Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

KTO TO JEST DOBI ?

IP: *.nowa-wies.sdi.tpnet.pl 14.03.01, 16:30
    Czy ktoś może coś więcej powiedzieć na temat Dobiego ?
    Skąd się wziął i co prezentuje.Widziałem go w meczu z Legią i zrobił on na mnie
    bardzo dobre wrażenie.
    Obserwuj wątek
      • Gość: Kap Kirk Re: KTO TO JEST DOBI ? IP: *.tele2.pl 14.03.01, 16:46
        Gość portalu: MONTER napisał(a):

> Czy ktoś może coś więcej powiedzieć na temat Dobiego ?
        > Skąd się wziął i co prezentuje.Widziałem go w meczu z Legią i zrobił on na mnie
        >
        > bardzo dobre wrażenie.

Dobi to innymi slowy Ibod, zagubiony kosmonauta MIRA ktory spadl w gorach Albanii
        2-tygodnie temu. Chwilowo zajal sie gra w pilke, a wybral kraj gdzie zarabia sie
        niezle a pilki noznej nie odroznia od rugby np. strzelajac kilkanascie metrow nad
        poprzeczka. Mam nadzieje ze w pelni odpowiedzialem na nurtujace ciebie pytanie.

Narazka

• Gość: ktos Re: KTO TO JEST DOBI ? IP: unknown, 193.150.166.* 14.03.01, 16:50
          nalezy rowniez dodac,ze Dobi juz ma podpisany kontrakt z czolowym klubem najsilniejszej przeciez na
          swiecie (zostalo to juz udowodnione szeregiem argumentow) ligi albanskiej.
          • Gość: Kap Kirk Re: KTO TO JEST DOBI ? IP: *.tele2.pl 14.03.01, 16:57
            Masz na mysli Real Tirana?, tak oni naprawde ida na calosc w tym sezonie.
            • Gość: ktos Re: KTO TO JEST DOBI ? IP: unknown, 193.150.166.* 14.03.01, 17:19
              wzmacniaja sie przed sezonem i szukaja mlodych talentow...ale moze to tylko plotki...
              • Gość: Kirk Re: KTO TO JEST DOBI ? IP: *.tele2.pl 14.03.01, 17:26
                Tak....wkrotce nastapii Dobimania ktora przycmy Citkomanie i Malyszomanie, ale
                wiem z pewnych zrodel, ze pewnego dnia zniknie tak szybko jak sie pojawil,
                zostawiajac placzace tlumy na wypelnionych stadionach polskich, a dzieci beda
                nosily koszulki z jego imieniem, a prezydent zadreczal sie poczuciem winy
                dlaczego w pore mu nie podarowal paszportu z orzelkiem...gdzie wtedy bedzie
                Dobi? czy ktos moze wie?
                • Gość: ktos Re: KTO TO JEST DOBI ? IP: unknown, 193.150.166.* 14.03.01, 17:29
                  ....w Pogoni Szczecin...
                  • Gość: Kirk Re: KTO TO JEST DOBI ? IP: *.tele2.pl 14.03.01, 17:35
                    Odpowiedz nie jest taka prosta...trzeba najpierw przesledzic kariere naszego
                    bohata, z rybaka w dalekiej Tajlandii, poprzez hodowce bazantow, weterana
                    afganskiego i wreszcie astronaute trafil do nas...czy Pogon jest gotowa na
                    takie wyzwanie, Dobi podobno wsrod 39 jezykow jakie zna, zna rowniez
                    turecki...ale...no wlasnie jest pewne ale...
                    • Gość: Kirk Re: KTO TO JEST DOBI ? IP: *.tele2.pl 15.03.01, 11:58
                      Czy ktos sledzi losy Dobiego i wie co sie z nim dzieje?
                      • Gość: ktos Re: KTO TO JEST DOBI ? IP: unknown, 193.150.166.* 15.03.01, 12:01
                        Dobi szykuje kolejna niespodzianke dla naszych wiernych kibicow...szczegoly wkrotce...
                        • Gość: Kirk Re: KTO TO JEST DOBI ? IP: *.tele2.pl 15.03.01, 12:10
                          Czy "ktos" go widzial wczoraj w Warszawie? Czy Dobi teleportowal sie wczoraj?
                          Sa na ten temat rozne zdania, podobno jest juz zmeczony calym zamieszaniem
                          wokol niego...
                          • Gość: ktos Re: KTO TO JEST DOBI ? IP: unknown, 193.150.166.* 15.03.01, 12:29
                            mysle, ze zaczyna mu woda sodowa do glowy uderzac....kariera przewrocila mu w glowie...
                            Podobno wczoraj byl na Okeciu, ale nie ma na to zadnych zarejestrowanych dowodow...
                            • Gość: Kirk Re: KTO TO JEST DOBI ? IP: *.tele2.pl 15.03.01, 12:42
                              Sluszalem ze wszystkie tasmy filmowe z Dobim okazuja sie przeswietlone, a
                              rywale nie pamietaja czy grali przeciwko niemu, PZPN mysli juz o zciagnieciu
                              agentow Mulder`a i Skully do rozwiazania tej zagadki, Zibi juz negocjuje ich
                              kontrakty...ale moze ktos go widzial?
                              • Gość: ktos Re: KTO TO JEST DOBI ? IP: unknown, 193.150.166.* 15.03.01, 12:57
                                informacji o Dobim nalezaloby szukac w Urzedzie Ochrony panstwa, podobno Dobi jest jednym z
                                Pokemonow...sprawa wymyka sie spod kontroli...
                                • Gość: monter Re: KTO TO JEST DOBI ? IP: *.nowa-wies.sdi.tpnet.pl 15.03.01, 13:40
                                  czy wy macie jakiekolwiek pojęcie n/t futbolu, czy tylko bawicie się swoimi
                                  językami ?
                                  • Gość: ktos Re: KTO TO JEST DOBI ? IP: unknown, 193.150.166.* 15.03.01, 13:46
                                    sorry monter, ale nie mam zielonego pojecia kto to jest Dobi....
                                    • Gość: Kirk Re: KTO TO JEST DOBI ? IP: *.tele2.pl 15.03.01, 13:53
                                      Monter, powiedz nam skad tak silna chec poznania Dobiego wlasnie u ciebie, bo
                                      jak widzisz nie jest to takie proste, facet wymyka sie spod kontroli nie tylko
                                      nam...ale probujmy dalej...moze cos wiedza w ambasadzie Albanii, ale pamietaj
                                      pytaj o Iboda i nie wspominaj nic o naszej rozmowie!
                                      • Gość: Kirk Re: KTO TO JEST DOBI ? IP: *.tele2.pl 15.03.01, 13:56
                                        Ktos! uwazaj na Montera, moze byc prowokatorem..
                                    • Gość: monter Re: KTO TO JEST DOBI ? IP: *.nowa-wies.sdi.tpnet.pl 15.03.01, 14:48
                                      jeżeli nie wiesz kim jest Dobi...to podziwiam twoją przenikliwość - w lot
                                      odgadłeś że jest Albańczykiem.Chyba że jesteś absolwentem filologii albańskiej
                                      i nic co albańskie nie stanowi dla ciebie tajemnicy...
      • Gość: Kirk Re: KTO TO JEST DOBI ? IP: *.tele2.pl 15.03.01, 14:07
        Drogi koledzy, dzwonilem wlasnie do Ambasady Krolestwa Albanii i uslyszalem
        cytuje: 4jufgr4803jf43pr-93g3j-g34-ggj-ggj489-=24,
        probuje teraz skojarzyc wszystkie fakty, uwaga! moze to zawierac slowa
        niecenzuralne, dlatego jesli przetlumacze to przekaze wam do wiadomosci po 22.00
        • Gość: Fraank Re: KTO TO JEST DOBI ? IP: 212.160.195.186, 195.117.87.* 15.03.01, 14:40
          jestescie pojebancy i tyle, takimi glupotami marnowac czas i pieniadze...
          • Gość: ktos Re: KTO TO JEST DOBI ? IP: unknown, 193.150.166.* 15.03.01, 14:45
            Kirk, dzieki za ostrzezenie, od teraz zaczynam rozwazac kazde swoje slowo. Proponuje przyjzec sie
            takze Fraankowi....najbardziej niepokoi mnie podwojne "a"....czyzby agent......sprawa z Dobim zaczyna
            robic sie powazna....
            .....moze to jednak nie Pokemon ale PowerRangers.....ups...
          • Gość: Kirk Do Fraanka IP: *.tele2.pl 15.03.01, 14:49
            Widze ze kolega sztywniak sie odezwal, twoj czas jest chyba bardzo drogocenny
            bo nie ma w nim czasu na fantazje i absurd sytuacyjny (a Monty Pytona kojarzysz
            pewnie z producentem sprzetu sportowego?)...zmien moze forum na polityke tam
            sie czasu nie marnuje :) nie komentuje twojego epitetu, a z reszta... nie wiesz
            pewnie co to slowo oznacza.
            • Gość: Kirk Re: Do Fraanka IP: *.tele2.pl 15.03.01, 14:51
              Masz racje "ktos", agenci sa wsrod nas, sprawa zaczyna brzydko pachniec...
              • Gość: Fraank do kirka IP: 212.160.195.186, 195.117.87.* 15.03.01, 15:01
                kirk jestes lama jakich malo, zal mi twoich rodzicow...
                • Gość: Kirk Re: do Fraanka IP: *.tele2.pl 15.03.01, 15:06
                  pozostan w zalu chlopie, a przy okazji widziales moze Dobiego?
                  • Gość: Fraank do kirka IP: 212.160.195.186, 195.117.87.* 15.03.01, 15:26
                    chlop to twoj stary tak samo prosty jak ty...
                    • Gość: Kirk Re: do kirka IP: *.tele2.pl 15.03.01, 15:31
                      A ty co pewnie jestes synem dwoch chlopow, co? Szkoda mi mojego drogocennego
                      czasu na gadki z toba.
                      • Gość: Fraank Re: do kirka IP: 212.160.195.186, 195.117.87.* 15.03.01, 15:37
                        hue hue hue kirk ale lama jestes, idz lepiej zobacz czy stara cie nie szuka, bo
                        juz tak dlugo w chacie cie nie ma.
                        • Gość: Kirk Do Fraanka IP: *.tele2.pl 15.03.01, 15:41
                          No comments, Imbecillo!
                      • Gość: ktos Re: do kirka IP: unknown, 193.150.166.* 15.03.01, 15:40
                        Kirk, a jezeli to Dobi pod pseudonimem? Probuje wciagnac cie w jak najdluzsza rozmowe aby latwo
                        cie namierzyc....lepiej uwazaj. Fraank Dobi....to do siebie pasuje....byl juz przecie w historii Frank
                        Drabin i Franek Dolas....moze to ciagle ta sama osoba?
                        • Gość: Kirk Do kolegi Ktosia IP: *.tele2.pl 15.03.01, 15:45
                          Masz cholera racje chyba zignoruje goscia (Fraanka), mowilem ci wczesniej ze
                          Dobi zna 39 jezykow fakt to moze byc on, choc nie wiedzialem ze ma tak zenujaco
                          niskie IQ, nie.... Dobi nie moze byc takim przyglupem!

Pozdrawiam (musimy razem odpierac ataki dywersji)
                          • Gość: ktos Re: Do kolegi Ktosia IP: unknown, 193.150.166.* 15.03.01, 15:48
                            mysle, ze w ten sposob powstal pierwszy autonomiczny fanclub Dobiego. Teraz trzeba sprawdzic czy
                            zaliczyl juz jakies wystepy w reprezentacji Albanii, jak nie to skladamy wniosek o przyznanie mu
                            paszportu z orzelkiem...
                            • Gość: monter Re: Do kolegi Ktosia IP: *.nowa-wies.sdi.tpnet.pl 15.03.01, 16:04
                              zaczynam się dobrze bawić... moim zamiarem było co prawda dowiedzenie się
                              czegoś o piłkarzu Dobim, ale z radością stwierdzam że..
                              Zgłaszam swój akces do Fan-Klubu "Dobiego"!!
                              A co do Fraaanka to może jest on w prostej linii potomkiem Mieeetka ( z kawału
                              o kozie i rozbitku)
                              • Gość: Kirk Re: Do kolegi Ktosia IP: *.tele2.pl 15.03.01, 16:09
                                Okay koledzy, Fan-Klub juz jest!!! Cieszymy sie Monter, ze czujesz bluesa, a
                                raczej jedna z albanskich piesni ludowych, jaka Dobi ma w zwyczaju nucic przy
                                goleniu...
                                Pozdro
                                • Gość: Kirk MOTTO dla FANKLUBU!!!!! IP: *.tele2.pl 15.03.01, 17:49
                                  Proponuje:

WCZORAJ GOLOTA - DZISIAJ MALYSZ - JUTRO DOBI !

Co wy na to?
                                  • Gość: hakuna Re: MOTTO dla FANKLUBU!!!!! IP: 10.10.22.19, 212.160.188.* 15.03.01, 18:09
                                    Ja tez sie dopisuje:) Wprawdzie na oczy go nie widzialam (do niedawna myslalam,
                                    ze jest Murzynem), ale coz to szkodzi? :)
                                    • Gość: boniu Re: MOTTO dla FANKLUBU!!!!! IP: *.legnica.ppp.tpnet.pl 15.03.01, 22:22
                                      Wchodzę w to , jeśli mogę oczywiście .Fan klub Dobiego to jest to na co ma
                                      rodzina czekała od kilku pokoleń .
                                      • Gość: Picasso Re: MOTTO dla FANKLUBU!!!!! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 16.03.01, 00:23
                                        Dziękuję mamo. To nie do Was. Po prostu polałem się ze śmiechu. Uprzejmie
                                        proszę o przyznanie mi członkostwa w fan-klubie Dobi. Muszę kończyć, bo ktoś
                                        się dobi-ja do drzwi. To jakiś kapłan. Przyniósł mi Apokalipsę. O BOŻE!. Cytuję
                                        pierwsze zdanie. " I zejdzie na Ziemię Dobi"!!!!!!!
                                        • Gość: ktos Re: MOTTO dla FANKLUBU!!!!! IP: unknown, 193.150.166.* 16.03.01, 09:21
                                          widze, ze sie rozwijamy. Juz zaczynam myslec o jakiejs filii.
                                          Wczoraj otrzymalem tajna informacje od Dobiego ze slowami: "akceptuje", krotkie ale jakze wyraziste.
                                          Dobi jednak ma zal do Engela, ze nie powolal go do Kadry, ale Engel tlumaczy sie tym, ze nie wie czy
                                          Dobi ma uregulowane sprawy z ambasada albanska.
                                          • Gość: Kirk Re: MOTTO dla FANKLUBU!!!!! IP: *.tele2.pl 16.03.01, 09:56
                                            Ciesze sie ze grono tych ktorzy otarli sie o Dobiego lub tak przynajmniej
                                            wydaje im sie, rosnie i oplata caly nasz kraj!!!. Przypominam ze Dobi nie jest
                                            pierwszy w naszej nowozytnej historii, byl juz kierowca Kowalski z filmu
                                            Znikajacy Punkt (Vanishing Point po albansku), Rumburak z Arabelii (zdielano w
                                            CSRS jak ktos zapomnial), Don Pedro, itd. itp.
                                            Proponuje nie lekcewazyc kaplana, o ktorym wspomnial Picasso, podobno Scully i
                                            Mulder lapali juz ten trop ale wygasla im wiza pobytowa w RP (slyszalem ze dla
                                            bezpieczenstwa staraja sie teraz jednoczesnie o polska i albanska), poza tym w
                                            pore zdementowal to kosciol katolicki. Koncze optymistyczniej:
                                            Wczoraj Golota, Dzisiaj Malysz, Jutro Dobi!!!

PS Slyszalem ze Dobi kurzy klasyczne albanskie cygara, ci dzisiejsi sportowcy...

Wasz Captain Kirk
                                            • Gość: ktos Re: MOTTO dla FANKLUBU!!!!! IP: unknown, 193.150.166.* 16.03.01, 10:04
                                              drodzy Fani, wiem, ze marzeniem byloby zdobycie skrawka spodenek naszego idola, kilka wlosow ze
                                              skroni lub chociazby nedzny autograf (czy ktos zna albanski?, ktos nie zna albanskiego). Chwilowo
                                              wydaje sie to niemozliwe, ale wiara czyni cuda. Pamietajcie Dobi jest wsrod nas i kto wie - moze
                                              potrafi on przyjmowac postacie zarowno materialne jak i metafizyczne...
                                              Wczoraj Golota, dzisiaj Malysz, jutro Dobi...
                                              Pozdrawiam i badzcie czujni.
                                              • Gość: Kirk Re: MOTTO dla FANKLUBU!!!!! IP: *.tele2.pl 16.03.01, 10:24
                                                Wlasnie znalazlem ogloszenie w Wyborczej:

"No 2647389203000, str 12, z dn. 12.03.2001, dodatek Praca:
                                                Tlumacz albanskiego pilnie poszukiwany,
                                                potrzebujemy osoby w pelni dyspozycyjnej, gotowej do czestej zmiany miejsca
                                                zamieszkania, niepalacej
                                                znajomosc zagadnien pilki noznej bedzie atutem".

hm........pozwolicie ze pomine to milczeniem...
                                                chociaz nie, zwroccie uwage na "niepalacej"...ha ha czyzby pokonal swa jedyna
                                                slabostke - albanskie cygara?

Jesli traficie na podobne anonsy, nie zwlekajcie!!!
      • Gość: zeus Re: KTO TO JEST DOBI ? IP: *.nowa-wies.sdi.tpnet.pl 16.03.01, 10:37
        Natknąłem się na sensacyjną informację !!!
        Dobrze poinformowane źródła donoszą że Dobi jest rycerzem Jedi.
        Prawdziwe jego imię brzmi Dobi Wan Kenobi - drżyjmy !!!
        • Gość: Kirk Re: KTO TO JEST DOBI ? IP: *.tele2.pl 16.03.01, 10:43
          O cholera!!! (3673gbcdfe !!! (alban.))

PS Zeus, masz dalej chody na Olimpie?. Jesli tak to wybadaj te sprawe bardzo
          delikatnie, i pamietaj co mowil Szpakowski "liczy sie pierwszy kontakt z
          pilka..."
          • Gość: zeus Re: KTO TO JEST DOBI ? IP: *.nowa-wies.sdi.tpnet.pl 16.03.01, 10:49
            Spojrzałem z góry na okolice Tirany i zauważyłem ciekawą rzecz.Nie wiem na ile
            ma to związek z naszym bohaterem, ale co druga albańska rodzina ma psa rasy
            dobierman.Czy to tylko zbieg okoliczności ?
        • Gość: gez Re: KTO TO JEST DOBI ? IP: unknown, 193.150.166.* 16.03.01, 10:44
          to by wyjasnialo jego zamilowanie do szermierki...
          • Gość: Kirk Re: KTO TO JEST DOBI ? IP: *.tele2.pl 16.03.01, 10:54
            Tak, malo kto juz pamieta ze byl mistrzem juniorow Krolestwa Albanii w
            szermierce choc zawsze podkreslal w wywiadach dla "Zycia Tirany" ze boi sie ran
            klutych, i aktualnie gra w butach bez korkow, co znakomicie ulatwia mu jego
            wrodzone plaskostopie...

Musze konczyc bo zlapalem na "dlugich" Radio Tirana!!!
            • Gość: KIrk Re: KTO TO JEST DOBI ? IP: *.tele2.pl 20.03.01, 10:47
              Dobi? Slyszysz mnie?
      • Gość: fiedia Re: odpowiedź dla Kirk i ktoś. IP: *.legnica.dialog.net.pl 20.03.01, 11:51
        Akurat się składa, że mieszkam w Lubinie i jestem kibicem Zagłębia Lubin,
        dlatego odpowiem na zadane pytanie przez Montera. Enkeleid Dobi ur. 23.05.1975
        to klasyczny środkowy napastnik, poprzedni klub w jakim występował to Varteks
        Varażdin (liga chorwacka), w którym był najlepszym strzelcem zespołu. W
        drużynie Zagłębia pełni rolę dublera Klimka, albo Grzybowskiego, jego zaletą
        jest drybling, oraz niezły przegląd sytuacji na boisku. Teraz chciałbym napisać
        coś na temat wszystkich debili (w szczególności Kirk i ktoś), którzy wyśmiewają
        się z tego zawodnika. O ile dobrze się zorientowałem, to któryś z Was mieszka w
        Warszawie i jest pewnie fanem Legii. Proponuję, żebyście założyli sobie nie Fan
        Club, ale Fun Club największych łamag w lidze polskiej. Proponuję, aby w
        pierwszej kolejności jego gwiazdą był Marcin Mięciel, a poźniej Maciek
        Murawski. Akurat się składa, że około tygodnia temu Wasza ukochana Legia, grała
        (może to za dużo powiedziane) - przeszkadzała na boisku zawodnikom Zagłębia,
        efekt końcowy tych spotkań zna cała Polska. Jeśli zawieracie głos na forum
        sportowym gazety wyborczej to proponuję zapisać sie na kurs tańca góralskiego
        może poźniej będziecie mogli porozmawiać z kimś na ten temat, bo na temat piłki
        nożnej to możecie sobie porozmawiać z własną babką.

Z wyrazami współczucia dla dwóch psychopatów.
        P.S. Szybkiego powrotu do zdrowia !!!.
        • Gość: ktos Re: odpowiedź fiedii IP: unknown, 193.150.166.* 20.03.01, 12:11
          Drogi fiedia,
          nie goraczkuj sie i nabierz do tego odrobiny rezerwy. Brak dystansu do takich spraw to jest dopiero
          uposledzenie!!!
          Jezeli zostaly obrazone uczuciaTwoje - wybacz i uwierz, ze nie celowo, ale moze nie zauwazyles, lecz
          my nie rozmawiamy o Enkeleidzie Dobim...nasz Dobi jest wirualny, pochodzi ze swiata wyobrazni,
          chociaz jego pierwowzorem byl (tak mi sie wydaje) pilkarz Zaglebia.
          Fiedia, jak sobie radzisz w zyciu bez poczucia humoru?
          Chociaz nie mam o tobie zbyt dobrego zdania (cenie fantazje) to pozdrawiam cie bardzo serdecznie.
          I jeszcze jedno (tutaj szlomcio bedzie usatysfakcjonowany bo bliski jest podjecia tropu slusznego)
          jestem sympatykiem Polonii Warszawa - druzyny z miasta mojego.
          Pozdrawiam
          • Gość: fiedia Re: odpowiedź dla ktosia IP: *.legnica.dialog.net.pl 20.03.01, 12:56
            Niestety muszę Cię zmartwić poczucie humoru to ja mam, ale nie lubię gdy ktoś
            wyśmiewa się z kogoś o kim nie ma zielonego pojęcia. Ale jeśli uważasz, że Wasz
            Dobi jest wirtualny to możecie sobie polemizować na jego temat ze swoim kumplem
            Kirkiem. Myśle, że prawdziwe oblicze Dobiego (nie wirtualnego) poznasz już przy
            najbliższej okazji, tj. w przypadku rewanżowego meczu pucharowego 18.04.2001 r.
            na boisku Twojego klubu. Wtedy dopiero, będziesz mógł odpowiedzieć na pytanie
            Montera, bo myślę, że Dobi pokaże na co go stać (chociaż sam uważam, że nie
            jest z niego jakiś wirtuoz futbolu). Tak na marginesie jaki przewidujesz wynik
            konfrontacji. A kto to jest Szlomcio i dlaczego byłby usatysfakcjonowany ?.
            Pozdrawiam i łączę wyrazu szacunku.
            • Gość: ktos Re: odpowiedź dla fiedii IP: unknown, 193.150.166.* 20.03.01, 13:20
              nie wykluczam, ze niedlugo o Dobim uslysze nie tylko ja, ale moze cala Polska (o tym niewitualnym
              rzecz jasna). Szacuneczek dla Zaglebia za ostatnie dokonania z Legia, ale trenera (przecierz
              znakomitego) macie z Warszawy. Zaglebie wydaje sie byc teraz na fali, podobnie jak Polonia.
              Stawiam na tych drugich przewaga bramki (jakze moglbym typowac inaczej).
              Szlomcio, to taki biedaczyna, ktory tropi mnie na forum sportowym (nie slyszales?).
              Pozdrawiam
              • Gość: fiedia Re: odpowiedź dla ktosia IP: *.legnica.dialog.net.pl 20.03.01, 13:27
                Dzięki za wyczerpująca odpowiedź i myślę, że nasza wymiana zdań na temat
                Dobiego jest zakończona. Chciałbym jeszcze spytać co się stało z Twoim kolegą
                Kirkiem, czyżby temat o wirtualnym Dobim już go znużył?.
                Pozdrawiam.
          • Gość: Kirk Re: odpowiedź fiedii IP: *.tele2.pl 20.03.01, 14:12
            Gość portalu: ktos napisał(a):

> Drogi fiedia,
            > nie goraczkuj sie i nabierz do tego odrobiny rezerwy. Brak dystansu do takich s
            > praw to jest dopiero
            > uposledzenie!!!
            > Jezeli zostaly obrazone uczuciaTwoje - wybacz i uwierz, ze nie celowo, ale moze
            > nie zauwazyles, lecz
            > my nie rozmawiamy o Enkeleidzie Dobim...nasz Dobi jest wirualny, pochodzi ze sw
            > iata wyobrazni,
            > chociaz jego pierwowzorem byl (tak mi sie wydaje) pilkarz Zaglebia.
            > Fiedia, jak sobie radzisz w zyciu bez poczucia humoru?
            > Chociaz nie mam o tobie zbyt dobrego zdania (cenie fantazje) to pozdrawiam cie
            > bardzo serdecznie.
            > I jeszcze jedno (tutaj szlomcio bedzie usatysfakcjonowany bo bliski jest podjec
            > ia tropu slusznego)
            > jestem sympatykiem Polonii Warszawa - druzyny z miasta mojego.
            > Pozdrawiam

Nic dodac nic ujac, dodam moze ze jestem fanem zarowno Legii jak i Polonii dla
            sprecyzowanie, a i nie mam nic przeciwko Zaglebiu, dodam jeszcze ze historia zna
            wielu psychopatow pozbawionych poczucia humoru, czesto nawet groznych i obawiam
            sie ze fiedia moze do nich nalezec...

• Gość: Kirk Re: odpowiedź fiedii IP: *.tele2.pl 20.03.01, 14:32
              Mam jednak nadzieje ze nie nalezysz do nich, fiedia, choc najbardziej to mnie
              znuzyla wlasnie twoja informacja na temat Dobiego, i faktycznie chyba
              sprowadziles wszystko do szarego realizmu naszych nudnych boisk ligowych, a juz
              wydawalo nam sie ze pojawil sie nowy Superstar, choc ja i ktos wciaz wierzymy
              ze tak!
              Pozdrawiam Ciebie fiedia i wszystkich kibicow Zaglebia, szlifujcie i pilnujcie
              Dobiego jak najdrozszy diament...

Kirk

PS Moze kiedys sprowadzimy go do W-wy :)
            • Gość: fiedia Re: odpowiedź dla Kirka IP: *.legnica.dialog.net.pl 20.03.01, 18:02
              Słuchaj Kirk poczucie humoru to ja mam bo treść Twojego tekstu właśnie
              rozbawiła mnie do łez. Teraz dopiero przestałem się śmiać, bo jak można być
              zarówno kibicem Polonii i Legii. To jest jak zaprzeczenie zaprzeczenia. A co do
              historii to właśnie stworzyłeś jej nowy rozdział o Warszawie bo jestem
              przekonany, że trzeba być naprawdę wielkim psycholem, żeby kibicować zarówno
              tym dwóm drużynom. Chociaż wiem Ty może jesteś kibicem w kapciach ?.
              Pozdrawiam.
              • Gość: Kirk Odpowiedz dla fiedii IP: *.tele2.pl 20.03.01, 18:18
                Widze, ze nie miesci Ci sie w glowie ze mozna kibicowac druzynom z jednego
                miasta z prostego powodu ze jest sie od paru pokolen Warszawiakiem a oba kluby
                sa historia tego miasta, po czesci to rozumiem bo ty sie cieszysz ze masz jeden
                klub w I lidze ktory ciagle walczy o utrzymanie, i pewnie Dobi Wam nie pomoze...
                Natomiats moje kibicowanie jest jednak blizsze Legii, a dlatego ze moj ogolniak
                byl rzut beretem od stadionu i tam sie wychowywalem, a do kibicow tych
                normalnych Polonii nie czuje zadnego szowinizmu, moze Ty natpomiast czujesz tam
                jakis jad do powiedzmy Izolatora Lubin, Dynama Lubin itd. Twoj problem kolego..
                Zycze jednak bardziej wyrafinowanego poczucia humoru, moze nie takiego jak maja
                kibice w Warszawie bo to by byl ideal, ale propnuje zaczac od drobnych
                kroczkow, moze ksiazeczki z dowcipami, takie male w kiosku...
                Pozdrowienia.
                PS Co by bylo gdyby nie Zawisza Czarny z Warszawy (Jablonski) nie przybyl z
                odsiecza co?
                • Gość: fiedia Re: Odpowiedz dla Kirka IP: *.legnica.dialog.net.pl 20.03.01, 19:27
                  Nie masz się czym chwalić bo to, że jesteś od kilku pokoleń Warszawiakiem to
                  nie twoja zasługa, więc się tak nie podniecaj. Przykro mi, że musiałeś
                  wychowywać sie w ogólniaku (czyżby to jakiś dom zastępczy?). Ja nie mam takiego
                  problemu jak ty bo w Lubinie jest tylko jedna drużyna piłkarska (ale masz
                  pecha). Zastanawia mnie tylko to gdyby w pierwszej lidze grało np. 15 drużyn z
                  Warszawy to też byś im wszystkim kibicował. Po tygodniu byłbyś całkiem schizo,
                  i nawet to twoje poczucie humoru by ci nie pomogło. Myślę, że kibice Legii mają
                  niezłe poczucie humoru skoro co mecz śpiewają, że Legia jest mistrzem Polski.
                  Spróbuję uzyskać takie poczucie humoru jak ty mając świadomość, że też
                  zaczynałeś od prostych książeczek.
                  Pozdrawiam i łączę wyrazy współczucia.
        • Gość: monter Re: odpowiedź dla Kirk i ktoś. IP: *.nowa-wies.sdi.tpnet.pl 22.03.01, 16:32
          Nie miałem ostatnio zbyt dużo czasu, aby "pochodzić" sobie po forum.
          Z tym większa radością przeczytałem dzisiaj wiele nowych informacji dotyczących
          tematu, który mimowolnie rozpętałem.
          Dzięki fiedii otrzymałem informacje, które pomimo tego że stały się wartością
          wtórną (-)bardzo mnie zainteresowały - dzięki.
          Zabawa w "Dobiego" była bardzo pyszna i mam nadzieję że przy najbliższej okazji
          urodzi się coś równie wesołego.
          Pozdrawiam najbardziej aktywnych Dobbistów (Kirk,ktos)a takze fiedie i innych.
          P.S.
          Jeżeli już doszło do wynurzeń n/t sympatii klubowych, to jestem z Krakowa ( od
          pokoleń) i kibicuję CRACOVII... i w dalszym ciągu pozdrawiam tych, których
          pozdrowiłem.

• Gość: Kirk Re: KTO TO JEST DOBI ? IP: *.tele2.pl 20.03.01, 15:48
        Sluchaj ktos, kto to jest ten Szlomcio? Wyglada na to ze nie jestes jego idolem.

Kirk
        • Gość: ktos Re: KTO TO JEST DOBI ? IP: unknown, 193.150.166.* 20.03.01, 16:02
          Szlomcio to genialny idiota, skretynialy balwan o calkiem niemalym IQ. Sprzeczne? Mozna to
          pogodzic jak sie okazuje. Czlowiek z szeregiem brakow a mimo to .....
          Pewnie Szlomciu to przeczytasz dzisiejszej nocy.....
          Pozdrawiam
          • Gość: Kirk KTO TO JEST SZLOMCIO ? IP: *.tele2.pl 20.03.01, 17:41
            Trafilem dzisiaj na jego (Szlomcia) slad na forum, jest faktycznie gienialnym
            imbecylem, moglby spokojnie uczestniczyc w Grand Prix (australijskich ?)
            glupkow wioskowych np. w pluciu do tarczy a jednoczesnie walczyc o najwyzsze
            trofeum w Miliarderach...

Zauwazylem tez ze jest on tu bardzo znany, czy jego wirtualna slawe mozna
            porownac do olimpu ktory osiagnal Dobi?

Pozdrowienka,

• Gość: Picasso Re: DOBI SIĘ GNIEWA IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 21.03.01, 23:25
              Drodzy Kirku, Ktosiu i Fiedio. Enkeled Dobi to nie ten Dobi!!!!!!!!!!!
              Prawdziwy Dobi gniewa się, że jest mylony ze zwykłym człowiekiem.
              Kazik szykuje nowy hit na wiosnę. Przytoczę refren:
              "DOBI, DOBI NAPADA,
              PRZERAŻONA LUDZI GROMADA.
              DOBI, DOBI ATAKUJE,
              ŻADNEJ LITOŚCI NIE CZUJE!"

Ponoć Dobi maczał palce w zatopieniu platformy w Brazylii, a teraz ma zamiar
              pobawić się stacją kosmiczną MIR.

P.S. Szczere pozdrowienia dla Zagłębia, trochę mniejsze dla Polonii, a jeszcze
              mniejsze dla Legii.
              • Gość: fiedia Re: odpowiedź dla Picasso IP: *.legnica.dialog.net.pl 21.03.01, 23:52
                Fajnie rymujesz, może zatrudnisz się w Kazikowym studiu nagrań (jakiś ukryty
                talent czy cuś???). A tak na poważnie dzięki za pozdrówka dla Zagłębia.
                Pozdrawiam.

P.S. Jakiemu klubowi kibicujesz?.
                • Gość: ktos Re: odpowiedź dla Picasso IP: unknown, 193.150.166.* 22.03.01, 09:28
                  stawiam na GKS Katowice, albo Gornik Zabrze lub Ruch Chorzow.
                  Wiedzialem, ze z tym Dobim to jest cos nie tak.
                  Pozdrawiam
                  • Gość: Agata Re: odpowiedź dla Picasso IP: *.proxy.aol.com 27.03.01, 04:25
                    Dobi to:193.150.166
                    • Gość: Agata Re: odpowiedź dla Picasso IP: *.proxy.aol.com 27.03.01, 04:28
                      Przepraszam,DEBIL to:193.150.166
              • Gość: Kirk Re: DOBI SIĘ GNIEWA IP: *.tele2.pl 22.03.01, 09:37
                Tak Dobi mogl podpilowac platforme w Brazylii mylnie podejrzewajac ze pracowala
                tam na saksach czesc drugiego skladu zespolu Flamenco, wedlug Dobiego
                najblizszego przeciwnika Zaglebia w Pucharze Interkontynentalnym...
                (Pamietasz Fiedia mowiles ze Zaglebie ma szanse na potrojna korone jako jedyny
                klub na swiecie, was that true?)

Pozdrawiam ktosia, Fiedie, i reszte zgrywusow! Swoja droga to szkoda ze
                Zaglebie S i Zaglebie L to nie to samo, macie przeciez trenera ktorego lubimy w
                W-wie...a Sosnowiec po odejsciu Gierka z rzadu jakos kiepsko...

• Gość: Picasso Re:Odp. dla Fiedii IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 22.03.01, 14:14
                  Od zawsze w sercu Widzew Łódź. Ale nie jestem żadnym fanatykiem. Bardzo się
                  cieszyłem, gdy np. Legia grała w LM, a nawet gdy Ruch Ch. był w finale
                  Intertoto.
                  • Gość: Kirk Re:Odp. dla Fiedii IP: *.tele2.pl 22.03.01, 14:18
                    Rozsadny glos, popieram! mam nadzieje ze nie jest to "Picassowski" surrealizm?
                    • Gość: woojtus Re:Dobi cd... IP: 195.205.210.* 23.03.01, 14:58
                      Witam wszystkich Dobimaniaków. Sporo czasu zajęło mi prześledzenie tej
                      dyskusji, ale nie żałuję. Przekonałem się, że istnieją jeszcze nieupośledzeni
                      kibice (za upośledzonych uważam szalikowców, którzy nie odróżniają piłki nożnej
                      od piłeczki do ping-ponga). Od zawsze kibicuję Wiśle, ale szanuję również inne
                      kluby i prawdziwych kibiców. Szczególne pozdrowienia dla montera, ktos'a, kirka
                      i Picassa. Propozycja dla Fun Clubu: Pokojowa nagroda Nobla dla Dobiego!
      • Gość: gres1510 Re: KTO TO JEST DOBI ? IP: *.augustow.sdi.tpnet.pl 23.03.01, 10:42
        Wspaniala dyskusja. Wiecej luzy (to tylko do niektorych?).
        Przy okazji tez zauwazylem Dobiego (? tak sie odmienia) na boiskach i
        zastanawialem sie skad on sie wzial w Polsce. Mysle ze moze z niego cos
        wyrosnac (pomimo tego ze najmniejszy nie jest :))
        • Gość: Dobi Re: KTO TO JEST DOBI ? IP: *.tele2.pl 26.03.01, 14:38
          Dobi kongratulowac Oli i cala druzina Polska, my tez dugo remisowac z niemiec,
          ale w koniecu pszegrac :)
          • Gość: Picasso Re: KTO TO JEST DOBI ? IP: *.bci.net.pl 26.03.01, 16:21
            No, no. Nie czujesz respektu przed Dobim. Chyba, ze ta wypowiedz byla
            autoryzowana ( szanowny zalozycielu fan-klubu Dobiego ).

Juz gdzies gratulowalem Ci, ze wydrukowali dwie Twoje wypowiedzi w piatkowej
            gazecie, ale ta wypowiedz zaginela w czelusciach.
            Pozdrowienia
            Wczoraj Malysz, dzis Dobi, jutro repreza.
            • Gość: Kirk Re: KTO TO JEST DOBI ? IP: *.tele2.pl 26.03.01, 16:35
              Wielkie dzieki Picasso, nie ma to jak szybka kariera na stronie sportowej
              GW :)), zamienilbym wszystkie wydrukowane wypowiedzi na ...jeden autograf
              Dobiego albo chociaz zwyciestwo naszych z Ukraina i Bialorusia w kolejnych
              meczach, zwyciestwa z Walia nie potrzeba, bo mam z przyjaciela w Walii ktoremu
              kazdy remis ich reprezy sprawia ogromna radosc (licza na drugi, a w sumie juz
              chyba czwarty, rozumiesz waska specjalizacja). Wlasnie mejlowal ze Giggsowi
              dupkowi nie chcialo sie leciec do Armenii...i dlatego tylko remis...tak on
              zawsze na tego Giggsa, sorry troche sie rozgadalem.
              Pozdrawiam,
              Przedwczoraj Golota, wczoraj Malysz, Dzis Dobi, Jutro Polska Druzyna!!!!!
          • Gość: Agata Re: do dobi IP: *.proxy.aol.com 27.03.01, 04:34
            Nie nasladuj mojego czystego jezyka po przodkach przejetego,ty.ty,ty,ty,,,???
            • Gość: ktos Re: do DOBI i Agaty IP: unknown, 193.150.166.* 27.03.01, 09:02
              Szlomciu, popaprancu, imbecylu, dlaczego wchodzisz nieproszony? Mama nie wychowala?
              Uwielbiam jak zolc z Ciebie cieknie, to na prawde mile uczucie wiedziec, ze szlomcio=idiota
              zdenerwowal sie nieco.
              Coraz czesciej ci sie to zdarza, ale to sa objawy kangurzego obcowania. Wczesniej przyjaciele zza
              Odry, teraz zwierzeta slonecznej "Australii"...slomciu bidaczyno.....musie cie bolec...
              PS. Szlomciu, Agato, idioto...z pewnoscia zechcesz kilka bluzgow puscic odpisujac, ale prosze zrob to
              pod innym haslem, mniej szacunek do Dobiego.
              • Gość: Dobi Anglia-Albania IP: *.tele2.pl 29.03.01, 19:25
                Ahh ten Andy Cole...
                W morde kopany...
                • Gość: Picasso Re: Anglia-Albania IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 29.03.01, 23:11
                  Szanowny Dobi. Wiemy, że cały świat trzęsie portkami, gdy słyszy Twe czcigodne
                  imię, ale żeby pozwalać albańskim kibicom na rzucanie różnymi przedmiotami w
                  przeciwników ( dobrze chociaż, że w Anglików ). W Polsce by to nie przeszło.
                  Wystarczy, że kilku chłopców z Lechii i z Pogoni zrobiło sobie mały rekonesans
                  na Ulleval, a Fifa już chce nas wykluczać z gry o awans.

A ten koleś z tele2... znowu sobie robi jaja :)

Pozdrawiam wszystkich wyżej wymienionych ( oprócz anglików ) i cały naród
                  albański. No, może z wyłączeniem wojowników z UCK.
      • Gość: NUMIKO Re: KTO TO JEST DOBI ? IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 29.03.01, 23:43
        Gość portalu: MONTER napisał(a):

> Czy ktoś może coś więcej powiedzieć na temat Dobiego ?
        > Skąd się wziął i co prezentuje.Widziałem go w meczu z Legią i zrobił on na mnie
        >
        > bardzo dobre wrażenie.

DOBI - TO OBI WAN KENOBI - tylko cicho bo się wyda!

• Gość: Dobi Re: KTO TO JEST DOBI ? IP: *.tele2.pl 02.04.01, 13:09
          Dementuja ostatni donjeniesienia priasowe. DR. ALBAN NIE BYL I NIE JEST MOIM
          BRATEM.

Dobi

PS jak widzicie moj polski jest coraz lepsi
          • Gość: Balzer Re: KTO TO JEST DOBI ? IP: 212.160.42.* 02.04.01, 13:53
            Dobi, jak mogles pozwolic wygrac Radzionkowowi ze swoja druzyna?
            • Gość: Dobi Re: KTO TO JEST DOBI ? IP: *.tele2.pl 02.04.01, 13:58
              Ja postawil duza kasa na Radzjonkow u bjukmachiera, really duza kasa...pssst,
              ty nie slyszal nic.
      • Gość: bolek Re: KTO TO JEST DOBI ? IP: 213.77.34.* 12.04.01, 19:12
        Wiadomość z ostatniej chwili:
        Z informacji podanych przed chwilą przez Prokuraturę Generelną wynika, że Dobi
        jest głównym podejrzanym o dokonanie zamachu na ministra Jacka Dębskiego.
        • Gość: Picasso Re: KTO TO JEST DOBI ? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 13.04.01, 00:25
          Kiepski żart.
          • Gość: Picasso Re: KTO TO JEST DOBI ? IP: *.proxy.aol.com 13.04.01, 01:49
            Zle sie wyrazilem,powinno byc:Dobi-lowaty zart morela
            w 14-stu wcieleniach

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka