Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Polonia ukarana

06.08.03, 09:52
    Wlasnie na przegladzie zuzlowym pojawila sie notatka ze Polonia Bydgoszcz
    zostala ukarana. Juz sie nawet wystraszylem ze zamkna stadion na derby, ale
    na szczescie udalo mi sie doczytac artykul do konca :) Kara jest zamkniecie
    stadionu w przypadku powtorki wydarzen z ostatnich derbow. Nie ma natomiast
    slowa o karze finansowej. Ciekaw jestem co sadzicie o takiej karze.
    Zaznacze od razu ze mi sie cos takiego podoba (o ile rzeczywiscie nie ma kary
    finansowej), poniewaz nie uderza to bezposrednio w klub a jedynie mobilizuje
    go do zapenienia nam , czyli normalnym kibicom, bezpiczenstwa i normalnosci
    na stadionie
    Obserwuj wątek
      • Gość: iks Re: Polonia ukarana IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.03, 19:39
        Dobrze sie stalo, ze robiacy bokami klub nie bedzie musial placic za swoich
        debilnych i nieodpowiedzialnych pseudokibicow. Ciekawe, czy najblizsze derby
        przebiegna w innej atmosferze? Pomijam zachowanie idiotow, ale interesuje mnie
        jakie srodki podejma organizatorzy, aby utrudnic wnoszenie na stadion
        niebezpiecznych przedmiotow... Czego by nie m,owic i tak nie zmienie wczesniej
        powzietej decyzji: najblizsze derby na ktore pojade odbeda sie w Toruniu.
        • krotoss Re: Polonia ukarana 07.08.03, 03:06
          powiem tylko tyle, że pomijając oczywiste aspekty idiotyczności takiego
          zachowania, to obarczanie klubu zbyt surowymi karami jest grubo przesadzone.
          Otóż zobaczmy jeden nóż, butelkę czy cokolwiek innego można wnieść za
          przeproszeniem w gatkach na stadion. Więc jeżeli coś wisi na włosku może się
          znaleźć jeden uczynny, nie koniecznie z drużyny przeciwnej nawet ale choćby
          jakiś niezrównoważony dowcipniś. Tak skonstruowany przepis jest po prostu
          kuszeniem oszołomów. Pokładam jedynie nadzieję w tym iż sprawcy tacy nie
          pozostają anonimowi tak jak stało się to ostanio.
          • Gość: iks Re: Polonia ukarana IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.03, 08:47
            krotoss napisał:

> powiem tylko tyle, że pomijając oczywiste aspekty idiotyczności takiego
            > zachowania, to obarczanie klubu zbyt surowymi karami jest grubo przesadzone.
            > Otóż zobaczmy jeden nóż, butelkę czy cokolwiek innego można wnieść za
            > przeproszeniem w gatkach na stadion. Więc jeżeli coś wisi na włosku może się
            > znaleźć jeden uczynny, nie koniecznie z drużyny przeciwnej nawet ale choćby
            > jakiś niezrównoważony dowcipniś. Tak skonstruowany przepis jest po prostu
            > kuszeniem oszołomów. Pokładam jedynie nadzieję w tym iż sprawcy tacy nie
            > pozostają anonimowi tak jak stało się to ostanio.
            >

STARY, ORGANIZATOR NA ZAWODACH ZARABIA SZMAL. OWSZEM, WYDAJE GO TAKZE, M.INNYMI
            NA ODPOWIEDNIA OCHRONE. UMOWA Z FIRMA OCHRONIARSKA POWINNA BYC TAK SPISANA, ZE
            POSTAWA JAK W OSTATNIE DERBY POWINNA SIE SKONCZYC ZAPLACENIEM PRZEZ NIA KARY.
            CO DO WNOSZENIA NOZY W GACIACH... LUDZIE WYNALEZLI JUZ DAWNO TEMU PODRECZNE
            WYKRYWACZE METALU. NIE POWIESZ MI, ZE TAK TRUDNO JE ZDOBYC. NAWET JESLI
            KOSZTUJA TO SA INWESTYCJA W PRZYSZLOSC. NO ALE ROZUMIEM, ZE PRZYJEMNIEJ JEST
            WYDAWAC NA BANKIETY.
            • krotoss Re: Polonia ukarana 07.08.03, 11:08
              eee czemu ja wiedziałem, że ktoś tak napisze? :/ Czytając uważniej mój tekst
              wyżej masz wymienione obok noży buteli itd. których wykrywacz już nie wykryje,
              poza tym spójrz na lotniska gdzie tego wokół pełno a i tak niedawno reporterzy
              po 11 września prześcigali się w finezyjnych formach przemytu różnych urządzeń
              na pokłady samolotu, co im się udawało i ten Twój wykrywacz mógł..

A co do kasy, tak tak racja w ogóle Polonia ma tyle pieniędzy, żeby płacić za
              jedno machnięcie ręką jakiegoś debila kupę szmalu. Mam nadzieję, żę wiesz iż
              toniemy w długach i każde, nieoczekiwane wydatki mogą zachwiać podstawami
              klubu. Miarą zabezpieczenia powinna być szybka reakcja i usunięcie skutku jak
              i przyczyny i ewentualnie dalsze zapobieganie, a nie wyszukiwanie igły w stogu
              siana kibiców..
              • alienisko Re: Polonia ukarana 09.08.03, 15:58
                Taaa, to moze nie ma sensu chronicz kogo/czego kolwiek bo i tak komus sie uda.

Klub jest organizatorem imprezy, odpowiada za to co sie dzieje na obiekcie i
                jego problemem jest jak sie z tym upora.

Poza tym powinni dostac kare finansowa, bo w dzisiejszych czasach jak ktos nie
                dostanie po kieszeni to uwaza, ze wszystko jest OK. Niby dlaczego Apator
                dostal, a Polonia nie? Bo Apatora ma kasa, a Polonia nie ma? Jak nie ma to
                niech nie jezdzi w ekstralidze.
                • Gość: sasiad Re: Polonia ukarana IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 09.08.03, 22:35
                  alienisko napisał:

> Taaa, to moze nie ma sensu chronicz kogo/czego kolwiek bo i tak komus sie
                  uda.
                  >
                  > Klub jest organizatorem imprezy, odpowiada za to co sie dzieje na obiekcie i
                  > jego problemem jest jak sie z tym upora.
                  >
                  > Poza tym powinni dostac kare finansowa, bo w dzisiejszych czasach jak ktos
                  nie
                  > dostanie po kieszeni to uwaza, ze wszystko jest OK. Niby dlaczego Apator
                  > dostal, a Polonia nie? Bo Apatora ma kasa, a Polonia nie ma? Jak nie ma to
                  > niech nie jezdzi w ekstralidze.

my chyba tez dostalismy w zawieszeniu
                  pzdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka