Gość: MONTER IP: *.nowa-wies.sdi.tpnet.pl 14.03.01, 16:30 Czy ktoś może coś więcej powiedzieć na temat Dobiego ? Skąd się wziął i co prezentuje.Widziałem go w meczu z Legią i zrobił on na mnie bardzo dobre wrażenie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kap Kirk Re: KTO TO JEST DOBI ? IP: *.tele2.pl 14.03.01, 16:46 Gość portalu: MONTER napisał(a): > Czy ktoś może coś więcej powiedzieć na temat Dobiego ? > Skąd się wziął i co prezentuje.Widziałem go w meczu z Legią i zrobił on na mnie > > bardzo dobre wrażenie. Dobi to innymi slowy Ibod, zagubiony kosmonauta MIRA ktory spadl w gorach Albanii 2-tygodnie temu. Chwilowo zajal sie gra w pilke, a wybral kraj gdzie zarabia sie niezle a pilki noznej nie odroznia od rugby np. strzelajac kilkanascie metrow nad poprzeczka. Mam nadzieje ze w pelni odpowiedzialem na nurtujace ciebie pytanie. Narazka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: KTO TO JEST DOBI ? IP: unknown, 193.150.166.* 14.03.01, 16:50 nalezy rowniez dodac,ze Dobi juz ma podpisany kontrakt z czolowym klubem najsilniejszej przeciez na swiecie (zostalo to juz udowodnione szeregiem argumentow) ligi albanskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kap Kirk Re: KTO TO JEST DOBI ? IP: *.tele2.pl 14.03.01, 16:57 Masz na mysli Real Tirana?, tak oni naprawde ida na calosc w tym sezonie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: KTO TO JEST DOBI ? IP: unknown, 193.150.166.* 14.03.01, 17:19 wzmacniaja sie przed sezonem i szukaja mlodych talentow...ale moze to tylko plotki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kirk Re: KTO TO JEST DOBI ? IP: *.tele2.pl 14.03.01, 17:26 Tak....wkrotce nastapii Dobimania ktora przycmy Citkomanie i Malyszomanie, ale wiem z pewnych zrodel, ze pewnego dnia zniknie tak szybko jak sie pojawil, zostawiajac placzace tlumy na wypelnionych stadionach polskich, a dzieci beda nosily koszulki z jego imieniem, a prezydent zadreczal sie poczuciem winy dlaczego w pore mu nie podarowal paszportu z orzelkiem...gdzie wtedy bedzie Dobi? czy ktos moze wie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: KTO TO JEST DOBI ? IP: unknown, 193.150.166.* 14.03.01, 17:29 ....w Pogoni Szczecin... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kirk Re: KTO TO JEST DOBI ? IP: *.tele2.pl 14.03.01, 17:35 Odpowiedz nie jest taka prosta...trzeba najpierw przesledzic kariere naszego bohata, z rybaka w dalekiej Tajlandii, poprzez hodowce bazantow, weterana afganskiego i wreszcie astronaute trafil do nas...czy Pogon jest gotowa na takie wyzwanie, Dobi podobno wsrod 39 jezykow jakie zna, zna rowniez turecki...ale...no wlasnie jest pewne ale... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kirk Re: KTO TO JEST DOBI ? IP: *.tele2.pl 15.03.01, 11:58 Czy ktos sledzi losy Dobiego i wie co sie z nim dzieje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: KTO TO JEST DOBI ? IP: unknown, 193.150.166.* 15.03.01, 12:01 Dobi szykuje kolejna niespodzianke dla naszych wiernych kibicow...szczegoly wkrotce... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kirk Re: KTO TO JEST DOBI ? IP: *.tele2.pl 15.03.01, 12:10 Czy "ktos" go widzial wczoraj w Warszawie? Czy Dobi teleportowal sie wczoraj? Sa na ten temat rozne zdania, podobno jest juz zmeczony calym zamieszaniem wokol niego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: KTO TO JEST DOBI ? IP: unknown, 193.150.166.* 15.03.01, 12:29 mysle, ze zaczyna mu woda sodowa do glowy uderzac....kariera przewrocila mu w glowie... Podobno wczoraj byl na Okeciu, ale nie ma na to zadnych zarejestrowanych dowodow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kirk Re: KTO TO JEST DOBI ? IP: *.tele2.pl 15.03.01, 12:42 Sluszalem ze wszystkie tasmy filmowe z Dobim okazuja sie przeswietlone, a rywale nie pamietaja czy grali przeciwko niemu, PZPN mysli juz o zciagnieciu agentow Mulder`a i Skully do rozwiazania tej zagadki, Zibi juz negocjuje ich kontrakty...ale moze ktos go widzial? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: KTO TO JEST DOBI ? IP: unknown, 193.150.166.* 15.03.01, 12:57 informacji o Dobim nalezaloby szukac w Urzedzie Ochrony panstwa, podobno Dobi jest jednym z Pokemonow...sprawa wymyka sie spod kontroli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monter Re: KTO TO JEST DOBI ? IP: *.nowa-wies.sdi.tpnet.pl 15.03.01, 13:40 czy wy macie jakiekolwiek pojęcie n/t futbolu, czy tylko bawicie się swoimi językami ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: KTO TO JEST DOBI ? IP: unknown, 193.150.166.* 15.03.01, 13:46 sorry monter, ale nie mam zielonego pojecia kto to jest Dobi.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kirk Re: KTO TO JEST DOBI ? IP: *.tele2.pl 15.03.01, 13:53 Monter, powiedz nam skad tak silna chec poznania Dobiego wlasnie u ciebie, bo jak widzisz nie jest to takie proste, facet wymyka sie spod kontroli nie tylko nam...ale probujmy dalej...moze cos wiedza w ambasadzie Albanii, ale pamietaj pytaj o Iboda i nie wspominaj nic o naszej rozmowie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kirk Re: KTO TO JEST DOBI ? IP: *.tele2.pl 15.03.01, 13:56 Ktos! uwazaj na Montera, moze byc prowokatorem.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monter Re: KTO TO JEST DOBI ? IP: *.nowa-wies.sdi.tpnet.pl 15.03.01, 14:48 jeżeli nie wiesz kim jest Dobi...to podziwiam twoją przenikliwość - w lot odgadłeś że jest Albańczykiem.Chyba że jesteś absolwentem filologii albańskiej i nic co albańskie nie stanowi dla ciebie tajemnicy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kirk Re: KTO TO JEST DOBI ? IP: *.tele2.pl 15.03.01, 14:07 Drogi koledzy, dzwonilem wlasnie do Ambasady Krolestwa Albanii i uslyszalem cytuje: 4jufgr4803jf43pr-93g3j-g34-ggj-ggj489-=24, probuje teraz skojarzyc wszystkie fakty, uwaga! moze to zawierac slowa niecenzuralne, dlatego jesli przetlumacze to przekaze wam do wiadomosci po 22.00 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fraank Re: KTO TO JEST DOBI ? IP: 212.160.195.186, 195.117.87.* 15.03.01, 14:40 jestescie pojebancy i tyle, takimi glupotami marnowac czas i pieniadze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: KTO TO JEST DOBI ? IP: unknown, 193.150.166.* 15.03.01, 14:45 Kirk, dzieki za ostrzezenie, od teraz zaczynam rozwazac kazde swoje slowo. Proponuje przyjzec sie takze Fraankowi....najbardziej niepokoi mnie podwojne "a"....czyzby agent......sprawa z Dobim zaczyna robic sie powazna.... .....moze to jednak nie Pokemon ale PowerRangers.....ups... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kirk Do Fraanka IP: *.tele2.pl 15.03.01, 14:49 Widze ze kolega sztywniak sie odezwal, twoj czas jest chyba bardzo drogocenny bo nie ma w nim czasu na fantazje i absurd sytuacyjny (a Monty Pytona kojarzysz pewnie z producentem sprzetu sportowego?)...zmien moze forum na polityke tam sie czasu nie marnuje :) nie komentuje twojego epitetu, a z reszta... nie wiesz pewnie co to slowo oznacza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kirk Re: Do Fraanka IP: *.tele2.pl 15.03.01, 14:51 Masz racje "ktos", agenci sa wsrod nas, sprawa zaczyna brzydko pachniec... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fraank do kirka IP: 212.160.195.186, 195.117.87.* 15.03.01, 15:01 kirk jestes lama jakich malo, zal mi twoich rodzicow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kirk Re: do Fraanka IP: *.tele2.pl 15.03.01, 15:06 pozostan w zalu chlopie, a przy okazji widziales moze Dobiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fraank do kirka IP: 212.160.195.186, 195.117.87.* 15.03.01, 15:26 chlop to twoj stary tak samo prosty jak ty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kirk Re: do kirka IP: *.tele2.pl 15.03.01, 15:31 A ty co pewnie jestes synem dwoch chlopow, co? Szkoda mi mojego drogocennego czasu na gadki z toba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fraank Re: do kirka IP: 212.160.195.186, 195.117.87.* 15.03.01, 15:37 hue hue hue kirk ale lama jestes, idz lepiej zobacz czy stara cie nie szuka, bo juz tak dlugo w chacie cie nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: do kirka IP: unknown, 193.150.166.* 15.03.01, 15:40 Kirk, a jezeli to Dobi pod pseudonimem? Probuje wciagnac cie w jak najdluzsza rozmowe aby latwo cie namierzyc....lepiej uwazaj. Fraank Dobi....to do siebie pasuje....byl juz przecie w historii Frank Drabin i Franek Dolas....moze to ciagle ta sama osoba? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kirk Do kolegi Ktosia IP: *.tele2.pl 15.03.01, 15:45 Masz cholera racje chyba zignoruje goscia (Fraanka), mowilem ci wczesniej ze Dobi zna 39 jezykow fakt to moze byc on, choc nie wiedzialem ze ma tak zenujaco niskie IQ, nie.... Dobi nie moze byc takim przyglupem! Pozdrawiam (musimy razem odpierac ataki dywersji) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Do kolegi Ktosia IP: unknown, 193.150.166.* 15.03.01, 15:48 mysle, ze w ten sposob powstal pierwszy autonomiczny fanclub Dobiego. Teraz trzeba sprawdzic czy zaliczyl juz jakies wystepy w reprezentacji Albanii, jak nie to skladamy wniosek o przyznanie mu paszportu z orzelkiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monter Re: Do kolegi Ktosia IP: *.nowa-wies.sdi.tpnet.pl 15.03.01, 16:04 zaczynam się dobrze bawić... moim zamiarem było co prawda dowiedzenie się czegoś o piłkarzu Dobim, ale z radością stwierdzam że.. Zgłaszam swój akces do Fan-Klubu "Dobiego"!! A co do Fraaanka to może jest on w prostej linii potomkiem Mieeetka ( z kawału o kozie i rozbitku) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kirk Re: Do kolegi Ktosia IP: *.tele2.pl 15.03.01, 16:09 Okay koledzy, Fan-Klub juz jest!!! Cieszymy sie Monter, ze czujesz bluesa, a raczej jedna z albanskich piesni ludowych, jaka Dobi ma w zwyczaju nucic przy goleniu... Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kirk MOTTO dla FANKLUBU!!!!! IP: *.tele2.pl 15.03.01, 17:49 Proponuje: WCZORAJ GOLOTA - DZISIAJ MALYSZ - JUTRO DOBI ! Co wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hakuna Re: MOTTO dla FANKLUBU!!!!! IP: 10.10.22.19, 212.160.188.* 15.03.01, 18:09 Ja tez sie dopisuje:) Wprawdzie na oczy go nie widzialam (do niedawna myslalam, ze jest Murzynem), ale coz to szkodzi? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boniu Re: MOTTO dla FANKLUBU!!!!! IP: *.legnica.ppp.tpnet.pl 15.03.01, 22:22 Wchodzę w to , jeśli mogę oczywiście .Fan klub Dobiego to jest to na co ma rodzina czekała od kilku pokoleń . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Picasso Re: MOTTO dla FANKLUBU!!!!! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 16.03.01, 00:23 Dziękuję mamo. To nie do Was. Po prostu polałem się ze śmiechu. Uprzejmie proszę o przyznanie mi członkostwa w fan-klubie Dobi. Muszę kończyć, bo ktoś się dobi-ja do drzwi. To jakiś kapłan. Przyniósł mi Apokalipsę. O BOŻE!. Cytuję pierwsze zdanie. " I zejdzie na Ziemię Dobi"!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: MOTTO dla FANKLUBU!!!!! IP: unknown, 193.150.166.* 16.03.01, 09:21 widze, ze sie rozwijamy. Juz zaczynam myslec o jakiejs filii. Wczoraj otrzymalem tajna informacje od Dobiego ze slowami: "akceptuje", krotkie ale jakze wyraziste. Dobi jednak ma zal do Engela, ze nie powolal go do Kadry, ale Engel tlumaczy sie tym, ze nie wie czy Dobi ma uregulowane sprawy z ambasada albanska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kirk Re: MOTTO dla FANKLUBU!!!!! IP: *.tele2.pl 16.03.01, 09:56 Ciesze sie ze grono tych ktorzy otarli sie o Dobiego lub tak przynajmniej wydaje im sie, rosnie i oplata caly nasz kraj!!!. Przypominam ze Dobi nie jest pierwszy w naszej nowozytnej historii, byl juz kierowca Kowalski z filmu Znikajacy Punkt (Vanishing Point po albansku), Rumburak z Arabelii (zdielano w CSRS jak ktos zapomnial), Don Pedro, itd. itp. Proponuje nie lekcewazyc kaplana, o ktorym wspomnial Picasso, podobno Scully i Mulder lapali juz ten trop ale wygasla im wiza pobytowa w RP (slyszalem ze dla bezpieczenstwa staraja sie teraz jednoczesnie o polska i albanska), poza tym w pore zdementowal to kosciol katolicki. Koncze optymistyczniej: Wczoraj Golota, Dzisiaj Malysz, Jutro Dobi!!! PS Slyszalem ze Dobi kurzy klasyczne albanskie cygara, ci dzisiejsi sportowcy... Wasz Captain Kirk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: MOTTO dla FANKLUBU!!!!! IP: unknown, 193.150.166.* 16.03.01, 10:04 drodzy Fani, wiem, ze marzeniem byloby zdobycie skrawka spodenek naszego idola, kilka wlosow ze skroni lub chociazby nedzny autograf (czy ktos zna albanski?, ktos nie zna albanskiego). Chwilowo wydaje sie to niemozliwe, ale wiara czyni cuda. Pamietajcie Dobi jest wsrod nas i kto wie - moze potrafi on przyjmowac postacie zarowno materialne jak i metafizyczne... Wczoraj Golota, dzisiaj Malysz, jutro Dobi... Pozdrawiam i badzcie czujni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kirk Re: MOTTO dla FANKLUBU!!!!! IP: *.tele2.pl 16.03.01, 10:24 Wlasnie znalazlem ogloszenie w Wyborczej: "No 2647389203000, str 12, z dn. 12.03.2001, dodatek Praca: Tlumacz albanskiego pilnie poszukiwany, potrzebujemy osoby w pelni dyspozycyjnej, gotowej do czestej zmiany miejsca zamieszkania, niepalacej znajomosc zagadnien pilki noznej bedzie atutem". hm........pozwolicie ze pomine to milczeniem... chociaz nie, zwroccie uwage na "niepalacej"...ha ha czyzby pokonal swa jedyna slabostke - albanskie cygara? Jesli traficie na podobne anonsy, nie zwlekajcie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zeus Re: KTO TO JEST DOBI ? IP: *.nowa-wies.sdi.tpnet.pl 16.03.01, 10:37 Natknąłem się na sensacyjną informację !!! Dobrze poinformowane źródła donoszą że Dobi jest rycerzem Jedi. Prawdziwe jego imię brzmi Dobi Wan Kenobi - drżyjmy !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kirk Re: KTO TO JEST DOBI ? IP: *.tele2.pl 16.03.01, 10:43 O cholera!!! (3673gbcdfe !!! (alban.)) PS Zeus, masz dalej chody na Olimpie?. Jesli tak to wybadaj te sprawe bardzo delikatnie, i pamietaj co mowil Szpakowski "liczy sie pierwszy kontakt z pilka..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zeus Re: KTO TO JEST DOBI ? IP: *.nowa-wies.sdi.tpnet.pl 16.03.01, 10:49 Spojrzałem z góry na okolice Tirany i zauważyłem ciekawą rzecz.Nie wiem na ile ma to związek z naszym bohaterem, ale co druga albańska rodzina ma psa rasy dobierman.Czy to tylko zbieg okoliczności ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gez Re: KTO TO JEST DOBI ? IP: unknown, 193.150.166.* 16.03.01, 10:44 to by wyjasnialo jego zamilowanie do szermierki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kirk Re: KTO TO JEST DOBI ? IP: *.tele2.pl 16.03.01, 10:54 Tak, malo kto juz pamieta ze byl mistrzem juniorow Krolestwa Albanii w szermierce choc zawsze podkreslal w wywiadach dla "Zycia Tirany" ze boi sie ran klutych, i aktualnie gra w butach bez korkow, co znakomicie ulatwia mu jego wrodzone plaskostopie... Musze konczyc bo zlapalem na "dlugich" Radio Tirana!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIrk Re: KTO TO JEST DOBI ? IP: *.tele2.pl 20.03.01, 10:47 Dobi? Slyszysz mnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fiedia Re: odpowiedź dla Kirk i ktoś. IP: *.legnica.dialog.net.pl 20.03.01, 11:51 Akurat się składa, że mieszkam w Lubinie i jestem kibicem Zagłębia Lubin, dlatego odpowiem na zadane pytanie przez Montera. Enkeleid Dobi ur. 23.05.1975 to klasyczny środkowy napastnik, poprzedni klub w jakim występował to Varteks Varażdin (liga chorwacka), w którym był najlepszym strzelcem zespołu. W drużynie Zagłębia pełni rolę dublera Klimka, albo Grzybowskiego, jego zaletą jest drybling, oraz niezły przegląd sytuacji na boisku. Teraz chciałbym napisać coś na temat wszystkich debili (w szczególności Kirk i ktoś), którzy wyśmiewają się z tego zawodnika. O ile dobrze się zorientowałem, to któryś z Was mieszka w Warszawie i jest pewnie fanem Legii. Proponuję, żebyście założyli sobie nie Fan Club, ale Fun Club największych łamag w lidze polskiej. Proponuję, aby w pierwszej kolejności jego gwiazdą był Marcin Mięciel, a poźniej Maciek Murawski. Akurat się składa, że około tygodnia temu Wasza ukochana Legia, grała (może to za dużo powiedziane) - przeszkadzała na boisku zawodnikom Zagłębia, efekt końcowy tych spotkań zna cała Polska. Jeśli zawieracie głos na forum sportowym gazety wyborczej to proponuję zapisać sie na kurs tańca góralskiego może poźniej będziecie mogli porozmawiać z kimś na ten temat, bo na temat piłki nożnej to możecie sobie porozmawiać z własną babką. Z wyrazami współczucia dla dwóch psychopatów. P.S. Szybkiego powrotu do zdrowia !!!. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: odpowiedź fiedii IP: unknown, 193.150.166.* 20.03.01, 12:11 Drogi fiedia, nie goraczkuj sie i nabierz do tego odrobiny rezerwy. Brak dystansu do takich spraw to jest dopiero uposledzenie!!! Jezeli zostaly obrazone uczuciaTwoje - wybacz i uwierz, ze nie celowo, ale moze nie zauwazyles, lecz my nie rozmawiamy o Enkeleidzie Dobim...nasz Dobi jest wirualny, pochodzi ze swiata wyobrazni, chociaz jego pierwowzorem byl (tak mi sie wydaje) pilkarz Zaglebia. Fiedia, jak sobie radzisz w zyciu bez poczucia humoru? Chociaz nie mam o tobie zbyt dobrego zdania (cenie fantazje) to pozdrawiam cie bardzo serdecznie. I jeszcze jedno (tutaj szlomcio bedzie usatysfakcjonowany bo bliski jest podjecia tropu slusznego) jestem sympatykiem Polonii Warszawa - druzyny z miasta mojego. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fiedia Re: odpowiedź dla ktosia IP: *.legnica.dialog.net.pl 20.03.01, 12:56 Niestety muszę Cię zmartwić poczucie humoru to ja mam, ale nie lubię gdy ktoś wyśmiewa się z kogoś o kim nie ma zielonego pojęcia. Ale jeśli uważasz, że Wasz Dobi jest wirtualny to możecie sobie polemizować na jego temat ze swoim kumplem Kirkiem. Myśle, że prawdziwe oblicze Dobiego (nie wirtualnego) poznasz już przy najbliższej okazji, tj. w przypadku rewanżowego meczu pucharowego 18.04.2001 r. na boisku Twojego klubu. Wtedy dopiero, będziesz mógł odpowiedzieć na pytanie Montera, bo myślę, że Dobi pokaże na co go stać (chociaż sam uważam, że nie jest z niego jakiś wirtuoz futbolu). Tak na marginesie jaki przewidujesz wynik konfrontacji. A kto to jest Szlomcio i dlaczego byłby usatysfakcjonowany ?. Pozdrawiam i łączę wyrazu szacunku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: odpowiedź dla fiedii IP: unknown, 193.150.166.* 20.03.01, 13:20 nie wykluczam, ze niedlugo o Dobim uslysze nie tylko ja, ale moze cala Polska (o tym niewitualnym rzecz jasna). Szacuneczek dla Zaglebia za ostatnie dokonania z Legia, ale trenera (przecierz znakomitego) macie z Warszawy. Zaglebie wydaje sie byc teraz na fali, podobnie jak Polonia. Stawiam na tych drugich przewaga bramki (jakze moglbym typowac inaczej). Szlomcio, to taki biedaczyna, ktory tropi mnie na forum sportowym (nie slyszales?). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fiedia Re: odpowiedź dla ktosia IP: *.legnica.dialog.net.pl 20.03.01, 13:27 Dzięki za wyczerpująca odpowiedź i myślę, że nasza wymiana zdań na temat Dobiego jest zakończona. Chciałbym jeszcze spytać co się stało z Twoim kolegą Kirkiem, czyżby temat o wirtualnym Dobim już go znużył?. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kirk Re: odpowiedź fiedii IP: *.tele2.pl 20.03.01, 14:12 Gość portalu: ktos napisał(a): > Drogi fiedia, > nie goraczkuj sie i nabierz do tego odrobiny rezerwy. Brak dystansu do takich s > praw to jest dopiero > uposledzenie!!! > Jezeli zostaly obrazone uczuciaTwoje - wybacz i uwierz, ze nie celowo, ale moze > nie zauwazyles, lecz > my nie rozmawiamy o Enkeleidzie Dobim...nasz Dobi jest wirualny, pochodzi ze sw > iata wyobrazni, > chociaz jego pierwowzorem byl (tak mi sie wydaje) pilkarz Zaglebia. > Fiedia, jak sobie radzisz w zyciu bez poczucia humoru? > Chociaz nie mam o tobie zbyt dobrego zdania (cenie fantazje) to pozdrawiam cie > bardzo serdecznie. > I jeszcze jedno (tutaj szlomcio bedzie usatysfakcjonowany bo bliski jest podjec > ia tropu slusznego) > jestem sympatykiem Polonii Warszawa - druzyny z miasta mojego. > Pozdrawiam Nic dodac nic ujac, dodam moze ze jestem fanem zarowno Legii jak i Polonii dla sprecyzowanie, a i nie mam nic przeciwko Zaglebiu, dodam jeszcze ze historia zna wielu psychopatow pozbawionych poczucia humoru, czesto nawet groznych i obawiam sie ze fiedia moze do nich nalezec... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kirk Re: odpowiedź fiedii IP: *.tele2.pl 20.03.01, 14:32 Mam jednak nadzieje ze nie nalezysz do nich, fiedia, choc najbardziej to mnie znuzyla wlasnie twoja informacja na temat Dobiego, i faktycznie chyba sprowadziles wszystko do szarego realizmu naszych nudnych boisk ligowych, a juz wydawalo nam sie ze pojawil sie nowy Superstar, choc ja i ktos wciaz wierzymy ze tak! Pozdrawiam Ciebie fiedia i wszystkich kibicow Zaglebia, szlifujcie i pilnujcie Dobiego jak najdrozszy diament... Kirk PS Moze kiedys sprowadzimy go do W-wy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fiedia Re: odpowiedź dla Kirka IP: *.legnica.dialog.net.pl 20.03.01, 18:02 Słuchaj Kirk poczucie humoru to ja mam bo treść Twojego tekstu właśnie rozbawiła mnie do łez. Teraz dopiero przestałem się śmiać, bo jak można być zarówno kibicem Polonii i Legii. To jest jak zaprzeczenie zaprzeczenia. A co do historii to właśnie stworzyłeś jej nowy rozdział o Warszawie bo jestem przekonany, że trzeba być naprawdę wielkim psycholem, żeby kibicować zarówno tym dwóm drużynom. Chociaż wiem Ty może jesteś kibicem w kapciach ?. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kirk Odpowiedz dla fiedii IP: *.tele2.pl 20.03.01, 18:18 Widze, ze nie miesci Ci sie w glowie ze mozna kibicowac druzynom z jednego miasta z prostego powodu ze jest sie od paru pokolen Warszawiakiem a oba kluby sa historia tego miasta, po czesci to rozumiem bo ty sie cieszysz ze masz jeden klub w I lidze ktory ciagle walczy o utrzymanie, i pewnie Dobi Wam nie pomoze... Natomiats moje kibicowanie jest jednak blizsze Legii, a dlatego ze moj ogolniak byl rzut beretem od stadionu i tam sie wychowywalem, a do kibicow tych normalnych Polonii nie czuje zadnego szowinizmu, moze Ty natpomiast czujesz tam jakis jad do powiedzmy Izolatora Lubin, Dynama Lubin itd. Twoj problem kolego.. Zycze jednak bardziej wyrafinowanego poczucia humoru, moze nie takiego jak maja kibice w Warszawie bo to by byl ideal, ale propnuje zaczac od drobnych kroczkow, moze ksiazeczki z dowcipami, takie male w kiosku... Pozdrowienia. PS Co by bylo gdyby nie Zawisza Czarny z Warszawy (Jablonski) nie przybyl z odsiecza co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fiedia Re: Odpowiedz dla Kirka IP: *.legnica.dialog.net.pl 20.03.01, 19:27 Nie masz się czym chwalić bo to, że jesteś od kilku pokoleń Warszawiakiem to nie twoja zasługa, więc się tak nie podniecaj. Przykro mi, że musiałeś wychowywać sie w ogólniaku (czyżby to jakiś dom zastępczy?). Ja nie mam takiego problemu jak ty bo w Lubinie jest tylko jedna drużyna piłkarska (ale masz pecha). Zastanawia mnie tylko to gdyby w pierwszej lidze grało np. 15 drużyn z Warszawy to też byś im wszystkim kibicował. Po tygodniu byłbyś całkiem schizo, i nawet to twoje poczucie humoru by ci nie pomogło. Myślę, że kibice Legii mają niezłe poczucie humoru skoro co mecz śpiewają, że Legia jest mistrzem Polski. Spróbuję uzyskać takie poczucie humoru jak ty mając świadomość, że też zaczynałeś od prostych książeczek. Pozdrawiam i łączę wyrazy współczucia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monter Re: odpowiedź dla Kirk i ktoś. IP: *.nowa-wies.sdi.tpnet.pl 22.03.01, 16:32 Nie miałem ostatnio zbyt dużo czasu, aby "pochodzić" sobie po forum. Z tym większa radością przeczytałem dzisiaj wiele nowych informacji dotyczących tematu, który mimowolnie rozpętałem. Dzięki fiedii otrzymałem informacje, które pomimo tego że stały się wartością wtórną (-)bardzo mnie zainteresowały - dzięki. Zabawa w "Dobiego" była bardzo pyszna i mam nadzieję że przy najbliższej okazji urodzi się coś równie wesołego. Pozdrawiam najbardziej aktywnych Dobbistów (Kirk,ktos)a takze fiedie i innych. P.S. Jeżeli już doszło do wynurzeń n/t sympatii klubowych, to jestem z Krakowa ( od pokoleń) i kibicuję CRACOVII... i w dalszym ciągu pozdrawiam tych, których pozdrowiłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kirk Re: KTO TO JEST DOBI ? IP: *.tele2.pl 20.03.01, 15:48 Sluchaj ktos, kto to jest ten Szlomcio? Wyglada na to ze nie jestes jego idolem. Kirk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: KTO TO JEST DOBI ? IP: unknown, 193.150.166.* 20.03.01, 16:02 Szlomcio to genialny idiota, skretynialy balwan o calkiem niemalym IQ. Sprzeczne? Mozna to pogodzic jak sie okazuje. Czlowiek z szeregiem brakow a mimo to ..... Pewnie Szlomciu to przeczytasz dzisiejszej nocy..... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kirk KTO TO JEST SZLOMCIO ? IP: *.tele2.pl 20.03.01, 17:41 Trafilem dzisiaj na jego (Szlomcia) slad na forum, jest faktycznie gienialnym imbecylem, moglby spokojnie uczestniczyc w Grand Prix (australijskich ?) glupkow wioskowych np. w pluciu do tarczy a jednoczesnie walczyc o najwyzsze trofeum w Miliarderach... Zauwazylem tez ze jest on tu bardzo znany, czy jego wirtualna slawe mozna porownac do olimpu ktory osiagnal Dobi? Pozdrowienka, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Picasso Re: DOBI SIĘ GNIEWA IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 21.03.01, 23:25 Drodzy Kirku, Ktosiu i Fiedio. Enkeled Dobi to nie ten Dobi!!!!!!!!!!! Prawdziwy Dobi gniewa się, że jest mylony ze zwykłym człowiekiem. Kazik szykuje nowy hit na wiosnę. Przytoczę refren: "DOBI, DOBI NAPADA, PRZERAŻONA LUDZI GROMADA. DOBI, DOBI ATAKUJE, ŻADNEJ LITOŚCI NIE CZUJE!" Ponoć Dobi maczał palce w zatopieniu platformy w Brazylii, a teraz ma zamiar pobawić się stacją kosmiczną MIR. P.S. Szczere pozdrowienia dla Zagłębia, trochę mniejsze dla Polonii, a jeszcze mniejsze dla Legii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fiedia Re: odpowiedź dla Picasso IP: *.legnica.dialog.net.pl 21.03.01, 23:52 Fajnie rymujesz, może zatrudnisz się w Kazikowym studiu nagrań (jakiś ukryty talent czy cuś???). A tak na poważnie dzięki za pozdrówka dla Zagłębia. Pozdrawiam. P.S. Jakiemu klubowi kibicujesz?. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: odpowiedź dla Picasso IP: unknown, 193.150.166.* 22.03.01, 09:28 stawiam na GKS Katowice, albo Gornik Zabrze lub Ruch Chorzow. Wiedzialem, ze z tym Dobim to jest cos nie tak. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Re: odpowiedź dla Picasso IP: *.proxy.aol.com 27.03.01, 04:25 Dobi to:193.150.166 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Re: odpowiedź dla Picasso IP: *.proxy.aol.com 27.03.01, 04:28 Przepraszam,DEBIL to:193.150.166 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kirk Re: DOBI SIĘ GNIEWA IP: *.tele2.pl 22.03.01, 09:37 Tak Dobi mogl podpilowac platforme w Brazylii mylnie podejrzewajac ze pracowala tam na saksach czesc drugiego skladu zespolu Flamenco, wedlug Dobiego najblizszego przeciwnika Zaglebia w Pucharze Interkontynentalnym... (Pamietasz Fiedia mowiles ze Zaglebie ma szanse na potrojna korone jako jedyny klub na swiecie, was that true?) Pozdrawiam ktosia, Fiedie, i reszte zgrywusow! Swoja droga to szkoda ze Zaglebie S i Zaglebie L to nie to samo, macie przeciez trenera ktorego lubimy w W-wie...a Sosnowiec po odejsciu Gierka z rzadu jakos kiepsko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Picasso Re:Odp. dla Fiedii IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 22.03.01, 14:14 Od zawsze w sercu Widzew Łódź. Ale nie jestem żadnym fanatykiem. Bardzo się cieszyłem, gdy np. Legia grała w LM, a nawet gdy Ruch Ch. był w finale Intertoto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kirk Re:Odp. dla Fiedii IP: *.tele2.pl 22.03.01, 14:18 Rozsadny glos, popieram! mam nadzieje ze nie jest to "Picassowski" surrealizm? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woojtus Re:Dobi cd... IP: 195.205.210.* 23.03.01, 14:58 Witam wszystkich Dobimaniaków. Sporo czasu zajęło mi prześledzenie tej dyskusji, ale nie żałuję. Przekonałem się, że istnieją jeszcze nieupośledzeni kibice (za upośledzonych uważam szalikowców, którzy nie odróżniają piłki nożnej od piłeczki do ping-ponga). Od zawsze kibicuję Wiśle, ale szanuję również inne kluby i prawdziwych kibiców. Szczególne pozdrowienia dla montera, ktos'a, kirka i Picassa. Propozycja dla Fun Clubu: Pokojowa nagroda Nobla dla Dobiego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gres1510 Re: KTO TO JEST DOBI ? IP: *.augustow.sdi.tpnet.pl 23.03.01, 10:42 Wspaniala dyskusja. Wiecej luzy (to tylko do niektorych?). Przy okazji tez zauwazylem Dobiego (? tak sie odmienia) na boiskach i zastanawialem sie skad on sie wzial w Polsce. Mysle ze moze z niego cos wyrosnac (pomimo tego ze najmniejszy nie jest :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dobi Re: KTO TO JEST DOBI ? IP: *.tele2.pl 26.03.01, 14:38 Dobi kongratulowac Oli i cala druzina Polska, my tez dugo remisowac z niemiec, ale w koniecu pszegrac :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Picasso Re: KTO TO JEST DOBI ? IP: *.bci.net.pl 26.03.01, 16:21 No, no. Nie czujesz respektu przed Dobim. Chyba, ze ta wypowiedz byla autoryzowana ( szanowny zalozycielu fan-klubu Dobiego ). Juz gdzies gratulowalem Ci, ze wydrukowali dwie Twoje wypowiedzi w piatkowej gazecie, ale ta wypowiedz zaginela w czelusciach. Pozdrowienia Wczoraj Malysz, dzis Dobi, jutro repreza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kirk Re: KTO TO JEST DOBI ? IP: *.tele2.pl 26.03.01, 16:35 Wielkie dzieki Picasso, nie ma to jak szybka kariera na stronie sportowej GW :)), zamienilbym wszystkie wydrukowane wypowiedzi na ...jeden autograf Dobiego albo chociaz zwyciestwo naszych z Ukraina i Bialorusia w kolejnych meczach, zwyciestwa z Walia nie potrzeba, bo mam z przyjaciela w Walii ktoremu kazdy remis ich reprezy sprawia ogromna radosc (licza na drugi, a w sumie juz chyba czwarty, rozumiesz waska specjalizacja). Wlasnie mejlowal ze Giggsowi dupkowi nie chcialo sie leciec do Armenii...i dlatego tylko remis...tak on zawsze na tego Giggsa, sorry troche sie rozgadalem. Pozdrawiam, Przedwczoraj Golota, wczoraj Malysz, Dzis Dobi, Jutro Polska Druzyna!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Re: do dobi IP: *.proxy.aol.com 27.03.01, 04:34 Nie nasladuj mojego czystego jezyka po przodkach przejetego,ty.ty,ty,ty,,,??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: do DOBI i Agaty IP: unknown, 193.150.166.* 27.03.01, 09:02 Szlomciu, popaprancu, imbecylu, dlaczego wchodzisz nieproszony? Mama nie wychowala? Uwielbiam jak zolc z Ciebie cieknie, to na prawde mile uczucie wiedziec, ze szlomcio=idiota zdenerwowal sie nieco. Coraz czesciej ci sie to zdarza, ale to sa objawy kangurzego obcowania. Wczesniej przyjaciele zza Odry, teraz zwierzeta slonecznej "Australii"...slomciu bidaczyno.....musie cie bolec... PS. Szlomciu, Agato, idioto...z pewnoscia zechcesz kilka bluzgow puscic odpisujac, ale prosze zrob to pod innym haslem, mniej szacunek do Dobiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dobi Anglia-Albania IP: *.tele2.pl 29.03.01, 19:25 Ahh ten Andy Cole... W morde kopany... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Picasso Re: Anglia-Albania IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 29.03.01, 23:11 Szanowny Dobi. Wiemy, że cały świat trzęsie portkami, gdy słyszy Twe czcigodne imię, ale żeby pozwalać albańskim kibicom na rzucanie różnymi przedmiotami w przeciwników ( dobrze chociaż, że w Anglików ). W Polsce by to nie przeszło. Wystarczy, że kilku chłopców z Lechii i z Pogoni zrobiło sobie mały rekonesans na Ulleval, a Fifa już chce nas wykluczać z gry o awans. A ten koleś z tele2... znowu sobie robi jaja :) Pozdrawiam wszystkich wyżej wymienionych ( oprócz anglików ) i cały naród albański. No, może z wyłączeniem wojowników z UCK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NUMIKO Re: KTO TO JEST DOBI ? IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 29.03.01, 23:43 Gość portalu: MONTER napisał(a): > Czy ktoś może coś więcej powiedzieć na temat Dobiego ? > Skąd się wziął i co prezentuje.Widziałem go w meczu z Legią i zrobił on na mnie > > bardzo dobre wrażenie. DOBI - TO OBI WAN KENOBI - tylko cicho bo się wyda! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dobi Re: KTO TO JEST DOBI ? IP: *.tele2.pl 02.04.01, 13:09 Dementuja ostatni donjeniesienia priasowe. DR. ALBAN NIE BYL I NIE JEST MOIM BRATEM. Dobi PS jak widzicie moj polski jest coraz lepsi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Balzer Re: KTO TO JEST DOBI ? IP: 212.160.42.* 02.04.01, 13:53 Dobi, jak mogles pozwolic wygrac Radzionkowowi ze swoja druzyna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dobi Re: KTO TO JEST DOBI ? IP: *.tele2.pl 02.04.01, 13:58 Ja postawil duza kasa na Radzjonkow u bjukmachiera, really duza kasa...pssst, ty nie slyszal nic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolek Re: KTO TO JEST DOBI ? IP: 213.77.34.* 12.04.01, 19:12 Wiadomość z ostatniej chwili: Z informacji podanych przed chwilą przez Prokuraturę Generelną wynika, że Dobi jest głównym podejrzanym o dokonanie zamachu na ministra Jacka Dębskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Picasso Re: KTO TO JEST DOBI ? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 13.04.01, 00:25 Kiepski żart. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Picasso Re: KTO TO JEST DOBI ? IP: *.proxy.aol.com 13.04.01, 01:49 Zle sie wyrazilem,powinno byc:Dobi-lowaty zart morela w 14-stu wcieleniach Odpowiedz Link Zgłoś