jest on najlepszym komentatorem tenisa w
                Polsce. Jestem ciekaw czego oczekujez od komentatora, jaki powinien być, żeby
                cię zadowolic - naprawdę jestem bardzo, bardzo ciekaw. Błędów merytorycznych u
                niego nie pamiętam (może jakiś przykład?). A twój argument, że " w
                ogole sam jest jakos tak pomylony" jest, przyznaję, nie do odparcia.
                Czekam na spokojna, inteligentną, nienapastliwą odpowiedź.
                pozdr.
      • Gość: Corsa Re: Hewitt out!!! IP: 212.14.38.* 24.06.03, 14:23
        Gość portalu: grego napisał(a):

> Tego chyba malo sie kto spodziewal. Rozstawiony z nr 1 obronca tytulu Lleyton
        > Hewitt odpadl w pierwszej rundzie Wimbledonu z malo znanym Chorwatem Ivo
        > Karlovicem / 208 cm wzrostu!/ w czterech seach 6:1 6:7 3:6 4:6. Pieknie sie
        > ten turniej rozpoczął. Rozkapryszona australijska gwiazda poza burta
        > turnieju! Brawo!

To akurat mnie zdolowalo, bo Lleyton to moj ulubiony zawodnik :-((
        Teraz pozostaje mi kibicowac Agassi'emu.
        • Gość: brodziu Re: Hewitt out!!! IP: *.it.uni-wh.de 24.06.03, 19:19
          powiem tak: kibicuje hantuchovej....i moze tim henman....
          karol stopa nie jest za ciekawy ale i tak jest to niebo przy witoldzie
          domaskim....tego jego zreczne metafory: patrick rafter rusza sie po korcie
          niczym jelen po trawie....niezle....
          • ona22 Re: Hewitt out!!! 25.06.03, 08:19
            najbardziej poetyckie porównania to ma jednak starszy pan Tomaszewski.
            "Jest nas tu kilku komentatorów i sie zmieniamy .. ale zaraz ... tearz chyba
            zostanę sam ;-)
            • Gość: reda Re: Hewitt out!!! IP: *.arl.ostrowiec.pl 25.06.03, 10:17
              A słyszeliście pana Adama Chojnowskiego i jego kwieciste wypowiedzi
              np. "Davenport rusza się po korcie jak drąg na wietrze". Poza tym jego
              komentarze (jeśli można je tak nazwać) są ciągle przerywane kaszlami, prychami,
              ciągamiem nosa, ufff obrzydlistwo..... Coś mi się wydaje, że pracuje w
              Eurosporcie tylko dlatego, że jest już starszym panem i nik nie ma sumienia
              żeby go zwolnić.
              • Gość: brodziu Re: Hewitt out!!! IP: *.it.uni-wh.de 25.06.03, 16:48
                fakt, chojnowski tez jest extra.....czasem sie zastanawiam czy on na przyklad
                nie mysli ze mikrofon jest wylaczony bo jak juz cos powie...to spadam z
                krzesla....ale coz.....przynajmniej jak mecz jest nudny to moge sie posmiac..a
                jak jest ciekway..to walczam komentarz :-))))
                pozdrawiam
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka