Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Dlaczego "GW" robi ważny temat z zasranego "futbolu" amerykańskiego?

IP: 10.129.208.* / *.acn.pl 12.04.01, 13:52
    Gówno mnie obchodzi skretyniały troglodyta pan Janikowski. Gówno mnie obchozi
    idiotyczna gra która Jankesi nazywają nie wiedzieć czemu futbolem. Niech pan
    Leniarski przeniesie się ze swoimi pasjami gdzieś indziej a "GW" niech zajmie
    się tym co naprawdę interesuje ludzi w Polsce, tym co jest nam bliższe niż
    jakieś głupie zaoeceaniczne rozgrywki
    Obserwuj wątek
      • Gość: Koczis Re: Dlaczego IP: *.pnl.philips.com 12.04.01, 13:55
        Nie chcesz nie czytaj
      • Gość: zbyszko Re: Dlaczego IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.04.01, 15:13
        Zgadzam sie z faflonem, ogólnopolski dziennik powinien pisać o tym co i
        interesuje Polaków. A może jest to próba pozyskania czytelników za oceanem?
        Wiadomo przecież , że większośc Polonusów nie lubi GW z racji swego
        oszołomienia narodowo-ciemnogrodzkiego
        • Gość: relom Re: Dlaczego IP: *.de.deuba.com 12.04.01, 15:23
          niedlugo informacje sportowe dotyczyc beda nie tylko futbolu amer. ale rowniez "bejsbola", "carlingu".
          "shorttracku", golfa i rodeo. Czy o czyms zapomnialem?
          • Gość: Michal Re: Dlaczego IP: *.tiaa-cref.org 12.04.01, 15:41
            Zgadzam sie ze amerykanska pilka reczna AKA rugby dla pedalow to sie do niczego
            nie nadaje. Pozatym nie sadze zeby sie polonia interesowala Jankowski, ulubiony
            troglodyta poloni to jest Andrzej, przecie. A wracjac do GW to ja podzielam
            oszolomienie ciemnogrockie, opinie zywcem z NYT, totalna indoktrynacja.
            pozdrawiam
            • Gość: Wlodek Re: Dlaczego IP: *.shl.ca 12.04.01, 18:04
              Ja wlasnie z owej Polonii zza morza i jesli to dla mnie ten futbol Pan J
              opisujesz, to se Pan daruj. NIE PO TO WCHODZE NA GAZETE by o tutejszych
              spektaklach czytac [bo ze sportem to ma niewiele wspolnego].
            • Gość: polok Re: Dlaczego IP: *.65wack-echat.corecomm.net 14.04.01, 04:05
              MICHAL (NIE OBRAZ SIE)NIE WIESZ ZA DUZO O POLONI TO NIE MOW.CHODZA NA KOSZA NA
              HOCHEY ,NA FOOTBOLL I NA WIELE INNYCH CIEKAWYCH RZECZY .TEN WASZ WYSMIEWANY
              BEJZBOLOOOOOL TO JEST WIELKA SZTUKA.UDERZ W PILKE PALA TAK ZEBY LECIALA TAM
              GDZIE MA LECIEC Z PREDKOSCIA 165 KILOMETROW NA GODZINE.MYSLISZ ZE TAKIE TE
              HAMERYKANY SA GLUPIE I PLACA ZA DARMO GOSCIOM 20-30 MILIONOW NA ROK????NIE MYSL
              JAK ZOSZOLOMIONY EUROPEJCZYK BO NIE WIESZ O CZYM MOWISZ.POJEDZ DO STANOW,CUBE
              JAPONIE I ZOBACZYSZ ZE SPORTY AMERYKANSKIE NIE SA WCALE LATWE.TRUST ME !!
          • Gość: Judytka Re: Dlaczego -do morela IP: *.proxy.aol.com 13.04.01, 02:01
            you s.n of the b...h!ty morel,ty wsedze jestesz.......najglupsy bo tata
            powiedzal ze ce sukka wykocyla jako ostatnego sceniaka a twoje starse
            sceniaki,braty,po glowie twoiej skakaly i dzisaj w niej tyko woda jezt,cy to
            prawdzywa chystorya?morel,psyznaj se
            • Gość: ktos Re: Dlaczego -do morela IP: *.vron1.nj.home.com 21.04.01, 21:18
              Gość portalu: Judytka napisał(a):

> you s.n of the b...h!ty morel,ty wsedze jestesz.......najglupsy bo tata
              > powiedzal ze ce sukka wykocyla jako ostatnego sceniaka a twoje starse
              > sceniaki,braty,po glowie twoiej skakaly i dzisaj w niej tyko woda jezt,cy to
              > prawdzywa chystorya?morel,psyznaj se

Ale wies!!!

• Gość: polok ??????????? IP: *.65wack-echat.corecomm.net 14.04.01, 03:56
            ALEZ EUROPEJCZYKU ZAPOMNIALES CHOCIAZBY O HOCKEY ,GOLF I O KOSZYKOWCE!!!JAK
            MOZNA TAK EUROPEJCZYKU TAKI ZNAWCA SPORTU????
        • Gość: polok Re: Dlaczego IP: *.65wack-echat.corecomm.net 14.04.01, 03:53
          Dla ciebie wislany polaczku polak musi chodzic na pilke nozna i mieszkac w
          polsce przez 387 dni w roku w polsce tak???jestem polakiem i ta gazeta pisze
          dla mnie o moim sporcie,pasuje ci???p.o.l.a.c.z.k.u.????
      • Gość: Miki Re: Dlaczego IP: 195.116.163.* 12.04.01, 18:38
        Popieram!!!!!!!!!!Co to kurwa jest jakiś tam futbal amerykański?
        • Gość: polok Re: Dlaczego MIKI??? IP: *.65wack-echat.corecomm.net 14.04.01, 03:58
          .CO TO JEST FUTBOL AMERYKANSKI???TO JEST DOKLADNIE COS
          CZEGO NIE ROZUMIESZ TYM SWOIM SPORTOWYM MOZSZCZKIEM
      • Gość: Optyk Re: Dlaczego IP: *.tnt2.sjc4.da.uu.net 12.04.01, 19:01
        Panowie widze ostro i po mesku traktujecie tak Janikowskiego, futbol amerykanski
        a nawet red. Leniarskiego. Wieszkosc waszej agresji wynika tylko i wylacznie z
        nieznajomoci zasad tej gry, jak rowniez bejsbola itp.Powodem Waszytch atakow jest
        objaw naszej typowej polskiej zazdrosci. Ale Polacy sa nietylko w Warszawie,
        Koluszkach czy Pierdziszewie, ale mieszkaja rowniez w USA, gdzie futbol
        amerykanski robi furore, a na stadionach zasiada miedzy 60000 a 80000 widzow bez
        wzgledu na to jak gra ich druzyna. Na poczatku pobytu w USA mialem opinie podobna
        do Waszej, ale po zapoznaniu sie z zasadami gry przyznaje ze wywoluje emocje i
        jedyne co trzeba znac to zasady tej gry. Zupelnie nierozumiem atakow na red.
        Leniarskiego, daje informacje wszystkim Polakom nietylko tym antyamerykanskim,
        natomiast dla sympatykow futbolu polecam strone interia.pl, pisze tam(ciekawe jak
        dlugo jeszcze) niejaki Reiko, robi dobra robote. Red. REiko Kuma czacze i oto
        chodzi. W GW naprawde niewiele jest o sportach amerykanskich, a szkoda z drugiej
        strony jednak nalezy zachowac respekt to reszty czytelnikow

• Gość: Faflon Re: Dlaczego IP: 10.129.208.* / *.acn.pl 12.04.01, 19:44
          No dobra ale przecież Polacy w USA mogą sobie kupić np "Nowy Dziennik" to
          niezła gazeta, na pewno wyniesie ich taniej niż "GW". W końcu nie tak wiele
          osób przestawia się tylko i wyłącznie na internetowe wydania gazet
        • Gość: Michal Ales mnie rozszyfrowal Optyk IP: *.tiaa-cref.org 12.04.01, 21:06
          Gratlacje, prawdziwy Szerlok z Ciebie! Rozgryzles mnie. Wiesz lepiej co ja wiem
          i czego nie wiem! Wysmienicie! Troche skoromnosci! Dales sie otumanic
          franczyzie i teraz odpierdzilesz tu jaks demagogie. Twoje grzeczne slowka
          niestey nie zmienia mojej "typowo polskiej ciemnogrodzkiej agresji" wobec
          przerazajacego i nieznanego sportu! Powodzenia tylko uwazaj zeby Ci druzyny nie
          przeniesli do Albuquerque bo sie bedziesz musial przeprowadzic. I nie oszukuj
          sie nie tylko biedne glupie polaki jak ja sam sie smieja z tych twoich "gier
          zespolowych". Tylko czekac jak w NHL bedziemy mieli 5 minutowe przerwy na
          reklamy co 3 minuty.

• Gość: kibicek Re: Dlaczego IP: *.tnt2.sjc4.da.uu.net 12.04.01, 19:16
        Zgadzam sie z OPTYKIEM, nalezy tylko podziekowac GW za podawania chociaz w
        takim wymiarze wiesci zza wielkiej wody. Szkoda ze tak niewielu POLAKOW zna sie
        na futbolu amerykanskim czy bejbola. Co do Interii to tez sie zgadzam, gostek
        co pisze o Futbolu i Janikowskim jest swietny i ma talent, natomiast ten od
        zuzla w INTERII jest beznadziejny szybko powinien dac sobie spokoj z pisaniem.
        Pozdrawiam wszystkich fanow FUTBOLU AMERYKANSKIEGO i Besjbola. GO RAIDERS
        • Gość: Qjon Re: Dlaczego IP: *.bytom-miechowice.sdi.tpnet.pl 12.04.01, 21:55
          Szkoda tylko, że o polskiej lidze hokejowej GW w wydaniu ogólnopolskim napisała
          dopiero po zdobyciu przez Unię mistrzostwa. Podczas sezonu zasadniczego i play-
          off żadnej wzmianki o tej dyscyplinie tak jakby się w hokeja w ogóle w Polsce
          nie grało. Myślę, że to ciekawsze niż życiorys Janikowskiego i wyniki NFL.
          Pzdr. dla wszystkich fanów PLH.
          • Gość: scott Re: Do nieuswiadomionych psow! IP: *.proxy.aol.com 12.04.01, 23:46
            I znowu sfora brudnych wytaczanych w krowim lajnie kundli zaczela szczekac na
            rozkaz ich cieknacej wlasnie suki -molera!Czy ktorykolwiek z was czworonogow
            obejrzal chociaz jeden mecz footballu amerykanskiego?Czy w waszych caninych
            mozgownicach zaswitalo dlaczego po sto tysiecy ludzi oglada mecz na zywo a
            kilkadziesiat milionow przed telewizorem ?Moze nie dla tego ze wszyscy tutaj sa
            popierdoleni a moze wlasnie dlatego ze jest to widowisko ciekawe?O wiele
            ciekawsze niz nasza ukochana pilkarska ligowa szarzyzna!Jestem wielkim fanem
            pilki noznej nawet uprawialem ja swego czasu wyczynowo(nie wpierdalaj swoich
            idiotycznych komentarzy moler bo 90procent ludzi zacznie znowu rzygac)w jednym
            z klubow obecnej extraklasy ale niestety to co ma do zaoferowania football
            amerykanski przerasta kilkakrotnie nasza kopanine zycze tym wszystkim
            wykastrowanym nierasowcom -Sprawdz czy to suka zanim zaczniesz ja lizac!!
            • Gość: NFLowiec Optyk ze Scottem maja racje, w NFL mozna sie zakochac IP: *.tnt11.sjc4.da.uu.net 13.04.01, 02:47
              Scott jest dosyc dosadny w swoich slowach ale podobnie jak Optyk ma racje.
              Mecz przecietniakow w NFL, wywoluje wieksze emocje i napiecie niz szczyt ligowy
              w pilkarskiej polskiej extraklasie. Oprawa meczy, sposob pokazywania w TV,
              nawet kilkuminutowe przerwy na reklame niepozbawiajaja emocji.
              Co najwazniejsze cos nieslychac aby wlasciciele druzyn futbolowych z NFL,mieli
              klopoty finansowe, malo tego placa krocie swoim graczom bo maja z czego, nikt
              nieczeka na pieniadze. Ludzie placa od 50 do 500 dolarow za bilet nie dlatego
              ze jest glupi czy bogaty, ale tak jak powiedzial bardzo soczyscie Scott ze jest
              to gra bardzo ciekawa - kazdy moze wygrac z kazdym, a to robi widowisko.
              Pozdrawiam wszystkich fanow NFL
              • Gość: scott Re: do nflowca IP: *.proxy.aol.com 13.04.01, 03:33
                Pozdrowko do goscia z klasa!Zrozum ze do tej bandy bezwlosych makakow inaczej
                nie mozna nie zrozumieja!Nawet odpisywac sie staraja ciezko im to idzie ale
                chociaz od czasu do czasu ich zapajeczyniona mozgownica odreagowuje .Jezeli
                chodzi o naszego Janikowskiego to cieniutki on jakis taki przestraszony moze
                sie wyrobi w przyszlym roku -musi zdecydowanie przestac pic!
                • Gość: Scott Re: do nflowca IP: *.proxy.aol.com 13.04.01, 05:10
                  Wy czerwone swinki ja lubie NFL bo gralem w jednej z druzyn.Gralem pozycje
                  TIGHTEND(CIASNY KONIEC).Ale od kiedy poznalem Szlomcia(moj kochanek)juz nie
                  moge grac bo nie jestem tightend(ciasny koniec)
                  • Gość: Szlomcio Re: do nflowca IP: 64.12.106.* 13.04.01, 06:02
                    Gość portalu: Scott napisał(a):

> Wy czerwone swinki ja lubie NFL bo gralem w jednej z druzyn.Gralem pozycje
                    > TIGHTEND(CIASNY KONIEC).Ale od kiedy poznalem Szlomcia(moj kochanek)juz nie
                    > moge grac bo nie jestem tightend(ciasny koniec)

to prawda
                  • Gość: scott Re: do nflowca IP: *.proxy.aol.com 18.04.01, 06:28
                    Gość portalu: Scott napisał(a):

> Wy czerwone swinki ja lubie NFL bo gralem w jednej z druzyn.Gralem pozycje
                    > TIGHTEND(CIASNY KONIEC).Ale od kiedy poznalem Szlomcia(moj kochanek)juz nie
                    > moge grac bo nie jestem tightend(ciasny koniec)

to byly piekne dni(ze Szlomciem)
                • Gość: polok Re: do nflowca????? IP: *.65wack-echat.corecomm.net 14.04.01, 04:15
                  cieniutki nie cieniutki ale nigdy nie wybrano kickera w drafcie w pierwszej
                  rundzie tak wysoko.po za tym zarabia pare baniek na rok a zaden polski pilkarz
                  nie zarabia cwierc tyle co on.
              • Gość: Wlodek Re: Optyk ze Scottem maja racje, w NFL mozna sie zakochac IP: *.shl.ca 13.04.01, 18:13
                Zakochac to Ja sie wole w Kurnikowej, ale kazdemu wedle upodoban...
                Przyczyny popularnosci pseudo-sportow w Ameryce zlozone i nie tu o tem. Emocje
                wzbudza nie sport, ale brutalne widowisko przepychajacych sie mutantow, niczem
                rzezie gladiatorow za Nerona. Ale niech kazdy bawi sie tak jak lubi. Pytanie
                jeno - dlaczego GW to zajmuje ? To tak jakby dziennikarzyna z np. Miami Herald
                opisywal rozgrywki Polskiej Eksatraklasy. Niby mozna, tylko po co ?
                Polacy w Ameryce, ktorych 'sporty' te interesuja, nie beda szukali komentarzy w
                pisemkach polskich. Natomiast w Polsce to moze byc jeno przejaw ciaglej jeszcze
                balwochwalczej fascynacji wsiem co amerykanskie.
                • Gość: polok glupoty pleciesz glupcze!! IP: *.65wack-echat.corecomm.net 14.04.01, 04:55
                  w powaznych codziennych gazetach widzialem na pierwszej stronie informacje o
                  polskiej lidze koszykowki.dlaczehgo o tym pisza ??bo sa otwarci na swiat!!
                  dlatego twoja europka zawsze bedzie tylko dla niemcow,francuzow,polakow i
                  anglikow.nie chcesz zrozumiec innych ludzi to nie ale nie udowadniaj zes jest
                  czyms lepszym bo to do stanow przyjezdzaja europejczycy i zarabiaja miliony a
                  nie na odwrot.DLACZEGO TA WIELKA SPORTOWA EUROPA NIE PLACI SPORTOWCOM TAK JAK
                  W STANACH HE???
                  • Gość: Szlomcio Re: glupoty pleciesz glupcze!!-do Poloka IP: *.proxy.aol.com 14.04.01, 05:57
                    To jest jedyna,najtrafniejsza odpowiedz dla europejskich durniow.Miedzy nami
                    Polok co myslisz o tym,dlaczego Michalczewski na chama chce walczyc z Roy-em?
                    Przeciez dobrze wie ,ze bedzie to ostatnia walka w jego zyciu.Co o tym
                    myslisz,co go do tego sklania?
                    • Gość: polok Re: glupoty pleciesz glupcze!!-do szlomcia IP: *.65wack-echat.corecomm.net 14.04.01, 19:58
                      a ro now co go do tego sklania .probably money!!!kapuszka!!!niech przyjedzie do
                      stanow michalczewski,nie wiem dlaczego do tej pory nie przyjechal??
                  • Gość: czarek Re: glupoty pleciesz glupcze!! IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 14.04.01, 13:53
                    Gość portalu: polok napisał(a):

> w powaznych codziennych gazetach widzialem na pierwszej stronie informacje o
                    > polskiej lidze koszykowki.dlaczehgo o tym pisza ??bo sa otwarci na swiat!!
                    > dlatego twoja europka zawsze bedzie tylko dla niemcow,francuzow,polakow i
                    > anglikow.nie chcesz zrozumiec innych ludzi to nie ale nie udowadniaj zes jest
                    > czyms lepszym bo to do stanow przyjezdzaja europejczycy i zarabiaja miliony a
                    > nie na odwrot.DLACZEGO TA WIELKA SPORTOWA EUROPA NIE PLACI SPORTOWCOM TAK JAK
                    > W STANACH HE???

HE??? ano dla tego, ze nie sa tacy durni jak amerykanie! Powiedz mi amerykanski
                    Poloku kiedy zorganizowano Mistrzostwa Swiata w amerykanskiej odmianie rugby
                    (tak, tak poloku to jest wlasnie europejskie rugby, tylko zmodyfikowane, zaden to
                    futtboll ) Mistrzostwami w pilce noznej pasjonuje sie caly swiat, na mecze w
                    Europie, Afryce, Ameryce Poludniowej, Azji, ba! Nawet w Australii ( chociazby
                    mecz el. MS Australia - Iran ) przychodzi po 100.000 ludzi, nie mowiac o klubach
                    w wymienionych kontynentow. Nie mam nic przeciw zadnej dyscyplinie sportowej, ale
                    denerwuje mnie Amerykanski patent na wylacznosc nazwy Footboll, przywlaszcyliscie
                    sobie nazwe o wieloletniej tradycji, jakie to amerykanskie! Jednoczesnie
                    wymysliliscie sobie, ze Footboll Europejski bedzie sie nazywal soccer, wasza
                    ekspansja z amerykanskim rugby w Europie zakonczyla sie totalna katastrofa, na
                    mecze w Frankfurcie, czy w Amsterdamie przychodzi po trzy tysiace widzow i nie
                    gadajcie bzdur, w Japonii najwieksza popularnoscia cieszy sie J-league, na kazdym
                    meczu o Puchar Interkontynalny przychodza tlumy kibicow - a futtboll amerykanski?
                    no coz, prawdopodobnie nigdy nie wyjdzie ze swej zasciankowosci, moze to i
                    dobrze, bo o czym by mogli poloki z Hameryki pisac?
                    Pozdrawiam

• Gość: polok czarus,chciales zebym po tobie pojechal?no to masz IP: *.65wack-echat.corecomm.net 14.04.01, 20:21
                      ......HE??? ano dla tego, ze nie sa tacy durni jak amerykanie! Powiedz mi
                      amerykanski
                      Poloku kiedy zorganizowano Mistrzostwa Swiata w amerykanskiej odmianie rugby
                      (tak, tak poloku to jest wlasnie europejskie rugby, tylko zmodyfikowane, zaden
                      to
                      futtboll ) ..........co do twojego wpisu.po pierwsze wolnosc slowa kazdy moze
                      nazywac tak jak chce sport ktory uprawia.dla cxiebie nie wislany polaczku dla
                      milionow innych ludzi jest odmiana!!!.po drugie jeszcze raz ci mowie ze kicker
                      (janikowski)jest najwazniejszym gosciem na boisku(razem z wide receivers i
                      quatherbacks ,and defence).po za tym europejczyku to nie amerykanie tylko takie
                      glaby jak ty chca miec wylacznosc na wszystko nawet na dyscypliny sportu(nie
                      przejmuj sie,typowe dla europppyyyy)................"""""""""ze Footboll
                      Europejski bedzie sie nazywal soccer, wasza
                      ekspansja z amerykanskim rugby w Europie zakonczyla sie totalna katastrofa, na
                      mecze w Frankfurcie, czy w Amsterdamie przychodzi po trzy tysiace widzow i nie
                      gadajcie bzdur""""""""""co ty wiesz palancie o euro lidze futbolu.wszyscy
                      ktorzy sie nie zalapuja lub sa za starzy laduja w europie(dlaczego nie w
                      polsce,przeciez ona taka sportowa??)na zachodzie europy jakos im placa bo tam
                      graja,czyli blaznie ktos na te mecze przychodzi i sponsorzy sie tez znajduja!!!
                      transmisje w stanach sa caly czas z europy????a z do twojej europy co jest niby
                      tak transmitowane ze stanow????palancie !!!w japonii tez graja bejzbolisci ze
                      stanow!!dlaczego?bo im tam placa!!!!nie malo!!!a w
                      europienie!!!.......................prawdopodobnie nigdy nie wyjdzie ze swej
                      zasciankowosci, moze to i
                      dobrze, bo o czym by mogli poloki z Hameryki pisac?
                      Pozdrawiam

......jak mozesz nazywac zasciankowoscia cos na co przychodza setki((((SETKI
                      PALANCIE!!!)))))TYSIECY LUDZI a na mecz w warszawie na legie przychodzi 4,5
                      tysiaca.daruj sobie te zarty please!!!z hamerykanskim pozdrowieniem dla
                      europejczyka czarusia z nad wisly hal are youuu(jak zrobilem blad to mnie
                      popraw,w europie wszystko wiedza najlepiej))
                      • Gość: czarek Re: polok, nie pojechales i nic nie mam IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 15.04.01, 03:04
                        Wolnosc slowa, oczywiscie masz racje, kazdy moze nazywac jak chce sport ktory
                        uprawia, zgadzam sie z toba, lecz widzisz, to amerykanie wymyslili nazwe
                        soccer, aby przywlaszczyc sobie slowo footboll. Soccer jako nazwa pilki noznej
                        praktycznie ( oprocz Japonii ) sie nie przyjela, co nie przeszkadza w USA z
                        uporem maniaka nazywaniem Footboll'u soccer'em. Sama nazwa Footboll nic nie
                        daje polnocnym amerykanom w popularyzacji tej dyscypliny w innych czesciach
                        swiata.
                        Doskonale wiem, ze w eurolidze graja sami weteranii lub zawodnicy za slabi do
                        NFL, to nic nie zmienia, w europejskiej koszykowce tez sa weterani NBA, lecz
                        cieszy sie ona duza popularnoscia w Europie. Co do sponsorow, a czy ty
                        slyszales ze futbol amerykanski sponsorowala wlasnie NFL? sponsorowala! Juz
                        nie, poniewaz utopiono dziesiatki milionow dolarow w interes, ktory okazal sie
                        totalna klapa, tak samo bylo z transmisjami ze spotkan NFL, eurosport wycofal
                        sie z tego kilka lat temu, poniewaz cieszylo sie to niskim zainteresowaniem
                        widzow. Nawet Polska TV panstwowa kilka razy pokazala finaly NFL. Dlatego dziwi
                        mnie, ze w kraju gdzie futbol amerykanski ma zwolennikow w ulamkach jednego
                        procenta, drukuje sie artykuly na cala strone w najpoczytniejszym dzienniku w
                        Polsce, ignorujac dyscypliny bardziej popularne jak hokej czy siatkowka.
                        Polski futbol przezywa obecnie ogromny kryzys i to jest fakt, rozne sa tego
                        przyczyny, glowna przyczyna jest powod ekonomiczny, nie ma pieniedzy na
                        szkolenia mlodych zawodnikow, poprawiania warunkow bytowych w klubach, nawet na
                        wybudowanie porzadnego stadionu, ale przeciez jeszcze nie tak znowu dawno temu,
                        na mecze reprezentacji przychodzilo 100.000 ludzi. Nie ma co porownywac biednej
                        Polski do USA, futbol istnieje nie tylko w Polsce, sa bogate kluby gdzie placi
                        sie tez nie malo, MLS tez do biednych sie nie zalicza i chociaz wystepuja tam
                        sami weteranii swiatowych boisk, to przychodzi na nia po dwadziescia,
                        trzydziesci tysiecy ludzii.
                        Pozdrawiam - wislany polaczek, glab, palant, blazen, w twoim wyobrazeniu
                        piszacy z zabitej dechami chalupy half starved ( jak zrobilem blad to mnie
                        popraw ) czarus z nad wisly.
                        • Gość: Szlomcio Re: polok, nie pojechales i nic nie mam-do Czarka IP: *.proxy.aol.com 15.04.01, 07:22
                          Czarek,pogubiles sie co nie miara w swojej ostatniej wypowiedzi.Dobra,moze i
                          masz racje,dzisiaj swietujmy,a jutro do roboty.Wesolych Swiat Wielkanocnych i
                          obfitego Smigusa-Dyngusa dla Ciebie ty krzykaczu,swoja droga,bez nas nie byloby
                          tego forum,no nie?
              • Gość: Rudy Re: Optyk ze Scottem maja racje, w NFL mozna sie zakochac IP: *.kgr.club-internet.fr 21.04.01, 14:05
                Ja juz sie zakochalem od 15 lat. :=)))) Mam niadzieje ze w football zagramy w polsce juz wkrotce. Naokolo
                przeciwnikow nie brakuje --> ZOBACZ CO SIE DZIEJE W NIEMCZECH. W Pradze fajna druzyna.

Pozdrawiam wszystkich tych co wiedza jaka roznica jest miedzy footballem a innimi 'sportami'.

:=) Piotr Rudy / Linebacker Druzyny Francji 94-98 / Trener Geneva SEAHAWKS
                • Gość: polok BRAWO RUDY!!!! IP: *.65wack-echat.corecomm.net 22.04.01, 19:02
                  DOBRZE ZE SA TACY LUDZIE W EUROPIE JA TY A NIE LUDZIE KTORZY NIE CHCA DOPUSCIC
                  DO ROZWOJU TEGO FENOMENALNEGO SPORTU!!!
          • Gość: polok Re: Dlaczego qoin??? IP: *.65wack-echat.corecomm.net 14.04.01, 04:12
            dla mnie nie moze dla ciebie tak !!hockey tez lubie nawet mam bilety na caly
            sezon
        • Gość: polok Re: Dlaczego kibicek?? IP: *.65wack-echat.corecomm.net 14.04.01, 04:09
          czolem!!!go chicago bears and dallas cowboys!!
      • Gość: Lechita Ale jestescie glupi IP: *.netinc.ca 13.04.01, 05:55
        Nie przepadam za futbolem am. i nie mam zamiaru tego
        sportu bronic. Ale jak wam tak sie nie podoba to NIKT
        WAS NIE ZMUSZA CZYTAC! Przestancie pierdolic glupoty.
        Narzekacie jak stare baby.
      • Gość: Levy Re: Dlaczego IP: *.*.*.* 13.04.01, 10:31
        Nie udało mi się do końca zrozumieć zasad ani "futbolu" amerykańskiego (dziwne,
        przecież piłka najczęściej jest w rękach) ani baseballu, więc nie oglądam. Poza
        tym nie pociąga mnie widok napakowanych osiłków, łamiących kości przeciwnikom.
        Ale jak ktoś chce - proszę bardzo.
        Moglibyśmy się nauczyć czegoś innego - zachowania na stadionie. Dlaczego tam
        mogą bezpiecznie przyjść całe rodziny, bez obaw, że zgraja bydlaków (nie
        ubliżając bydłu, bo to pożyteczne zwierzęta) zacznie rzucać w nich krzesełkami
        czy kamieniami? Tam chyba nie zdarzają się chóralne wrzaski w stylu "Legia
        k...", czy "Widzew Żydy"? Nie mówię o rozróbach jakie bywają po meczach w
        miastach, ale nie chcę brać udziału w czymś takim więc nie wychodzę. Ale
        kupując bilet na mecz zawieram umowę, że spędzę ten czas bezpiecznie.

Właściwie to jest myśl - jeśli ktoś zostanie poszkodowany podczas meczu
        polskiej "ekstraklasy" niech zaskarży organizatorów, że nie zapewnili mu
        bezpieczeństwa. Może wtedy kluby zwrócą większą uwagę na te sprawy, a nie na
        zajmowanie się sprzedażą meczy.
        • Gość: relom Re: Dlaczego IP: *.de.deuba.com 13.04.01, 11:18
          nie rozumiem fascynacji futbolem amer. tak jak nie rozumiem skad tylu wodoglowcow ma dostep do internetu.
          Ameryka to wielkie bogate gowno i jedyne co dali swiatu to swietny ketchup oraz przystan dla pryszczatych
          zfrustrowanych nieukow takich jak np: scott. Najwiecej na swiecie jest tam lachmaniarzy z calego swiata, w tym
          takze z Polski (niestety). Dowcipy o Polakach opowiadane w Stanach z taka latwoscia jak w Polsce o Zydach
          maja swoje podloze (prawda polska rodzino aol? - nie odpowiadajcie bo i tak znacie zaledwie kila wulgaryzmow,
          ktore pozwalaja sie wam komunikowac, po szostej klasie szkoly podstawej mialy byc kolejne slowka ale nie
          dotrwaliscie).
          Stwierdzam, ze forum schodzi na psy. Sila idiotow jest zbyt duza, aby tkwic wsrod nich, bo to uwlaszcza
          ludzkiej godnosci (aol, wiecie co to jest godnosc?).
          Pozdrawiam aol i zycze wam, abyscie kiedys dostali jakas prace na szczesliwej amerykansko-australijskiej ziemi,
          ktora pozwoli zarobic na dermatologa. Wyjechaliscie za chlebem kible czyscic to szanujcie to przynajmniej bo od
          tego zalezy wasz byt.
          Wasz rozbawiony relom.
          Dzieki za potwierdzenie moich teorii.
          Kochani, jeszcze raz was pozdrawiam, byliscie wspaniali w demonstracji swojej bezsensownej egzystencji
          Pa
          • Gość: scott Re: Dlaczego -do molera IP: *.proxy.aol.com 13.04.01, 16:17
            Nie rozumiesz wiele rzeczy kochanienki Musisz sie jeszcze duzo uczyc na
            przyklad jak uzywac lewa polkule mozgowa na rowni z prawa !!!
          • Gość: scott Re: Dlaczego -do molera IP: *.proxy.aol.com 13.04.01, 16:17
            Nie rozumiesz wiele rzeczy kochanienki Musisz sie jeszcze duzo uczyc na
            przyklad jak uzywac lewa polkule mozgowa na rowni z prawa !!!
          • Gość: polok Re: Dlaczego ??? IP: *.65wack-echat.corecomm.net 14.04.01, 03:42
            czy aby wszyscy pojechali kible czyscic???a po za tym moj znajomy ma clining
            service i na rok ma income(zarobki)73 tysiace dolarow a ty polaczku ile
            zarabiasz???(jesli twojej polskiej dumy to nie urazi)........ILE??????
      • Gość: zbyszko do optyka i jemu podobnych IP: 217.99.0.* 13.04.01, 14:46
        Zrozumienie zasad tego durnowatego "sportu", oraz fakt popularności w US nie ma
        tu nic do rzeczy. U nas w u nas na starym kontynencie gra się w RUGBY -
        SŁYSZELIŚCIE JANKESI O CZYMŚ TAKIM??? A wasza chora modyfikacja nikogo tu nie
        interesuje, przyjijcie do wiadomości ten fakt

Chodzi o to w dziennik GW jest przeznaczony dla Polaków w kraju a nie dla
        polonusów - wy i tak nie kupicie tej gazetki, pytanie zatem brzmi po co
        opisywać to co nikogo nie intersuje??? Czekam na opinie Polaków, dziękuję panom
        zza oceanu
        • giermo Re: do optyka i jemu podobnych 13.04.01, 18:26
          zbyszko:
          Za ocanem to tez as Polacy tylko maja rozne poglady (wylaczam posty ludzi z
          malymi chujami bo oni to nie maja pogladow tylko kompleksy), kazdy niech oglada
          co chce. Ja tez moge miec swoja opinie: widownia NFL to ci sami kolesie co
          ogladaja WWF, otumanieni prze Bud.

giermo
          AKA Michal
          PS
          Popieram wniosek o rejestracji, przynajmniej sie nie beda podszywac ze swoimi
          bredniami.
          • zbyszko do giermo 13.04.01, 19:28
            Przepraszam wszystkich , którzy poczuli sie dotknięci. Jasne , że są ludzie i
            taborety, także w stanach

bez urazy!
            PoZDRo!
        • Gość: Lechita Re: do optyka i jemu podobnych IP: *.netinc.ca 13.04.01, 18:27
          Gość portalu: zbyszko napisał(a):

> Zrozumienie zasad tego durnowatego "sportu", oraz fakt popularności w US nie ma
          >
          > tu nic do rzeczy. U nas w u nas na starym kontynencie gra się w RUGBY -
          > SŁYSZELIŚCIE JANKESI O CZYMŚ TAKIM??? A wasza chora modyfikacja nikogo tu nie
          > interesuje, przyjijcie do wiadomości ten fakt
          >
          > Chodzi o to w dziennik GW jest przeznaczony dla Polaków w kraju a nie dla
          > polonusów - wy i tak nie kupicie tej gazetki, pytanie zatem brzmi po co
          > opisywać to co nikogo nie intersuje??? Czekam na opinie Polaków, dziękuję panom
          >
          > zza oceanu

Nie lubisz to nie czytaj palancie.
        • Gość: Lechita Re: do optyka i jemu podobnych IP: *.netinc.ca 13.04.01, 18:30
          Gość portalu: zbyszko napisał(a):
          > Chodzi o to w dziennik GW jest przeznaczony dla Polaków w kraju a nie dla
          > polonusów - wy i tak nie kupicie tej gazetki, pytanie zatem brzmi po co
          > opisywać to co nikogo nie intersuje??? Czekam na opinie Polaków, dziękuję panom
          >
          > zza oceanu

Jesli my, zza oceanu, nie jestesmy Polakami to powiedz palancie jakim prawem
          kibicujesz naszej reprezentacji. 90% pilkarskiej representacji Polski to wlasnie
          emigranci. Wyjechali tak jak kazdy inny Polak, za praca. Wiec maly czlowieku,
          laskawie odpierdol sie od nas i nie kibicuj juz naszej reprezentacji pilkarskiej,
          tzn. polonijnej a nie polskiej.
          • zbyszko do lechity 13.04.01, 19:24
            pojebało cie lechito???? , że reprezentacja to emigranci ??? coś mi sie wydaje
            , że NAWET nie rozumiesz sensu słów którymi sie posługujesz :-DD

a co dopiero zrozumieć adwersarza!
            • Gość: Lechita Re: do lechity IP: *.netinc.ca 14.04.01, 00:43
              zbyszko napisał(a):

> pojebało cie lechito???? , że reprezentacja to emigranci ??? coś mi sie wydaje
              > , że NAWET nie rozumiesz sensu słów którymi sie posługujesz :-DD
              >
              > a co dopiero zrozumieć adwersarza!

A co? Nie sa? Rozumiesz slowo emigrant czy nie? Bo cos mi siw wydaje ze nie.
              Jesli ktos mieszka za granica, tam pracuje, i tam wychowuje swoje dzieci, to jest
              emigrantem. 90% reprezy mieszka wlasnie na obczyznie, i juz raczej na stale. Ale
              czy na stale czy nie, to tez nie isotne. Sam mam zamiar kiedys wrocic do Polski.
              Ale faktem jest ze tak jak 90% reprezy, mieszkam poza POlska.
              • zbyszko Re: do lechity 14.04.01, 03:09
                skoro chcesz sie posługiwać definicją że;
                "emigrant - to każdy człowiek mieszkający za granicą
                swojego państwa , tam pracujący i wychowujący swoje
                dzieci" to proszę bardzo, musisz tylko za każdym razem
                używać tego słowa wraz z wyjśnieniem co przez nie
                rozumiesz. Bo w świetle twojej definicji emigrantami
                są piłkarze, papież, pracownicy ambasad itp.

Musisz jednak sobie uświadomić, że normalny człowiek
                przez pojęcie "emigrant" rozumie człowieka który
                wyjechał do innego kraju CELEM osiedlenia się tam, a
                nie człowieka , który akurat dostał pracę za granicą.
                KA-PE-WU????
                • Gość: polok nie kapewu IP: 216.214.140.* 14.04.01, 05:08
                  nie kapewu niech zaczna myslec i niech wiedza ze polak to ten ktory ma polskie
                  obywatelstwo.chuj ci do tego gdzie polak zyje i jak zyje!!NIE TWOJ PROBLEM!!!
                • Gość: Lechita Re: do lechity IP: *.netinc.ca 14.04.01, 05:50
                  zbyszko napisał(a):

> skoro chcesz sie posługiwać definicją że;
                  > "emigrant - to każdy człowiek mieszkający za granicą
                  > swojego państwa , tam pracujący i wychowujący swoje
                  > dzieci" to proszę bardzo, musisz tylko za każdym razem
                  > używać tego słowa wraz z wyjśnieniem co przez nie
                  > rozumiesz. Bo w świetle twojej definicji emigrantami
                  > są piłkarze, papież, pracownicy ambasad itp.
                  >
                  > Musisz jednak sobie uświadomić, że normalny człowiek
                  > przez pojęcie "emigrant" rozumie człowieka który
                  > wyjechał do innego kraju CELEM osiedlenia się tam, a
                  > nie człowieka , który akurat dostał pracę za granicą.
                  > KA-PE-WU????

Nie rozumiesz ze emigranci maja rozne cele? Niektorzy
                  jada bo maja dosyc Polski, niektorzy bo maja okazje na
                  lepsza prace. Wlasnie do tej drugiej kategorii naleza
                  pilkarze. Nir rozumiesz ze oni juz tam zostana?

• Gość: polok BLAZNIE WISLANY!!!! IP: *.65wack-echat.corecomm.net 14.04.01, 05:04
              pewno ze lechita ma racje!!!a podatki to gdzie placa????olisadebe bedzie placic
              podatki w grecji ,czy to znaczy ze nie jest polakiem???????wislany blaznie
          • Gość: scott Re: do lechity IP: *.proxy.aol.com 13.04.01, 19:26
            Czy Ty myslisz ze mozna z nimi prowadzic normalna
            polemike?Przeciez to banda smierdzacych capow!Te
            wytluki Czadzkiej rewolucji zgnija w tym samym chlewie
            co pilnujace ich psy!Nawet jak bysmy im nie tlumaczyli
            oni i tak nie zrozumieja takich slow jak perspektywa
            wiedza dystans kultura szacunek.Nie ludz sie nawet ze
            zadadza sobie wysilek zrozumienia istnienia polonii
            czy zasad gry zwanej footballem.Dlatego jebac ich
            czerwona bojowke i ich obsranego towarzysza MOLERA!!
            • zbyszko Re: do lechity i scotta 13.04.01, 19:33
              wasze słowa są świadectwem waszego poziomu. nawet nie trzeba komentować. dzięki
              , że nie maskujecie głupoty
              • Gość: scott Re: do rycerza z giermkiem pedalem IP: *.proxy.aol.com 13.04.01, 19:38
                Ci ktorzy sie boja prawde zawsze maskuja glupota!-Farley Mowat
                • zbyszko Re: do rycerza z giermkiem pedalem 13.04.01, 19:48
                  jak sie nie ma nic sensownego do powiedzenia to najlepiej zacytować kogoś
                  mądrzejszego, jest tylko problem - trzeba cytować na temat, niestety nie udało
                  ci się, znowu wykazałeś się tym czym zawsze

Ale skoro lubisz cytaty to ten jest dla ciebie;
                  "z głupim człowiekiem nie warto gadać więc stulcie pyski i proszę siadać!"
                  (Witkacy)
                  - mam zamiar to zastosować, choć wiem , że ci przykro
                  • zbyszko PS; 13.04.01, 20:38
                    Zresztą co ja tu wyskakuję z witkacym! Przecież aby z toba rozmawiać trzeba sie
                    zniżyć do twojego poziomu. Aby odpowiedzieć na cytat z F. MOWATA - autora
                    książek przyrodniczo-podróżniczych (!!!HAHAHAHAHAHAAA!!!) powniniem posłużyć
                    się czymś z tej branży np; ARKADYM FIDLEREM lub jakimiś CENTKIEWICZAMI!
                    (oczywiście nic nie ujmując tym autorom książek dla dzieci)

Naprawdę gratuluję doboru lektur
                    • Gość: scott Re: PS;do tego z bogdanca IP: *.proxy.aol.com 13.04.01, 23:30
                      Dobra robota z encyklopedia brawo moler da Ci dupy tylko dlaczego kartki
                      posklejane?Czyzby kawa z molokiem?
                    • Gość: Szlomcio Re: PS;-do Zbyszko IP: *.proxy.aol.com 14.04.01, 01:55
                      Moja propozycja moze doprowadzic do pokoju miedzy zwasnionymi stronami na tym
                      forum.A wiec proponuje: wybic czerwone swinie do ostatniej kropli krwi.
                  • Gość: scott Re: do rycerza z giermkiem pedalem IP: *.proxy.aol.com 13.04.01, 23:27
                    Owszem jest mi przykro bo trace czas na takiego zaspermionego fagota jak Ty.Nie
                    wycieraj sobie smierdzacej geby Witkacym bo taki Przymanowski (nie musisz
                    szukac w encyklopedii to ten od czterech pancernych)jest ci blizszy zatoce
                    zylnej(to takie miejsce gdzie normalni ludzie maja serce).Beton ktory
                    reprezentujesz nie da sie zmienic mozna tylko na niego szczac pluc i walic w
                    dziure ale to ostatnie niech juz robia twoi wykastrowani czworonozni
                    przyjaciele!
                    • Gość: Szlomcio Re: do Scotta IP: *.proxy.aol.com 14.04.01, 01:37
                      Scott,nie daj sie nabrac,zreszta za madry jestes,aby to uczynic.Czerwone
                      skurwysyny podszywaja sie pod moja"ksywke",myslac,ze dalej beda rzadzic.Wasze
                      rzady kurwy czerwone,dawno juz sie skonczyly.Step by step i sami sie wzajemnie
                      wyrzniecie.Wy czerwone swinie,won za wschodnia granice,tam wasze koryto,kurwy
                      zasrane.
                      • Gość: scott Re: do szlomcia IP: *.proxy.aol.com 14.04.01, 03:20
                        Chlopie do kogo Ty to mowisz?Czerwone lajno czuc jak
                        tylko wlacze komputer Taki fus nawet zdechlego psa na
                        nogi postawi jak tylko otworzy gnijaca gebe .Widziales
                        teraz to oni wszyscy kupuja encyklopedie probujac nas
                        rozszyfrowac beton jednak dalej trzyma nie boj sie o
                        mnie jebac te cocksuckinmotherfuckinbigfatfuckinredpigs
                        • Gość: Judytka Re: do szlomcia-do Pana Scott-a IP: *.proxy.aol.com 14.04.01, 03:35
                          Ja tez cos pseklne od siebje,nie boie sie cerwieniakuw,powie po Polsku cerwone
                          swiniaki prose pobiedz snurkiem do pgr tam na was hlopy cekaja
                          (moler,kirk,zeuss,picasso) do barn was zamknom i bedze cerwona swiniacka
                          orgia.cekawe cy gw o tym napise?ja mysle ze tak,bo morel to szew tyh swiniakuf.
                        • Gość: scott Re: do judytki i jej ojca Pana szlomcia IP: *.proxy.aol.com 14.04.01, 03:47
                          Te bydlaki z rzezni w ostatniej chwili uciekly teraz biegaja po naszej
                          ojczyznie i obsrywaja ja gdzie popadnie Znacza teren jak ich lider moler -suka
                          ten klop jest moj tamte szambo zbyszka kirk zaszyl sie w kurzym gnoju jedyne
                          czego sie nauczyli to szczekac jak obszczywajace ich co wieczor psy
                          • Gość: Judytka Re: do judytki i jej ojca Pana szlomcia-do Pana Scotta IP: *.proxy.aol.com 14.04.01, 04:07
                            Panie Scott,co mozemy wspulnie zrobic zeby
                            cerwieniakow s powrotem do zezni zagnac,moj tata
                            wie,on ma wsedze znaiomosci,to tylko zalerzy od
                            polskih ludzi,tylko tseba takih wiencej jak Pan,to
                            wtedy,buhahahahaha,Polske ludze narescie odzyjom
                            • Gość: scott Re: do judytki i jej ojca Pana szlomcia IP: *.proxy.aol.com 14.04.01, 16:30
                              nie martw sie judytko damy rade i we dwoch ale pollock gada dobrze lechita tez
                              z sensem edzio przytomnie a iniejaki NFLowiec sie pokazal pozdrowienia dla
                              wszystkich niezabetonowanych
              • Gość: polok Re: do lechity i scotta IP: *.65wack-echat.corecomm.net 14.04.01, 05:11
                do zbyszka::po co mamy sie starac jak mamy w tobie przyklad debilizmu z soc
                europy z soc mozszczkiem.wyborna kombinacja!!!
      • Gość: polok ????????? IP: *.65wack-echat.corecomm.net 14.04.01, 03:48
        czemu jankesi a nie np konferaderaci durny polaczku!!!a czemu ogladasz pilke
        nozna ktora przyszla z obcej kultury angielskiej????a wiesz durniu dlaczego
        nazywa sie futboll?-bo jest taki gosc ktorego sie nazywa kickerem ktory kopie
        najwazniejsze punkty meczu(za trzy punkty i exstra punkty po touchdown 1 punkt)
        tak samo ten sport przyszedl z anglii jak twoja pilka nozna.
        • Gość: scott Re: o czarusiu IP: *.proxy.aol.com 15.04.01, 03:36
          Ten gosc ma straszne prowincjonalne kompleksy!
        • Gość: martinez Re: ????????? IP: *.toya.net.pl 16.04.01, 12:10
          Polonusi - jesteście nienormalni. Skąd w was tyle
          nienawiści do ludzi jak sami nazywacie w ojczyźnie. O
          co chodzi, po cholerę bierzecie udział na forum
          polskiej, krajowej gazety? Bierzcie udział na forum w
          amerykańskich gazetach, skoro z nami nie chcecie mieć
          nic do czynienia i jeszcze nas opluwacie. Popieram
          zbyszka, wasz poziom intelektualny jest żenujący.
          Sprawdza się to, że do stanów wyjeżdżają tylko
          beznadziejne jednostki, a porządni ludzie szybko
          ulegają amerykańskiemu sposobowi myślenia.
          • zbyszko odpowiedź dla martineza 16.04.01, 14:31
            Już Ci wyjaśniam po co zabierają głos tego typu krzykacze na krajowych czatach
            i forum. Oczywiście chodzi o pewien typ polonusa-oszołoma(niestety jest to
            większość) a nie o wszystkich(czasem trafia się ktoś sympatyczny).

Otóż mechanizm jest prosty; taki nieudacznik ma całe mnóstwo kompleksów, "robi
            tam za śmiecia", ma poczucie własnej gorszości z racji wykonywanej pracy (co
            prawda mówi sobie; "żadna praca nie hańbi" ale tak naprawdę zazdrości
            wszystkim, którym lepiej się powodzi) lub z racji braku jakiejś grupy wsparcia
            (nie jest w stanie się zasymilować ze środowiskiem). Takie frustracje rodzą
            określone typy zachowań , często np agresje i nienawiść (za swoje niepowodzenia
            można np. obwinić Żydów).

Jednym ze sposobów jest udowodnienie sobie, że jest się kimś, jak to zrobić???
            Można np; mienić się lepszym na tle swoich rodaków w kraju. Oszołom posługuje
            sie logiką; "skoro Amerykanie są "lepsi" niż ja, to ja będąc Amerykaninem mogę
            też być "lepszy" niż inni Polacy" - dlatego pcha się ze wszystkich stron na
            krajowe strony i przekazuje nam nieudacznikom (bo nie udało nam się wyjechać)
            komunikat o treści mniej wiecej takiej: "MY JUŻ SĄ AMERYKANY, MY SĄ PANY".

Tu chodzi przecież wyłącznie o to, przecież żaden z oszołomów nie próbował
            nawet odpowiedzieć na postawione w tym wątku pytanie. Nawet nie starali się
            zrozumieć o czym rozmawiamy (o tym , że dział sportowy naszej gazety zaśmiecany
            przez trzeciorzędne informacje). Czy oni kupują GW? Czy brakuje im inorfacji
            (całkiem możliwe -mogą przecież mieć problemy z miejscowym językiem) o
            troglodytach z NFL? Czy udowadniając wyższość tej dyscypliny nad innymi mogą
            poczuć się jak prawdziwe amerykany?
            • Gość: polok ZBYSZKOZ WISLANEGO BOGDANCA - CZYLI PILKARSKI DON KISZOT!! IP: *.65wack-echat.corecomm.net 17.04.01, 00:22
              Już Ci wyjaśniam po co zabierają głos tego typu krzykacze na krajowych czatach
              i forum. Oczywiście chodzi o pewien typ polonusa-oszołoma(niestety jest to
              większość) a nie o wszystkich(czasem trafia się ktoś sympatyczny).

Otóż mechanizm jest prosty; taki nieudacznik ma całe mnóstwo kompleksów, "robi
              tam za śmiecia", ma poczucie własnej gorszości z racji wykonywanej pracy (co
              prawda mówi sobie; "żadna praca nie hańbi" ale tak naprawdę zazdrości
              wszystkim, którym lepiej się powodzi) lub z racji braku jakiejś grupy wsparcia
              (nie jest w stanie się zasymilować ze środowiskiem). Takie frustracje rodzą
              określone typy zachowań , często np agresje i nienawiść (za swoje niepowodzenia
              można np. obwinić Żydów).

Jednym ze sposobów jest udowodnienie sobie, że jest się kimś, jak to zrobić???
              Można np; mienić się lepszym na tle swoich rodaków w kraju. Oszołom posługuje
              sie logiką; "skoro Amerykanie są "lepsi" niż ja, to ja będąc Amerykaninem mogę
              też być "lepszy" niż inni Polacy" - dlatego pcha się ze wszystkich stron na
              krajowe strony i przekazuje nam nieudacznikom (bo nie udało nam się wyjechać)
              komunikat o treści mniej wiecej takiej: "MY JUŻ SĄ AMERYKANY, MY SĄ PANY".

Tu chodzi przecież wyłącznie o to, przecież żaden z oszołomów nie próbował
              nawet odpowiedzieć na postawione w tym wątku pytanie. Nawet nie starali się
              zrozumieć o czym rozmawiamy (o tym , że dział sportowy naszej gazety zaśmiecany
              przez trzeciorzędne informacje). Czy oni kupują GW? Czy brakuje im inorfacji
              (całkiem możliwe -mogą przecież mieć problemy z miejscowym językiem) o
              troglodytach z NFL? Czy udowadniając wyższość tej dyscypliny nad innymi mogą
              poczuć się jak prawdziwe amerykany? .................1.polonus oszolom to niby
              ja i tamci inni tak???let me thing......no rzeczywiscie konkretny zarzut i
              argument dotyczacy futbolu amerykanskiego.gratuluje ..2."robi tam za smiecia"-a
              skad ty wiesz kto ten ktos robi po drugiej stronie ekranu??jeszcze raz
              ciprzypomne ze moj przyjaciel ma serwis sprzatajacy(parenascie sprzataczek i
              sprzataczy.Zarabia (73) tysiace dolarow na rok.jak tak ludzie podchadza po
              chamsku i z brakiem szacunku do ludzkiej pracy jak ty szanowny europejski
              polaku przez duze P to sie nie dziwie ze do dzisiaj sa babcie klozetowe przy
              stolikach z talerzykiem i pom wyjsciu z ubikacji zadaja zlotetego albo trzy
              (europejskosc w tym wzgledzie jest niedoscignioba).zapytam cie(nie musisz
              odpowiadac,ale ile zarabiasz na rok ?i w jakim zawodzie pracujesz?,nie
              podejrzewam oczywiscie ze jestes dziadkiem klozetowym)....3.nie wiem doprawdy
              co maja zydzi do futbolu????????sam z nimi chodze na mecze,chyba za duzo
              czytasz michnika-udziela ci sie!!4.jezeli uwazasz ze przez fakt ze polacy
              zaczynaja lubiec i szanowac futbol amerykanski to zle to ty juz jestes material
              na "brain surgery".Probuj zawracac wiatr wolny kraj zobaczysz jak ci to
              wyjdzie !!!!powiem ci cos na koniec.skoro tacy goscie jak ty identyfikuja sie z
              ta gazeta to naprawde ten nasz ukochany nadwislanski kraj ma problem.I MINE BIG
              PROBLEM!!!!
              • Gość: martinez Re: ZBYSZKOZ WISLANEGO BOGDANCA - CZYLI PILKARSKI DON KISZOT!! IP: *.toya.net.pl 17.04.01, 00:59

> Już Ci wyjaśniam po co zabierają głos tego typu krzykacze na krajowych czatach
                > i forum. Oczywiście chodzi o pewien typ polonusa-oszołoma(niestety jest to
                > większość) a nie o wszystkich(czasem trafia się ktoś sympatyczny).
                >
                > Otóż mechanizm jest prosty; taki nieudacznik ma całe mnóstwo kompleksów, "robi
                > tam za śmiecia", ma poczucie własnej gorszości z racji wykonywanej pracy (co
                > prawda mówi sobie; "żadna praca nie hańbi" ale tak naprawdę zazdrości
                > wszystkim, którym lepiej się powodzi) lub z racji braku jakiejś grupy wsparcia
                > (nie jest w stanie się zasymilować ze środowiskiem). Takie frustracje rodzą
                > określone typy zachowań , często np agresje i nienawiść (za swoje niepowodzenia
                >
                > można np. obwinić Żydów).
                >
                > Jednym ze sposobów jest udowodnienie sobie, że jest się kimś, jak to zrobić???
                > Można np; mienić się lepszym na tle swoich rodaków w kraju. Oszołom posługuje
                > sie logiką; "skoro Amerykanie są "lepsi" niż ja, to ja będąc Amerykaninem mogę
                > też być "lepszy" niż inni Polacy" - dlatego pcha się ze wszystkich stron na
                > krajowe strony i przekazuje nam nieudacznikom (bo nie udało nam się wyjechać)
                > komunikat o treści mniej wiecej takiej: "MY JUŻ SĄ AMERYKANY, MY SĄ PANY".
                >
                > Tu chodzi przecież wyłącznie o to, przecież żaden z oszołomów nie próbował
                > nawet odpowiedzieć na postawione w tym wątku pytanie. Nawet nie starali się
                > zrozumieć o czym rozmawiamy (o tym , że dział sportowy naszej gazety zaśmiecany
                >
                > przez trzeciorzędne informacje). Czy oni kupują GW? Czy brakuje im inorfacji
                > (całkiem możliwe -mogą przecież mieć problemy z miejscowym językiem) o
                > troglodytach z NFL? Czy udowadniając wyższość tej dyscypliny nad innymi mogą
                > poczuć się jak prawdziwe amerykany? .................1.polonus oszolom to niby
                > ja i tamci inni tak???let me thing......no rzeczywiscie konkretny zarzut i
                > argument dotyczacy futbolu amerykanskiego.gratuluje ..2."robi tam za smiecia"-a
                >
                > skad ty wiesz kto ten ktos robi po drugiej stronie ekranu??jeszcze raz
                > ciprzypomne ze moj przyjaciel ma serwis sprzatajacy(parenascie sprzataczek i
                > sprzataczy.Zarabia (73) tysiace dolarow na rok.jak tak ludzie podchadza po
                > chamsku i z brakiem szacunku do ludzkiej pracy jak ty szanowny europejski
                > polaku przez duze P to sie nie dziwie ze do dzisiaj sa babcie klozetowe przy
                > stolikach z talerzykiem i pom wyjsciu z ubikacji zadaja zlotetego albo trzy
                > (europejskosc w tym wzgledzie jest niedoscignioba).zapytam cie(nie musisz
                > odpowiadac,ale ile zarabiasz na rok ?i w jakim zawodzie pracujesz?,nie
                > podejrzewam oczywiscie ze jestes dziadkiem klozetowym)....3.nie wiem doprawdy
                > co maja zydzi do futbolu????????sam z nimi chodze na mecze,chyba za duzo
                > czytasz michnika-udziela ci sie!!4.jezeli uwazasz ze przez fakt ze polacy
                > zaczynaja lubiec i szanowac futbol amerykanski to zle to ty juz jestes material
                >
                > na "brain surgery".Probuj zawracac wiatr wolny kraj zobaczysz jak ci to
                > wyjdzie !!!!powiem ci cos na koniec.skoro tacy goscie jak ty identyfikuja sie z
                >
                > ta gazeta to naprawde ten nasz ukochany nadwislanski kraj ma problem.I MINE BIG
                >
                > PROBLEM!!!!

Chyba nie zrozumiałeś sensu wypowiedzi zbyszka.
                Przede wszystkim odpowiadał on na moje konkretnie postawione pytanie, nie
                chodziło tu o futbol amerykański (patrz: twoja odp.1)
                Po drugie chyba nie zrozumiałeś sensu jego wypowiedzi, przytoczenie Żydów to był
                jedynie przykład, przeczytaj to sobie jeszcze raz, znów nie chodziło tu o futbol
                amerykański.
                Po trzecie gdzie ty dojrzałeś jego wypowiedź, że złe jest to, że Polacy zaczynają
                "lubieć" i szanować futbol amerykański?
                Po czwarte twoja ortografia. "clining service" "let me thing", to już nawet
                ja, "polaczek znad Wisły" wiem lepiej jak to się powinno pisać. Widać z tego, że
                zbyszko ma rację z tym szorowaniem kibli.
                Po piąte, jak możesz nazywać Polskę ukochanym nadwiślańskim krajem, skoro nas
                opluwasz, wyzywasz od "durnych polaczków" itd. Czy nie rozumiesz, że kraj Polska
                to nie sztuczny twór? Kraj Polska z czegoś się składa i nie są to budynki, lasy,
                góry i zwierzęta, bo to jest wszędzie. Kraj Polska to ludzie, Polacy, którzy tu
                mieszkają i do których być może wrócisz (chociaż z twoim zacietrzwieniem szczerze
                w to wątpię).
                • Gość: polok okiej to zrobimy tak............ IP: *.65wack-echat.corecomm.net 17.04.01, 05:51
                  Tak jak zawsze "powinno byc"!!! Trzeba piszacych Polakow przeprosic(moze nie
                  mieszkajacych nad wisla bo sie obraza ze sie robi z nich obywateli drugiej
                  kategorii)lecz klientami panstwowej telekomunikacji s.a.(to brzmi duzo
                  poprawniej i delikatniej)Poniewaz cokolwiek sie napisze to trzeba automatycznie
                  przepraszac i sie tlumaczyc obiecacujac ze sie poprawi zeby nie doprowadzic do
                  dyskomfortu psychicznego wyzej wymienionych zobowiazuje sie i przyrzekam MOJ
                  DROGI BRACIE POLAKU ze juz nigdy nie bede robic bledow
                  orthograficznych.Przyrzekam swojemu dziecku wytatulowac na lewej piersi dwie
                  skrzyzowane pilki nozne z napisem "i love football".Przyrzekam zawsze glosic
                  wyzszosc europejskiej pilki noznej nad footballem amerykanskim(ktory oczywiscie
                  nic z prawdziwa gra football nie ma wspolnego jak tez z tradycja europejska
                  ktorej Polska powinna byc wierna nawet wtedy gdy cala cywilizacja europejska
                  zamieni sie w sodome i gomore.Przyrzekam zalozyc bioro polonijne podrozy pod
                  nazwa "polonijny oszolom" specjalizujacej sie w wycieczkach polonusow bosych do
                  Jedwabnego w celu przeprosin zydow za nadmierne zwalanie winy za wszystko co mi
                  sie nie udalo w zyciu.Przyrzekam promowac haslo ze Polska to my a nie polonusy
                  (te od soockera).Przyrzekam ze zawsze bede przekonywal rozmowce (Polaka
                  telekomunikacyjnego Polska s.a.)co do jego wyzszosci gdyz powszechnie wiadomo
                  ze Polacy TU maja racje niz TAM.Przyrzekam nigdy nie uzywac innych okreslen co
                  do Polski(nie uzywac zbytnio wolnosci slowa gdyz obraca sie to przeciwko Polsce
                  i jej obywatelom) bez uprzedniej konsultacji z wyzej wymienionymi.Przyrzekam
                  promowac teze ze "czyszczenie kibli"(encyklopedyczna polska nazwa na uczciwa
                  prace)ma negatywny wplyw na ortografie,inaczej mowiac im wiecej kibli sie w
                  zyciu wyczysci tym wiecej bledow ortograficznych sie robi.Przyrzekam nigdy nie
                  nazywac Polakow polaczkami,ludzi pijacych pijakami,niezadbanych brudasami i tym
                  podobnych inaczej mowiac zawsze bede nazywal polakow polakami a tamtych
                  polonusami okejami.Przyrzekam ze z pelnym przekonaniem bede twierdzil ze
                  polonia to prymitywne polonusy(zoszolomione)ktore wiedza co najwyzej nic po za
                  oglupiajacymi manierami kulturowymi i pieniedzmi za ktore mysla ze kupia caly
                  swiat.Przyrzekam ze nie bede promowal kraju az tak odlegleglego od naszego
                  pieknego RODZIMEGO kraju o nazwie POLSKA z ktorym nie mielismy i NA PEWNO NIC
                  NIE BEDZIEMY MIEC WSPOLNEGO!!!.(hahahaha no przeciez nie bedziemy prowac
                  durnych burgerow bezwidelcow i mackdonaldow ahahahahh)Przyrzekam od juz zaraz
                  zrewidowac swoj poziom kultury osobistej tak zeby ja dopasowac od razu do
                  wielowiekowej tradycji mysli europejskiej.Przepraszam za zabrany czas i prosze
                  o mozliwosc powrotu z zeslania do macierzy.polok(ten od socckera)
                  • Gość: polok Re: okiej to zrobimy tak............uzupelnienie IP: *.65wack-echat.corecomm.net 17.04.01, 05:57
                    Zachecam do przeczytania tego wpisu zbyszka jeszcze
                    raz:::Zgadzam sie z faflonem, ogólnopolski dziennik
                    powinien pisać o tym co i
                    interesuje Polaków. A może jest to próba pozyskania
                    czytelników za oceanem?
                    Wiadomo przecież , że większośc Polonusów nie lubi GW
                    z racji swego
                    oszołomienia narodowo-ciemnogrodzkiego
                  • Gość: martinez Podziękowania dla poloka IP: *.toya.net.pl 17.04.01, 16:35
                    Dziękuję za ton odpowiedzi. Satyryczna forma, co mnie zaskoczyło bez poniżania
                    (wprost) kogokolwiek. Niemniej jednak już tradycyjnie dopuściłeś się
                    nadinterpretacji wypowiedzi (w tym wypadku mojej wypowiedzi), przy czym
                    pominąłeś kwestie, które Ci nie odpowiadają(być może nie masz nic na swoją
                    obronę lub po cichu sie z nimi zgadzasz). Dziękuję bracie Polaku.
                    • Gość: polok PRZEPRASZAM!!!!Czyli cala przyjemnosc po mojej stronie Panie Gonzales IP: *.65wack-echat.corecomm.net 18.04.01, 03:33
                      Wmysl mojego przyrzeczenia zamierzam ponownie przeprosic za zabrany czas
                      szanownym kolegom Polakom ,postanowilem jednak przypomniec wpis od ktorego
                      wszystko sie zaczelo Panie Gonzales i panscy szanowni towarzysze sportowych
                      wrazen.A oto on:"""""""Gówno mnie obchodzi skretyniały troglodyta pan
                      Janikowski. Gówno mnie obchozi
                      idiotyczna gra która Jankesi nazywają nie wiedzieć czemu futbolem. Niech pan
                      Leniarski przeniesie się ze swoimi pasjami gdzieś indziej a "GW" niech zajmie
                      się tym co naprawdę interesuje ludzi w Polsce, tym co jest nam bliższe niż
                      jakieś głupie zaoeceaniczne rozgrywki""""""""""'Mam pytanie kto tu kogo robi
                      Polakiem drugiej kategorii,czyz nie ten znad wisly robi kretynami wszystkich
                      innych(jezeli sie myle to od razu z gory przepraszam)????Kto mowi obelzywe
                      slowo gowno i skretynialy do najalepszego kickera w lidze nfl(zwanego polish
                      cannon czyli polska armata) mojego rodaka ktory reprezentuja moj Kraj
                      Polske?????????Kto lekcewarzaca sie wyraza o amerykanach jankesi??????Kto
                      lekcewazaca bufoniasto poniza dyscypline sportowa ktora dla wielu Polakow jest
                      bardzo wartosciowa(przypominam ze nie kazdy Polak zyje nad wisla przez 413 dni
                      w roku i nie kazdy uwaza ze kto nie jest znami jest przeciwko nam?????Skoro pan
                      szanowny nic zlego w tym wpisie nie widzi jest to panski problem lecz prosze mi
                      nie imputowac mi ze to ja probuje cos udowodnic bo autor i jego "sportowi
                      literaci" tego wpisu dawno juz to zrobil.mile pozdrawiam i przepraszam
                      • Gość: Martinez No cóż, chciałem dobrze ale... IP: *.toya.net.pl 19.04.01, 01:07
                        "Kto mowi (...) skretynialy do najalepszego kickera w lidze nfl" - rzeczywiście
                        słowo skretyniały jest nieco przesadzone, lecz ja, w swojej omylności, uważam,
                        że "najlepszy kicker w lidze nfl" nie oznacza automatycznie bycia geniuszem
                        intelektu, zresztą chyba wszyscy znamy jego reputację. Poza tym ów człowiek nie
                        reprezentuje Polski, bo o ile mi wiadomo, tego sie w ten sposób w lidze NFL nie
                        robi. Może jedynie reprezentować swój klub i być idolem amerykańskiej polonii
                        (niestety). Bardzo mi przykro, że większość Amerykanów utożsamia Polaków z
                        dowcipami o nich, panem Janikowskim (ze swoimi wybrykami), panem Gołotą (z
                        boksem nie całkiem fair-play i idiotycznym przegrywaniem walk - nawiasem mówiąc
                        który inny bokser przegrywał tyle walk w tak kretyński sposób?).
                        "Kto lekcewarzaca sie wyraza o amerykanach jankesi?" - no cóż, czyżby brak
                        logiki? Twoje własne słowa "Przyrzekam nigdy nie nazywac Polakow
                        polaczkami,ludzi pijacych pijakami,niezadbanych brudasami i tym podobnych",
                        tenże brak logiki potwierdzają, nieprawdaż?
                        Więc co ty mi tu próbujesz udowadniać, panie polok!?
                        To prawda, że kogo nie interesuje futbol amerykański, ten może nie czytać, ale
                        np.wspomniany wcześniej brak ligi hokeja na łamach GW przy jednoczesnym
                        lansowaniu niesprawdzonej u nas w kraju (kto, do cholery w to gra?)i dla mnie
                        osobiście typowo amerykańskiej gry, to jedno wielkie nieporozumienie.
                        Mam juz dosyć tych beznadziejnych bredni, pana bredni i bredni innych
                        przedstawicieli polonii(niejakiego scotta, szlomcia i im podobnych).

Pozdrawiam i zostawiam w pokoju.
                        Martinez (mylnie, prześmiewczo i nieelegancko przemianowany na Gonzalesa przez
                        poloka - wszystko wiedzącego, jedynie słusznie myślącego ale bezpodstawnie
                        broniącego swoich racji i gry amerykańskiej nieprawidłowo zwanej przez "pępęk
                        swiata, szanownych Amerykanów, niejankesów" futbolem).
      • Gość: Qba Re: Dlaczego IP: *.bielsk-podlaski.sdi.tpnet.pl 16.04.01, 11:21
        Gówno mnie obchodzi piłka nożna. Po co się tym zajmować
        • zbyszko do Qby 16.04.01, 13:17
          Rozumiem , choć wspułczuję. A interesujesz się NFL ?
      • Gość: Gelu Re: Dlaczego - do poloka IP: 195.94.222.* 17.04.01, 14:12
        Po kolei.

Po pierwsze nikt tu chyba nie próbował Ci udowadniać, że sporty popularne w
        Europie są lepsze od tych popularnych w USA. Skąd zatem takie zacietrzewienie
        u Ciebie i to ciągłe pokazywanie wyższości amerykańskiego "footballu" i
        baseballu?

Pytanie postawione jako temat tej dyskusji, to: czy ogólnopolska gazeta powinna
        poświęcać tak dużo miejsca na swoich cennych stronach na rzeczy, które
        obiektywnie rzecz biorąc budzą nikłe zainteresowanie wśród większości odbiorców
        tej gazety?

Z kolei co do Twoich wywodów o wyższości sportów amerykańskich i ich
        nieznajomości w Polsce. Tak się składa, że dobrze znam zasady "footballu"
        amerykańskiego, baseballu - tylko w zarysach ogólnych. Mnie osobiście sporty
        te mniej interesują niż piłka nożna (football) czy żużel, ale mimo to nie
        próbuję (i nie zamierzam próbować) ich ewentualnym miłośnikom udowadniać jakimi
        są durniami z tego tylko powodu, że coś takiego im się podoba. Z drugiej
        strony jednak czuję się trochę niekomfortowo, gdy czytam jakieś brednie
        zakompleksionych polamerykanów, którzy próbują mi udowodnić, że to ja jestem
        durniem skoro nie interesują mnie sporty amerykańskie.

Co się zaś tyczy mentalności Polaków, którzy wyjechali do USA, to zgadzam się z
        analizą przeprowadzoną przez Zbyszka. Od siebie tylko dodam, że wkurwiają mnie
        tacy goście, którzy piszą o "polaczkach znad Wisły". Trochę szacunku polok!
        Zwłaszcza, że Ciebie nikt nie próbował obrazić!

Co do prawdziwego tematu tej dyskusji sądzę, że to leży w intersie każdej
        gazety, by przyciągnąć jak najszerszy krąg czytelników. Być może GW uznała, że
        w Polsce już i tak czytelników mają wystarczająco dużo i teraz powinni poszukać
        czytelników za granicą? A może uznali, że w kraju też wielu czytelników
        zainteresuje życiorys jedynego Polaka w NFL?

Ja osobiście wolałbym, żeby nieco więcej miejsca poświęcano (nawet kosztem
        piłki nożnej - tak, tak, mimo że piłkę nożną lubię) żużlowi, a także innym
        sportom budzącym zainteresowanie w Polsce (gdzie, z całym szacunkiem dla
        Polonii amerykańskiej, mieszką zdecydowana większość czytelników GW) jak piłka
        ręczna, siatkówka, hokej w wydaniu krajowym i inne.
        • Gość: capulet Re: Dlaczego - do poloka IP: *.starosielce.sdi.tpnet.pl 17.04.01, 15:02
          futbol amerykański to bardzo ciekawy interesujący sport
          sam bym chętni pooglądał, ale nie ma takiej możliwości
          i najtrafniejszym stwierdzeniem jest: "nie chcesz nie czytaj"
          bo ja nie interesuje się giełdą, ale ni narzekam, że codziennie jest
          umieszczana w Gazecie
          • Gość: Gelu Re: Dlaczego - do poloka IP: 195.94.222.* 17.04.01, 16:15
            Zasada: "nie chcesz - nie czytaj" jest oczywiście jak najbardziej naturalna i
            zdrowa. Jednakże jest jeszcze druga strona medalu - w miejscu, gdzie są
            artykuły, których nie chcę czytać, mogłyby się znaleźć jakieś interesujące.
            Poza tym niektórych interesujących tematów w ogóle nie uświadczysz w gazetach.

W takich przypadkach sięgamy po inne gazety. Dlatego tak naprawdę to każda
            gazeta sama powinna stwierdzić, co i jak obficie opłaca się opisywać, by mieć
            jak najwięcej czytelników, a co za tym idzie zarabiać jak najwięcej.

GW i tak ma chyba najwięcej czytelników w kraju, ale to nie oznacza, że
            zawartość Gazety nie mogłaby być jeszcze ciekawsza.

A co do nieczytania - ja akurat tego artykułu o Janiszewskim nie czytałem.
            Nawet go nie zauważyłem - kiedy się pojawił?
      • Gość: fullback Re: Dlaczego IP: 194.92.234.* 19.04.01, 10:19
        Gówno mnie obchodzi opinia na temat futbolu amerykańskiego jakiegoś faflona. Poza
        tym mądrala mógłby napisać co w dziedzinie sportu ineteresuje ludzi w Polsce, bo
        że żałosne "wyczyny" piłkarzy ligi polskiej to jestem pewien, że nie. Na jeden
        mecz futbolowy w Stanach przychodzi wiecej kibiców niż na wszystkie imprezy
        sportowe w Polsce razem wzięte. I to nie tylko dlatego, że oni mają więcej kasy.
        Po prostu jest to świetna rozrywka i to dla całych rodzin. U nas można najwyżej
        zarobić w zęby. Chociaż pewnie faflon to lubi.

Gość portalu: Faflon napisał(a):

> Gówno mnie obchodzi skretyniały troglodyta pan Janikowski. Gówno mnie obchozi
        > idiotyczna gra która Jankesi nazywają nie wiedzieć czemu futbolem. Niech pan
        > Leniarski przeniesie się ze swoimi pasjami gdzieś indziej a "GW" niech zajmie
        > się tym co naprawdę interesuje ludzi w Polsce, tym co jest nam bliższe niż
        > jakieś głupie zaoeceaniczne rozgrywki

• Gość: !!! Do fullbacka... IP: *.matrix.pl 19.04.01, 15:27
          Co ty się tak zamerykanizowałeś? Podobają ci się panowie w kostiumach do
          amerykańskiego footballu? To jedź do Los Angeles...tam jest pełno klubików (z
          cyklu "Blue Ostryga"), gdzie panowie tacy przychodzą...
          Szkoda tylko, że nie będziesz mógł później siadać na czterech literach...
      • Gość: kanadol Re: Dlaczego IP: 209.183.153.* 19.04.01, 18:20
        Co mnie wkurwia, to ze gosciu kopnie pil... jajko 3-4 razy w meczu no i jest wielkim bochaterem. Czy
        mozna tego pedancika nawet nazwac sportowcem?. Gosciu zdradzil za pieniadze, bo przeciez byl
        bardzo dobrze zapowiadajacym sie pilkarzem.
        A propo polonii, tu w Kanadzie nie znam polonusa ktory wolalby football lub jebany baseball od
        ukochanej pilki.
        A te kutasy polonusy ze Stanow sa "brainstormed" poprzez ich jebane media. Po prostu wbijaja im
        ten pierdolony football amerykanski i baseball do glowy dzien w dzien i sie przyjmuje.
        • Gość: polok Re: Dlaczego IP: *.65wack-echat.corecomm.net 20.04.01, 06:10
          KANADOL A WIESZ ZE W CANADZIE JEST BARDZO MOCNA LIGA W FULBALL AMERYKANSKI,A
          WIESZ ZE FENOMENALNY QUTERBACK Z BUFFLO BILLS DOUG FLUTIE GRAL PRZEZ WIELE LAT
          W CANADZIE PO TO ZEBY ZARABIAC MILIONY W STANACH??.A CO DO JANIKOWSKIEGO TO CI
          GULA CHODZI ZE ON TYLKO KOPIE I ZARABIA 2 MILIONY NA ROK A TY CHYBA KOPIESZ
          SMIECI NA ZASILKU POD WIERZA W TORONTO????ZAL CI DUPKE SCISKA I TYLE.I POMYSLEC
          ZE CI GLUPI AMERYKANIE TYLE PLACA CO??POKAZ CO TY POTRAFISZ,A ILE TY
          ZARABIASZ??????POKAZ ILE I CO ROBISZ!!CANADOLU KOGO ON NIBY ZDRADZIL ??EUROPE Z
          JEJ GROSIKAMI NA KIESZONKOWE???JEGO ZYCIE I JEGO LOS ,NIE TWOJ!!!!CO TY UMIESZ
          ZEBY SIE DO NIEGO POROWNYWAC???ILE JESTES WART???W CZYM JESTES DOBRY W
          SWIATOWYCH UKLADACH,CZY TEZ JAK JANIKOWSKI ZARABIASZ MILIONY?????HELLOOOO????
          • Gość: Gelu Re: Dlaczego IP: 195.94.222.* 20.04.01, 08:49
            Rozumiem, że ten popierdolony zamerykanizowany polok ma bardzo prosty sposób na
            ocenianie ludzi: im więcej zarabiasz, tym lepszym jesteś człowiekiem. Jakie to
            amerykańskie...

Polok: jebnij się w ryj palancie!
            • Gość: polok Re: Dlaczego - bikos IP: *.65wack-echat.corecomm.net 20.04.01, 19:35
              alez "a co ty taki oburzony"golasku finansowy""""chcesz mi powiedziec ze im
              mniej sie zarabia yym jest sie bardziej wartosciowym.czy twoj poirytywony ton
              wypowiedzi nie swiadczy ze chcialbys byc zamoznym i niezakompleksionym
              ludkiem.czy ty sobie ideologii nie dorabiasz golasku do swojego slabego
              charakteru.pytanie a co to jest to amerykanskie myslenie jaka jest tego
              definicja,niezwykle ciekawi mnie twoja odpowiedz na to zagadnienie??co ty
              konkretnie o tym amerykanskim myslemiu wiesz???...a na marginesie to mow i
              wypowiadaj sie jak europejczyk a nie "wislany dickhead".pisz z kultura i wez
              sie za zarabianie pieniedzy i nie badz frustratem zyciowym ktory obwinia innych
              (((hamerykanow od hotdogow hahahaha)))))za swoje inwalidztwo zyciowe
              • Gość: Gelu Re: Dlaczego - bikos IP: 195.94.222.* 23.04.01, 15:16
                Nie wiem poloczku, dlaczego nazywacz mnie golaskiem skoro nic o mnie nie
                wiesz. Tak sie akurat składa, że jak na warunki polskie zarabiam bardzo dobrze
                i nie mam powodu nic nikomu zazdrościć, bo stać mnie dokładnie na wszystko co
                jest mi potrzebne (mieszkanie, samochód, ciągłe imprezy - wszystko po dwóch
                latach pracy).

Tak się jednak składa, że mam wielu znajomych, którzy zarabiają gorzej ode mnie
                (właściwie to, poza niektórymi znajomymi z pracy, nie mam znajomych którzy
                zarabiają więcej). Jednak jakoś nie uważam ich za jakiś "gorszych" z powodu
                zarobków i nigdy ich z tego powodu za groszych nie będę uważał (gdyby mi coś
                takiego przyszło do głowy - stracę do siebie szacunek).

Mniej więcej tyle chciałem Ci przekazać. Jeśli słowa były nieodpowiednie -
                przepraszam. Uniosłem się dlatego, że bardzo irytuje mnie tak daleko posunięte
                ograniczenie w postrzeganiu świata i ludzi.
                • Gość: polok pozdrowienia IP: *.65wack-echat.corecomm.net 24.04.01, 05:45
                  i glupol na dokladke.ja ci zycze jak najl;epiej i wiesz (ok,moze nie wiesz)ze
                  specjalnie w ciebie walnalem nie po to zeby udowodnic ze masz malo albo ja
                  duzo.nie nie o to mi chodzilo.za bardzo w dupe dostalem w zyciu (trust me on it)
                  zeby kogas obnizac albo kosztem innych siebie pompowac.tatus,wszystko co mam
                  mam dzieki swojej charowie dlatego szlag mnie trafia jak ktos mi pisze co to
                  za sztuka tak kopac jak janikowski.szlag mnie trafi ze ktos pisze o szorowaniu
                  kibli automatycznie robi z kogos zaszufladkowanego smecie.dlatego napisalem o
                  tym moim przyjacielu ktory jako "cleaning service"zarabia 73 tysiace na rok
                  (ortografia czytelnicy jest tu bez znaczenia bo to jest tylko internet a nie
                  praca magisterska)/uczciwie pracuje i obrzydliwa buta(bardzo popularna w
                  polsce)probuje sie kogos ponizyc.tak samo ci zakompleksieni znawcy sportu nie
                  rozumia czegos to beda z kazdego robic debila tylko nie z siebie.znany
                  manewr,noting new
          • Gość: kanadol Re: Dlaczego IP: 209.183.153.* 20.04.01, 20:04

> KANADOL A WIESZ ZE W CANADZIE JEST BARDZO MOCNA LIGA W FULBALL AMERYKANSKI,A
            > WIESZ ZE FENOMENALNY QUTERBACK Z BUFFLO BILLS DOUG FLUTIE GRAL PRZEZ WIELE LAT
            > W CANADZIE PO TO ZEBY ZARABIAC MILIONY W STANACH??.A CO DO JANIKOWSKIEGO TO CI
            > GULA CHODZI ZE ON TYLKO KOPIE I ZARABIA 2 MILIONY NA ROK A TY CHYBA KOPIESZ
            > SMIECI NA ZASILKU POD WIERZA W TORONTO????ZAL CI DUPKE SCISKA I TYLE.I POMYSLEC
            >
            > ZE CI GLUPI AMERYKANIE TYLE PLACA CO??POKAZ CO TY POTRAFISZ,A ILE TY
            > ZARABIASZ??????POKAZ ILE I CO ROBISZ!!CANADOLU KOGO ON NIBY ZDRADZIL ??EUROPE Z
            >
            > JEJ GROSIKAMI NA KIESZONKOWE???JEGO ZYCIE I JEGO LOS ,NIE TWOJ!!!!CO TY UMIESZ
            > ZEBY SIE DO NIEGO POROWNYWAC???ILE JESTES WART???W CZYM JESTES DOBRY W
            > SWIATOWYCH UKLADACH,CZY TEZ JAK JANIKOWSKI ZARABIASZ MILIONY?????HELLOOOO????

Poloku,
            A czy ty wiesz ze w kanadzie nie ma ligi w football amerykanski, tylko football kanadyjski. Znasz moze
            roznice jebany wszechznawco??? Co zacielo cie palancie??
            Musisz sie jeszcze duzo nauczyc i przezyc czlowieczku, to wtedy moze zrozumiesz ze kasa to nie wszystko.
            Za zadne miliony np. nie chcialbym miec takiego pustego mozdzku jak twoj.
            • Gość: polok AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA IP: *.65wack-echat.corecomm.net 20.04.01, 21:27
              AAAAAAAAAAAAAAAAA co??????co ty mowisz???ty indolencie sportowy,w canadzie liga
              nazywa sie canadyjska ale dyscyplina sportu jest american football....prosze
              oszczedz mi ty zenujacej znajomosci tej dyscypliny sportu.baw sie swoja pilka
              swoja noga i nie zabieraj glosu jak czegos nie rozumiesz????
              • Gość: kanadol Re: AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA IP: 209.183.153.* 20.04.01, 22:15

> AAAAAAAAAAAAAAAAA co??????co ty mowisz???ty indolencie sportowy,w canadzie liga
                >
                > nazywa sie canadyjska ale dyscyplina sportu jest american football....prosze
                > oszczedz mi ty zenujacej znajomosci tej dyscypliny sportu.baw sie swoja pilka
                > swoja noga i nie zabieraj glosu jak czegos nie rozumiesz????

Czlowieku, dokladnie to sie nazywa "Canadian Rules Football", i zadnego "American" tam nie ma bezmozgowcu.
                Idz sobie pokop to swoje amerykanskie jajko i spadaj bo nikt ciebie tutaj nie chce.
                • Gość: polok OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO IP: *.65wack-echat.corecomm.net 20.04.01, 23:03
                  OOOOOOOOOOOOOOOOOOO CO???CO TY MOWISZ ???GRA TE WYMYSLONO W STANACH I TE SAME
                  PRZEPISY SA W CANADZIE.JESZCZE RAZ TE GRE WYMYSLONO W STANACH W CANADZIE TEZ
                  JA GRALA TYMI SAMYMI PRZEPISAMI,NICZEGO CANAJDYCZYCY NIE ZMIENIALI(NAWET MAJA
                  SIE POLACZYC Z XFL TAK JAK NHL W HOCKEYU)................WIESZ CO,WYJDE CI
                  NAPRZECIW CANADOLU ZEBYS LEPIEJ ZROZUMIAL ,HOCKEY WYMYSLILI W CANADZIE
                  CANADYJCZYCY BY POTEM GRAC W TA GRE W STANACH.ZAPEWNIAM CIE ZE AMERYKANIE
                  PRZEPISOW NIE ZMIENIALI I DO DZISIAJ NIE MOWIA ZE TO ICH CZY NIE ICH SPORT
                  TYLKO MAJA NAJLEPSZA NA SWIECIE LIGE ZAWODOWEGO HOCKEYA(oczywiscie razem z
                  paroma zespolami z canady)tak na marginesie to dziwne ze dzisiaj europa gra w
                  hockeya i koszykowke co???
                • Gość: polok Re: AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA IP: *.65wack-echat.corecomm.net 20.04.01, 23:07
                  "co do nazwy ligi canadyjskiej"---tak samo pilke nozna wymyslono w anglii jak
                  american football w stanach,dlatego canadolu nawet canada gra w "angielska
                  pilke nozna",w "swojego hockeya","amerykanska koszykowke", w "amerykanskiego
                  bejsballa"obojetnie czy ci sie to podoba czy nie!!!
            • Gość: Rusqua Re: Dlaczego IP: *.lublin.ppp.tpnet.pl 22.04.01, 14:21
              Kanadol, daj sobie spokoj. Polok i tak bedzie pieprzyl o wspanialosci tej
              inteligentej, emocjonujacej i majacej olbrzymia popularnosc w Poslce grze. Nie
              ma po co z nim gadac, bo i tak bedzie mowil, ze "football" jest fajny bo
              zawodnicy zarabiaja miliony zielonych. A co do Kanady to nie ma przeciez o czym
              z nim dyskutowac, bo pewnie nie wie gdzie ona jest.Ale przeciez i tak
              Janikowski jest super inteligentny bo zarabia 2 miliony

PS
              Najbardziej podobal mi sie "clining service"
      • Gość: rafal Re: Dlaczego IP: 157.25.200.* 20.04.01, 19:51
        akurat znam sebastiana janikowskiego i nie uwazam go za skretynialego
        troglodyte, tylko wrazliwego chlopaka bardzo teskniacego za matką
        • Gość: polok Re: do rafala IP: *.65wack-echat.corecomm.net 20.04.01, 21:43
          rafal nie musisz go bronic.KAZDY NORMALNY GOSC WIE ZE JANIKOWSKI TO KOZAK.TAMTE
          SFRUSTROWANE LUDKI NIE MOGA ZROZUMIEC ZE KTOS JEST THE BEST W CZYMS CZEGO ONI
          NIE ROZUMIEJA,ZE ZARABIA MILIONY A ONI NA PITACH SIE MECZA Z DWOMA CYFRAMI NA
          KRZYZ DLATEGO ZAWSZE BEDA Z KOGOS ROBIC DEBILA ,CHAMA, TAKIEGO NIUDACZNIKA CO
          TO NIBY TYLKO KOPIE I JUZ.FRUSTRACI KTORZY DO LUSTRA NIE PATRZA BO WIEDZA
          DOKLADNIE O CO CHODZI.TYLKO PALA GLUPA.........NAJGORSZE JEST TO ICH
          ZACIETRZEWIENIE:::NIE WEJDZIE NA STRONY FUTBOLUU, NIE POJDZIE WE FRANKFURCIE NA
          MECZ I NIE NAUCZY SIE PRZEPISOW TYLKO BEDZIE WMAWIAL CO ZE TO DURNE
          HAMERYKANY.JEZELI MYSLISZ ZE ICH ZMIENISZ???FORGET IT!LEPIEJ ICH TYLKO
          PRZEPRASZAC CO NINIEJSZYM CZYNIE
      • Gość: polok z cyklu a masz!!!!!!!!! IP: *.65wack-echat.corecomm.net 20.04.01, 21:33
        jak by wam bylo malo to w stanach zjednoczonych gra druga konkurencyjna liga
        XFL......... SA DWIE NFL I XFL WWW.NFL.COM I WWW.XFL.COM .JAKIE TO
        DZIWNE LUDZI TAM CORAZ WIECEJ NA STADIONACH A W POLSKIM INTERNECIE
        NA "ELITARNYM "FORUM DYSKUSYJNYM CORAZ WIEKSZE OBURZENIE?????oszolomy moze
        byscie zaczeli straszyc polskich kibicow stonka ziemniaczana bo zasadami i
        informacjami na temat tej gry nie blyszczycie!!eeeee-----eeeeeee
        • Gość: NFLowiec Re: z cyklu a masz!!!!!!!!! IP: *.tnt4.sjc4.da.uu.net 20.04.01, 21:41
          POLOK masz racje, ale prosze Cie ignoruj komentarze Pana Kanadola itp, bo
          szkoda czasu, energii i nerwow.
          Trzymaj sie z dala od.......sam chyba wiesz. Dzieki za Twoje opinie, wywolujace
          dyskusje.
      • Gość: rx Re: Dlaczego IP: *.sympatico.ca 21.04.01, 20:46
        Szkoda czasu nawet na ogladanie w TV
        • Gość: joker Re: Dlaczego IP: *.stacje.agora.pl 07.12.01, 18:56
          goraca pilka na zimny wieczor...
          • Gość: Luxc Re: Dlaczego IP: 213.17.164.* 07.12.01, 20:09
            Joker, co za starocie tu wyciągasz?
            Swoją drogą, trzeba być upośledzonym umysłowo, żeby podniecać się futbolem
            amerykańskim, nie mówiąc już o ich sporcie narodowym - wrestlingu :))))
            pozdr
            • Gość: PIC Re: Dlaczego IP: *.chello.pl 07.12.01, 20:22
              Może jakiś redaktorzyna musiał się wykazać swoimi wiadomościami bo nie mieli
              innego tematu na zapełnienie luki w numerze.
              Ale chciałbym z USA poziom NBA, stadiony i hale.
              • Gość: dude Re: Dlaczego IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.12.01, 21:12
                Bardzo dobrze ze piszą AF jest jedną znajbardziej inteligentnych dyscyplin
                sportu i marzę o tym zby chociaż taz zobaczyć taki mecz na zywo!
                • Gość: martino Re: Dlaczego IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 07.12.01, 21:36
                  Zgadza się. Chociaż cześć z zawodników ma za zadanie tylko powalic rywala na
                  ziemię to muszą być i tacy którzy z głową podadzą piłke do napastnika. A tylu
                  zagrywek co w footbalu amerykańskim nie ma w zadnym innym sporcie.A poza tym
                  3/4 zawodników NFL ukończyło szkoły wyższe bo tylko tak mogli dostać sie do
                  pierwszej ligi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka